SEKAIHON HOITO – HELPPO RUTIINI JA MITÄ KANNATTAA VÄLTTÄÄ

21.01.2022

*Sisältää mainoslinkin.

Aloitan blogissa postaussarjan yksinkertaisesta ihonhoidosta eri ihotyypeille. Siitä onkin jo hetki aikaa, kun viimeksi kirjoitin eri ihotyyppien ihonhoidosta ja mukaan on luonnollisesti tullut uusia tuotteita, joita suosittelen nyt useammin kuin niitä vanhoja. Toki vanhoissakaan ei ole mitään vikaa. Nämä uudet suositukset ovat vaan askel vielä parempaan suuntaan ja myös osaamistani on kerryttänyt teidän eri ihotyyppien kokemukset eri tuotteista ja sitä myötä eri raaka-aineista.

MINKÄLAINEN ON TYYPILLINEN SEKAIHO?

Sekaihossa on niin kuivia kuin rasvaisia kohtia. Se saattaa rasvoittua t-alueelta ja tälle alueelle saattaa tulla myös epäpuhtauksia. Erityisesti talvella sekaihoa voi kiristellä helposti ja siihen saattaa tulla kuivia, hilseileviä kohtia.

3 x VINKKI SEKAIHON HOITOON

  1. Jokaisen ihotyypin hoidossa toimii nk. ihonhoidon pyhä kolminaisuus: Hellävarainen pesu, vesikosteutus eli nesteytys kasvoveden kera ja rasvakosteutus laadukkaiden kylmäpuristettujen öljyjen muodossa. Lisäksi tarpeen mukaan kasvivahat- ja voit ovat loistava lisä öljyjen kera ravitsemaan ja lukitsemaan vesikosteuden ihoon.
  2. Kun peruselementit ovat kunnossa, niin voidaan katsoa raaka-aineiden puoleen. Sekaiho tarvitsee usein tasapainoa. Sille tulee valita kasvoöljyjä, jotka hillitsevät talin tuotantoa ja mahdollisesti ehkäisevät myös finnien syntymistä. Lisäksi sekaiholle voi olla hyvä antaa esimerkiksi BHA-happoja, jos se kärsii epäpuhtauksista, mutta mietoina annoksina.
  3. Samalla kuitenkin sekaiho tarvitsee runsaasti vesikosteutta, joka voi jo yksinäänkin tasapainottaa ihon toimintaa. Kosteuttavan kasvoveden kerrostaminen onkin loistava idea. Joskus mukaan voi tarvita myös kosteuttavamman seerumin.

Muistathan, että mikään ihotyyppi ei ole kiveen hakattu vaan ihon tarpeet voivat muuttua hyvinkin paljon esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuessa, hormonaalisen toiminnan myötä sekä iän karttuessa. Eli mikään ihonhoitotuote ei siis “lakkaa toimimasta” iholla vaan ihon tarpeet muuttuvat.

3 x SUURIN VIRHE SEKAIHON HOIDOSSA

  1. Liian vahvojen puhdistustuotteiden, kuten geeli- ja vaahtopuhdistuksen käyttäminen.
  2. Kasvoveden puuttuminen tai kasvovesi, joka ei kosteuta ihoa. Tällaisia ovat usein puhdistavat kasvovedet, jotka käytetään pumpulin kautta.
  3. Ihon peseminen liian usein ja liian usein ihon kuoriminen, koska helposti ajattelee, että röpelöt ja hilseilyt lähtee näin pois. Aamuisin riittää pelkkä vesipesu.

NELJÄN ASKELEEN IHONHOITORUTIINI SEKAIHOLLE

PUHDISTUS

Toisin kuin olen aikaisemmin sanonut, niin sekaiho ei välttämättä tarvitse kaksoispuhdistusta, koska mitä vähemmän ihoa pesee, niin sitä parempi. Sekaihoinen, joka meikkaa, pärjää mainiosti yhdellä tuotteella ja se on esimerkiksi uusi *Ayu Organics puhdistusöljy. Tämä tuote jättää ihon pehmeäksi, mutta kuitenkin puhtaan tuntuiseksi.

Jos kuitenkin haluat tehostaa ihon puhdistusta ja ihoon tulee helposti epäpuhtauksia, niin *konjak-sieni voi olla hyvä lisä puhdistusöljyn kanssa. Jos et meikkaa, niin kääntyisin *Novexpertin puhdistusmaidon puoleen.

Levitäthän puhdistustuotteen aina kuiville kasvoille ja kuivin käsin. Joa tuote vaan imeytyy ihoon, niin käytät sitä liian vähän. Jos lisäät vettä mukaan heti alkuun, niin puhdistustuotteen teho laimenee.

VESIKOSTEUTUS

Sekaihoiselle on tärkeää valita kasvovesi, joka samalla kosteuttaa, mutta myös tasapanoittaa talin tuotantoa ja mahdollisesti ehkäisee myös epäpuhtauksia. Tällaista kasvovettä ei ole kovin helppo löytää, mutta on olemassa muutamia. Yksi hyvä on *Olivia Klein Mineral Toner. Siinä on runsaasti kosteuttavaa aloeta ja kosteutta sitovaa hyaluronihappoa sekä glyseriiniä. Lisäksi siinä on teepuunlehtiöljyä rauhoittamassa talin tuotantoa sekä tuotteen sisältämä valkopajun kuoriuute sisältää luonnollista salisyylihappoa, joka auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina.

Tämä kasvovesi on paksumpaa koostumuskeltaan, joten se tulee hieman tönkömpänä suihkeena ulos purkista. Kosteuttavat kasvovedet suihkutellaan aina suoraan kasvoille, koska ethän laittaisi kosteusvoidettakaan pumpulin kautta.

KOSTEUSVOIDE

Tätä mietin pitkään, että mikä olisi kaikkein ihanteellisin kosteusvoide sekaiholle ja päädyin raaka-aineiden puolesta kahteen tuotteeseen. Mattaa tulosta hakevalle ja rasvoittuvalle sekaiholle vanha tuttu *Olivia Klein Hydra Lotion. Hieman enemmän kosteutta kaipaava, mutta myös epäpuhtauksiin taipuvainen sekaiho voisi pitää *Olivia Klein Balance Cream hoitovoiteesta.

KASVOÖLJY

Vaikka *Nourish London Radiance kasvoöljy on mielestäni edelleen yksi parhaista sekaihon kasvoöljyistä, niin suomalainen *Fiini Naturally Mustaherukka kasvoöljy kannattaa myös tsekata. Se sisältää rauhoittavaa kauraöljyä, tasapainottavaa jojobaöljyä ja antibakteerista mustaherukansiemenöljyä. Kasvoöljyn voi sekaihoiselle laittaa aina yöksi tai extrapehmeyttä tarvittaessa myös päiväksi. Kasvoöljyt ovat ehdottomasti ihonhoitoni suurin mullistaja.

HUOM! Lisääthän ihonhoitotuotteet tässä järjestyksessä. Ihon tulisi olla aina edellisestä tuotteesta hieman kostea, kun lisäät seuraavan tuotteen. Tämä on tärkeä erityisesti kasvoveden kosteuden sitomisessa iholle. 

  • Anne

    Hei!
    Jopas sattuikin hyvään aikaan tämä kirjoituksesi, koska ole vailla päivävoidetta. Ihoni on sekaiho, nopeasti rasvoittuu t-alueelta. Ikää 50+ ja riesana leuan ja otsan alueen finnit. Näpyt on harvoin tulehtuneita, vaan sellaisia yön aikana nousseita pinnallisia valkeita märkänäppyjä. Neuvoistasi olen ottanut käyttöön juurikin Novexpertin puhd.maidon ja kasvovetenä Olivia Klein hydra spray toner. Öisin laitan koko kasvoille Evolven multipeptide 360 voiteen. Päiväksi se on liian rasvainen. Juuri noita Olivia Kleinin voiteita olen miettinyt, mutta pelottaa niissä oleva kookosöljy, tukkivatkohan ne lisää? Vai onkohan tuo Evolve liian tuhti? Öljyt minulla ei imeydy millään, vaikka olisi kostea iho ja kuinka taputtelisin. Esim. Apeironin teepuuöljy ei imeydy, vaikka pisaran laittaisin vaan löytyy tyynynliinasta. Mikä sinun kokemuksesi on tuosta kookosöljystä? Keksitkö vielä muita voidevinkkejä?

    • Miia Johansson

      Heippa Anne! 🙂 Kookosöljyä näissä Olivian tuotteissa on todella vähän ja mun kokemuksen mukaan sekaihoisilla tai jopa epäpuhtaalla iholla ei vaikuta negatiivisesti. Ehdottomasti kannattaa testata näitä. 🙂 Hyvä kasvoöljy muuten saattaa hillitä myös ihon rasvoittumista. Ootko kokeillut muita kasvoöljyjä kuin tuo Apeironin? Mullakaan ei se aina imeydy ja siksi oonkin enemmän pitänyt sitä yökäytössä rauhoittamassa mahdollisia epäpuhtauksia. Esim. tuo Nourish Londonin on tosi helposti imeytyvä. Myös Djusien uutuus kasvoöljy on helposti imeytyvä. Tuun kirjoittamaan siitäkin pian.

      • Hiili

        Yks juttu vaan tuosta Apeironin teepuuöljystä.. Minulla oli vuosia syylä jalkapohjassa, käytin KAIKKIA apteekistä saatavia syövyttäviä ja jäädyttäviä hoitoja, tietty testasin jesarit, syljet ja mitä ny vinkkejä netistä löysin. Mut sit yks ilta huvikseen laitoin (heureka! :’D) topsilla tuota, kun oli nii kuiva ja sehän stana lähti sitten siitä paranemaan eikä syylää enää ole! En tiedä oliko se se öljy vai oliko se teepuun “puhdistava” vaikutus, mutta näin kävi. …..Kunhan ny sanoin vaan :)!

        • Miia Johansson

          Siis mä oon kuullu saman aikaisemminkin vai ootkohan tän kertonut täällä myös aikasemmin. Aika hurjaa! 😃

      • Anne

        Kiitos vastauksestasi, Olivia Kleinin voide meni tilaukseen😊 En ole muita kasvoöljyjä kokeillut, nuo mainitsemasi täytyy vielä joskus testata😊

    • Tiia

      Anne, kokeileppa tuota Miian suosittelemaa Fiinin mustaherukka kasvoöljyä. Se imeytyy todella hyvin. Myöskään minulla ei tuo apeironin öljy imeydy ollenkaan, mutta fiinin öljy on ihan toista maata! 🙂 Minulla myös sekaiho ja todella pahasti epäpuhtauksiin taipuva, ja tuo Fiinin mustaherukka kasvoöljy on aivan täydellinen tuote mun iholle ainakin. 🙂 Mulla käytössä Olivia Kleinin Hydra lotion ja toi Fiinin öljy, toimii! <3

    • Pinja

      Moi Anne!
      Pakko huikata väliin vinkkinä että mulla oli ihan sama ongelma etteivät öljyt imeytyneet ihoon vaan löytyivät tyynyliinasta (Mulla myös sekaiho ja t-alue hohtaa kirkkaammin kun auton lisävalot). Otin nyt testiin pari kk sitten Fiinin Kaura❤️Tyrni öljyseerumin ja se on omalle iholle imeytynyt loistavasti, eikä tuki ihoa.

      • Miia Johansson

        Ah.. tuo on yksi mun lemppari kasviöljy 🥰

  • Krisse

    Moikka! Oisko sulla suositella jotain synteettisen puolen puhdistustuotetta, kasvovettä ja päivävoidetta? Itse olen herkistynyt luonnonkosmetiikalle, mutta haluaisin kuitenkin hoitaa ihoani hyvin

    • Miia Johansson

      Heippa Krisse! 😊 Valitettavasti mä en käytä ihonhoidossa synteettisen puolen kosmetiikkaa. Paitsi Olivia Klein ei kyllä ole luonnon, koska sisältää synteettisen säilöntäaineen. Ootko sä mille ainesodalle herkistynyt? Synteettisessä kosmetiikassa käytetään myös lähes poikkeuksetta (paitsi esim. apteekin perusvoide) luonnon raaka-aineita, niin siksi olisi hyvä tietää mikä ainesosa on kyseessä. Luonnon puolelta löytyy myös hyviä tuotteita herkälle iholle, jos oot valmis testaamaan? Mistä tuotteesta sä oot saanut herkkyysreaktion? 😊

      • Krisse

        Moi Miia! Oon käyttänyt parin vuoden ajan luonnonkosmetiikkaa ja viimeisimpänä käytössä on ollut Olivia Kleinin ja Nourish Londonin tuotteita (esim. Olivia kleinin kosteuttava kasvovesi ja nourish londonin Argan skin kasvovoide). Tuota ennen käytössä olo ekopharman mustikkasarja. Lisäksi olen käyttänyt kasvoöljyjä (esim fiinin kaura, bybin se violetti purkki ja evolven miracle oil). Kasvojen puhdistuksessa olen pääsääntöisesti käyttänyt fiinin balmia ja se ei mielestäni aiheuta oireita. Oletan ainakin niin. Kasvovesistä, voiteista ja öljyistä ihoni nykyään kutisee, punoittaa ja tulee toisinaan atooppista ihottumaa. Nämä oireet ovat tulleet viimeisen puolen vuoden aikana. Kun olen lopettanut noiden tuotteiden käytön niin iho on parantunut ja olen käyttänyt tilalla jotain perus lumenea tms. Ei tule iho-oireita mutta tuntuu että iho ei ole myöskään kosteutettu. Ja tuohon kysymykseen että mihin luonnonkosmetiikan ainesosalle olen herkistynyt, niin en osaa sanoa ☹️ Taitaa olla aika loputon suo sen selvittely ja mulla on mennyt viime kuukausina hirveesti rahaa kun olen hankkinut uusia ihonhoidon tuotteita mitkä ehkä vois sopia, mut sit kuitenkin tulee noita oireita

        • Miia Johansson

          Mistä tuotteista siis tarkalleen sulle on tullut kutinaa? Saataisiinkohan sieltä kiinni raaka-aine, joka näitä yhdistää. Nämähän voit siis itse listata ja katsoa raaka-aineita ja sitten varrata niihin tuotteisiin, joista ei tule mitään reaktiota.

          En tiedä voisiko tästä postauksesta olla apua, joka on helposti reagoivalle iholle. Eli tuotteet eivät sisällä mitään yleisimmin allergisoivia raaka-aineita, kuten tuo sulle sopiva Fiinin puhdistustuote.

          https://miiajohansson.com/2021/05/minimalistinen-ihonhoito-miten-ja-miksi/

  • Sari

    Vaihdoin pari viikkoa sitten vaahtoputsarin juurikin tuohon suosittelemaasi novexpertin puhdistusmaitoon. Tuote jättää ihon huomattavasti pehmeämmäksi niinkuin odottaa saattoi. Mutta otsalle on tullut pieniä epäpuhtauksia ja pohdinkin, että missä vaiheessa joutuu toteamaan ettei tuote sovi mulle? Kuinka kauan käyttöä olisi hyvä jatkaa. Sain twistbeeltä näytteen myös nourish London kale 3D cleancea. Siitä tykkäsin myös , mutta näyte on niin pieni, ettei siitä pidemmällä jaksolla kokemusta saa. Onko sulla mielipidettä siitä tuotteesta ? Vaatisikohan mun iho kuitenkin vähän tehokkaampaa puhdistusta ja voisiko tuo toimia? Tulipas liuta kysymyksiä 🙂 kiitos jos jaksat vastata.

    • Miia Johansson

      Heippa Sari! 🙂 Tuo Nourish London on myös hyvä sekaiholle. Novexpert ei sisällä mitään ihoa tukkivia ainesosia, mutta tietenkin tämä on myös todella ihokohtainen asia. Vaihdoitko ihonhoidossa muuta samaan aikaan? Yksi vaihtoehto voisi olla se, että otat konjak sienen puhdistuksen avuksi.

      • Sari

        Kiitos vastauksestasi. En vaihtanut mitään muuta. Olen yrittänyt miettiä mikä muu otsan epäpuhtauksien syynä voisi olla. Noh, pistän tilaukseen myös tuon Olivia kleinin kasvoveden, niin samallahan siinä voi tuon toisen putsarin ostaa 😌.

  • Marika

    Moikka! Olen vasta sinun juttuja luettuani alkanut tajuamaan, että ihoni onkin enemmän seka, kuin kuiva. Kuivuus on melkein jo osa identiteettiä, kun minulla on atooppinen iho, joka on tälläkin hetkellä auki silmäluomista ja kaulasta. 😓 Samaa aikaa leuka ja poskipäät puskee epäpuhtauksia ja herkkä iho helahtelee kaikista uusista tuotteista. Huoh. Viimeisimpänä kokeilin sinun sivuilla vinkattua kolme cosmeticsin kehäkukkavoidetta, mutta sehän on tietty liian tuhtia koko iholle, eikä kyllä ole harmikseni auttanut näihin ihottumakohtiinkaan. Voisinkohan tämän perusteella lähteä näillä suosittelemillasi tuotteilla kokeilemaan, josko vihdoin sopivat tuotteet löytyisi? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Marika! Mä oon itse myös atoopikko. Silloin, kun mulla oli vielä oireita, niin kortisonivoiteella hoidin välillä ne pois (jos oli tosi paha) ja sen jälkeen ylläpidin hyvällä ihonhoidolla. Joskus se vaan vaatii lääkkeitä, mutta tietenkään en voi tuota puolta neuvoa, koska se on sitten lääkärin asia. Myös stressi vaikuttaa tosi vahvasti atopiaan. 😔 Suosittelen kurkkaamaan mielummin postauksen atopian hoidosta:

      https://miiajohansson.com/2021/09/atoopikon-ihonhoitovinkit-joilla-oireet-pysyy-poissa/

      • Marika

        Kiitos vastauksesta! 😊 Laitoin nyt tuon linkkaamasi postauksen tuotteista testiin putsarin, kasvoveden, voiteen ja seerumin. Missä järjestyksessä noita kannattaisi lähteä testaamaan vai onko sillä mitään väliä? 9/10 reagoin aina negatiivisesti uusiin tuotteisiin, joten kaikkea ei uskalla kerralla laittaa uusiksi.

        • Miia Johansson

          Aloita vaikka putsarista ja käytä pari viikkoa ennen kuin otat seuraavan käyttöön. ❤️

  • Arja

    Moi Miia! 😊

    Kuinka riittoisia nuo suosittelemasi tuotteet oikeasti ovat; lähinnä puhdistusöljy ja kasvovesi?
    Hinta on opiskelijalle liian kova, jos tuote loppuu yhtä nopeasti, kuin esimerkiksi markettien nestemäiset vedenkestävän meikin poistoaineet tekevät.

  • Anna

    Moikka, kasvoveden linkki taitaa viedä väärään tuotteeseen? Tosin siinäkin luki epäpuhtaalle sekaiholle. Hmm, molemmat (hydra toner ja mineral toner) kuulostavat hyviltä vaihtoehdoilta. Suosittelisit silti ennemmin mineral toneria? Vaikeaa välillä nettikauppojen kuvailujen perusteella valita, kun kaikki kuulostaa niin hyviltä vaihtoehdoilta 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Anna! 🙂 Katsos joo. Vaihdoin linkin oikeaan. Molemmat on tosin hyviä sekaiholle. Mineral Toner on kosteuttavampi, mutta Hydra Toner sisältää myös hyviä raaka-aineita sekaiholle.

  • Emilia

    Mainitsit myös kasvovahat sekaihon hoidossa. Niistä olisin halunnut lukea vielä lisää. ☺️ Itse käytän öisin joko tuota Nourish London radiance firming öljyä tai saman merkin argan skin rescue öljyä. Tämä viimeinen on kyllä todellinen talvi-ihon SOS tuote niinkuin olet maininnut. Päivisin käytän nykyään, Olivia ajelin kasvoveden ja voiteen päällä vielä Laponien all around balmia, ja tuntuu että sillä sain pois ylimääräistä rasvoittumista päivän aikana, jonka vuoksi madaran meikkivoide lähti liikkeelle. Nyt sitä ei ole enää tuon Laponien jälkeen tapahtunut, mutta mietin onko sinulla mielessä vielä joku toinen vaihtoehto tai parempi tuon Laponien tilalle. Lisäksi ihoon tulee jatkuvasti pieniä mustapäitä ja pieniä tukkeutuneita finnejä, joita tulee puristettua vaikka tiedän ettei saisi. 😂🙄 Niihin ei oikein jojoba teepuuöljykään sovi. Toisinaan käytössä on ollut myös konjac sieni. Kiitos hyvistä postauksistasi!

    • Miia Johansson

      Heippa Emilia! 🙂 Joo, kasvivahat on hyviä erityisesti talvella, jos tuntuu ettei oikein mikään kosteustus riitä. Tuossa sun Laponien balmissa on mukana muistaakseni auringonkukkavahaa. Eli juurikin tällaiset balmimaiset on öljyjen lisäksi loistavia. Riippuu sitten tietenkin oman ihon tarpeista, että mikä niistä on itelleen paras. Kolme Cosmeticsilla on esimerkiksi yksi todella hyvä moussemainen balmi (vaikea kuvailla tuotetta). Se sopii hyvin myös epäpuhtaalle iholle. Se löytyy suosikeistani tästä ja siellä on pari lukijakommenttiakin: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/kolme-cosmetics-kehakukka-kasvovoide/

  • Emppu

    Moikka Miia!
    Oot varmaan ehtinyt jo testaamaan Djusien puhdistusöljyä? Vertaisitko sitä miten tuohon Ayu Organicsiin? 😊 Mietin että kumpaa kannattaisi kokeilla herkästi tukkeutuvalle iholle, vai sopiiko molemmat.

    • Miia Johansson

      Molemmat sopii! 😊 Se Djusie on kanssa tosi ihana. Niistä tuotteista mulla on tulossa postausta erikseen.

    • Marianna

      Mulle on ainakin Djusie sopinut todella hyvin herkästi reagoivalle sekaiholle. Mulla tuli noin kuukausi sitten joku ihme takapakkia iholle (kamalasti finnejä, punoitusta ja pientä ihottumaa ja mikään ei oikein tuntunut auttavan. Nyt oon käyttänyt pelkästään Djusien tuotteita viikon ja iho on rauhoittunut aivan merkittävästi!

      • Miia Johansson

        Joo Djusiet on loistavia just epätasapainoon. 😍

  • Krista

    Hei! Nykyään käytän meikkivoidetta ja “tuhdimpaa” meikkiä todella harvoin (koska maskit), arkikäytössä oikeestaan vain peitevoide silmänalusiin + päälle kevyesti irtopuuteria, kulmiin geeliä + kynää ja jos oikein hurjaks heittäydyn niin todella harvoin vedenkestävää ripsaria. Joinakin päivinä en välttämättä meikkaa ollenkaan. Niin kumpi näistä tämän postauksen putsareista olisi miulle sopivampi (sekaiho siis myös)? 😊 vai olisiko hyvä että miulla ois sit molemmat ja päivän mukaan käytän jompaakumpaa?

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 No vedenkestävän ripsarin saat pois vaan tuolla ayulla, että jos haluat vaan yhden tuotteen, niin ottaisin sen.

  • Tupu

    Moikka!
    Tämä postaus tuli todella tarpeeseen. Pitääpä seuraavaksi testailla postauksen tuotteita 😉 Maskien käytön takia sekaihoni on alkanut pukata epäpuhtauksia erityisesti leuan alueelle. Olivia Klein Hydra toner auttoi mulla. Lisäksi en laita kasviöljyä leuan alueelle, kun tiedän käyttäväni maskia.

    Öljyistä puheen ollen, niin olen käyttänyt manteliöljyä (Avril) lapseni atooppiseen ihottumaan jaloissa. Lisään öljyä muutaman tipan perusvoiteen joukkoon. Iho on seuraavana päivänä pehmeä ja rauhoittunut. Toimii!! ☺️

    • Miia Johansson

      Heippa Tupu! Joo, tuo on tosi hyvä, että välttää öljyjä maskin kanssa. 🙂 Ja vau mitä tuloksia manteliöljyn kanssa!

  • ingalsinlaura

    Mulla on pitkään ollut käytössä Fiinin kaura-tyrni öljyseerumi. Miten tuo kaura-tyrni eroaa mustaherukasta? Kumpihan sekaiholle parempi? Puhdistustuotteena Fiinin mustaherukkabalmi.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Näissä kahdessa kasvoöljyssä on hieman eri raaka-aineet ja hieman eri tarpeisiin. Mutta kaura-tyrni sopii myös loistavasti sekaiholle.

  • Johanna

    Moikka, onko sekaiholle olemassa jotain seerumia tms, joka kirkastaisi pigmenttiläiskäistä ihoa?

    • Miia Johansson

      Heippa Johanna! 🙂 Joo on kirkastavia seerumeita ja tuotteita. Esim. Djusien uudet tuotteet sisältävät paljon kirkastavia raaka-aineita.

      Itselläni on vahvat pigmenttiläiskät poskissa ja valitettavasti en ole niihin pystynyt mitenkään vaikuttamaan kuitenkaan ihonhoidolla. Pitkällä käytöllä tällaisista raaka-aineista saattaa olla apua, mutta itse en ole huomannut eroa. Laserointi on varmasti nopein ja varmin tapa, mutta siitä mulla ei ole kokemusta.

  • Vilhelmiina

    Hei,
    Olipa kiva postaus!
    Itse olen taistellut ihoni kanssa viime kesästä asti. Ihoni on kuiva, mutta epäpuhdas. Epäpuhtauksia, eli omassa tapauksessani mustapäitä ja muita tukkeumia, on erityisesti nenässä, mutta
    löytyy myös otsalta, poskilta, korvan vierestä, leuvasta.. En saa ihoani ihanan kosteutetun tuntoiseksi millään. Iho kuitenkin imee kaiken kasvoveden yms, mitä iholle laitan. Reilussa viikossa kulunut puolipulloa Alteyan Rosewater -kasvovettä..
    Tällä hetkellä pesen kasvot Neal’s yardin Sensitive soothing cleansing milkillä iltaisin ja aamuisin vedellä. Sen jälkeen kerrostan Altayan Rosewater-kasvovettä ja laitan Olivia Kleinin hydra serumia. Lopuksi laitan Evolven Miracle facial oilia. Välillä käytän öljyä ennen Neal’s yardin Sensitive soothing moisturser -kasvorasvaa, mutta ei sekääm kosteuta tarpeeksi.
    Minulla on myös piilevä POD eli tällä hetkellä ei ole aktiivinen, mutta erityisesti syksyisin puhkeaa.
    Osaisitko neuvoa, mitä kannattaisin tehdä toisin tai olisko jotain tuotteita, joita kannattaisi jättää pois tai jotain hyviä tuotteita, joita kannattaisi kokeilla.
    Kiitos paljon, jos joudat vastaamaan. ☀️

    • Miia Johansson

      Heippa Vilhemiina! 🙂 Kuulostaa tämän perusteella, että sulla saattaisi olla kuivarasvainen iho. Vai rasvoittuuko kasvot myös herkästi? Kasvoveden kerrostaminen on kyllä tosi hyvä juttu. Laitathan öljyn/voiteen aina niin, että iho on vielä kasvovedestä ja seerumista hieman kostea? Tuli mieleenm että voisit myös hyötyä uudesta Djusien hoitonesteestä, jossa on mietoja happoja. Sen ainakin sanotaan soveltuvan myös POD-iholle, mutta en teitenkään osaa ihan varmaksi sanoa. Myös hyvät öljyt on todella hyviä sun kasvoille. Mietin myös, että riittääköhän tuo kasvovesi sulle, kun siinä ei ole mitään kosteutta sitovaa.

      • Vilhelmiina

        Kiitos vastauksesta!
        Ei oikeastaan rasvoitu kauheasti, jonkin verran nenän alueelta. Veikkasin, että mustapäät johtuu lähinnä ihon kuivuudesta, jolloin iho alkaa tuottaa talia, mutta se ei kuitenkaan pääse ihon pintaan kuivuuden vuoksi. En kyllä ole varma..
        Hyviä vinkkejä, kiitos niistä. Pitääkin kokeilla tuota hoitenestettä.
        Yritän laittaa aina öljyn kostealle tai ns tahmealle iholle. Ehkä joku kosteutta sitovampi kasvovesi voisi olla parempi. Olisiko sinulla hyviä vinkkejä siihen?
        Ajattelin seuraavalla kerralla ehkä kokeilla sitä Fiinin kaura-ruusunmarjaöljyä. Pitää vielä paremmin perehtyä. 🙂

        • Miia Johansson

          Joo, tuolla mun suosikeissa on hyviä kasvovesivaihtoehtoja. Kurkkaa vaikka sieltä, että mikä vois sopia sun mielestä just sun tarpeisiin. 🙂

  • Maisi

    Olen saanut sekaihoni paljon parempaan kuntoon Miian ohjeilla. Aloitin reilut 1,5 vuotta sitten ja itsellänikin näppyjä alkoi tulla leuan alueelle välillä enemmän välillä vähemmän. Iho on muuten tuntunut tosi hyvältä! Syksyllä ihossa alkoi tuntua taas kiristelyä ja ostin rauhoittavampia tuotteita: Fiinin ruusu-kaura kasvoveden ja Leahlani Balancing öljyseerumi. Näiden myötä näpyt ovat pienentyneet ja hormonitkaan eivät samalla tavalla enää näy iholla. Pakkasella lisään Weledan skin foodia ja se on ihana pelastus! Miia, laittaisitko sen ennen vai jälkeen kasvoöljyn? Sitä olen jäänyt miettimään.

  • Maisi

    Olen saanut sekaihoni paljon parempaan kuntoon Miian ohjeilla. Aloitin reilut 1,5 vuotta sitten ja itsellänikin näppyjä alkoi tulla leuan alueelle välillä enemmän välillä vähemmän. Iho on muuten tuntunut tosi hyvältä! Syksyllä ihossa alkoi tuntua taas kiristelyä ja ostin rauhoittavampia tuotteita: Fiinin ruusu-kaura kasvoveden ja Leahlani Balancing öljyseerumi. Näiden myötä näpyt ovat pienentyneet ja hormonitkaan eivät samalla tavalla enää näy iholla.

    Pakkasella lisään Weledan skin foodia ja se on ihana pelastus! Miia, laittaisitko sen ennen vai jälkeen kasvoöljyn? Sitä olen jäänyt miettimään.

    • Miia Johansson

      Heippa Maisi! 🙂 Onpa ihana kuulla! Mä laitan Weleda Skin Foodin primerin tavoin juuri ennen meikkiä. Se sisältää kuitenkin mm. mehiläisvahaa, joka on ytympää kuin kasvoöljyt, joten laittaisin öljyjen jälkeen.

  • Sari

    Moi Miia, kiitos tästä postauksesta. Hyvä kirjoitus! Mulla on sekaiho ja olen sun ohjeiden ja vinkkien avulla saanut ihoni hyvään kuntoon. Nyt olen ollut hämmentynyt, koska ihoni voi huonosti, epäpuhtauksia leuassa ja muuallakin t-alueella. Käytän puhdistukseen Evolven Gentle Cleansing Meltiä iltaisin, kasvovetenä Olivia Kleinin Mineral Spray Toner, kosteusvoiteena Olivia Kleinin hydra lotion, öisin kasvoöljy (Apeiron teepuuöljy tai Balm Balmin Light facial öljy tai Bybi bakuchiol booster). Viime aikoina olen aamuisin käyttänyt Bybin Day Glow’ta ja sen jälkeen seerumi ja kosteusvoide. Nyt mietinkin että onko se just tuo Bybin Day Glow joka ei sovikkaan mun sekaiholle ainakaan jatkuvasti käytettynä? Aikaisemmin aamulla tein vain vesipesun. Tuo puhdistusöljy menee seuraavaksi testiin, kun Evolve loppuu.

    • Miia Johansson

      Heippa Sari! 🙂 Hyvin vaikea sanoa, sillä ihoon vaikuttaa niin moni asia, kuten stressi, ympäristö, elintavat, hormonit, ruokavalio, liikunta ja lista on pitkä. Ihonhoitotuote on vaan siinä kirsikkana kakun päällä. Onko joku siis muuttunut sun ihonhoitorutiinissa tai elämässä, joka olisi voinut tehdä tämän muutoksen?

  • Linda

    Hei Miia! Onko sinulla kokemusta skin tinteistä?

  • Anne

    Moikka. Tuolla linkin sivustolla lukee et kastele kasvot haalealla vedella ennen Novexpert puhdistusmaitoa. Kumpi käytäntö on parempi vai onko sillä väliä? Tosi monissa maidoissa lukee et kostutetaan ensin, mut eikö se sitten puhdista huonommin?

    • Miia Johansson

      Heippa Anne! 🙂 Kannattaa testata kumpi sopii itselle paremmin. Tietenkin riippuu mitä tuotteessa on, mutta usein puhdistusmaidossa on ensin vettä ja jotain öljyä, jos mukaan lisää vielä enemmän vettä, niin tuote laimenee. Mutta ehdottomastai sen mukaan, mikä toimii parhaiten omalle iholle.

  • Emmi

    Hei Miia! Oma ihoni voi nykyään tuhat kertaa paremmin, kiitos sinun neuvojesi! Aiemmin ihoni oli todella huonossa kunnossa, finnejä tuli paljon ja iho oli samea ja karhea. Nykyään finnejä tulee enää harvoin, mustapäitä ja pientä tukkeumaa on jonkin verran. Putsarina käytössä on Apeironin puhdistusmaito, kasvovesi Eco by sonya super fruit toner, OK seerumi ja kasvovoiteina vaihtelevasti apeironin intensive care/evolve 360/ antipodes avocado. Olen vähän epävarma ihotyypistäni, ehkä sekaiho? Olen huomannut, että iho tarvii paljon kosteutusta ja välillä tuntuu, että esim
    tuo apeironin voide ei kosteuta tarpeeksi. Päivän aikana iho kyllä rasvoittuu jonkin verran ja meikkivoide ei tahdo pysyä. Olisiko tähän vielä jotain vinkkiä?

    • Miia Johansson

      Heippa Emmi! 🙂 Voisko sun iho olla kuivarasvainen, jos tarvitsee paljon kosteutta, mutta silti rasvoittuu? Mulla ei esim tuo Apeiron kanssa riitä, vaikka se on monelle sekaihoiselle todella hyvä. Kasvoveden kerrostaminen on yksi, mikä voi auttaa ja sitten lisäisin mukaan hyviä öljyjä. Niillä saa yllättävää kyllä usein rauhoittumaan tällaisen ihon, joka on kuiva ja rasvoittuu.

      • Emmi

        Kiitos vastauksesta! Saattaa olla kyllä myös kuivarasvainen…🤔 Kasvovettä käytän kyllä reippaasti 😅 Mitä öljyä suosittelisit kokeilemaan? Ja korvaisinko sillä siis nuo käyttämäni voiteet vai olisiko se niiden lisäksi? Olen kokeillut muutamaa eri öljyä aiemmin ja ne ei oikeen ole kunnolla imeytynyt ihoon, vaikka mielestäni olen niitä “oikeaoppisesti” käyttänyt (apeiron jojoba, Fiini mustaherukka).

        • Miia Johansson

          Kasvoöljy tulisi voiteen päälle. Esim Noursi London Radiance -kasvoöljy on tosi kiva ja imeytyy hyvin. 🙂

  • Suski

    Hei! Olen laittanut järjestyksessä kasvovesi, öljy, kosteusvoide. Olin varma että olin jostain semmoisen ohjeen saanut. Olisiko pamrepi laittaa öljy kasvovoiteen päälle?

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Joo öljy tulee yleensä voiteen päälle. Tietenkin riippuu taas niin öljyn kuin voiteenkin raaka-aineista. Mutta siis kevyemmästä raskaampaan.

      • Sonja

        Olen miettinyt, onko ok, jos sekoittaa öljyn ja kasvovoiteen keskenään ja laittaa viimeiseksi? Näin molemmat levittyy helpommin. Vai voiko öljy voiteen seassa estää joitain raaka-aineita imeytymästä. Mulla käytössä Fiinin mustaherukkaöljy.

        • Miia Johansson

          Voi hyvin sekoittaa keskenään 😊

  • Elina

    Moikka Miia. Ja alkuun tuhannesti kiitos kaikista vinkeistä ja neuvoistasi, olen saanut niistä paljon apua sekä meikkiin että ihonhoitoon.

    Siirryin muutama kuukausi sitten ihonhoidossa luonnonkosmetiikan käyttäjäksi. Ennen käytin Exuviancen tuotteita, mutta tuntui ettei kosteutusta saa tarpeeksi. Ihoni on aina ollut kuiva, herkkä ja atooppinen. T-alue kiiltää hieman päivän mittaan. Nyt olen saanut kuivuuden hyvin kuriin mutta ongelmana on, että iholle tulee jatkuvasti pientä näppylää. Etenkin otsaan ja iho näyttää huonolle. Ennen en ole koskaan moisesta kärsinyt, finnejäkään juurikaan ollut. Olen 42-vuotias.

    Käytössä on vaihtelevasti Evolven balmi putsari, Laponien kuivan ihon putsari, konjac sieni, balmbalm ruusunmarjaseerumi, fiinin kauratyrniöljy, purebeautyn birch sap mist sekä Antipodes avocado pear voide. Miten pääsisin jatkuvista näppylöistä eroon?

    • Miia Johansson

      Heippa Elina! 🙂 Ootko käyttänyt nyt tätä samaa settiä tuon muutaman kuukauden? Missä vaiheessa näppylät tulivat?

      • Elina

        Kyllä samalla setillä, paitsi viimeisimpänä otin pari viikkoa sitten käyttöön tuon konjac sienen siihen lisäksi jos auttaisi tukkeutumiin. Yöllä käytän kasvoöljyä ja päivällä meikin alla tuota Antipodesin voidetta. Mielestäni meni parisen viikkoa ennen kuin näppylöitä alkoi tulla.
        Pitäisikö jotain jättää kokeeksi pois tai vaihtaa muuhun jos auttaisi?

        • Miia Johansson

          Jos vaan joo mahdollista, niin ota aina yksi tuote pariksi viikoksi pois käytöstä ja käytä siinä tilalla vaikka jotain vanhaa tuotetta mistä ei tullut mitään. Jos niitä on jäljellä.

          Syitä ja raaka-aineita voi olla monia, joten on vaikea kertoa suoraa ratkaisua. Voi hyvinkin olla, että jokin tuote on sun iholle liian aktivoiva.

          • Elina

            Kiitos pitää kokeilla vaihtaa vaikka putsaria tai voidetta ja testata olisiko näissä syy.

  • Nips

    Moikka
    Onko tuollaisen öljymäisen puhdistusaineen kuten flow balm to milk tarkoitus puhdistaa myös ripsiväri? Siis onko väliä millainen ripsiväri kyseessä? Tuntuu ettei lähde kunnolla.

    • Miia Johansson

      Joo on tarkoitus lähteä kaikki meikki. Paitsi lämpimällä vedellä lähtevä ripsari lähtee sitten kunnolla liikkeelle vasta huuhtoessa. 😊 Joillakin öljyputsareilla vaatii sen pari minuuttia enemmän aikaa, että myös ripsarit lähtee kunnolla.

  • Jenna

    Mulla on taas iho todella huonossa kunnossa ja ajoittain paljon finnejä, mutta iho on myös kuiva. Käytössä tällä hetkellä Olivia Kleinin Hydra spray toner, balance Cream ja flown ruusunmarjaöljy. Putsarina Olivia Kleinin sensitive wash ja laponien puhdistusmaito. Nyt hoitovapaalla en käytä meikkiä ollenkaan. Voiskohan tuo Olivia kleinin Mineral toner olla parempi vaihtoehto? Entä öljy, sopisko tuo Fiini paremmin? Mietin myös kävisikö tuo putsari mulle? Vai onko nämä nykyiset ihan ok? Tykkään superpaljon sun blogista, olen saanut paljon vinkkejä ihon hoitoon. Tykkään myös sun ig sisällöstä. Mukavaa kevään odotusta.

    • Miia Johansson

      Heippa Jenna! Kuulostaa mahdollisesti kuivarasvaiselta sun ihotyyppi. Sulla on kyllä ihan hyvät tuotteet käytössä. 🙂 Sanoisin, että myös sun kohdalla olisi hyvä kääntyä sinne sisäisen kauneudenhoidon puoleen, koska ihonhoidolla pystyy kuitenkin niin rajallisesti tähän vaikuttamaan, jos on jotain ongelmia. ELi kannattaa olla yhteydessä Twistben asiantuntijoihin tässä sisäisen kauneudenhoidon asiassa. 🙂

  • Katrin

    Hei Miia! Missä muodossa suosittelisit BHA-happoja tai onko sinulla jotain tuotesuositusta tähän? Omassa ihossa on jonkinverran tukkeumia, jotka tuppaavat ennen pitkään tulehtumaan.

    Ihonhoitoa olen uudistanut vuoden alusta vinkkiesi mukaan, suuri kiitos! Käytössä Leahlani, Fiini Ruusu & Kaura, Olivia Klein Balance Cream ja Esse Repair Oil. Tukkeumat ovat vähentyneet, mutta jonkinverran edelleen syvälläkin ”jumissa” olevaa ainesta, josta toivoisin pääseväni eroon.

    • Miia Johansson

      Heippa Katrin! 🙂 Tuossa on suosittelemassa kasvovedessä on luonnon salisyylihappoa ja sitä on myös tuossa sun käyttämässä kostuesvoiteessa. Itse en suosittele mitään vahvoja salisyylihappotuotteita.

      Epäpuhtauksiin tosiaan pystyy jossain määrin auttamaan kosmetiikalla, mutta on hyvä muistaa, että ihonhoito on vaan niin pieni osa suurta kokonaisuutta ja mikä siihen vaikuttaa. Elintavat, stressi, hormonit ja moni muu asia vaikuttaa siihen niin paljon enemmän. Ja harmikseni sisäinen kauneudenhoito on itselleni suht vieras aihealue. Siitä voit kysäistä lisää vaikka Twistben nettisivujen chatissä. 🙂

      • Katrin

        Kiitos Miia 🙂 mitä sanot, kannattaakohan noita Olivia Kleinin kasvovettä ja kosteusvoidetta käyttää samaan aikaan, vai meneekö överiksi?

        • Miia Johansson

          Joo se on hyvä kombo. 😊

  • Emmi

    Heippa.

    Tilasin suosittelemiasi tuotteita ja nyt aloin pohtia, että sopivatko nuo raskaana olevalle? Tilasin Fiinin kasvoöljyn ja huomasin, että se taitaa sisältää eteerisiä öljyjä. Uskallankohan jatkaa sen käyttöä enää raskausaikana?

    • Miia Johansson

      Heippa Emmi! 😊 Fiinin kasvoöljyissä ei ole eteerisiä öljyjä, joten turvallisia raskauden aikana.

      • Emmi

        Kiitos vastauksesta. Tuossa mustaherukkaöljypurkissa on kuitenkin merkintä ***luontaisesi eteerisissä öljyissä (limonene ja linalol) niin jäin siksi miettimään eikö oikeasti ole.

        • Miia Johansson

          Hei sä oot oikeassa! En huomannut, että juurikin tässä Fiinin öljyssä on Rosmarinus officinalis leaf öljyä. Muut Fiinin öljyt sopii. 🙂

          • Hennu

            Moikka! Huomasin nyt vasta tätä keskusteluosiota lukiessa, että Fiinin öljy tosiaan sisältää eteerisiä öljyjä ja että raskausaikana näitä ei sais käyttää. Miksiköhän tätä ei lue erikseen tässä mustaherukkaputelissa? Ja mitäköhän se vois aiheuttaa sikiölle? T. Koko raskausajan käyttänyt fiinin mustaherukkaöljyä 😅

  • Karoliina

    Moikka!
    Olen nyt käyttänyt pari viikkoa tuota fiinin kasvoöljyä, mutta tuntuu ettei se imeydy kunnolla, laitan 2-3 tippaa. Onko se liikaa? 😅 Jatkanko vain käyttöä vai kokeilenko jotain toista 🤔

    • Miia Johansson

      Ei ole liikaa. 😊 Mä laitan 5-6 tippaa. Mutta mitä laitat alle ja miten peset sun kasvot? Tästä kaikesta riippuu myös öljyjen imeytyminen.

      • karoliina

        Käytän loppuun lorealin puhdistusgeelin, ei raaski heittää pois 😅 olen jo ostanut puhdistysöljyn! sitten on olivia kleinin kasvovesi ja bybin kasvovoide.

        • Miia Johansson

          Jes.. huomaat varmasti eron, kun vaihdat hellävaraisempaan. Se on kaiken lähtökohta ihonhoidossa. 🙂 Ja kasvovettä kannatta kerrostaa alle ja laittaa seuraava tuote aina niin, että iho on vielä hieman kostea edellisestä. Näin saat tuotteet imeytymään paremmin.

  • Pinja

    Heippa Miia! Olen noudattanut ihonhoitorutiineja täältä saamillani opeilla jo pari vuotta. Olen koittanut löytää itselleni sopivia tuotteita suosituksiesi perusteella. Minulla ei ole akne-iho mutta uskon että olen perinyt huonon ihon, sillä äidilläni on ollut ihan samanlaisia iho-ongelmia kuin minulla. Uskon myös että hormonit vaikuttavat erityisen vahvasti ihooni koska joka kuukausi ihoni käy huonommassa kunnossa ja taas ehtii juuri parantua kunnes taas jo mennään huonompaan. Uskon että minulla on sekaiho, ja nyt olen alkanut miettiä että onko minulla vaan erityisen herkästi tukkeutuva iho. Meikkiä käytän satunnaisesti mutta pääasiassa olen ilman meikkiä. Toivoisin postausta aiheesta, että mitä ainesosia helposti tukkeutuvan ihon kanssa tulisi välttää. Minulla on käytössä Olivia Kleinin kosteussuihke ja voide sekä kasvoöljynä pure beautyn jojobaöljy johon lisään tipan teepuuöljyä. Pesen pääasiassa vedellä aamuin illoin, mutta meikatessa puhdistan novexpertin puhdistusmaidolla ja konjac-sienellä. Pintakuivuudesta olen aika hyvin päässyt eroon mutta pieniä valkopäisiä nyppyjä puskee. Otsan alueeni on aina ollut erityisen tukkoinen. Äääääh, epätoivo iskee. Mikä avuksi?

    • Miia Johansson

      Heippa Pinja ja onpa todella tylsää kuulla! Ihonhoito tosiaan on vaan kuorrutus kakun päällä ja vaikuttaa siis ihon hyvinvointiin lopulta vain vähän. Usein, jos ihonhoito on ollut pielessä, niin on aiheuttanut itselleen iho-ongelmia ja siksi monet ovat saaneet pelkällä ihonhoidolla niin upeita tuloksia. Hormonit vaikuttavat ihoon todella paljon ja siksi ihonhoitotuotteilla on tähän oikeastaan mahdoton vaikuttaa. Kyllä se tukee ihon hyvinvointia, mutta se oikea syyllinen pitäisi löytää. Valitettavasti en ole ammattilainen sisäisessä ihonhoidossa ja siksi ohjaankin sut tähän postaukseen: https://miiajohansson.com/2021/03/eroon-aknesta-ilman-laakkeita-asiantuntijat-vastaavat/

  • Anni

    Heippa Miia! Tosi ihania tuotteita nämä, oon testannut kaikkia. 🙂 Oon nyt ottanut päivävoiteeksi Bybin Day Defencen. Sen alla on tuo Olivia Kleinin Mineral Toner. En vaan oikein tiedä mihin väliin laittaisin Balm Balm Rosehip Serumin, kun sitä ei varmaan tuon SPF-voiteen (bybi) päälle voi laittaa? Olisiko mielestäsi ok järjestys Mineral Toner, Balm Balm ja sitten Bybi?

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Voit tietenkin kokeilla myös näin päin.

  • Finnileuka

    Hei! Olen jo pidempään käyttänyt maitomaista puhdistusainetta ja kosteutusta suihkutettavalla kasvovedellä ja kasvoöljyllä. Kaikki ei kuitenkaan ole ollut vielä luonnonkosmetiikkaa. Ihoni kunto parani tosi paljon kun uudistin ihonhoitorutiinini siihen. Nyt vaihdoin viimein kokonaan luonnonkosmetiikan tuotteisiin ja vain noin viikossa leukani räjähti täyteen finnejä, niinkuin ennen vanhaan Pitääkö minun todeta että nämä ei sopineet minulle ja vaihtaa äkkiä pois, vai onko tämä joku väliaikainen puhdistusprosessi parempien tuotteiden johdosta, onko semmoista olemassa? Mieli on niin matalalla kun pitkästä aikaa tuli taas finnejä ja heti niin isoja ja monta.. Käytössä emulgoituva öljyputsari, maitopuhdistus, kasvovesi, kevyt kasvoöljy, suurin osa täältä sivulta löydettyjä suosituksia. Kiitos avusta!

    • Miia Johansson

      Mitä tuotteita sä vaihdoit tarkalleen? Vaihdoitko kaikki kerrallaan? 😊

  • Suvi

    Moi Miia!

    Luin tammikuussa tämän postauksen ja päätin ennakkoluuloistani huolimatta laittaa ihonhoitorutiinini kokonaan uusiksi. Mun iho on ollut aina varsinkin t-alueelta tosi rasvoittuva ja varsinkin leukaan on tullut helposti epäpuhtauksia. Tammikuun lopulla sitten aloin pikkuhiljaa lisätä uusia tuotteita osaksi rutiinia sekä aloin pestä kasvot aamulla vain vedellä (tämä hirvitti ehkä eniten😅). Vähitellen mun iho on nyt selvästi rauhoittunut ja varsinkin iltaisin laittamani (tuo tässä postauksessa oleva Nourishin) kasvoöljy on vaikuttanut tosi paljon mun ihon kuntoon. Enää ei meikit valu naamalta pois heti niiden laittamisen jälkeen ja leuankin iho on paljon siistimpi kuin ennen. Joten suuri kiitos, kun puhut näistä asioista sekä täällä blogissa että somessa! ❤️

    • Miia Johansson

      Ooh 😍 onpa ohana kuulla, että tuloksia on tullut! ❤️

  • Saara

    Heippa Miia!

    Löysin tänään ensimmäisen kerran sivustosi, kun etsin kuumeisesti keinoja ja vinkkejä ihonhoitoon. Perehdyin pari vuotta sitten kaverin ohjeilla ihonhoitoon, kun kärsin koko nuoruuteni aknesta. Pääsin lääkekuurin avulla eroon aknesta ja nykyään ihoni muistuttaa sekaihoa eli t-alueella epäpuhtauksia, suuria ihohuokosia, paljon mustapäitä erityisesti nenän alueella, hieman pintakuiva ja päivän mittaan rasvoittuva. Eli parempaan suuntaan on menty, mutta koen, että ihoni voisi näyttää vieläkin “terveemmältä”. Meikkaan lähes päivittäin, koska en tykkää olla ilman meikkiä juuri ihoni takia, sillä Ilman meikkiä ihoni on erityisen rasvoittuva ja kiiltävä.

    Tällä hetkellä ihonhoitorutiinini on aamulla seuraava : puhdistus teepuusaippualla, The Ordinaryn Glycolic Acid Toning Solution, The Ordinaryn hyaluronihapposeerumi, The Ordinaryn Vitamin-C Suspension Cerum sekä Lumenen Klassikko-päivävoide sekaiholle.

    Iltaisin: Garnierin Micellarvesi, teepuusaippua, The Ordinaryn kasvovesi, The Ordinaryn hyaluronihapposeerumi, The Ordinaryn Niacinamide, Ceraven silmänympärysvoide, Dermosil Retinol Cream ja Lumenen Klassikko yövoide.

    Olisiko sinulla jotain neuvoja tai vinkkejä? Epätoivo iskee, koska käytän jo paljon eri tuotteita, mutta mikään ei tunnu ja näytä “auttavan”.

    Kiitos paljon jo etukäteen <3

    • Miia Johansson

      Heippa Saara 🙂 Kiva, kun viestittelit. Eli lähtisin liikkeelle ihan perus ihonhoidosta ja vähentäisin huomattavasti tuotemäärää. Ensinnäkin vahvan teepuusaippuan vaihtaisin heti pois. Se on ihonhoidossasi heti ensimmäinen kompastuskivi, sekä myös misellivesi. Turha mekaaninen hankaaminen ei tee iholle hyvää, kun kaikki meikit saa helposti pois yhdellä putsarilla. Eli tämän postauksen kohta suurimmista virheistä, niin sun kohdalla valitettavasti toteutuu ykkös kohta, joka onkin kaikista yleisin ihonhoidollinen virhe.

      Tässä postauksessa on sulle hyviä tuotteita, mutta laitan sulle tähän muutaman jutun, jossa lisää ihon pesusta.

      Miksi saippuaa ei kannata käyttää:
      https://miiajohansson.com/2021/08/kasvojen-pesu-palasaippualla-hyva-vai-huono-idea/

      Ihonhoidon alkeet tai perusteet voisin sanoa. Tähän kannattaa ehdottomasti tutustua. 🙂
      https://miiajohansson.com/2022/04/ihonhoidon-alkeet-nama-jokaisen-pitaisi-tietaa/

      Sun iho tarvitsee myös vesi- ja rasvakosteutusta. Erityisesti öljyihin kannattaa kiinnittää huomiota, koska ne vie (ennakkoluuloista huolimatta) myös sekaihoisen ihonhoidon aivan uudelle tasolle.

  • Suvi

    Hei!

    Onko olemassa akneiholle sopivaa puhdistustuotetta, jossa ei tarvitsisi käyttää vettä? Eli siis tuote, jota voisi käyttää säännöllisesti niin, ettei tarvitsisi kumartua altaan ylle pestäkseen naama? Joku tuote, jota voisi suositella käytettävän akneiholle esimerkiksi vanulappujen kautta käytettäväksi?

    Haluaisin itse käyttää tuotetta, jossa ei kumartelua altaan ylle tarvittaisi ollenkaan fyysisten esteiden takia. Lisäksi toki matkoille se olisi kätevä. Puhdistuksen jälkeen on käytössä kasvovesi, kosteuttava seerumi, kosteusvoide ja kohta öljy. Kiitos :).

    • Miia Johansson

      Heippa Suvi! 🙂 Emulgoituvan öljyputsarin voi poistaa myös märällä musliiniliinalla tai pehmoisella froteepyyhkeellä. Toki aknen kanssa turhaan hinkkausta kannattaisi välttää, koska puhutaan ihon tulehduksellisesta tilasta. Mutta en oikein keksi tähän muuta vaihtoehtoa.

  • Anna

    Hei Miia!

    Omaan sekaihon, joka rasvoittuu herkästi etenkin T-alueelta, tuntuu toisinaan kiristävältä ja etenkin talviaikaan myös hilseilee/on erityisen kuiva. Hormonit tuntuvat myös vaikuttavan suuresti, koska iholle ilmestyy aina kuukautisten aikaan enemmän tai vähemmän finnejä, joista osa ihonalaisia.
    Kosmetiikassa haluaisin kuitenkin suosia mahdollisimman pitkälle eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Onko sinulla suositella jotain tällaisia tuotteita kaksoispuhdistusta ja kosteutusta/ihonhoitoa ajatellen?

    • Miia Johansson

      Heippa Anna! 🙂 Kaikki suosittelemani ihonhoitotuotteet on eläinkokeettomia, eli esimerkiksi tästä jutusta löydät hyvät tuotteet. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram