ERITTÄIN RASVAISEN IHON HOITO – 3 ASKELTA

16.04.2021

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Yllättävän moni luulee, että heidän ihotyyppinsä on rasvoittuva, vaikka todellisuudessa rasvaisuuden aiheuttaa väärät ihonhoitotottumukset. Sitten on ne, joilla oikeasti on rasvainen ja mahdollisesti myös paksumpi iho. Tästä postauksesta löytyy apu molemmille. Aloita matka parempaan ihoon kohdasta yksi. 

1. RASVAISEN IHON PUHDISTUS – TÄSSÄ MONI TEKEE SUURIMMAN VIRHEEN

Väärä puhdistustuote voi aiheuttaa sen, että ihosi rasvoittuu pahemman kerran. Liian vahva geeli- ja vaahtoputsari vie ihon pinnalta hyvät rasvat ja häiritsee ihon luonnollista toimintaa. Näin kosteutta pääsee karkaamaan iholta aivan liikaa ja iho koittaa kompensoida sitä tuottamalla enemmän talia.

Tämän vuoksi sinunkaan kosteusvoiteesi, käyttämättä jätetty kosteusvoide tai mikä vaan mattaprimerkikka ei vähennä ihon talin puskemista, jos puhdistus häiritsee ihon luonnollista toimintaa. Puhdistus on siis ehdottomasti hoidettava hellävaraisesti.

Skippaa siis ainakin kaikki vahvimmat putsarit, kuten saippuat (sekoittavat ihon pH-tasapainoa) ja INCI-listalla lymyilevä Sodium Laureth Sulfate (yksi yleisimmistä ja vahvimmista puhdistustuotteen raaka-aineista). Lisää aiheesta voit lukea TÄSTÄ.

Aloita siis ensin putsarin vaihtamisella ja katso muutama viikko mihin iho rauhoittuu. Sen jälkeen voit alkaa hiljalleen vaihtamaan muita ihonhoidon tuotteita vastaamaan ihosi tarpeita.

JOS MEIKKAAT: Meikki (myös vedenkestävä) lähtee helpoiten irti balmimaisella putsarilla, joka työstetään ensin kasvoille ennen veden lisäämistä. *Fiinin mustaherukka puhdistusbalmi on loistava tähän tarkoitukseen. Sen kanssa kannattaa rasvaisella iholla käyttää konjakkisientä tai kaksoispuhdistaa iho jollain seuraavaksi mainitsemillani tuotteilla.

JOS ET MEIKKAA TAI MEIKKAAT TODELLA VÄHÄN: Puhdistusmaidoista *Nourish London Skin Renew puhdistusvoide on loistava meikittömälle tai vähän meikkaavalle sekä kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen. Myös poikkeuksellisesti suosittelen *Laponien hellävaraista geeliputsaria, joka on poikkeus usein kuivattavien geeliputsareiden perheessä.

HUOM! Et ehkä usko tätä, mutta kannattaa skipata ihon peseminen aamusta ja pelkästään huuhdella kasvot vedellä. Tämä tulee hillitsemään ihosi rasvoittumista. Suosittelen kaikille paitsi sellaisilla, joilla on märkiviä finnejä. 

2. ÄLÄ SKIPPAA KOSTEUTUSTA

Rasvoittuva iho tarvitsee vesikosteutusta. Itseasiassa vesikosteuden puute rasvoittuvalla iholla voi aiheuttaa pintakuivuutta, joka taas voi aiheuttaa vielä runsaampaa kiiltelyä kasvoilla. Näin on käynyt itselleni. Tiedän aina ihoni tarvitsevan enemmän vesikosteutusta, kun naama alkaa kiiltämään ja sitä kiristelee.

Vesikosteutusta saat ihollesi kasvovesistä. Kannattaa siis suosia ihoa tehokkaasti kosteuttavia kasvovesiä, jos ihoa vaivaa kiristelevä ja ihoa rasvoittava pintakuivuus. Muussa tapauksessa rasvaisen ihon on hyvä käyttää kasvovesiä, jotka tasapainottavat talin tuotantoa. Rasvaisella ihollakin voi olla usein eri tarpeita etenkin vuodenaikoihin liittyen.

TASOITTAA IHON SÄVYÄ JA EHKÄISEE EPÄPUHTAUKSIA: Tehokas, mutta hellävarainen *Olivia Klein AHA Spray Toner sisältää AHA ja BHA -happoja, jotka kirkastavat ja pitävät ihohuokoset puhtaina.

RASVAINEN IHO, JOSSA PINTAKUIVUUTTA: Ihosi voi tarvita hieman enemmän kosteutusta, mutta myös rasvoittumisen ehkäisyä. Tässä tapauksessa valitsisin sinulle *Olivia Klein Hydra Tonerin, joka on todella suosittu tuote seka- ja rasvaiselle iholle.

3. OIKEANLAINEN KASVOVOIDE

Niin kuin kaikessa ihonhoidossa, myös rasvaiselle iholle pitää valita sellainen kosteusvoide, josta hyötyy juuri kyseinen ihotyyppi.

LOISTAVIA KASVOVOITEITA RASVOITTUVALLE IHOLLE:

  • *Olivia Klein Hydra Lotion (pakkauksen ulkonäkö muuttunut): Tämä voide jättää ihon pinnan mattaiseksi. Samalla se silti kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa. Yksi parhaista voiteista rasvoittuvalle iholle. (pakkaus muuttunut)
  • *Nourish London Balance: Loistava sekoitus ihoa ravitsevia ainesosia. Mm. ihon mattaiseksi tekevää sahapalmun uutetta.

HUOM! Molemmissa näissä kosteusvoiteissa on rasvoittuvan ihon rakastamia öljyjä. Jokaiselle ihotyypille öljyjä kannattaa käyttää etenkin yöllä. Rasvoittuvalle iholle sopii esimerkiksi jojobaöljy, arganöljy tai skvalaani. Esimerkiksi todella edulliset *Bybin Bakuchiol öljy ikääntyvalle iholle tai *Apeironin Jojoba-teepuuöljy epäpuhtauksia ehkäisemään kannattaa tsekata. 

EXTRA: RASVAISEN IHON SEERUMI

Iho pärjää usein hyvin yksinkertaisilla tuotteilla, kunhan ne vaan on valittu oikein. Seerumi on hyvä extra, jos tuntuu, että iho tarvitsee vielä jotain lisää.

Nourish London Balance seerumi on loistava rasvoittuvan ihon kosteuttaja ja tasapainottaja. Olen ottanut nyt tämän juuri käyttöön, sillä ihoni on hieman muuttunut rasvaisempaan suuntaan, kun alotin minipillerit. Voit lukea tuotteesta lisää *TÄSTÄ.

P.S. Miten sitten hoitaa muita ihotyyppejä tai mistä oikeastaan edes tiedät mikä ihotyyppisi on. Vastauksen löydät TÄSTÄ

  • kerttu

    moi, onko aperion puhdistusmaito hyvä epäpuhtaalle iholle?

    • Miia Johansson

      Joo on tosi hyvä 😍

  • Suvi

    Moi! Tää postaus oli kuin mulle tehty. Oon taistellut ihon rasvoittumisen kanssa tosi pitkään ja kokeillut eri tuotteita. Mulla on puhdistukseen Nourish London Balance Detoxifying Cleanser, tuo Farfalla kasvovesi, Apeironin jojoba-teepuuöljy ja kosteutukseen Nourish London Balance Essential Moisturiser. Eilen käytin näitä ekaa kertaa illalla. Aamuisin huuhtelen pelkällä vedellä. Toivon että näistä ois apua.

    • Miia Johansson

      Sormet ristiin, että saisit avun. ❤️ Muista, että voit laittaa sitten kysymyksiä, jos jotain tulee mieleen. 😊

      • Suvi

        Kiitos 🥰 Kannattaako käyttää nyt nämä tuotteet loppuun asti jotta voi nähdä joitain tuloksia?

        • Miia Johansson

          Joo ehdottomasti! 😍 Aika harvoin tuloksia tulee päivässä.

  • Miime

    Miia ❤️
    Vanha kansa aikoinaan sanoi, että vesi vanhin voitehista. Moni myös ennen maailmassa pesi kasvonsa pelkällä vedellä.

    Allekirjoittanut kokeili Miian ehdotusta pestä kasvot vain vedellä aamulla. Ei lainkaan paha juttu. Voisin ottaa käyttöön kyllä.

    Iltaisin putsaan kasvoni puhdistusemulsiolla/perusvoiteella X 3. Ensimmäinen kerros irrottaa pintalian, toinen meikin ja kolmas ottaa viimeisetkin rippeet pois, kun on huolellinen. Sitten misellevesi ja kosteusvoide. Minuun ei kyllä nykyisin uppoa enää nuo mainokset rypyttömästä/ryhdikkäästä ihosta. Kun tiedän, että se on mainoskikka ja kun Miiakin sen jo kertoi.

    Tuotteet saattavat auttaa sen hetken, kun niitä käyttää, mutta vaikutus loppuu heti, kun tuotteen käytön lopettaa. Ja nuo markkinoiden kohotus, – kiinteytysrasvat eivät tee, sitä mitä väittävät. Korkeintaan sattuvat ihoa “kuorivilla ainesosilla”! Nyt kun ikää on “vasta” 55 mittarissa, näen, että silmänympärysiho on juonteinen. Eli vaikka olen käyttänyt silmänympärysvoisetta 20 lähtien, aika tekee tehtävänsä.

    Minulla iho rasvoittuu, vaikka tekisin mitä kikkoja – kas huomaa hormonit pukkaavat rasvaa ulos. Ja talitukkeutumia tulee, jos on ollut yhden päivän välinpitämätön ihon normihoidossa. Nyt se näkyy heti – vaikutus on välitön.
    Ruoalla on osuutensa, jos vetelet sisuksiisi paljon rasvaa, niin se kyllä näkyy iholla, jos on rasvoittuva iho. Kokemusta on.

    Mitä sitten tulee kosteutukseen, olen huomannut, että tarvitsen kesällä tuhdimpia rasvoja kuin talvella, johtunee siitä, kun iho saa happea ja UV-säteitä??? En tiedä, mutta luulisin näin. En juuri oleskele suorassa paisteessa, kun vuonna 2014 tuli elämäni ensimmäisen kerran aurinkoihottumaa. Olin tuolloin vanhempien kultahääpäivillä. Ulkona otettiin kuvia. Illalla ihoni kutisi. Kuvittelin sen tulevan kaulaketjusta. Vaan ei. Joka ainut kevät tuon jälkeen ihottuma toistui. Aloin käyttämään + 50 suojakerrointa olevaa voidetta, joka heijastaa auringonsäteet iholta mihin lie, vaan sekään ei tilannetta paljoa pelasta, sen pelastaa aika ja ihon tottuminen ulkoilmaan.

    Keväisin, ennen kuin uskallan mennä ulos, ihoni on kauttaaltaan himmeä ja samea yhdellä sanalla hapeton. Jätän monta yksityiskohtaa pois, koska en selittele tilannettani kovasti julkisesti.
    Jos jotain kiinnostaa, voi kysyä yhteystietoja Miialta, mutta trollit provot, ei onnistu, ei. Minen jaksa hölmöläisten kanssa.

    Kaiken kaikkiaan hyvä postaus💋 ja vinkkejä antava, minä olen jo monta vuotta seurannut Miian bloggaamista, koska Miiasta välittyy aitous ja teeskentelemättömyys. Miia Rules ❤️❤️🌹🌹🌹

    • Miia Johansson

      Heippa Miime ja kiitos ihana! 🙂 Joo aurinko kuivattaa kanssa ihoa, joten ihan käy järkeen, että tarvitset kesällä enemmän kosteutusta. 🙂 Ja noista ryppyvoitesta.. tottahan se on, että niiden vaikutus on kuitenkin hyvin rajallinen, vaikka muutamia ihan hyviä raaka-aineita kyllä on. Ihon kosteutuksella voi tehdä jo paljon, mutta ei se sinänsä vanhenemista kuitenkaan estä.

  • Anne_Sofia

    Hei! Mulla rasvoittuu edelleen aika paljon otsa. Käytössä on tuo Fiinin puhdistusbalmi mustaherukka, sitten kasvovetenä Bybin mega mist ja tuo Olivia Kleinin mutta tuntuu että varsinkin OKta pitää laittaa monen monta kerrosta, että tulisi sellainen ”tahmainen” iho ettei enää ottaisi sitä kasvivettä vastaan. Olenko ymmärtänyt oikein, että niin monta kerrosta pitäisi laittaa? Kasvovoiteena on Apeironin rasva, jota joissain sanoit että sopisi rasvoittuvalle iholle. Öljynä on Fiinin mustaherukkaöljy, jota laitan muutaman tipan yöksi. Kannattaisiko näistä vaihtaa jotain yllä mainitsemiasi kokeiluun, että otsan rasvaisuustilanne paranisi? Kiitos superisti neuvoistasi! <3

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Rasvaisella iholla ei välttämättä tarvitse kasvovettä kerrostaa. Ne voi myös tehdä ihosta rasviasen näköisen, jos laittaa liikaa. Mulla käy näin tiettyjen kuivan ihon kasvivesien kanssa. Rasvoittuuko sulla kasvot myös ilman meikkiä? Ja jos käytät meikkivoidetta, niin mikä meikkivoide? 😊

      • Anne_Sofia

        Ahaa, ok! Rasvoittuu just otsa myös ilman meikkiä. Ihan saattaa kiillellä sillai että painelen enimpiä pois päivän aikana. Meikkivoiteena on Ilian True Skin serum foundation tai sitten Aliman mineraalimeikkipohja. Välillä käytän Estee Lauderin DW light versiota mut kesää kohti oon tykänny käyttää enempi Alimaa.

        • Miia Johansson

          Sä voisit (kunhan noi loppuu) niin testata jotain ihon rasvoittumista hillitsevää kasvovettä, koska ilmeisesti tuo rasvoittuminen ei johdu ainakaan pintakuivuudesta. 🙂 Jos ihoa kiristelee, niin silloin on usein pintakuivuudesta johtuvaa. Ja kun tuo apeiron loppuu niin testaa vaikka Olivian Hydra Lotionia. EN tiedä onko näistä suurta vaikutusta, mutta testaisin ainakin sellaisia raaka-aineita, jotka hieman hillitsee tuota talin tuotantoa. 🙂

  • Maarit

    Moikka! Oon saanut tosi paljon apua ihon hoitoon, vaikkakin allergisten reaktioiden vuoksi sopivien tuotteiden löytäminen on vienyt aikaa ja jouduin luopumaan monista luonnonkosmetiikan tuotteista😭 Mut perusidean myötä onneksi löysin sopivia tuotteita🙂

    Nyt kysyisin näin auringon valon lisääntyessä, että olisiko sinulla suosituksia aurinkovoiteista kasvoille ihotyypin mukaan. Joissakin päivävoiteissa toki on aurinkosuojaa, mutta en vielä sellaista päivävoidetta ole löytänyt, mitä voisi varsinkin kesällä helposti kiiltelevälle iholle tarpeeksi laittaa riittävän suojan saavuttaakseen. Muutaman mattapintaisen aurinkovoiteen kanssa olen puolestani huomannut, että meikki on tosi vaikea levittää kauniisti. SPF saisi olla ainakin 30. Tästä aiheesta lukisin mielellään kokonaisen postauksen. Niin ja sit tietty sekin tieto kiinnostaa, että käytetäänkö aurinkosuojan kanssa lisäksi erillistä päivävoidetta ja missä järjestyksessä tuotteet laitetaan silloin kasvoille.

    Kiitos blogista ja hyvästä ig-sisällöstä.

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Joo aiheesta on tulossa pian postausta. Vähän viipynyt, koska oon odotellut yhtä uutuutta testiin ja nyt sana senkin mukaan postaukseen. 😊

  • Emilia

    Moi, joudun käyttämään töissä maskia vähintään 6h päivässä ja posket, leukaperät ja otsa kukkivat epäpuhtauksista (maskia en kyllä otsalla pidä heh 😃) En meikkaa töihin joten meikki ei muhi maskin alla. Kokeilin ensin laponien milk cleanserillä puhdistusta aamuin illoin konjakkisienen kanssa ja ilman. Kosteutuksena OK:n hydra toner ja hydra lotion ja illalla lisäksi fiinin mustaherukkaöljyä. Tilanne meni huonommaksi joten nyt olen kokeillut käyttää fiinin mustaherukka puhdistusbalmia aamuin illoin mega mistin kanssa ja vaihdellen hydra lotionin/balance creamin välillä sekä iltaisin laittanut apeiron jojoba öljyä. Välissä olen vielä kokeillut ylempänä olevalla milk cleanser combolla aamuisin eikä tilanne ole muuttunut suuntaan tai toiseen 😅 näitä käyttänyt siis n. 2kk. Onko siis jotain vinkkiä mitä comboa nyt kannattaisi kokeilla pidempään vai oonko käyttänyt näitä ihan väärin koko ajan/liian lyhyen aikaa? 🙈 Normaalisti ihoa kiristelee herkästi ja pintakuivuutta esiintyy poskissa ja otsassa. Kiva jos osaat auttaa, teet upeeta työtä! ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Emilia! Joo, siis tää maskijuttu on niin hankala ja kun ei voi poistaa ongelman aiheuttajaa niin on laastaroiminen niin hankalaa. 🙁 Erityisesti, jos sulla on vielä pintakuivuuttakin poskien kohdalla. En oikein muuta keksi kuin se, että jätät maskin alta kosteusvoiteen pois ja laitat vaan kasvovettä, koska itse maski toimii jo oklusiivina. Tai voithan vielä kokeilla OK:n detox maskia, mutta en tiedä auttaako se tilanteeseen niin paljon. Ainakaan se ei ole kallis naamio. Mulla on aiheesta postaus, mutta siinä on aika samoja tuotteita: https://miiajohansson.com/2020/12/18/kasvomaskin-aiheuttama-akne-tasta-apu/

  • Greta

    Moi! Mun aina sileä vauvanpeppuihoni räjähti whamisan liian aktivoivien tuotteiden käytön jälkeen. Essellä sain rauhoittumaan, mutta edelleen ihoni tukkeutuu ja on sellainen röpelö pintainen. Finnejä ei ole mutta pieniä musta ja valkopäitä pukkaa koko ajan, eikä tämä ole mulle ollut ennen normaalia. Ihoa myös kiristää ja whamisan jälkeen tuntuu, ettei mikään riitä kosteuttamaan. En kuitenkaan uskalla kokeilla uusia tuotteita, ettei taas tule räjähdystä. Käytössä esse sensitive -putsari, toner kasvovesi, nourish voide ja repair oil. Onko sulla essestä kokemusta? Kannattaako vaihtaa muuhun? Nyt mietin voiteen ja kasvoveden vaihtamista, kun ovat lopuillaan. Onko muuten Egyptian magic ihoa tukkiva?

    • Miia Johansson

      Heippa Greta! 🙂 No onpa tosi kökkö! 🙁 Mullekaan ei käy Whamisa ja mulla syynä herkkä iho. Esse on tosi hyvä sarjam vaikka en ole siitä koskaan ollut innostunut testailuista huolimatta. Mutta jos haluat jotain kokeilla tai siis uskallat, niin esim Olivia Klein on hellävarainen. Tai Pure=Beauty Birch Sap Mist on myös hellävarainen, mutta kosteuttava. Uskon, että sun iho alkaa kyllä taas hiljalleen rauhoittumaan, mutta anna sille aikaa ainakin se noin kuukauden verran. <3

  • JB

    Jee vihdoin ihana postaus minulle, jolla on erittäin rasvainen iho!!😍 Jottei rahaa menisi kotona vauvaa hoitavalta äidiltä pienistä tuloista superisti, sopiiko Laveran gentle cleansing milk putsariksi? Käytän enää nykyään tosi harvoin meikkiä, joten putsattavana vain päivän pölyt…😉 Aurinkoa päivääsi, ja kiitos kun teet työtäsi!!🙏❤

    • Miia Johansson

      Heippa JB! 🙂 Mulla ei ole tuosta Laverasta kokemusta, mutta saattaa joo olla hyvä.

  • Riina

    Miten joskus blogissa mainitsemasi Huxleyn secret of sahara geeliputsari, olisiko hyvä rasvoittuvalle iholle? Kiitos postauksesta! 🥰

    • Miia Johansson

      Heippa Riina! 🙂 Joo se saattaisi olla. En nyt muista inciä, kun nykyään viiletän täällä luonnon tuotteiden parissa. 😀

  • Tiia

    Heippa,
    Kysyisin vielä sellaista tuosta puhdistustuotteesta että mitä tarkoitat vähän meikkaamisella. 🙂 Arkimeikkiin itsellä kuuluu meikkivoidettävähän lähinnä t-alueelle ja hieman peitevoidetta yms ja sitten irtopuuteri+aurinkopuuteri. Eli ei siis mitään paksua kerrosta vaan lähinnä niille alueille missä on epäpuhtauksia ja punoistusta. Riittääkö tähän siis tuo kevyempi putsari vai olisiko tuo Fiinin balsami parempi?
    Ihoni muuten kyllä rasvoittuu päivän mittaan jonkin verran ja tulee helposti epäpuhtauksia.

    • Miia Johansson

      Heippa Tiia! 🙂 Vaikea joo sanoa, että missä menee kevyen tai enemmän meikkaamisen raja. Se pitää oikeastaan itse testata, että mikä on paras. Mutta jos käytät esim fysikaalista aurinkosuojaa kasvoilla, niin sitä on vaikea saada pois maitomaisella putsarilla ja siihen tuo balmi on hyvä. 🙂

  • Katja

    Moikka, vinkkejä mitä kannattaa vaihtaa ja mihin kun kyseessä on aikuisiän (40v) akne, joka lehahti e-pillerien lopettamisen myötä? Ennen oli pintakuiva iho mutta se koki muutoksen lähes yhdessä yössä _todella_ rasvaiseksi ja nyt finnejä on joka aamu ja niitä alkaa tulemaan myös selkään/rintaan ja hiuksetkin kokee oman osansa tästä hormoonimyllystä. Tätä takana jo useampi kuukausi ja loppua ei näy.. Iltaa kohden iho on jo todella rasvainen. Myös muita epäpuhtauksia tulee nyt herkästi. Tyynyliinan vaihdan useamman kerran viikossa, yrittäen näin minimoida tuon epäpuhtauksien määrän esim. hiuksista kasvoihin.

    En käytä meikkivoidetta tms. joten pesen aamuin illoin konjakki sienellä (se musta), laitan kasvovetenä joko OK Mineral Spray tai ByBin Mega Mist, siihen päälle OK balance serum (myös hydra serum löytyy) ja sitten OK hydra lotion tai Bybin C-Caf. Satunnaisesti Olivia Kleinin detox masque. Jos laitan meikkivoidetta, käytän Flown Balm to Milk putsaukseen ja sitten konjakkisieni ja edelle mainitut. Nämä olen poiminut aikaisemmista postauksista/TwistBen suosituksista mutta tietysti tuotteet vaihtuu postauksesta toiseen niin hankala tietää mikä nyt olisi hyvä vaihtaa/se paras tähän ongelmaan, tämän ikäiselle.

    Kiitos!

    • Miia Johansson

      Heippa Katja! <3 voi eiii.. onpa ikävä kuulla! 🙁 Tosiaan ihonhoidolla on hyvin rajallinen vaikutus hormonaaliseen akneen ja usein sillä ei välttämättä pysty hirmuisesti mitään tekemäänkään. Mä suosittelen ehdottomasti kääntymää Twistben puoleen ja kysymään voisiko sisäisellä kauneudenhoidolla tehdä asialle mitään. En valitettavasti siitä puolesta tiedä mitään.

  • Mia

    KIITOS tästä postauksesta! Täytän pian 40 ja olen taistellut todella rasvoittuvaa ihoa vastaan niin kauan kuin muistan, – ja huonolla menestyksellä. Tilasin nyt listastasi joka vaiheeseen tuotteen 🤞🏻 mutta myös bybin aurinkosuojan. Käytetäänkö sitä kosteusvoiteen tilalla vai kanssa 🤔 Innolla odotan pakettiani ja mitä uusilla tuotteilla saan aikaan 🤭

    • Miia Johansson

      Heippa Mia! 🙂 Voit käyttää tuote Bybiä oikeastaan kummin tavoin vaan eli kosatusvoiteen tilalla tai kosteusvoiteen päällä. Ja toivottavasti saat näistä tuotteista apua. Laita sitten kysymystä, jos jokin mietityttää. <3

      • Mia

        Moi taas! Mitäpäs luulet, mulla Olivia Kleinin hydra spray toner ja hydra lotion aiheutti kasvoille kuumotusta ja punoitusta. En ole aiemmin herkistynyt millekään, ja käyttänyt kasvoilla “kaikkea”. Annoin toisen mahdollisuuden ja yötä vasten nosti kutiavan nokkosihottuman eritoten leukalinjaan. Nyt en uskalla enää kokeilla. Ajattelin ensin että onko iho vain “järkyttynyt” uusista tuotteista vai kokeilinko kerralla liian montaa uutta tuotetta ( puhdistusbalmi, OK:n tuotteet ja bybin bakuchiol booster) vai onko tuotteissa sittenkin jokin allergisoiva ainesosa 😔

        • Miia Johansson

          Heippa Mia! 🙂 Eli oliko sulla siis montaa eri uutta tuotetta kasvoilla vaan ainoastaan tuo Olivian hydra spray uusi? Pystyitkö siis paikantamaan, että mikä tuote tuon aiheutti? Tosiaan kannattaa aina ottaa hiljalleen uudet tuotteet käyttöön erityisesti kun on kyse tällaisista tuotteista, joissa on mukana paljon aktiivisia raaka-aineita. Bybin Bakuchiol Booster on todell atehokas tuote ja se saattaa joillekin aiheuttaa tällaista oiretta. Mutta toki ihan mikä vaan kosmetiikan tuote voi näin tehdä. Sitten vaan pitää paikallistaa se raaka-aine, jota ei jatkossa käytä.

  • Marika

    Moi Miia 😊
    Mitä mieltä olet flown detox teepuusaippuasta? Itsellä tosi rasvainen ja lievä akneiho. Inci ainakin mun mielestä vaikutti hyvältä, ei siis mitään sulfaatteja. Vähän hämmensi kyllä toi kookosöljy, koska se ei kai rasvaiselle iholle sovi? Ja tää saippua nimenomaan oli rasvaiselle iholle tarkoitettu 😅 Ihoni on kyllä välillä kiristelevä, et olisko flown balm to milk kuitenkin parempi?

  • Jenna

    Moikka Miia! Kiitos ihan hirveästi rasvaisen ihon kirjoituksesta! ☀️🤗 otin heti käyttöön suosittelemasi tuotteet (Olivia klein) ja vesipesun aamuisin. Alkuun olin hieman skeptinen koska omasta mielestäni ”mähän olen aina hoitanut kasvojani” 😅
    Kuitenkin jo parin päivän päästä huomasin että iho ei rasvoitu niin paljoa ja mikä parasta —>

    Oon kärsinyt herkistä silmistä niin kauan kuin vaan muistan. Varsinkin työpäivän jälkeen ulos mennessäni ensimmäisen auringonsäteen osuessa silmään alkoi sellainen kirvely silmissä että ohikulkijat ovat varmaan ihmetelleet mikä itkijänainen oikein olen 😭😂😅🙈 kasvorasvan löytäminen on ollut aivan mahdotonta koska kaikki ovat alkaneet kirvelemään silmissä varsinkin kun kasvot ovat alkaneet rasvoittumaan. 💧💦

    Mutta siis nyt ei ole edes silmät kirvelleet, joten nyt on löytynyt aivan bueno tuote, joten iso kiitos!! 🥳

    Ihanaa kevättä sinulle 🥰☀️

    • Miia Johansson

      Wauu Jenna! <3 Siis aivan mielettömän ihanaa kuulla! 🙂 Ihanaa kevättä sullekin ja nyt voit nauttia kirkkaista säistäkin paremmin.

  • Anni

    Kiitos tästä postauksesta. Pitää vähitellen kokeilla näitä tuotteita. Ihoni rasvoittuu todella paljon, mutta silti kuivuu. Hiuksenikin rasvoittuu. Pitäis varmaan päätäkin rasvailla. 😄 Mutta puhut ihoöljyistä. Minä en pidä niistä yhtään. Ne jää iholleni aina pyörimään, eivät imeydy yhtään. Edellinen öljy oli kosmetologin valitsema muistaakseni De Mamiel -öljy. Bakuchiol-öljyä testasin myös ja sama, että jää vaan pyörimään. Sitten on aivan rasvainen fiilis normi rasvaisen fiiliksen päälle. Mikä siinä on ettei imeydy/sovi?

    • Miia Johansson

      Heippa Anni! 😊 Sun kokemus kasvoöljyistä on hyvin yleinen. Niiden kanssa onkin tärkeää, että alla on (vähintään) oikeasti ihoa kosteuttava kasvovesi ja mahdollisesti myös kosteusvoide. Myös kadvoöljyissä on hurjia eroja ja jotkut tosiaan jäävät iholle pyörimään. Pitää vaan valita omalle iholle sopivia öljyjä ja ehdottomasti laadukkaita luonnon öljyjä. Ja tärkeää on myös se, että ihonhoitotuotteet laitetaan aina niin, että kasvot ovat edellisestä tuotteesta vielä hieman kosteat.

      Rasvaisella iholla iho usein huutaa vesikosteutta ja siksi laadukas suihkuteltava kasvovesi on todella tärkeä, joka lukitaan ihoon kosteusvoiteella tai öljyllä tai molemmilla.

      Mä siis ymmärrän täysin sun fiilikset, että kasvoöljyt jää vaan iholle pyörimään. Mulla oli ennen täysin sama ennen kuin tajusin, että aina pitää kurkata inci-öistan puolelle, että mitä se piteli on oikein imenyt itseensä ja onko se juuri mun ihotyypille. Rasvahappokoostumuksia kun on erilaisia. 😊

  • Christina Brandt

    Hei, olen pitkään kärsinyt rasvoittuvasta ihosta. Tuntuu että mikään mitä olen kokeillut ei ole auttanut, ja olen aina kokeillut tuotteita kerrallaan vähintään kuukauden ajan. Varsinkin kesäisin saa kahden tunnin välein taputella naamaa paperilla, mutta vasta äsken kommentteja lukiessa oivalsin että aurinkohan kuivattaa ihoa, sen takia varmaan onkin kesäisin isompi ongelma verrattuna talveen.

    Olisi muutama kysymys:
    Jos pesen aamuisin kasvot vain vedellä, laitanko sen jälkeen jotain tuotteita naamaan? esim. kasvovettä ja voidetta?
    Voiko voiteen korvata iltaisin kokonaan tuolla öljyllä?
    Mikä olisi hyvä puhdistusbalsami mikä olisi hieman edullisempi kuin tuo tekstin linkissä oleva?

    • Miia Johansson

      Heippa Christina 🙂 Lähtötilannetta on helpompi katsoa, jos olisi tiedossa miten hoidat ihoasi nyt.

      Mutta vastauksena kysymyksiisi: Iho tarvitsee aina niin vesi- kuin rasvakosteutusta. Erityisesti vesikosteutus on sellanen, joka rasvoittuvalla iholla on todella tärkeää. Mutta rasvoittumisen syy voi johtua myös vääristä ihonhoitotottumuksista, kuten liian pesevästä putsarista ja myös laadukkaan vesikosteuden sekä rasvakosteutuksen puuttuminen. Eli tärkeää olisi saada perus ihonhoito kuntoon. Mutta iho voi tietenkin olla myös hyvin rasvoittuvaa tyyppiä.

      Voiteen voi kyllä joo korvata öljyllä ja rasvoittuvalla iholla erityisesti iltaisin. Päivällä voide voi olla parempi vaihtoehto.

      Ja joo on totta, että laadukkaat emulgoituvat puhdistusöljyt ovat pääsääntöisesti arvokkaampia, koska niiden raaka-aineet ovat huomattavasti arvokkaampia kuin vaikka (usein ihoa liikee pesevien) geeli- ja vaahtoputsareiden raaka-aineet. Tässä on yksi öljyputsari, joka on hieman edullisempi:* https://adtr.co/SDZsdG

  • Maaret

    Hei, tarvitsisin neuvoja/apuja. Minulla on rasvoittuva iho. Aiemmin käytin lumenen puhdas- sarjan rasvoittuvalle ja sekaiholle tarkoitettua puhdistusgeeliä. Otin neuvostasi vinkin ja vaihdoin miedompaan puhdistusaineeseen. Kokeilin nourish london skin renew cleanser, mielestäni tuosta jäi iho liian öljyiseksi eikä iho tuntunut puhtaalta. Nyt on kokeilussa laponie of scandinavia gel cleanser. Viikon olen tuota testannut ja ihoani on alkanut kiristää. Kasvovetenä ja rasvana on olivia klein. Mitä puhdistusainetta suosittelet seuraavaksi kokeilemaan?

    • Miia Johansson

      Heippa Maaret! 🙂 Jos sulla on vielä jäljellä tuota Nourish Londonin putsaria, niin sen avuksi voi ottaa konjac-sienen tehostamaan puhdistusta. Ja joo.. jopa hellävarainen geeliputsari voi olla liikaa.

      Riippuu hieman siitä, että kuinka paljon meikkaat, mutta tämän postauksen öljyputsari voisi ainakin takuuvarmasti toimia. Ja ota vaikka messiin konjac-sieni, jos haluat tehostaa puhdistusta hellävaraisesti. Jos alkaa kiristelemään, niin jätä konjac-sieni pois.

  • Maaret

    Hei, olen nyt iltaisin pessyt Nourish london renew cleaneser ja konjac-sienellä, aamulla naamassa on finnejä. Aamuisin pesen naamani pelkällä vedellä. Olen kokeillut pestä myös ilman konjac-sientä eikä ole vaikutusta, finnejä tulee siitä huolimatta. Tuntuu ettei ihoni tule puhtaaksi kyseisestä putsarista.

    Meikkaan vähän; kulmat ja ripsiväriä

    Voisiko apeironin puhdistusmaito tai nourish londonin kale 3 D cleanese parempia iholleni, mitä mieltä olet?

    • Miia Johansson

      Heippa Maaret 😊 Kerrotko miten muuten hoidat sun ihoa? Mikä kasvovesi ja mikä kosteusvoide tai kasvoöljy? Nouseeko finnit yön aikana? Laitatko tuotetta tarpeeksi? Laitatko se kuivin käsin kuiville kasvoille?

      • Maaret

        Hei, iltaisin pesen london nourish puhdistusaineella ja konjac-sientä apuna käyttäen. Puhdistuksen jälkeen laitan olivia kleinin hydra toner- kasvoveden ja olivia kleinin kasvorasvan.

        Aamulla pesen vedellä ja tarvittaessa laitan kasvovettä ja rasvaa.

        Usein finnit nousevat yön aikana ja otsani kiiltää, kun se olisi öljytty.

        Laitan puhdistusaineen kostealle iholle kuivilla sormilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram