IHONHOITO ERI IHOTYYPEILLE – HELPPO OPAS

28.05.2021

PÄIVITETTY 26.10.2023

Tässä vuosien aikana ihonhoitoa opiskellessani (opiskelu ei lopu ikinä) on tullut tehtyä aika monta postausta eri ihotyypeille. Päätinkin kasata ne selkeän otsikon alle, koska uusia lukijoita ja avun tarvitsijoita tulee koko ajan.

Tuhannet ihmiset ovat saaneet blogijutuistani avun, mutta on hyvä muistaa, että ihonhoito on vain jäävuoren huippu. Elintavat, stressi ja hormoni vaikuttavat ihoon todella paljon ja niiden tuomia jälkiä voi olla vaikea korjata ulkoisesti. Yllättävän paljon kuitenkin ihonhoidolla saa aikaan ja se onkin yksi tapa aloittaa itsestään huolehtiminen. Jos ihonhoito on kunnossa ja tuloksia ei näy muutaman kuukauden kuluessa, niin on aika kääntyä sisäisen ravitsemuksen puoleen.

ENSIMMÄINEN ASKEL – TUNNISTA IHOTYYPPISI

Voi olla hyvin vaikeaa tietää miten alkaa hoitaa ihoaan, jos siinä on vaikka kuivuutta, couperosaa, epäpuhtauksia sekä atopiaakin.

Tämän vuoksi ohjaankin sinut postaukseen, jonka avulla tiedät miten tunnistat ihotyyppisi ja miten osaat valita ihonhoitorutiinisi juuri sinulle.

Postaus löytyy TÄSTÄ.

JOS TIEDÄT IHOTYYPPISI

Jos tiedät selkeästi oman ihotyyppisi tai iho-ongelmasi niin tässä on listattuna kaikki postaukset, joita olen tehnyt erilaisille ihoille.

JOS HALUAT OPPIA TUNNISTAMAAN LAADUKKAAN TUOTTEEN

Ja lopuksi extraa. Jos sinua kiinnostaa itse tutkia kosmetiikkaputeleita ja ymmärtää mitä laitat ihollesi, niin alkeita voit opiskella seuraavista postauksista.

  • Liilatar

    Kiitos hyvästä postauksesta! Kuinka ihmeessä saat nuo pisamat noin ihanan luonnollisen näköisiksi? Olen koettanut tehdä taannoisen ohjeesi mukaan, mutta naamani näyttää kuin siihen olisi tökitty pisteitä.
    Tahtoisin ihanat kesäpisamat. Jaksaisitko neuvoa?
    Kiitos ☺️

  • Heidi

    Löysin todella hyvän decoltee voiteen. Uskaltaisiko sitä kokeilla kasvoille? Ostin tämän sen takia kun kasvotuotteeni ovat aika kalliita ja pakko käyttää juuri näitä kun herkkä iho. Mutta decolteelle tuntuu, ettei halua niin kallista laittaa. Ostin halvemman kasvovoiteen siihen, mutta ei sopinut… nyt tosiaan mietin, että voisiko toisinpäin käyttää 🙈

  • Sanna

    Moi Miia!

    Olet tehnyt hienoa työtä meikkaamisen saralla ja on mahtavaa että olet tehnyt omasta intohimostasi itsellesi ammatin. Usein ihmettelen, miksi niin kovasti haluat puhua ihonhoidosta, kun käsittääkseni sinulla ei ole siihen koulutusta?

    Tiedän ettet tykkää eriävistä näkökulmista ja otat helposti rakentavan kritiikin kiusaamisena, mutta tähän nyt on pakko sanoa jotain. Terveydenhuollon ammattilaisena ja erityisesti ihotaudeilla työskennelleenä minusta on hieman vaarallista, että annat ohjeita tulehduksellisien ihosairauksien kuten PODin, aknen ja atooppisen ihon hoitoon. Toivoisin, että perustaisit ohjeesi lääketieteeseen, etkä välttämättä Twistbeen juttuihin. Lisäksi kun puhutaan ja neuvotaan ihosairauksien hoidosta, olisi hyvä liittää mukaan lähteet oikein lähdeviittein, että kuluttaja voisi tarvittaessa tarkastaa asian paikkansa pitävyyden.

    Ymmärrän, että Twistbe on yhteistyökumppanisi, josta hyödyt taloudellisesti. Ihosairauksien hoito pitäisi kuitenkin jättää ammattilaisille. Mielellään lääkärille.

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 😊 Ymmärrän huolesi.

      Nyt on kuitenkin hyvä muistaa, että suosittelen kosmetiikkaa, joka ei ole vaarallista ja sillä ei hoideta ihosairauksia. Lääketieteeseen en pysty ottamaan kantaa, kuten toivoit.

      Tuhannet seuraajat ovat saaneet apua iho-ongelmiinsa kauttani ja mukana on myös PODista sekä atopiasta kärsiviä. Akneen en ole niin paljon ottanut kantaa, mutta siihenkin on moni saanut apua perus ihonhoito-ohjeiden avulla.

      Olen opiskellut brittiläisessä Formula Botanicassa, sekä vuosien päivittäinen opiskelu on kerryttänyt itselleni jo aikamoisen läjän tietoa kosmetiikan raaka-aineista. Oma mielenkiintoni on luonnon raaka-aineiden puolella. Tiedän mitkä raaka-aineet siellä sopivat ja mitkä eivät sovi eri ihotyypeille.

      Neuvoni eivät siis ole vaarallisia tai lupaa parantaa ihosairauksia. Kyseessä on vaan kosmetiikka. 😊

      Eli suosittelen samalla tavoin kosmetiikkaa eri ihotyypeille kuten vaikka kosmetiikkamyyjä. Hekään eivät välttämättä ole terveysalan ammattilaisia. Eivät myöskään muut kosmetiikasta kirjoittavat bloggaajat.. ainakaan ne kenet tiedän.

      Mitä lähdeviitteitä toivoisit? Jotain kosmetiikan raaka-aineista?

      Ja en loukkaannu rakentavasti palautteesta tai pidä sitä kiusaamisena. 😊 On erilaisia tapoja laittaa rakentavaa palautetta ja ne ne ikävät tavat on kiusaamista.

      • Sanna

        Kiitos vastauksesta. Tosiaan, en tiedä onko brittiläinen opinahjo tarkoitettu itseopiskeluun vai antaako se pätevyyden johonkin. Hienoa, että kuitenkin koulutat itseäsi jatkuvasti.

        Se, että suosittelet mielestäsi turvallisia tuotteita ihosairauksien hoitoon, perustuu sinun mielipiteeseen. Mielipide ei ole tutkittua tietoa. Pointtini oli siinä, että ihosairauksien, erityisesti tulehduksellisien hoito, pitäisi jättää lääkärille. Luonnonkosmetiikka ei poista tulehdusta, vaan siihen on kehitetty antibiootit. Lääketieteessä yleisesti ajatellaan etteivät luontaistuotteet ole hyvästä.

        Lähdeviitteet tarkoittavat lähteitä, johon perustat neuvosi. Linkki kosmetiikkakaupan sivulle ei riitä. Lähdeviitteisiin merkitään päivämäärät, sivunumerot ja alkuperäisen julkaisun kirjoittajat vuosilukuineen. Eli näin ollen lukija tietää kuka on tämän väitteen takana tai mihin perustat esimerkiksi ihonhoitoohjeesi. Puhut usein tiedemiehistä ja tutkimuksista, joten oikeaoppisten lähdeviitteiden takia tekstistä tulee uskottavaa. Monet suomalaiset ammattikorkeakoulut ja yliopistot tarjoavat ilmaiseksi oppaita lähdeviitteiden tekemiseen. Tämä tekee toki kirjoittamisesta työläämpää, mutta kun kuitenkin luet tutkimuksia, miksi et haluaisi antaa näkyvyyttä itse tutkijoille?

        Mun mielestä on ok, että annat tuotesuosituksia ja vinkkejä normaaliin ihonhoitoon. Siitä tiedät paljon jo ammattisi puolesta. Meikkaaminen ja esiintyminen on selkeästi sinun vahvuutesi, sen kertoo jo huikeat seuraajaluvut. Mielestäni tuotat laadukasta sisältöä ja olen pitänyt sinua kriittisenä ajattelijana. Mutta ihosairauksien hoitoon osaamisesi ei kuitenkaan riitä. Ne tarvitsevat lääkäriä, joka ymmärtää miten sairaudet syntyvät ja miten niitä hoidetaan.

        • Miia Johansson

          Heippa! 😊 Siis sehän ei ole mielipideasia onko kosmetiikka turvallista. EU:n kosmetiikka-asetus määrittelee kosmetiikan raaka-aineiden turvallisuuden.

          Kaikki kouluni opit perustuvat tieteellisiin tutkimuksiin ja luonnon raaka-aineita on tutkittu yhtälailla mitä muitakin kosmetiikan raaka-aineita.

          En ole kertaakaan väittänyt, että kosmetiikka parantaisi tulehdusta, mutta oireita se helpottaa suuresti. Siitä tosiaan ovat monet seuraajani todisteena.

          Näin yleisesti joka päivä ihonhoidon kanssa työtä tehdessäni huomaan, että ihmiset hakevat ensin apua ulkoisesta ihonhoidosta ja siinä minä tulen usein mukaan. Jos tämä ei auta, niin ehdottomasti lääkärin luo.

          Ja laita ihmeessä mulle nuo postaukset, jossa olen puhunut tieteestä ja tiedemiehistä niin liitän sinne mukaan tutkimuksia. Aika harvoin nimittäin näin kirjoitan. Yleensä viittaan vain raaka-aineiden ominaisuuksiin.

          Koitan siis parantaa jatkossa tätä, että laitan myös lähteet ja tiedän kyllä mitä ne tarkoittaa. Olen myöskin käynyt ammattikorkeakoulua tosin tutkinnot jäivät kesken.

          Tulen aina puhumaan ihosta, iho-ongelmista ja tietenkin meikeistä ja toivonkin seuraajiltani aina lähdekriittisyyttä.

          Itseasiassa saan koko ajan enemmän motivaatiota jatkaa, kun huomaan kuinka paljon olen pystynyt auttamaan pelkästään kosmetiikalla. Ja kyllä – kosmetiikan puolella osaamiseni riittää.

          Haluan nyt painottaa, että kyseessä on kosmetiikkablogi, jolla ei ole tarkoitus parantaa ihosairauksia. Esimerkiksi atopiaan ei ainakaan tietääkseni vielä ole keksitty parantavaa hoitoa. Suosittelen tosin lukemaan uusimpia Uute Scientificin tieteellisiä tutkimuksia, joita on tehty Helsingin ja Tampereen yliopistossa. POD on myös sellainen, jonka syntyyn ei ole vastausta.

          Tästä latasin tieteelliset artikkelit, koska varmaan niitä kysyt: https://www.uutescientific.com/downloads

          • Sanna

            Moi!

            Mielestäni yritin rakentavasti laittaa sinulle asioita, joilla saisit blogistasi, jonka eteen olet työskennellyt kovasti uskottavamman. Yritin neuvoa sinua tieteen yleisestä käytännöistä, mutta et selkeästi halua kuunnella. Viime syksynä esimerkiksi kirjoitit pitkän tekstin luonkosin saippuasta, jossa on aineisosa, joka saattaa parantaa autoimmuunisairauksia. Mitään tieteellistä pohjaa ei väittämillesi ollut, vain PR-toimiston ohjeet.

            Myöskään yllä oleva linkki ei kerro mistä olet lähteesi löytänyt ja mihin kohtaan tutkimuksessa viittaat. Kaikkea hyvää sulle kuitenkin, vaikutat sympaattiselta tyypiltä. Toivoisin vain hieman tutkittua tietoa blogin tueksi.

          • Miia Johansson

            Heippa! 😃 Nimenomaan haluan kuunnella ja haluankin lisätä mukaan tieteellisiä tutkimuksia aina kun aihetta on ja nyt aion tehdä sen vielä huolellisemmin.

            Ja ihan tiedoksi. En ota mitään ohjeita PR-toimistoilta. Kuuntelen vain asiantuntijoita. Ja tuossa postauksessa johon viittaat en ole niin sanonut. Sanoin, että tuote tukee immuunijärjestelmän toimintaa ja se on tieteellisesti todistettu. Postauksessa löytyy linkki useaan tieteelliseen tutkimukseen saman linkin alta. Sama linkki minkä laitoin tähän keskusteluumme. Sieltä vaan lukemaan lisää. ❤️

        • Nina

          Eiköhän jokainen ole eräänlainen “asiantuntija” oman ihonsa kanssa. Ja oma kokemukseni on kyllä se, että ihotautilääkäriä ei kiinnosta pätkän vertaa mistä minun iho-ongelmani johtuvat. Olen kaksi kertaa elämäni aikana hakenut näiltä “asiantuntijoilta” apua ja ainoa mitä minulle tarjottiin oli antibiootit ja roaccutan-kuuri. Antibiootteja olen kokeillut ja ne auttoi kyllä, mutta loputa finnejä tuli silti. Silloin löysin artikkelin aknesta ja gluteenittomuudesta ja se pelasti ihoni sillä kertaa. Akne loppui heti ruokavalion alettua. Vuosien päästä sain rosacean ja silloin juuri lääkäri suositteli Roaccutania. En kuitenkaan sitä “myrkkyä” halunnut. (Oma mielipiteeni). Noh, niihin aikoihin sitten kuulin Miialta SLS asiaa ja kun jätin sen pois sain taas heti avun pitkäksi aikaa. Tällä hetkellä tilanne on jälleen vaihteleva, mutta sen kuitenkin sanon että eniten apua olen saanut tämän blogin, en yhdenkään koulutetun asiantuntijan kautta. (Anteeksi sarkasmini). Tietysti jos tilanne äityisi todella pahaksi, voisi antibiootitkin tulla kyseeseen. Siis jos mikään muu ei kertakaikkiaan auttaisi. Jos KO lääkärit olisivat edes yrittäneet selvittää mikä ongelmani aiheuttaa, luottaisin heihin varmasti enemmän. Mutta rahat pois ja purkki käteen ei paljon asiantuntemusta vaadi. Ja miten voi väittää etteikö esim tulehdus paranisi vaikkapa luonnontuotteilla tai oikeanlaisella ihonhoidolla? Jos joku on sen itse omakohtaisesti kokenut niin silloinhan on asiantuntija juuri OMALTA kohdaltaan eikä kyseessä ole mikään mielipide.

        • Markit

          Hei; “Lääketieteessä yleisesti ajatellaan etteivät luontaistuotteet ole hyvästä”. Tässä kohtaa heräsi kysymys lähdeviittauksesta, mistä Sanna kirjoitit ja neuvoit. Eikö kuitenkin ole kyse suun kautta otettavista pillereistä ja puristeista, joilla voi lääkkeitten kanssa olla ei-toivottuja yhteisvaikutuksia? Ja niistäkin vain osa voi olla haitallisia? Itselläni on autoimmuunisairaus ( syytä ei tiedetä, osataan kuitenkin hoitaa), joten en syö luontaistuotteita, mutta kosmetiikassa en niitä varo. Pitäisikö?
          Minulle Miian blogi on antanut arvokasta tietoa ihon hoidosta, olen kriittisempi nykyisin ostoksissani. Tutkin aineosalistaa ja olen löytänyt Miian ehdotuksesta tuotteita, joista on selvästi ollut hyötyä. Nykyisillä tiedoillani minäkin tutkisin ruokavalioni ja kosmetiikkapurkkini, jos olisi vaikeita iho-ongelmia. Selvää on myös se, että menisin lääkäriin, jos muut keinot eivät auta. Niin kai jokainen järkevä ihminen tekee.
          Minulla on atooppinen iho, enkä aiemmin ymmärtänyt, että suihkusaippuan sisällöllä on iso merkitys ihon kuivumiseen.
          Koulutus on hyvä asia. Olen kuitenkin lukenut tätä blogia niin kauan, että luotan Miiaan enemmän kuin tavaratalon kosmetologimyyjään ihon hoidossa. Ja ihan itse teen valinnan, mitä ostan.
          Älä Miia siis lopeta neuvomista ja suositusten antamista. Tästäkin jutusta päädyin uudelleen lukemaan linkkejä, jotka keräsit yhteen. Ei tästä mitään tiedejulkaisua pidä tehdä! Tämä on iloa tuottava blogi. ❤

        • Sini

          Mulla oli paha akne. Siis oikeasti todella paha, ei mitään muutamia näppyjä, vaan molemmat posket, ohimot ja otsa aivan täynnä kipeitä, suuria, tulehtuneita paiseita. Lääkäri määräsi eka jonkun antibioottivoiteen, kuivatti ihoa aivan helkkaristi muttei mitään muuta apua. Seuraava ehdotus olisi ollut roaccutan, mitä luojan kiitos en suostunut sitä syömään sen hurjien sivuvaikutusten takia. Miian ihonhoitovinkeillä sekä luontaistuotteilla sain tulehduksen täysin kuriin, ja nyt iho on voinut loistavasti jo pitkään. Alkaa aina kiehumaan kun lääketieteen parissa työskentelevät ihmiset eivät pidä mitään muuta toimivana hoitokeinona, kuin lääkkeet..
          Olen itse kosmetiikkaneuvoja, tiedän ihonhoidosta itsekkin paljon, mutta Miialta oppii silti aina paljon uutta ❤️

        • Hanna

          ”Luonnonkosmetiikka ei poista tulehdusta, vaan siihen on kehitetty antibiootit. ”

          Aivan pakko kommentoida tätä hormonaalisen aknen näkökulmasta. Olen siitä itse toipumassa kovaa vauhtia. Ja millä se parani? Omalla kohdallani kokonaisvaltaisella ihonhoidolla (ravinto, liikunta, uni ja oikeat ihonhoitotuotteet). Nämä opit olen itse opiskellut ja osittain ammattilaiset on tukeneet. Tiedän, että jos olisin kävellyt lääkäriin, olisin todellakin saanut kouraani antibioottireseptin. Olisiko ongelman juurisyy korjaantunut? Ei olisi ja jossain kohtaa olisin ollut lähtöruudussa + kehoni olisi entistä enemmän sekaisin pitkästä kuurista. Sillä kokemuksella mikä itselläni on ihotautilääkäreistä (vaikka inhoan yleistää) on se, että puututaan pelkkään oireeseen ja taustat jää tutkimatta. Vaikka itse en lääkäriä asiaan onneksi tarvinnut, tiedän, että joissain tapauksissa lääkärin apu on välttämätön. Oma tie on ollut pitkä mutta tulokset puhuvat puolestaan.

          Miiaa seuranneena tietänet ehkä senkin, että kovin monet iho-ongelmat saattavat olla itse aiheutettuja (väärät tuotteet, raaka-aineet jne). Mielestäni Miia pyrkii puuttumaan nimenomaan näihin seikkoihin, että jokainen pystyisi tukemaan ihoaan parhaalla mahdollisella tavalla. Missään nimessä en ole itse saanut sitä kuvaa, että Miia yrittäisi ottaa lääkärin roolia. Saatikka vähätellä lääketieteen roolia.

          • H

            Kommentoin tässä myös akneen liittyen. Minusta on ikävää, että aina lääkärit ja antibiootit nähdään huonona vaihtoehtona. Itse kokeilin kaikki mahdolliset keinot ravitsemuksesta ihonhoitoon, ja se isotretinoiini oli ainoa joka aknen viimein paransi. Miian ohjeilla olen saanut ihon voimaan hyvin ja akne ei ole palannut. Mutta tässä siis oli hyvä kombo sekä antibioottia että luonnollista ihonhoitoa. Minulla tulee aina näitä kommentteja lukiossa olo, että olen “huonompi” kun kerran suostuin syömään näitä “myrkkyjä”, jotka lopulta olivat ainoat mikä ihoni pelasti (paransi aknearpia, ei tullut huonoja sivuvaikutuksia ja ihoni on nyt loistava). Ihonhoidolla on suuri osuus kaikessa tässä ja Miialta olen saanut todella hyviä ohjeita. Mutta voitaisiinko silti puhua asiallisesti suuntaan jos toiseen, kaikille ei toimi samat keinot. Kiitos ihanalle Miialle joka jaksaa silti täällä yrittää auttaa kaikkia<3

          • Miia Johansson

            Todella hyvä pointti! ❤️ Ei tehdä tässäkään vastakkainasettelua.

          • Hanna

            En tiedä viittasitko H minun kommenttiini, mutta siinä totean ” Vaikka itse en lääkäriä asiaan onneksi tarvinnut, tiedän, että joissain tapauksissa lääkärin apu on välttämätön.” Eli itse en todellakaan ajattele, että joka kuurin syö on jollain tavalla huonompi. Tiedän vain monta jotka ovat kuureja syöneet koska eivät tiedä, että akne on mahdollista saada muillakin keinoin aisoihin. Minun ei siis ollut tarkoitus tehdä vastakkainasettelua, kerroin vaan oman tarinani ja että vaihtoehtoisilla tavoilla voi myös parantua.

    • Ella

      Otan nyt kantaa vain aknen hoitoon, muista kommentissa mainituista ihosairauksista minulla ei ole kokemusta. Minulla on ollut aikuisiän aknea n. 20-vuotiaasta saakka, nyt noin 15 vuoden ajan. Nykyisin tilanne on melko hyvä, pahimmillaan se oli noin 25-vuotiaana.

      Kysyin silloin muutamalta lääkäriltä neuvoa sen hoitoon, toinen niistä oli ihotautilääkäri ja sain vastaukset, ettei akneni oli tarpeeksi paha lääkehoitoa ajatellen. Siitä olisi ollut myös niin paljon haittavaikutuksia.

      Vaihtoehdoikseni jäi siis yrittää hoitaa asiaa muilla keinoin tai antaa asian olla. Järkeilin asiaa itsekseni, silloin ei vielä ollut niin paljon netistä vertaistukea antavia lähteitä. Tulin siihen tulokseen, että yritän parantaa ihoni kuntoa ruokavalion keinoin. Siitä olikin apua ja tulehdus ihossani väheni, kun söin puhtaammin, aloin huomioida suoliston hyvinvointia elämäntavoissani ja nukkua paremmin.

      Kosmetologilla en ole käynyt, näin jälkikäteen ajatellen siitä olisi voinut olla hyötyä, mutta minulla ei ollut silloin siihen varaa, en ollut valmis sijoittamaan ihooni niin suuria summia.

      Ihonhoidon suhteen olen ollut aika hukassa viime kesään saakka, ja voi oikeastaan sanoa että olen laiminlyönyt sitä puolta. Minulla vain oli lähes aina huonoja kokemuksia markettikosmetiikan edullisista tuotteista. Tulehdukset vain pahenivat.

      Kuitenkin viime kesänä aloin kaverini kannustamana kiinnostumaan ihonhoidosta ja etsimään lisää tietoa. Satunnaiset/kuukausittaiset näppyläni eivät ole kadonneet minnekään, mutta olen alkanut hoitaa ihoani ja olen saanut siitä valtavasti hyvää mieltä. En enää pelkää käyttää ihonhoitotuotteita, koska ne eivät olekaan pahentaneet aknea. Tuotteet ovat kuitenkin vaihtuneet laadukkaampiin, ja siinä on todennäköisesti syy siihen, miksi ne eivät olekaan lisänneet tulehdusta. En käytä ihonhoidossani pelkästään Mian suosittelemia tuotteita, mutta puollan sitä, että erilaisilla kosmetiikan tuotteilla ja muilla elintavoilla voi vaikuttaa aknen hoitoon, joko pahentavasti tai parantavasti.

      Saa olla eri mieltä. Minulla ei ole myöskään tähän liittää tieteellisiä tutkimuksia, olen tutkinut asiaa vain omalla ihollani.

    • Anneli

      Moi!
      Minulla on ollut aknea muutamaan otteeseen, johon määrättiin molemmilla kerroilla antibioottikuuri, iholle laitettava voide ja e-pillerit. Syytä akneen ei tutkittu. Myöhemmin aloin selvittämään mm. tämän blogin avulla minulle sopivia tuotteita ja muutoin perimmäistä syytä aknelle, joka osoittautui hormonaaliseksi. Nykyään aknea ei ole, mutta siitä ei valitettavasti voi kiittää ihotautilääkäreitä, vaan omaa tutkimista ja asiantuntevaa gynekologia. Jotenkin toivoisin ihotautilääkäreille hieman laajempaa katsontakantaa asioihin, eikä pelkästään reseptiä kouraan.

      • Lääkäri1

        Aknen syyt ovat moninaisia ja tiedetään varsin hyvin. Kaikki akne on lisäksi hormonaalista poislukien acne cosmetica. Reseptilääkkeet nimenomaan hoitavat aknea aiheuttavia tekijöitä eivätkä oireita. Olen silti samaa mieltä siitä, että lääkärin tulisi käydä läpi myös ihonhoidon perusasioita potilaan kanssa mahdollisen lääkereseptin lisäksi.

  • Elina

    Moikka!

    Minulla on ongelmana löytää hyvä yövoide itselleni. Ihoni on herkkä sekaiho,mihin tulee epäpuhtauksia helposti ja tällä hetkellä leukaperissä ja kaulalla on sitkeitä finnejä/näppyjä, yhdistän ne maskin käyttöön (olen töissä terv.huolto alalla) . Toisaalta esim poskissa on kuivuutta ja kiristelyä. Putsarit ja kasvovesi ovat kunnossa, samoin kasvoöljyt. Kasvoöljy ei pelkästään riitä yöksi, vaan aamulla posket ovat kuivat ja kiristävät. Käytössä on ollut bybin pinkissä tuubissa oleva yövoide, mutta se ei ole riittävän kosteuttava, vaan aamulla iho on kiristelevä, sama efekti vaikka laittaisin öljyä voiteeseen/voiteen jälkeen. Olen miettinyt antipodesin avokado pear voidetta, mutta mainittu vahva tuoksu hieman mietityttää ja pienempi pakkauskoko ollut twistbellä jo pitkään loppu.

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Toi kiristely kuulostaisi vesikosteuden puutteelta. Eli mikä kasvovesi sulla on? Tai vaihtoehtoisesti jokin kosteuttava seerumi messiin. 😊 Myös kasvoveden kerrostaminen voi auttaa. Mikä putsari sulla on?

      • Elina

        Mulla on olivia Kleinin mineral spray toner ja putsareina novexpertin puhd.öljy ja novexpertin magnesium milky cleanser.
        Laitan kasvovettä usein pari kerrosta.
        Välillä iholla (poskissa) iholla myös hilseileviä/punoittavia kohtia ja ihoa kirvelee niistä kohdista.
        Päivävoiteena bybin C-caf, mikä kohta loppu, ajattelin sen vaihtaa olivia Kleinin siihen balance? voiteeseen.

  • Eve

    Kiitos tästä postauksesta, tässä oli koottuna kattava kertaus itselle ajankohtaisista asioista. Helppolukuista tekstiä.

  • Jonsku

    Sun blogi on meidän perheelle kuin raamattu! ❤ Oma iho parantunut valtavasti, ja teini-ikää lähestyvän tytön äitinä olen niin onnellinen, kiitollinen ja helpottunut, kun kirjoitat luotettavia ja toimivia vinkkejä ja tiedät tuotteista ja raaka-aineista valtavasti. Nyt on vaikea ennustaa, räjähtääkö oman teinini iho jossain kohtaa kuten minulle kävi nuorena, mutta ainakaan en tee sitä virhettä, että ostaisin jotain vahvoja finniaineita marketista ja pahentaisin ihon kuntoa niillä. Ylipäätään tietoisuus kosmetiikasta on lisääntynyt valtavasti siksi, että olen seurannut sinua, ja uskon että on ainoastaan hyödyksi lapsilleni, että käytämme puhtaampia ja laadukkaampia raaka-aineita shampoista ja dödöistä lähtien. Dödöön liittyen haluaisinkin kyllä kysyä, että osaisitko suositella tuotetta 12-vuotiaalle, jolla on hikoilu voimistunut ja hiki alkanut haista? Käytössä tähän mennessä ollut ainoastaan erisanin alumiiniton, tuoksuton deodorantti ja mieli tekisi kokeilla jotakin muuta, jos saisi hajuhaitat paremmin kuriin 🙂

  • Minni

    Blogisi ansiosta olen alkanut käyttää paljon hellävaraisempia tuotteita, ottanut käyttöön puhdistusbalmin, kasvoveden, öljyt jne.
    Enää en kuvittele, että mitä kalliimpi tuote, niin varmasti sitä parempi…
    Kärsin rosaceasta. Olen käynyt myös ihotautilääkärillä. Tämän ihon kanssa eläminen on jatkuvaa tasapainoilua ulkoisesti ja sisäisestikin. Käytössäni on kosmetiikkatuotteita niin apteekista kuin selektiivisistä sarjoista ja luonnonkosmetiikasta. Ihan itse etsin minulle sopivat tuotteet. En todellakaan ajattele sinun olevan mitenkään vastuussa siitä mitä rasvaa tai meikkiä ostan ja kokeilen. Edes ihotautilääkäri ei voi tietää mitä juuri minun naamani tai elimistöni sietää.
    Olet ihan oikeassa kun mainitsit toivovasi meiltä lukijoilta lähdekriittisyyttä/mediakriittisyyttä. En kuvittele, että osaat parantaa ihoni, mutta olet saanut minut kiinnostumaan ihonhoidosta. Nyt osaan myös heikompina ihopäivinä meikata pahimmat punaisuudet piiloon tai toisaalta näyttää itseltäni. Ja jos koen ihoni vain muuttuvan pahemmaksi, niin todellakin menen lääkäriin enkä etsi parannusta kenenkään blogista, hyvänen aika.
    Mukavaa sunnuntaita 💛

  • Heidi

    Kiitos blogisi, olen alkanut hoitamaan ihoani ensimmäisen kerran säännöllisesti ja oikeasti iholleni sopivilla tuotteilla. Olen lukenut postauksiasi ja itse pohtinut mitkä tuotteista mahdollisesti sopisivat iholleni. Nyt 42 vuotiaana ihoni on todella hyvässä kunnossa.

    Olen myös hyötynyt vinkeistäsi teini-ikäisten poikieni kanssa. Toisen iho on mennyt huonoon kuntoon maskin käytön myötä, mutta vinkeilläsi olemme saaneet esimerkiksi nenän pielet siisteiksi ja ihottuman/näppylät katoamaan. Toisella epäpuhtauksia tulee helposti nenään, mutta kunnon vesi- ja öljykosteutuksella olemme saaneet epäpuhtaudet pysymään poissa.

    Ja toki, jos iho menee itselläni tai lapsillani huonoon kuntoon ihonhoidosta huolimatta, menemme lääkäriin.

    Pyrin muussakin elämässä suosiman luonnontuotteita ja luontoystävällisiä tuotteita, niin miksen ihonhoidossa. Kiitos Miia blogistani!

  • SannaM

    Minulla on atooppinen ja ruoka-aineisiin herkästi reagoiva iho ja jouduin aiemmin säännöllisesti käyttämään kasvoilla lääkerasvoja (kuten protopic). Muutin ihonhoidossani tuotteet sekä hoito rutiinin sinun vinkeillä ja ihoni ei ole KOSKAAN ollut paremmassa kunnossa, ihoni ei myöskään reagoi niin herkästi ruoka-aineisiin ja muutaman tuotteen olen pystynyt palauttamaan ruokavaliooni… Ehkä tärkeimpänä suklaan😅 Välillä kun oikein laiskottaa, niin en jaksa niin hyvin ihoa hoitaa ja se kyllä sitten heti kostautuu. Joten iso kiitos Miia, että jaksat tehdä tätä työtä❤️ Kumma homma, että paljon opiskelleiden ”alan ammattilaisten” eli ihotautilääkäreiden neuvoilla en päässyt samaan lopputulokseen.

  • Jenna

    Moikka!

    Kyselit instankin puolella onko joku saanut apua vinkeistäsi ja kaikesta tiedosta mitä jaat. Itse koen vahvasti, että kyllä olen. Oikeastaan käsitykseni kaikesta siitä, että on olemassa hyviä aineita ja ei niin hyviä aineita on peräisin sinulta.

    Itselläni on aina säännöllisesti Pod ihottumaa nenän ympärillä ja kasvoni ovat hyvin herkät kaikelle epäpuhtaudelle ja iho yleisesti pintakuiva. Maski naamalla koko työpäivän, joten ihana yhdistelmä on valmis. Tähän kaikkeen on mennyt tovi totutella. Alunperin pidin itseäni vain rasvaihoisena hormoonifinninaamana. Kunnes tuli Pod ja kävin ihan lääkärissä sen toteamassa ja sain “apteekkirasvaa” akuutimpiin ihottumatilanteisiin.

    Minulla on toiminut mm. viimeisimpinä suosituksinasi olivia kleinin mineral spray toner ja talvella lisänä hydra lotion. Pidempi tovi sitten otin suosituksistasi käyttöön holika holikan 3 second starter hyaloronic acidin se on sellainen turvatuote jossei mitään uskalla laittaa ja akuutti tilanne. On tullut testattua monia muita myös. Ja hyvin hyvin kauan sitten jätin kaiken sodium l. sulfaattia sisältävän pois, ihan kaikista pesuaineista. Eli en tiedä missä jamassa ihoni olisi ilman sinun vinkkejäsi. Kun tähän ihonhoitoon liittyy niin sata asiaa. Ja vähitellen niitä sitten oppii ymmärtämäänkin.

    Pod on siitä ärsyttävä, että aina ei vaan saa selville mistä se tulee. Mutta yksi tuote oli selkeästi sellainen, bybin bakuchinol booster, annoin sille parikin mahdollisuutta. Pod lehahtaa yön aikana jos tuota laitan kasvoille. On myös joitain muita öljypitoisia tuotteita en muista enää tarkalleen nimiä, yksi oli tämä fiini kauraöljy, sama reaktio sille.

    Pod on oman kokemukseni mukaan vaikeasti ymmärrettävä pirulainen ja liittyy myös aina uusiin meikkeihin ja tiettyihin ruokiin jne. Oma tapani tutustua nykyään uusiin ihonhoito- tai kosmetiikkatuotteisiin on testata esim. siskoni ostamia ensin. 😄 Menisi muuten omaisuus vaan yhden kerran testailuihin…

    Kun katson kuviani noin 10 vuoden takaa 2kymppisenä, oli ihoni todella kuolleen ja epäpuhtaan näköinen. Ei se vieläkään ole täydellinen, etenkään talvella, mutta kiitos sinun näytän jo terveemmältä! Hyvän ja minulle talvisin sopivan kasvoöljyn etsintä on edelleen kesken, jotain opittavaa ja testailtavaa siis vielä on.

    Ja ps. Omat meikkaustaidot, ne vasta kehittyneet onkin tässä sinun blogivuosien aikana! Tästä pitäis kans saada jotain ennen jälkeen kuvaa. 😄 Pod ihollani on pari vuotta toiminut Milanin meikkivoide ja bohon neutralijoijat sekä makeup revolutionin peitevoiteet. Meni pitkään löytäessä sellaiset tuotteet, mistä en saanut reaktiota. Nämäkin kaikki olen sinun sivuiltasi tainnut joskus pongailla.

  • Kaija

    Kiitos Miia hyvästä työstä mitä teet! Monet hyvät kommentit on jo kirjoitettu liittyen podin ja aknen hoidosta. Lääkäri on hoitanut hormoneista alkunsa saanutta aknea antibioottikuurein. Nämä toki olivat tarpeen pahoissa tulehdustiloissa, mutta apu oli vain tilapäinen. Raskaudet sai aina aknen paranemaan. Nyt maskiaika vaikuttanut huonontavasti tilanteeseen. Olen saanut kuitenkin muutoksia ihonhoidossa tekemällä tilanteen paremmaksi kuin ikinä kymmeneen vuoteen. Toki kesä vaikuttaa ihoon ja luultavasti joutuu taas vähän etsiskelemään balanssia. Olivia Kleinin tuotteet sinun suositusten pohjalta nyt käytössä ja huippua on, että sopivat myös mun nuorille ihon hoitoon eikä hintakaan karkaa pilviin. Mulla on myös podia, joka hävinnyt nyt täysin. Ihminen on kokonaisuus ja elintavat vaikuttavat ihon terveyteen kuten muuhunkin terveyteen. Helppoja ratkaisuja on suuri kiusaus etsiä ihonhoidosta tai lääketieteestä, mutta tulosten pysyvyyden kannalta päivittäiset valintamme vaikuttavat mitä suuremmissa määrin. Kunnossa oleva ihonhoito toki tässä tukena ja se, ettei itse aiheuta näitä ongelmia huonolla ihonhoidolla. Kiitos Miia, jatka vaan omalla tyylilläsi eteenpäin!

  • Tiina

    Nimimerkille Sanna. Olen myöskin koulutettu terveydenhuollon ammattilainen sairaanhoitaja siis. Itse en kyllä näe mitään ongelmaa Miian neuvoissa. Jos esim. Pod ihoa mietitään niin myös terveyskirjaston ohjeissa kehoitetaan itsehoitoon herkän ihon tuotteilla, juuri näitähän Miia seuraajille suosittelee. Lääkäriin neuvotaan menemään jos itsehoito ei auta, näin myöskin Miia neuvoo. Itse löysin kyllä tieteellisen tutkimuksen Miian linkin avulla koskien luonkos saippuaa, tutkimuksessa mukana mm. Heikki Hyöty virologian professori.

    • Miia Johansson

      Heippa Tiina! 😊 Ja kiitos.. hyvä pointti tuo Terveyskirjasto.

  • Hannis

    Hei!
    Haluaisin vaan kommentoida tuota ihonhoito-ohjeiden jakamisaihetta, jota Sanna-nimimerkki kritisoi.
    Koskemtiikan käyttöön liittyvässä neuvojen, kokemusten tai mielipiteiden jakamisessa ei tarvita yhtään mitään lääketieteen koulutusta. Ihan jokainen saa täysin vapaasti neuvoa muita millä tahansa perusteella tai vaikka täysin perusteetta.

    Lääketieteen ammattilaisilta sen sijaan kosmetiikkaan liittyviä neuvoja on turha odottaa. Olen kärsinyt teini-iästäni asti eri asteisesta aknesta ja käynyt sen takia yksityisillä ihotautilääkäreillä monia kertoja. Kukaan näistä ihotautilääkäreistä ei ole kertaakaan suostunut antamaan yhtään ainutta neuvoa tai suositusta kosmetiikkaan liittyen. Lääkäristä saan reseptilääkkeitä, joilla akne poistuu lyhyemmäksi tai vähän pidemmäksi aikaa palatakseen taas.

    Pidän vähän kiusaamisena penätä täällä somessa kenenkään koulutuksia tai tieteellistä tutkimustietoa kosmetiikan käyttöön liittyen. Kosmetiikan käyttö ei ole mitenkään vaarallista.

    Kiitos inspiroivasta palstastasi ja postauksistasi, Miia!

    • SabinaM

      Ihan loistava kommentti Hannikselta!

      “Lääketieteen ammattilaisilta sen sijaan kosmetiikkaan liittyviä neuvoja on turha odottaa. Olen kärsinyt teini-iästäni asti eri asteisesta aknesta ja käynyt sen takia yksityisillä ihotautilääkäreillä monia kertoja. Kukaan näistä ihotautilääkäreistä ei ole kertaakaan suostunut antamaan yhtään ainutta neuvoa tai suositusta kosmetiikkaan liittyen.”

      Tämä on osoittautunut omalla kohdallani myös todeksi, kun ihotautilääkäriltä apua hain PODiin. Sain 3 eri vaihtoehtoa lähteä hoitamaan, reseptit siis eri lääkevoiteisiin tyylillä koita ensin voide A, ellei tehoa, voit koittaa voide B, jos ei siitäkään apua tässä vielä viimeinen vaihtoehto C resepti 3 kuukauden antibioottikuuriin. Ei mitään muuta apua tai ohjeistusta, joita toki itse sitten hain netistä eri lähteistä.

      Etenkin POD on niin vittumainen hoidettava ja selkeästi hyvin yksilöllinen, että siitä kärsivät ovat varmasti (toivottavasti?) valmiita koittamaan kaikkea muuta ensin ennenkuin 3kk antibioottikuuria. Kosmetologien ja ihotautilääkäreiden pitäisi mun mielestä tehdä muutenkin ehdottomasti enemmän yhteistyötä!

      Kosmetologina en käsitä tätä ihme Twistbe vastaista napinaa mitä instassa on nyt pyörinyt – ja mistä Sannan kommentointi selvästi on saanut innoituksen. Ihme läyhätystä mikä nyt haluttiin laajentaa selvästi Miiaankin.

    • Nina

      Aplodit edelliselle (Hannis) 😄😄👏👏

  • Rva A

    Lopetin blogin seuraamisen juuri siinä vaiheessa, kun Luonkosin saippuan käytöstä väitettiin olevan lääketieteellistä näyttöä ja vaikutteita autoimmuunisairauksiin, positiivisesti.

    Nyt uusi sarja, Moi Forest lähestyy käyttäjiään luonnon ihmeellisyyksiä markkinoiden. Tuotteita käyttämällä päästään jälleen kosketuksiin luonnon kanssa ja mitä muuta kaikkea multahumushyvää siinä luvattiinkaan. Vaikuttaa isosti siltä, että juuri luonnonkosmetiikan nimissä on lupa tehdä mojovat överit, mitä vaikutuksiin ja tehoihin tulee.

    Minä, pitkäaikaisena kosmetiikan suurkuluttajana voin todeta ihan vuosien ja vuosien käyttökokemuksen perusteella ja monia eri tuotesarjoja kokeilleena, sekä synteettisen että luonnonkosmetiikan saralta, niin mitään erikoista hyvää tai huonoa tapahtumaa en ihossani ole huomannut.

    Pitää vain osata löytää oikeat tuotteet eri ihotyypeille, kokeilemalla se selviää, luonnonkosmetiikan puolella on jäätävää hypetystä aivan totaaliturhista tuotteista.

    Ihan OK, että joku testaa tuotteita ja kertoo kokemuksiaan, mutta joku ihmeellinen feikkituntuma on jotenkin kaikenaikaa läsnä. Pitää itse olla aika läsnä, ennenkuin lähtee mukaan, sillä blogien suositukset perustuvat bloginpitäjän omalle iholle sopivista ja pitämistä ja suosimista tuotteista, joten olen aika ihmeissäni, kun muka niin moni on saanut avun tai ollut tyytyväinen tuotesuosituksiin, kun mun mielipide on se, että vain osa hyötyy ja suurin osa ei.

    Olen itse “natsitarkka” tuotteista joita käytän, ja varsin kattavan kokeilun tuloksena se, ettei luonnonkosmetiikka ole yhtään parempaa kuin synteettinen, jos olisi, miksi ihoni on eri mieltä?

    Tai sitten olen vain perinyt hyvät ihogeenit, koska tuotteiden vaihtamisella luonnonkosmetiikkaan, ei tullut sitä fiilistä tai toivottua lopputulosta, jota raivoisan markkinoinnin myötä oletin tulevan. Molemmissa genreissä hyviä ja vähemmän hyviä tuotteita, ei minusta Luonnonkosmetiikan puolueen (jos olisi poliittinen puolue) vankkumatonta äänestäjää saisi.

    • Miia Johansson

      Heippa ja tervetuloa takaisin blogiini, vaikka ilmeisesti olet lopettanut sen lukemisen.

      Ensinnäkin nyt puhutaan Uute Scientific metsäpölystä, joka on uusi suomalainen innovaatio ja kehitetty yhteistyössä Helsingin ja Tampereen yliopistojen kanssa. Tutkimustuloksrt tästä uudesta raaka-aineesta ovat upeita. Onko kukaan teistä edes lukenut näitä? Luonnon raaka-aineita on aina käytetty myös synteettisestä kosmetiikassa ja ehkä tätäkin voi yhtälailla. En siis ymmärrä alkuunkaan tätä kahtia jaottelua tämän vuoksi. Niin synteettisessä selektiivisessä kosmetiikassa kuin myös sertifioidussa luonnonkosmetiikassa voi olla jopa samaa luonnon raaka-ainetta.

      Ja olet oikeassa siinä, että myös luonnonkosmetiikassa on huonoja tuotteita. Ei tosiaan voi jaotella tuotteita luonnon ja synteettisiin ja että vaan toinen olisi hyvä.

      Mitä tarkoitat feikkituntumalla?

      Ja kuten tästä postauksesta huomaat, niin postaukset ei ole tehty oman ihotyyppini mukaan. Sen vuoksi tuloksia on saanut monet eri ihotyypit.

      Ei minustakaan saisi vain toisen kannattajaa. Eihän tässä etsitäkään sitä kumpi on parempi. Itsellänikin ihonhoitotuotteista on mukana mm. Olivia Klein, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa, koska se sisältää synteettisen säilöntäaineet.

      Hyvät ihmiset unohtakaa jo nyt tämä jaottelu. ❤️

  • Miia

    Hei Miia!

    Olen saanut ison avun atooppisen ihoni hoitoon sinun blogistasi. Olen allergisoitunut hajusteille ja usealle eri kemikaalille ja yritin hoitaa ihoani ihotautilääkärin määräämällä kortisonilla ja perusvoiteella. Sitten löysin blogisi, kun googlailin atooppisen ihon hoitoa luonnonkosmetiikalla. Ostin Olivia Kleinin kasvoveden, Evolven hyaluronihapon ja kasvorasvan ja Balmbalmin öljyn. Viikossa ihon kunto oli muuttunut niin paljon, että myös muut kuin minä itse huomasivat sen. Käytän edelleen samoja tuotteita, välillä vaihdellen.
    Välillä joudun laittamaan Protopicia pienelle alalle, kun saan jostain pahan allergisen reaktion, esim eläinpöly.

    Olen jo jonkun aikaa lukenut blogiasi ja en kyllä ymmärrä tuota nimimerkki Sannan kritiikkiä. Hän syyttää sinua siitä, että et ole lääketieteen ammattilainen ja, että et jakele lääketieteellisiä neuvoja ihosairauksien hoitoon. Etkös juuri silloin toimi oikein, kun et jakele niitä lääketieteellisiä neuvoja, kun et ole ammattilainen.

    Olen myös huomannut, että ihmisiä ärsyttää yhteistyösi Twistben kanssa. Minusta on erikoista, että ihmiset ärsyyntyvät tuollaisista asioista, kun blogisi ja instagrammisi seuraaminen on täysin vapaaehtoista. Eikö olisi järkevämpää etsiä seurattavia jotka tekevät yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa, jotka sopivat omiin arvoihin ja mieltymyksiin. Minä en arvosta esimerkiksi pikamuotia ja rahapelien mainostamista, joten en seuraa sellaisia sisällöntuottajia, jotka näitä tuovat kanavissaan esiin.

    Aurinkoista kesää Miia sinulle ja muillekin!

    • Miia Johansson

      Kiitos kaima! <3 Joo, juuri näin. Ja haluan vielä painottaa, että kaikki yhteistyöni on merkattu blogiin erillisellä merkinnällä mainos tai kaupallinen yhteistyö. Niitä en ole muistaakseni Twistben kanssa tehnyt. Mutta heidän mainoslinkkejä käytän, koska pidän todella paljon heidän tuotteista ja muutenkin lähestymisestä ihonhoitoon. Se, että käytän juuri heidän mainoslinkkejä on täysin oma valintani ja voisin linkata tuotteet yhtä hyvin muihinkin kauppoihin.

  • Pulla

    Aivan jo huvittavaksi mennyt viime viikolla joidenkin storyt tästä luonnonkosmetiikan lynkkaamisesta.
    Tuli tunne, että olisiko pohjimmiltaan kyse kateudesta ja nuoruuden käytöksestä se lynkkaus.
    Jokainen saa suositella ja kertoa mitä haluaa, mutta lynkkausmeininki on ala-arvosta ja sitä on turha peittää “avoimen keskustelun” taakse.

    Jatka Miia samaan tapaan. Sinulla on tasokas some ja sen kertoo jo seuraajamäärä.

  • Rva A.

    Moi!
    Luin tämän viestiketjun lävitse ja ainoat ihosairaudet, joihin porukka ei ollut saanut lääketieteellistä apua olivat POD ja akne, ihosairauksia tunnetaan yli kolme tuhatta, joten nämä kaksi ongelmaa näyttää olevan suomalaisille yleisimmät, eivätkä ole saaneet apua ihotautilääkäriltä. Entä nämä muut 2998 ihosairautta, miten hyvin luonnonkosmetiikka on vaikuttanut näihin sairauksiin, jos ottaa esimerkkinä vain kaksi iho-ongelmaa, jää luonnonkosmetiikan parantava tai auttava kautta lievittävä voima aika minimaaliselle evidenssitasolle.

    Mutta, mutta, jokainen saa laittaa iholleen mitä haluaa, no problem. Osallistuin nyt vain tähän keskusteluun sen pohjalta, mitkä omat kokemukseni kosmetiikasta on, iho on erinomaisessa kunnossa synteettisen kosmetiikan jäljiltä, MUTTA, kun luonnonkosme rantautui, alkoi ihan korvia huumaava hälinä siitä, mitä uutta mullistavaa on saapunut kuluttajien hyppysten ulottuville, mutta MINÄ, minä en huomannut mitään sitä, joka tämän hypetyksen olisi ansainnut, jos joku asia mullistaa ihonhoidon, kuvittelisi sen jäljet näkyvän, ei heti, mutta ajan kanssa, näin ei itselleni tapahtunut ja siksi kritisoin aihetta.

    Toinen seikka oli se, että yksikään palstalainen ei ollut saanut apua ihotautilääkäriltä, kuulostaa varsin erikoiselta, tässä siis kumottiin koko lääkärikunta, voisko olla niin, että pätevän lääkärin etsintä on yhtä tärkeä asia kuin oikeiden kosmetiikkatuotteiden. Kaikki lääkärit eivät varmastikaan ole alansa huippuja kuten ei kaikki kosmetiikkakaan.

    Mukavaa päivää!

    • Miia Johansson

      Hei mä itseasiassa haluaisin suosituksen hyvästä ihotautilääkäristä, joka etsisi juurisyyn vaivaan eli jos sulla on sellainen kertoa, niin mielelläni otan infon vastaan. Tosiaan joku tuolla kommentoi, että olisi hyvä, että lääkärit ja kosmetologit tekisi yhteistyötä. Oon samaa mieltä. 😊👌

  • Eeva

    Moikka Miia!
    Onhan sitä monenlaista näkökulmaa kaikista asioista.
    Mulla on käynyt viime vuosina pari kertaa lääkärin toteamana ota buranaa ja kylmähoitoa turvonneeseen jalkaan,ei toiminut koska lihas oli halki(magneetti osoitti)
    Toinen sydän tutkimus(kaikki arvot huippu hyviä)onneksi oli asiansa osaava lääkäri kysyi geeniperimää pian olinkin leikkauspäydällä operoitavana.
    Eli riippuu otetaanko sut todesta.
    Ei ne lääkäritkään aina ota sua todesta vaikka ovat kuin opiskelleet alaa.
    Siis tää meikkaus on ihan toinen juttu ei aiheuta hengenmenoa.Mun mielestä Miia tekee plogia suurella sydämmellä auttaakseen meitä ja jokainen tekee oman valinnan tämän asian suhteen.
    Kiitos Miia ja sitte toi sun sisustus ja tuunaus jutut on niin kiinnostavia.
    Terveisin:toinen remonttireiska/tuunaaja

  • J

    Käytin noin 8 vuotta vain luonnonkosmetiikkaa. Jossain vaiheessa iho oli ihan hyvä.😊
    Otin nyt syksyllä takaisin käyttöön exuviancen tuotteet. Niissä on mm c j a vitamiineja, pha ja mietoja aha happoja. Mulla on tosi herkkä iho mutta oon nyt käyttänyt exuviance radiance seerumia jossa mieto pitoisuus aha ja pha happoja, vitamiineja. Toki löytyy kaikkia “kamalia” silikoneja tms. Mutta vaikka mulla on tosi herkkä iho ja ei oo oikein mikään luonnonkosmetiikan aha kuorinnat toimineet niin nää exuviancen tuotteet on saanut mun ihon tosi rauhoittuneeksi ja tasaisen väriseksi ja pinta pehmeä. Itse tykkään ja on helppo rutiini. Käyttänyt nyt niitä 1,5 kk. Tiedostan kyllä et osa ihonhoitoasiantuntijoista ei suosittele silikoneja tms koska ei ne “aidosti” hoida ihoa… Olisin mielellään käyttänyt luonnonkosmetiikkaa mutta näillä ihoni on paljon parempi.
    Edelleen silti käytän whamisan puhdistusöljyä.

    • Miia Johansson

      Se on joo pääasia, on että nauttii ja tykkää omista ihonhoitotuotteista. 😊

  • Essi

    Moi, osaatko kertoa mitään hormooninäpyistä? Vaihdoin ehkäisyä taannoin ja iho puhkesi heti kukkaan varsinkin otsan alueelta. Aiemmin ei ole ollut mitään vastaavaa paitsi ihan nuoruus iässä (yläaste).

    • Miia Johansson

      Heippa Essi! 😊 Valitettavasti mun ihonhoidon osaaminen rajoittuu ulkoiseen ihonhoitoon. Kannattaa katsoa tuo postaus akne iholle. 🥰

  • K

    Heippa Miia! Löysin juuri sivusi, vaikuttavat aivan mahtavilta 🙂 Olen taistellut n. 20v ruusufinnin kanssa, löytyykö sinulta tästä vielä tekstiä tai mitä postauksia suosittelet lukemaan?

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Tervetuloa mukaan! Rosaceaan ei ole suoranaisesti postausta, koska mitä oon oppinut niin siinä on oleellisrna osana myös sisäinen kauneudenhoito ja en ole siinä expertti. Mutta ehdottomasti pitää joo kirjoittaa rosacean ihonhoidosta pian. 😊👌

  • VilmaN

    Moikka!☺️ Vaihdoin 6vuoden e-pillereiden syömisen jälkeen minipillereihin, jotka aiheuttivat minulle iho-ongelmia. Sain vaihdettua takaisin samoihin pillereihin ja iho parani. Olen syönyt nyt uudelleen niitä yli puoli vuotta. Kuitenkin noin 3kk sitten ihoni meni pahimpaan kuntoon ikinä.

    Otin yhteyttä kosmetologiin ja teki minulle ihoanalyysin ja kertoi tuotesuositukset. Olen nyt noin 2kk käyttänyt näitä tuotteita, mutta suurta muutosta en ole saanut. Kipeät ihonalaiset finnit on poissa mutta epäpuhtaudet ja arvet on todella läsnä.

    Onko siis vinkkejä mitä tehdä? Menenkö lääkärille vai kosmetologille vai jatkanko sinnikkäänä?

    Vesipesu aamuin ja öljyputsari illoin. Aamuin illoin kasvovesi ja kasvovoide. Ekopharman tuotteita.

    • Miia Johansson

      Heippa VilmaN 🙂 Kosmetiikan vaikutus ihoon saattaa ja usein onkin melko minimaalista, kun puhutaan hormonaalisista muutoksista. Syyt kun tulee jostain muualta. Suosittelen ottamaan suoraan yhteytta Twistbehen. <3 Siellä osataan auttaa myös sisäisen kauneudenhoidon kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram