YLEISIN IHO-ONGELMIEN AIHEUTTAJA: VÄÄRÄ PUHDISTUSTUOTE

17.06.2020

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Jos saisin euron joka kerta, kun kerron jollekin seuraajalleni, että vaihda jo pois se liian vahva putsari, niin olisin rikas. Lähtökohtaisesti suurinosa geeli- ja vaahtoputsareista ei tee iholle hyvää ja aiheuttaa ne kaikista yleisimmät iho-ongelmat. Moni teistä onkin kuullut jo tästä kyllästymiseen asti, mutta ikävä kyllä suurin osa edelleen pesee ihoaan liian rajuilla tuotteilla. He etsivät aina vaan sitä täydellistä meikkivoidetta, joka tekee ihosta paremman, vaikka ratkaisu on ihonhoidossa. 

MITÄ GEELI- JA VAAHTOPUTSARIT TEKEVÄT IHOLLE?

Haluan kertoa teille lyhyen tarinan ihosta ja miksi geeli- ja vaahtoputsarit ovat sille kaikista huonoin valinta. Tässä tulee siis pieni oppitunti ihon biologiaa siitä kiinnostuneille.

Ihomme on kummallinen kapistus, sillä se hoitaa itse itseään, mutta sen luonnollista toimintaa pitää kuitenkin tukea oikeanlaisin tuottein. Tietenkin, jos ei meikkaa ja asuu ihanteellisessa ilmastossa, niin iho pysyy hyvänä paljon helpommin, koska ilman kosteus on silloin erilainen. Meidän pohjoisissa olosuhteissa ihon luonnollista toimintaa pitää erityisesti talvella hieman avittaa ja jos meikkaamme, niin meikin poisto pitää tehdä hellävaraisesti. Niin ja pitäähän sitä ihoa muutenkin pestä, vaikka ei meikkaisikaan.

Ihon pintakerros on vain 0,05-0,1 millimetriä paksu ja tällä kerroksella on tärkeä tehtävä ihomme hyvinvoinnissa. Tämä ohut, mutta todella urhea ihon pinta taistelee kaikenlaisia tunkeilijoita vastaan ja suojaa meitä mekaaniselta ärsytykseltä. Ihon päällimmäinen kerros muodostuu neljästä eri solukerroksesta, joista uloin ihon pinnalle jäävä kerros on kuollutta ihosolukkoa. Tämä kuollut ihosolukkojen muuri suojaa meitä ja me todellakin tarvitsemme näitä kuolleita ihosoluja. Sitä ei saa kuoria ja raastaa pois liian usein tai putsata liian vahvoilla tuotteilla, koska muuten ihon tärkeä suojamuuri vahingoittuu ja ihomme on kuin paljasta riistaa kaikille ulkoisille tekijöille.

Nämä kuolleet sarveiskerroksen solut ovat kuin pieniä tiiliä ja koostuvat keratiinista. Laastina toimii valkuaisaineet ja hyvät rasvat. Tätä luonnon ihmeellistä kombinaatioita ei ole kukaan kosmetiikan tekijä vielä onnistunut kopioimaan, joten siksi keskitymmekin ihonhoidossa ihon toiminnan tukemiseen.

Ihon päällä elää myös bakteereja, punkkeja, viruksia sekä hiivasieniä, joiden roolia en voi tarpeeksi painottaa sillä ne ovat iholle kuin henkivartijoita ja päättävät kuka pääsee lähelle. Näitä tervetulleita ällötyksiä kutsutaan mikrobiomiksi. Jos me kuitenkin sählätään ihonhoitomme kanssa ja halutaan illalla se meikki nopeasti pois sillä niin ihanan tehokkaalla geeli- tai vaahtoputsarilla (tai jopa käsisaippualla), niin ihon pinnalla olevat hapot eivät pysty tekemään työtään ja pitämään iholla tasapainoa eli oikeaa pH-arvoa. Kun hapot eivät pysty tarjoamaan hyvää alustaa mikrobiomille, niin iho voi huonosti. Näiden happojen tehtävä on myös sitoa ihoon kosteutta ja tätä kutsutaan luonnollisiksi kosteuttaviksi ainesosiksi eli “natural moisturising factors”, jota myös kosmetiikkateollisuus koittaa epätoivoisesti kopioida. Varmasti viimeistään tässä vaiheessa käy selväksi miksi ihoa ei kannata pestä liian vahvoilla putsareilla. Mikrobiomi on todella tärkeä osa puolustusjärjestelmäämme, jota tarvitsemme saadaksemme hyvän ihon.

Kun ihon päällä oleva henkivartija eli mikrobiomi on hämillään ja päästää kenet vaan ohi sekä iholta viedään kaikki hyvä rasva ja raastetaan vielä kuorinnalla tiiliseinää irti, niin kutsumattomilla vierailla on bileet. Tästä seuraa kuiva ja kiristelevä iho, kun ihosta häviää rasva ja kosteus. Ihosta tulee pintakuiva ja epäpuhtauksia alkaa muodostumaan helpommin sekä atoopikko alkaa oireilla. Voit myös luoda itsellesi kuivarasvaisen ihon riistämällä iholtasi kosteuden, koska samalla talirauhaset jatkavat kuitenkin normaalia toimintaansa tuottaen rasvaa. Pahimmassa tapauksessa aknekin pahenee, jos käytät esimerkiksi paljon alkoholia sisältävää kasvovettä tai näitä liian peseviä putsareita.

Tässä on siis se syy, miksi ihon hellävarainen pesu on se kaikista tärkein asia ja epätasapainoa ei paikata tuhdilla kosteusvoiteella. 

MIKÄ TUOTE ON SITTEN IHON LUONNOLLISEN TOIMINNAN KANNALTA PARAS?

Kaikista pahimmat raaka-aineet ovat siis sulfaatit. Eli jos löydät inci-listalta Sodium Laureth/Layrul Sulfate, niin juokse. Löydät tätä niin nestemäisissä käsisaippuoissa kuin myös hellävaraisiksi kutsutuissa puhdistusvaahdoissa. Niin ja kyllä, tuotteessa voi lukea hellävarainen, vaikka se ei sitä olisikaan.

Kaikista parhaimpia taas iholle ovat öljy- ja balmimaiset sekä maitomaiset putsarit. Jos meikkaa enemmän, kannattaa suosia öljyjä ja balmeja. Jos taas vähemmän, niin maitomainen riittää. Itse käytän molempia, koska helposti tukkeutuvan ihoni vuoksi kaksoispuhdistan ihoni, mutta teen senkin hellävaraisesti. Voit lukea lisää omasta ihonhoidostani TÄSTÄ.

OMAT SUOSITUKSENI OVAT

SEKAIHO ja KUIVARASVAINEN IHO: *Flow Balm to Milk Cleanser (oma suosikkini) + iholle, johon tulee epäpuhtauksia kaksoispuhdistus *maitomaisella putsarilla Neal’s Yard Remediesiltä.

KUIVA IHO: *Evolve Cleansing Melt (lähtee pois veden kanssa) tai *Henua puhdistusöljy, joka pyyhitään pois *musliiniliinalla. Tällainen puhdistustuote, joka ei emulgoidu (ei lähde pois vedellä) on loistava kuivalle iholle, koska se jättää iholle pienen ja pehmoisen kerroksen ihoa hoitavia öljyjä.

HUOM! On olemassa myös muutamia hyviä geeliputsareita, mutta erityisesti kuivaihoisten ei kannata käyttää niitäkään.

  • Pinja

    Hei! Noista putsareista. Haluaisin niin kokeilla tuota flow putsaria mutta se on valitettavasti sen verran hintava ettei opiskelijabudjetti siihen veny ja toisekseen tämmöiset päivittäin käytettävät, nopeammin kuluvat tuotteet on semmosia jotka ostaisin mieluummin marketista, helpompi hakea tuotteet nopeasti sieltä 🙂

    Niimpä olen tutkinut markettien puhdistusbalmivalikoimaa joka on valitettavan pieni 🙄 mutta löysinkin lumenelta kirkastavan puhdistusbalsamin joka vaikuttaa kyllä hyvältä, mutta ainesosaluettelosta löytyikin sitten “laureth-3”, “mipa-laureth-sulfate” ja “laureth-7 citrate” ja oon nyt vähän hämilläni, onko nuokin niitä pahis-puhdistajia?

    Puhdistusmaito-osasto oli marketissakin vähän laajempi kuin balsamivalikoima mutta meikkaan vahvasti joten olen todennut maidot liian kevyiksi puhdistajiksi.

    • TeijaH

      Miten olisi Dermosilin Puolukkapuhdistusöljy? Tällä hetkellä tarjoushinnalla 5,80 € (150 ml):

      Inci: Olus Oil, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Glycereth-2 Cocoate, Isopropyl Isostearate, Canola Oil, Sorbitan Trioleate, Parfum, Tocopheryl Acetate, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract,
      Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil, Bisabolol, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil

    • Miia Johansson

      Heippa Pinja! 🙂 Mulla ei ole hirmuisesti kokemusta noista markettien putsareista. Mun pitää ihan alkaa tutkimaan. Mä voisin veikata, että Laveralta vois löytyä joku hyvä, mutta nekin maitomaisia varmaan.

  • Markit

    Hei; Oletpas kirjoittanut hyvän tekstin! Enkä nyt tarkoita pelkästään aihetta, joka on mielenkiintoinen, vaan teksti on värikäs ja hauska. Olisipa aikoinaan se biologiankirja ollut näin mukava. Olet huumorintajuinen tyyppi, mutta en ole aiemmin huomannut tällaista vallatonta otetta kirjoittamisessa ja mainioita kielikuvia 😄.
    Pakko se on jo uskoa, että puhdistuksella on väliä. On tuo iho merkillinen kapistus. Hyvä oppitunti!
    Mutta siis minun nassussa ei kyllä punkit ja sienet kasva!🤣

    • Miia Johansson

      Oi kiitos Markit! <3 Mä inhosin koulukirjojen kirjoitustyyliä, koska mulla on ongelmia sisäistää informaatiota. Olisin tarvinnut sinne vähän värittämistä ja kielikuvia. 😀 Markit sä oot edelleen mun kirjoitusguru. <3

  • Jepa

    Moi! Ootko ikinä testannut Foreon ihonhoitolaitteita? Turhan kalliitahan ne on,mutta mulla on Foreon Luna 3 Sensitive käytössä ja oon kyllä aivan rakastunut siihen. Essen Sensitive putsarin kanssa käytän sitä joka ilta.

    • Miia Johansson

      Heippa Jepa! 🙂 No vitsit.. en oo ja on kyllä pitkään kiinnostanut testata, kun moni näistä puhuu. Mutta jotenkin kun oon nyt saanut ihon hyvään kuntoon ihan ilman kalliita laitteita, niin enää ei niin paljon kiinnosta. Ehkäpä tilaan sen vielä joku päivä ihan työn ja tutkimuksen kannalta. 😀

  • Mara

    Köyhälle – onko olemassa mitään hyvää markettituotetta joka poistaisi meikin mahdollisimman hellävaraisesti? Maito, vaahto, geeli, ihan sama. ^_^

    • Miia Johansson

      Heippa Mara! <3 laveralta vois löytyä jokin hyvä maitomainen.

  • Laura

    Noita sulfaatteja on kyllä tungettu joka paikkaan! Ihan järkytyin, kun yritin etsiä itselle ja lapselle suihkusaippuaa ja jopa Erisanissa on näitä ainesosia (jos osasin oikein katsoa) vaikka sitäkin mainostetaan ihoystävällisenä ja allergiatunnuksella. Onkohan Prismoissa edes sellaisia suihkutuotteita, joissa ei noita ainesosia ole 🤔

    • Miia Johansson

      Heippa! Joo, siis oot niin oikeassa. Mä yritin viime lomareissulla melko suuresta lähikaupasta etsiä suihkugeeliä, jossa ei olis sulfaatteja, niin ei vaan yksinkertaisesti ollut mitään. Mutta ihan kunnon isoissa Prismoissa ja Citymarketeissa on muutamia. 🙂

      • Jenna

        Mites Urtekramin tuotteet? Esim. Urtekram No Perfume Baby All-Over Wash 250 ml.
        Ainesosat
        Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, lauryl glucoside, sodium cocoyl glutamate, coco-glucoside, glycerin**, sodium chloride, glyceryl caprylate, glyceryl oleate, citric acid. (* = Ingrediens från ekologiskt jordbruk. ** = Tillverkad av ekologiska ingredienser)

        • Miia Johansson

          Heippa Jenna! 🙂 En ole testannut, mutta pääsääntöisesti paras kuitenkin on öljypohjainen meikin poistoon ja sitten jos tarve niin toisen vaiheen putsarina maitomainen tuote. Mutta siis voihan tämäkin olla hyvä – ihan kaikkia raaka-aineita en aina incistä minäkään tunne, joten nyt en uskalla mennä sanomaan.

          • Jenna

            Niiiin, yritin tarkoittaa siis suihkusaippuaksi. 🙂

          • Miia Johansson

            Aa joo 😃

  • Riikka

    Moi Miia, mitä mieltä olet tämän tuotteen ainesosaluettelosta?
    https://www.sokos.fi/fi/sokos/garnier-bio-sitruunaruohoa-sisaltava-puhdistusgeeli-150ml-YH831628

    • Aino

      Suosittelen liittymään Facebookissa Luonnonkosmetiikka ryhmään. Sieltä löytyy useita inci-listojen taitavia tulkitsijoita sekä kokemuksia mm. Garnierin tuotteista.

      • Riikka

        Kiitos, mutta kysyin tässä Miian mielipidettä.

  • Lotta

    Mites jos iho on couperosainen sekaiho 👀 mitä tuotteita tällaiselle suosittelisit?

    • Miia Johansson

      Heippa Lotta! 🙂 Nuo kuivan ihon tuotteet mialummin, mutta riippu myös minkälainen sekaiho, eli tuleeko finnejä. Harkitsisin kaksoispuhdistusta, jos iho tukkeutuu helposti.

  • Amilda

    Minun on myös pakko käyttää kaksoispuhdistusta. Käytän Foreon puhdistajaa toisessa vaiheessa, joten siinä pitäisi olla geelimäinen tuote. Nyt käytössä Huxleyn puhdistusgeeli, onko se ok, vai löytyisikö samantapaisia muita parempia?

    • Miia Johansson

      Heippa Amilda! 🙂 Huxley on hyvä, mutta kuivalle iholle se voi olla liikaa. Eikö Foreon kanssa voi käyttää maitomaista?

      • Jepa

        Mulla ainakin on Foreon kanssa puhdistusmaito käytössä 🤔

  • Amanda

    Moikka Miia 🙂
    Koetko, että sama pätee shampoisiin? Olisi kiva saada siitäkin postausta 🙂
    Itse oon huomannut, että kun pesee natisevan puhtaiksi, hiuspohja on kuiva ja rasvoittuu heti. Kun pesen emäksisellä mineraalisuolalla tai vähemmällä shampoolla laimentamalla vedellä ennen vaahdottamista, on paljon parempi meininki.

    • Miia Johansson

      Heippa Amanda! Joo, shampoissa sama homma. 😊 Sä oot kyllä sen hyvin huomannu käytännössä.

  • Maiju

    Moikka! Oli ihana lukea näin informatiivista ja mielenkiintoista postausta! Mitä mieltä oot perusvoiteen esim Aqualan L käytöstä meikinpoistoon? Mitä huonoa siinä on jos on?

    • Miia Johansson

      Helou 😊 mä en oo tutustunut niin hyvin noihin eri synteettisiin ainesosiin, joten en nyt osaa aivan tarkasti sanoa. Mutta voisin kuvitella ettei ole niin paha, mutta tää tosiaan nyt ihan mutu-tuntumalla.

  • Anna

    Mulla on ollut näitä sun vinkkaamia putsareita käytössä jo pitkään ja ne on tosi jees. Ongelmana on kuitenkin vedenkestävän ripsivärin puhdistaminen, jota on pakko laittaa tyveen ja sit loput 38 asteisella vedellä lähtevällä. Miten ihmeessä sä saat noilla balsameilla ne vedenkestävät ripsivärit pois? Mulla ei onnistu mitenkään! Ensin pitäis saada se 38 “pois edestä” ja sit ripset onkin ihan märät niin ei enää balsamia saa hinkutettua. Voi olla et noi mun vedenkestävät ripsarit vaan on super tujuja mut pakko olla silmämeikin puhdistusaine ja vanulaput ja se taas ärsyttää mun silmiä. Tästä syystä laitan ripsiväriä vain harvoin, koska en jaksa puhdistusrumbaa. Miten sä suoriudut tästä, onko ohjeita?

    • Miia Johansson

      Mä heitän suoraan vaan kuivalle naamalle ton balmimaisen ja vedessä lähtevä ripsari lähtee viimeistään sitten, kun lisään mukaan vettä. 😊

  • Riina

    Edullisia, (edes hieman) vastaavia tuotteita kaipailen myös! Kiitos tästä yleisestä valaistumisesta terv. pesin joskus juurikin käsisaippualla kasvoja, koska kuulemma suvun naiset ovat aina pesseet ja iho on heillä loistavassa kunnossa 😂 ennen oli ainesosat ehkä hieman vähemmän voimakkaat!

    • Miia Johansson

      Hih.. hyvä iho on siellä kulkenut geeneissä ja varmaan muutenkin on ollut hyvät elintavat. ❤️

  • N26

    Olen miettinyt että vaihtaisin oman vaahtoputsarin tuohon Huxleyn geeliputsariin. Minulla on sekaiho ja olen juuri saanut hoidettua aikuisiän akneni kuriin. Riittäisikö tuo minulle pelkästään putsarisi ja lähteekö meikki kerralla? Toki voin pestä samalla tuotteella kahteenkin kertaan silloin kun on meikkiä. Maitomaiset putsarit koen vaikeiksi. Monesti kun menee suihkuun on jo huomaamattaan tullut kasteltua kasvot ennen kuin muistaa laittaa kuivalle iholle tarkoitetun putsarin naamaan. Jos kuitenkin joku hyvä edukkaampi kaksoispuhdistukseen löytyy niin ehdota ihmeessä. Kiitos jo etukäteen.

  • Hanna

    Moikka!

    Mitenkäs myö ripsienpidennysten suosijat, meitäkin vielä on vaikka se alkaa olla out 🙈😂 tekijäthän myy pääasiassa vaahtoputsareita, niin miten sie suosittelisit hoitamaan ihonpuhdistuksen, kun öljyt on tässä tapauksessa nou nou ainakin sinne silmien seuduille?
    Vielä toistaiseksi en ainakaan halua räpsyistä luopua, ja olen kyllä vaahtoputsareita käyttäny. Oon siinä mielessä vielä ainakin tällä hetkellä hyvässä asemassa, että iho on hyvässä kunnossa, eikä ole reagoinut vuosikausia käytettyihin voimakkaisiin puhdistuksiin. Ja maaginen 30 vuoden rajapyykki ylitetty 😁

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna! 😊 Ainakin Neal’s Yard Remediesillä on yksi öljytön silmämeikin poistoaine tämä:* https://bit.ly/2zNezD8

      • Hanna

        Kiitos! Ja kiitos älyttömän kivasta blogista ja varsinki instasta, siun storyt on parhaita ❤️ ainoimpia, jotka täytyy kuunnella aina äänet päällä 😅
        Hyvää juhannusta!

  • HeliH

    Hyvä kirjoitus! 😊 Lisäsi ymmärrystäni. Itsekin vaan kaipaan vinkkejä halvemmista tuotteista, koska ei ole varaa laittaa tuotteisiin noin paljon. Ongelmaksi muodostuu myös jos tuotteita ei saa mistään kivijalkamyymälästä, että voisi haistella käykö niissä olevat tuoksut henkeen. Enää ei kiinnosta heittää rahaa hukkaan.

  • Cuqi

    Moi Miia! Mä siirryin Whamisan geeliputsarista voideputsariin, mutta sitten luin jostain, että tuo Whamisan Foam Cleansing Cream on liian emäksinen. Olen ymmärtänyt, että putsarin pH:n olisi hyvä olla 5-6, mutta Whamisan voideputsari on kuulemma 9.

    Vanhana kemistinä tutkin asiaa, ja tuo tieto näytti pitävän paikkansa. Voideputsari on 8-9 ja geeliputsari 5-6 eli pH:n osalta geeliputsari vaikuttaisi paremmalta. Nyt oonkin kahden vaihella…

    Siis onko tuo geeliputsari sittenkin parempi vai onko siinä aineosia, jotka tekee siitä voideputsaria huonomman? Tutkin incit, mutta en nähnyt niissä mitään hälyttävää.

    • Miia Johansson

      Helou 😊 vaahtoputsarit tosiaan ovat usein kuivattavia, vaikka eivät sisältäisikään vahvoja tensidejä. Tuo foam cleansing cream on siis tosiaan vaahto vaikka cream sana siinä onkin myös. Ja tosiaan on hyvä ettei putsari ole liian emäksinen. Se on juuri näissä vaahdoissa ja geeleissä se onkkelma.

      • Cuqi

        Joo, mietinkin tuota, että onko se foam vai cream. Taidan viskata foamin roskiin, käyttää geelin loppuun ja ostaa Flowta jatkossa!

  • Mari

    Onko sulla kokemusta Elizabeth Ardenin Ceramide Cleansing Oilista? Tilasin sen netistä, kun halusin vaihtaa öljymäiseen putsariin, mut asun paikassa jossa valikoima ei oo kauhean suuri…
    Ihotyyppini on ohut/couperosa ja erityisesti poskilla ihan nenän vieressä & nenässä iho helposti hilseilee, kun laittaa meikkiä. Vaihdoin meikkivoiteen Frezydermin CC-voiteeseen, mut sekin välillä hilseytyy. Kosteuttava kasvovesikin on käytössä… Mitä sä laittaisit herkkiin/hilseileviin kohtiin meikin alle? Weledan Skin foodia? 👩‍🔬
    Putsarin vaihtaminen ei myöskään vaikuttanut couperosaan. Tuntuu että se pysyy kurissa vain, jos iholle ei tee yhtään mitään! 😂

    • Miia Johansson

      Heippa Mari! 🙂 Ei ole kokemusta kyseisestä tuotteesta. Suosin pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa ja niillä oon saanu ihon kuntoon.

  • Kati

    Moikka!
    Hyvä postaus, taas kerran. Kiitos siitä! Mainitsit, että on olemassa hyviäkin geeliputsareita. Olisi kiva kuulla niistä lisää!! Itselläni rasvainen, joskus pintakuivakin iho, jossa näppylöitä. Tykkään vaan jotenkin geeliputsareissa niiden koostumuksesta.

  • Eija

    Moikka,

    Oletko kokeillut Mossan tuotteita? Mulla on sieltä putsarina nyt Juicy clean. Löytyy ihan suurimmista tavarataloista, omani taisin ostaa Prismasta ja hinta alle 12 euroa

  • Marjo

    Heippa!

    Kiva teksti! Mitä mieltä olet Olivia Kleinin geeliputsarista? Mulla aikuisiän akne, ja tuntuu etten saa sitä muuten kuriin kun imettämällä 😀 Mulla käytössä siis tuo geeliputsari, Kleinin kosteuttava kasvosuihke, meikin alle Apeironin kasvorasva ja illalla Jojoba-öljy. Leuka täynnä finnejä silti 🤦🏻‍♀️ Vaihtaisitko putsarin?

  • Sonja E

    Moikka! Ostin suosituksestasi kuukausi sitten tuon Evolven putsarin. Ihoni ei kuitenkaan tuntunut siitä pitävän. Välillä se punoitti, välillä kutisi ja tuli jopa muutama finni, joita minulla ei ole ollut muutamaan vuoteen. Parin viikon jälkeen lopetin ja palasin äkkiä Acon maitoputsariin kun sitä olen ennen käyttänyt. Käytän putsarin lisäksi kasvovettä ja siinä nyt viimeisimpänä Atopikin kasvovesi. Osaisitko suositella jotain toista luonnonkosmetiikan putsaria kuivalle iholle, koska nämä Acon ja Atopikin tuotteet eivät puhdista meikkiä niin hyvin kuin Evolve.

    • Milla

      Muistaakseni Miia on sanonut että ton balmin kanssa kannattaa käyttää kaksoispuhdistusta koska muuten voi jäädä iholle ja siitä voi tulla epäpuhtauksia. Näin muistaisin ainakin….

      • Miia Johansson

        Heippa Milla! 🙂 Joo, juuri näin.

  • Ultsi

    Moikka Miia! Kiitos loistavasta blogista, olen saanut paljon hyviä vinkkejä täältä!

    Mitä mieltä olet Erisanin hoitavan puhdistusgeelin Incistä? Tätä olen vuosia käyttänyt, mutta nyt aloin pohtimaan, että eikai tässä ole jotain ihoa kuivattavia tai muuten huonoja ainesosia…🤔 Itsellä ei myöskään ole valitettavasti varaa ostaa kovin hintavaa puhdistustuotetta ja olisi kiva ostaa putsari ihan Prisman ym marketin valikoimasta.😊
    AQUA (WATER), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, DECYL GLUCOSIDE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, PANTHENOL, SODIUM HYDROXIDE, SORBIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL

  • Mirka

    Oon jo pidemmän aikaa pessyt kasvot tuolla flown putsarilla, suihkuttanut kasvovettä ja laittanut iltaisin öljyä. Mun iho on nykyään tosi hyvässä kunnossa! Voi, kunpa olisin sillon 15 vuotta sitten saanu nää samat ohjeet, kun olin teini ja iho oli karmeassa kunnossa. Sillon pesi vaan just niillä kuivattavilla aineilla, jotka vaan pahensi tilannetta. Sen vuoksi iho on nyt arpinen ja ihohuokoset suuret. Mutta pystyn sitten ohjeistaa omia lapsia, kun tulevat siihen ikään, miten sitä ihoa kannattaa hoitaa. 😊 Kiitos näistä vinkeistä mitä sulta saa! Erityisen iloinen olen siitä, miten puhut Inci-listan tärkeydestä. Mulla puhkesi aikuisiällä kemikaaliallergia, joten joudun syynäämään listat todella tarkasti.

  • Anniina

    Moikka! Itselläni on todella herkkä iho ja olen tässä jo jonkin aikaa etsinyt toimivaa putsaria. Maitopohjaiset eivät poista meikkiä täysin, joten olen pessyt vaahtoputsarilla, mutta nyt olen alkanut miettimään onko se liian rankkaa iholle. Tämän hetkinen putsarini (Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Cocoamphoacetate, Decyl Glucoside, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Glucoside, Curcuma Longa (Tumeric) Root Extract, Benzyl Alcohol, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Chlorophyllin-Copper Complex, Phytonadione Epoxide, Teprenone, Yucca Vera Extract, Phenoxyethanol, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, Sodium Bicarbonate, Limonene) ei ymmärtääkseni sisällä sulfaatteja (ainakaan Sodium Laureth/Layrul Sulfate), mutta onko kysessä silti mahdollisesti liian pesevä tuote?

  • Henni

    Äääh mun just ostamassa kalliissa Biothermin Total Renew Oilissa on sodium laureth sulfate. Ostin koska halusin siirtyä kaksoispuhdistukseen ja tätä Kicksin työntekijä suositteli. Onko tuo tuote siis täysi huti mun couperosa/rosacea iholle? 😩

  • Heidi

    Kiitos taas kerran opettavaisesta postauksesta! 😊
    Oisko sulla antaa mielipidettä Elivon puhdistusvaahdosta? Mulla on epäpuhtauksiin taipuvainen iho, joka ihonhoitorutiinien muutosten myötä alkaa olla jo aika hyvässä kunnossa. Elivon putsari edelleen kuitenkin käytössä, kun kovasti olen siitä tykännyt eikä esim. tunnu kuivattavan. Nämä postauksesi ovat kuitenkin saaneet miettimään, olisko silti vaahdosta luopuminen paikallaan.

  • Tämä oli todella hyvä ja tärkeä postaus! Aion ehdottomasti lukea tämän vielä huolellisesti uudestaan läpi ennen seuraavan kasvojen puhdistustuotteet ostoa, mutta onko Micellarpuhdistusvedet (esim.Garnier) ok-tuotteita? Täytyy pikkuhiljaa opetella tuota inci-listojen lukemista. Minä opin hitaasti uusia asioita aivoverenvuodon takia;)

  • N

    Moikka!

    Ihan alkuun kiitos mielenkiintoisesta blogistasi, josta olen saanut paljon inspiraatiota ja oppinut uutta 🙂 Tämäkin postaus oli tosi kiinnostava!

    Moni on kommenteissa kysellyt marketista saatavia puhdistusmaitoja. Itse käytän kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena Nivean sensitive cleansing milkiä. Inci: Aqua, Isopropyl Palmitate, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Methylpropanediol, Cetyl Alcohol, Vitis Vinifera Seed Oil, Panthenol, Glyceryl Glucoside, Sodium Palmitate, Glyceryl Stearate, Sodium Stearate, Sodium Carbomer, Sodium Myristate, Sodium Arachidate, Sodium Oleate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

    Ainakaan siinä ei minun tulkintani mukaan ole SLS:ää, muuten en osaa sanoa, onko inci paras mahdollinen. Mitä mieltä sinä olet tuosta incistä, Miia? Toki ymmärrän, jos et ehdi kommentoimaan, kun saat varmaan luettavaksesi satoja inci-listoja päivässä 😀

    Mukavaa juhannusta!

  • tintti

    Hei,

    Tämä ei nyt varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta olisiko sinulla antaa suosituksia edullisemmasta luonnonkosmetiikan shampoosta( ja hoitsikasta) Bruns Spicy Jasmin shampoon ohelle? Hiukseni ovat melko karheat ja kuivat.

  • Sini

    Mahtava postaus! Olen miettinyt Evolven balm putsaria jonkin aikaa, nyt käytössä on Oilixia kakadu plum gummy facial cleanser, joka lienee jollakin tapaa saman tyyppinen. Onko sulla tästä kokemusta/mielipidettä/voisitko ottaa testiin 🙂 ? Hyvää juhannusta!

  • Saritäti

    Tämän oivaltaminen on ollut mulle ihan käänteentekevä muutos ja toivon, että olisin hiffannut n. 40 vuotta aikaisemmin. Mutta parempi myöhään ja kiitos sinulle siitä.

  • Kaisu

    Moikka, minulla herkkä ja paha atooppinen iho kasvoilla. Samaa maata kuin yhdessä sinun kuvassa jossa kerrot näistä. Olen miettiny että tilaisin bybin tuotteita, saisinko niillä ison kuntoon? Kiitos tästä tekstistä, tämä auttoi ja sinun kirjotukset muutenkin ovat pistäneet miettimään omaa ihoa ja meikkaamista jota ihoni takia harrastan vähemmän kuin haluaisin. Samoin luonnon kosmetiikka kiinnostaa, esim. Bohot 😎🤗 kiitos Miia ❤️

  • Juuli

    Miten kukaan ei kysy kuvan upeasta silmämeikistä!? 😀
    Tuleeko tästä joskus IG-stoori? Haluaisin tietää, mitä luomivärisävyjä tässä on käytetty ja mistä paletista. On niin minun mieleen kun vaan voi olla! Vai onkos nämäkin niitä stick-luomivärejä, joita olet viimeaikoina paljon käyttänyt? Anywho, kaunis meikki on taas. <3

  • Pepsi

    Heippa.
    Niin hyviä juttuja taas tässä postauksessa, ei haittaa, vaikka itselle alkaa jo tuttua ollakin.
    Olen käyttänyt sekä Evolven että Flowin putsareita ja tykkään molemmista.
    Edullisempaa kyseleville mietin, olisiko yksi vaihtoehto Ekopharman Karpalo sarjan Oli To milk putsari? En ole kokeillut, mutta mitä Miia olet mieltä siitä?
    Jos siis öljymäinen sopisi, balmihan se ei ole.
    🙂

  • Ewa

    Edullista putsaria etsiville vinkki: Avrilin puhdistusöljy 🙂 Löytyy ainakin Tokmannilta. Toimii yksinään (= huuhtoutuu veden kanssa pois), mutta olen käyttänyt välillä lisänä esim. Laponie of Scandinavian puhdistusgeeliä.

  • Pilvi

    Oletko kokeillut Mossan puhdistus”vaahtoa” tai tutustunut muuten? Se on ollut mun lemppari jo pitkään ja mietin nyt, että onko sekin liian pesevä? Vaahtoaa erittäin miedosti ja tuntuu muutenkin tosi hellävaraiselta. Kiinnostaisi kuulla analyysi tästä tuotteesta.

    • Miia Johansson

      Heippa Pilvi! 🙂 En ole kokeillut, koska niin harva niistä sopii kuivuuteen taipuvaiselle iholleni. Mutta jos iho ei sen jälkeen kiristele, niin voisin kuvitella, että se on ihan hyvä.

  • Anna

    Tänään saapui Twistben paketti! Tilasin Evolve Gentle Cleansing Melt putsarin ja Mega Mist ja Olivia Klein kasvovedet. Äsken pesin kasvot mutta ripsari ei lähtenyt vaikka kuivalle iholle pyörittelin tuotetta pitkään. Lisäksi laitoin mega mistiä. Kummastakaan ei aiempaa kokemusta. Ensivaikutelma: pehmeän ja kosteutetun tuntuinen iho mutta järkyttävän hajuisia molemmat tuotteet. 😑😟
    Toivottavasti tähän hajuun vähän tottuu.

    • Miia Johansson

      Heippa Anna! 😊 Joo, sitä saa työstää aika hyvin, että lähtee silmämeikki. Varsinkin jos on tottunut nopeisiin putsareihin. Oon kuullu, että osa ei tosiaan tykkää mega mistiin tuoksusta ja tuotearvosteluistakin sen huomaa. Mä oon taas yks niistä, jonka mielestä mega mistissä on hädin tuskin tuoksua. Evolvesta oon yllättynyt, että se on sun mielestä vahva tuoksu, koska siinä on tosi hento vaniljan tuoksu. 🤔😊

  • Juuli

    Nyt kun kesällä en meikkaa päivittäin, miten puhdistaisin kasvot illalla? Pelkällä konjac-sienellä vai öljypuhdistuksella, vai kaksoispuhdistuksella? Minulla on herkästi tukkeutuva sekaiho, lisäksi imetyksen vuoksi hormonaalista aknea.

    • Miia Johansson

      Riippuu tietenkin mitä tuotteita sulla on käytössä, mutta mä varmaan puhdistaisin toisen vaiheen putsarilla käyttäen konjakkisientä apuna. Iholle tulee kuitenkin likaa vaikka ei meikkaisikaan. 🙂

  • Laura

    Voiko olla mahdollista, että joku iho kaipaa sulfaatteja puhdistukseen? Olen kokeillut muutamaa eri sulfaatitonta puhdistusta, mm. evolven balmia ja choicen puhdistusgeeliä. Molempien pidempi aikainen käyttö ainoastaan on johtanut tali-ihottumaan nenän pelissä, minkä seurauksena nenänpielet ovat menneet rikki ja punoittavat pahasti. Satunnaisesti ehkä pystyisin näitä käyttämään, mutta jatkuva käyttö pelkästään tuntuu johtavan tali-ihottumaan. Itse tulkitsen sen niin, että putsarit eivät ole riittävän puhdistavia omalle iholle. Minulla on pintakuiva mutta kuitenkin rasvoittuva sekaiho. Nyt raskauden myötä rasvoittuminen on myös hieman lisääntynyt ja ihoon on alkanut tulla satunnaisia finnejä.
    Vaatisivatko nämä sulfaatittomat putsarit minulla sitten vain kaksoispuhdistuksen vai eivätkö nämä vain sovi minulle?

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 Hyvä kysymys. Jos tosiaan tuntuu ettei öljyt sovi ja aiheuttavat talitöhnää, niin yksi vaihtoehto voisi olla Olivia Kleinin geeliputsari. Se ei ole perinteinen geeliputsari, vaikak nimessä se kummitteleekin. 😀 Tai sitten Nuorilla on yksi todella hellävarainen vaahtoputsari. Ainoa vaahtoputsari, johon oon törmännyt ja ei kuivata. 🙂

  • Matti

    Fysikaalista aurinkovoidetta on todella hankala saada iholta pois. Millaista puhdistustapaa ja tuotteita suosittelet?

    • Miia Johansson

      Heippa Matti! 😊 Joo, oot oikeassa. Öljypohjaiset putsarit toimii parhaiten ja jos tuntuu ettei sekään ihan riitä, niin pesukinnas messiin ja jo lähtee. 👌

  • Irene

    Hei Miia. Mulla on sekaiho (t-alue rasvoittuu), mutta myöskin coupe rosa.. niin mitä silloin suosittelisit?

    • Miia Johansson

      Heippa Irene! 🙂 Suosittelin kaksoispuhdistusta. Esim Evolve ja siihen päälle jokin maitomainen putsari.

  • Jenniemilia

    Oletko testannut kotimaisen Luonkos-sarjan öljypuhdistuskakkuja?

    • Miia Johansson

      Joo! 😊 Mä en vaan itse tykkää pois pyyhdittävistä öljyputsareista. Niin monta kertaa oon kokeillu, mutta emulgoituvat on mun juttu. En tykkää likaista musliiniliinoista ympäriinsä. Mutta siis se ei tarkota ettei ne olis hyviä. 🥰 Tää on vaan mun preferenssi. 😊

  • Susanna

    Hei, voisitko kommentoida tätä inciä? Nämä on niin vaikeita.
    Aqua, Ribes Nigrum Seed Oil (Mustaherukka), Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Coco-Glucoside, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Glucoside, Trifolium Pratense Extract, Betaine, Tocopherol, Cetyl Alcohol, Sodium Gluconate, Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum (Natural), Lactic Acid

    • Miia Johansson

      Heippa Susanna! 😊 Jos inci-listan tarkempi lukeminen kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti Twistben uusi alku ihollesi valmennusta. 🥰 Ei ole rehellisesti sanottuna kummoisen näköinen tämä inci, mutta ei mikään horror.

  • Mira

    Kiitos tästä. Tosi hyvä postaus 🙂 itse oon nyt pitkään käyttänyt juurikin geelimäisiä puhdistustuotteita, koska ne on ainoita mitkä putsaa meikin kokonaan.
    Tästä syystä ihoni onkin sitten niin kuiva ettei meikkivoide asetu nätisti. Ongelmana on aina se, että meikkiä jää vaikka putsaisin kolmekin kertaa kasvot.
    Ihan sama vaikka meikkaisin vähemmän, sama lopputulos.
    Tilasin nyt testiin tuon Evolven, ja mietin josko siihen kävisi avuksi vielä sieni lisäpuhdistajana.
    Toivotaan että tärppää 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Mira! 🙂 Joo, onhan ne geelimääiset sillätavalla ihania, että putsaa hyvin, mutta siinä se ongelma juurikin piilee. 🙁 Mutta jos otat tosiaan evolven kanssa sienen avuksi ja sitten vielä kaksoispuhdistukseen kasvomaidon, niin johon lähtee. 😀

  • Krista

    Hei, ensimmäistä kertaa tähän kommentoin. Minulla on hakusessa uusi putsari, koska huomasin että nykyisessä apteekista ostetussa on sulfaattia ja leukaan on taas puhjennut isompia finnejä , aiemmin ollut aknea nuorempana.

    Minulla siis finnejä ainoastaan leussa, muutoin iho siisti, pintakuiva mutta myös t-alueelta toisinaan rasvoittuu etenkin kesällä. Myös iho punoittaa herkästi ja ihoni on herkkä. Harkinnassa olisi FLOW COSMETICS BALM TO MILK KASVOJEN PUHDISTUSVOIDE 120ML puhdistustuote. Pohdin vain , että onko tässä kovinkin voimakas tuoksu? Aiemmin testissä oli apeironin puhdistustuote, jossa oli melko voimakas sitruksinen tuoksu. Käytössä vain meikkivoidetta ja kulmaväriä päivittäin tällä hetkellä.

    • Miia Johansson

      Heippa Krista! Kiva kun kommentoit. 😊 Kuvailit sun ihoa aika samanlailla mitä mulla on. Tuo flow on varmasti sille hyvä ja jos meikkaat, niin ehdottomasti kaksoispuhdistus, jollain maitomaisella ja kun sulla tulee noita epäpuhtauksiakin. Ei ole Flowssa vahva tuoksu. 🥰

  • Ulla

    Hei Miia!
    Innostuin blogistasi ja kokeilen jälleen uudistaa kasvojenhoitotuotteitani. Minulla on herkkä iho ja +50v. eli olen kymmenisen vuotta sitten herkistynyt Biotermin voiteelle, jonka jälkeen iho on välillä allerginen. Välillä olen pystynyt käyttämään Ecopharman tuotteita, mutta välillä nekin kirvelevät. Nyt olen käyttänyt viimeisen vuoden ajan apteekkikosmetiikkaa. Ajattelin kokeilla taas muuttamalla ensin yhtä tuotetta, jotta tiedän sopiiko se minulle. Ajattelin, että se tuote olisi puhdistustuote. Mitä suosittelet?

  • Anne

    Moikka Miia!
    Olisin halunnut tietää smielipiteesi tällä hetkellä käytössäni olevasta Cliniquen The Day Off putsarista. Incilistalta löytyy:
    Ethylhexyl Palmitate , Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil , Caprylic/Capric Triglyceride , Sorbeth-30 Tetraoleate , Polyethylene , Peg-5 Glyceryl Triisostearate , Water\Aqua\Eau , Tocopherol , Phenoxyethanol

    Kiitos, sulla on aivan loistava blogi! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Anne! 🙂 Riippuu niin sun ihosta ja mitä haluat käyttää. Itse en suosittele synteettistä ihonhoitoa.

  • kiik1s

    Moikka!
    Vinkvink..
    Tuo keltainen purki on tällä hetkellä alennuksessa sinunapteekki.fi ssä
    Lähes kympin halvempi!

  • Piia

    Tervehdys, itsellä ollut aiemmin käytössä take the day off cliniquelta ja pitänyt siitä koska lähti myös vedenkestävä meikki, mutta halusin vaihtaa luonnollisempaan. Mikä mahtaisi olla vastaava luonnolliselta puolelta? Nyt käytössä Taigan öljyputsari ja minua ärsyttää kun siitä jää iholle öljyinen pinta pesun jälkeen. Pitääkö minun puhdistaa kasvot tämän jälkeen jollain muulla vai kelpaisiko konjag sienellä hieronta tähän? Nyt pyyhkinyt öljyn iholta bambuliinalla kasvovedellä.

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Mä ymmärrän täysin, että voi tuntua hassulle, että ihoon jää pieni kalvo. Se on kuitenkin ihon hyvinvoinnin kannalta todella hyvä asia. Mutta jos haluat vähemmän sitä kalvon fiilistä, niin ota messiin konjac-sieni puhdistuksen avuksi ja esim Laponien puhdistusöljy. 😊

  • Jenni Teräs

    Hei, kysymys Dove Beauty Bar -palapuhdistustuotteesta. Inc näyttää tältä:

    Sodium Lauroyl Isethionate, Stearic Acid, Lauric Acid, Sodium Palmate, Aqua, Sodium Isothionate, Sodium Stearate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Parfum, Sodium Chloride, Zinc Oxide, Tetrasodium Edta, Tetrasodium Etidronate, Alpha-isomethyl Ionone, Citronellol, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Ci 77891.

    Eikös tämäkin ole tosi huono tuote ihonpuhdistukseen? Haluan vain varmistaa asian, kun yritän löytää tyttärelleni hyviä putsarivaihtoehtoja.

  • Niina

    Vuosia itsekin uskoin näin, ja vuosia olen kärsinyt huonosta ihosta 😩 joku aika sitten kosmetiikkatuotteita tilatessasi sain geeliputsarin kylkiäisenä, ajattelin että sitä kuiva, ajoittain atooppinen ja aknesta kärsivä ihoni ei kaipaa. Olen kuuliaisesti käyttänyt öljy tai balmiputsareita, mutta nyt vaihdoinkim tuohon geeliin, ja kappas, iho on rauhoittunut vastoin kaikkia odotuksia! Nämä ihonhoitojutut on kyllä kinkkisiä, jollekkin joku sopii ja toiselle sama tuote aiheuttaa vain ongelmia 🥲

    • Miia Johansson

      Aknen kanssa joo hellävaraisella geeliputsarilla voikin olla oma paikkansa. 😊 Se riippuu niin tietenkin tuotteesta, mutta siinäkin hellävaraisuus on avainasemassa, koska akne on tulehduksellinen ihosairaus. ❤️ Hyvä, että toimiva tuote löytyi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram