LAADUKAS KASVOVESI: TUNNISTATKO SELLAISEN?

28.06.2020

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Kaunis iho sisältää tarpeeksi vettä ja rasvaa. Kun ihon kosteustasapainoa ei häiriköi vahvoilla putsareilla ja ihon toimintaa tuetaan oikeanlaisilla kosteuttavilla tuotteilla, niin matka kohti hyvää ihoa voi alkaa.

Kerroinkin jo edellisessä postauksessa miksi ihon puhdistuksen hellävaraisuus on todella tärkeää (kaikista tärkeintä), koska käyttämällä liian tuhtia putsaria ihon kosteustasapaino järkkyy. Kannattaa siis lukea postaus: Yleisin iho-ongelmien aiheuttaja- väärä puhdistustuote. Avaan postauksessa puhdistustuotteen tärkeyttä ihon biologian kannalta eli miten ihosi reagoi vääriin tuotteisiin.

VÄÄRÄ TAPA KÄYTTÄÄ KASVOVETTÄ – PUMPULILEVYLLÄ

Luulin itsekin aikaisemmin, että kasvoveden tehtävä on vain poistaa lian rippeet kasvoilta ja siksi pidinkin sitä rahan hukkana. Jos puhdistustuote ei riitä saamaan kasvoja puhtaaksi, niin tarvitset paremman putsarin tai toinen vaihtoehto on hellävarainen kaksoispuhdistus. Tästä kirjoitin tuossa edellä mainitsemassani postauksessa.

Tietenkin on olemassa myös puhdistavia kasvovesiä tai misellivesiä, joiden tarkoitus onkin puhdistaa. Mutta se päivittäinen aivan tavallinen ihonhoito koostuu ihon puhdistuksesta, suihkuteltavasta tai käsin kasvoille laitettavasta kasvovedestä ja kosteusvoiteesta tai öljystä. Se on vaan näin yksinkertaista.

Älä siis hukkaa kasvovettäsi pumpuliin vaan laita se suoraan kasvoille. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat, niin lisää perään kosteusvoide tai kasvoöljy. Tämä on todella tärkeä asia – voide tosiaan lisätään hieman kosteille kasvoille, koska näin kosteus lukitaan ihoon. 

MISTÄ TUNNISTAA LAADUKKAAN KASVOVEDEN?

EDIT 5.6.2023 Opiskellessani lisää aihetta, niin vesi ei ole ollenkaan huono pohja kasvovesissä vaan se voi olla erityisen hyvä esimerkiksi herkän ihon kasvovesien pohjana. Tuotteen kokonaisuus vaikuttaa asiaan hyvin pitkälti. Myös kukkaisvedet ja aloe vera ovat hyviä pohjia kasvovedelle.

Kasvoveden kuuluu tuoda iholle vesikosteutta ja se myös auttaa öljyjä imeytymään paremmin ihoon. Siksi laadukas kasvovesi sisältää ihoa helliviä raaka-aineita jo heti INCI-listan alkupäässä. Ei ole mikään tae, että tuote on hyvä, jos siinä lukee kosteuttava tai hellävarainen. Olen huomannut, että purkkeihin voi tällaista kirjoittaa vaikka itse raaka-aineet sanovat jotain ihan muuta.

Ei ole myöskään tae, että tuote olisi laadukas vaan siksi, että se on luonnonkosmetiikkaa tai jos jokin appi näyttää sille vihreää valoa. Kaiken näkee INCI-listasta ja se on kaikille avointa tietoa. Olin tukehtua sylkeeni, kun näin mitkä kasvovedet ovat maailman tunnetuimman kosmetiikkaketjun Sephoran ostetuimpia. Siellä komeilee moni selektiivinen kosmetiikkabrändi, joiden tuotteet eivät pääsääntöisesti ole sen rahan arvoisia. On siellä mukana jokin luonnon tuotekin, mutta ikävä kyllä ei kovin laadukas sellainen.

Vaikka et ymmärtäisi mitään INCI-listasta, niin katsopa ihan hetkinen yhtä Sephoran asiakkaiden suosimaa kasvovettä epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle ja laadukasta Eco by Sonyan kasvovettä samaan tarkoitukseen. Vertaa inci-listojen alkuosaa.

NIMELTÄ MAINITSEMATON KASVOVESI: Water , Alcohol Denat. , Glycerin , Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) , Menthol , Acetyl Glucosamine , Trehalose , Sodium Hyaluronate , Butylene Glycol , Sodium Bicarbonate , Red 6 (Ci 15850) , Red 33 (Ci 17200) , Ext. Violet 2 (Ci 60730)

ECO BY SONYA TASAPAINOTTAVA KASVOVESI: Aloe barbadensis (Aloe Vera) leaf juice*, Glycerin (vegetable derived)**, Hamamelis virginiana (Witch Hazel) distillate**, Terminalia ferdinandiana (Kakadu Plum) extract**, Ananas sativus (Pineapple) extract*, Sodium hyaluronate (Hyaluronic Acid)**, Sodium levulinate (plant derived)**, Sodium anisate (plant derived)**, Aroma (natural pineapple)**, Citric acid (fruit derived)**, Parfum (Natural)**, Potassium sorbate (fruit derived)**, D-Limonene (fruit derived)** (*Luomusertifioitu raaka-aine, **Luonnollinen raaka-aine)

Nimeltä mainitsemattomassa on alkuosassa vettä ja alkoholia. Alkoholi (esim. alcohol ja alcohol denat.) on todella kuivattava ainesosa, kun sitä on paljon eikä vesi sisällä hoitavia ominaisuuksia. Alkoholin kuivattavuudesta (ja ei kuivattavuudesta) kiistellään paljon, mutta miksi käyttää sitä ihonhoidossa, jos siinä on edes riski, että se kuivattaa. Parempiakin vaihtoehtoja on olemassa, kuten tässä näette. On kuitenkin hyvä huomioida, että pienissä määrissä alkoholillakin on paikkansa kosmetiikkatuotteessa. Lisäksi rasva-alkoholit ovat sitten taas niitä hyviksiä. Tärkeää on siis katsoa tarkkaan alkoholin nimi ja missä kohtaa ainesosaluotteloa se on kirjoitettu.

Eco by Sonyan tuotteessa on veden ja alkoholin sijasta aloe veraa, joka on loistava, kosteuttava ainesosa. Miksi nämä alkuosan ainesosat ovat sitten niin tärkeitä? No siksi, että ne muodostavat tuotteen pohjan ja näitä ainesosia on yksinkertaisesti tuotteessa eniten. Pohjaan lisätään sitten muita hyviä raaka-aineita pienemmissä määrin juuri sinun ihollesi. Näissä esimerkeissä on käytetty mm. antitulehduksellista taikapähkinää, joka on loistava epäpuhtaalle iholle ja lisänä myös hyarulonihappoa, joka kosteuttaa. Joillekin ihotyypeille parasta ovat hyvin yksinkertaiset raaka-aineet ja tällöin pelkkä kukkaisvesi on hyvä kosteuttaja.

Samaan hengenvetoon on silti pakko sanoa, etten ole kosmetiikkatuotteiden formuloija. Tulokset puhuvat kuitenkin puolestaan. Olen nyt auttanut niin monia iho-ongelmiensa kanssa, että usko omaan osaamiseen on vahva. Jos lukijoiden kokemukset kiinnostaa, niin voit lukea siitä lisää tästä: EROON IHO-ONGELMISTA: LUKIJOIDEN ONNISTUMISIA.

Annankin teille nyt tehtävän tutkia omaa kasvovettä ja koittaa edes hieman tutustua sen ainesosaluetteloon. 

MITÄ KASVOVESIÄ SUOSITTELEN?

Varmasti osaatte nyt jonkin verran tulkita oman kasvovetenne INCI-listaa. Voitte myös harrastaa kaupoissa purkkien kääntelemistä ja kauhistua kuinka vaikeaa on löytää laadukasta tavaraa. 

KUIVALLE IHOLLE JA IKÄÄNTYVÄLLE: *Bybi Mega Mist on ihan mieletön kasvovesi, jota jaksan aina hehkuttaa. Suomalainen vaihtoehto Bybille on *Pure Beauty Birch Sap Mist, johon moni kuivaihoinen on ihastunut. Ei aivan niin kosteuttava kuin Bybi, mutta ihana silti.

SEKAIHOLLE: Yllä mainitsemani *Eco By Sonyan kasvovesi on loistava sekaiholle, joka tarvitsee kosteutta sekä samalla apua epäpuhtauksiin. Tämä on itse sekaihoisena suosikkini näin kesällä. *Bybi Mega Mist on myös sekaihoiselle loistava, koska se kosteuden lisäksi myös tasapainottaa ihoa.

ROSACEA, HERKKÄ IHO, COUPEROSA, PERIORAALIDERMATIITTI: Suomalaista laatua näille ihotyypeille löytyy *Flowlta ja brändin ihana ruusuvesi.

Jos tuntuu vaikealta valita oikea kasvovesi juuri omalle iholle niin suosittelen tsekkaamaan *Twistbe valikoiman ja kysymään tarvittaessa heidän chatista apua. Siellä on alansa huippuja vastaamassa kysymyksiisi! 

  • Mette

    Moi! Käytän itse Olivia Kleinin tuotteita ja käytössä mm. acne spray toner. Mielestäni sun blogissa on myös ollut suositus tästä, mutta inci listassa lukee alkoholi. Tuo kuitenkin vaikuttaa hyvältä tuotteelta (akneiholle) eli onko se tosiaan niin, että alkoholi on aina huono juttu? Muistaakseni joku kosmetologi on myös joskus sanonut, että kosmetiikassa “alkoholi” sanaa ei kannattaisi aina säikähtää. Myös Olivia Kleinin hydra lotionissa on alkoholia, mutta tämäkin tuote tuntuu laadukkaalta. Ja näiden inci listat näyttävät muuten oikein hyviltä. Onko tää sarja sulle tuttu, mitä mieltä oot tästä? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Mette! 😊 Hyvä kysymys. Alkoholi ei tosiaan ole aina huono juttu. Sillä on tuotteessa erilaisia funktioita. Mutta tärkeintä tosiaan on, ettei sitä ole tuotteen inci-listan alkuosassa, jolloin sitä on paljon. En tiedä osasinko tätä tarpeeksi postauksessa painottaa. 😬 Olivian tuotteissa on tosiaan hieman alkoholia, mutta se löytyy ihan inci-listan loppuosasta ja uskoisin, että sen funktiona on tuotteen säilyvyys. Acne spray toneria oon tosiaan suositellut ja se on tosi hyvä. 😊

      Esim glyseriinin jälkeen tulevia aineisosia ei ole enää suuria prosentteja, joten siitäkin pystyy päättelemään jonkin verran loppujen ainesosien määriä.

      Ja on myös niitä hyvis alkoholeja eli rasva-alkoholeja, jotka eivät kuivata kuten esim cetearyl alcohol. Koska veikkaan, että joku saattaa niitäkin pelästyä turhaan. 😊

      • Krista

        Moikka Miia!

        Mitä mieltä olet Olivia Klein Hydra spray tonerista pintakuivalle sekaiholle? Olen käyttänyt muutaman päivän ajan Bybi Beauty Mega mistiä, aamuin illoin suihkin kasvoille ja kaulaan 2-3 kerrosta. Aamuisin hieron kostealla konjac sienellä kasvot, lisään kasvosuihketta ja spf kosteusvoiteen, Antipodes kiwi seed oil silmänympärysvoiteen. Iltaisin kaksoispuhdistus, testasin Flow cosmetics balm to milk putsaria, mutta ihoni lehahti siitä aivan kirkkaan punaiseksi huuhtelun jälkeen, kuumotti, kirveli ja poltteli myös kaulan ihoa, meikit kyllä lähti sillä hyvin kun pyöritteli tarpeeksi kauan. Ihoni ei ole koskaan reagoinut noin mihinkään tuotteeseen kuin tähän kyseiseen putsariin, täytyy etsiä uusi balmi tai öljy. Toisena vaiheena käytän Neal’s Yard Remedies sensitive soothing cleansing milk puhdistusmaitoa, Mega mistiä, Fiini kaura tyrniöljyseerumia ja Antipodes kiwi seed oil silmänympärysvoidetta.

        • Miia Johansson

          Heippa Krista! 🙂 Olivia Klein on tosi hyvä pintakuivalle sekaiholle. Se ei ole niin kosteuttava oman kokemuksen perusteella kuin Mega Mist, mutta sisältää niin kosteuttavia kuin tasapainottavia ainesosia. Ja onpa ikävä kulla, että Flown balmissa oli sulle jokin epäsopiva ainesosa. 🙁 Pintakuivuus johtuu usein liian tujusta putsarista ja tietenkin siihen auttaa myös hyvät öljyt. <3

  • A

    Moikka!
    Minulla on sekaiho ja nyt keväällä se rupesi oireilemaan. Nenän alapuolelle sekä leukaan ilmestyi pientä kuivanäppyä ja iho on todella punainen näiltä alueilta. Pari eri kosmetologia katsoi minulle uuden putsarin, rasvan ja seerumin. Kerroin käyttäväni Garnierin kasvovettä, ja he sanoivat että kasvovesi kun kasvovesi pääasia että käytän jotain. Kurkkasin juuri purkin incin ja siinä juuri noita kuivattavia ainesosia..
    Olisiko tuo Bybi Mega Mist itselle hyvä? ☺️

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Joo, kyllä sillä on merkitystä mikä kasvovesi on käytössä. Turha laittaa rahaansa sellaiseen missä esimerkiksi on pääsääntöisesti vaan vettä. Lisäksi eri ihotyypit tarvitsee eri vaikuttavia aineisosia.

      Nyt on vaikea sanoa, että mistä alkaa vyyhtiä korjaamaan, koska en tiedä mitä muita tuotteita sulla on käytössä. Näpyille voi myös olla montaa eri syytä. Kasvovesi ei ole kuitenkaan usein se ongelmien lähde. Sun kannattaa lukea seuraava postaus ja pääset sillä alkuun 😊:

      https://miiajohansson.com/2019/12/26/kuinka-saada-taydellinen-iho-ihan-oikeasti/

  • Päivi

    Kiitos Miia jälleen kerran kiinnostavasta postauksesta!
    Täytyy kyllä sanoa, että olet minulle tärkein ja ehdottomasti paras bloggaaja! Kirjoitat juuri niistä asioista, mitkä itsenikin kiinnostavat; luonnonkosmetiikka, meikkaaminen, hyvät tuotevinkit, tuotteiden ainesosat, ihanat ja selkeät kuvat😍
    Itselläni onkin käytössä tuoPure Beautyn erittäin hyvä Birch Sap Mist, ja vieläpä kotimainen tuote!
    Myös muut Pure Beautyn tuotteet ovat loistavia, mm sarjan Monoi dry Oil on ihanan kosteuttava kuivaöljy iholle.
    Täytyypä kokeilla myös tuota Eco By Sonyan kasvovettä, sillä Eco By Sonyan kaikki tuotteet ovat mielestäni todella hyviä.
    Itse myöskin rakastan käyttää itseruskettavia, nykyään ainoastaan luonnonmukaisia, kuten Zuii, Eco By Sonya…
    Kiitos blogistasi!

    • Miia Johansson

      Voi miten ihana kuulla! 🥰 Kiitos! Ja nyt alkoi kiinnostelemaan tuo kuivaöljy. 😃

    • kukkis

      Ostin juuri äskettäin tuon Pure Beautyn Monoi dry Oil kosteuttavan kuivaöljyn vartalolle….aivan ihastuttava

  • Markit

    Hei; Taas hyvä teksti, onhan tämä mielenkiintoista luettavaa. Vanhaa tuttua kyllä siinä mielessä, että olet aiemminkin tästä kirjoittanut. Mutta taas luin pari kertaa, ettei mikään mene ohi. Ja kasvovesi on nykyisin Bybi, hyväksi havaittu.
    Laitoit mainion esimerkin huonosta kasvovedestä, jäljitys johti tosiaan hyvin tunnettuun ja vanhaan tuotemerkkiin. Kyllä näillä tehokeinoilla saat minut niitä purkkeja tutkimaan. Sen huomasin, että inci-listaan ei pääse monenkaan verkkokaupan sivuston kautta ja se oli aika yllättävää. Nyt kun tosiaan käyn niitä tutkailemassa, että et sinä turhaan näistä kirjoita. Jatka vaan samaan malliin, kiitos.☀️🌻

    • Miia Johansson

      Heippa Markit! 🙂 Joo, tää bloggaaminen on sellaista, että aika paljon nuo samat jutut pyörii tässä, kun suurin osa ei lue kaikkia postauksia. 😀 Ja aina pitää vähän eri näkökulmasta kirjoitella, että joku toinen sitten herää asiaan.

      Ja se on kyllä joo tosi ikävää ettei kaikki verkkokaupat laita tuotteiden ainesosia esille ja sitten niitä pitää erikseen googletella. Vielä huonompi merkki on se, ettei itse brändit laita omien tuotteidensa ainesosia esille omille nettisivuilleen. Siinä tulee automaattisesti fiilis, että mitäs tässä yritetään piilotella. 🙁

  • Saritäti

    Tätä asiaa ei voi liikaa korostaa, joten kiitos tälläkin kertaa. Itse olen ihastunut Sioriksen Time is running out -mistiin, jonka öljyisyys antaa meikillekin ihanan pohjan. Sitä ei valitettavasti enää saa Suomesta mutta löysin enkuista nettikaupan, joka toimittaa Suomeenkin.

  • Hanna O.

    Hei tämä oli niin loistava postaus! Olen monta kertaa miettinyt, kun aina käsketään valita kosteuttavampaa tai hoitavampaa jne. Niin että mitä sieltä niiden inceistä sitten käytännössä pitää löytyä!? Tässä tuli ainakin kasvoveden osalta hyvä vastaus siihen 🙂

    Pitää tehdä ratsia peilikaappiin 😉

    Kiitos!

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna! 😃 Hai loistavaa kuulla, että tästä oli apua. Vastaavanlaisia postauksia on tulossa myös kosteusvoiteista ja kasvoöljyistä. ❤️

  • Katja

    Sain Skincityn ihotestin vastauksessa hyvän kommentin, mikä on saanut itseni rauhoittumaan uusia tuotteita ostaessa. Moni täällä kertoo litaniasta uusia tuotteita ja kysyy Miialta, mikä ongelmia aiheuttaa uusia tuotteita käyttäessä. Herkkäihoisen on hyvä antaa ihon tottua parista viikosta useampaan viikkoon per tuote. Tämä kolahti minulle herkkäihoisena ja nyt olenkin kasvojenhoitorutiinejani ja -tuotteita uusiessa pyrkinyt malttiin. Tämä on ehkä joillekin itsestäänselvää, mutta jos täällä on muitakin herkästi innostuvia niin ratkaisu iho-oireisiin tai niiden selvittämiseen voisikin olla hiljalleen uusiin tuotteisiin siirtyminen.

    Kiitos Miia mahtavasta blogista! Oon löytänyt tausta-ajatuksen ihonhoitoon ja meikkaukseen, nyt teen asioita jollakin perusteella enkä vain pintapuolisesti suorittamalla. Oon tosi tyytyväinen, huomaan alkanerni myös arvostaa itseäni samalla, meikkaus- ja ihonhoitohetki on omaa nautiskeluaikas, jota oottaa aina innolla! 😊🌹

    • Miia Johansson

      Heippa Katja! 😊 Hyvä vinkki tosiaan etenkin herkkäihoiselle. Jos pistää koko ihonhoidon uusiksi kerralla, niin siitä on ainakin vaikea tietää mille ainesosalle on herkkä. Jos siis saa jonkun reaktion tuotteesta. Hyvä aloittaa hellävaraisella putsarilla ja siitä alkaa hiljalleen muuttamaan ihonhoitoa parempaan. Myös vanhat on hyvä käyttää ensin pois, sillä olisihan se täyttä rahan ja luonnon hukkaa, jos heittäisi menemään. ❤️

      Ja mäkin ymmärrän innostumisen. Oon itse sellainen kaikki heti mulle nyt. 😅

      • Katja

        😄. Totta, vanhat kiertoon! Esim.käsien ja jalkohen rasvaamiseen oon hyödyntäny vanhat rasvat ja geeliputsari lähti käsienpesua varten😄

        • Soile

          Kiitos tästä Katja! Oon miettinyt, raaskinko heittää roskiin vaahtoputsarit (jep, nolottaa, ne muka oli niin hyviä…), mutta otankin ne käsien pesuun. Ja Miialle kiitos parhaasta blogista ikinä!

  • Anne

    Moi Miia!
    Oon miettiny viime aikoina miten paljon mitäkin tuotetta pitäis käyttää.
    Esimerkiksi miten paljon balmia/putsaria on sopiva määrä kasvojen pesuun? Entä kasvovesi, onko sitä aina hyvä kerrostaa? Ja miten paljon kasvovoidetta on hyvä annos?
    Öljyn tai öljyseerumin tykkään usein sekoittaa juurikin kasvovoiteen joukkoon.

    Entä mitä mieltä oot ihoa kuorivista/ BHA tai AHA-happoja sisältävistä kasvovesistä, esim. Corx Blackhead liquid tai whitehead liquid?

    Oon oppinu ihonhoidosta sun blogista paljon, ootan aina uusia postauksia innolla!:) Oon myös valistanut kavereita ja sukulaisia ihonhoitotuotteiden valinnassa ja hekin saaneet vinkeistäsi apua. Kiitos Miia!:)

  • Elli

    Oletko kokeillut Atopikin Sensitive-kasvovettä? Harva kasvovesi käy atooppiselle iholleni ja tämä on tuntunut todella hyvältä ja kosteuttavalta!

  • Kaitlin

    Osaatko yhtään sanoa että miksi mulla melkeimpä kaikki kasvovedet aiheuttaa tukkeutuneita huokosia, ja sitä kautta finnejä? En ymmärrä tätä, koska seerumit ja kasvovoiteet ei tällaista aiheuta, vain kasvovedet, ja olen kokeillut monen montaa merkkiä marketin LV:stä selektiivisiin (alkoholittomiin) merkkeihin. Se on ärsyttävää koska huomaan kasvovesien oikeasti kosteuttavan ihoa, mutta sitten alkaa se finnisirkus ja on pakko lopettaa tuotteen käyttö 🙁

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Hmm.. pitäisi tietää mitä ainesosia niissä on. Sinänsä erikoista, koska kasvovesissä on harvemmin mitään komedogenisiä ainesosia. Mutta toisaalta en olekaan nyt enää pariin vuoteen tutustunut synteettisiin kasvovesiin. 🤔 Ja en itseasiassa tiedä edes kaikkia synteettisiä raaka-aineita.

    • N

      Mulla on ihan sama juttu! Niin turhauttavaa!

  • Nita

    Moikka. Aihe oli todella loistava,kiitos siitä! Itselläni käytössä nyt Pixin Collagen tonic kasvovesi (alkoholiton).. Mitä mieltä oot siitä? Ainakin äkkiseltään inciä katottuna ei vaikuttanut niin pahalta. Verrattuna esim. Biothermin kasvovesiin niin tuntuu että iho olisi paljon kosteutetumpi ja pehmeä.

    • Miia Johansson

      Heippa Nita! 🙂 Mulla ei oo kokemusta tuosta Pixistä, kun pääsääntöisesti käytän luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa.

  • Karina

    Hei,
    Onko nyt kyse kasvovedestä vai hoitonesteestä? (Toner vs tonic) Sittenhän on vielä hoitovesi… Kasvovettähän suositellaan käyttämään vanulapulla, koska se on puhdistustuote. Mutta juuri hoitovesi tavoitellaan käsin.

    • Miia Johansson

      Joo siis hoitoneste saattaa sisältää samoja raaka-aineita kuin kasvovesi. Eli riippuu ihan siitä mitä kylkeen kirjoitettu. 😊

      Ja siis kasvovesiä on erilaisia. On puhdistavia ja on kosteuttavia. Itse suosittelen käyttämään vaan kosteuttavia ja ne laitetaan suoraan kasvoille. 😊 Puhdistavat on omasta mielestäni vähän turhia, koska kasvot pitäisi saada puhtaaksi sillä puhdistustuotteella. Mutta tästä mä jo tuossa siis kirjoittelinkin.

  • Karina

    *taputellaan

  • Sande

    Hei Miia,

    Osaisitko suositella jotain suhteellisen edullista kasvovettä sekaiholle, jossa ongelmana isot huokoset.

    • Miia Johansson

      Joo, tästä postauksesta löytyy nuo vaihtoehdot. 😊

  • Mai

    Hyvä postaus. Mutta ihmettelen vähän tuota, että limonene on mielestäsi hyvä raaka-aine. Aika monissa lähteissä kerrotaan, että sen on todettu aiheuttavan astmaa. Tosin pienissä määrin se on varmasti ihan turvallinen, mutta sitä on yllättävän paljon myös hiustenhoitotuotteissa ja kodin puhdistusaineissa. Ihmettelen kovasti, miksi sitä pitää lisätä niin moniin tuotteisiin.

    Tämä nyt oli varmaan tuttua asiaa sinulle, mutta halusin nostaa asian esille, kun itse olen pyrkinyt välttämään limonenea (ja se on hitsin vaikeaa, kun sitä on niin monessa tuotteessa). Tuo d-isomeeri ei liene sen parempi kuin isomeerinsäkään. Vai onko sinulla parempaa tietoa?

    • Miia Johansson

      Limonene on tosiaan luonnon osa eteerisiä öljyjä. Jotkut tosiaan eivät sitä voi käyttää samalla tavoin kuin synteettisessä kosmetiikassa synteettisiä hajusteita. Mutta siis tuosta astmasta en olekaan koskaan kuullut ja mielelläni ottaisin linkin johonkin viralliseen lähteeseen tästä. 😊

      Ja mä tosiaan välttelisin tosiaan limonenea, jos sille on herkistynyt. Muuten se on ihan ok. Mulla on postaus hajusteettomista ja tuoksuttomista kosmetiikkatuotteiden, jos kiinnosteleepi:

      https://miiajohansson.com/2020/05/23/hajusteeton-ja-tuoksuton-kosmetiikka-nailla-hoidat-ihoasi/

      • Markit

        Astma on perinnöllinen sairaus ( Käypä hoito on hyvä paikka lukea). Lapsena sitä sairastin ja tietääkseni taipumus siihen jää, vaikka oireet murrosiässä vähenevät. Olisin minäkin kiinnostunut virallisesta linkistä. Toki astmaoireet voivat pahentua, esim tupakansavu, siitepöly, jotkut hajusteet jne.

      • Mai

        Alunperin kuulin tästä yhteydestä eräässä Facebook-ryhmässä, jossa pohdittiin asiaa siivousaineiden osalta. Vanhoja referenssejä en enää löytänyt, mutta löysin muutaman uuden:

        Tässä tutkimus, joka on tehty Kanadassa (n=3000). Yhteys astmaan todettiin tutkimuksessa: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30469291/

        Vähän epätieteellisempi juttu limoneenista allergisoivana aineena: https://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva_olo/terveys/onko_deodorantissasi_haitallisia_aineita_tarkista_tasta_listasta

        Tässä jutussa sivuttiin luonnontuote-limoneeni vs. synteettinen limoneeni (allergisoivuudessa ei jutun mukaan ole eroa): https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/pitaako_hajusteita_valttaa_10_kysymysta_tuoksuista

        Tosin, löytyi myös yksi tutkimus, jonka mukaan aine ei aiheuta allergiaa: https://www.vttresearch.com/sites/default/files/pdf/publications/2004/P540.pdf

        Joten meneehän tässä vähemmästäkin härmäläisen pää pyörälle. Mutta ilmeisesti, jos tuote on suihkutettava, se lisää aineen haitallisuutta noin niin kuin yleisestikin (https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymparisto/mikrobiologi-tyrmää-ekopesuaineet-ja-ilmanraikastajat-myrkyiksi-sehän-on-varsinainen-pommi-1.182440). Tämä vuoksi itse yritän välttää limoneenipitoisia aineita, jotka ovat suihkemuodossa.

        • Miia Johansson

          Heippa Mai! 🙂 Selvittelin tosiaan asiaa ennen kuin vastasin sulle. Ja tosiaan limoneenia tulee myös maaleista ja siivousaineista, kuten sanoitkin. Erityistä huomiota kannattaa erityisesti harjottaa, jos aineelle on herkistynyt. Mutta jos palataan näihin kosmetiikkatuotteisiin, niin näissä limoneeni on osana eteerisiä öljyjä ja ei lisättynä. Eli tällöin ainesosalla on myös niitä positiivisia vaikutuksia. Ainahan on hyvä katsoa läpi purkkinsa, että jos kaikista tuotteista tulee samaa mahdollisesti allergisoivaa raaka-ainetta, niin ainakin jotkut purkit kannattaa laittaa vaihtoon.

          • Mai

            Okei. Olen ollut siinä käsityksessä, että limoneeni olisi allergisoiva myös luonnollisena ainesosana, mutta saatan olla väärässä. Täytyy vähän tutkia asiaa lisää.

            Minulla olisi muuten tyhmä kysymys kasvovedestä. En ole aikaisemmin käyttänyt kasvovettä kostutustarkoituksessa, mutta nyt kunnostauduin ja ostin suosittelemasi Olivia Kleinin kasvoveden. Mutta siis, voitko kertoa vielä ohjeen for the dummies, eli laitatko kasvoöljyn suoraan kasvovedestä kosteille kasvoille vai annatko sen kuivahtaa ensin?

            Ps. Olen siis siirtynyt käyttämään myös kasvoöljyjä suosituksestasi. Ei voi muuta sanoa, kuin että onneksi olen löytänyt blogisi <3

          • Miia Johansson

            Joo siis on se allergeeni, mutta siinä on myös hyviä puolia. 😊

            En oo tyhmä kysymys. 🥰 Kannattaa hieman painella kasvovettä kasvoille ja kun se on vielä hieman kostea niin sitten öljy päälle. 😊 On joo tosi tärkeä ettei anna kasvoveden kuivahtaa, koska öljy juuri sitoo tämän kosteuden ihoon ja öljykin toimii näin paljon paremmin. 🥰

            Ja nöyrä kiitos. 🥰 Kiva kun viihdyt täällä! 😊

      • Mai

        Kirjoitin tähän alle eilen kommentin, jossa oli muutamia aihetta käsitteleviä linkkejä. Onkohan se kadonnut jonnekin bittiavaruuteen…?

        • Miia Johansson

          Heippa Mai! 😊 Ei ole.. odottaa julkaisua, koska haluan ensin perehtyä asiaan, jotta voin vastata sulle. Kommentit tulee siis aina esiin mun moderoinnin kautta. Muuten mulla saattaa jäädä vastaamatta, jos tulee johonkin muuhun kuin uusimpaan postaukseen. 😊

      • Sara K.

        Astmasta en osaa sanoa mitään, mutta limonene ja linalool on herkästi allergisoivia. Esimerkiksi tällä sivustolla on sinisessä laatikossa korostettuna lista allergisoivista hajusteista: http://www.teknokemia.fi/fin/kosmetiikka/kosmetiikan_puheenaiheita/allergiat_ja_kosmetiikka/

        Itse atoopikkona pyrin välttelemään linaloolia ja limonenea erityisesti iholle jätettävissä tuotteissa. Esim. Flow cosmeticsin Balm to milkissä on limonenea mutta menkööt, kun on muuten niin hyvä tuote ja sentään poishuuhdottava 🙂

        • Miia Johansson

          Heippa Sara! 🙂 Joo, olet oikeassa. Samalla tavoin kuin synteettisen kosmetiikan hajusteet. Jos hajusteettomia ja siis sellaisia tuotteita, joissa ei ole eteerisiä öljyjä haluaa, niin siitä olen tehnyt erikseen postauksen: https://miiajohansson.com/2020/05/23/hajusteeton-ja-tuoksuton-kosmetiikka-nailla-hoidat-ihoasi/

          Ikävä kyllä hajusteita käytetään todella yleisesti kosmetiikassa ja niitä kannattaa vältellä, jos niille on herkistynyt. Näitä tulee myös maaleista ja kodin puhdistustuotteista tietenkin. 🙁 Mutta tämän postauksen tuotteissa ei ole erikseen lisätty limonea tai linaloolia vaan ne on osa eteerisiä öljyjä, joissa on tietenkin myös hyviäkin puolia.

  • Aikku

    Mielenkiintoinen postaus! Käytin pitkään Bentonin aloe bha skin toneria, joka tuntui hyvältä. Aloin kuitenkin ajatella ettei tuote ole pitkän incin vuoksi mistään kotoisin. Katsoin nyt incia läpi uudestaan eikä se tainnutkaan olla hullumpi. Aloe Vera löytyy kyllä vasta listan lopussa. Vesikään ei ole alkupäässä. Alkoholia ei ole.

    Nyt käytössäni on nourish Londonin kasvovesi. Tuote ei ole tuntunut oikeastaan miltään. katsoin incin ja kappas, vesi ensimmäisenä. Täytyy taas tämän pullon jälkeen pohtia uutta vaihtoehtoa

    • Miia Johansson

      Heippa Aikku! Joo siis tää mun postaus oli tällainen päällis puolinen riipaisu aiheesta. Sinänsä aina vesi ei ole huono vaihtoehto. Se vähän riippuu mitä ainesosia sen jälkeenkin tulee, koska siitä pystyy päättelemään, että paljon vettä oikein on. Jos perässä on heti glyseriini, niin tietää, että vettä on paljon.

      Ja bha-hapolla voi olla paikkansa ihonhoidossa etenkin, jos epäpuhtauksia tulee helposti. 😊

  • Pepsi

    Hei, kiitos jälleen hyvästä postauksesta. 🙂
    Kysymys ei liity kasvo esiin, mutta kysyn silti, jos ennätät vastaamaan.
    Mikä olisi hyvä päivävoide sekaiholle, jossa olisi suojakerroin? Vaikka edes sfp 15. Luonkos.
    En etsi aurinkovoidetta, ne löytyy, vaan meikin alle sopivaa päivävoidetta.
    🙂

    • Miia Johansson

      Linkkaan tähän postauksen, josta löytyy voiteet meikin alle. Mukana on myös päivävoiteen nimellä kulkeva voide. Sinänsä hyvä aurinkovoide on myös samalla kosteuttava ja toimii päivävoiteena, joten eroa ei välttämättä näissä ole. Toisessa purkissa voi lukea aurinkovoide kasvoille ja toisessa päivävoide suojakertoimella eli sinänsä sama asia. 😊 Riippuu sitten mille ihotyypille voidetta tarvitsee.

      https://miiajohansson.com/2020/05/15/aurinkovoide-meikin-alle-naihin-et-pety/

      • Pepsi

        Kiitos vastauksesta!
        Tuo linkki Muktin päivävoiteeseen sanoo error, että tuotetta ei löydy. Katselin tuota postausta jo aiemmin ja yritin tätä voidetta etsiä, mutta sitä ei taida saada nyt mistään enää.
        Mutta enköhän löydä jotakin, käytän siihen saakka aurinkovoidetta. Mikä nyt kesällä onkin ihan jees. 🙂

        • Miia Johansson

          Heippa Pepsi.. aa joo, näyttää, että tuote olisi loppu. 🙁

        • E~

          Hitsit, ostin ton muktin, eikä sopinut mulle, niin melkein täysi pullo löytyy. Mielelläni myisin eteenpäin, jos vaan ostaja löytyisi, ettei menisi hukkaan. Saisikohan mitään kautta yhteystietoja vaihdettua 😀

          • Miia Johansson

            Joo mun kautta voi kyllä onnistua, jos toinen kommentoija haluaa 😊

  • Pia

    Hei Miia,
    Yritin avata linkkejä, joihin viittasit :ikääntyvän ihon hoitoon (2019). Ei aukea mikään niistä.

    • Miia Johansson

      Heippa Piia! Joo, linkit ovat ikävä kyllä vanhentuneet ja en ole kerinnyt niitä vaihtamaan. 😟 Tässä postauksessa, johon kommentoit on hyviä vaihtoehtoja. 😊

  • Hanski79

    Moikka.
    Mitenkäs uuden inci-tietämyksesi myötä kävisi muistaakseni blogissakin vilahtaneelle Holika Holikan 3 second starter kasvovedelle/hoitonesteelle?

    • Miia Johansson

      Huonosti kävi! 😅 Mä tosiaan vaihdoin luonnollisempiian tuotteisiin tuossa noin 1,5 vuotta sitten, kun aloin oikeasti ymmärtämään kosmetiikasta. 😊

  • pilvipouta

    Hei! Tämä ihonhoidon postaus kaikkineen on ollut ihan huippu! Piti elää 35v asti, että oikeasti heräsi tähän asiaan, kiitos sinun!☺️ Heti tuli syynättyä omat putelit läpi (ja laitettua vaihtoon) ja luulen nyt ymmärtäväni mitä naamalleni kannattaa laittaa. Olen pitkään putsannut aamuisin kasvoni vain kasvovedellä (kosmetologini joskus näin suositteli), ihoni on atooppinen ja herkästi rasvoittuva. Nyt pohdinkin onko tuo riittävä puhdistus ollenkaan?

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Joo se on loistava puhdistus aamulla ja atoopikolle varmasti paras mahdollinen. <3

  • Sanna Vinnikainen

    Yritin etsiä tietoa, mutta nyt tarvitsisin apua. Muu kasvojen iho kiiltää, kiristelee ja muutama näppykin on, posket melkeempä kuivat eli ilm. pintakuiva sekaiho.
    Jos otan Fiinin mustaherukka puhdistusbalmin, kasvovesi?, Olivia Klein hydra serum, Bybi C-caf päivävoide ja Bybi night nutrition.
    NIIN KYSYMYS KUULUU: ottaisinko tuohon Olivia Klein mineral toner vai hydra spray toner kasvoveden? Ja tarvitsisinko muuta vai pärjääkö näillä?

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Mitä tuotteita sulla on nyt käytössä? Mä lähtisin liikkeelle alkuun putsarista ja kasvovedestä. Hydra Spray toner voisi olla parempi, jos sun iholla ei ole muita ongelmia. Myös Bybin Mega Mist on tosi hyvä. Vaihtaisin kosteusvoiteen mielummin Hydra lotioniin. 😊

      • Sanna Vinnikainen

        Ei oo mitään järkeviä tuotteita, jotain mitä kaupasta on saanut 🙊 Oon kyllästynyt tähän, kun naama tuntuu koko ajan ihan kamalalta…kiristää, näppyä pukkaa, kiiltää jne…ihan kuin ihon pinnassa olisi jokin kerros mikä tekisi mieli jotenkin kuoria pois 😫 Vaikka laittaa jotakin esim. nivean rasvaa vaikka kuinka paljon, niin edelleen kiristää…Joten nyt olisi apu tarpeen, yritin itse katsella ehkäpä tuota pintakuivaiho postausta 🤔 Mutta toisaalta, nytkin on leuassa pari pientä finniä…En oikein itse tiedä olisiko tämä, sekaiho vai pintakuiva tai no pintakuiva nyt ainakin…Mutta apuaaa 😫🤣 Aattelin siis ostaa setin: ainakin joku putsari, kasvovesi, rasva, ehkä jokin seerumi vai öljy….Päivärasva ja yö- erikseen vai sama…Ihmettelemistä on paljon 🧐

  • Jepuli

    Hei, onko väliä ostaako kasvoveden valmiiksi suihkepullossa vai ostaako ns. Normi kasvoveden ja laittaa sen suihkepulloon? Onko kasvovesissä sillä tavalla eroa että suihkepullossa olis jotenkin eri aineet tms?
    Ja voiko ruusuvettä käyttää kasvovetenä?

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 aa joo, ei pysty kertomaan tuotteen koostumusta siitä onko suihke vai ei. Vaan INCI-lista sen kertoo. Jos ei ole suihkepullo niin ei tarvitse siirtää suihkepulloon. Voi kaataa käsille ja siitä painella kasvoille. Ja kyllä ruusuvesi on myös kasvovesi. Ruusuvesissä on paljon laadullisia eroja, joita ei incistä taas näy. Esim. Flowlla on hyvä. 😊

  • Lotta

    Hei Miia! Huomasin juuri, että Bybin Mega Mistin INCI-listan eka raaka-aine on vesi. Sanot tuossa, ettei kasvovesi ole välttämättä kovin laadukas jos vesi on ensimmäisten ainesosien joukossa. Mutta tämä ei siis ole mikään “ehdottomuus” että vesi ekana raaka-aineena tekisi kasvovedestä huonon? Mietin vain, kun tuota Mega Mistiä on tässäkin blogissa hehkutettu aika paljon 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa ja siis 😳!!! Tässä on kyllä ainesosat näköjään muuttuneet. Tai sitten muistan ihan väärin.

      Mutta joo mielummin valitsisin sellaisen kasvoveden, jossa ekana on jokin muu kuin vesi. Tosin tietyissä tuotteissa se voi olla ihan hyvä pohja erityisesti jos puhutaan tuotteesta herkälle iholle. Eli ei aina ole ihan täysin noi Nou.

      Mun pitääkin ostaa uusi puteli Mega Mistiä ja testata uudelleen. En oo sitä aikoihin käyttänyt, koska mun iho on mennyt herkemmäksi ja tämä ei välttämättä ole herkän ihon tuote.

      Hyvä bongaus!!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram