MIESTEN IHONHOITO – HELPPOA JA LAADUKASTA

03.12.2020

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Miesten ihonhoidon ei tarvitse olla monimutkaista, kuten ei myöskään naisten tai kenenkään muunkaan sukupuolisen. Suosittelen aina iholle INCI-listaltaan laadukkaita tuotteita, jotka eivät maksa huimia summia, mutta eivät myöskään laadukkaiden ainesosiensa vuoksi ole ihan parin euron luokkaa.

Tässä kuvassa on muuten mieheni, jolle tein vanhennusmeikin ja kaljun maskeerauskoulussa teatterilavalle noin kolme vuotta sitten. Uskonkin, että kaiken ikäisillä miehillä on mukavempi olla, jos iho voi hyvin. Rypyt ja vanheneminen sen sijaan kuuluvat elämään ja olisi niin kiva, että myös meitä naisia pidettäisiin entistä charmikkaimpina ja kauniimpina, kun ryppyjen määrä lisääntyy. Ihonhoidolla on kuitenkin rajallinen vaikutus ryppyihin. Tästä aiheesta voit lukea lisää postauksesta: Miten ryppyjä voi ehkäistä?

MITÄ MIEHEN IHO TARVITSEE?

  1. PUHDISTUS – Iho tarvitsee hellävaraisen pesun, jotta ihon suojamuuri saa rauhassa tehdä työtään ja hoitaa siis itse itseään. Jos ei käytä meikkiä, niin silti iholta on hyvä pestä pois lika ja saasteet samalla tavoin kuin pesemme kropamme. Jos kasvot pesee jollain vartalotuotteella, niin kasvojen iho voi alkaa punoittaa, muodostaa finnejä tai kuivua, koska ihon suojamuurin toimintaa on häiritty ja se ei enää toimi normaalisti. Kiristävä tunne kasvoilla pesun jälkeen on merkki liian vahvasta puhdistustuotteesta. Vartalolla käytettävät geelit sekä saippuat ovat usein liian vahvoja ja näin häiritsevät ihon luonnollista toimintaa kasvoilla, mutta joskus myös muualla kropassa (tämä voi näkyä vaikka kuivina halkeilevina käsinä tai finneinä selässä). Ihon suojamuurin tehtävä on pitää sisällään kosteus ja ylläpitää tervettä bakteerikantaa, joka taistelee mm. epäpuhtauksia vastaan. Usein väärillä tuotevalinnoilla myös miehet voivat aiheuttaa itselleen iho-ongelmia ja ihon oikeaoppinen pesu onkin se avainasia.
  2. KASVOVESI – Hellävaraisen pesun lisäksi iho saattaa tarvita hieman avitusta erityisesti täällä pohjoisen kylmissä olosuhteissa. Kuivasta sisä- ja ulkoilmasta ei iho pysty hyödyntämään kosteutta ja siksi ihomme on talvella kuivempi. Varmasti huomaat, että esimerkiksi tropiikissa iho voi aina huomattavasti paremmin. Jokaisen iho tarvitsee vesikosteutusta, jota voi suihkutella kasvoille kosteuttavan kasvoveden muodossa. Kosteuttavat kasvovedet sisältävät raaka-aineita, jotka sitovat kosteuden tehokkaasti ihoon. Kasvovesi kannattaa valita oman ihotyypin mukaan. Jos esimerkiksi ihoon tulee herkemmin epäpuhtauksia, niin kannattaa valita kasvovesi, joka ehkäisee haitallisten bakteerien määrää iholla ja auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina.
  3. KOSTEUSVOIDE TAI KASVOÖLJY – Jos kasvoveden jättäisi vaan iholle pyörimään, niin sehän haihtuisi hiljalleen pois. Tämän vuoksi kasvoveden kosteus lukitaan joko kosteusvoiteella tai kasvoöljyllä ja sillä tavoin, että iho on vielä hieman kostea kasvovedestä. Kasvovesi kannattaa muuten hieman painella iholle suihkuttelun jälkeen. Tämä kolmas tuote sisältää hyviä luonnon öljyjä ja uutteita, joista iho saa ravinteita. Kosteusvoiteiden laadussakin on siis aivan hurjia eroja ja jos haluat oppia tunnistamaan laadukkaan voiteen, niin siitä löytyy postaus TÄSTÄ.

MITÄ SUOSITTELEN MIEHELLE?

PUHDISTUSMAITO: Tähän käyttäisin kaikista hellävaraisinta ja ihoa vähiten kuormittavaa putsaria. Laadukkain ja riittoisin (myös herkän ihon) vaihtoehto on ehdottomasti *Neal’s Yard Remedies puhdistusmaito. Hitusen edullisempi vaihtoehto on *Apeironin puhdistusmaito.

KASVOVESI: Iholle, joka hieman rasvoittuu tai siihen tulee epäpuhtauksia suosittelisin *Olivia Kleinin Hydra Toneria. Kuivemmalle iholle taas *Pure Beautyn Birch Sap Mistiä.

KOSTEUSVOIDE TAI KASVOÖLJY: Kaikille sopiva mattaisen lopputuloksen jättävä *Olivia Klein Hydra Lotion kosteusvoide. Iholle, johon tulee epäpuhtauksia kannattaa laittaa yöksi *Apeiron Jojoba-teepuu kasvoöljy. Kasvoöljyt pyöritellään ensin kasvoille ja sen jälkeen painellaan iholle.

P.S. Suosittelemissani tuotteissa ei ole kukkaistuoksuja, joita ainakin mieheni karttaa. Kaikki putelit sopivat myös ulkonäöltään kaikkien vessan kaappiin.

  • Mari

    Mikä se oli se suihkusaippua/geeli mitä joskus miehille suosittelit? Mun miehellä on selkä tåynnä kipeitä finnejä ja haluaisin ostaa hänelle jonkun ei liian voimakkaasti puhdistavan suihkugeelin.

    • Miia Johansson

      Oikeastaan mikä tahansa sopii, jossa ei ole sodium laureth/lauryl sulfatea. Tai siis se on jo huima askel eteenpäin. 🙂 En muista mitä oon suositellut, mutta esimerkiksi Laveralla on tosi hyviä. Niin ja oliskohan se ollut Benecos, jota oon suositellut ainakin. Se on ihan miehille suunnattu ja on edullinen.

  • N

    Heippa. Käyttääkö oma miehesi noita vai vielä niitä Rokuan tuotteita?

    • Miia Johansson

      Hän käyttää tällä hetkellä molempia. 🙂 Nää on edullisempia kuin Rokuan.

  • Heini

    Jos hoidan ihoani mielestäni oikein (😂) niin onko vinkkejä kun alkaa tulla ”vihajuonnetta” kulmakarvojen väliin 🙊 olen koittanut laittaa hoitonestettä+seerumia+kosteusvoidetta+viimesimmäksi myös kasvoöljyä kunnolla siihen että ei ainakaan luulisi olevan enää pelkkä kosteuden puute … mies ei kuulema näe siinä mitään enkä kuulema saa mennä ottamaan hyauluronipistoksia 🙊😂

    Ihanaa lukea miestenkin iholle suunnattuja postauksia ja reelsit ollut huippuja, ihanaa joulun odotusta Miia ❤️

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Joo, varmasti teet oikein. Ei noille rypyille oikein voi mitään.. kaikki me vanhennutaan. 😀 Muuten tuossa postauksen linkissä on parhaat vinkit noihin ryppyjuttuihin. Ihanaa joulun odotusta sullekin! 🙂

  • Minni

    Mitä ihmettä, just eilen(!) mietin, että kunpa Miia tekisi miehille sopivista tuotteista postauksen. Että kehtaisinko jopa ehdottaa. Ja tässä se postaus sit jo on 😅 Kuin tilauksesta. Kiitos paljon!

    • Miia Johansson

      Hih.. great minds think alike. 😃

  • Anni

    Hei! Osaisitko suositella miehelle hellävaraista geeli tai vaahtoputsaria? Sellaista siis jossa ei ole sodium laureth/lauryl sulfatea. Puhdistusmaito ei varmaan mene omalle ukolle koostumuksen vuoksi läpi.

    • Miia Johansson

      Rokualla on ainakin tosi hyvä 😊

  • Jt

    Äääh kerkesin jo ostaa sun suosituksesta ton neal’s yard puhdistusmaidon. Kuitenkin tänään huomasin, että inchin alkupäässä on Theobroma cacao (Cocoa) seed butter ja pelkään sen tukkivan ihoa, finnejä on jo valmiiksi 🙁 uskaltaakohan käyttää vai pitäiskö laittaa kiertoon..

    • Miia Johansson

      Heippa! Joo uskaltaa hyvin käyttää. 😊

  • sami

    Kiitos Miia hyvästä artikkelista! Täytyy alkaa hoitamaan ihoani heti tänään. Ikää on jo 50V eli voisi kuvitella että nyt jos ei koskaan..
    Voisitko suositella jotain vastaavia aineita joissa olisi hieman tuoksua? Itse olen alkanut haluta näin vanhenmiten tuoksua muultakin kuin…. vanhalta.
    Kiitos jo etukäteen!

    • Miia Johansson

      Heippa Sami! 🙂 Tuoksuista on niin vaikea aina sanoa, kun joku voi olla mun mielestä hyvä ja sitten vaikka sä et tykkää yhtään. Varmaan se ihan ensimmäinen kysymys olisi, että tykkäätkö maskuliinisista vai feminiinisistä tuoksuista, kun ne usein jaotellaan kuitenkin näin.

  • Milja

    Moikka! Mitä tuotetta suosittelisit miehelle parranajon jälkeen? 🙂

    • Miia Johansson

      Heipap Milja! 🙂 Tuo perus vesi- ja ja rasvakosteutus, mutta jos iho ärtyy parranajosta, niin tuo Apeironin jojobateepuuöljy on siihen hyvä lisä.

  • Tintti

    Hei!
    Olisiko olivia kleinillä joku hyvä puhdistustuote miehille? Haluaisin kaikki samaa sarjaa ostaa lahjaksi. Mikähän olisi hyvä öljy? Tämä siis olisi joululahjaidea.

    • Miia Johansson

      Heippa Tintti! 🙂 Olivia Klein Sensitive Wash puhdistusgeeli vois toimia. Se on yksi harvoista geeleistä, joita voinkin suositella. 🙂 Öljy kannattaa hankkia hänen ihon tarpeiden mukaan. Tässä muutama suositus: https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/kasvooljyt/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram