HERKÄN IHON HOITO LUONNONKOSMETIIKALLA

17.11.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Olen saanut viimeisien kuukausien aikana teiltä useita viestejä, että iho reagoi helposti eri kosmetiikkatuotteisiin. Iho saattaa myös kutista, punoittaa ja muutenkin ärtyä helposti. Tämän vuoksi päätinkin kirjoittaa teille herkkäihoisille oman postauksen ja ohjata teidät oikeaan suuntaan ihonhoidossa.

MITEN HERKKÄÄ IHOA HOIDETAAN?

Herkän ihon hoidossa on erityisen tärkeää vahvistaa ihon uloimman kerroksen toimintaa ja varmistaa, ettei sen pinnalla olevaa hydrolipidikalvoa kohtele kaltoin väärillä tuotteilla. Ongelmia ilmenee lähestulkoon aina, kun ihon suojamuuri ei toimi optimaalisesti. Alamme usein paikkailemaan sitä testaamalla erilaisia tuotteita ja näin iho saattaa mennä vielä heikompaan kuntoon. Väärät tuotteet, kuten myös elintavat ja viilenevät ilmat voivat vaikuttaa ihon toimintaan.

Herkkä iho ei välttämättä kestä hyvin yleisiä kosmetiikan raaka-aineita, kuten säilöntäaineita, hajusteita ja emulgaattoreitakaan. Onneksi luonnonkosmetiikan puolelta näihin löytyykin loistavia vaihtoehtoja ja herkällä iholla kannattaakin suosia hellävaraisia kukkaisvesiä kosteutukseen ja luomulaatuisia kylmäpuristettuja kasviöljyjä kosteuden sitomiseen sekä ravinteiden saamiseen.

MIKSI HERKKÄ IHO REAGOI JOSKUS LUONNONKOSMETIIKKAAN?

Hyvin yleinen harhaluulo on se, että luonnonkosmetiikka ei sovi herkälle iholle ja se on täysin ymmärrettävää. Joidenkin kasvot saattavat lehahtaa punaisiksi heti tai saada muita ärsytysreaktioita luonnonkosmetiikasta ja syynä on usein se, että luonnon tuotteet sisältävät paljon aktiiviaineita tai kyseinen tuote ei vaan ole ollut sopiva. Niin luonnon tuotteissa kuin myös synteettisessä kosmetiikassa on erilaisia tuotteita laidasta laitaan. Jopa samoja luonnon raaka-aineita on käytetty kautta aikojen myös synteettisessä kosmetiikassa, joten siksi näiden kahden erottelu on hieman hankalaa. Synteettinen tuote on harvoin ihan kokonaan synteettistä.

Se mille ihotyypille tai iho-ongelmalle tuote sopii näkee vain ainesosaluettelosta. Ja jos puhutaan taas allergioista, niin oikeastaan ihan mille vaan kosmetiikan raaka-aineelle voi joku olla allerginen. Aivan samalla tavalla kuin ruoka-aineallergioita on laidasta laitaan. Mutta se, että jokin ruoka sisältää vaikka pähkinää ei tee siitä automaattisesti kaikille epäterveellistä.

Esimerkkinä en itse voi käyttää moniakaan Whamisan tuotteita juurikin sen vuoksi, että ne sisältävät niin paljon erilaisia fermentoituja raaka-aineita, joita herkempi ihoni ei kestä. Mutta tiedän, että moni teistä taas rakastaa kyseisen brändin tuotteita ja hyviä ne ovatkin. Mutta herkkäihoisen pitää ottaa ihonhoitoon hieman erilainen lähestymistapa ja suosia hyvin yksinkertaisia tuotteita. Aivan samalla tavoin kuin apteekin perusvoiteet ovat raaka-aineiltaan hyvin yksinkertaisia. Myös luonnon puolella mukaan valitaan herkälle iholle sopivat raaka-aineet, jotka sisältävät lisäksi myös hyviä rasvahappoja ja ravinteita.

HERKKÄIHOISEN TUOTTEET LUONNONKOSMETIIKASSA

Olen valinnut tähän hyvin yksinkertaisia tuotteita, joita voin lämpimästi suositella sen herkimmänkin ihon hoitoon, mutta samalla ne sopivat kaikille ihotyypeille. Ja koska Suomessa luonnonkosmetiikassa ollaan todellisia edelläkävijöitä, niin kaikki tuotteet ovat suomalaisia ja samalla myös mun ehdottomia lemppareita.

  • PUHDISTUS: Jos meikkaat: *Fiini Naturallyn Kaura puhdistusbalmi. Jos meikkaat vain parilla tuotteella kevyesti tai et ollenkaan: *Laponie of Scandinavia puhdistusmaito.
  • KASVOVESI: *Flow Cosmetics Laventelivesi rauhoittaa ja kosteuttaa herkkää ihoa. Kannattaa muuten lukea tuon linkin kautta muiden kokemukset tästä tuotteesta.
  • KOSTEUSVOIDE: *Laponie of Scandinavia kosteusvoide on valmistettu erityisesti herkkää ihoa ajatellen.
  • KASVOÖLJY: Suosittelen lämpimästi kasvoöljyn käyttöä, koska se vahvistaa tehokkaasti ihon suojamuurin toimintaa. Yksi parhaista kasvoöljyistä ikinä on *Fiini Naturallyn Kaura-Tyrniöljyseerumi (nimestään huolimatta se tulee ihonhoidossa viimeisenä). Ja aivan jotain spesiaalia on moussemaisessa muodossa tuleva *Kolme Cosmeticsin Kehäkukka kasvovoide. Koostumukseltaan laittaisin tämän kasvoöljyihin tai oikeastaan balsameihin. Tämä tekee ihosta aivan uskomattoman pehmoisen ja sopii niin raskaana olevalle, atoopikolle tai akneen ja tietenkin myös herkälle iholle. Ihan liian vähän olen tätä tuotetta hehkuttanut. TÄSTÄ voit lukea muutaman teidän kommentin tuotteesta.

  • Henski

    Kiitos tästä postauksesta! Itse olen herkkäihoinen ja tämän lisäksi erittäin allerginen kauralle (tutkittu juttu) joten on ollut haasteita löytää sopivia tuotteita, varsinkin kasvoöljyä. Ehkä sitten testaankin tuota Kolme Cosmeticsin voidetta 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Henski! 🙂 Ihan superhyvä, että tiedät juuri mikä ainesosa ei sovi sulle. Se helpottaa todella paljon tuotteiden valinnassa. Aika moni ei meinaan tiedä sitä mikä raaka-aine on se herkistävä itselleen.

    • Niina

      Moi!
      Täällä sama juttu: kokeillut paljon herkälle iholle suositeltuja kauraa sisältäviä tuotteita, mutta kaikki ovat aiheuttaneet vain yltyvää punoitusta. Oma päätelmä: kaura ei sovi minulle. Kasvoöljyssä vannon jojobaöljyn nimeen, se sopii hyvin kevyitä tuotteita kaipaavalle iholleni. Herkkä iho on kyllä haastava, mutta vuosien kokeilujen jälkeen alkaa hahmottua ne välteltävät ainesosat. Ja kun minulle voiteiden pitäisi vielä olla kevyitä mutta kosteuttavia.. Eikä sisältää tiettyjä ainesosia. Montaa vaihtoehtoa ei ole löytynyt, mutta nyt sentään onneksi hyvät tuotteet ja nimenomaan luonnonkosmetiikan tuotteista.

  • Maija Oo

    Heippa 🌹 Ensinnäkin superhyvä blogi ja Insta Sulla 😍 Valtavasti tietoa ja loistavia vinkkejä molemmissa.

    Mulla on herkkä, couperosa ja viel maskien käytön seurauksena pukkas lievän ruusufinnin, joka onneks nyt rauhoittumassa. Tilasin reilu viikko sitten Flown ruusuveden sekä sen keltaisen putsarin. Tänään tuli postissa kaura-tyrni öljy. Menikö mettään nuo ekat valinnat? 🙄 Vielä ei oikeen osaa sanoa viikon käytön jälkeen ovatko hyväksi mun iholle.

    • Miia Johansson

      Hyvältä kuulostaa ekat valinnat ja keltainen purkki lienee flow puhdistusbalmi? 😊 Se ei ole hajusteetton, mutta jos se ei sun ihoa haittaa, niin tosi hyvä tuote.

      • Maija Oo

        Juu, justiinsa se puhdistusbalmi. Se on tuntunut hyvältä, tuoksu sen verran mieto, mut ruusukasvovedestä en mee ihan takuuseen. Siinä tuoksua melko paljon, mut jatkan vielä testailua. Kiitos vastauksesta 🌹

        • Miia Johansson

          Joo, ruusuveden eli itse raaka-aineen tuoksu on sellainen, josta jotkut ei tykkää. Hajustetta siihen ei ole lisätty. Eli jos tuoksuille on yliherkkä niin tuo ruusuvesi ei oo silloin ehkä hyvä.

  • Jenni

    Moi Miia! Ootko tutustunut Katja Kokon Djusieen ja aiotko kokeilla tuotteita? Itse tilasin hoitonesteen, enkä malttaisi odottaa, että pääsee testailemaan sitä. 🤩

    • Miia Johansson

      Joo aion ehdottomasti testata. 😊 Tammikuussa sitten, kun tuotteet tulee niin otan testiin. 👌

  • Ellu

    Olen huomannut että minulla ihon lehahtamista, kuumotusta ja kirvelyä aiheuttaa potassium sorbate. Tämä on ilmeisesti säilöntäaine ja sitä käytetään todella paljon (erityisesti edullisemmassa) luonnonkosmetiikassa. Tarkastan aina incin kun hankin uusia tuotteita ja moni tuote jää ostamatta tämän takia, mikä usein harmittaa. Toisaalta on hyvä kun tietää mistä oireita tulee niin on helppo välttää epäsopivia tuotteita.

    • Miia Johansson

      Joo on kyllä hyvä, että oot bongannut, että se on tuo säilöntäaine, joka ei sulle sovi. 😊👌

  • Anne

    Kiitos vinkeistä. Itselläni kasvojen iho voi nyt hyvin, tuotteet olen löytänyt sinun blogistasi😍 Mutta yksi tämmöinen typerä kysymys, minulla olisi😄 Pidän kovasti oikein tuhdeista voiteista ja balsameista ja kasvoöljyistä, mutta miten ne olisi kätevintä levittää? Kasvoöljytipat voi tietysti sekoittaa notkeampaan voiteeseen, mutta miten joku muu tuhti, esim. Weledan Skin food, levittyisi järkevästi?

    • Miia Johansson

      Onko sulla siis jotain onkkelmia paksumpien voiteiden levityksessä? 😊 Ihan vaan pyörittelen ja lopuksi vielä painelen kasvoille.

  • Tipe

    Minulla mm Olivia Kleinin sensitive-kasvovesi aiheuttaa pistelyä. Oon ajatellut että aika korjaa mutta ehkä sittenkin ko tuote ei vaan minulle sovi?

    Whamisan öljyputsari taas lehahduttaa kasvot punaisiksi . Arvelin että kuuluu asiaan mutta vissiin siis ei?

    • Miia Johansson

      Heippa Tipe! Joo, pistely tai punaiseksi lehahtaminen on sellaisia, jotka ei ole toivottavia reaktioita. Tuossa Sensitive Toneriss aon tosi simppeli inci. Sinänsä tuon voi aiheuttaa mikä tahansa raaka-aine, mutta mietin säilöntäainetta “syylliseksi”.

  • anniina

    Mikä sopisi herkälle rasvoittuvalle sekaiholle, jossa on poskilla pientä couperosaa havaittavissa? Ja mineraalimeikki pitäisi myös lähteä puhdistustuotteella. Näistäkin monet tuotteet ovat normaalille tai kuivalle iholle, mutta täällä kasvojen iho on helposti tukkeutuva ja kosmetologi todennut olevan rasvoittuva sekaiho. Hän suositteli dermalogican clay kasvojenpuhdistustuotetta, joka vähän helpotti tilannetta, mutta muut tuotteet vielä hakusessa. Nyt oon kaksoispuhdistuksella poistanut mineraalimeikin, suihkuttanut laventelivettä ja testannut erilaisia öljyjä, seerumeita ja kasvovoiteita. Edelleen iho tukkeutuu. Tällä hetkellä l300 kasvovoide ja eilen uskalsin pitkästä aikaa kokeilla ya naturaen seerumia lisä kosteutukseen. En oo pitkään aikaan uskaltanut kokeilla muuta kuin todella perus tuotteita ja allergia ja astmaliitto merkinnällä mieluiten.

    • Miia Johansson

      Haippe Anniina! 🙂 Niin tylsää kuin se onkin niin ihon tukkeutumiseen vaikuttaa lopulta todella paljon enemmän hormonit, elintavat, uni ja niin monta eri asiaa, joten en ihan uskalla luvata, että jollain kosmetiikkatuotteella löydät ratkaisun. BHA-happoja sisltävät tuotteet on hyviä tukkautuvalle iholle, mutta se voi taas olla sitten liikaa pienissäkin pitoisuuksissa, jos sulla on tosi herkkä iho. Kerrohan vaikka alkuun, että mitä seerumeita ja kasvovoiteita sä oot kokeillut?

      • anniina

        Elintavat on kyllä hyvässä kunnossa ellei sitten ole piilostressiä, hmmm. Kasvovoiteista olen siirtynyt n. 6v sitten erisanin rasvoista (iho jäi etenkin talvisin kuivaksi) luonnonkosmetiikan suuntaan ja kokeillut mm. santen granaattiomenapäivävoidetta, ya naturaen, cattier parisin, weledan manteli ja calendula, laveran pure beauty, aco spotless voiteita ja mm. näiden jälkeen nyt yrittänyt palata yksinkertaisempaan allergia ja astmaliiton merkinnällä esimerkiksi l300 normaali/sekaiho ja uusimpana ivy aia oil control voidetta. Pitkään myös olen hoitanut (pinta?) kuivaa kasvojen ihoa kuivana ihona vaikka kosmetologin mukaan on rasvainen sekaiho (muu kroppa on kuiva/atooppinen). Iho varmaan jossain vaiheessa ärtynyt sopimattomista tuotteista vaikka rauhalliseen tahtiin olen kokeillut näitä 🙁 Öljyjä olen yrittänyt kokeilla mm. mossan vitamin cocktailia (ihana tuoksu!), ruusunmarjaöljyä, jojobaöljyä, aco renewing öljyä, ya naturaen seerumia, dermosilin tasapainottavaa seerumia ja niasiiniamidiseerumia. Kasvovettä olen jo pienestä pitäen käyttänyt reilusti iholle ja yrittänyt sillä tuoda kosteutta. Nyt käytössä laventelivesi jonka pitäisi sopia iholleni ja lisäksi ivy aian kasvovesi, kun tuntuu ettei laventelivesi ihan riitä…

        Nyt en ole uskaltanut lähteä kokeilemaan enää pidempään aikaan mitään luonnonkosmetiikkaa, kun tuntuu, että iho reagoi kaikkeen ja tukkeumat ja muut vain pahenevat. Ja tosiaan monissa näissä tuntuu olevan vaihtoehtoina vain normaali ja kuiva iho tai jos on rasvaiselle/sekaiholle, niin eivät sovellu herkälle iholle 🙁

        • Miia Johansson

          Mä lähtisin ensin hoitamaan sitä ihon herkkyyttä ja vahvistamaan ihon ulointa kerrosta tuotteilla, jotka varmasti sopii herkälle iholle. <3

  • m

    Moikka Miia, mitä mieltä oot Puhdas+ -kosmetiikasta, esim. tää mustaherukkaöljy? 🙂 Mustaherukkaöljy on incissä vasta kolmantena nimestään huolimatta. 😀

    “Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil*, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Tocopherol.”

    • Miia Johansson

      Heippa m! 🙂 Joo, siis voi olla ihan hyvä öljy. Käsittääkseni mustaherukan siemenöljy voi olla aika kallista (tästä en ole varma), niin ehkä siksi se on tuossa kolmantena. Ja itse tuote on tosi edullinen. Ekana on taas auringonkukan siemenöljy, joka on taas edullisempi. Tosin Fiiniltä löytyy kyllä tosi hyvä öljy, jos kaipaat mustaherukan siemenöljyä. 🙂 Mutta en oo siis tsekannut muita tai tutustunut näihin tuotteisiin.

  • Hilda

    Moikka! Tullut hankittua joitain tuotteita mitä olet suositellut.. Ongelmana se, että alan olla aika pihalla siitä, missä järjestyksessä ja milloin mitäkin tuotetta kannattaa käyttää? Käytössä Flown balm to milk puhdistukseen (sen tiedän 😄) ruusuvesi, Hyaluronihappo & Probiootti seerumi, Mádara SOS Hydra Recharge Cream kasvovoiteena. Sekä uusimpina hankintoina Balm balm ruusunmarjabalsami ja BYBI babe balm. Lähinnä askarruttaa mihin väliin tuo seerumi ja balmit laitetaan? Kiitos avusta jo etukäteen! 😊

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Juuri tuossa järjestyksessä kuin nuo mainitsit. Eli kevyestä koostumuksesta raskaimpaan.

      Mutta tietenkin kannattaa miettiä, että tarvitseeko kaikkia samaan aikaan käyttää. Esim. nuo kaksi viimeistä ovat molemmat balsameita, eli käyttäisin jompaa kumpaa. Niillä voi halutessaan korvata myös kosteusvoiteen.

      Ja tietty se on tärkeää, että lisää aina seuraavan tuotteet niin, että iho on vielä edellisestä tuotteesta hieman kostea. 😊

      Eli siis balsamit on kaikista radkaimpia, kun sisältävät vain öljyjä ja kasvivoita/vahoja niin siksi ne laitetaan viimeisenä.

      • Hilda

        Kiitos vastauksesta ja muutenkin hyvästä blogista!! Netti shoppailu saattoi lähteä vähän laukalle ja sen takia tuli nuo balsamitkin hankittua. 😄 Mutta ovat ilmeisesti ihan hyviä ainakin silloin tällöin käytettäväksi jos iho meinaa kuivahtaa.. Sun vinkeillä olen kuitenkin saanut mielestäni couperosaan taipuvan ja pintakuivan ihon aikas hyvään kuntoon, kiitos siitä! 😊

        • Miia Johansson

          Joo on tosi hyviä! Mäkin oon nyt ottanut taas yhden balsamin lisää käyttöön näin talvella. 🙂 Ja niin ihana kuulla, että oon voinut olla avuksi.

  • Sanna

    Hei Miia 🙂

    Oletko testannut olivia kleinin sensitive wash puhdistusgeeliä? Itselläni on todella herkkä, punoittava rosacea iho. Jo kosketuksesta iho alkaa punoittaa. Tällä hetkellä käytössä laponien puhdistusmaito, mutta en ihastunut tuotteeseen. Kuluu äkkiä, enkä tykkää käyttää oikeaoppisesti puhdistusemulsiota kuivalle iholle.
    Toinen mitä mietin, on alteya laventelivesi. Toimisikohan samalla tavalla, kuin flown laventelivesi? On vain huomattavasti edullisempaa.
    Kosteusvoidekin olisi vielä hakusessa. Nyt olen muutaman päivän käyttänyt aperonin teepuuöljyä ja on kyllä huippu! <3

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 🙂 Joo, oon testannut, mutta vaan kaksoispuhdistuksessa. Se sopii kyllä monelle ihotyypille. Tuo Alteyan laventelivesi on puhdasta laventelivettä. Flowssa mukana vielä Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtratea. Testaa ihmeessä tuo Alteya. 🙂 Itse oon saamassa niitä juuri testiin, joten en osaa vielä sanoa tarkemmin erosta.

  • Outi

    Moikka, olen saanut blogistasi paljon ihonhoitovinkkejä, kiitos sinulle!
    Ajattelin ostaa puhdistusaineeksi Cliniquen puhdistusbalmin https://www.cocopanda.fi/product/3121523/clinique-take-the-day-off-cleansing-balm-125-ml
    Mietin olisiko tämä hyvä tuote sekaiholleni vai olisiko joku muu sinun suosittelemista tuotteista sopivampi. 😊

  • TH

    Heissan!! Kysympä sinulta jälleen neuvoa….

    Tilasin Flow:n omasta verkkokaupasta ihonhoidon minisettejä, millä pystyi testaamaan eri tuotteita miten ne sopii omalle iholle. Ihastuin erityisesti “balm to milk”-putsariin (ei kuivata ihoa ja mukava käyttää, kun siihen tottuu) ja myös kasvo-öljynäytteet&seerumi oli itselle passeleita. Nyt pohdin siirtyväni suoraan käyttämään flow:n ihonhoidon tuotteita, mutta kasvovesi aiheuttaa ongelmia ja niistä ei valitettavasti tullut näytteitä mukaan. Olen lukenut Flow:n kasvovesistä, että niissä joissakin saattaa olla voimakas tuoksu ja minä en pystynyt käyttämään mitään kasvotuotetta missä on voimakas tuoksu. Testaamissa seerumeissa tai öljyissä ei ollut voimakasta tuoksua. Flow:n kasvovedet taas sopisi allergioideni vuoksi, olen allerginen aloe veralle ja ihoni myös ärsyyntyy vehnästä ja kaurasta, jos niitä on tuotteissa/kosmetiikassa. Onko Flow:n sarjassa joku kasvovesi, joka ei tuoksu voimakkaalle??

    Tällä hetkellä kasvovetenä käytössä Skin Treatin fermented mushroom essense, se on kyllä toiminut itsellä todella hyvin ja se on lähes tuoksuton. Saatan ehkä sen pitää jatkossakin, jos Flow:n tuotteissa ei ole sopivaa kasvovettä ja valitsisin heidän tuotteista ihonhoitoon putsari+seerumi+kasvo-öljyn tuon lisäksi.

    • Miia Johansson

      Heippa TH! 🙂 Flown kasvovesissä tosiaan tuoksu tulee raaka-aineista. Eli esim. ruusuvesi on ruusun tuoksuinen ja se on vähän vahvempi tuoksu. Muistaakseni kaikissa niissä kuitenkin on jotain tuoksua.

  • Janika

    Moikka Miia. Oon kärsinyt vuosia varsinkin poskien alueen pintakuivuudesta. Oon etsinyt ja etsinyt sellasta tuotetta mikä saisi ne pahimmat alueet kosteutettua, eikä sellasta ollut löytynyt. Varsinkin meikatessa tämä on ollut ongelma. Oon ollut myös ihan ulapalla että onko mun iho sekaiho vai mikä.. sen tiedän että se on herkkä ja siinä on couperosaa ja sit se kuivuus poskien alueella. Kun löysin sun blogin aloin pesemään kasvoja vedellä (mitä olin aiemmin vältellyt, koska pelkäsin sen nimenomaan aiheuttavan kuivuutta). Tilasin myös Fiinin kaura puhdistusbalmin, Fiini ruusu kaura kasvoveden, Olivia Klein balance creamin, Fiinin kaura tyrni öljyseerumin ja Bybin Bright eyed silmänympärysvoiteen.
    Viikossa poskien pintakuivuus on parantunut huomattavasti ja pelkästään kun putsaan kasvot tuolla puhdistusbalmilla niin iho näyttää niin raikkaalta ja kirkkaalta että oon ollut ihan hämmästynyt. Se näyttää niin hyvältä sen pesun jälkeen, että tekisi mieli olla laittamatta mitään tuotteita enää siihen päälle, koska tuntuu että kun lisään muita tuotteita, se alkaa taas vähän enemmän punoittamaan. Nyt oon huomannut että joka kerta kun laitan varsinkin tuota Fiinin öljyseerumia niin se saa kasvot punottamaan selkeästi enemmän ja mun ihohuokoset tulee todella näkyviksi. En tiedä mistä tällainen voi johtua? En ole ikinä kokenut että ihohuokoset olisi ollut minulla ongelma, mutta tuo saa ne jotenkin esille. Ajattelin että kun se kauraa, ja ymmärsin että sopisi myös herkälle iholle niin se sopisi minulle. Vaihdoin toki myös kaikki tuotteet lennosta, enkä pikkuhiljaa. Öljyn imeytymisessä oli myös ongelmaa, minkä takia en ole käyttänyt sitä joka päivä. Onko jotain neuvoja tähän, onko se vaan väärä tuote iholleni?
    Huomaan myös, että leukani on alkanut rasvoittumaan vähän enemmän. Aiemmin rasvoittumis ongelmaa ei ole ollut. Meikkiä tykkään käyttää, mutta korona ajan jälkeen ja nyt äitiyslomalle jäädessäni, meikin käyttö on vähentynyt huomattavasti.
    Sitten yleinen kysymys, kuuluuko sen ihon jäädä kiiltelemään sen jälkeen kun on nuo kasvotuotteet laittanut? Tarkoitan jos ei laita meikkiä. Itseäni hieman häiritsee sellainen rasvainen tunne mikä jää päiväksi ihon pintaan. Vai onko nuo jotenkin liian tuhteja? Olen aina joutunut metsästämään mahdollisimman kosteuttavia tuotteita, niin olenko siinä ollut vain väärässä ja nyt kosteutta tulee liikaa, eikä imeydy? Öljyn laitan taputtelemalla iholleni.

    • Miia Johansson

      Usein kun ihoaan alkaa ihan yksinkertaisesti vaan pestä hellävaraisesti, niin sen jälkeen vasta pystyy kertomaan, että mikä se ihotyyppi oikein on. Siksi neuvonkim aina vaihtamaan ensin putsarin ja sitten katsoa mihin iho “asettuu”. Väärä putsari, kun voi aiheuttaa kuivuutta, rasvoittumista ja jopa finnejä. Siksi voi olla vaikea selvittää omaa ihotyyppiään.

      Mutta jos sulle riittää pelkkä putsari, niin miksi et käytä vain sitä? 😍 Iholla vähemmän on aina parempi.

      Mää tuotteet voi yksinkertaisesti olla sulle liian kosteuttavia, jos ne ei oikein imeydy. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram