Hoen aina sitä kuinka tärkeää on valita ihonhoitotuotteet oman ihotyypin mukaan, mutta samalla saan myös kysymyksiä siitä miten sen oman ihotyypin oikein tunnistaa.
Haluankin lähestyä asiaa hieman erilailla eli enemmänkin opettaa teitä tunnistamaan ne oman ihon tarpeet kuin keskittyä tarkasti tiettyyn ihotyyppiin. Liian tiukasti ihotyyppiin keskittyvä ajattelu voi välillä viedä metsään. Ihon tarpeet nimittäin muuttuvat mm. iän, ilmaston ja vuodenaikojen mukaan.
Lisäksi eri ihotyypeillä voi esiintyä myös couperosaa, atopiaa tai vaikka suunympärysihottumaa, jonka vuoksi voi olla hankala miettiä, että mistä nyt sitten lähden liikkeelle. Hoidanko esimerkiksi tätä sekaihoani vai atopiaani?
1. IHO-OIREIDEN RAUHOITTAMINEN
Ennen tarkempaa analysointia pyydän sinua jättämään geeli- ja vaahtoputsarit sivuun ja vaihtamaan balmimaisiin tai maitomaisiin putsareihin.
Suurin osa iho-ongelmista johtuu liian vahvoista puhdistustuotteista. Moni teistä lukijoistakin on yllättynyt kuinka paljon parempaan kuntoon iho on mennyt ainostaan puhdistustuotetta vaihtamalla.
On siis turha alkaa hoitamaan finnejä, liian rasvoittuvaa ihoa tai karhean kuivaa naamaa, jos se kaikista tärkein eli puhdistus on pielessä. Jos keskityt vaan voiteisiin ja seerumeihin niin alat purkamaan ongelmaa aivan väärästä päästä ja hoidat siis vaan oireita, jotka tuskin katoavat ennen kuin pahin ongelman aiheuttaja on poissa.
Suosittelemani puhdistustuotteet löydät esimerkiksi TÄSTÄ. Balmimainen on hyvä sellaiselle, joka meikkaa ja maitomainen taas meikittömälle tai todella vähän meikkaavalle.
2. NAPPAA SUURIN ONGELMA
Tässä vaiheessa ihosi on jo ehkä hieman rauhoittunut, kun olet käyttänyt pari viikkoa hellävaraisempaa puhdistustuotetta. Voi olla, että finnit ovat alkaneet vähenemään tai kasvot eivät ehkä ole enää niin punaiset? Voi myös olla, että tilanne on edelleen sama.
Ihossasi voi edelleen olla useampaa ongelmaa, johon tarvitset apua. Nappaa niistä huomattavin, koska jostain pitää lähteä liikkeelle. Nämä kaikki eivät ole siis ihotyyppejä, vaan koitetaan keskittyä enemmänkin tiettyyn ongelmaan.
- KUIVA IHO: Iho tuntuu kauttaaltaan kuivalta ja ehkä karhealta. Ihohuokoset ovat pienet ja finnejä ei ole.
- SEKAIHO: T-alue rasvoittuu ja finnejä tulee silloin tällöin. Iho tuntuu myös joistain kohdista karhealta tai kiristelee. Ihohuokoset saattavat olla suurempia t-alueelta. (Olen itse sekaihoinen.)
- RASVOITTUVA IHO: Iho kiiltelee helposti ja hyvinkin nopeasti aamun ihonhoidon sekä mahdollisen meikkaamisen jälkeen. Huomaathan, että tämä oireilu saattaa johtua myös pintakuivuudesta.
- HERKKÄ IHO: Ihosi reagoi herkästi ja se saattaa olla kutiseva.
- PINTAKUIVA: Ihoa kiristelee. Toinen vaihtoehto voi olla, että kiristelyn lisäksi iho rasvoittuu todella vahvasti. Kiristelyä ja rasvoittumista voi olla samaan aikaan samalla iho-alueella. (Itse kärsin pintakuivuudesta tänä talvena ennen kuin tajusin hoitaa ihoani sen mukaisesti.)
- ATOPIA: Kuivia kutisevia alueita, jotka usein kirvelevät, jos niihin laittaa jotain tuotetta. (Olen itse atoopikko.)
- COUPEROSA: Punoittava iho nenän ja poskien alueelta. Iho on usein myös herkkä.
- POD eli SUUNYMPÄRYSIHOTTUMA: Pienet kutisevat näppylät ja ihon hilseily suun ympärillä. Voi esiintyä myös nenänpielissä ja silmien ulkonurkkien lähettyvillä. Saamieni viestien perusteella tämä on yleistymään päin. (Ikävä kyllä itsekin olen alkanut tästä kärsimään silmien ulkonurkissa, mutta onneksi nyt tiedän vältellä sillä alueella liian hoitavia tuotteita.)
Kuten huomaatte, niin itsekin osun näihin useampiin kohtiin. Lähde siis liikkeelle siitä suurimmasta ongelmasta.
3. MITÄ JOKAINEN IHOTYYPPI TARVITSEE?
Kun ihoa ei enää pestä vahvoilla putsareilla ja tiedät jo suurin piirtein ihotyyppisi, niin on muistettava, että ihon tarpeet välillä muuttuvat. Ihosi voi ehkä tarvita vielä jotain lisää. Erityisesti talvella ihon tarpeet usein muuttuvat.
- Kuivaa ihoa kiristelee ja seka- ja rasvaisella iholla kiristelyn lisäksi naama alkaa kiiltelemään todella paljon. Tämä on merkki vesikosteuden puutteesta iholla ja pintakuivuuden merkki, jota voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä. Ratkaisu: Pesethän ihosi hellävaraisesti ja näin kasvoja ei kiristele pesun jälkeen. Lisäksi kosteuttava kasvovesi sekä kosteuttava seerumi usein auttaa. Tätä ongelmaa on erityisesti talvella. Kostuettavia kasvovesiä löydät TÄSTÄ ja kosteuttavia seerumeita taas TÄSTÄ.
- Meikki ei asetu nätisti ja meikkivoide jää kiinni kuiviin kohtiin. Iho tuntuu karhealta. Ihosi kaipaa hyviä öljyjä. Laadukas kosteusvoide voi jo auttaa, mutta hyvät öljyt tai balsamit vievät ihon uudelle tasolle. Laadukkaita kasvoöljyjä löydät TÄSTÄ.
4. OIKEITA RAAKA-AINEITA ERI IHOTYYPEILLE
Jokainen iho tarvitsee eri raaka-aineita ja jonkun iho-ongelman kanssa jopa tarvitsee vältellä tiettyjä ainesosia. Tässä postauksia eri ihotyypeille, joista löydät tuotteet juuri kyseistä ihotyyppiä ajatellen. On hyvä huomoida, että ihonhoidon puteleita ei tarvitse olla isoa kaapillista ja ihon kannalta onkin parempi, että käytössä on vain muutama tuote lyhyemmillä ainesosaluetteloilla.
- KUIVA IHO
- SEKAIHO (MYÖS RASVOITTUVA)
- HAJUSTE- JA TUOKSUALLERGIA (MYÖS HERKKÄIHOISILLE)
- PINTAKUIVA IHO (Pintakuivuus ei ole ihotyyppi, vaan ihon väliaikainen tila ja siitä pääsee eroon yllättävän helposti)
- ATOOPPINEN IHO
- TEININ IHONHOITO
- IKÄÄNTYVÄ IHO
- COUPEROSA
- SUUNYMPÄRYSIHOTTUMA ELI POD
- AKNE
Tosta teinin ihonhoidosta tuli mieleen,että voisitko tehdä ensimeikeistä suosituksia. Lähinnä siis kun meikkailu on sellaista kokeilua, oma 11v. toivoo esim. jotain värikästä luomiväripalettia. Mutta mitään tosi kallista en vielä haluaisi ostaa
Heippa Anne! 🙂 No värikkäitä paletteja kannattaa vaan alkaa Googlettelemaan ja mitä löytyy edullisemmin. Mutta itse miettisin ostaisinko ensimeikit luonnon vai synteettiseltä puolelta, kun miettii asiaa kemikaalikuorman kannalta. Tietty luonnon puolella ei sitten ole sellaisia värikkäitä paletteja olemassa ainakaan tietääkseni. Mä alottaisin ripsivärillä ja poskipunalla.
Miia toi eka kuva on ihana! 😍 Toisinaan kirjoitat, että et voi tehdä sitä ja tätä, kun on jo ikää, mutta yleensä sun kuvissa näkyy hehkuva nuorekas iho – ja oonkin aina miettinyt, että mistä vanhenemisen merkeistä oikein puhut!? Nyt näkyy kuvassakin naururyppyjä, mutta iho on edelleen se sama hyvinhoidettu ja hehkuva. Wau!
Kiitos Tiina! <3 🙂 Ja joo ehkä ne asiat mitä en voi enää tehdä on paksu meikkivoidekerros, koska se ei enää mun ikäisellä iholla näytä hyvältä. Toki en kyllä sitä tekisi itse minkään ikäiselle iholle. 🙂
Kiitos hyvästä postauksesta! <3 Tarvitsisin myös suosituksen: onko olemassa kevyesti peittävää fysikaalisen aurinkosuojan sisältävää mineraalimeikkipuuteria? Ihoni on vaalea keltaiseen taittava ja rasvoittuva.
Heippa Lempi! 🙂 Joo kyllä löytyy. Eli Alima Puren mineraalimeikkipuuteri, jolla saa juuri niin ohutta tai paksua meikkikerrosta kuin haluaa. 🙂 Se ei virallisesti ole aurinkosuojallinen, mutta sisältää kuitenkin titaani- ja sinkkioksidimineraaleja, jotka suojaavat auringolta. Postaus tässä: https://miiajohansson.com/2020/03/29/markkinoiden-paras-mineraalimeikkipuuteri/
Kiitos, ja tuossa postauksessahan on vielä huippuhyvät ohjeetkin. Tämä lähtee testiin! 🙂
Ensinnäkin kiitos kaikista ihonhoitovinkeistä mitä jaat! Olen saanut ihoni huomattavasti parempaan kuntoon niiden avulla. Mutta tuo ihotyypin tunnistaminen kyllä askarruttaa. Ihooni tulee herkästi pientä tukkeumaa ja välillä finnejä, mutta ei kuitenkaan rasvoitu mielestäni. Eli epäpuhtauksien minimointi ja kosteutus olis varmaankin ne tärkeimmät tällä hetkellä. Iho on myös väriltään epätasainen.
Tällä hetkellä käytössä apeironin puhdistusmaito (meikitön iho), OK hydra spray toner, OK seerumi ja Fiini mustaherukka öljy/ OK balance cream. Osaisitko suositella vielä jotain parempia tuotteita ihon tämän hetkisiin tarpeisiin?
Heippa Emmi! 🙂 Sulla on jo aika hyvät tuotteet näihin epäpuhtauksiin. Lisäisin kerran viikkoon kuorinnan tai esim OK detox naamion. Voisit hyötyä niin AHA kuin BHA hapoistakin, mutta tosiaan kannattaa suosia hellävaraisia tuotteita, jos iho on myös kuiva.
Lisäksi on hyvä tietenkin muistaa, että ihonhoito on vaan se jäävuoren huippu. Kaikista eniten siihen vaikuttaa ruokavalio, elämäntyyli, stressi ja monet ympäristötekijät.
Kiitos taas loistavasta postauksesta! Olen vaihtanut ihonhoidon kokonaan luonnon puolelle suosituksiasi seuraten. Eilen kävin ostamassa ekan luonnon meikkivoiteen, suosittelemasi Madaran Skin Equalin. Myyjä testasi minun herkälle couperosa iholle sopivimmaksi sävyksi 30, josta sinun kommenttisi oli about et ainoastaan miehille. Myyjän mielestä sävy tulee valita oman ihon sävyn mukaan ja 30 meni sinänsä nappiin, mutta onko se kuitenkaan paras valinta, kun en halua korostaa punakkuuttani?
Heippa Piia! 🙂 Joo ehdottomasti oman ihonsävyn mukaan, mutta pohjasävynä itse suosittelen ja asiakkaillakin aina käytin keltaiseen taittavaa. Tästä on kahta eri teoriaa. Pääasia, että itse pidät. <3
Heips Miia!
Puhut usein tärkeästä aiheesta; kasvojen hellästä puhdistamisesta ja esim. vaahtoputsareiden välttämisestä. Mitä tarkalleen ottaen tarkoitat vaahtoputsareilla? 🙂 Itse pesen kasvot ensin jollain öljymäisellä tuotteella ja viimeistelen pesun nimenomaan puhdistusvaahdolla, esim. tällä hetkellä käytössä Estelle&Thild, jossa vaahtoavuus johtuu ymmärtääkseni vaahdottavasta pumpusta. Luonnonkosmetiikankin puolelta löytyy monia mielestäni hellävaraisia vaahtoputsareita, joissa ei ole ollenkaan esim. SLS. Siinä mielessä koen vaahtoputsareiden moittimisen ehkä hieman harhaanjohtavana, niitäkin kun on niin monenlaisia olemassa…?
Kiitokset kivasta ja opettavaisestakin blogistasi, sitä on mukava lukea 🙂
Heippa Jane! 🙂 Voi harmi, jos sulla on sellainen fiilis, että on harhaan johtava. Tosiaan SLES ja SLS (jälkimmäistä oon onneksi nähnyt todella harvoin) on ne kaikista yleisimmin käytetyt vahvemmat surfaktantit, mutta itse en suosittele myöskään muita vaahtoavia tai geelimäisiä putsareita siitä huolimatta onko niissä vahvempia surfaktantteja vai ei. Tämä ihan sen vuoksi, että iho voi ilman niitä usein paremmin. Löytyy kuitenkin parempia vaihtoehtoja. Toki on poikkeuksia, joille niistä hellävaraisemmista esim. geeleistä voi olla hyötyä, kuten iho, jossa on märkiviä finnejä.
Ihon hydrolipidikalvoa kannattaa käsitellä todella hellävaraisesti, koska jos tämä ihon uloin kerros pääsee vahingoittumaan niin sen kautta tulee ongelmia. Tämä ihon suojakerros koostuu moninaisesta mikrobiomista ja ihon omista rasvoista, joiden pesua pois kannattaa välttää viimeiseen asti. Tämä kaikki perustuu siis yksinkertaisesti ihon toimintaan. Olen myös huomannut tämän käytännössä oman ihon ja tuhansien lukijoiden ihon kanssa, että nämä ohjeeni tosiaan toimivat.
Ja eri ihonhoidon filosofioita löytyy laidasta laitaan. Oon huomannut sen, kun olen lukenut alan kirjallisuutta ja tubessakin eri asiantuntujat sanovat eri asioita. Ihon hellävaraiseen pesuun tosin lähes kaikki asiantuntijat suhtautuvat samalla tavoin. Kosmetiikan raaka-aineita on vielä tutkittu verrattain melko vähän ja uskon tämän olevan se syy miksi asioista on niin montaa eri mielipidettä. Eli ehdottomasti kannattaa tutustua enemmän asiaan (ellet jo ole) ja muodostaa sieltä oma mielipide ja ihonhoidon filosofia. Mun blogissa mennään tällä kannalla, koska oon huomannut, että se toimii. 🙂
Käytän ensin puhdistusöljyä (avril) silmä- ja huulimeikin poistamiseen, ja sitten koko naamalle puhdistusmaitoa. Onkohan tuo ok yhdistelmä, vai pitääkö vaihtaa balmiin? Tuollaisia puhdistusbalmeja vain tuntuu olevan aika vähän tarjolla.
Kiitos!
Heippa! 🙂 Joo, varmasti toimiva tapa.
Mihin ne talisäikeet nyt sitten kuuluu tai millä niitä hoidetaan?
Niihin voisi jeesiä salisyylihappoa sisältävät tuotteet. Eli tuolta sekaihon tuotteista löytyy. 😊
Mitenkäs ihoa pitäisi hoitaa, jos se tuntuu olevan suht kunnossa 😀 Mikään ongelmakohdista ei oikein tunnu istuvan minulle. Rasvoittumista on ollut, mutta viime aikoina olen huomannut, että se taitaakin johtua minulle huonosta meikkivoiteesta, koska silloin kun en meikkaa, ei iho rasvoitu. Rasvoittumisesta johtuen olen myös ajatellut aiemmin, että mulla on sekaiho. Mulla on luufinnejä silmien ympärillä, joka kuitenkin kertoo kai kuivuudesta(?) niitä on ollut kyllä jo vuoooosia, johtuen varmaan siitä, kun nuorempana pilasin ihoni pesemällä sitä käsisaippualla🤦🏼♀️ mutta kuivuutta ja karheutta ei silti ole. Oisko sulla vinkkejä luufinneihin? Tällä hetkellä testissä niihin ollut Balm balm beauty balm. Ihohuokoset ovat mielestäni kyllä aika isot, näppyjä tulee aika harvakseltaan. Ehkä siis kuitenkin sekaiho? Vaikeeta😅
Ps ruokavaliossa olis kyllä petrattavaa…
Kauan pitänyt myös kysyä sellaista, että pitääkö illalla odotella kuinka kauan öljyjen yms laiton jälkeen, että uskaltaa läntätä naamansa tyynyyn? 😂 Kai ne aika nopeesti imeytyy(?) että eivät siis vaikuttavat aineet menisi hukkaan, kun pyyhin ne jo lakanaan..
Heippa Mira! 🙂 Luufinneihin kyllä pystyy vaikuttamaan edelleenkin. Ne kannattaa poistattaa ensin kosmetologilla ja sitten hoitaa ihoa niin ettei niitä enää tule. Tarpeeksi niin vesi- kuin rasvakosteutusta ja tietty hellävarainen pesu. Balmsamit on loistavia luufinneistä kärsiville. Nyt on sinänsä vaieka sanoa, kun en tiedä mitä kaikkia tuotteita käytät nyt, jotta voisin sanoa mihin suuntaan lähteä. Mutta siis tuo ihon rasvoittuminen ja isot ihohuokoset sekä samaan aikaan miliumit kertoo aikalailla kyseessä olevan sekaiho. Itsellänikin on tosiaan sekäiho, mutta käytän monia kuivan ihon tuotteita silti.
Ja öljyt kannattaa painella kasvoille ja tietty kosteuttava kasvovesi ja myös seerumi auttaa sen imeytymisessä. Eli jos tuntuu, että jää ihon pinnalle pyörimään, niin kannattaa kiinnittää näihin huomiota. Tietty en nyt tiedä minkälainen öljy sulle on käytössä. Niitäkin on niin montaa eri laatua. 🙂
Kiitoa informatiivisesta tekstistä! Lähden töiden jälkeen naamanpesuainekaupoille 😄 mutta pakko vielä kysyä: mikä tuo ekan kuvan kynsilakka on?! Ihan täydellinen! 😍
Aa mulla on tuossa kuvassa kynsiteknikon laittamat geelilakkaukset, joten en ikävä kyllä tiedä. 😟
Mitä mieltä oot Saaren taika -saippuoista (teepuu & tyrni)?
Heippa Paula! 🙂 Oikeastaan Karkkiäpäivän Sanni on tiivistänyt tän aiheen niin hyvin, joten linkkaan sen postauksen. Itse en siis suosittele saippuoita kasvojen iholle. https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/saippuan-kuivattavuudesta/
Onko sinulle tuttu ruotsalainen ihonhoitosarja “Skin Treat”?? Myydään tiettävästi suomessa ainoastaan Kicksillä. Itse käyttänyt tätä sarjaa syksystä asti, olen saanut ihon pintakuivuuden katoamaan ja ihon voimaan paremmin. Nyt näitä sinun ohjeistuksia lukeneena aloin pohtimaan onko sarjan tuotteen niin hyviä ja luonnon mukaisia, kuin niiden kerrotaan olevan??
Käytössä on putsari, kosteuttava kasvovesi (essence), kasvovoide ja näin talven ajaksi kosteuttava seerumi.
Itsellä ihonhoito tuotteissa on ongelma löytää sopivia tuotteita, koska olen allerginen aloe veralla, sitten myös vehnä ja kaura aiheuttaa iho-ärsytystä (syötynä ihan allergisen reaktion). Näistä varsinkin aloe vera, vehnäproteiinia ja vehnäalkioöljy on on monessa ihon hoitotuotteessa, jopa huulipunissa, muissa meikeissä ja shampoissa.
Heippa TH! 🙂 Joo, on tuttu. Kyseessä ei ole siis luonnonkosmetiikkabrändi, mutta kurkkasin niin tuotteissa on kyllä paljon luonnon ainesosia. Sisällöt ei ole omaan makuuni, mutta jos nämä sopii itselleen niin ehdottomasti jatka käyttöä. 🙂 Ja siis se on totta, että aloe veraa on niin monessa tuotteessa, kun se on loistava raaka-aine. Ihan superikävä kuulla, että oot sille allerginen. 🙁
Moi!
Oon pohdiskellut tätä puhdistusjuttua. Mulla on laminoidut kulmat, joten öljytuotteita ei suositella. Meikkaan myös päivittäin, joten maitomaiset pesuaineet eivät yleensä riitä. Balmeissa on myös usein tuota öljyä…
Mitä mieltä sinä olet miselliveden käytöstä puhdistamiseen? Entä onko muita ideoita, että millä sitten putsata? Itse käytän siis geeliä ja olen kyllä kokenut sen myös hyväksi eikä ole oikein iho-ongelmia
Heippa Jenni! 🙂 OIh, mä en tiennytkään, että laminoitujen kulmien kanssa ei saa käyttää öljyjä. 🙁 Mites kaikki kosteusvoiteet? Mulla on tästä ripsienpidennyksille postaus, josta voisi olla apua: https://miiajohansson.com/2020/08/31/ripsienpidennykset-ja-hellavarainen-puhdistus/
Moikka! Ostin sun suosituksesta aiemmin Apeironin puhdidtusmaidon sekaiholleni, mutta mietin et oisko sulla suositella jotain muuta vastaavaa tuotetta, jossa saatavuud ois vähän parempi? Onko sulla kokemusta esim. Olivia Kleinin geeli- tai jelly putsareista, joita sais ihan Sokokselta?
Heippa! 😊 Tässä postauksessa löytyy hyviä: https://miiajohansson.com/2020/12/28/tarvitseeko-kasvoja-pesta-jos-ei-meikkaa/
Moi Miia ! Olisin kommentoinut POD-aiheiseen postaukseen, mutta jostain syystä siihen ei pystynyt lisäämään kommenttia. Olisiko sinulla ehdotuksia pod iholle sopivasta aurinkosuojasta ? 🙂
Hmm.. nyt heitit vaikean. 🤔 Mä selvitän. Mulla on tulossa aurinkovoidepostausta ensi kuussa. Tällä hetkellä testaan tuotteita postaukseen. 😊
Moikka!
Ehkä typerä kysymys, mutta voiko ihoa kosteuttaa liikaa?
Teoriassa kyllä sekin on mahdollista. 😊
Moikka, Miia ja kiitos loistavista vinkeistä!
Itsellä on hormoniperäistä aknea kierukasta (kierukka poistettu viikko sitten, eikä uutta näppyä ole enää pukannut, joten toivottavasti iho paranee) ja ihotautilääkäri kehoitti siirtymään la roche-posayn tuotteisiin. Mietin kuitenkin, onko niissä kuinka huono inchi-lista..
minulla oli aikaisemmin syksyllä
Käytössä evolven balmi-putsari, mutta se tuntui jättävän rasvaisen kalvon ihoon ja lisäävän epäpuhtauksia. Millaisia tuotteita suosittelisit käyttööni? Olisiko kaksoisputsaus tärkeä ja millä
Tuotteilla se olisi hyvä
Tehdä? Entä kasvovesi/rasva? Olen valmis panostamaan ”mitä vaan”,
Jotta ihon kunto paranisi… Kiitos superisti, jos ehdit vastata <3
Heippa Samppa! 🙂 No mä en itse käyttäisi näitä tuotteita enkä suosittelisi, mutta meillä jokaisella on ne omat kriteerit ihonhoidon suhteen ja mitä siellä inci-listassa haluaa nähdä. 🙂
Evolven putsari on joo kuivaihoisen putsari. Sun kanssattaa tsekata tämän postauksen sekaihon postaus. Kaksoispuhdistus sopii hyvin sellaiselle iholle, joka tukkeutuu helposti. Voit lukea siitä tästä: https://miiajohansson.com/2020/08/23/kaksoispuhdistus-miten-milla-ja-kenelle-aivan-ehdoton/
Moi Miia, voisinkohan kysyä yhtä juttua vähän postauksen aiheeseen liittyen? Mulla on ennemmin kuiva kuin rasvainen, herkkä sekaiho joka on taipuvainen couperosaan ja pintakuivuuteen. Etenkin siihen monet suosittelemasi tuotteet ovat auttaneet tosi paljon, kiitos siitä! 🙂 Lisäksi mulla toimii tosi hyvin Ordinaryn c-vitamiiniseerumi. Mutta se mitä en ymmärrä on, miksi joskus samat tuotteet riittävät oikein hyvin kosteuttamaan ja toisinaan esim. herään aamulla ihan rutikuivan ihon kanssa. Tämä ei ole edes kiinni pakkasesta tms. ympäristötekijöistäkään eikä ainakaan aina hormoneista, ja ihmettelen mistä voisi kiikastaa.
Heippa Henriikka! 🙂 Hyvä kysymys. Itseasiassa ihoon vaikuttaa paljon enemmän ympäristötekijät kuin ihonhoito. Ravinto on yksi tärkeä asia, veden juonti ja stressi vaikuttaa huomattavasti.
Hei! Näin aluksi: kiitos lukuisista hyvistä neuvoista joita olet antanut 🙂 Olen hoitanut kuivaa atooppista ihoani aiemmin, nyt huomaankin että ihoni tarpeet ovat muuttuneet tai olen tulkinnut ne väärin. Onko mitään mahdollisuutta hoitaa kahta ongelmaa? Otsani rasvoittuu runsaasti ja aika ajoin tulee alueelle paljon pieniä finnejä. Mutta myös suuri “ongelma” on punakat (ja punaisiksi lehahtavat kasvot) sekä herkkä iho. Laitan alle käyttämiäni tuotteita, pystytkö ehdottamaan puhdistukseen, seerumiin ja päivävoiteeseen minulle tuotteita näiden muiden rinnalle. Meikkaan vain vähän. Käytössä on jo:
kasvovesi: Bybin mega mist
yövoide: bybin night nutrition
öljy: nourish london argan skin rescue tehotiiviste
Heippa Anniina! 🙂 Ja olit muuten laittanutkin jo toisen saman viestin.. en vaan vielä ole kerinnyt lukemaan viestejä ja julkaisemaan. <3 Joo pystyy hoitamaan samaan aikaan. 🙂 Jos sulla on couperosaa, niin couperosalle, herkälle iholle ja atopiaan sopii kaikkiin herkän ihon tuotteet. Voisiko otsen kiiltely johtua pintakuivuudesta? Pitäisi ensin tietää mikä putsari sulla on käytössä ja meikkaatko? 🙂
Mikä olisi hyvä kasvojenpuhdistustuote jos on ripsienpidennykset ja öljyä sisältäviä ei suositella?
Heippa Heidi! 🙂 Mulla on aiheesta postaus tässä: https://miiajohansson.com/2020/08/31/ripsienpidennykset-ja-hellavarainen-puhdistus/