PINTAKUIVAN IHON HOITO – HELPPO RUTIINI JA MITÄ KANNATTAA VÄLTTÄÄ

02.03.2022

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Pintakuvuus on ihon väliaikainen tila, josta voi kärsiä mikä tahansa ihotyyppi. Eli pintakuiva iho ei siis ole ihotyyppi.

Jos et ole aivan varma onko ihosi ihotyypiltään kuiva, vai onko se vaan pintakuiva, niin voit lukea siitä postauksen TÄSTÄ.

MISTÄ TUNNISTAT PINTAKUIVUUDEN?

Pintakuivuus tuntuu usein kaikilla ihotyypeillä kiristelynä. Iho voi myös hilseillä. Seka- ja rasvaisella iholla iho voi myös rasvoittua entistä enemmän tai aiheuttaa jopa epäpuhtauksia. Pintakuivasta ihosta kosteus haihtuu helpommin ja siksi on tärkeää tukea ihon toimintaa oikeilla tuotteilla ja erityisesti tuoda iholle vesikosteutta. Hyvin usein iholla käytetään liian vahvoja puhdistustuotteita ja jätetään pois kosteuttava kasvovesi/hoitoneste – näin ylläpidetään tehokkaasti pintakuivuutta.

4 X VINKKI PINTAKUIVAN IHON HOITOON

  1. Kosteuttava seerumi voi olla loistava lisä pintakuivan ihon hoidossa. Seerumi kun ei ole mikään pakollinen lisä, mutta se on loistava tuote, jos iho vaatii enemmän. Erityisesti talvella.
  2. Tehokkaasti kosteuttavan kasvoveden kerrostaminen iholle. Ja aina kosteusvoide iholle niin, että kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä.
  3. Huuhtele kasvot aamuisin vaan vedellä ja jätä välistä puhdistustuote. Mitä vähemmän pintakuivaa ihoa pesee, niin sitä parempi.
  4. Jos iho on ollut kosteusköyhä jo pitkään ja tuntuu ettei mikään tuote oikein imeydy, niin miedon AHA-hapon käyttö kuuriluontoisesti voi olla hyvä juttu. (Esim. *Bybin AHA-tonic)

3 X SUURIN VIRHE PINTAKUIVAN IHON HOIDOSSA

  1. Liian vahvojen puhdistustuotteiden, kuten vaahto- ja geeliputsareiden käyttäminen. Ne huuhtovat pintakuivalta iholta pois ihon omia tärkeitä rasvoja ja kosteus pääsee haihtumaan pintakuivalta iholta näin todella helposti.
  2. Kosteuttavan kasvoveden skippaaminen tai ainostaan puhdistavan kasvoveden käyttäminen kasvoilla pumpulin kautta. Tällaiset puhdistavat kasvovedet ovat muutenkin aika hyödyttömiä (ja “so last season”), kun ihon puhdistus on kunnossa.
  3. Liian kevyen kosteusvoiteen käyttäminen. Pintakuiva iho vaatii sellainen tuotteen, joka sitoo vesikosteuden iholle tehokkaasti.

NELJÄN ASKELEEN IHONHOITORUTIINI PINTAKUIVALLE IHOLLE + ALEKOODI

PUHDISTUS

Sain juuri vähän aikaa sitten testiin *Pure=Beautyn upean uuden Omega puhdistusbalsamin, joka hyppäsi heti yhdeksi suosikkiputsarikseni. Se nimittäin puhdistaa tehokkaasti meikin, mutta jättää iholle aivan pienen kalvon puhdistuksen jälkeen, joka on todella hyvä asia. Se auttaa pitämään kosteuden pintakuivalla iholla. Jos et pidä kalvon tunnusta iholla, niin voit ottaa puhdistuksen avuksi *konjak-sienen, jolla puhdistus on tehokkaampaa, mutta iho jää silti pehmoiseksi eikä kiljuvan puhtaaksi. Kaiken lisäksi tämä tuote on muutenkin suosittelemistani putsareista yksi edullisin.

Olen itse kärsinyt tänä talvena taas pintakuivuudesta enemmän, sillä olen testannut sen verran ytyjä tuotteita, jotka eivät ole sopineet iholleni. Tämä tuote on omalta osaltaan helpottanut tilannetta todella paljon.

LUE MYÖS: Geeli- tai vaahtopuhdistus kasvoille – KAIKISTA SUURIN VIRHE!

VESIKOSTEUTUS (KASVOVEDET JA SEERUMIT)

Tähän voisin laittaa melkein kaikki suosittelemani kasvovedet, mutta varmin nakki lienee tehokosteuttava ja monelle iholle sopiva *Fiini Naturally ruusu-kaura kasvovesi. Herkemmälle iholle valitsisin *Flow Cosmeticsin ruusuveden.

Kosteuttava seerumi on myös loistava lisä pintakuivalle iholle. Ja moni teistä tietääkin, että olen aivan hullaantunut *Olivia Klein Hydra Seerumiin, joka pelastaa ihoni aina pintakuivuudelta. Se on erityisen hyvä, jos tuntuu ettei mikään auta ja iho on myös erityisen herkkä tai punoittava. Toinen simppelimpi vaihtoehto on *Pure=Beauty Hydra Booster hyaluronihapposeerumi.

KOSTEUSVOIDE

Pintakuiva iho tarvitsee usein hieman ytymmän kosteusvoiteen.

  • Erityisesti, jos iho on pintakuivuuden lisäksi kuiva, punoittava tai jopa couperoottinen, niin *Olivia Klein Balance Cream (pakkauksen ulkonäkö muuttunut) on aivan loistava.
  • Jos taas ihosi tarvitsee tehokosteutusta, mutta liian kosteuttavat voiteet jäävät iholle lillumaan ja ihosi on enemmän normaali tai rasvainen, niin valitsisin *Apeironin Intensive Care kosteusvoiteen.

KASVOÖLJYT

Näihin pintakuiva ihosi rakastuu! Laita laadukas kylmäpuristettu kasvoöljy kosteusvoiteen päälle aamuin illoin tai pelkästään illalla.

  • Intensiivisempää ja tuhdimpaa kosteutusta antaa *Fiinin Kaura-Tyrni kasvoöljy. Tämä kasvoöljy on ihanteellisin kuivalle, herkälle tai jopa ärsyyntyneelle iholle. Tämä kasvoöljy taistelee omissa suosikeissani ykköspaikasta.
  • *UUTUUS kasvoöljy on suomalainen Djusie Fruit Glaze, jossa on noin 50% ihon rakastamaa ja helposti imeytyvää skvalaania. Tämä kasvoöljy imeytyy todella hyvin, pehmentää ihoa ja onkin loistava esimerkiksi seka- ja rasvaiselle iholle.

P.S. Kaikista tärkeintä on saada perus ihonhoito ensin kuntoon. Kokemukseni perusteella aika moni hoitaa ihoaan väärin – liian ytyillä putsareilla ja heittää vaan kosteusvoiteen siihen päälle. Jos tämän postauksen vinkit eivät auta, niin tsekkaa TÄMÄ postaus.

  • Emilia

    Kiitos postauksesta! ❤️ Käykö tämä puhdistusbalsami ihan yksinään? Poistaako meikin kunnolla vai pitäisikö käyttää jotakin lisäksi, puhdistusmaitoa tms?

    • Miia Johansson

      Poistaa yksinään, mutta jos ei tykkää kalvomaisesta fiiliksestä, niin kannattaa ottaa konjak-sieni messiin. Se myös nopeuttaa puhdistusta. 😊

  • Saritäti

    Tulin vaan kertomaan, että asia on just kuten Miia sanoo. Olen noudattanut näitä ohjeita siitä lähtien kun ne täältä luin ja ihoni on kuin eri ihmisen iho. Kuivuus hävisi, ja itse asiassa rasvaisuuskin, josta olen nuoresta lähtien kärsinyt. Pienet pintarypytkin ovat poissa.

    • Miia Johansson

      Oi miten ihana kuulla, että oot saanut apua 😍

  • Emppu

    Oletko huomannut eroja tuon Pure Beautyn Hydra Boosterin ja Evolven hyaluronihapposeerumin välillä, vai onko molemmat yhtä hyviä? 🙂

    • Miia Johansson

      Helou 😊 en nyt muista eroja raaka-aineissa, mutta koostumus on aika samanlainen mitä muistelen.

  • JS

    Voiko iho olla yhtä aikaa tyypiltään kuiva, ja lisäksi pintakuiva? Vaikka toimin ohjeiden mukaan, eli vesikosteutus, yleensä seerumi sen jälkeen, voide ja öljy (käytän etupäässä Laponien tuotteita) niin aamulla iho kiristelee heti herätessä. Mikähän tähän auttaisi?
    Terveisin korppunaama.

    • Miia Johansson

      Joo, voi olla yhtaikaa kuiva ja pintakuiva. Laponien tuotteet on aivan ihania herkän ja ongelmaijon tuotteita, mutta niissä ei välttämättä ole tarpeeksi kosteuttavia aineisosia. Riippuu tietenkin hyvin paljon mitä niistä käytät. 😊

      • JS

        Laitan ensin suihkutettavan kasvoveden, sen päälle seerumin, joka tosin voi olla myös muusta sarjasta, esim. Novexpertin hyaluronihapposeerumi, mutta se saa ihon herkästi punottamaan. Alunperin laitoin tässä vaiheessa Laponien öljyn, mutta olen lisännyt väliin Laponien kosteusvoiteen. Mulla on todella herkästi ärtyvä iho, ja Laponien tuotteet eivät saa reaktioita aikaiseksi! Myös Laponien hoitava balmi käytössä, sivelen sitä nenänpieliin ym. ärtyneisiin kohtiin. Onko hyviä vinkkejä, millä kosteutusta voisi vielä lisätä, ilman että iho reagoi?

        • Miia Johansson

          Joo herkästi reagoivan ihon kanssa voi tosiaan olla hankalaa tuoda iholle enemmän kosteutusta. Mä ainakin ihan ensin kerrostaisin tuota kasvovettä ja lisäksi laittaisin tuoa balmia koko kasvoille, jos iho tosiaan on superkuiva.

      • Maria

        Moi! Minulla taas iho oireilee, etenkin poskista. Käytän Laponielta öljyputsaria, balance mistia, päivällä face creamia ja yöksi fase maskia ja päälle fiinin kaura-tyrniöljyä. Ongelmana on ollut viime päivät, että kasvojen ihoa kiristelee, posket punoittaa. Kiristely alkaa jo illalla rasvauksen jälkeen ja aamusta aika pian myös. Iho on tuntumaltaan hyvä, ei röpelöä, mutta kiristelee, kuumoittaa, punoittaa ja jotenkin juonteet/rypyt nousee esiin. Olisiko sitä pintakuivuutta?
        Sanoit, ettei Laponien tuotteissa ehkä ole riittävästi kosteuttavia ainesosia, niin mikä voisi olla tuhti kosteuttava rasva, että kiristely lakkaisi.
        Kiitos!

        • Miia Johansson

          Heippa Maria! 🙂 Ihon kiristely tosiaan on usein merkki pintakuivuudesta ja siitä, että iho tarvitsee vesikosteutta. Toki voidekin on tärkeä lukitsemaan kosteutta, mutta iholle pitäisi antaa kunnolla vesikosteutta. Mietin, että seerumi voisi olla loistava lisä, josta iho saa extrakosteutta ja myös rauhoittaa sitä. Tämä Olivian tuote voisi olla juuri nappi: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/olivia-klein-hydra-serum/

          Mietin myös, että jos kiristely alkaa jo niin nopeasti, niin kiristeleekö sulla kasvoja pesun jälkeen?

          • Maria

            Kiitos taas, kun vastailet täällä. nimim epätoivoinen.

            Ihoni oireilee nyt niin ennakoimattomasti, etten enää tiedä mitä tehdä. Kunpa se osaisi kertoa, mitä tarvitsee!
            Olen ajatellut, että minulla on atopiaa, koska talvisin tullut näitä lehahduksia, jopa turvotusta, jonka olen sitten kortisonikuurilla saanut kuntoon. Mutta nyt alkanut tulla lehahduksia, etenkin poskissa kuumotusta ja punoitusta ihan satunnaisesti. Mielestäni ihoni on sekaiho, rasvoittuva t-alueelta, mutta mahdollisesti nyt pintakuiva. (toisaalta olen epätoivoissani jo googlannut sebarroimaa, voisiko kuitenkin olla sitä, tali-ihottumaa!?)

            Käytin talvella aamulla pelkkää vesipesua, sitten ruusuvettä suihkin ja taputtelin useamman kerroksen, välillä sen tilalla Fiinin kaura-kamomilla nestettä myös kerrostaen, sitten otin Olivia Kleinin hydraseerumin käyttöön, sen jälkeen päivisin evolven daily renew kasvovoidetta ja meikki päälle (kevyt). Illalla Laponien öljyputsaria, sitten samat ruusuvedet/hoitonesteet, seerumi ja yöksi Bioderma Atoderma kasvovoidetta. Otin sen käyttöön, koska Weledan skinfood light mielestäni aiheutti jotain ärtymistä, sitten päälle Fiinin tyrni-öljy.

            No näillä mentiin jonkun aikaa, pari kk, sitten taas ihan yhtäkkiä posket lehahtaa, kuumottaa, punoittaa. Otin käyttöön Laponielta balance mistin, päiväksi kasvovoiteen ja yöksi face maskin ja päälle sama öljy. Ei auta, alkoi kiristellä näillä naamaa. Pesun jälkeen ei naamaa heti kiristä. Otin kokeiluun Olivia Kleinin balance creamin, mutta lehahdus tulee jo ennen sen levittämistä. Viime päivinä illat ovat olleet kasvojen kanssa ok, mutta aamuisin naama on lehahtanut lähes heti (ajoittaisin sen seerumin jälkeen, ennen kasvovoidetta) kauttaaltaan punaiseksi/laikukkaaksi, kuumotusta.

            Olen yrittänyt miettiä pääni puhki, mistä se johtuu, mihin iho reagoi. Tuntuisi, että lehahdus on oikeasti joku välitön reaktio, vesipesun, eikä hoitonesteen/balance mistin jälkeen vielä, mutta Olivia Kleinin seerumin jälkeen se tulee. Posket etenkin ihan punaiset ja kova kuumotus, tuntuu että ihon pinta muuttuu paksummaksi. Yhtenä aamuna iho alkoi poskista kuoria, se onneksi meni ohi.
            Voisiko olla, ettei kleinin seerumi ja balance mist jotenkin sovi keskenään? Voiko vesipesu ärsyttää aamulla?

            Äh, tuli pitkä teksti, mutta olen ihan pihalla. Tänään aamulla lehahduksen ollessa päällä (vesipesu+balance mist+seerumi+kleinin balance cream) pyyhin kaikki pois ACOn herkän ihon kasvovedellä, laitoin Fiinin kaura-kamomilla -hoitonesteen ja siihen päälle Atodermin. Iho rauhoittui heti.
            Punoitus on aika tarkkarajaista poskissa, poskien sivut on normaalit. Voisiko olla couperosaa? pintakuivuutta? Harkitsen ihotautilääkäriä, mutta mietin, että tilanne pitäisi olla päällä, että hän osaisi arvioida ihoa (kuvia kyllä on). Ja jos lääkäri määrää perusvoiteita, niin voiko ne olla se apu?

            Jep, jatkan testailuja ja varmaan karsin kaiken nyt ihan minimiin.

          • Miia Johansson

            Heippa! 🙂 Pitäisi ihan kurkkia aineisosiin, mutta yleisimmät ihon herkkyysreaktioita aiheuttavat raaka-aineet ovat säilöntäaineet ja hajusteet. Apteekin perusvoiteet on usein hyvin siedettyjä herkkäihoisille.

            Kun reaktio tulee selkeästi heti tuotteiden jälkeen, niin yleensä kyse on tuotteista, jotka ei sovi itselleen. Jatkaisin noilla tuotteilla, jotka selkeästi sopi sun iholle. 🙂

  • Elli

    Moikka! Kauanko pitäisi malttaa odotella että alkaa näkemään tuloksia ihonhoidossa ja ihon parantumisessa? Vaihdoin kertaheitosta saippuasta twistbeltä tilattuihin puhdistusmaitoon, kasvoveteen ja öljyyn. Ihossa ennen tulehtuneita finnejä ja erityisesti otsassa paljon pientä näppyä. Iho ehkä hieman parempi muttei vielä huomattavaa eroa. Eli milloin tietää, pitääkö jotain muutoksia vielä alkaa miettimään?

    • Miia Johansson

      Heippa Elli! 😊 Hyvä, kun kysyit. On hyvä muistaa, että ihonhoito on vain yksi osa suurempaa kokonaisuutta ihonhoidossa. Ihoon vaikuttaa huimasti enemmän hormonit, stressi, ruokavalio, elämäntavat yms. Jos ihonhoito on ollut pielessä ja käytössä esim. liian vahvat putsarit ovat ne jo itsessään voineet aiheuttaa finnejä joillekin. Tällöin iho saattaa alkaa parantumaan jo parissa viikossa. Mutta jos tämä ei ole syy, niin välttämättä ulkoisella ihonhoidolla ei ihoa pysty korjaamaan. Jos finnien juurisyy löytyy esimerkiksi hormoneista. Valitettavasti ihonhoito vaikuttaa vain siihen ihon uloinpaan paperin ohueen epidermikseen näin pääsääntöisesti ja siksi suuremmat muutoksen suurempiin iho-ongelmiin tehdään muilla keinoilla. Kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä asiasta Twistbehen, koska he osaa myös tuon sisäisen ihonhoidon, joka on mun osaamisen ulkopuolella. ❤️

  • Laura

    Moi Miia,
    Suosittelisitko tuota Apeironia meikin alle aamuisin? Tai mikä muu olisi hyvä tuote? Käytän hyvin kevyttä meikkiä ja iho (erityisesti otsa) alkaa nopeasti kiittelemään. Muuten ihonhoidossa käytössä Fiinin mustaherukka puhdistusbalmi, fiinin kaura-kamomilla hoitovesi tai Flown kamomilla-probioottivesi ja Fiinin mustaherukkaöljy. Tykkään käyttää öljykosteutusta ja ihoni on nyt hyvässä kunnossa, ainoastaan tuo kiiltely olisi kiva saada kuriin?🙂 Ihoni on herkkä ja välillä pintakuiva.
    Kiitos huipusta blogista ja tuotevinkeistä😍

    • Miia Johansson

      Joo Apeiron sopii meikin alle. 😊 Kiiltelyyn voi vaikuttaa tietenkin myös meikkivoide. Mikä sulla on käytössä?

      • Laura

        Lumenen Instant Glow. Ei varsinaisesti ole edes meikkivoide vaan kevyt sävyvoide. Toisena Lorealin true match nude mutten oikein tykännyt siitä joten käyttö jäi vähälle..
        Tuosta Lumenesta tykkään koostumuksen puolesta tosi paljon.

        • Miia Johansson

          Mulla ei oikein mikään Lumenen meikkivoiteista pysy hyvänä koko päivää. Alkaa rasvoittumaan ja menee helposti lilluksi juonteisiin. 😬

          Mutta joo siis ymmärrän, ettei ole niin meikkivoidemainen tuo instant Glow, mutta se on siis vaan kevyempi meikkivoide. 😊

          • Laura

            Joo ehkä pitäisi koittaa löytää joku vaihtoehto tälle Lumenelle..olenkin paljon sun suosituksia lueskellut🙂 Ja koitan nyt kuitenkin myös josko toi Apeironin voide tois yhtään jeesiä, kiitos😊

  • Minna

    Tää voi olla vähän tyhmä kysymys mutta mistä tietää että jokin ihonhoitotuote ei sovi iholleni? Mulla aiheuttaa kaikki mitä kasvoilleni pistän jonkinlaisen reaktion. Pääosin punoitusta/laikkuja, mutta välillä tunne iholla on kuin iho olisi palanut. En usko että kuitenkaan kaikelle olisin allerginen koska olen testannut tuotteita myös muualle vartaloon (esim kyynärtaipeeseen) ja mitään vastaavaa reaktiota ei tullut. Mutta kun iltaisin / aamuisin lisään tuotteita kasvoille niin iho oireilee muutaman tunnin ajan ja sitten rauhoittuu. Mitähän tälläisessä tilanteessa voisi ylipäätään tehdä tai mistä tunnistaa että tosiaan tuote vaan ei ole hyvä minulle? Tällä hetkellä käytössä on laponien tuotteet jotka ovat kehitetty ongelmaiholle.

    • Miia Johansson

      Heippa Minna! 🙂 Ja ei ole tyhmä kysymys olleenkaan. Kasvojen iho on hyvin erilainen muuhun ihoon verrattuna. Kuulostaa, että sulla on vaan todella herkkä iho ja kokeilemasi tuotteet ei sovi sulle. Kyse voi olla myös ihan yksittäisestä raaka-aineestakin. Käykö sulle näin myös Laponien tuotteiden kanssa?

      • Minna

        Moi! Joo laponien tuotteet aiheuttaa ihoreaktioita myös. Käytän tällä hetkellä ohjeiden mukaan vain maitoputsaria ja maskia niin ihan pahimpia oireita tuo kombo ei saa aikaan, mutta selvästi couperosa ja kutinaa ja kirvelyä puskee pintaan levittämisen jälkeen. Olen kokeillut ties kuinka montaa luonnonkosmetiikan tuotetta ja tuo Laponie oli ”viimeinen oljenkorsi” mitä minulle suositeltiin. Jotenkin tätä ihoa kuitenkin pitäisi hoitaa, mutta miten sitten 🤷🏽‍♀️ Ja kuinka kauan näitä tuotteita uskaltaa käyttää kunnes tietää että ei kannata enää jatkaa testailua 😬

        • Miia Johansson

          Ootko kokeillut säilöntäaineettomia kosmetiikkatuotteita? 😊 Mietin, että säilöntäaineet voi olla yksi mikä ei sovi sulle.

  • AK

    Hei Miia. Löysin blogisi ja nyt on kaikki varpaat ja sormet ristissä, että vihdoin löytäisin ratkaisun ongelmaihooni. Toivottavasti nämä olisivat oikeat hoitokeinot. Kamppailen ihonhoidossa siinä, että etten vaan ota liian rasvaisia tuotteita, mutta samaan aikaan haluaisin kosteutusta. Minulla on käsittääkseni sekaiho, joka on alkanut näin vanhemmiten vielä kuivua meikkauskelvottomaksi. Iho rasvoittuu T-alueelta ,ja alkaa meikin alla kiiltelemään herkästi. Näin 37-vuotiaana iholta löytyy mustapäitä ja joskus harvoin finnejä. Näiden lisäksi iho punoittaa ja on kausia kun se kutisee kamalasti. Punoittavan ihon haluaisi meikata piiloon, mutta, meikki näyttää pintakuivuuden takia kammottavalta = umpikuja.

    Yritin tavata tätä blogikirjoitustasi. Ostoskorissa odottaa tässä suosittelemasi kasvoöljy, kasvovesi, kasvovoide sekä puhdistusbalsami. Pitääkö siis ottaa vielä tuo hyaluroni-seerumi vai oliko se sellainen “ekstra”, jos haluaa? Miten näitä sitten käytetään? Pesen illalla kasvoni balsamilla, laitan kasvoveden jonka jälkeen öljyn sekä kasvovoiteen? Aamulla kastelen ihon vain vedellä eli käytän aamuisin nuo kaikki muut aineet paitsi puhdistusbalsamin? Kiitos, jos vielä tarkennat hoitojärjestyksen. En malta päästä kokeilemaan, josko näistä olisi apua. Ja se tuli vielä mieleeni, että missä vaiheessa aurinkorasva on hyvä levittää kasvoille näiden kaikkien hoitorutiineiden ohella? Onko näistä kaikenmaailman balsameista jotain haittaa siellä auringossa?

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Lähtisin sinuna yksi tuote kerrallaan, jos sulla on tosi herkkä iho. Riippuu siis meikkaatko ja paljonko meikkaat, että mikä puhdistustuote kannattaa valita. Puhdistusmaito meikittömälle iholle tai todella kevyeen meikkiin ja balsami tai öljy, jos käytät meikkiä enemmän. Nämä aina kuivin käsin kuiville kasvoille (valmistaudu siihen, että hellävaraiseen puhdistukseen menee aina vähän kauemmin) Jos oot siis tottunut geeli- tai vaahtoputsareihin. 😊

      Tämän jälkeen kasvovesi suihkutellen iholle ja sitten voide. Kasvoöljy voiteen jälkeen on tosi hyvä pintakuivalle iholle. 😍 Ja tosiaan aamulla muuten sama paitsi puhdistustuotteen kohdalle pelkkä vesi.

      Auringossa ei ole haittaa minkään näiden kanssa. Tietty muista aurinkovoide. 😊

      Kannattaa tosiaan ottaa yksi tuote kerrallaan käyttöön ja hiljalleen ottaa uusia käyttöön. Seerumi on vasta sitten, jos tarvitset vielä jotain extraa, mutta hyvin pärjää vaikka ihan putsarilla, kasvovedellä ja öljyllä alkuun. Öljystä kannattaa mielummin valita Fiini, kun sanoit, että sulla on herkkä iho. 😊

  • Henriikka

    Heippa!

    Nyt on tullut ihonhoidossa vastaan jumi, enkä tiedä mihin suuntaan lähtisin kokeilemaan, jotta tilanne rauhoittuisi. Yhtäkkiä ihoni alkoi n. pari viikkoa sitten pintakuivumaan todella reippaasti. Alkuun pientä kirvelyä ja kiristelyä, nyt sitten jo hilseilee, enkä voi laittaa meikkipohjaa, koska se näyttää tietysti karmealta. Samoihin aikoihin ihonhoitooni tuli valitettavasti kerralla useampi muutos (en arvannut, että ihoni reagoisi siihen näin ongelmallisesti), joten on vaikea tietää mitä lähtisin korjaamaan, olisiko sinulla ajatusta mistä voisi kiikastaa?

    Tuohon aikaan otin käyttöön ensimmäistä kertaa meikkivoiteiden sijaan mineraalimeikkipuuterin (Alime Pure), joka oli ihana, mutta muutaman kerran jälkeen huomasin sen laiton jälkeen kiristelyä ja kuivumista iholla, siispä en ole käyttänyt enää hetkeen. Silti ihoni jatkaa oireilua edelleen, joten on vaikea uskoa, että tämä aiheuttaisi ongelmia näin pitkälle..? Samaan aikaan mulla vaihtui pari tuotetta purkkien loppuessa (alla).

    Tässä ihonhoitotuotteeni:

    Kasvojen pesu:
    Bybin Milk Melt –> purkki loppui niin nyt käytössä vaihdellen Flow Cosmeticsin Balm to Milk, Laponien Milk Cleanser ja Mossan Juicy Clean, joista kaikki kiristää ihoa pesun jälkeen

    Kasvovesi:
    Pure=beauty Birch sap mist –> purkki loppui, vaihdoin Olivia Klein Hydra spray toneriin.
    Lisäksi olen käyttänyt pidempään rinnalla ja nyt tehokuurina myös Bybin Beauty Day Glow Brightening AHA Tonicia, josta kasvoni tykkää tosi paljon.

    Kosteudvoide:
    Murumurun Rosehip Glow, ollut aika vähällä käytöllä koska aiemmin pärjäsin pelkällä kasvovedellä ja öljyllä ja tämä jostain syystä jättää jopa kevyen kireyden tunteen kasvoille 🤔

    (Kasvoseerumi:
    Toisinaan lisään Pure=beautin hydra booster -seerumia, ei tunnu super huonolta, mutta ei oikein hyvältäkään)

    Kasvoöljy:
    Apeironin jojoba-/teepuuöljy, rakastan <3

    Ensimmäinen ajatukseni voisi olla tuon Bybin milk meltin ottaminen takaisin käyttöön muiden putsareiden sijaan, koska se ei suuren suuria kiristyksiä muistaakseni ole mulle aiheuttanut 🤔 Toisaalta tämä tuntuu hämmentävältä, koska Balm to milk ja Laponien puhdistusmaito kai pitäisi olla todella hellävaraisia?

    Toisena pohdin tuhdimman kasvovoiteen hankkimista? Sekin hämmentää, sillä aiemmin meni oikein hyvin pelkkä kasvovesi+öljy -kombinaatiolla.

    Sitten vielä mietin tuota kasvovettä. Jostain syystä Olivia Kleinin hydra spray toner ei tunnu mulle kovin kosteuttavalta (en tiedä mikä tilanne olisi jos ihoni olisi rauhallinen) ja se kuivahtaa abt samantien kun sen kasvoille suihkin.

    Huh. Tulipahan tekstiä. Mutta olisiko sinulla mitään vinkkiä mihin suuntaan mun kannattais tässä kohtaa lähteä? Pitääkö mun vaan tilata kaikki vanhat tuotteet takaisin vai mikä tän ihon tilanteen on voinut näin saada heilahtamaan?

    • Miia Johansson

      Heippa Henriikka! Jos ihoa kiristää jo pesun jälkeen, niin se olisi asia, johon kiinnittää ensimmäisenä huomiota. Koska sen jälkeen voi olla hankalaa enää korjata tilannetta millään iholle jätettävällä tuotteella. Kurkkaappas tämä tuote 🙂 https://miiajohansson.com/miian-suosikit/olivia-klein-oil-wash-care/ Tämä on täysin ilman emulgaattoria, joka voi jo auttaa asiaan. <3

    • Anu

      Hei Henriikka!
      Mulla paheni vastaavasti ihon pintakuivuusongelma Olivia Kleinin Hydra spray tonerilla. Se on mun pintakuivalle sekaiholle täydellinen kesällä, mutta syksyllä alkaa kiristellä, kutista ja jopa hilseillä. Mulla puhdistus on kunnossa, joten vaihdoin kasvoveden kosteuttavampaan (Bybi Mega mist) ja ongelma hävisi sillä. 😊 Käsittääkseni myös tuo Pure beautyn Birch Sap mist on melko kosteuttava.

  • Punahilkka

    Hei,
    Miten hoitaa pintakuivaa ihoa reumasairauksissa, kuten punahukka (SLE), joka oireilee kasvoilla punoituksena ja ihon hilseilynä? Kortisonivoide on lääkärin hoitokeino. Mitkä tuotteet olisivat hyviä? Mikä meikkivoide peittäisi tarpeeksi ja pysyisi hyvin?

  • Jonna

    En oikein ymmärrä omaa ihoa. Käytössä on Ayu Organiscin puhdistusöljy, Olivia Klein Hydratoner kasvovesi, Ayun Golden Root kasvoöljy sekä silmänympärysseerumi. Aamulla vesipesu, illalla Ayu ja konjac-sieni.

    Silti lähes aina, kun meikkaan, niin nenä, joskus silmien väli ja leuka tulee röpelöiseksi, kun iholle laittaa meikkivoiteen. Käytössä on vaihdellen Essen ja Kjaer Weisin meikkivoide. Toisinaan tuntuu myös, ettei nuo kasvoöljyt yms. imeydy, sillä vaikka odottai tunninkin öljyjen jälkeen, naama tuntuu edelleen todella öljyiselle ja tavallaan ikävää lisätä meikki tällaisen ihon päälle. Erityisesti leukaan ja joskus myös nenän alle tulee inhottavia finnejä. Nenän ympärys on usein aika punainen.

    Mitkäköhän tuotekombot voisi toimia tähän ihme sekaihoon? Aiemmin ollut käytössä myös Olivia Kleinin kasvovoide ja joskus heidän seerumikin, mutta olen pyrkinyt vähentämään tuotteita, jotka muovipurkeissa. Olen myös kokeillut esim. Essen repair oilia, jotta saisi finniarvet hälventymään.

    • Miia Johansson

      Heippa Jonna! 🙂 Tässä muutamia mietteitä, koska oon itsekin kärsinyt tuosta röpelöisyydestä, vaikka käytössä oli hyvät tuotteet. Mulla meni jopa aika kauan aikaa ennen kuin pääsin ihan kokonaan röpelöisyydestä eroon. Milloin sä oot aloittanut hellävaraisempien tuotteiden käytön?

      Ja tuo Olivian Hydra Toner on tosiaan loistava iholle, jossa on epäpuhtauksia, mutta se ei ole niin kosteuttava. Jos siis iho tarvitsee enemmän kosteutusta. Röpelöisyyteen auttaa taas sitten kasvoöljyt ja vahat. Mullakaan ei toimi tuo Ayun öljy ja annoinkin sen mun miehelle. 😀

      Jotta saisit kasvoöljyt paremmin imeytymään, niin paremmin ihoa kosteuttava kasvovesi voisi olla paikallaan (esim. Bybi Mega Mist). Vaihtaisin myös kasvoöljyn, kun tuo edellinen loppuu (esim. c/o Gerd Cloudberry facial oil). Selkeästi nämä nykyiset ei oo hyviä just sun iholle, vaikka tuotteet ovatkin muuten hyviä.

      Laitathan muuten kasvoöljyt iholle aina niin, että iho on vielä kasvovedestä hieman kostea. Voit myös laittaa kasvovettä muutaman kerroksen iholle ennen öljyä.

      Ja vielä vika kyssäri 🙂 Miksi vältät muovisia puteleita? Muovi on loistava, kun sen kierrättää oikein. Lisäksi se ei paina niin paljon kuin lasi (logistisesti ympäristöystävällisempi siis) ja myöskin muovin valmistus kuluttaa vähemmän energiaa.

  • Ikääntyvä mami

    Näillä ohjeillasi olen hoitanut ihoani nyt muutaman kuukauden ajan. Olen 41-vuotias ja saan jatkuvasti kommenttia siitä, että näytän vähän reilu kolmikymppiseltä ja moni kehuu minun kaunistuneen viime aikoina. Iho on muuttunut kuulaammaksi, pehmeämmäksi, miliumit ja juonteet ovat vähentyneet ja meikki näyttää iholla paljon nätimmältä. Kiitos Miia!

    Käytän seuraavia tuotteita:

    Ensin puhdistus Flow cosmeticsin balm to milk -putsarilla
    Sen jälkeen toinen puhdistus Frantsilan puhdistusmaidolla
    Kasvovesikosteutus suihkimalla vesi kasvoille ja painelemalla se iholle
    Olivia Kleinin balance cream
    Viimeiseksi kasvoöljy, jota vaihtelen: bakuchiol, rosehip seerumi, arganöljy, Ekopharman tyrniöljy

    • Miia Johansson

      Oho! Wau <3 Ihan mieletöntä kuulla! Eli tuloksien perusteella juuri oikeat tuotteet just sun iholle 😀

  • Jenna

    Hei,

    Olen pulassa oman ihoni kanssa. Aikoinaan sain sen loistavaan kuntoon v. -21 sun ohjeilla. Silloin käyttöön otin Apeironin puhdistusmaidon, Olivia Kleinin hydra tonerin ja bypin sen vaal.pun rasvan mitä ei enää ole aikoihin mistään saanut. Jossain kohtaa kokeilin vähän uusia putsareita, jotka mulle ei sopineet (tukkivat). Ihoni kuitenkin sekosi v -22 raskauden jälkeen eikä vieläkään ole kunnossa. 🙁 Pintakuiva (ei kiristele muuta kun pesun jälkeen) ja epäpuhtauksia (otsa, leuka, posket), kierron tietyissä vaiheissa lisämausteena kipeät ihonalaiset jättifinnit. Herkkä iho, mutta ei super herkkä.

    Vuoden ollut käytössä se Laponien öljyputsari+konjac sieni, olivia kleinin hydra toner, olivia kleinin balance cream ja balm balmin rosehip serum. Ajoittain apeironin jojobateepuuöljy iltaisin, mutta se kuivattaa hirveästi ihoani ja tuntuu lisäävän finnejä useammin käytettynä. Kuukausi sitten otin testiin Antipodesin uutuusseerumin (kasvovesi-maya seerumi-balance cream) mutta en nää mitään muutosta kosteutuksessa. Iho hilseilee kulmakarvojen välissä ja otsalla. En ymmärrä mitä on tapahtunut ja miksen saa ihon kosteutusta kuntoon. Luulisin että epäpuhtaudet kumpuavat nyt siitä. Ruokavalio on terveellinen, en syö eineksiä ja nyt ollut 2kk täysin ilman herkkuja. Finnejä tulee ihan samaan tapaan. Vettä olen vuosia juonut 2-2,5 l päivä.

    Onko vinkkejä mitä tuotteita lähtisin kokeilemaan? <3

    • Miia Johansson

      Heippa Jenna 🙂 Lähtisin liikkeella tuosta, jota sanoit heti ensimmäisenä, että ihosi kiristelee pesun jälkeen. Sun käyttämä putsari on luultavasti sun iholle liikaa. Tai ainakin kannattaa jättää pois konjac-sieni, joka tehostaa puhdistusta. Jos tämä kohta on pielessä, niin välttämättä mitkään seerumit ei auta. Esim itselläni on iho mennyt niin kuivaksi, ettei se enää oikein kestänyt mitään emulgoituvaa puhdistustuotetta. Leahlani meni joten kuten ja Laponie oli liikaa. Mutta Raaw putsari oli täys kymppi ja ihon luonnollinen tasapaino palautui. Se on arvokas, mutta oon valmis maksamaan sen, koska mikään muu ei auta ja markkinoilla ei tällä hetkellä ole toista putsaria, jossa on niin vähäinen määrä emulgaattoria.

      Tämä tuote: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/raaw-alchemy-cleansing-silk-puhdistusbalmi/

      Mutta raskaus tietenkin muuttaa hormonitoimintaa niin siitä en osaa sanoa mitään, koska siinä mennään sitten sisäisen ihonhoidon puolelle ja voi olla, että sillä puolella tarvitset jotain uutta. Jos putsarin vaihto ei auta, niin suosittelen ottamaan Twistben asiantuntijoihin yhteyttä. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram