TEININ IHONHOITO – SIMPPELIT JA TOIMIVAT TUOTTEET

15.07.2020

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Teini-ihon hoito on hyvä aloittaa viimeistään silloin, kun alkaa käyttämään meikkiä. Myös niiden teinien, jotka eivät käytä meikkiä, on hyvä aloittaa ihon puhdistaminen ja kosteutus ihan viimeistään silloin, kun iho antaa ensimmäisiä merkkejä hormonitoiminnasta eli epäpuhtauksia ilmenee iholla.

Tämä on teidän usean toivoma postaus, koska haluatte opettaa lapsianne hyvään ihonhoitoon. Ette arvaakaan kuinka iloiseksi tämä minut tekee. Ihonhoito on yksi asia ruokavalion lisäksi, jolla voi auttaa teiniä iho-ongelmien ja sitä kautta mahdollisten epävarmuuksien kanssa.

TEINI-IHON PUHDISTUS ON AVAINASIA

Sinänsä valitsemani väliotsikko tuntuu hassulta, sillä hellävarainen puhdistus on AINA avainasia. Liian vahvoilla puhdistustuotteilla tekee iholle helposti vaan lisää finnejä. Toisaalta jos iho jää likaiseksi, niin sekin voi muodostaa epäpuhtauksia. Lisäksi likaiselle iholle ei oikein mikään ihonhoitotuote imeydy kunnolla, joka on muuten hyvä vinkki niille, jotka pesevät ihonsa aina pelkästään vedellä. Eihän sitä käsiääkään pese vaan vedellä.

Hellävarainen, superlaadukas, riittoisa ja edullisemmasta päästä löytyvä *puhdistusmaito Apeironilta on loistava teini-iholle. Jos meikkiä tulee käytettyä enemmänkin, niin suosittelen ehdottomasti käyttämään kaksoispuhdistusta. Ensimmäisen vaiheen öljyputsarilla saa ensin sulatettua meikin ja toisen vaiheen putsarilla saa loputkin lian jämät pois ihohuokosista. Olen huomannut käytännössä omalla ihollani, että hellävarainen kaksoispuhdistus on todellakin sen arvoista ja pitää finnit loitolla epäpuhtauksiin taipuvaisella sekaihollani. Eikä se vie aikaa yhtään sen enempää. Kaksoispuhdistukseen suosittelen *Flown putsaria ensimmäiseen vaiheeseen ja mainitsemaani *Apeironin puhdistusmaitoa toiseen vaiheeseen.

LUE LISÄÄ: YLEISIN IHO-ONGELMIEN AIHEUTTAJA: VÄÄRÄ PUHDISTUSTUOTE

MYÖS RASVAINEN IHO TARVITSEE KOSTEUTUSTA

Teini saattaa helposti jättää ihon kosteutuksen väliin, sillä hänen ihonsa voi tuntua jo valmiiksi helposti rasvoittuvalta. Näin tästä aika pelottavan esimerkin teinijulkkis Addison Raen tube-kanavalla, jossa hän pesun jälkeen (sekin hieman erikoinen) laittoi vaan finnien päälle paksun kerroksen jotakin voidetta. Huih, teki ihan pahaa hänen ihonsa puolesta. Rasvainen iho tarvitsee kuitenkin kosteutusta, koska ilman sitä iho saattaa alkaa rasvoittumaan entistä enemmän. Etenkin, jos ihoa puhdistaa liian vahvoilla putsareilla.

Iho tarvitsee siis vesikosteutusta ja öljykosteutusta. Jos finnejä ei ole, niin simppeli *Balm Balmin ruusuvesi sopii hyvin kasvovedeksi. Jos taas finnejä alkaa tulemaan, niin *Olivia Kleinin tasapainottava ja kosteuttava kasvovesi on tällaiselle teini-iholle hyvä. Nämä molemmat siis suihkutellaan kasvoille, koska kasvoveden on tarkoitus aloittaa ihon kosteutus eikä enää puhdistaa sitä.

Kolmantena vesikosteutus lukitaan iholle kosteusvoiteella tai öljyllä. Olivia Kleinin mattaiseksi pinnaksi jättävä *Hydra Lotion kosteusvoide sopii joka teinille. Jos epäpuhtauksia esiintyy, niin aivan ehdoton ja superedullinen kasvoöljy on *Apeironin jojoba- ja teepuuöljy yöksi.

LUE MYÖS: LAADUKAS KASVOVESI – TUNNISTATKO SELLAISEN?

teinin ihonhoito

Teinin ihonhoidon ei siis tarvitse olla monimutkainen ja simppelit raaka-aineet ovat parasta. Ainoa mihin tosiaan panostaisin kunnolla on hellävarainen kaksoispuhdistus, jos meikkiä tulee käytettyä enemmän. 

  • Taija

    Meillä on 12 vuotias tyttö, jolla on paljon näppyjä etenkin otsassa. Meillä on hyvät aineet käytössä, kiitos Twistben 🥰 Tyttöä välillä kyllästyttää, kun joka ilta passitan kasvojen pesulle ja ihoa hoitamaan.

    Mua ei nuorena kukaan neuvonut, käytin clerasilia kasvojen pesuun ja siinäpä se. Joskus laitoin kasvovoiteeksi erioilin kosteusvoidetta…

    suoritan itse parhaillani Twistben uusi alku ihollesi-verkkovalmennusta. Tosi hieno kurssi! Eilen uskalsin tutkia entisten kasvojen puhdistustuotteiden ja voiteiden inci-listoja, kyllä järkytti 😅 Nyt mulla on käytössä niin hyvät tuotteet, että koen siitä iloa joka päivä.

    • Miia Johansson

      Oi miten ihana kuulla! <3 olispa muakin passitettu pienenä pesemään naamaa hyvillä tuotteilla. En edes muista millä putsasin naamaa.. varmaan käsisaippualla tai jollain geelimäisellä vahvalla putsarilla.

  • Jonna

    Kannattaa tutustua myös Saaren Taika teepuusaippuaan 😊 Rauhoittaa aikuisen ihoa ja hormoninäppyjä, mutta yhtälailla käytössä miehen sisaren teini-ikäisellä pojalla.

    • Miia Johansson

      Heippa Jonna! 🙂 Mulle onkin vielä saippuat vieraita juttuja erityisesti kasvojen ihonhoidossa. Täytyy aloittaa syksymmällä opiskelemaan asiaa. 🙂 Olisi mielenkiintoista tietää, että mikä on tämän Saaren Taikasaippua pH-arvo. 🙂

  • .

    Myöskään lääkärille menemistä/viemistä ei kannata pitkittää jos tilanne sitä vaatii eikä muut keinot auta! Itse kärsin ihan liian pitkään ennenkuin uskaltauduin menemään ja yhdellä ab-kuurilla tilanne parani jo huomattavasti 😊

    • Miia Johansson

      Ehdottomasti, jos kyseessä on vaikeita iho-ongelmia. <3 Ihanaa kuulla, että sulla helpotti tilanne ja ei palannut takaisin. :) Usein lääkekuurien jälkeen monella oireet palaavat (viestien perusteella, joita oon saanut), koska syy on edelleen tallella. Mä suosittelen lämpimästi Twistben sisäisen ihonhoidon ohjausta, jos ongelmaan ei löydy vastausta. Palvelu löytyy tästä:* https://bit.ly/32roERQ

  • Sanni

    En ole enää teini, mutta ihoni ei edelleenkään ole priimakunnossa. Vaihdoin viime syksynä vaahtoputsarit ym. väärät tuotteet pois käytöstä sun vinkkejä mukaillen, nyt käytössä evolve cleansing melt, huxley puhdistusgeeli, flow ruusuvesi, olivia klein hydra lotion ja fiinin kaura-tyrniöljy. Aamuisin yleensä pelkkä vesipesu+suihke+voide. Tuntuu, että iho on paremmassa kunnossa eikä finnejä tule yhtä paljon kuin ennen, mutta ihohuokoset tuntuvat laajentuneen (toki ikäkin varmaan alkaa tässä kolmekymppisenä tehdä tehtävänsä). Edelleen ihoni on tukkeutuva, erityisesti T-alue on täynnä pientä “hikinäppyä” tai miksi sitä kutsuisi. Saakohan sellaista mitenkään pois, olen ymmärtänyt että on melko pysyvä ominaisuus?

    Lisäksi haluaisin kysyä, että mikä tuon meikinsulattajan tarkoitus on, kun esim. mielestäni huxleyn puhdistusgeeli puhdistaa yksinäänkin jo todella hyvin, ja poistaa myös sulattajan jättämän “öljyn” iholta? Olen kaksoispuhdistusta käyttänyt siis jo kuukausia, mutta nyt vasta herännyt miettimään, että mikä tuon sulattajan todellinen tarkoitus on, kun sen jälkeen pestään vielä toisella aineella 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Sanni! 🙂 Ihonhoito tosiaan on vaan jäävuoren huippu ja sillä pystyy lopulta vaikuttamaan ihoon hyvin rajallisesti. Ihoon vaikuttaa nimittäin uni, stressi, ruokavalio, liikunta, hormonaalinen toiminta ja vaikka mitä. En tiedä nyt ihotyyppiäisi, mutta Evolevn Cleansing Melt on parempi kuivalle iholle ja Huxleyn geeliputsari taas sekaiholle tai rasvoittuvalle iholle. Eli pientä viilausta voi halutessaan tässä tehdä ja esim vaihtaa tuon geeliputsarin vielä hellävaraisempaan. Mutta uskoisin, että muilla tekijöillä saa enemmän tuloksia aikaan. Kirjoittelinkin tästä hetki sitten, että mitäs jos sillä ihonhoidolla ei saa ihoaan kuntoon. Eli postauksessa on vaihe vaiheelta mitä tehdään, kun halutaan iho parempaan kuntoon. Löydät sen tästä: https://miiajohansson.com/2019/12/26/kuinka-saada-taydellinen-iho-ihan-oikeasti/

      Öljyputsari tosiaan sulattaa meikin ja lian pois. Tämän jälkeen puhdistetaan vielä itse iho kunnolla eli saadaan vielä kunnolla toisessa vaiheessa nuo ihohuokoset puhtaaksi. Tämä kaksoispuhdistus on erityisen tärkeää iholla, johon kertyy helposti epäpuhtauksia. Esim kuivalle iholle tuo Evolve riittää usein pelkästään, mutta senkin kanssa tietenkin puhdistus pitää tehdä huolellisesti. Hieman ytymmät putsarit putsaa aina todella hyvin jo yhdellä tuotteella niin meikin kuin ihonkin ja näin usein geeliputsarit tekevät. Tästä usein myös kertyy ongelmia, jos putsari on vahva. Kuivalle iholle tosiaan tuo Huxley voi sen puolesta ollakin liikaa, vaikka se ei ole geeliputsareista sellainen perinteisen kuivattava ollenkaan. Riippuus siis niin mistä ihotyypistä puhutaan.

      Ja tuli muuten mieleen, että voithan vielä kokeilla tasapainottavaa Olivian Toneria, koska tällä hetkellä sun kasvovesi on ainoastaan kosteuttava. Ja teepuuöljy on kanssa yksi sellainen, joka on hyvä epäpuhtaalle iholle. Näistä puhuinkin tässä postauksessa.

      Mutta siis silti en tietenkään voi luvata mitään muutoksia ihossa, jos syy löytyy jostain muualta kuin ihonhoidosta. Mutta voit testata jos haluat. <3

  • Jenni

    Ymmärtääkseni Garnierin Lemongrass geeliputsari ei sisällä SLS ja toimii hienosti toisen vaiheen pesussa öljyn kanssa.

    Aqua/​Water, Sucrose*, Coco-Betaine, Glycerin, Coco-Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate, Xanthan Gum, Cymbopogon Schoenanthus Oil*, Centaurea Cyanus Flower Water*, [more]

    Vinkki siis kaikille markettikosmetiikkaa kaipaaville😊

  • Mari

    Voi kiitos tästä postauksesta! Tyttäreni tuli tänään teini-ikään ja yhdessä ollaan seurattu sinun blogia ja instaa. Tämä oli kuin synttärilahja meidän neidille! 🙂
    Ei asuta Suomessa, niin joskus on vaikeaa löytää mainitsemiasi tuotteita, mutta hyvillä vinkeillä pääsee pitkälle ja voi yrittää löytää vastaavia.
    Kiitos ihanasta blogista ja kaikesta tiedosta ja ammattitaidosta, mitä jaat. Olet vienyt meidän ihonhoidon ja meikkauksen uusille leveleille! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Mari! 🙂 Oi miten ihana kuulla. Käsittääkseni muuten Twistbe toimittaa myös ulkomaille. <3

  • Laura

    Aivan ihana meikki sulla tässä postauksessa.

    • Miia Johansson

      Kiitos Laura! <3

  • Kati

    Saako nuo kyseiset tuotteet ostettua kaikki samasta nettikaupasta?
    Linkit ei toimi…

    • Kati

      Nyt toimii!

    • Miia Johansson

      Joo saa ostettua 😊

  • Riikka

    Hei! Sopivatko nämä tuotteet myös pian 30v. Naisen akne ihon hoitoon? Minulle puhkesi reilu vuosi sitten akne. Johon olen syönyt Ab. Kuurin joka auttoi juurikin hetkellisesti. E pillerit aloitin siinä toivossa että jos tämä vaiva olisi hormoni peräistä. Niistä oli pieni apu, mutta en halua syödä niitä muista syistä enään.
    Ihonhoito rutiinini menevät kutakuinkin näin: Illalla poistan cliniquen take the day Off balmilla suurimman osan meikistä, jonka jälkeen olen pessyt la roche posayn EFFACLAR H puhdistusvoiteella ihosta loput meikin jäämät. (tässä lukee että on hellävarainen ja kosteuttava) putsari mutta tuoteluettelossa on juurikin aineita joita ei ilmeisesti suositella tai se on liian kuivattava? Tämän jälkeen olen laittanut lumenen tehokosteuttavan seerumin ja 24/7tehokosteuttavan kasvovoiteen. Lisäksi olen laittanut ongelmakohtiin (posket, leuka) skinnorenia mitä ihotautilääkäri on määrännyt. Aamulla pesen kasvot puhdistusvoiteella ja laitan seerumin ja kasvovoiteen. Tuntuu kuitenkin ettei tämä välttämättä ole paras mahdollinen kombo minun pintakuivalle, herkälle akne iholleni. Olisin kiitollinen jos voisit neuvoa mitkä tuotteet voisin ostaa kokeiluun! Kiitos ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Riikka! 🙂 Mä en hirmuisen mielelläni puutu akneasioihin, koska akne on peräisin usein muualta kuin ihonhoidosta. Mutta toki moni täällä on sanonut, että on saanut aknen pois mun vinkeillä. Tällöin siis sitä aknea on aiheuttanut itselleen aikaisemmin vaan väärillä ihonhoitotuotteilla. Mä en itse ole tutustunut noihin sun käyttämiin tuotteisiin, mutta kurkkasin tuota la roche posayn inci-listaan ja siellä on monta aineisosaa, joita en eri syistä suosittele. Epäilen myös, että noissa Lumenen tuotteissa on mitään ihoa tasapainottavia ja rauhoittavia ainesosia, joita tarvitset. Toki en ole kurkannut näitä tuotteita, mutta kuulostaa enemmän kuivan ihon tuotteelta. Lisäksi sulta puuttuu ihonhoidosta kasvovesi.

      Mutta siis lyhykäisyydessään tämän postauksen tuotteet sopivat hyvin myös akneiholle. 🙂

      • Riikka

        Kiitos vastauksesta, tilasin testiin suosittelemasi kasvoveden ja kasvovoiteen. Puhdistusmaito oli tilapäisesti loppu, mutta ajattelin tilata sitä myös kunhan on taas saatavilla. Ajattelin vielä että osaisitko suositella tähän lisäksi vielä jotain kosteuttavaa seerumia? Olisikohan se tarpeen? 😊Jotenkin pelottaa aina kun vaihtaa tuotteita etteivät ne ole tarpeeksi kosteuttavia ja kuivattavat ihoa entisestään. – Riikka

        • Miia Johansson

          Heippa Riikka! No voi harmi, että oli loppu. Itseasiassa tuo kasvojen pesu on tässä se kaikista keskeisin asia juuri siihen ettei kasvot kuivu ja saat myös hyviä tuloksia. Jos muuten meikkaat, niin suosittelen ehdottomasti tätä hellävaraista kaksoispuhdistusta. 🥰 Kannattaa lukea tuo teksti, jonka linkkasin tähän postaukseen eli miten putsari on se yleisin iho-ongelmien aiheuttaja. 😊

        • Pirita

          Täällä akneihoinen! Käytän Flow putsaria ja konajc sientä. Pesun jälkeen kasvovetenä Olivia Kleiniä ja jojoba öljy kasvoille.

          Ei oo iho ollut koskaan näin hyvänä, vaikka edelleen aknea on. Käyttössä ollut huhti-toukokuusta tuotteet 🙂

          • Miia Johansson

            Ihanaa Pirita! <3 Kiva kun tulit jättämään vinkkiä. Hyvät tuotteet sulla käytössä.

  • Lumi

    Mistä nuo kivat korvakorut ovat? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Lumi! 🙂 Sellainen kuin @nununmaailma Instagramissa.

  • Mira

    Moikka,
    tämä ei nyt varsinaisesti liity tähän postaukseen mutta 😀
    Olin siis tilannut aikaisemmin suosittelemasi Evolven balmin kasvojen puhdistukseen sekä konjac sienen. Lisäksi vielä Kolme cosmeticsin kasvorasvan.
    Aivan ihania tuotteita, mutta ongelmaksi muodostui mm. meikin levitys. Meikkivoide ei siis asettunut kauniisti vaan jäi osittain läikikkääksi ja paikoittain kuivaksi.
    Ilman meikkiä huomaan että iho alkaa jonkin ajan kuluttua kuoriutua, vähänkään jos hieroo niin ihoa lähtee mukana. Myös ilmennyt hilseilyä kasvoilla voiteen imeydyttyä.

    Tahtoisin jatkaa näiden käyttöä, mutta ajattelin kysyä onko vinkkejä. Aikaisemmin mulla siis ollut käytössä aika kovat putsarit, voiko tää siis olla jotain ihon reagoimista uusiin tuotteisiin?

    Kiitos kovasti 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Mira! 🙂 Ei kuulosta reagoinnilta. Nuo tuotteet ovat kuivan ihon tuotteita. Jääkö sulla mahdollisesti putsaria vielä kasvoille vaan saatko sen kokonaan pestyä pois? Ja onko sulla mikä ihotyyppi? Tuo Kolmen kasvovoide on sheavoita ja hyviä öljyjä täynnä ja jotta öljyt imeytyy hyvin on hyvä kasvovesi myös tärkeä. Ettei siis öljyjä laita suoraan kuivalle iholle. Ja tällainen voide on vielä hyvä painella lopuksi iholle.

      Tosiaan hellävaraisempi tuotteita saa hakea ja siksi mietin tuota ihon hilseilyä, että olisiko se vaan tuotteen rullautumista iholla, jos se ei ole kunnolla imeytynyt. Usein moni erehtyy luulemaan tätä ilmiötä siksi, että ihoa lähtee irti, vaikka tosiaan kyse on tuotteen rullautumisesta. Mutat tuo hilseily kuulostaa mielenkiintoiselta. Olisi tosiaan hyvä kuulla, että mikä ihotyyppi sulla on ja mitä muita tuotteita sulla on käytössä. 🙂

      • Mira

        Hmm.. Voi olla että putsaria jää kasvoille. Mulla ei nimittäin toistaiseksi ole vielä mitään maitoputsaria käytössä tuon balmin lisäksi, sienellä käyn kasvot sen jälkeen läpi ja suihkin Avenen lähdevettä.

        Omaan siis juurikin kuivan ihon, nuorempana sain diagnoosin atooppisesta ihosta mutta kasvoissa en ole kokenut sitä enää ainakaan olevan.

        Olen rakastunut estee lauderin meikkivoiteeseen mutta tuntuu että se ei oikein kuivalle iholle sovi, meikkivoide kuivuu aina poskille niin että esim. Contourin teko on haastavaa. Iho on siis kaukana kuulaasta 😀
        Ajattelin siis kokeilla tuotteiden vaihtoa josko se auttaisi mutta toistaiseksi ei. 🙁

        • Miia Johansson

          Heippa Mira! 🙂 Et välttämättä tarvitsekaan muuta putsaria, kun sulla on kuiva iho. Ja oot oikeassa, että Estee Lauderin meikkivoide on kuivalle iholle liian tujua. 🙂 Mä suosittelen kokeilemaan kuivan ihon meikkivoidetta ja saat kuulaan ihon. Sinänsä ihotyyppiä ei pysty muuttamaan ihonhoidolla. Esim itselläni kun on rasvoittuva iho, niin vaikka kuinka hoidan ihoani, niin kuivan ihon meikkivoiteet tekevät naamastani kiiltävän diskopallon.

          Tässä postaus kuivan ihon meikkivoiteista, joita on muuten paljon enemmän kuin rasvaisen ihon meikkivoiteita. <3 https://miiajohansson.com/2019/09/20/paras-meikkivoide-kuivalle-iholle-x3/

          Myös tuossa blogin yläpalkissa on kevyistä meikkivoiteista ja siellä monta kivaa kuivalle iholle.

          Mulla on tulossa postausta kuivan ihon tuotteista, mutta tosiaan kuivasta ihosta puuttuu niin vettä kuin rasvaakin ja hyvä kasvovesi auttaa huimasti asiaan. Avenen vesi on on siis tosiaan vaan pirun kallista vettä ja vesi ei yksin sido kosteutta iholle. Saman efektin saat, kun laittaisit vettä sumutepulloon ja suihkisit kasvoille. <3

          • Mira

            Okei, täytynee kokeilla muuta meikkivoidetta. Oon sitä sinnikkäästi yrittänyt käyttää, koska muuten se asettuu nätisti ja on peittävä sekä kestää koko päivän.
            Täytyy katsoa noi sun postaukset! Josko sieltä löytyisi joku mitä testata.

            Kiitos paljon nopeasta vastauksesta, oon vasta löytänyt sun blogin ja ehdottomasti jään seuraamaan. 🙂

          • Miia Johansson

            Tervetuloa mukaan 🥰

  • Riikka

    Hei, osaisitko vielä vastata sopiiko nämä tuotteet myös raskauden aikana käytettäviksi? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 osat joo. En oo vielä niin syvällisesti perehtynyt raskauden ajan kosmetiikkaa, mutta ainakin hajusteiden välttäminen INCI-listalla olisi hyvä juttu. Eli kannattaa tsekata tämä postaus: https://miiajohansson.com/

  • Päivi

    Moikka! Olisiko sinulla neuvoa kuinka hoitaa 12-vuotiaan ihoa kun kasvoilla on paljon pieniä luufinnejä?

    • Miia Johansson

      Tässä on postaus miten luufinneistä pääsee eroon 😊https://miiajohansson.com/2021/05/eroon-luufinneista/

  • Äiti

    Hei, 11- vuotiaille tyttärelleni on tullut kasvoihin paljon finnejä. Nenänpieliin ja nyt otsaan. Otsassa pientä finniä ja epätasaisuutta enenevässä määrin, mustapäitä jonkin verran. Hänen ihonsa ei mielestäni ole rasvainen, muttei kuivakaan. Kesän ajan on käytetty Olivia Kleinin tuotteita eli puhdistusgeeliä iltaisin, kosteussuihketta ja kasvovoidetta aamuin illoin. Ihon tilanne ei juurikaan ole muuttunut, otsassa ehkä pahentunut. Mitä tällaisessa kannattaisi tehdä, kannattaako noin nuoren ihoa kuoria tai kokeilla jotain puhdistavaa naamiota t- alueelle? Kannattaakl puhdistusgeelillä pestä aamuisinkin? Mitä tuotteita suosittelisit? Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Teinin ihoon vaikuttaa tietenkin hormonit ja hormonien aiheuttamiin finneihin pystyy rajallisesti vaikuttamaan ihonhoidolla. Suosittelen ottamaan yhteyttä Twistbehen. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram