EROON AKNESTA ILMAN LÄÄKKEITÄ? ASIANTUNTIJAT VASTAAVAT

20.03.2021

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Olen auttanut yhdessä Twistben kanssa jo tuhansia ihmisiä parempaan ihoon ja nyt ensimmäistä kertaa vastaan myös akneihoisten toiveisiin.

Oma ihonhoidon tietämykseni on rajoittuu vaan ulkoiseen kauneudenhoitoon ja siksi en ole kokenut olevani oikea henkilö kirjoittamaan aknen hoidosta postausta. Kysyinkin *Twistben Katilta ja Veeralta nämä kysymykset ja postauksesta muodostuikin ihana vieraskynä kirjoitus.

Toivon siis, että tämä vastaa niihin satoihin kysymyksiin, joita saan akneihoisilta viikottain.

1. MITKÄ OVAT AKNEN YLEISIMMÄT SYYT?

Akneoireita eli erilaisia finnejä ja komedoja voi ilmestyä iholle hyvin moninaisista syistä. Ihohuokosten tukkeuman ja tulehduksen taustalla on useimmin talin liikatuotanto, ihon mikrobiomin epätasapainotila tai hormonaalinen epätasapainotila.

Olemme nähneet ja auttaneet lukuisia puoleemme kääntyneitä ihmisiä, jotka ovat joko itse diagnosoineet tai saaneet lääkäriltä aknediagnoosin. Lähes poikkeuksetta akneoireilun taustasyitä ei ole tässä kohtaa selvitetty. 

Akneoireita voi syntyä iholle täysin vääränlaisien ihonhoitotottumuksien seurauksena, mutta useimmin juurisyyt löytyvät kehon sisältä. Usein ajatellaan, että hormonaalisen aikuisiän aknen taustalla on aina hormonaalinen ehkäisy ja/tai raskaus, synnytys sekä imetys. Nämä toki ovatkin monella hormonaalisen aknen taustalla, mutta näemme ettei kokonaiskuva ole näin yksiselitteinen.

Pitkittynyt kuormitus ja oman hyvinvoinnin sekä riittävän palautumisen sivuuttaminen arjessa ovat yksi merkittävimpiä syitä hormoniepätasapainoon, joka usein laukaisee myös aknen. Puhumme Twistbellä ns. kuormituskuppiteoriasta, joka kuvailee sitä kuinka jokaisen meidän keholla on toleranssia kuormitukselle. Mikäli emme huolehdi riittävästä kuormituksen ja palautumisen välisestä suhteesta tulee kuormituskuppimme täyttymään ja kippaamaan nurin. Tästä seurauksena iho voi alkaa oireilemaan kuin salama kirkkaalta taivaalta. Jos tämä aihepiiri ja oman kuormituskupin tyhjentäminen kiinnostaa suosittelen lukemaan meidän *Iho jota rakastat kirjan!

2. VOIKO AKNELLE TEHDÄ JOTAIN PELKÄLLÄ IHONHOIDOLLA?

Edellä mainitsimmekin, että akneoireet voivat olla jopa ihonhoidolla aiheutettuja. Tällöin myös ratkaisu on ihonhoitorutiinin korjaaminen. Vaikka aknen juurisyyt olisivatkin syvemmällä, voi akneihoa hoitaa ja oireita lievittää ulkoisella ihonhoidolla. Pitkäkestoiset tulokset saadaan kuitenkin aina ongelman juurisyyt selvittämällä ja hoitamalla.

3. JOS AKNEIHOINEN HALUAISIN HOITAA IHOAAN ULKOISESTI MAHDOLLISIMMAN HYVIN, NIIN MITKÄ OLISIVAT SIIHEN PARHAAT TUOTTEET?

Tyypillisin virhe, mitä aknen hoidossa tehdään on tarttuminen hyvin voimakkaasti peseviin ja epäpuhtauksia kuittaviin tuotteisiin. Näemme tällä hetkellä kuinka palasaippuaa suositellaan akneihon hoitoon ja moni saattaakin kokea lyhyellä aikavälillä hyötyvänsä saippuan käytöstä. Asialla on kuitenkin kaksi kääntöpuolta: säännöllinen ja toistuva saippuapesu on suurimmalle osalle liian pesevä ja tämä voi johtaa ihon kuivumiseen, joka puolestaan altistaa ihon muille oireille kuten talin liikatuotantoon ja epäpuhtauksille. Toinen haaste toistuvassa saippuapesussa on saippuan emäksinen pH. Ihon luonnollinen pH on hapan ja emäksiset ihonhoitotuotteet voivat horjuttaa ihon luontaista pH tasapainoa, ja sitä kautta ihon mikrobiomin tasapainoa, jolle hapan pH elinympäristönä on ensisijaisen tärkeä.

Miian välikommentti: Saan todella paljon kysymyksiä juurikin saippuan käytöstä kasvojen pesussa. Karkkipäivän Sanni on kirjoittanut tästä loistavan postauksen, johon pääset TÄSTÄ

Akneihokin kaipaa siis lempeää hoitoa ja riittävää kosteutusta. Jos iho on erittäin tulehtunut ja tuntuu ettei mikään ole auttanut, suosittelemme ensisijaisesti kääntymään meidän asiantuntijoiden puoleen esimerkiksi *Twistben chatissa (Sivuston oikeassa alareunassa oleva vihreä chat-nappula). Voimme siellä kartoittaa tilannetta ja joko ohjata oikein tuotteiden pariin tai suositella tarpeen mukaan henkilökohtaisesti tehtävää ihonhoitorutiinin analyysia, jossa lähdetään myös kaivelemaan iho-ongelmien juurisyitä.

Usein ajatellaan myös, ettei akneiho siedä lainkaan öljyjä, mutta tämä olisi hieman sama kuin sanoisi ettei kasvikset sovi henkilölle, jolla on paprika-allergia. Kuitenkin akneihon hoidossa kevyet tuotteet ovat useimmin sopivimpia. Toisaalta aknelääkityksen ja lääkevoiteiden kanssa iho kuivuu usein todella voimakkaasti ja tällöin oikein valitut tuhdimmat tuotteet ovat tarpeen.

TYYPILLINEN AKNEIHON ILTARUTIINI TULEHTUNEELLE/RUNSAASTI EPÄPUHTALLE IHOLLE

AAMURUTIINI

  • Kevyt vesipuhdistus tai kevyt puhdistus puhdistustuotteella mikäli iholla on märkiviä näppyjä.
  • Kasvovesi sama kuin illalla.
  • Seerumi tarpeen mukaan.
  • Kevyt kasvovoide.

4. MITÄ KOSMETIIKAN RAAKA-AINEITA AKNEIHOISEN PITÄISI VÄLTELLÄ?

Akneiholle tyypillisesti ongelmallisia raaka-aineita ovat suurimolekyyliset, hitaasti imeytyvät öljyt kuten kookosöljy ja kaakaovoi, myös suurimolekyylinen mineraaliöljy ja silikonit voivat olla ongelmallisia akneiholle.

5. MIKÄ ON SUURIN VIRHE AKNEN KANSSA?

Tämä oikeastaan tulikin jo edellä, eli vääränlainen liian voimakas puhdistus sekä sitten se ettei juurisyytä selvitetä vaan ainoastaan laastaroidaan oiretta. Tällöin näkyviä ja pitkäkestoisia tuloksia ei voi odottaa saavansa.

6. VOIKO RAVINNOLLA HOITAA AKNEA?

Ruokavaliolla pystytään kyllä vaikuttamaan akneen etenkin, jos omalla kohdalla aknen juurisyyt ovat ruokavalioon liittyviä ja tilannetta korjataan oikeilla toimenpiteillä. Otetaan esimerkkinä ohutsuolen bakteerikannan epätasapaino aknen juurisyynä. Moni ajattelee, että päästäkseen aknesta eroon pitäisi olla gluteenittomalla ruokavaliolla. Se ei kuitenkaan ole välttämättä se, millä korjataan ohutsuolen bakteerikannan epätasapaino, vaan tilanne voi jopa pahentua entisestään jos ravinnosta nautitun laadukkaan kuidun määrä vähenee. Tällöin saatetaan erehdyksessä tehdä johtopäätös, ettei ruokavaliomuutos auta aknen hoitoon. Todellisuudessa ei vaan ole tehty oikeita asioita tilanteen korjaamiseksi.

Edellä mainittuun kuormituskuppiteoriaamme perehtyessään havahtuu siihen kuinka aivan kaikki mitä teemme vaikuttaa siihen miten me ja ihomme voivat. Se ei kuitenkaan tarkoita, että päihittääkseen aknen tarvitsisi ryhtyä tekemään valtavasti uusia asioita oman hyvinvointinsa eteen. Päinvastoin usein paras on tehdä vähemmän, mutta paremmin.

7. VOIKO AKNESTA PÄÄSTÄ EROON ILMAN LÄÄKKEITÄ?

Kyllä. Olemme kiitollisena saaneet seurata asiakkaidemme tunteikkaita matkoja aknesta tasapainoiseen ihoon. Silloin kun juurisyyt ovat kehon sisäisissä epätasapainotiloissa, jotka ovat syntyneet pidemmän ajan saatossa, vie asioiden korjaaminen myös enemmän aikaa ja vaatii malttia.

Emme halua missään nimessä sanoa, etteikö aknelääkkeillä olisi toisinaan paikkansa. Haluamme kuitenkin haastaa jokaisen miettimään miten erilaisia tuloksia erilaisella lähestymistavalla voi odottaa, jos oireet ovat palanneet aina uudelleen vaikka kuinka monennen lääkekuurin jälkeen. Tällöin on selvää, että ongelman juurisyy ei ole sellainen, johon aknelääkitys on ratkaisu. Liian usein aknekuuri on laastari, joka on helppo ottaa, mutta tuo mukanaan ikäviä sivuvaikutuksia mm. suoliston bakteeritasapainoon. Meidän puoleen käännytään usein siinä vaiheessa, kun kaikki mahdollinen on jo kokeiltu ja useampi aknekuuri on takana. Näemme kuitenkin aina, että monta oljenkortta on vielä kääntämättä.

Ennen kuin turvautuu lääkekuuriin kannattaisi ehdottomasti tehdä kaikki voitava tilanteen hoitamiseksi muilla keinoilla, kuten ratkaisemalla ongelman juurisyy. Näin saadaan pysyvämpiä, parempia sekä pitkäkestoisempia tuloksia.

Tilannetta voisi verrata esimerkiksi uniongelmien korjaamiseen lääkkeillä. Nykyään tiedetään jo, että siinäkin lääkkeetön hoito on ensisijainen hoitomuoto. Tämä käy järkeen, sillä uniongelmasi johtuvat esimerkiksi siitä, että varaat nukkumiseen lähtökohtaisesti liian lyhyen ajan, teet ennen nukkumista unen laatua heikentäviä asioita ja elät päivästä toiseen stressaavassa tilanteessa, jossa elimistösi ei saa stressistä katkoa. Olisi järjetöntä syödä lääkkeitä uniongelman korjaamiseksi. Sen sijaan parempi vaihtoehto on tehdä muutoksia omaan arkeen, asenteeseen sekä omiin toimintatapoihin tilanteen korjaamiseksi. Tämä sama pätee aknen hoitoon.

  • Heidi Hirvonen

    Hei. Laitan komman tähän nyt, kun en löytänyt. Mut saisiko postauksen aurinkovoiteista/aurinkosuojan sisältävistä voiteita:) mikä sopisi millekin ihotyypille ja omia kokemuksia näistä. Ja kiinnostaisi kuulla ihan myös spf 50 tason suojasta, jos mahdollista. Tää ois ihan huippu, kiitos!

  • Tanja

    Moikka! Kiitos tästä postauksesta!

    Olenkin jo muokannut ihonhoitoani parempaan suuntaan sun ohjeilla. Ja olen kuin olenkin saanut huomata, että vaikka käytän hellävaraisempia tuotteita ja esim kasvoöljyä, niin iho ei ole mennyt huonompaan kuntoon. On pikemminkin jopa hiukan rauhoittunut. On tosin vielä matkaa siihen lopputulokseen, minkä haluaisin.

    Kysyisin, että osaatko sanoa, että mitä ihmeen näppylöitä ovat sellaiset, mitä (ainakin itselläni) “pesiytyy” leukarajaan ja tuohon leuan alle. Ovat pieniä, eivät edes punoita. Eivät näytä varsinaisesti mustapäiltä, mutta eivät finneiltäkään. Niistä kuitenkin puristaessa (joo…paha tapa) tulee ulos sellaista hiukan kiinteämpää talia.
    Itselläni on noita todella paljon. Kun sormenpäillä sivelee tuota leuan aluetta, niin tuntee kuinka iho on melkein täynnä niitä. Mitä ihmettä noille pitäisi tehdä? Auttaakohan pelkästään kosmetologin mekaaninen puhdistus?

    • Miia Johansson

      Heippa Tanja! 🙂 Mulla on itseasiassa kanssa ja veikkaan, että kuvailet tässä talisäikeitä. Niille ei oikein voi mitään, koska ne kuitenkin aina tulevat takaisin. Mutta salisyylihappoa sisältävät tuotteet voivat niihin jonkun verran auttaa. 🙂

      • Tanja

        Kiitos vastauksesta! Olisiko sulla suositella mitään salisyylihappoa sisältävää tuotetta tähän tarkoitukseen?

        • Miia Johansson

          Esim. Olivia Klein kasvovesi sisältää luonnon BHA-happoa. Sitten on tietenkin synteettinen puoli, mutta itse suosittelen luonnon puolen vaihtoehtoja. Olivia Klein Detox mask on muuten kanssa hyvä. 🙂

  • Susanna

    Saunon melkein jokapäivä ja mietin monesti että kannattaako naama pestä saunaan mennessä vai sieltä tullessa vai molempina?

    • Miia Johansson

      Saunaan mennessä. 🙂 Saunan jälkeen riittää huuhtelu.

  • Roosa

    Kiitos kyseisestä postauksesta!!
    Miten aknearpia (tummia kohtia ihossa) tulisi hoitaa, jotta ne vaalentuisi??
    Eikö öljyt aiheuta pieniä talinäppyjä nimenomaa jo valmiiksi epäpuhtaalle iholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Roosa! 🙂 Esim. ruusunmarjaöljy on loistava hoitamaan aknearpia. Akneen tarkoitettu öljy, jossa on myös ruusunmarja öljyä on esim. tämä Essen kasvoöljy: https://bit.ly/3ly4XiY

      Ja öljyjä on tosiaan paljon erilaisia ja eri tarkoituksiin. Tuo Katin ja Veeran papriki-allergiaesimerkki havainnollistaa mun mielestä tämän todella hyvin.

  • S

    Mielenkiintoinen postaus! Olen huomannut, että ainakin omalla kohdallani ruokavaliolla on tosi iso merkitys ihon kuntoon. Sokeriherkut aiheuttaa mulle lähes poikkeuksetta isoja finnejä.. Syön herkkuja suhteellisen harvoin, joten sen vuoksi uskoisin, että arvioni syy-yhteydestä on oikea, kun aina muutaman päivän päästä varsinkin karkeista pärstää koristaa muhkea finni 😀 Eli tämä siis yhtenä vinkkinä tuohon ruokavaliokohtaan.. Muuten syön ihan “normaalisti” esim. ruis- ja kauraleipää ja maitotuotteita (juusto, rahka), vaikka usein kuuleekin, että gluteeni tai maitotuotteet olisivat epäpuhtaan ihon takana.. itse en ole huomannut niillä olevan mitään vaikutusta omaan ihooni.. toki kaikki ovat yksilöllisiä 🙂

  • Hanna

    Minulla puhkesi aikuisiän akne viime kesänä todennäköisesti työperäisen stressin ja univelan vuoksi. Taustalla myös teini-iän akne. Olen käyttänyt suosittelemiasi ihonhoitotuotteita/putsareita nyt reilun vuoden. Ihon rasvoittuminen helpottui huomattavasti/hävisi lähes kokonaan, mutta aknea se ei estänyt eikä vienyt myöskään pois. Lopulta nyt vuodenvaihteessa kävin ihotautilääkärillä ja sain 3kk antibioottikuurin rasvoineen tulehdukselliseen aikuisiän akneen. Antibioottikuuri päättyy tämän kuun loppuun. Olisiko näillä tämän postauksen tuotteilla hyvä jatkaa ihonhoitoa eteenpäin vai suosittelisitko joitain muita tuotteita. Tällä hetkellä käytössä Olivia Kleinin Hydra spray Toner, Bybin Vitamin C & caffeine day cream, Bybin Night Nutrition ja Apeironin jojobateepuuöljy. Itsellä myös herkähkö iho ja olen atoopikko.

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna! 🙂 Voit jatkaa kyllä noilla noilla tuotteilla, joita käytät nyt. 🙂 Ja tietty lisänä se hellävarainen putsari, joka onkin kaikista tärkein askel. 🙂

  • Hilsu

    Moi Miia!

    Blogisi ja somesi on aivan mahtavaa ajanvietettä, sopivasti hömppää ja sopivasti asiaa!

    Ikinä en oikein mihinkään jaksa kommentoida, mutta nyt oli ihan pakko!

    Olen kokeillut kaiken; ruokavaliot, terveelliset elämäntavat, rennot elämäntavat ja ihan kaikki naamarasvat ja tuhlannut näihin elämäni aikana varmaan yli tuhansia euroja.

    Löysin yli vuosi sitten Twistben ja ihonhoitoni mullistui ja ihoni kieltämättä parani löydettyäni sopivat hellävaraiset ja oikeasti hoitavat tuotteet. Mutta silti yhä ihoni oli epätasainen, täynnä pieniä näppylöitä ja aina jossain oli silti isompi finnikin. En ollut tyytyväinen ja asia otti yhä päähän – vaikka olikin jo tilanne parempi!

    Näin 32- vuotiaana saatoin silti itkeä itseäni uneen iltaisin, vaikka ihoni oli siis jo huomattavasti parempi. Yhtenä päivänä päätin mennä vuosien jälkeen ihotautilääkärille ja aloitin Roacuttanin jokunen kuukausi sitten.

    Nyt olen onnellisempi kuin koskaan, ihoni on lähes täydellinen! Kehtaan liikkua ilman meikkiä ja olen innostunut entistä enemmän ihonhoidosta ja kauneudesta kokiessani itsenikin nyt vihdoin kauniiksi. Olen itsevarmempi ja nautin ihonhoidosta ja luonnollisesta ihosta ilman meikkikerrosta. Olen lisäksi sietänyt lääkkeen hyvin, tuli olo että lääke on paljon mainettaan parempi!

    Roacuttan on toistaiseksi parasta, mitä ihonhoidossani on tapahtunut. Twistbeen myymät tuotteet ja blogisi/somesi hyvänä kakkosena.. 🙂

    Joskus oikeasti ihotautilääkärille meno kannattaa ja joskus lääkevoiteita ja lääkkeitä ihan oikeasti tarvitaan ihonhoidossa. Akne on lääketieteellinen sairaus, jota on rajumpaa ja lievempää.

    Mutta ihanaa kevättä Miia!

    • Miia Johansson

      Siis ihan huippua, että oot löytänyt avun. 😍 Aknea tosiaan voi hoitaa monella tapaa ja lääketiede on siihen yksi hyvä vaihtoehto.

  • Nina

    Mulla riittäisi stooria iho-ongelmista.. Kahdesti olen saanut naaman kuriin: ensin gluteenittomalla ruokavaliolla (isot pahkurat) ja sitten kun alkoi tulla pienempää, ilmeisesti rosaceaa, auttoi juuri Miian ohjeet liian vahvojen putsareiden suhteen. Iho tuntuu vaan aina löytävän uuden keinon kapinoida. Tällä hetkellä taas tulehdusta melko paljon ja sellanen olo että ei jaksais enää yhtään (kalliita) kokeiluja. Mutta se lohtu on että tilanne voi muuttua taas parinkin päivän päästä.. eikä aurinkokaan ole haitannut! 😊
    Haluaisinkin tietää nyt että:
    1. Miten aknen juurisyyt sitten selvitetään?
    2. Mitä tulehtuneen finnin päälle kannattaa laittaa? Kevyempi voide, kuivattavaa ainetta vai esim öljyä?
    3. Jos finnejä tulee muuallekin kun kasvoihin, (esim. korvaan, selkään) silloinhan kyse ei kai ole puhd.aineista,vaan mistä?

    Muistaakseni juuri tämä vuodenaika on ollut se pahin. Kun kuivuus loppuu ja saa valoa, tilanne helpottanee. Näin toivon..

    • Miia Johansson

      Heippa! Nämä kysymykset sun kannattaa ehdot kysyä Twistben asiantuntijalta. ❤️

      Ihonhoidon puolesta osaan sanoa sen, että ihonhoitotuotteet laitetaan siis koko kasvoille eli finnejä ei hoideta erillisesti ja etenkään niitä ei ole tarkoitus kuivattaa.

      Mutta tosiaan Twistbe osaa katsoa asiaa kokonaisuutena. Ihonhoito on vaan pieni jäävuoren huippu. 😊

    • Jasmine

      Heippa Nina!

      Luin kommenttisi ja samantien tuli mieleen oma tilanteeni noin pari vuotta sitten (paukamat, rosacae…). Kannattaa varmistaa ihotautilääkäriltä, ettei kyseessä ole ruusufinni. Se poikkeaa aknesta ja siihen on ihan omat hoito-ohjeet. Se, mikä molempia auttaa, on nimenomaan noiden liian tehokkaiden putsarien välttäminen. Mutta muuten ne eroavat toisistaan aika lailla. Ruokavalion muutos on iso osa hoitoa. Yleisesti mausteiset ja muut ihon pintaverenkiertoa kiihdyttävät ruoat ja juomat (kuumat juomat, punaviini…) tekevät huonoa iholle. Myös kaikki hankaus, hajusteet ja liika hoitaminen on pahasta . Sen sijaan puhtaat mineraalimeikit (esim. Idun minerals) ja erittäin kevyet hajusteettomat putsarit sopivat ruusufinnille hyvin. Öljyt eivät sovi itselleni lainkaan, vaikka olen testannut monia erilaisia.

      Tsemppiä sinulle taisteluusi iho-ongelmien kanssa.! Toivottavasti löydät avun ja saat selville iho-ongelmiesi juurisyyn. Voin niin samaistua olotilaasi.

  • Anu

    Moi. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Löysin blogiisi viime syksynä, kun etsiskelin vaihtoehtoa kolmannelle aknelääkekuurille. Onneksi löysin sinut, sillä nyt 42-vuotiaana ihoni on paremmassa kunnossa kuin koskaan, kiitos sinun ihonhoitovinkkien😍. Enkä tarvinnut sitä kolmatta kuuria! Sinun vinkkiesi ja Twistbeltä hankittujen toimivien tuotteiden avulla minun ei tarvitse enää peittää ihoani vaan voin nauttia upeasta tunteestä kasvojen iholla 😊.

    • Miia Johansson

      Ihan huippua kuulla 😍

  • LLL

    Moi!

    Täällä kanssa kaikki kokeiltu, että kyllä tuo Roacuttan-kuuri on aknen hoidossa itselläni ollut myös paras tuote. Oikein harmittaa, että en kuuria silloin nuorempana syönyt, vaan vasta nyt yli 30-vuotiaana. Itselläni myös sivuvaikutukset paljon peloteltua pienemmät, tulokset mahtavat ja hitsi mikä summa rahaa kuurin myötä säästyy! Ei enää tarvitse kokeilla kalliita tuotteita finnien hävittämiseen, vaan voi keskittyä ihan perustuotteisiin. Kiitos Miia muuten, kun otat tuotesuosituksissasi huomioon myös tuotteen hinnan! On huippua, että kokeilet ja suosittelet itse myös “halpis” tuotteita!

  • Ninni

    Hei, pakko kommentoida että itse myös paljon näpyistä kärsinyt. Kävin kosmetologilla ja hän suositteli happohoitoja x5. Vielä yksi hoito tulossa ja ihoni on selkeästi näpyttömämpi. Jatkossa suositteli hoitoa 2kk välein ja välillä puhdistetaan tulleita epäpuhtauksia. Kotihoidossa käytän heidän Exuviancen kasvovettä ja putsaria, mikä sisältää SLS, ja kasvovesi alkoholia, mikä kyllä kovasti mietitytti kun purkit ostin… Mutta iho pysynyt hyvänä. Kasvoöljynä Pure beautyn arganöljy. Välillä myös käytän Twistbeltä hankkimiani putsareita mitä minulla oli jo kaapissa ennestään.

  • Tertti

    Hei, kiitos hyvistä vinkeistä ja etenkin hyvistä ihonhoitotuottevinkeistä.

    Akneen en ole saanut valitettavasti apua ihonhoitotuotteilla tai ruokavalioilla, mutta esittelemilläsi kosteuttaville ja hoitavilla tuotteilla olen saanut ihoni pidettyä aknekuurin (isotretinoin) aikana kosteutettuna ja ravittuna! Edes suupielet eivät ole halkeilleet, kun tuotteet toimivat! Mukavaa kevättä! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Tertti! 🙂 Kiva kuulla, että oot jotain apua saanut. <3

  • Johanna

    Mun iho on todella helposti tukkeutuva ja paras tuote aknea vastaan on Novexpertin Peeling Night lotion! Mun mielestä pelkkä hellävarainen hoito ei riitä, jos iho on jatkuvasti tukossa, vaikka sillä onkin positiivia vaikutuksia terveille ihoalueille. Kun tajusin ottaa kuorinnan ihonhoitokattaukseen, niin on tapahtunut valtava muutos.

    Stressi, unenpuute ja puutteellinen ravinto on muuten todellista myrkkyä iholle! Sen takia uskon vahvasti Twistben kuormituskuppiteoriaan. Kun tajusin panostaa pelkästään nukkumiseen, alkoi iho muuttua paljon parempaan!

    • Miia Johansson

      Heippa Johanna! 🙂 Joo, ehdottomasti pelkkä hellävarainen hoito ei riitä. Se on vaan se mistä usein on hyvä lähetä liikkeelle ja sitten katsoa mihin iho siitä rauhoittuu ja mitä raaka-aineita se voisi tarvita. Ja kuten sanoit, niin kokonaisvaltainen ihonhoito on se tärkein, mutta jostain pitää lähteä liikkeelle. 🙂

  • Matzu

    Heippa Miia 🌼

    Tilasin juuri balm balm frankincense öljyn, mutta mietin olisiko rasvoittuvalle ja hormoniakne (lievä) iholleni sittenkin parempi tuo apeironin jojoba-teepuuöljy?
    Entä voiko Olivia Acne Spray Toneria käyttää päivittäin? Ihossani on paljon epäpuhtauksia. Tilasin myös flow balm to milk putsasin vai olisiko joku parempi tälle mun ongelmaiholle 🙈
    Kiitos jos vastaat ja kiitos parhaasta blogista 😍

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Jojobateepuuööjy on kyllä parempi epäpuhtaalle iholle. Myöskin Flown putsarissa on kookosöljyä, joka ei välttämättä sulle sovi tai ainakin kannattaa sen jälkeen tehdä kaksoospuhdistus maitomaisella tuotteella tai vähintään käyttää konjakkisientä apuna. Tästä postauksesta löydät ohjeet epäpuhtaan ihon hoitoon:

      https://miiajohansson.com/2021/03/20/eroon-aknesta-ilman-laakkeita-asiantuntijat-vastaavat/

    • Miia Johansson

      Ups.. en huomannut viestiä moderoidessa, että sun viestihän oli tullut juurikin tähän postaukseen, jonka linkkasin. 😅

  • Elli

    Hei, mikä sinun näkemys on paula’s choicen 2 % BHA liquid exfoliantista? Minulla on akneiho ja olen käyttänyt kyseistä tuotetta kolme vuotta. Oletko itse testannut?

    • Miia Johansson

      Heippa Elli! 😊 Mä en oikeestaan käytä synteettisestä ihonhoitoa muutamaa pientä poikkeusta lukuunottamatta.

  • Emilia

    Olisiko sinulta mahdollista saada postausta tuohon ravitsemusasiaan ihonhoidon rinnalle ja aknen juurisyynä? Tuntuu, etteivät lääkärit osaa yhdistää vatsaoireita ja ihon epätasapainoa toisiinsa, eivätkä ota vatsaoireita tosissaan jos oireet eivät selity keliakialla. Tähän on vaan tarvinnut itse testailla ruokavalion muutoksia, joka ei ole täysin vienyt haluttuun lopputulokseen.

    • Miia Johansson

      Heipap Emilia! 🙂 Mä en itse tosiaan osaa ottaa kantaa tuohon ravitsemuspuoleen. Lisäksi niähin ei oikein ole yksioikeista vastausta, vaan jokaiselle pitää erikseen selvittää mikä syy aknelle on. Siksi suosittelen ehdottomasti olemaan yhteydessä Twistben asiantuntijaan. 🙂

  • Jonna

    Moi Mia,

    laitetaanko tuo jojoba-teepuuöljy myös kosteusvoiteen jälkeen kuten muutkin kasvoöljyt?

    • Miia Johansson

      Joo 😊 Ja joillekin riittää vaan kasvovesi, jonka päälle suoraan kasvoöljy. 🥰

  • Annika

    Moikka! Olen kärsinyt epäpuhtaasta akneihosta teinivuosista lähtien enkä ole aiemmin jaksanut etsiä iholleni sopivia tuotteita. Nyt kuitenkin innostuin blogisi ansiosta kokeilemaan suosittelemiasi ihonhoitotuotteita. Ovatkohan nämä tuotteet hyviä hoitamaan rasvoittuvaa akneihoa sekä puuttuuko tästä vielä jotakin tärkeää?

    Apeiron hellävarainen puhdistusmaito 100ml

    Apeiron Jojobateepuuöljy 30ml

    Olivia Klein Hydra Lotion hoitoemulsio 50ml

    Nourish London Balance peptidi seerumi 30ml

    Antipodes Resurrect kirkastava kasvovesi 100ml

    • Miia Johansson

      Kuulostaa todella hyvältä setiltä 🥰

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram