SUUNYMÄRYSIHOTTUMA ELI POD – NÄMÄ TUOTTEET AUTTAVAT

08.01.2021

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 17.9.2023

Moni teistä tuntuu kamppailevan oudoista oireista suun ympärillä ja tuntuu, että tämä vaiva on yleistymään päin. Jotkut ovat jopa erehtyneet luulemaan suunympärysihottumaa finneiksi ja saattavat sen takia tehdä tilanteen vielä huonommaksi, kun ihonhoito tehdään väärillä ja liian aktivoivilla tuotteilla.

Toivon tämän postauksen auttavan mahdollisimman monia suunympärysihottumasta kärsiviä, koska näiden tuotteiden avulla olen auttanut jo melko monta tästä vaivasta kärsivää. Ehdottomasti kannattaa ensin käydä lääkärissä, jotta saat diagnoosin siitä mikä ihoasi vaivaa ellet ole jo varma asiasta. Hyvin samannäköisiä iho-ongelmia ovat mm. finnit ja ruusufinni.

MISTÄ POD JOHTUU JA MITEN SE OIREILEE?

POD eli perioraalidermatiitti on edelleen melko salaperäinen ihotauti, sillä syitä tälle ihottumalle ei tunneta. Usein kosmetiikka on kuitenkin se, joka sen saattaa laukaista. Tauti saattaa tulla aivan yllättäen melkein kenelle vaan ja siksi se onkin niin yllättävä ja saatetaan usein tulkita kotona väärin. Terveyskirjaston mukaan tätä ilmenee eniten 15-45 -vuotiailla naisilla. Jotenkin se liittyy tähän nykyaikaan, sillä Twistben mukaan kyseistä ihotautia ei ole tavattu kuin vasta 50-luvulla ensimmäisen kerran.

Olen saanut monelta teistä viestejä, että mitä ihmettä ovat nämä yhtäkkiä ilmestyneet näpyt. Niitä on usein suun ympärillä ja sen lisäksi tätä voi ilmetä myös nenän- ja silmien pielissä. Iho voi näistä kohdista olla myös punainen sekä hilseillä.

Koska kosmetiikka usein laukaisee POD:in, niin siksi sitä kautta onkin helppo alkaa tutkimaan asiaa. Saamieni viestien perusteella ihottuma on ilmestynyt, kun iholle on otettu käyttöön monta uutta tuotetta kerrallaan tai mahdollisesti siirrytty tuotteisiin, joissa on aktivoivia ainesosia.

MITEN SUUNYMPÄRYSIHOTTUMAA TULEE HOITAA?

Palaan aina siihen samaan samaan asiaan, josta puhun melkein jokaisessa ihonhoidon postauksessa. Tämä sana on hellävaraisuus. POD-ihon kanssa siirrytään ehdottomasti pois aktiivisista aineisosista ja hoidetaan ihoa oikeaoppisesti sekä hellävaraisesti ja tuotteilla, joissa on yksinkertaisen raaka-aineet. Siinäpä pähkinän kuoressa kyseisen ihotaudin hoito. Jos kotihoito ei auta, niin silloin viimeistään kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

OIKEAOPPINEN IHONHOITO: Ihon hellävarainen pesu, kasvovesi suihkutellen ja kosteuden lukitseminen ihoon kosteusvoiteella. Muuta et välttämättä tarvitse.

  1. Ihon puhdistus: *Laponien puhdistusmaito on yksi lemppareistani ja sopii joko meikittömän ihon puhdistukseen tai kevyen meikin poistoon. Lisääthän tuotteen kuivin käsin kuiville kasvoille. Tällä tuotteella on myös Allergia- ja astmaliiton sertifikaatti. Tämä muutaman raaka-aineen puhdistusmaito on hajusteetom sekä säilöntäaineptofiililtaan hellävarainen iholle.
  2. Kasvovesi: Suomalainen *Flow Cosmetics probioottinen luomukamomillavesi rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja parantaa ihon uloimman kerroksen toimintaa. Loistava tuote myös moneen ihoärsytykseen.
  3. Kosteusvoide: Hellävaraisuus viedään PODin kanssa kosteusvoiteeseen asti. *Neal’s Yard Remedies Sensitive Soothing kasvovoide sisältää ihoa rauhoittavaa lakritsinjuuriuutetta ja ihoa suojaavaa alppitähtiuutetta ja on koostumukseltaan kevyt. Jos iho on todella kuiva ja tarvitsee tehokkaampaa kosteutusta, niin silloin valitsisin suomalaisen *Kolme Cosmeticsin Kehäkukkauutetta sisältävän kasvovoiteen, joka on ilmeisesti nykyään eri pakkauksessa kuin alla olevassa kuvassa.

ENTÄ MEIKKAAMINEN? Skippaisin meikin kokonaan sen aikaa, kun POD oireilee ja tai vähintään siirtyisin mahdollisimman simppeleihin mineraalimeikkeihin. Esim. oma lempparini eli Alima Puren mineraalimeikkipuuteri on tähän hyvä vaihtoehto, josta löytyy postaus TÄSTÄ.

  • Linnea

    Moi! Pakko kommentoida tähän, että itselle puhkesi POD ensimmäistä kertaa viime kesänä kun aloin käyttää atooppisen ihoni hoitoon suosittelemiasi luonnonkosmetiikkatuotteita kerralla useampaa (Antipodes Vanilla Pod, Bybin mega mist ja night nutrition yövoide ja Evolve Cleasing Melt). Aiemmin olen käyttänyt lähinnä apteekkikosmetiikkaa, johon jouduin palaamaan. Hoidosta mainitsisin myös sen, että kortisonivoiteita tulee välttää.

    • Miia Johansson

      Heippa Linnea! 🙂 Joo, atooppisen ihon hoito on tosiaan erilaista ja siihen suosittelen eri tuotteita. Näissä on aika paljon erilaisia aktiivisia raaka-aineita, jotka ei taas PODille sovi ja tuotteet kannattaa muutenkin aina ottaa hiljalelen käyttöön yksi kerrallaa. 🙂 Tämä tietenkin täysin sama synteettisen kosmetiikan puolella. Tosi harmi, että sulla kävi näin. Toivottavasti sait putelit jollekin tutulle hyvään käyttöön. <3

  • Valitettavan tuttua

    Tämä on kyllä kurja vaiva!
    Itselläni on oireillut POD enemmän tai vähemmän jo neljä vuotta ja ainoastaan antibioottikuuri (tetrasykliini) on vienyt ihottuman täysin pois. :/ Sinkkivoiteesta on myös ollut jonkun verran apua. Olen huomannut, että hormonit ainakin omalla kohdallani vaikuttavat PALJON. Esim. raskausaikana ihottuma oli pahimmillaan, myös e-pillerit laukaisivat aina ennen ihottuman aika pahaksi.
    Tosiaan varmasti aika yksilöllistä miten kullakin ihottuma reagoi ja paranee. 🙂

    • Miia Johansson

      Joo, yksilöllistä tosiaan, kuten kaikki ihonhoidossa. Mutta siis onpa ihan superharmi, että sull aon näin. 🙁 Mitä tuotteita sä käytät nyt tuon sinkkivoiteen lisäksi?

      • Valitettavan tuttua

        Tällä hetkellä olen antibioottikuurilla, mutta muuten käytän ihonhoidossa Evolven cleansing melt putsaria, Bybin ihanaa mega mist kasvovettä sekä Olivia Kleinin vitamin cream voidetta, kävin hetki sitten vähän opiskelemassa sinun blogista ihonhoitovinkkejä. 😉 Näillä iho on pysynyt kyllä ihanan pehmeänä ja kosteutettuna, ihottumaan eivät tosin ole vaikuttaneet suuntaan taikka toiseen. 🙂 Meikkaan myös aika harvoin!

        • Miia Johansson

          Mä suosittelen vaihtamaan vähän hellävaraisempiin. Näissä on paljon aktiiviaineita, jotka on kyllä hyviä, mutta PODille usein liikaa. 🙁 Esim tuo Mega Mist on joo ihana, muttei oikein PODille sopiva.

    • Tuuli

      Hei täällä myös kenellä puhkesi pod raskausaikana ja meni niin pahaksi, että oli pakko hoitaa antibioottilla suun kautta ja antibiootti voiteella. 😅
      Onneksi on sen jälkeen pysynyt poissa, mutta silti ikävä vaiva.

      Suosittelen kuitenkin lämpimästi kaikkia vaivasta kärsiviä marssimaann reilusti ihotautilääkärille, jos ei ala hoitua muilla kevyemmillä menetelmillä.❤️

  • Esse probiotic skincare

    Moro! Itse en kärsi PODista, mutta pakko tulla vinkkaamaan Essen tuotteita. Asiasta on tehty ihan ihonhoitotutkimus, joka löytyy Katja Kokon blogista. Lämpimästi suosittelen tutustumaan.

    • Miia Johansson

      Heippa Hannele! 🙂 Joo, mulla onkin ollut paljon Esseä testissä ja paria tuotetta oonkin suostellut, mutta en ole niihin jostain syystä niin ihastunut, että olisin enempää kirjoitellut.

  • Sanna

    Minulle kans puhkesi ilmeisesti Pod kun vaihdoin kerralla ihonhoitotuotteet Exuvinace/Neostrata tuotteista luonnonkosmetiikkaan. Käytössä oli flown balm To Milk, olivia klein hydra toner, bybin c caf voide, ja balm balmin frankistance öljy. Satunnaisesti vielä flown hyaluronihappo/probiootti seerumia. Lisäksi ehdin läträtä vielä fiinin kaura tyrni öljyäkin siihen.. Eli kaikkea ja paljon sekaisin. Ja vaihdoin myös myös hieman myöhemmin mineraalipohjan loreal infallible meikkivoiteeseen. Noin 1,5kk meni ilman ongelmia, mutta nyt iho aivan kauheassa kunnossa. Itku kohta pääsee tämän kans. Tuotteet vaihdettu reilu viikko sitten nealsin puhdistusmaitoon ja essen sensitive toneriin ja nourish moisturiser voiteeseen twistben suosituksesta. Muutosta positiiviseen ei ole vielä näkyvissä. 🙁

    • Miia Johansson

      Voihan kökköläinen.. 🙁 Toivottavasti alkaa pian näkymään muutoksia. Jos ei, niin sitten kannattaa käydä lääkärissä.

    • Henriikka

      Mä sain aivan karmean yliherkkyysreaktion tuosta meikkivoiteesta. Ajan kuluessa iho rauhoittui ja nyt voi taas käyttää ihonhoitoon muutakin kuin paria hassua apteekin tuotetta ja ruusuvettä. Toivottavasti sulle käy samoin, kunhan aikaa kuluu.

      • Miia Johansson

        Voi kökkö.. tosiaan tosi monelle eri kosmetiikan raaka-aineille voi herkistyä. Vähän sama kuin ruoassa.. yksi voi syödä pähkinää ja toiselle se on jopa vaarallinen.

  • Elimeikki

    Minulla konjac-sienen käyttö aloitti pod-kierteen, nyt kasvot eivät kestä _mitään_ kuorintaa otsasta alaspäin. Otsalle, nenän päälle ja poskipäihin pystyy laittamaan hellävaraista, kemiallista kuorintaa, mutta tätäkin vain ehkä n. kuukauden välein. Muuten räjähtää heti. Samoin myös ihohuokosia syväpuhdistavat tuotteet aiheuttavat heti näppyjä, kuten esim. merileväuutetta sisältävät. Onneksi näistä on päässyt jo hieman perille ja nyt on hyvä ja turvallinen rutiini, mutta kyllä se inhottava vaiva on.

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Sinänsä ihanaa kuulla, että oot löytänyt syitä ja osaat jotenkin pujotella tämän inhottavan PODin kanssa. <3

  • Ihmevoide

    Itsellä POD puhkesi ehkäisykapselista. Tuli kokeiltua jos jonkin sorttisia voiteita ja puhdistusmenetelmiä, mutta mikään ei tuntunut tepsivän. Ihottuma oli todella pahan näköinen ja lisäksi sairaan kipeä. Lopulta eräs ihotautilääkäri määräsi Elidel-nimistä atooppiseen ihottumaan tarkoitettua voidetta. Ihottuma parani olemattomiin lähes yhdessä yössä! Ihottuma on uusiutunut muutamaan kertaan, mutta lyhyt kuuri Elidel voidetta auttaa. Mitään muuta tököttiä en suostu enää käyttämään. Elidelin käytön yhteydessä vaan täytyy muistaa välttää aurinkoa.

    • Miia Johansson

      Ihana kuulla! <3

  • Nita

    Heippa Miia! Reilu vuosi sitten minulla puhkesi POD, en ollut koskaan ennen edes kuullut siitä, mutta kaverini kyseli asiasta sinulta ja annoit vinkiksi tutustua Twistben ohjeisiin podin hoitoon liittyen. Vaihdoin tuotteet juuri nuihin neal’s yard remedisin puhdistusmaitoon, kasvorasvaan sekä flow kasvoveteen ja pod katosi ja on pysynyt poissa. Ihoni on todella hyvässä kunnossa näiden tuotteiden ansiosta ja meikkaan kuitenkin tosi paljon. Kiitos siis ihan hirmuisesti sinulle! Valtava ahdistus podista, kääntyi iloksi vinkkiesi ansiosta! Aloinkin seuraamaan sinua tämän jälkeen ig:ssä ja tykkään ihan hirmuisesti sinun stooreista ja blogista, niin ihania hyvänmielen tutoriaaleja ja loistavia vinkkejä!

    • Miia Johansson

      Helou Nita! <3 Ja siis onpa niin ihanaa kuulla, että oot saanut jotenkin välillisesti kauttani apua. Ja siis ihanaa, että sun iho on pysynyt hyvänä, vaikka meikkaat enemmän. Se on iso juttu! 🙂

  • Iina-Mari

    Hei! Täällä sama homma, ikinä ei ole ollut mitään kummempia ongelmia ihon kanssa, mutta heti kun otin luonnonkosmetiikan tuotteita käyttöön niin iho alkoi pahentua suunympärillä, Laponien milk cleanser, Olivia Klein kasvovesi, Glow balm to milk satunnaisessa käytössä. Itku ja epätoivo alkoi iskeä olenko nyt mennyt ihoni pilaamaan lopullisesti. Laitoin twisbealle viestiä mitä suosittelevat tälle ja näytekoot tilattu testiin jos helpottaisi.

    • Miia Johansson

      Joo siis näitä (jopa samoja aktiiviaineita) on synteettisessä kosmetiikassa. Mutta tietty riippuen ihan tuotteesta niin eri määrissä, puhutaan sitten luonnon tai synteettisen puolen tuotteista. Mutta tosi harmi, että näin kävi. Et sä oo lopullisesti ihoa mennyt pilaamaan. ❤️ Jos ei kotikonstein lähde tai nyt on jo syvä paniikki päällä, niin lääkäriin vaan ja saat pahimman pois. Jatkossa tietty on hyvä tietää mitä iholla kannattaa käyttää ettei tule takaisin. 😊

  • Paula

    Tyttäreni on 12-vuotias ja yhtäkkiä syksyllä hänelle alkoi ilmestyä hurjasti finnejä. Otin käyttöön sinun ohjeillasi blogista teinin ihon hoidon suositukset, tilasin tuotteet Twist be:ltä. Finnit hävisivät sekä iho parani huomattavasti. Nenän alle tuli kuitenkin sinnikästä punaista näppyä, läikkää, joka hilseilee. Olemme laittaneet siihen hydrokortisonia, mutta se ei auta. Syy voisi olla pod, koska ihottuma tuli, kun aloitimme monta tuotetta yhtä aikaa. Tytöllä on atooppinen iho ja itselläni on ruusufinni.

    Kysymys kuuluukin, uskallanko kokeilla nuorelle teinille tämän ohjeen mukaisen ihonhoidon? Auttaako myös epäpuhtauksiin ja finneihin?

    Kiitos ihonhoidon ja meikkauksen ohjeistasi! Ne ovat pelastaneet tosiaan oman herkän ja kuivan ihon, pitäneet ruusufinni poissa sekä tukevat minua nuoren ihonhoidossa <3. Parasta!

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 no näissä ei ole epäpuhtauksiin tarkoitettuja raaka-aineita. Mutta voihan olla, että epäpuhtaudet lähti myös ihan sillä, että ihoa alkoi hoitaa hellävaraisemmin? 😊 Näitä tuotteita voi käyttää myös teinit. Mutta kuten joku tuolla kommenteiss jo sanoikin, niin kortisoni ei tosiaan ole hyvä PODin kanssa. Tietenkin voi olla hyvä käydä lääkärin kautta, jotta saa oikean diagnoosin mistä on kyse ja sitten osaa hoitaa ihoa oikein. 😊

  • Katariina

    Moikka!
    Kiitos vinkeistä, olen tuota Kolme Cosmeticsin tuotetta harkinnut jo aiemmin ja Flown kasvovesi auttoi ainakin itselläni POD-oireisiin todella paljon :). En tiedä mikä tuossa Novexpertin putsarissa oli, mutta pahensi itselläni oireita ja helpotti vasta, kun vaihdoin tuotteen kokonaan toiseen.
    Kiitos, kun julkaiset vinkkejä ja autat lukijoitasi valitsemaan sopivia tuotteita! Nykyään tulee googletettua tuotteet aina ennen kuin ostan mitään 😀

    • Miia Johansson

      Se voi olla nuo hajusteet, jotka on Novexpertin tuotteessa. 😣

  • KaisaL

    Mulla käytössä novexpertin öljyputsari ja nyt tämä magnesium toisena (kaksoispuhd.) -hajusteherkkänä ja herkkäihoisena mulle ei kaikki tuotteet sovi (esim.lumenet kirveltää ja monet tuoksuu liikaa-muutenkin oon siirtyny luonnonkosmetiikkaan) mut novexpertiltä mulle sopii kaikki tuotteet!

    • Miia Johansson

      Ooh no hyvä kuulla vaikka tässä hajusteita on. Näin ne menee.. yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle. 😍

  • Saara Kinnunen

    Hei Miia!
    Oon 51v ja potenut POD:a ekan kerran 30vuotiaana, sen jälkeen muutamia kertoja. Liittyy ilmeisesti stressiin ja hormoneihin? Mulla aiheuttaja ei voi olla kosmetiikka, koska meikkaan olemattoman vähän, sillä työssäni lääketehtaassa meikkiä ei saa käyttää. Antibiootti ei käy koska muut paikat ei sitä kestä, jos ymmärrät mitä tarkoitan…. Nyt nenän ympärystä ja juonteet on hirveässä kunnossa ja todella kipeät. Elidel ja isotretinoin-kuuri ei auttanut yhtään eikä takrolimuusivoide. Nyt kokeilussa Clindoxyl-voide. Kasvojen puhdistukseen ja kosteutukseen käytän Atopik-sarjaa. Olen aika epätoivoinen kun apua ei tähän ahdistavaan vaivaan löydy. Kuvistasi kiitos, meikkaat todella kauniisti, osaisinpa itsekin.

    • Miia Johansson

      Hei! 😊 Kosmetiikalla tarkoitan siis kaikkea kosmetiikkaa eli kasvojenhoitotuotteita, jotka saamieni viestien perusteella usein laukaisevat PODin ei siis värikosmetiikka eli meikit. Toki meikit voi tehdä samaa. Mutta juurikin ihonhoitotuotteissa on näitä ainesosia, jotka saattavat PODin laukaista. Ja toki syitä on varmasti muitakin, mutta en niihin osaa ottaa kantaa sillä mitään vahvaa näyttöä ei ole mistä POD johtuu.

      En tiedä mitä Atopikin tuotteita käytät ja mitä ainesosia niissä on, mutta ilmeisesti olet siis jo useasti käynyt lääkärillä? Olisi hyvä kuitenkin katsoa tuo kosmetiikkasi kuntoon, koska jos se onkin se aiheuttaja. Eli tuo ihonhoitokosmetiikka. ❤️

  • Maarit

    Kiitos itselleni ajankohtaisesta postauksesta! Miten ihonhoito sitten, kun/jos POD rauhoittuu? Kannattaako enää noita aktivoivia tuotteita yrittääkään? Kannattaisiko pysyä vain yksinkertaisissa tuotteissa? Olen jo 55-vuotias. Siis ryppyjä, couperosaa ja sekaiho. Punoittava, herkkä iho muutenkin. Ongelmia riittää ja meikkivoidetta tarvitsen peittääkseni ihon epätasaisuuden ja punoituksen. Antiage-tuotteet taitavat olla kaikki liian hoitavia tällaiselle iholle.

    • Miia Johansson

      No se on oikeastaan ihan oman arvion mukaan sitten, että haluaako kokeilla tuote kerrallaan. Jotkut, jotka on kärsineet PODista pidemmän aikaan on opetelleet, että mitkä raaka-aineet sen laukaisee. Mutta näitä herkän ihon tuotteita on kuitenkin ihan kivoja ja sopii myös couperosaan. 😊

  • Noora

    Hei, Itselläni puhkesi POD kun siirryin luonnonkosmetiikkaan (Madara). Sain lopulta ihottuman kuriin kun jätin lähes kaikki tuotteet ja meikit pois. Pesin vain päivittäin Cliniquen kasvosaippualla. Minulla ei ole kuiva iho joten rasvasin vain tosi harvoin perusvoiteella. Lisäksi voin suositella Avenen cicalfate voidetta.

    • Miia Johansson

      Onpa harmi! 😣 Joo, aktiiviaineita käytetään niin luonnon kuin synteettisen kosmetiikan puolella, joten voi tulla mistä vaan. Kun täällä nyt muutkin lukee tietenkin viestejä, niin on pakko tarttua tuohon saippuaan. Eli en suosittele saippua kasvojen pesuun, koska se tuhoaa helposti ihon herkkää suojamuuria, jolloin tulee ajan kanssa helposti uusia ongelmia. Kirjoitinkin aiheesta tässä:

      https://miiajohansson.com/2020/12/28/tarvitseeko-kasvoja-pesta-jos-ei-meikkaa/

      Ja myös tarkemmin tässä:

      https://miiajohansson.com/2020/06/17/yleisin-iho-ongelmien-aiheuttaja-vaara-puhdistustuote/

      • Noora

        Juu olen tietoinen ettet suosittele saippuaa. Itsellä tuo on kuitenkin toiminut ja minulla on hyvä iho. Jätin kuitenkin suosituksestasi toisen päivittäisen saippuapesun pois ja nyt olen uskaltanut ottaa käyttöön myös suosittelemasi voiteen ja kasvoveden. POD on pysynyt poissa. Mielenkiintoista ihottumassa oli muuten myös se että lääkäreiden mukaan se ei ole tarttuvaa. Meillä ihottuman sai kuitenkin minun jälkeeni molemmat lapset. Ei tunnu sattumalta.

  • K

    Mulla taas öljypuhdistus on ollut triggeri podille, ja kahdesti iho on mennyt niin pahaksi, että on ollut pakko syödä antibioottikuuri. Toisella kerralla tein öljypuhdistuksen kaksoispuhdistuksen osana, mutta iholle on ilmeisesti liikaa se lyhytkin hetki, jonka öljy on putsauksen aikana iholla. En enää uskalla laittaa suunympärysiholle mitään sellaisia tuotteita, joissa on öljyjä, ja näin iho pysyy suht rauhallisena. Tosi ikävä vaiva, ja jättänyt paljon arpia. Ja vaikea löytää toimivia tuotteita. Toisaalta – rahaa säästyy kun ei voi testata mitään ihania uutuuksia! 😄😭

    Flown kamomillakasvovesi on hyvä!

    • Miia Johansson

      Voi eiii.. kävitkö siis lääkärissä ja oli tosiaan POD eikä esim fungal akne? Kuulostaa vaan tuolta jälkimmäiseltä, kun on jäänyt arpiakin ja öljyjä ei voi käyttää. 🤔 Muistatko mitä öljyputsareita sulla oli käytössä? Mietin, kun öljyjä on myös paljon kosteusvoiteissa.

      • K

        Joo, molemmilla kerroilla lääkärin toteama POD. Ei kyllä näyttänyt prikulleen samalta kuin Googlen kuvahaulla tulevat tyypillisimmät podit, kun mukana oli pienen punaisen läikikkään näppylöinnin lisäksi ihan “perinteisen” aknen näköistä finniä – saattoi puskea ihan parikymmentä sellaista päivässä, parissa (molemmin puolin…). Mutta alueena juurikin suunympärys, muu iho pysyi siistinä. Ekalla kerralla testissä oli Body Shopin kamomillaöljyputsari (muistankohan oikein…), tokassa tapauksessa Avrilin, yhdessä NYR:n herkän ihon puhdistusmaidon kanssa (silloin oli myös saman sarjan kasvovoide, mutta toi öljypuhdistus oli uusi tuote käytössä). Ja tapahtui tämä joskus vuosia sitten myös sellaisen balmimaisen tuotteen kanssa (en muista merkkiä), mutta silloin helpotti ilman ab-kuuria.

        Aivan shitiä. Ja akuutti tilanne parani aika hitaasti, vaikka oli antibiootitkin. Nyt käytän leuan iholle vain Flown kasvovettä, öljytöntä probioottista seerumia ja BTB13:n öljytöntä kasvovoidetta.

        En ole kuullutkaan tuosta fungal aknesta. Sitä hoidetaan hilseshampoolla? Mietitkö, että se että iho riehaantuu juuri öljystä, viittaisi tähän?

        • Miia Johansson

          Joo siis tuskin sulla tuota on kasvoilla. Tuli vaan oireista mieleen. 😊 Ja mietin noista tuotteista, että ärsyke voi tietenkin olla myös tuotteen jokin muu raaka-aine kuin öljyt. Esimerkiksi hajusteet. Mutta pääasia, että tiedät, mistä oma iho ei pidä. 😊

          • K

            Niinpä, tarkasti en voi tietää. Mutta näiden kokemusten jälkeen en kyllä enää koskaan kokeile öljypuhdistusta – se on varma 😅 Ja muutenkin taitaa olla kohdallani niin, että mitä simppelimpi ja rauhoittavampi, sitä parempi.

            Meikeistä muuten Alima Pure on tosi kiva ja toimiva mulla, kiitos siitä vinkistä ja monista muistakin, ja blogistasi muutenkin! Onnellista uutta vuotta, Miia 🧡🙂

          • Miia Johansson

            Ihanaa uutta vuotta sullekin! 🥰

  • Linda

    Kiitos hyvästä postauksesta! 🙂 Mitkä ovat tällaisiä aktiivisia ainesosia joita olisi hyvä välttää?

    • Miia Johansson

      Niitä on paljon erilaisia ja voi olla hyvinkin myös eri raaka-aineiden yhdistelmät. 😣 Simppelit ja hellävaraiset tuotteet on siksi parhaita. Mutta kaikista eniten aktivoivia tuotteita on esim. Eri hapot ja c-vitamiini.

  • Hanna

    Sulla oli hyvät vinkit, just näillä tuotteilla ja ohjeilla sain itse oman PODin rauhoittumaan! Ruusuvesi oli mulla kamomillaveden tilalla mutta molemmat toimivat varmasti. Yksinkertaisuus tuotteiden määrässä ja sisällössä on olennaista. Oma tilanne rauhoitti parissa kuukaudessa. 1,5 vuoteen en ole PODista kärsinyt ja pystyn jo käyttämään muitakin tuotteita😍 Itse käytin ja käytän edelleen Alima Puren pohjaa, joka sopii loistavasti PODin kanssa👍

    Lisäisin tähän vielä sen, että kannattaa huomioida myös elämän muut kuormittavat tekijät. Itse vaihdoin pyykin- ja astianpesuaineet hajusteettomiin, siivoustuotteet mahdollisimman luonnollisiin ja yksinkertaisiin, jne. Stressi vaikuttaa myös, joten muistakaa hengittää ja palautua arjesta😊

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna! 😊 Ihana kuulla, että vinkit toimii! 😍 Ja muuten ihan superhyvät vinkit nuo kaikki muutkin ihoa kuormittavat asiat!

  • Maija

    Moi! Mulla POD jatkuvana taipumuksena vuodelta 2003 asti. Antibiootteja syöty useaan otteeseen, yksi isotretinoin-kuurikin. Perusihotyypiltäni olen kuiva, siten on ollut melkoista tasapainoilua ihon hoitamisen ja ihottuman hoitamisen kanssa. Tuntuvat tarvitsevan eri asioita. Mitä enemmän ihoa “ruokkii”, sitä hanakammin tuntuu näpyt aktivoituvan. Oma ihotautilääkäri muistaakseni sanoi, että ihon uloin kerros ei pysy alemman jollain tavalla yliaktiivisen alemman iho kerroksen uusiutumisessa mukana. Siltä se tuntuukin, kuin uloimman kerroksen alla “kuplisi”. Ihoni on yleensä virheettömässä kunnossa, mutta kärsii siitä, että olen joutunut säännöstelemään ihon ravitsemista ihottumavaaran takia.

    Valtavasti tuotteita kokeilleena olen itse tehnyt nämä oivallukset: ylihoitaminen kuormittaa ja ärsyttää. Käytän akneiholle suunniteltuja tuotteita puhdistamaan (Avene Soapless Cleanser, mennyt jo yli 10 vuotta), kasvovesi valitettavasti minimiin (käytän Avenen Thermal vettä), voide Avene Cicalfate lähes ainut, jota iho sietää. Luonnonkosmetiikasta brittiläinen Lyonsleaf Calendula Cream on toiminut myös. Lääkevoiteista kokeiltu: Elidel, Skinoren, Rozex. Elidel toimii mutta toimii kuten kortisoni eli useilla koukuttaa ihon ja näppylät uusivat. Itsellä pahensi kierrettä. Skinoren Cream oli pelastus, sitä käytän yhä. Lisäksi Face-ryhmässä suositeltu todella tiukka sinkkivoide (40%, Desitin Maximum Strenght iherb) on toiminut tulehduksen alasajossa. Antibioottia tai aknelääkettä en ole syönyt 10 vuoteen. Aurinkosuoja mineraalipohjainen (mulla Avene) ja meikkivoiteena toimii myös melkein kymmenettä vuotta Avene Couvrance Liquid Foundation. Kokeilin Madaran ihan unelmalta tuntunut ta meikkivoidetta ja sain siitä ihottuman jälleen aktiiviseksi. Todella tarkka ja varovainen saa tuotteiden kanssa olla! Vältän meikkisieniä, levitän meikkivoiteen puhtain käsin. Kuorintaa tai konjac-sientä välttäisin. Sekin kokeiltu… Nyt on kokeilussa Laponien Calming seerumi ja se ei toistaiseksi ole Cicalfaten alla ärsyttänyt ihoa ja tuntuu hyvältä.

    • Miia Johansson

      Joo.. eli tosiaan sä ootkin sen huomannut, että aktiiviaineet on ne, jotka ei PODille sovi. 😟

      • Maija

        Joo, se on kyllä inhottavaa, kun mielellään ihoa hoitaisi esim ryppyjä ehkäistäkseen, mutta POD siellä sitten kurkistelee heti kulman takana. Sellaista oon kyllä alkanut tehdä, että käytän silmien ympärille ja esim otsaan kyllä tehokkaampia voiteita. Paikallisesti sietää sen. 👌 (Mulla ongelma nenän- ja suunympärys) SLS-tuotteet oon lopettanut myös ja kortisoni on ehdoton nou-nou. Oma teoria on, että lähti kortisoninenäsuihkeiden käytöstä aikanaan. 😒 Kiitoksia, kun muistat meitä POD-tyyppejäkin! Kun itselle tuo aikanaan puhkesi, siitä puhuttiin somessa tosi vähän ja kolusin jotain vanhoja suomi24-palstoja edes jotain löytääkseni. Valoisaa alkuvuotta sulle Miia! 🙂🌤️

        • Miia Johansson

          Ihanaa alkuvuotta sullekin ja kiva kuulla, että oot oppinut elämään PODin kanssa ja tiedät mitä vältellä. <3

  • Terhi

    Minulla laukesi tosi paha POD kun vaihdoin apteekkituotteet luonnonkismetiikkaan blogistani innostuneena. Nyt kaikki tuotteet roskiksessa ja takaisin apteekkituotteissa, joilla loppujen lopuksi kasvojeni iho oli todella hyvässä kunnossa. Toivottavasti vielä pääsisin siihen takaisin. Kiitos kuitenkin monista hyvistä vinkeistäsi, kuten esimerkiksi kasvoveden kerrostamisesta!

    • Miia Johansson

      Onpa tooosi harmi! 😟 Luonnonkosmetiikassa on paljon aktiiviaineita.. samalla tavoin kuin laadukkaassa synteettisessä kosmetiikassa. Tämän vuoksi aina suosittelen ottamaan hiljalleen uusia tuotteita testiin. ❤️

    • Miia Johansson

      Ja hei jäi nyt mietityttämään.. otitko mitä tuotteita käyttöön ja mikä ihotyyppi sulla on? 😊

  • Marjaana

    Moikka! Ikävä vaiva tosiaan, mulla puhkesi pod 2019 syksyllä ja silloin se oli tosi paha. Kaveri kellä myös pod, vinkkasi, että jätä sulfaatit pois. Niin vaihtui shampoot, kasvojenpesuaine, meikkivoide(?!) sekä hammastahnakin varuiksi! Ihon hoitoon, otsonoitu oliiviöljy on ollut paras kokeilemani apu tähän mennessä. Ei miellyttävin haju, mutta toimii super hyvin!

  • Annukka

    POD taitaa olla todella yleinen kommenteistakin päätellen.

    Myös itselleni on tullut POD kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran korealaisen kosmetiikan seerumista, jonka bongasin täältä blogista. Varmasti tosi hyvä tuote niille, joille sopii 🙂 Sitten toisen kerran bybin kasvovedestä.

    Molemmilla kerroilla rauhoittunut vain lääkärin määräämällä lääkevoiteella. Nykyisin suunymärysihoni ei siedä arkikäytössä muuta kuin perusvoidetta apteekista. Muille kasvojen osille onneksi pystyn käyttämään muutakin. Ihot niin yksilöllisiä.

    • Miia Johansson

      Joo, yleistymään päin ikävä kyllä. 😟 Ja joo Bybin kasvovedessä on paljon aktiiviaineita.

  • Eveliina

    Moikka,

    Mulle alkoi viime vuoden lopulla tulla silloin tällöin punaisia pisteitä suun ympärille ja silmien ympärille. Kävin suihkussa juuri ja en käyttänyt mitään ainetta kasvoilleni ja kun pääsin vessaan peilin eteen niin mun kasvot olivat räjähtäneet. Suun ympärillä ja silmien ympärillä täynnä punaisia kutisevia pilkkuja. Minulla on myös atooppinen iho, joka on pysynyt jo kauan hyvänä kasvoissa paitsi nyt kun olen alkanut käyttämään uusia tuotteita. Olen kokeillut viime vuonna uusia kasvotuotteita ja nyt olen päätynyt käyttämään fiinin kaura puhdistusbalmia, olivia kleinin mineral toneria ja fiinin kaura-tyrni öljyseerumia. Meikkiä käytän 1-2 päivää viikosta, muuten olen ilman meikkiä, niissä käytän ihan perus sokoksen valikoimaa. Onko sulla vinkkejä mikä voisi olla avuksi? ☹️

    • Miia Johansson

      Joo 😊 sun kannattaa vaihtaa juurikin vähemmän ihoa aktivoiviin tuotteisiin, kuten esim. näihin tämän postauksen tuotteisiin tai joihinkin muihin. Jos sulla on siis POD. Mutta tietty kannattaa varmistaa asia lääkärillä. ❤️

      Näistä sun tuotteista vaihtaisin ensin tuon Olivia Kleinin PODille tarkoitettuun kasviveteen. 🥰

  • Äityliini

    Osaisitko auttaa tuotteissa, kun epäilen, että lapsella tämä. Lehahtelee välillä, varsinkin talvisin ja iltaisin. Päivisin näppyjä ei näy, mutta illalla hampaidenpesun jälkeen punoittava pieniä näppyjä. Olen muutamana iltana laittanut bybin babe balmia ja lapsen mielestä se tuntunut mukavalta kun ei kirvele. Vai pitääkö tässä vaan kääntyä lääkärin puoleen. En ole ennen edes tajunnut että voisi olla tätä. Lapsi on 8v poika.

    • Miia Johansson

      Heippa Äityliini! 😊 Kannattaa joo käydä lääkärissä, niin sitten tietää hoitaa sitä oikein. ❤️

  • Heli

    Moikka! Tää kuulostais mun ongelmalta. Mulla on nyt käytössä se keltanen balmimainen puhdistusgeeli mitä oot myös käyttäny sekä olivia kleinin kasvovesi plus joku twistben koivukasvovesi. 😃 Aamusin oon käyttäny tota kolme cosmeticsin voidetta ja iltasin sit oisko bybin yövoidetta, jos muistan oikein.

    Onkohan nää nyt ihan superhuonoja, välillä tuo nenänpieli on vähän parempi ja välillä tosi hilseilevä. Edes alima puren mineraalimeikkivoide ei näytä hyvältä.

    • Miia Johansson

      Kannattaa käydä lääkärissä tsekkaamassa onko kyse PODista ja näin sitten tietää miten sitä hoitaa. 🥰 Voi olla myös esimerkiksi ruusufinni.

  • Pod-vaivaa

    Kiitos superihanasta blogista. Tosin täytyy myöntää et se lienee osasyynä pod:n puhkeamiseen, kun on tullut ”muutama” putelo hankittua postausten perusteella 😅.

    Mulla on loppu syksystä ihotautilääkärin diagnosoima pod, jota olen yrittänyt hoitaa rasvalla (ab odottamassa mut sitä vältän loppuun saakka). Mulla on aina ollut superhyvä iho ja nyt tosiaan näpyt ovat ohimolla / suunympärillä jo toista vuotta. välillä parempia aikoja ja välillä suorastaan hirveää.

    Kiinnostaisi voisiko tuo OLIVIA KLEIN HYDRA SERUM sopia?Eli onko siinä aktiivisia ainesosia (ts. Kannattaako yrittää sitä kokeilla?).

    Kasvoöljyt (whamisa organic flower facial oil ja evolve miracle facial oil) aiheuttaa välillä oireita, jännä ettei kuitenkaan aina. bybin bacuchiol booster taas räjäyttää ihottuman. Ostettu myös mm. Evolven 3 – setti kasvojen hoitoon (radiant glowmask, Bio-retinol gold mask, miracle mask) ja näistä myös joku ärsyttää pahoin ihoa – retinoli ei taida olla hyväksi?

    Lisäksi evolvelta käytössä true balance lotion (tätä iho kestää, mut voide ei tunnut tarpeeksi kosteuttavalta ja rullautuu iholta jos käyttää meikkivoiteen alla – meikkivoidetta laitan harvoin) sekä daily renew facial cream (sekään ei kovin kosteuttava) ja evolven hyaluronic serum. joe blascolta löytyy perfect moisturizer ja kasvovesinä vichy mineral 89 booster, sekä flow cosmetic:n ruusuvesi (molempia kestää).

    Nyt olen hankkinut Favoran rauhoittava ja ravitseva hoitovoiteen (siitä iho ei ärsyynny ja haluaisin jonkun seerumin, mut mietityttää et millaista kannattaisi kokeilla).

    Minulla on vaalea, ruskettuva iho, mutta iho on rutikuiva ja elottoman näköinen, vaikka miten kosteuttaisi. Mut nuo nyppylät on kyllä jotain hirveetä. Päälle kolmekymppisenä teinin iho 🙁

    • Miia Johansson

      Nyt vaan ihan aluksi todella yksinkertaisiin tuotteisiin siirtyminen ja katso vasta sen jälkeen seerumeita. ❤️😊

  • Jenni

    Moi Miia, oon saanut sun blogin kautta monta hyvää vinkkiä, kiitos siitä! Mulla on myös pod, joka jostain kumman syystä oireilee joka vuosi about samana ajankohtana (erikoista). Mulla on nyt käytössä Medik8 tuotteet ( Advanced Night Restore yövoide, C-Tetra Cream päivävoide, C-Tetra+ Intense seerumi ja Crystal Retinal 3 seerumi), mutta aloin miettimään, että onkohan ne ihan sopivia, jos on pod?

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni! 🙂 Mä en oo tutustunut tuohon Medik8 brändiin, mutta PODissa on tärkeää käyttää tosi simppeleitä ja hellävaraisia tuotteita. INCIstä näkee onko niissä aktiivisia aineisosia ja sekään ei ole hyvä merkki, jos lstä on tuhottoman pitkä, mikä ikävä kyllä synteettisellä puolella on kovin yleistä. Ei apteekin perusrasvoissa tosin.

  • Henna

    Hei! Olisiko sinulla suositella jtn toista kasvovettä POD iholle kuin tuo flow. Olen nyt käyttänyt sitä pari kk ja edelleen pod oireilee kovasti. Putsarina on Flown balm to milk ja sekin! jättää ihon kiristelemään. 😳 Kasvovoiteena olen käyttänyt nyt apteekin hajusteetonta perusvoidetta kun yritän löytää ensin oikean kasvoveden ja putsarin. 😏 Tuntuu että menee ihan mönkään nyt tämä. Raskaus, hormonit, stressi, univaje jne puhkaisi minulle tämän eikä loppua näy.

    • Miia Johansson

      Heippa Henna! 🙂 Otappa yhteyttä Twistbehen heidän sivuilta ja vasemman alalaidan vihreän chat-palleron kautta. 🙂 Kuulostaa nimittäin siltä, että ongelma on melko kokonaisvaltainen ja en valitettavasti osaa tuota sisäisen kauneudenhoidon puolta, johon voi olla, että pitää katsoa. <3

  • Heidi

    Moikka! Mulla on ollut vuosia sitten ruusufinni joka pysynyt mitkään poissa ja parani nopeasti rosazol voiteella. Nyt olen raskaana ja samaan aikaan kun raskauduin vaihdoin ihoni hoitotuotteet sinun suosittelemiin, tällä hetkellä suunympärykseni, leukani on täynnä punaisia näppyjä. Ehkä pod? Rosazol voide ei auta. Voiko nämä käyttämäni tuotteet pitää tätä yllä? Mulla käytössä fiini kaura puhdistusbalmi, bybi Milk melt, olivia klein mineral spray toner sekä olivia klein balance cream? Turhauttaa kun näpyt on ja pysyy😭

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 😍 Ja siis onpa kökköä, mutta joo nämä tuotteet ovat kyllä liian aktivoivia, jos epäilet, että sulla on POD. Tässä postaus PODista, josta pääset ehkä paremmin kärryille mikä se on ja miten sitä hoidetaan. ❤️

      https://miiajohansson.com/2021/01/suunymarysihottuma-eli-pod-nama-tuotteet-auttavat/

      • Heidi

        Oliko noista tuotteista kaikki huonoja vai osa? Harmittaa laittaa kalliit tuotteet eteenpäin kun juuri päätin panostaa hyviin ihonhoitotuotteisiin😭

        • Miia Johansson

          Heippa! Pahoittelen.. nyt mulla on mennyt viestit sekaisin. Mulla tulee niin paljon kommenteja myös näihin vanhoihin postauksiin ja oon katsonut ilmeisesti, että tämä sun viesti on tullut johonkin toiseen postaukseen (wordpress-alusta näyttää kaikki kommentit samassa näkymässä.. tulee ne sitten uuteen tai vanhaan postaukseen). Varmaan huomasit, että olin linkannut tuohon mun kommenttiin tämän ihan saman postauksen, jonka alla nyt viestitellään. 😀

          Eli tämän postauksen tuotteet juurikin sopii PODiin. 🙂

          On siis mahdollista, että nuo tuotteet, jotka oot ostanut ei sovi juuri sun iholle, jos sulla on POD. Mutta kannattaa ehdottomasti käydä hakemassa lääkäriltä diagnoosi, niin sitten ihoa on helpompi hoitaa, kun tietää mistä oireet johtuu. <3

  • Peppi

    Eikö kenelläkään maski ole laukassut tätä podia?

    • Marjo

      Minulla oireet alkoi kun töissä piti käyttää ffp2-maskia. Nyt yritän päästä eroon oireista, mutta kirurginen maskikin saa oireet pahenemaan.

  • Johanna

    Hei Miia, minu vaivaa myös POD ja haluaisinkin tietää, onko käyttämässäni rasvassa ainesosia, jotka eivät POD-oireiselle sovi. Rasvan INCI:

    Aqua, Glycerin, Shea Butter Ethyl Esters, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Squalane, Sepiolite Extract, Betaine, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Pectin, Xanthan Gum, Chondrus Crispus, Avena Sativa (Oat) Meal Extract, Sorbitan Caprylate, Propanediol, Benzoic Acid, Polyvinyl Alcohol, Glycolic Acid, Lactic Acid, Copper Palmitoyl Heptapeptide-14, Heptapeptide-15 Palmitate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Yeast Polysaccharides, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Beta Carotene

    • Miia Johansson

      Heippa Johanna! 😊 Mä suosittelen ehdottomasti yksinkertaisempaa inci-listaa PODiin. Lisäksi en itse suosittele synteettistä kosmetiikkaa ihonhoidossa, joten en suosittelisi tätä tuotetta. Sisältää mm. Mikromuovia, joka on tietty todella yleistä synteettisessä kosmetiikassa. 😔

  • Emma

    Moikka. Minulla on hyvin todennäköisesti POD. Käytän ihonhoitoon seuraavia tuotteita:
    – madara cleansing milk
    – pure beauty pirch sap mist
    – bybi bakuchiol booster
    – balm balm beauty balm
    – balm balm frankincense kasvoöljy
    Tiedän että suurimassa osassa noista on aktiiviaineita, mutta onko noista mikään sellainen jonka voin jättää vielä käyttöön?

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Joo, nopealla katsauksella näistä en suosittelisi PODiin mitään. 🙁 Siis loistavia tuotteita ovat toki, mutta PODin rauhoittumisen kannalta olisi hyvä vaihtaa simppelimpiin tuotteisiin. <3

  • Kaisa

    Moikka! Mikä öljyputsari ois hyvä PODin kanssa? Puhdistusmaidolla ei tahdo millään lähteä kunnolla meikit pois iholta.

    • Miia Johansson

      Helou 😊 mikä puhdistusmaito sulla on käytössä? Laitatko puhdistusmaidon kuivin käsin kuiville kasvoille ja työstät kunnolla ennen kuin lisäät vettä. Mutta tietty jos käyttää paljon meikkiä niin tämäkään ei välttämättä riitä. Laponien uusi öljyputsari on hyvä PODille. Tai Olivia Klein Oil wash. 😊

      • Kaisa

        Mulla on Laponien milk cleanser ja teen juurikin noin, silti tuntuu ettei puhdistu. Ja ihon pinta jää ihmeellisen tuntuiseksi, vaikea selittää mut tuntuu vähän sellaiselta tahmealta muoviselta. Ihan kun jäis joku kerros. 🤔 mutta kiitos, mä tutustun noihin kahteen!

        • Miia Johansson

          Mietin, että joillakin, jotka on tottuneet todella tehokkaasti puhdistaviin tuotteisiin niin usein hellävaraiset tuotteet tuntuu juurikin tuolta, että iholle jäisi jokin kalvo tai kerros tuotetta. Mutta voihan olla myös, että tarvitsisit vaan konjak-sienen puhdistuksen apuun. Mutta tosiaan enempi meikki lähtee helpommin öljyputsarilla. 🙂

  • A-L

    Hei,

    mulla puhkesi raskausaikana POD, sen sai lähtemään käyttämällä omenaviinietikkaa kasvoveden tapaan (ihan halpis Rainbow) 😊

  • Ansku

    Hei,

    Tässä keskusteluketjuassa on paljon hyviä vinkkejä, joita kannattaa kokeilla, kiitos kaikille!

    Lisäisin vielä oman kokemukseni POD:sta – itselleni sitä aiheuttaa sulfaattia sisältävä hammastahna.

    Oma POD oli niin paha, ettei sen kanssa voinut mennä ilman meikkiä asiakastapaamisiin ja meikki ei edes kyennyt ihottumaa peittämään ja tietysti myös pahensi oireita. Kun vaihdoin hammastahnaa, ihottuma alkoi heti rauhoittua ja nyt lähes jo huomaamaton.

    Kosmetiikkana käytän nyt apteekin La Roche-Posay Toleriane-sarjan tuotteita, joita saa silloin tällöin edullisesti nettikaupoista.

  • Ansku

    Kerta Acon öljyputsarilla riitti, että POD kukkii iholla nyt todella pahasti.

    Pakko lähteä apteekkiin hakemaan sinkkivoidetta, en ole sitä aikaisemmin kokeillut.

  • Tiina

    Käykö laponien tuotteet podin hoitoon?

    • Miia Johansson

      Joo käy ainakin osa tuotteista ja tietty PODin kanssa on tosi yksilöllistä myös. Laittaisin Laponielle viestiä. Heillä on paljon kokemusta, että mitkä heidän tuotteistaa sopii. 😊

  • Ansku

    Hei Mia,
    Mitä olet mieltä sopiiko Evolven Gentle Cleansing Melt – Puhdistusbalmi PODin kanssa? Epäilen itse puhdistaako maitomaiset putsarit meikin iholta riittävän hyvin.

    Entä Flown ruusuvesi, olisiko siitä hyvä vaihtaa jutussa mainitsemaasi merkin toiseen kasvoveteen?

    • Miia Johansson

      PODin kanssa ei öljyputsarit välttämättä toimi 🙁 Mutta lisää maitomaiset putsarit kuivin käsin kuvalle iholle, niin toimii paremmin. Esim. Laponien puhdistusmaito on tosi hyvä näin. Kumpikin Flow kasvovesi sopii hyvin PODin kanssa. 🙂

  • Elena

    Minulla on myös sinkkivoide hillinnyt ihottumaa, olen tykännyt käyttää Atopikin voidetta – sille plussa myös kotimaisuudesta!

  • Anna

    Vaihdoin itellekkin pikkuhiljaa tuotteet näihin, pod kyllä rauhottui, mutta muuten ihosta tuli superkuiva ja hilseilevä. Onko apuja? Käytän siis tuota kehäkukkauute voidetta

    • Miia Johansson

      Laitatko tähän mitkä kaikki tuotteet sulla on käytössä puhdistuksesta lähtien. 🙂

      • Anna

        Laponien puhdistusmaito, flown kasvovesi ja tuo kehäkukkavoide. Meikkinä käytän alimapuren mineraalimeikkipuuteria

  • Anna

    Laponien puhdistusmaito, flown kamomillavesi, kehäkukkavoide ja alimapuren mineraalimeikkipuuteria

  • Anna

    Laponien puhdistusmaito, chamonille calming toner, kehäkukka voide. Alimapuren mineraalimeikkipuuteri.

    • Miia Johansson

      Kiristääkö ihoa pesun jälkeen? Kosteuttaako kasvovesi tarpeeksi eli jääkö jo sen jälkeen iho pehmoiseksi? Imeekö iho tuon Kehäkukkavoiteen heti vai jääkö kasvot kosteutetuiksi? Kerro hieman enemmän, niin koitetaan selvittää. 🙂

  • Anna

    Ei kiristä pesun jälkeen. Tuo kasvovesi on ihan ok tuntuinen, mutta sitä saa laittaa todella monta kerrosta. Vähän ehkä kuivahkon tuntuinen sen jälkeen. Voiteen jälkeen tuntuu hyvälle, mutta ehkä 1-2h niin iho on jo takaisin kuivana. Suihkuttelen pitkin päivää sitten tuota kasvovettä että ei alkaisi hilseilemään

    • Miia Johansson

      PODilla on kieltämättä haastavaa juuri tuo, että iho saisi tarpeeksi kosteutusta, mutta ei sitten taas liikaa aktivoivia raaka-aineita. Olivian syväskosteuttava seerumi tuntuu olevan sellainen, joka sopii hyvin monelle POD-iholle ja voisi olla hyvä lisä kosteutukseen.

      Tämä tuote: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/olivia-klein-hydra-serum/

  • Miia

    Hei!

    Kiitos heti alkuun kaikesta työstäsi! Olen oppinut sinulta niin paljon ihonhoidosta ja meikkaamisesta!!! <3

    Olen kärsinyt 4v sitkeästä Podista. Kesän lopulla haksahdin Saarentaika Tyrni Luksus kasvosaippuaan, joka maksoi älyttömästi. Alkuun tilanne jopa parani, kunnes räjähti käsiin ihan täysin. Sain naamani räjähtämään pahiten ikinä… ),:

    Moni POD googlettava päätyy kyseisen valmistajan sivuille heti, kiitos heidän ärhäkän mainonnan ja sitä suuremmalla syyllä haluan nostaa asian esiin täällä, koska myös tänne päädytään Googlen kautta helposti kyseisen ongelman takia.

    Nyt kysyisinkin, osaatko veikata mikä tuotteen "taika" muka on ja mikä räjähtämisen aiheutti:

    AINESOSAT: Kookosöljy (luomu), Oliiviöljy (luomu), Vesi, Auringonkukkaöljy (luomu), Glyseriini, Sheavoi (luomu), Kaakaovoi (luomu), Laventelin eteerinen öljy, Kaoliinisavi, Pelargonian eteerinen öljy, Teepuun eteerinen öljy, kuivattua tyrninlehteä saaristosta (luomu)

    Valmistaja: Saaren Taika, Särkisalo

    Kiitos Miia jo tuhannesti etukäteen.

    • Miia Johansson

      Heippa kaima 🙂 Saippuat todellakin ovat ongelmallisia kasvojen ihon hoidossa ja en suosittele niitä missään nimessä. Myös kollegani Katja Kokko sekä Karkkipäivän Sanni ovat kanssani samaa mieltä. Ja varmasti kuka tahansa, kuka on opiskellut ihon toimintaa ja kosmetiikan ainesosia. Tässä aiheesta juttuja mitä saippua tekee iholle (mukana näiden kahden kollegan kommentit):

      https://miiajohansson.com/2021/08/kasvojen-pesu-palasaippualla-hyva-vai-huono-idea/

      Se, että tilanne aluksi paranee voi johtua niin monesta asiasta: Mitä iholla on ennen käyttänyt ja mikä tilanne ihossa on tai on ollut. Yksi esimerkki on se, että tässä on kuitenkin todella vähän raaka-aineita (+ ihoa rauhoittavia raaka-aineita), joka on PODille hyvä. Mutta tosiaan se ei vie pois sitä, että tuote on saippua, joka on aivan liian emäksistä sekä pesevää kasvojen pesuun ja häiritsee ihon mikrobiomin toimintaa.

      Mä vastaan IGn puolella lähes viikottain kysymyksiin tästä tuotteesta ja mun mielipidettä asiaan. Ihonhoitoa ja kosmetiikan raaka-aineita opiskelleena saippuaa en voi missään nimessä suositella kasvojen iholle.

      Kiitos, kun tulit jättämään viestin. <3

      • Miia

        Kiitos Miia <3

        En itsekään tajunnut tämän olevan oikeasti saippua, vaan lähinnä tällainen ihonhoito -palatuote. Harmittaa, että haksahdin tähän ja toivon, ettei muut haksahda, jotka löytävät blogiisi PODin tiimoilta.

        Käytössäni on Olivia Kleinin tuotteet ja lisäsin tämän öljyputsarin jälkeen tavallaan kaksoinpuhdistuksen 2. osaksi, niin kuin jämy suositteli pesemään öljynjämät kasvoilta.

        • Miia Johansson

          Äh voi kökkö.. ja siis jos laadukkaasta putsarista jää öljyn jäämiä iholle, niin ne on vaan positiivinen asia. Laadukkaat kasviöljyt hoitaa ihoa. Mutta jos haluaa varmistaa, että kaikki lika on pois, niin kääntyisin konjac-sienen puoleen. Tai tosiaan kaksoispuhdistus toimii kanssa, mutta toisen vaiheen tuotteeksi jokin hellävarainen puhdistusmaito esimerkiksi. ❤️

          Ja hei eihän näitä voi tietää.. harmi tietty vaan, et sulla meni rahaa hukkaan ja iho huonompaan kuntoon. Mutta kyllä se iho siitä hiljalleen rauhoittuu. ❤️

  • Hanna

    Onko sinulla jotain toista kasvovettä suosittaa? Tuo kamomillan tuoksu on arvostelujen mukaan aika vahva niin epäilyttää sen kokeileminen. Minulla ollut jo pidempään käytössä Alteyan ruusuvesi joka ei ärsytä ihoa, mutta nyt talven tullen kaipaisin hoitavampaa vettä.

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna 🙂 No ruusuvesi on tuoksultaan ainakin huomattavasti vahvempi kuin kamomillavesi, mutta toki tuoksuasiat on niin henkilökohtaisia. Usein henkilöt, jotka eivät ole tottuneet luonnon tuksuihin vierastavat niitä alkuun todella paljon ja nämä kommentit saattavat olla myös sellaisilta. Omaan nenään kamomilla on todella mieto tuoksu, mutta tosiaan tämä vain mun mielipide. PODiin on tosi vaikea löytää kosteuttavampia ja siihen sopivia kasvovesiä, joten yhtenä vaihtoehtona suosittelisin erityisesti nyt talvella lisänä Olivia Klein Hydra Serumia. 🙂

  • Ninja

    Moikka Miia! Mulla on todettu nyt tuo POD ja on menossa antibioottikuuri. Töissä pitäisi käydä joten kyselisin mikä meikkivoide ja puuteri olisi sellaisia mitä voisi käyttää työpäivän ajan? Iholle ei varmasti hyvää meikkaaminen tee, mutta ilman meikkiä ei myöskään kehtaa töihin mennä. 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Ninja ja onpa ihan supertylsää kuulla! 🙁 Tuossa postauksen lopussa lukee paras meikkipohja vinkki podiin. 🙂

  • Veera

    Moikka!

    Löysin postauksesi näin muutaman vuoden jälkeen, kun lähdin tutkimaan eri tuotevaihtoehtoja suunympärysihottuman puhkeamisen jälkeen. Minulla PODin aktivoi korona-ajan maskin käyttö, jonka jälkeen se on oireillut aika-ajoin.

    Nyt ihottuma nosti jälleen päätään (oireilee aina näin keväisin) ja lääkäri määräsi minulle rosazol voidetta, sen tehokkuudesta en osaa vielä sanoa.

    Muuten olen käyttänyt BiON tuotemerkin hyalyronihapposeerumia sekä kasvorasvaa, joka soveltuu sekä silmänympärysiholle sekä kasvoille. Mitä mieltä olet näistä tämän merkin tuotteista?

    • Miia Johansson

      Heippa Veera 🙂 En ole tutustunut näiden tuotteiden inciin, mutta jättäisin myös hyaluronihapon pois ja siirtyisin inciltään mahdollisimman yksinkertaisiin tuottesiin niin pääset tuloksiin. <3

      • Veera

        Moikka!

        Kiva kun vastasit😊 tuon BiON kasvorasvan inci lista on seuraava:

        Avainainesosat:
        Safloriöljy, Amerikanpähkinäöljy, Kasviperäinen glyseriini, Sorbitoli (NMF), Kamomillauute, E-vitamiini, Vihreä tee-uute, Aloe Vera-uute, Steariinihappo (NMF)

        Ainesosat:
        Deionized Water (Aqua), Carthamus Tinctorius Seed Oil (Safflower), Corylus Americana Seed Oil (Hazelnut), Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Glycerin (Vegetable), Caprylic /Capric Triglyceride, Sorbitol, Tocopheryl Acetate (E-vitamin), Camellia Sinensis Leaf Extract (Green Tea), Anthemis Nobilis Flower Extract (Roman Chamomile), Aloe Barbadensis Leaf Extract (Aloe Vera), Dimethicone (*from natural mineral – sandstone), Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexyl Glycerin, Hexylene Glycol

        • Miia Johansson

          Joo, käyttäisin POD iholla jotain simppelimpää tuotetta ja varsinkin jos tuntuu ettei tämä sovi omalle POD iholle. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram