NÄIN HOIDAT COUPEROSA-IHOA: 3 askelta

14.09.2020

couperosa-ihon hoito

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Tämän syksyn aikana tulen keskittymään enemmän myös erilaisiin iho-ongelmiin ja aloitan tämän toivepostauksella eli couperosa-ihon hoidolla. Yhteen lauseeseen kiteytettynä couperosa-ihon kanssa tulee olla hyvin hellä ja välttää hankausta sekä liian vahvoja puhdistustuotteita.

Meikäläisellä on itsellänikin hieman couperosaa. Olen kyllä saanut/hankkinut itselleni melkein kaikki yleisimmät iho-ongelmat, kuten atopiaa sekä maksaläiskiä. Aikaisemmin aiheutin itselleni myös todella pahan näköisiä tulehtuneita finnejä sekä pintakuivuutta väärillä ihonhoitotottumuksilla.

MITEN TUNNISTAT COUPEROSAN?

Jos näet poskillasi tai nenän pielissä punoittavia verisuonia, sinulla saattaa olla couperosa. Ehkä kylmä tai kuuma ilma saa poskesi lehahtamaan. Lasi viiniä tai tulinen ruoka voi myös tehdä kasvosi punaiseksi. Lisäksi yksinkertaisesti väärät ihonhoitotuotteet voivat saada aikaan tämän reaktion, joka johtuu siis pinnallisten verisuonten laajenemisesta.

Pigmenttisillä meikkivoiteilla ja peitevoiteillakin voi tätä laastaroida ja saada kivan meikin koko päiväksi, mutta ihonhoidolla vaivaan saa hurjan paljon enemmän apua. Tässä postauksessa kerron vinkit tuotteista, joilla couperosasta kärsivät ovat saaneet hyviä tuloksia.

1. EXTRAHELLÄVARAINEN PESU

Kaikilla ihotyypeillä hellävaraisuus ihon puhdistuksessa on todella tärkeää, mutta couperosan kanssa erityisen tärkeää. Oikeanlaiseen putsariin vaihtaminen saattaakin jopa olla se ihmetuote, jota niin moni aina etsii. Couperosasta kärsivälle iholle en valitsisi pois pyyhittävää putsaria, koska hankaaminen ei tee sille hyvää (ellei puhdistuksessa käytä apuna jotain todella pehmoista pyyhettä). Couperosa-iho on usein myös hyvin herkkä ja sen vuoksi myös hankaavia kuorintoja kannattaa välttää ja suosia mielummin entsymaattisia kuorintoja.

TUOTESUOSITUKSET:

  • Suomalainen *Flow Cosmeticsin Balm to Milk Cleanser on aivan loistava putsari sellaiselle, joka käyttää meikkiä. Muistathan ensin levittää tuotteen suoraan kuiville kasvoille ja sitten vasta lisätä vettä, kun kaikki meikki on lähtenyt liikkeelle. Hellävarainen pesu vaatii ihan hiukan enemmän aikaa kuin vahvat geeli- ja vaahtoputsarit, jotka pesevät ihon liiankin tehokkaasti ja nopeasti.
  • Jos ihollesi tulee epäpuhtauksia, suosittelen tekemään kaksoispuhdistuksen eli vielä puhdistamaan iho kunnolla maitomaisella putsarilla ensimmäisen vaiheen jälkeen. Ette uskokaan kuinka suuren eron saatte ihoon, jos jaksatte tehdä puhdistuksen oikein ja hellävaraisesti. Kaksoispuhsistuksesta voit lukea TÄSTÄ.
  • Jos et käytä meikkiä niin hyvä vaihtoehto on *Nourish Londonin maitomainen putsari.

2. MIETO, MUTTA KOSTEUTTAVA KASVOVESI

Jokainen iho tarvitsee niin vesi- kuin rasvakosteutusta. Jos olet blogini vakkarilukija, niin tämä alkaa varmasti jo takoutumaan mieleesi. Eli ihonhoito on harvoin mitään hyvin monimutkaista. Se koostuu aina tämän postauksen kolmesta palikasta, jotka taas koostuvat tuotteista, joiden ainesosat tukevat kutakin ihotyyppiä.

TUOTESUOSITUS:

  • Meillä Suomessa tehdään aivan mielettömän laadukkaita ihonhoitotuotteita ja niitä tulee kokoajan lisää. Olen kartalla kaikista uutuuksista (sekä niistä vanhemmista) ja ne parhaat päätyvät tänne blogiini. *Pure Beautyn kasvovesi sopii herkälle iholle ja se on samalla hyvin kosteuttava. Se sisältää myös koreassa hyvin suosittua pakuriuutetta. Tuote on hajusteeton ja muutenkin simppeleillä parilla raaka-aineella tehty suomalainen tuote. Itse olen kohta käyttänyt oman putelini loppuun ja herkkä ihoni tykkää tästä kovasti.

3. IHOA RAUHOITTAVA KOSTEUTUS

Myös kosteusvoiteissa ja kasvoöljyissä couperosa-iholle kannattaa valita tuotteita, joissa on rauhoittavia raaka-aineita. Kuivemmalle iholle kannattaa laittaa muutama tippa öljyä joko kasvovoiteen sekaan tai sen päälle aamuin ja illoin. Jos öljy tuntuu liian raskaalta päivällä, niin yöksi sitä kannattaa kuitenkin ehdottomasti laittaa. Moni teistä tietääkin kuinka hurahtanut olen kasvoöljyihin, koska niistä iho pehmenee niin paljon.

TUOTESUOSITUKSET:

  • Olen itse pitänyt aina enemmän tuhdeista kosteusvoiteista. Tämä *Olivia Kleinin Balance kosteusvoide on juuri sopivan tuhti olematta kuitenkaan liian kevyt. Tämä kosteusvoide rauhoittaa ihoa ja sen punoitusta. Lisänä se myös rauhoittaa epäpuhtauksia. Aika mukava kombo siis. Tuote on myös hyvin riittoisa.
  • Jos haluaa ihonsa aivan superpehmoiseksi, niin kannattaa kokeilla *Balm Balmin Rosehip -seerumia (huom! öljy laitetaan silti kosteusvoiteen jälkeen, vaikka se olisikin seerumi nimellä). Tästä öljystä hyötyy kaikki ihotyypit ja se on erityisen hyvä pintakuivalle ja/tai kuivalle Couperosa-iholle. Riittää muuten aivan mainiosti myös korvaamaan kosteusvoiteen eli samalla myös edullinen vaihtoehto.

HUOM! Kasvoöljyjen kanssa on hyvä muistaa aina painella tuote iholle kämmenillä, ettei tuote jää vaan pyörimään ihon pinnalle. Myös kosteuttava kasvovesi öljyn alla auttaa sen imeytymisessä. Öljy lisätäänkin aina hieman kasvovedestä kosteille kasvoille. Älä siis odota, että kasvovesi imeytyy kokonaan, koska öljyn yksi tehtävistä on sitoa vesikosteutus ihoon. 

  • Johanna

    Mitä meikkituotteita suosittelisit couperosan peittoon luonnonkosmetiikan puolelta? Itselläni punoittava alue on niin suuri, melkeinpä koko poskien alue.

    • Miia Johansson

      Heippa Johanna! 🙂 Tietenkin riippuu muuten ihotyypistä, mutta tässä on yksi peittävä vaihtoehto:

      https://miiajohansson.com/2020/02/14/madara-skin-equal-meikkivoide-uutta-parhaimmistoa/

      • Johanna

        Kiitos vinkistä! Itselläni on sekaiho. Voiko tuota kerrostaa että saa punaisuuden peittoon vai suositteletko jotain neutraloijaa alle?

      • Mari

        Mulla on kans couperosaiho ja ostin tuota madaran meikkivoidetta. Se levittyy kummalisen puuterimaiseksi enkä meinaa ehtiä häivyttää sitä ennenkuin se jämähtää jo paikoilleen. Onko sulla mitään vinkkejä antaa vai eikö meikkivoide vain sovikaan mulle 🙁

        • Miia Johansson

          Mullakin lävi noin silloin pari vuotta sitten kun tutustuin tähän. Alle hyvä kosteutus ja öljyt auttaa. 😍

  • Minna

    Moi! Iso jee iho-ongelmiin tarttumisesta blogissa. Jos toiveita otetaan vastaan, niin hormonien vaikutus ihoon (akne) ja tilanteen hoitaminen – tai edes jonkun asteinen helpottuminen- olisi todella mieluinen aihe! Kiitos ihanasta blogista 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Minna! 🙂 Joo, tää aihe on tooodella toivottu, mutta ikävä kyllä mun tietotaito ei vielä tähän riitä ja en tiedä tuleeko koskaan riittämään. Tässä kun mennään jo sinne sisäisen ihonhoidon puoleen, suolistoon ja vaikka mihin. Siksi en oikein tiedä olenko oikea henkilö tästä kirjoittamaan. Jotain asiantuntijaa voin toki haastatella. 🙂

      • Minna

        Haastattelukin kelpaa oikein hyvin, kiitos <3

  • Kaisa

    Hei Miia! Kiitos ihanasta blogistasi, olen saanut siitä paljon apua ja toimivia tuotevinkkejä 😊

    Haluaisin kysyä kantaasi parin tuotteen inci-listaan. Olen aika alkutaipaleella sisältöjen opettelussa, enkä osaa vielä kunnolla katsoa tuotteiden hinta-laatu -suhteita. Jos ehdit auttaa, niin tosi kiva.

    Seerumi, 80 euroa:

    AQUA, SODIUM HYALURONATE, PANTHENOL, SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE, L-ASCORBIC ACID, TETRAHEXYLDECYL ASCORBATE, TOCOPHEROL, POLYSORBATE 20, RETINYL PALMITATE (VITAMIN A PALMITATE), CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) OIL, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, GLYCOSAMINOGLYCANS, PROPYLENE GLYCOL, SPIRAEA ULMARIA FLOWER EXTRACT, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, LEUCINE, VALINE, TYROSINE, ARGININE, LYSINE, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, ECHINACEA PURPUREA EXTRACT, CITRIC ACID.

    Kasvovoide, 89 euroa:

    AQUA, GLYCERIN, SUPEROXIDE DISMUTASE, L-ASCORBIC ACID, SODIUM HYALURONATE, ASCORBYL PALMITATE, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, TETRAHEXYLDECYL ASCORBATE, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED EXTRACT, ALCHEMILLA VULGARIS (LADY’S MANTLE) EXTRACT, CITRUS NOBILIS (MANDARIN ORANGE) PEEL OIL, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, RETINYL PALMITATE, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, HEXYLENE GLYCOL, PHYTIC ACID, SODIUM DNA, YEAST POLYSACCHARIDES, SODIUM RNA, LINOLEIC ACID, GLYCINE SOJA (SOY) STEROLS, SQUALANE, CERAMIDE 3, PHOSPHOLIPIDS, ALLANTOIN, DISODIUM EDTA

    Kasvovoide, 91 euroa:

    ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT (ORGANIC), OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL (ORGANIC), PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL, HYDROXYDECYL UBIQUINONE, PALMITOYL TRIPETIDE 3, LACTIC ACID, GLYCERIN, SODIUM HYLAURONATE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER (ORGANIC), CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT (ORGANIC), CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT (ORGANIC), TOCOPHEROL, MANGIFERA INDICA (MANGO) SEED BUTTER, TRIFOLIUM PRATENSE (CLOVER) FLOWER EXTRACT, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED EXTRACT, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, TETRAHEXYLDECYL ASCORBATE, XANTHAN GUM, ALLANTOIN, ASCORBYL PALMITATE.

    Näistä ei tarvitse tehdä syväanalyysia 😄, mutta jos osaat vinkata ovatko laadukkaita ja kannattaako näihin rahojaan laittaa, kuitenkin suht hintavia puteleita.

    • Miia Johansson

      Helou 🙂 No siis ihan ensimmäinen kaikissa ihonhoitotuotteissa on se, että mitä sun iho tarvitsee ja tämän vuoksi on vaikea sanoa, että mitä näistäkin kannattaisi ostaa. Itsekin tiedän vaan perusteet ja varmasti ihan parhaiten sua pystyisi ainesosien tulkinnassa auttamaan ihonhoitotuotteiden formuloija. <3

      Aika arvokkaista tuotteista on kyse ja en itse laittaisi noin paljon oikeastaan mihinkään ihonhoitotuotteeseen. Esimerkiksi tuossa ihan ensimmäisessä tuotteessa on noin 80-90% vettä, koska hyarulonihappoa on muistaakseni max 2,5%, mutta tietenkin messissä on paljon aktiiviaineita ja kyseessä onkin vesipohjainen seerumi. Tarvitseeko sun iho juuri niitä? Tokassa tuotteessa on myös paljon vettä ja muuten sisältää myös c-vitamiinia (kuten ensimmäinen tuote), jota ei ehkä turhaa kannata käyttää joka tuotteessa.. olisi vähän tårta på tårta.

      Ainesosaluottelosta pystyy kuitenkin lukemaan vain tiettyjä asioita. Siitä ei esimerkiksi pysty sanomaan mistä raaka-aineet on hankittu ja kuinka eettisesti.

  • Päivi

    Olisi mukava, jos esittelisit Bionin tuotteita couperosaan ja rosaceaan 🙂

    • Miia Johansson

      Helou Päivi! 🙂 Mä en ikävä kyllä käytä enää ihonhoidossa synteettistä kosmetiikkaa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

  • Piia@

    Herkkä, couperosa iho; onko järkevämpää käyttää vain yhtä sarjaa esim Balm balmia vai etsiä eri sarjoista sopivia tuotteita?

    • Miia Johansson

      Heippa Piia! 🙂 Onpa hyvä kun otit tämä puheeksi. Tämä yksi tietty sarja ajattelu tai brändien luoma asia (?) on aika mielenkiintoinen, sillä tällä ei ole sinänsä merkitystä käyttääkö samaa sarjaa kaikkeen. Ja harvoin yhdellä brändillä onkaan kaikki hyviä tuotteita ja juuri sellaisia mitä oma iho tarvitsee. Tässä postauksessa on yksi hyvä settiesimerkki.

      • Anna

        Tämä onkin hauska aihe. Justiin yksi päivä sanoin sokkarin myyjille, että ei ne voiteet tiedä, onko seerumin kanssa samaa sarjaa. No sitten se alkoi pelottelemaan sillä, että saan ehkä allergisen reaktion, jos käytän iholleni erittäin hyvin sopivaa ruusunmarjasiemenöljyä jonkun esittelemänsä voiteen kanssa… Että vain merkin oma seerumi on hyvä. Todella ammattimaista toimintaa.

        • Miia Johansson

          Mitääää??!! Siis mistä ne keksii näitä? Mietin, että onko heillä niin kovat myyntitavoitteet, jotka aiheuttaa tällaisiin itse keksittyihin myyntiargumentteihin. 🙁

  • Maarit

    Hei Miia! Voiko Bybin Bakuchiol Boosteria käyttää couperoottiselle iholle? Vai onko liian aktivoiva?

    • Miia Johansson

      Heippa Maarit! 🙂 Saattaa olla joo liian aktivoiva, joten en ehkä ensimmäisenä lähtisi kokeilemaan.

  • Teija

    Moikka! Ihanaa saada vinkkejä ihonhoitoon ja monia hyviä tuotteita niiden perusteella hankkinutkin. Haluaisin kysyä että onko sinulla jotakin mielipidettä Atopik sarjan tuotteista? Tai miltä niiden sisältö vaikuttaa? En muista sinun koskaan niistä ainakaan maininneen. Itselläni on herkkä ja kuivahko iho, ilmeisesti myös couperosaa (ihme punaista rötöä poskissa). Putsarina olen käyttänyt atopikia ja evolvea ja madaran voiteet vaihdoin juuri atopikiin toiveena vähän tasaisempi iho. Tässä rauhoittavan voiteen sisältö: Aqua, squalane, Hamamelis virginiana flower water (hamamelis), cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, dicaprylyl carbonate, sodium PCA, cetyl alcohol, glycerin, caprylic/capric triglyceride, Alchemilla vulgaris extract (poimulehti/lady’s mantle), inulin (prebiotic), alpha-glucan oligosaccharide (prebiotic), carnitine, Avena sativa kernel extract (kaura/oat), tocopherol (vitamin E), Acacia senegal gum, xanthan gum, benzoic acid, benzyl alcohol, dehydroacetic acid, Mentha piperita oil (piparminttu/peppermint), parfum (natural), linalool, limonene. Lisäksi olen käyttänyt flown ruusuvettä ja silloin tällöin vielä öljyä, ehkä siitäkin pitäisi saada tehtyä rutiini!

    • Miia Johansson

      Helou Teija! 🙂 Olen joo testaillut Atopikia, mutta en ole sieltä löytänyt omia suosikkeja. Tämä voide kuulostaa hyvältä seka- ja rasvaiselle iholle tasapainottamaan ihoa, kun messissä on mm. taikapähkinävettä. Eli en tätä kyseistä voidetta suosittelisi kuivalle iholle. Jos etsin hyvää kosteusvoidetta kuivalle iholle, niin kosteusvoiteista löytyy postaus tästä (mukana myös suomalainen kosteusvoide, josta voisit tykätä):

      https://miiajohansson.com/2020/06/30/tunnistatko-laadukkaan-kosteusvoiteen/

  • Rva A

    Olen todella myöhäään 🕦 aikaan liikenteessä, mutta nyt tuli rauhaisa hetki kysyä erästä kasvoöljyyn liittyvää mielipidetiedustelua. Pidän öljyistä, kuten sinäkin, ovat ihania, mutta itse käytän lähinnä “kuuriluonteisesti” , en päivittäin. Kysymys. Jos sinun pitäisi valita 2 parasta kasvoöljyä, mitkä ne olisivat? Kiitos mielipiteestäsi!

    • Miia Johansson

      Heippa Rva A! 🙂 Joo, vaikea kysymys sinänsä, koska riippuu ihan mille ihotyypille öljyä valitsee ja myös ihon tarpeet esimerkiksi eri vuodenaikoina vaikuttavat asiaan. Itselleni tällä hetkellä valitsin tämän balm balmin, koska se on uusin ihastukseni ja loistava monelle ihotyypille, mutta vanhoja suosikkeja on monia. 🙂

  • Pinja

    Moikka,

    Tiedän että sinulla ei ole välttämättä aikaa vastailla näihin inci lista kyselyihin, mutta luotan enemmän sinun incilista tietämykseen kuin omaani ja kysyisinkin onko nämä ihan huonoimmasta päästä olevat tuotteet couperosasta ja kuivasta ihosta kärsivälle? En pysty käyttämään mitään luonnonkosmetiikkatuotteita vaikka haluiasin niin on pakko löytää apteekkikosmetiikasta jotkut tuotteet ja pääni on jo valmiiksi pyörällä kaikista puteleista.

    puhdistusemulsion inci:

    AQUA/WATER (LA ROCHE POSAY/LA ROCHE-POSAY)
    ETHYLHEXYL PALMITATE
    GLYCERIN
    DIPROPYLENE GLYCOL
    CARBOMER
    SODIUM HYDROXIDE
    CAPRYL GLYCOL/CAPRYLYL GLYCOL
    ETHYLHEXYLGLYCERIN

    kasvovoiteen inci:

    AQUA / WATER
    GLYCERIN
    DIMETHICON
    HYDROGENATED POLYISOBUTENE
    ZEA MAYS STARCH / CORN STARCH
    NIACINAMIDE
    AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE
    MYRISTYL MYRISTATE
    STEARIC ACID
    CERAMIDE NP
    POTASSIUM CETYL

    • Miia Johansson

      Heippa Pinja! 🙂 Oih.. voinko kysyä, että miksi et voi käyttää luonnonkosmetiikkaa?

      • Pinja

        Jostain syystä ihoni ei vaan kestä..olen kokeillut monia tuotteita ja aina ensin yksi kerrallaan että iho ei ”säikähdä” jos äkkiseltään kokeilee uusia tuotteita. Tosin sama ongelma on myös apteekkikosmetiikan kanssa että monikaan tuote ei käy, mutta nuo mistä laitoin incit niin olen mitettinyt ottaa testiin kun kovasti mainostetaan herkälle ja herkästi reagoivalle iholle.

        • Miia Johansson

          Heippa Pinja! 🙂 Tämä olisi mielenkiintoista tutkia. Usein herkistävät aineet ovat hajusteet ja säilöntäaineet ja niitä löytyy kaikesta kosmetiikasta. Ja on myös hyvä muistaa, että vaikka tuotteessa lukee hellävarainen niin se ei sitä välttämättä ole. Riippuu myös paljon siitä mille ainesosille reagoit.

  • Satu

    Kiitos taas valaisevasta postauksesta! Näin couperoottisena tyyppinä tuli tämäkin tarpeeseen. Halusin myös tulla kommenttiboksiin vinkkaamaan ehkä myös muille oma stoori tuosta kaksoispuhdistuksesta: luulin, että se on tie mille kannattaa mennä viimeisten epäpuhtauksien takia jotka ei vaan millään ole halunneet leuasta lähteä. Hellävaraiset, tutut putsarit käytössä: öljyputsari ja herkän ihon maitomainen. Vaan enpä tiennyt että ne viimeiset finnit eivät olleetkaan varsinaisesti finnejä vaan PODia 😩 …joka noin viikon kaksoispuhdistuksen jälkeen oikein räjähti naamalle, valtasi melkein koko kasvot silmäluomia myöten. Siitä alkoi POD-ihon erikoiskohtelun tutkiminen, ja kyllä harmittaa kun kaikki ihanat tuotteet on pakko jättää pois.
    …summa summarum – aina ne epäpuhtaudetkaan ei ole sitä miltä näyttää.

    • Miia Johansson

      Joo totta! POD on tosiaan eri asia kuin finnit ja tämän kanssa sitten vedetäänkin raaka-aineet ihan minimiin. Ikävän paljon yleistyvä vaiva tuo POD. 😟

  • Maarit

    Hei! Käyvätkö nuo postauksessasi mainitsemat couperosaihon hoito-tuotteet myös +55 v. kuivalle couperosa-iholle? Juuri tilasin fiinin kauratyrniöljyn, evolven balmiputsarin, ruusukasvoveden, kolmecosmetiksin kehäkukkavoiteen päiväksi ja bybin night nutrition proteiini yövoiteen. Käyvätkö couperousalle?

    • Miia Johansson

      Heippa Maarit! 🙂 Joo hyvin sopivat. Joo sulla on tuossa tosi hyviä tuotteita, jotka sopivat myös couperosalle.

  • Vakkarilukija

    Iso kiitos postauksesta! Aion ottaa antamasi neuvot käyttöön. Couperosa on jotenkin unohdettu aihe vaikka se koskettaa nimenomaan meitä suomalaisia.

    • Miia Johansson

      Joo totta!! Se on niin yleistä täällä. 😬👌

  • Ellu

    Moikka! Haluaisin tietää yövoiteesta enemmän couperosa/herkälle iholle? Vai onko vain öljyn käyttäminen suositeltavaa yöksi? <3

    • Miia Johansson

      Tuo balm balm on ihana loistava yöksi couperosa-iholle. 🥰 Mutta toki voi laittaa myös yövoiteen. Neal’s Yardin wild rose balsami on tosi hyvä, mutta siis balsami.

  • SannaKesis

    Hei. Käykö konjakki sienellä puhdistus couperosa iholle kun siinä tulee sitä hankausta? 🙂

    • Miia Johansson

      Hyvä kysymys! 🙂 Konjakkisieni tai pehmoinen pyyhe sopii kyllä. Tietenkin on hyvä muistaa olla hellävarainen. Itsekin olen herkkäihoinen (ja vähän couperosaa) niin en voi ihan liikaa konjakkisienellä hangata. Tosin kenenkään ei kannata sillä hangata liikaa. 🙂

  • SannaKesis

    Hei. Minkä takia sanotaan ettei couperosa ihosen tulisi käyttää anti age tuotteita? Mulla iltavoiteena antipodesin avocado pear- voide ja seerumina bybin bakuchiol booster. Eikö niitä kannattais käyttää? Kiitos paljon vastauksista!!!! 🙂

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Ehdottomasti voi käyttää. Myös postauksen balm balm öljy on loistava anti age -tuote. Jos viittaat tuohon mun aikaisempaan kommenttiin, niin bakuchiol booster saattaa olla liian aktivoiva couperosalle, mutta jos se sopii sulle niin huippu juttu. 🥰

      • SannaKesis

        En tarkoittanut että sä olisit sanonu ettei anti age tuotteita kannattais käyttää. 🙂 Oon nyt vasta huomannut että ihoni on alkanut käyttäytyä couperosa maisesti. Tullu näkyviä verisuonia nenänpieliin ja alkanut punoittaa enemmän… Oon yrittänyt kysellä mitä tulis tehdä ja ei tehdä, sekä mitä tuotteita käyttää ja ei. Joku sano et couperosa ihoiselle ei kävis anti age tuotteet kun ne aktivoi suonia…

        • Miia Johansson

          Heippa Sanna! 🙂 Tietenkin riippuu ihan anti-age tuotteesta, mutta esim Ruusunmarjaöljy on loistava anti-age tuote couperosaiholle. Synteettinen retinoli on taas sellainen, joka saattaa kuivattaa ihoa ja ei sovi herkkäihoiselle, joten en suosittele myöskään couperosaan. En tosin suosittele sitä muutenkaan, koska parempia vaihtoehtoja löytyy luonnon puolelta, joissa ei siis ole sivuvaikutusta.

  • Jonna

    Moi Miia, olen niin odottanut postausta couperosalle iholle, kiitos hyvistä vinkeistä! Nämä lähtevät ehdottomasti testiin! Olisin kysymyt vielä vinkkejä couperosan ihon kuorintaan sekä kasvonaamioihin? Haluisin kovasti kokeilla myös kangasnaamioita, mutta en tiedä mitä uskaltaisin valita, olisiko vinkkejä? Sekä seerumista ja yövoiteesta saa antaa myös vinkiä. Iso iso kiitos jo etukäteen!

    • Miia Johansson

      Heippa Jonna! 🙂 Mulla on itseasiassa tulossa postausta eri naamioista ja kuorinnoista. 🙂 Tuo öljy toimii hyvin yövoiteena. 🙂 Ja jos kasvot tarvitsevat extrabuustia, niin Flown hyarulonihapposeerumi, joka on siis kosteuttava seerumi. Mutta usein pärjää kyllä jo ihan perus ihonhoidolla. 🙂

      • Jonna

        Mahtavaa! Jään odottelemaan sitä postausta, kiitos jo etukäteen vinkeistä🙏🏻

  • Elina

    Hei! Instan puolella näin postauksen ihon hoidosta. Sen innoittamana lähdin kokeilemaan tuotteita. Nyt ekan puhdistus kerran jälkeen naama punoittaa aika paljon. Onko se normaalia? Vaikuttaako siihen aikaisempi kasvojen hoito (aika mitätöntä ja huonot aineet – iho kiristää jälkeen päin). Muuten tykkäsin tuotteista kyllä 😁

    • Miia Johansson

      Voi ei.. onpa tosi harmi! 😟 Mitä tuotteita käytät ja mikä ihotyyppi sulla on?

      • Elina

        Olen ajatellut että iho on kuiva tai seka iho. Psoriasis on taustalla ja herkkää ihoa. Kokeilussa on nyt antipodesin päivä ja yövoide, puhdistuksessa balm to milk cleanser ja illaksi vielä little miracle seerumi. Ihon punoitus tasaantui jonkin ajan kuluttua. Eikä puhdistuksen jälkeen ihoa kiristänyt. Kosteuttava suihke oli loppu kun tilasin nämä, nyt sain tilattua sitäkin.

        • Miia Johansson

          Heippa Elina! 🙂 Joo psori-iholle on parempi mahdollisimman yksinkertaiset raaka-aineet tuotteissa. Antipodesin voiteet eivät ehkä ole se paras ratkaisu ainakaan nuo, joita on täällä blogissani näkynyt. Little Miracle seerumi on mulle vieras tuote ellet tarkoita balm balmin rosehip seerumia. 🙂 Psorin kanssa ja myös herkän ihon kanssa olisi hyvä valita hajusteettomia tuotteita. Ja tietenkin se oma ihotyyppi kannattaa selvittää myös, jotta voi valita oikeat tuotteet. <3

          Oman ihotyypin voit selvittää tästä:

          https://miiajohansson.com/2019/06/30/miten-tunnistat-oman-ihotyyppisi/

          Hajusteettomista tuotteista löytyy postausta tästä:

          https://miiajohansson.com/2020/05/23/hajusteeton-ja-tuoksuton-kosmetiikka-nailla-hoidat-ihoasi/

          • Elina

            Kiitos vastauksesta. Toisella kerralla iho ei reagoinut enää samalla tavalla ja jatkan kokeilua. Perehdyn myös noihin linkkeihin, tutkin asiaa aikaisemminkin ja mielestäni kyseessä on seka iho. Hajusteettomat tuotteet voisi olla kyllä hyviä 🙂

      • Elina

        Enempää asiaa tutkimatta olen ajatellut että iho on kuiva tai seka iho. Taustalla psoriasis ja herkkä iho muutenkin. Kokeilussa nyt puhdistukseen balm to milk cleanser, antipodes päivä ja yövoide (näistä ehkä eniten reagointia) ja vielä rosehip serum.

  • minttu

    Blogissassi korostat vedellä poispestävän puhdistuksen tärkeyttä. Itse olen säännöllisen evolve melt-puhdistustuotteen aloittamisen jälkeen huomannut ihon pintakuivuvan enemmän kuin ennen ja epäilen sen johtuvan jokapäiväisestä vesipesusta, koska muuten kosteutuksen pitäisi olla kunnossa. Olisiko antaa vinkkiä poispyyhittävään puhdistustuotteeseen?

    • Miia Johansson

      Joo todella kuivalla iholla pois pyyhkiminen voi olla paras ratkaisu. 😍 Voit myös tuon Evolven pyyhkäistä pois ja Luonkos on esimerkkinä sitten yksi hyvistä, jotka ei emulgoidu vedellä ja pyyhitään pois. 👌

      Tietenkin olisi hyvä tietää mitä muita tuotteita sulla on käytössä, jotta voi tietää mistä pintakuivuus johtuu. Usein pintakuivan iho tarvitsee vesikosteutusta. 😊 Ja siis vesikosteutuksella en tietenkään tarkoita vesipesua. 😊

  • Heli

    Hei!
    Itselläni on todettu viivästynyt ihokosketusallergia tietyille ainesosille. Olen vähän vältellyt uusien tuotteiden kokeilua, noita vääriä purkkeja ja purnukoita kun kerttyi ennen ihotautilääkärillä käyntiä.
    Nyt uskaltauduin kokeilemaan suosittelemaasi Olivia Kleinin voidetta. Poissa on ihon kihelmöinti ja ihon väri on tasoittunut, iho tuntuu rauhoittuneen! Kiitos!

    • Miia Johansson

      Heippa Heli! Oi wau miten ihana kuulla! <3 Tää on munkin yksi lempparivoiteista, vaikka mulla onkin varmaan aika erilainen iho kuin sulla. <3

  • Reetta

    Aloin käyttämään Balm To Milk Cleanseria ja Olivia Klein Balance creamia joskus maaliskuussa 2021 ja nyt oli tarkoituksena koittaa Bybin kasvovoidetta ja Antipodes Kiwi Seed Oil silmänympärysvoidetta, mutta sainkin nämä halvemmalla yhdestä nettikaupasta ja Antipodesin sijaan tilasin Bybin silmänympärysvoiteen.
    Joten samoissa pysytään edelleen ja iho on kyllä hyvässä kunnossa. Edelleen ehkä rasvoittuu hieman, mutta ehkä ei niin paljon kuin ennen ja näyttäisi, että couperosa kohdatkaan eivät punoita niin näkyvästi kuin aikaisemmin.

    • Miia Johansson

      Ihana kuulla! <3

  • lukija

    viitsisitkö linkata nourish londonin maitoputsarin uudelleen

    • Miia Johansson

      Linkki korjattu 🙂

  • lukija

    viitsisitkö linkata nourish londonin maitoputsarin uudelleen?

  • Kati

    Heips Miia, voitko suositella jotain aurinkosuojakertoimellista päivävoidetta kuivalle couperosaiholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Kati! 🙂 Jos tarvitset aurinkosuojaa, niin suosittelen suoraan aurinkovoiteita kasvoille. Oot siis ehkä lähdössä jonnekin lämpimään. <3 Suomessa kun ei tähän aikaan tarvitse aurinkosuojaa.

      Tässä suositukset: https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/aurinko/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram