TARVITSEEKO KASVOJA PESTÄ, JOS EI MEIKKAA

28.12.2020

Vastaus otsikkoon ei ole täysin yksioikoinen ja kerron tässä miksi. Tartun aiheeseen, koska mediassa on viimeaikoina puhuttu pelkästä kasvojen vesipesusta.

RIITTÄÄKÖ PELKKÄ VESI KASVOJEN PESUUN?

Tämä kaikki riippuu hyvin monesta asiasta. Ensinnäkin ympäristösi – asutko kaupungissa vai maalla? Mitä teet työssäsi tai vapaa-ajallasi? Meikkaatko? Minkälainen on ihotyyppisi? Hyvin pitkälti näistä kysymyksistä riippuu kertyykö ihollesi saastetta ja/tai likaa. Saasteet ja lika voivat tukkia ihohuokosia ja jopa aiheuttaa ihoärsytystä. Samalla vääränlainen pesu saattaa yhtälailla aiheuttaa täysin samoja epätoivottuja tuloksia, koska sillä häiritään ihon uloimman kerroksen toimintaa, joka suojelee meitä haitallisilta bakteereilta ja estää kosteuden haihtumisen iholta.

Jos et käytä meikkiä, et hikoile runsaasti, ihollesi ei tartu näkyvää likaa tai et ole laittanut iholle aurinkosuojaa tai muita iholle jätettäviä kosmetiikkatuotteita, kuten vaikka silikonia (jota on monessa kasvovoiteessa), niin pelkkä vesipesu saattaa hyvinkin riittää. Muussa tapauksessa kasvojen hellävarainen pesu kerran päivässä on suositeltavaa ja aamuisin lähes kaikille ihotyypeille riittää pelkkä vesipesu. Poikkeuksena tässä ovat erittäin kuivaihoiset, joiden voi olla parempi pyyhkiä kasvot kosteuttavalla kasvovedellä. Toinen poikkeus on henkilö, jolla on ihossa märkiviä finnejä. Tällöin iho kannattaa pestä hellävaraisesti myös aamuisin.

Jos ihonhoito on muuten kunnossa niin aamun pelkkää vesipesua kannattaa kokeilla – tulet yllättymään. 

Melkein jokainen meistä tuntee sen henkilön, jolla on hyvä iho, vaikka hän ei hoida sitä millään tavoin. Usein se saattaa olla miehesi tai oma isä. Iho on tosiaan itsessään jo niin ihmeellinen elin, että se hoitaa itse itseään. Erityisesti tropiikin kosteassa ilmastossa iho voi pysyä hyvänä pelkällä vesipesulla. Tällaisessa ilmastossa iho pystyy myös hyödyntämään ilman kosteutta ja siksi iho onkin usein hyvässä kunnossa kaukomatkoilla.

Meidän jokaisen tärkein tehtävä ihonhoidossa onkin hoitaa ihoa niin, että se tukee ihon luonnollista toimintaa ja siitä kirjoitankin seuraavassa kohdassa.

MINKÄLAISIA PUHDISTUSTUOTTEITA EI TULISI KÄYTTÄÄ?

Mitä enemmän ihoaan pesee, niin sitä enemmän tuhoaa ihon tärkeää talirakennetta. Pelkkä vesipesu ei ole siis aivan tuulesta temmattu juttu. Vahvemmat puhdistustuotteet eivät ainoastaan tuhoa ihon talirakennetta vaan myös saattavat jäädä ihon pinnalle ja näin altistuminen niille pitkittyy. Eli vaikka vahva suihkusaippua ei nyt tekisi mitään, niin pitkäaikainen altistus voi muuttaa tilanteen myöhemmin.

Tässä ote aikaisemmin kirjoittamastani blogipostauksesta: “Ihon päällä elää bakteereja, punkkeja, viruksia sekä hiivasieniä, joiden roolia en voi tarpeeksi painottaa sillä ne ovat iholle kuin henkivartijoita ja päättävät kuka pääsee lähelle. Näitä tervetulleita ällötyksiä kutsutaan mikrobiomiksi. Jos me kuitenkin sählätään ihonhoitomme kanssa ja pestään iho sillä ihanan tehokkaalla geeli- tai vaahtoputsarilla (tai jopa käsisaippualla), niin ihon pinnalla olevat hapot eivät pysty tekemään työtään ja pitämään iholla tasapainoa eli oikeaa pH-arvoa. Kun hapot eivät pysty tarjoamaan hyvää alustaa mikrobiomille, niin iho voi huonosti. Näiden happojen tehtävä on myös sitoa ihoon kosteutta ja tätä kutsutaan luonnollisiksi kosteuttaviksi ainesosiksi eli “natural moisturising factors”, jota myös kosmetiikkateollisuus koittaa epätoivoisesti kopioida. Varmasti viimeistään tässä vaiheessa käy selväksi miksi ihoa ei kannata pestä liian vahvoilla putsareilla. Mikrobiomi on todella tärkeä osa puolustusjärjestelmäämme, jota tarvitsemme saadaksemme hyvän ihon.”

Ihomme paperin ohut uloin kerros suojaa meitä ulkoisilta tekijöiltä ja estää kosteuden haihtumisen iholta. Kun suojamuuria alkaa moukaroimaan kaiken maailman konsteilla, niin paikalle saapuu armeija erilaisia iho-ongelmia. Vääränlainen ihon puhdistus onkin kaikista suurin virhe, jonka ihonhoidossa voi tehdä.

Tämän vuoksi kannattaakin ehdottomasti jättää väliin kaikki vahvemmat pinta-aktiiviset aineet, kuten Sodium Laureth Sulphate, joka on yleisin vahvoista tensideistä. Kurkkaappa löytyykö tätä puhdistusaineestasi – myös suihkugeelistä ja käsisaippuasta kenties? Myös saippuoita on erilaisia ja niidenkin tilalle ottaisin jotain muuta. Hyvä postaus saippuoista löytyy Karkkipäivän Sannilta TÄSTÄ.

Vahvasti pesevien tilalle kannattaa valita ihoa hellävaraisesti pesevät tuotteet.

HYVIÄ TUOTTEITA MEIKITTÖMÄN IHON PESUUN

Meikittömällä (tai kevyesti meikatulla) iholla parhaimpia puhdistustuotteita ovat puhdistusmaidot. Ne ovat myös loistavia kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen, josta voit lukea lisää TÄSTÄ.

Tässä kolme lemppariani puhdistusmaidoista:

  • Suosikeistani edullisin on *Novexpert Magnesium Hydro-Biotic puhdistusmaito. Todella riittoisa tuote jättää ihon pehmeäksi ja se tukeekin hyvin ihon luonnollista kosteustasapainoa.
  • Uutuustuote *Bybiltä on brändin Milk Melt, jolla lähtee pois myös kevyt meikki. Bybi on tunnettu innovatiivisista luonnon tuotteistaan ja tämäkään tuote ei jätä kylmäksi, sillä koostumus on hyvin erikoinen positiivisella tavalla. Vaikka tuote ei ole missään nimessä vaahtoputsari, niin tämä kuitenkin muodostaa kevyen, vaahdon kaltaisen kerroksen iholle. Tuote puhdistaa hellävaraisesti, mutta tehokkaasti ja onkin mielestäni loistava pehmeälaskutuote vaahtoaviin putsareihin tottuneille.
  • Pitkäaikainen suosikkini *Neal’s Yard Remedies puhdistusmaito on loistava todella herkälle iholle. Se sopii myös tuoksuherkille eikä sisällä synteettisiä hajusteita tai eteerisiä öljyjä.

Ovathan kaikki rakkaat lukijani jo luopuneet liian pesevistä puhdistustuotteista niin kasvoilla, kropassa ja käsien pesussa? 

  • Irene

    CeraVe Hydrating Cleanser on kans erinomainen kuivalle iholle ja lisäksi on hinnaltaan edullinen.

    • Miia Johansson

      Okei! 😊 Mä en tiedä noita synteettisen puolen juttuja, kun en niitä käyttö, mutta ehkä tässä on muille vinkkiä.

  • Piia@

    Entäpä misellivesi kevyenä puhdistuksena? Itselläni on Neal’s yardin misellivesi meikittömille päiville, jonka kuvittelen olevan hyvä herkälle iholleni…

    • Miia Johansson

      Heippa Piia! 😊 Misellivedessä on se ongelma, ettei se ikävä kyllä puhdista kasvoja tarpeeksi hyvin, sillä sen avulla ei ihosta ja ihohuokosista saa likaa ja saasteita kunnolla pois. Esimerkiksi kädet pestään aina hellävaraisella tuotteella ja veden alla. Jos käsiä vaan pyyhkisi misellivedellä, niin ei tulisi kovin puhdasta. Toki käsiin tulee erilailla likaa ja niissä ihon koostumus on myös erilainen kuin kasvoilla, mutta tämän esimerkin kautta ajattelin, ja että voisi olla helpompi ymmärtää miksi kasvojen pesu kerran päivässä on tärkeää.

      Lisäksi misellit ovat surfaktantteja (toki hellävaraisempia sellaisia), joten niitä ei ole hyvä jättää iholle (tästä kirjoitinkin tekstissä). Miselliveden jälkeen kasvot olisi kuitenkin hyvä pestä. Erityisesti herkän ihon kanssa en jättäisi misellivettä kasvoille. Valitsisin mielummin kasvoveden kasvojen pyyhkimiseen. Niin ja tietenkin herkällä iholla kannattaa aina välttää manuaalista hankaamista ja olla ihon kanssa hellävarainen. 😊

      Jättäisin siis misellit väliin, mutta jokaisella on ehdottomasti ne omat lempparit ja mieltymykset. ❤️

  • Tiia

    Heippa, mitä puhdistustuotetta noista suosittelisit rasvaiselle iholle jossa esiintyy helposti epäpuhtauksia? Mutta varsinkin talvella myös kuivua kohtia nenänpielet ja luomet. Minulla on käytössä tällä hetkellä flowcosmeticks balm to Milk (keltainenpurkki) mutta voiko tämä olla hieman liian tuhti puhdistusaine kun en meikkaa hirveästi, käytän vain vähän meikkivoidetta, peitevoidetta ja puuteria.

    • Miia Johansson

      Heippa Tiia! 🙂 Ei ole tuo Flow sulle liian tuhtia. Tosin, jos sun iho on helposti tukkautuva, niin suosittelen kaksoispuhdistusta. 🙂 Näistä kolmesta oikeastaan kaikki käyvät, mutta valitsisin Neal’sin.

  • anniina

    Hei, mistähän vois tutustua näihin liian peseviin ainesosiin lisää, jotta osais ite käydä myös nykyiset purkkinsa läpi? 🙂 mulla esim tällä hetkellä käytössä kosmetologin suosittelema dermalogican active clay cleanser ja kuulema se sopi mun iholle hyvin ja arjessa oonki mm. huomannu ihon värin/punasuuden tasoittuvan. Finnejä kuitenki pukkaa edelleen niin mietin mikä sen aiheuttaa ja uskon, että on joku kosmetiikka.. voi siis tietty olla muuki purkki mut en oo vielä ihan vakuuttunu että onko toi putsari tarpeeks hellävaranen 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Anniina! 🙂 No, mä teen ihan vaan niin, että googletan eri lähteistä ja tietty luotettavista sellaisista. Lisäksi olen lukenut alan kirjallisuutta, jotka perustuvat viimeisimpiin tutkimustietoihin. Näin olen hiljalleen tutustunut ainesosiin. Ja siis sinänsä tylsä homma, koska ei oikein ole sellaista yhtä ja tiettyä paikkaa, josta nämä voisi tsekata. Ja sitten kun näihin uppoutuu, niin huomaa, että tietää koko ajan vaan vähemmän. 🙁

      Mutta siis näin pääsääntöisesti iholle kaikista parhaat on sellaiset tuotteet, jotka eivät vaahtoudu. Öljy-, balmi- ja maitomaiset putsarit. Finnit voi tietenkin olla myös ihan hormonaalista tai elintavoista johtuvaa, joten siinäkään ei aina ihonhoito ole se syyllinen. 🙂

  • Ii

    Lisäisin tuohon listaukseen ihosta, joka on pestävä myös aamuisin, oman ihotyyppini eli ihan perinnöllisesti todella öljyisen rasvaisen. Äidilläni on sama, eli iho ja päänahka vaan tuottavat talia enemmän kuin normaalisti vaikka iho on muuten tasapainossa. Suomalaisilla taitaa yleensä olla kuivempi iho ja me öljynahkat vähemmistöä? 😀 Aamuisin iholla on kiiltävä kerros talia, joka ei lähde pelkällä vedellä huokosista ja inhottaa ajatus iskeä meikkiä päälle. Vesipesuakin siis kokeiltu, mutta iho alkaa tukkeutua eikä meikkikään tahdo pysyä. Mä taas ihmettelen ihmisiä, joiden ihoa ei tarvisi aamulla pestä mutta niin vaan on jokaisen nahka omanlaisensa 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Ii! 🙂 Joo, näinhän se menee. Itseasiassa Suomessa rasvainen iho on melko yleistä ja sitä kautta myös tali-ihottuma. Tämä on tosin yleisempi miehillä. Itsellänihän on kanssa hyvinkin rasvoittuva iho ollut ja juuri aamulla naama kiilsi todella paljon, mutta oon saanu sen huimasti rauhoittumaan. Itselläni tosin syynä oli pintakuivuus ja vääränlaisen ihonhoitotottumukset. Olisi supermielenkiintoista tietää sun koko ihonhoitorutiinista. 🙂

      • Ii

        Aijaa, onpa jännä että rasvainen iho onkin yleinen! Musta tuntuu että kuivasta ihosta ja paksuista rasvoista on enemmän juttua. Mun ystäväpiirissäkään ei ole tällästä samanlaista rasvanahkaa 😀 Mulla ei siis ikinä pysyisi millään meikillä kasvot mattaisina tuntiakaan pidempään, päivän peruskulkuun kuuluu puuteripapereiden käyttö. Mun luottotuotteet on Elizabeth Ardenin Ceramide Replenishing -puhdistusöljy ja perään Juice beautyn sulfaatiton aha-happoputsari tai kotimainen Ekopharma vadelma -vaahtoputsari. Madaran Comforting toner on paras kasvovesi ja välillä taputtelen sen päälle vielä Paulas choicen Bha-hoitonestettä. Ekopharman seerumit on ihania, käytän vaihdellen mustaherukkaa ja vadelmas ja päivävoiteena Ekopharman karpalo tai Lumenen 24h water gel. Yövoiteena käytän nyt Lumenen Nordic C overnight bright sleeping creamia mutta mitään must-suosikkia ei oikein ole. Jos on pintakuivuutta niin The ordinaryn ruusunmarjaöljyä vielä yövoiteen päälle ja retinoli-seerumikin löytyy, senkin voisi taas ottaa käyttöön! 😀 Rakeinen kuorinta kerran-pari viikossa tekee gutaa ja käyn säännöllisesti timanttihionnassa, sillä oon kyllä saanut ihon tosi hyvään kuntoon. Edelleen herkästi iho tukkeutuu helposti ja reagoi valvomiseen/herkutteluun/stressiin, mutta finnejä tulee enää harvemmin. Hoidosta ei voi laistaa yhtään myöskään ja näin pian 30 täyttävänä väsymys näkyy kyllä isosti jo naamassa! Kosmetologi kyllä lohdutti, että näillä ihon omilla öljyillä ryppyjä ei luulisi kovin aikaisin tulevan. Tykkään kovasti sun blogista, kiitos siitä ja hyvää uutta vuotta! 🙂

        • Miia Johansson

          No hei se on totta, että sä voit hyvinkin olla vielä eläkeikäisenä hyvinkin pitkälti rypytön! 😀

    • Fiina

      Sama juttu kuin nimimerkillä Ii. Perinnöllinen,voimakkaasti rasvoittuva iho joka on kuin nahkea Välimeren kasvin lehti. Paksu ihoni tukkeutuu kun kokeilin vesi-ja balmipesuja. Toki SLS: ää vältän,kosteutan hyvin jne. Mutta esim hoitavia ainesosia en saa ihooni juotettua, ei vaan ime,ainakaan niin paljon kuin haluaisin/ois tarve.
      Tällä hetkellä käytössä Hydropeptide clarifying cleanser, OliviaKlein Hydra Toner, paula’s choice bha liquid, retinol booster, edible beauty soothing nectar hydrating gel. Kuorintana lisänä juice beauty apple peel full strength. Tämä kombo pitää melko hyvin tukkeumat kurissa,muttei kiiltelyä.

      • Miia Johansson

        Hmm.. mä just mietin, että jos käyttää paljon BHA-tuotteita ja muita happotuotteita ja usein (päivittäin), että ihon ihan perus toiminnan kannalta en tiedä ovatko ne rasvaisella ihollakaan hyviä. Mä itse käyttäisin talin tuotantoa tasapainottavia raaka-aineita, kuten esim reilusti jojobaöljyä sisältäviä tuotteita. Hyvin usein liika kiiltely on myös merkki vesikosteutuksen puutteesta.

  • Oona

    Mä löysin täydellisen tuotteen joku aika sit Stockmannilta mun herkälle iholle (vältän myös hajusteita), jota mulle suositeltiin. Tykästyin oitis lähellä tuotettuun Virolaiseen luonnonkosmetiikan Joik Organicin Gentle Cleansing Milk tuubiin, joka puhdistaa ihon kuin unelma myös meikistä eikä kuivata yhtään. Hyvin toimii myös kaksoispuhdistukseen, sillon kun sitä tarvii. Tämä oli hetkeen paras löytö sitten tuon Nyrrin mainitsemasi tuotteen!

    Oletko testannut?

    • Miia Johansson

      Helou! 😀 En ookkaan tätä testaillut. 😀

  • Anna

    Itse oon tykästynyt Lidlin kasvojenpuhdistusvaahtoo. Se on edullista ja poistaa meikin tehokkaasti. Mitä mieltä oot puhdistuvaahdoista, luin joskus jostain netin syövereistä, että ne kylläkin kuivattaa ihoa, mutta itse en oo kyllä sitä huomannut😊

    • Miia Johansson

      Heippa Anna! 🙂 No siis mitä olen ihon biologiaa opiskellut, niin aina paremmat vaihtoehdot ovat öljy-, balmi- ja maitomaiset putsarit. Tässä postauksessa kirjoittelinkin juuri, että vaikka nyt voisi tuntua hyvältä, niin mitä voi käydä myöhemmin. Mutta nämä ovat aina henkilökohtaisia valintoja. 🙂 Itse en siis suosittele vaahto- ja geelimäisiä putsareita, koska parempia vaihtoehtojakin löytyy.

      • Anna

        Itsekin aloin pohtia, kun kaapissa on voidemainen putsari, että pitäisi varmaan alkaa sitä käyttämään vaahtomaisen sijaan. Tottuminen aina vaan vähän työlästä kun siirtyy uuteen tuotteeseen. Ootko testannut koskaan Loreal Parisin voidemaista kasvojen puhdistus ainetta, kun sellanen putsari kaapissa ois? 😊

        • Miia Johansson

          Haippa Anna! 🙂 Joo vaihda ihmeessä erityisesti, jos et meikkaa niin maitomainen putsari riittää hyvin. Niissäkin on tietenkin suuria eroja. Ja en ole testannut tuota kyseistä tuotetta. Mä en tosiaan käytä tai suosittele synteettisiä ihonhoitotuotteita.

  • Lumi -82

    Mitä mieltä olet kookosöljystä ihon puhdistuksessa? Silmämeikille (myös vedenkestävälle) mun mielestä ihan paras, ja usein putsaan kasvotkin sillä. Mulla on kuiva iho (ei juuri finnejä tms.), ja suosittelemasi Evolven balmikin tuntuu hivenen liian tujakalta, kookosöljystä iho jää ihanan pehmeäksi.

    • Miia Johansson

      Heippa Lumi! 🙂 Joo kookosöljy on ihan mainia putsari juurikin kuivalle iholle. Sen seurana vaikka musliiniliina.

  • Elli

    Moikka, mua kiinnostaisi lasten ihonhoito. Samalla tavalla heidän kasvoilleen kertyy päivän mittaan hikeä ja kaupunki saasteita. Juurikin tuossa pesu/kosteutus mielessä. Vaikka lapset onkin vasta alakoulun ensimmäisillä luokilla. Riittääkö lapsille vain vesipesu?

    • Miia Johansson

      Heippa Elli! 🙂 Hyvä kysymys. Lasten ihoahan ei tarvitse oikeastaan hoitaa, joten se perus kylvettämisen/suihkun ja hiusten pesun yhteydessä pesu kasvoillekin riittää. Eri asia on sitten tietenkin, jos lapsella on esimerkiksi ihottumaa. Itse valitsisin lapsille hajusteettomia ja mahdollisimman vähän ihoa kuormittavia tuotteita. Twistbellä on loistava podcast lähetys juurikin lapsen ihonhoidosta. Se löytyy tämän heidän artikkelin lopusta: * https://bit.ly/38GgzKR

  • Sari

    Hei Miia!

    Olet kertonut että käytät silmien alla usein samaa voidetta kuin muualla kasvoilla. Milloin näin ei kannata tehdä/onko jokin ainesosa tai ominaisuus mikä ei sovi silmien alle? Minulla on tuolla Twisbeltä purkki Antipodes Rejoice kevyt päivävoidetta ja mietin sopisiko se silmien alle.

    • Miia Johansson

      Heippa Sari! 🙂 Joo, se on hyvä tapa säästää ja ei ole välttämätön, koska samoja raaka-aineita on molemmissa, mutata sy-voiteessa usein hieman kevyempi. Se selviää oikeastaan vaan kokeilemalla. Joillain silmät turpoaa liian ytystä voiteesta.

  • Hedu

    Heippa!
    Ei liity tähän postaukseen mutta en päässyt kirjoittamaan oikeaan postaukseen niin kirjoitan sen tähän. Ostin Beauty Blenderin Bounce peitevoiteen kaikista vaaleamman sävyn koska se vaikutti tosi vaalealle ja haluaisin silmieni alle valoa ja kirkastusta. Nyt alkoin miettimään että onkohan sävy liian vaalea tai mitä haittaa siitä olisi jos se on liian vaalea? Olen pitkään etsinyt tarpeeksi vaaleaa sävyä erimerkeiltä mutta en ole onnistunut löytämään,tämä vaikutti hyvältä mutta jäin pohtimaan että näytänkö hölmöltä jos onkin liian iso väriero?

    • Miia Johansson

      Heippa Hedu! 🙂 Joo, jostain syystä noihin vanhempiin postauksiin ei pääse kommentoimaan. Pitää fiksata asia. Se vaalein on kyllä joo ihan supervaalea ja sopii sellaiselle paperin vaalealle iholle. Jos peitevoide on liian vaalea, niin se voi näyttää meilestäni hieman hassulta, koska ne vaaleat silmänaluset näkyy niin selkeästi. Ja lisäksi silloin silmien tummuus voi näkyä harmautena peitevoiteen läpi, jos peitevoide on liian vaalea. Lopulta tää on kuitenkin makuasia. Esim tuben meikkaajat laittaa tosi vaaleat silmänaluset, mutta meikki on muutenkin vahvempi ja kontrastit vahvempia. Mutta jos haluaa luonnolilsta meikkiä, niin tämä vaaleus kyllä näkyy aika selkeästi. Tämä oli siis mun mielipide ammattilaisena, mutta jokaisen pitää meikata niin kuin itselleen parhaalta tuntuu. 🙂

  • Emmi

    Moi Miia! Olen pähkäillyt sopivan puhdistustuotteen kanssa. Ihoni ei oikeastaan rasvoitu, mutta epäpuhtauksia tulee herkästi. En juurikaan meikkaa tällä hetkellä. Nyt käytössä on Apeironin puhdistusmaito. Onko tämä ok vai suosittelisitko jotain muuta?

    • Miia Johansson

      Heippa Emmi! 🙂 Apeironin puhdistusmaito on hyvä. Sitten kun se loppuu niin voithan kokeilla jotain näistäkin. Mun ihotyypille nää on hitusen hellävaraisempia kuin tuo Apeiron, vaikka sekin on kyllä hyvä tuote ja sopii monelle ihotyypille.

  • Anna

    Heippa Miia 😊

    Meillä kasvojen putsarit nyt kondiksessa, sun vinkkien ansiosta 👌 mutta mitä kropalle, hyväntuoksuinen suihkusaippua tms. olis ihana. Onko sulla kokemusta Love beauty and planet tuotteista? Ja meidän perheen miehet tarvitsisi oman tuotteen Axen tilalle 😄

    • Miia Johansson

      Heippa Anna! 🙂 Mulla on itseasiassa tulossa juttua suihkugeeleistä ja hyvistä sellaisista. Eli luit mun ajatukset. 🙂

  • Maarit

    Hei, osaatko kertoa, mistä johtuu, kun minulle on tullut pieniä punaisia näppylöitä toisen silmän ulkonurkkaan ja nenän viereen molemmille puolille ja nenän alle. Ongelmat alkoivat, kun aloin käyttää evolven melt puhdistus balmia, floral ruusu-kasvovettä, kolme cosmeticsin kehäkukka voidetta, bypin night nutrition yövoidetta, kauratyrni öljyä. Ikäni on 55 vuotta ja ihossa couperousaa. Muuten hyvät iholle, mutta näppyjä pukkaa joita ei ennen. Mitä pitäisi tehdä eri tavalla?

    • Miia Johansson

      Heippa Maarit! 🙂 Nyt on kyllä vaikea arvioida? Otitko kaikki yhdellä rytinällä käyttöön? Että tietäisi mikä voisi tämän tehdä. Onko nämä siis finnejä vai jotain muuta?

      • Maarit

        Hei! Otin kaikki kerralla käyttöön. Vähitellen alkoi tulla pieniä märkänäppylöitä rykelmissä toisen silmän viereen ja nenänpieliin. Ihoni on sekaiho. Keskeltä rasvainen, posket kuivat. Itse epäilen podia, tosin olenkohan siihen liian iäkäs. Epäilen, että tuotteet saattavat olla liian rasvaisia ko. alueille, että tukkeutuu. Samoin tuo evolven valmistus puhdistukseen. Olen käyttänyt samoja rasvoja ja välillä öljyä myös silmien ympärille. Harmittaa, kun tykkään, että tuotteet muuten ovat rauhoittuneet naaman punoitusta ja väriä. Täyttyy vissiin kokeilla eka puhdistusta jollain kevyemmällä puhdistusmaidolla. Hyvää uutta vuotta sinulle ja kiitos hyvästä blogista🙂

        • Miia Johansson

          Voi kyllä olla POD, jos tulee näin yllättäen. Ja vielä, kun ottaa paljon uusia tuotteita kerralla, joissa on paljon aktiiviaineita, niin POD voi aktivoitua. Ja ihan millä iällä tahansa. 😟 Mä kirjottelen muuten pian blogiin podista ja sen hoidosta. 😊

          • Maarit

            Hyvä🙂. Kiitos vastauksestasi!

  • Kaneli

    Hei Miia! Ensinnäkin kiitos paljon ihanasta blogista ja instasta, olen löytänyt niistä tosi hyviä tuotevinkkejä!

    Sitten kysymys 🙂 Olisiko sinulla suositella jotain täsmätuotetta tai naamiota mustapäihin? Minulla on sekaiho, varsinkin talvella pintakuiva, ei juuri näppylöitä eikä kovin herkkä, mutta kasvoilla on couperosaa ja vartalon iholla hieman atopiaa. Kasvojen T-alue rasvoittuu ja minulla on teini-ikäisestä alkaen ollut nenässä ja leuassa mustapäitä, nyt ikää 40v.

    Nykyiset tuotteeni ja ihorutiinini:

    Aamuisin pesen kasvot Mossan Juicy Clean Creme Moussella sekä konjac-sienellä. Aloitin konjac-sienen käytön noin vuosi sitten, sen jälkeen mustapäät ovat vähentyneet, mutta eivät kokonaan poistuneet. Pesun jälkeen Mossan kirkastava kasvovesi (sisältää mustaherukkaa ja salisyylihappoa), Mossa rauhoittava puolukkaseerumi ja Frantsilan Kehäkukkavoide.

    Illalla pesen kasvot tuolla Mossan Juicy Clean Creme Moussella ja konjac-sienellä. Pesun jälkeen Olivia Klein Mineral Toner, Madaran Time Miracle Hydra Firm Hyaluron Concentrate Jelly seerumi, Olivia Klein Balance Cream ja pari tippaa the Ordinaryn ruusunmarjaöljyä. Lisäksi silmänympärysvoide.

    Käytän välillä joko Olivia Kleinin tai Kicksin savinaamiota, mutta en ole huomannut noista olevan kummempaa apua mustapäihin säännöllisestikään käytettynä.

    Kiitos vastauksesta jo etukäteen ja ihanaa uutta vuotta!!

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Hei tuohon pintakuivuuteen kannattaa muuten testata, että jätät kasvojen pesun aamusta kokonaan pois ja vaan huuhtelet vedellä. Tuo konjakkisieni vielä tehostaa pesua, joten voit huomata tässä suurenkin eron. Ja myös tuon vaahdon loppuessa suosittelen vaihtamaan johonkin hellävaraisempaan. 🙂 Kasvojen pesu kerran päivässä riittää tosi hyvin sun ihotyypille.

      Naamioita juuri tutkin ja testailen, mutta tällä hetkellä mun on pakko sanoa etten ole keksinyt muuta kivaa kuin Olivia Klein Detox Mask. Mutta ehkä tuo on se, jota oot jo kokeillut?

  • Katja

    Heippa!
    Kiitos hyvästä blogista. Olen lukenut blogiasi jonkun aikaa ja nyt rohkaistuin kommentoimaan ekaa kertaa. Olen itse herännyt vasta ihonhoitoon ja etenkin ihon pesemiseen sekä tuotteiden valintaan vasta nyt. Olen kamppaillut hyvän ihonhoito tuotteiden löytämisessä. Luulin jo löytäneeni, mutta ihoni kuivui entisestään. Sun vinkit on niin hyviä ja olenkin nyt alkanut katsomaan minkälaisia tuoteitteita ostan ja ennen kaikkea mitä ainesosia niissä on. Olenkin tilannut näytteitä luonnonmukaisista ihonhoitotuotteista ja en malta odottaa että pääsen niitä testaamaan. Olen myös päättänyt vaihtaa saippuat koko perheen osalta luonnonmukaisiin, koska olen huomannut lasten ihon kuivuvan myös nykyisten suihkugeelien myötä. Meillä urheillaan paljon ja itsekin tulee pestyä ihoa lähes jokapäivä. Tuntuu, että käyttäessäni kuorintaa aamuin illoin, ihoni on kuin raspilla raastettu.

    • Miia Johansson

      Heippa Katja ja kiva, kun kommentoit! 🙂 Ja ihanaa, että oot innostunut testaamaan mun suosittelemia tuotteita. Ja joo ihon kuoriminen aamuin illoin ei tee iholle kovin hyvää. Kerran viikossa riittää. Ja muuten noista suihkugeeleistä.. luit mun ajatukset, koska kirjotin niistä just tänään uuden postauksen. 😀

  • Isbe

    Tämä meikki tässä postauksessa on upea! Onko tästä ig:ssä tutoriaali? Olet niinnkaunis, ja pidennykset sopivat sinulle ihanasti 💖

    • Miia Johansson

      Voi kiitos! <3 Tästä ei taida olla tutoriaalia. Laitoin tähän nimittäin varmaan kymmentä eri luomiväriä, kun testasin sävyjä ja siitä tuli lopulta tän sävyinen. 😀

  • Eveliina

    Hei, hankinnassa oli kuorintavoide/aine kasvoille. En heti löytänyt blogistasi suosituksia niille. Paitsi sille bybin, mitä ei ilmeisesti saa enää mistään. Minulla on sekaiho joka kuivuu aina tietyistä kohdista ja rasvottuu nenänpielistä, leuasta ja otsasta. Muuten käytössä on ne tuotteet joita olet sekaiholle suositellutkin ja olen ollut tyytyväinen. 🙂
    Ainoastaan nyt etsinnässä se kuorintavoide. Osaatko antaa vinkkiä mikä kuorinta-aine kannattaisi ostaa?

    • Miia Johansson

      Heippa Eveliina! 🙂 Mulla on itseasiassa hyvä kuorinta etsinnässä myöskin ja vielä en oikein osaa suositella. Lupaan etsiä kyllä jonkun hyvän, sillä tosiaan oon itsekin ihan hukassa, kun tuo Bybi lopetettiin. 🙁

  • Ella

    Moi ja kiitos mahtavasta blogista! 🙂Itse oon kokenut puhtaat kasviöljyt parhaiksi, mun super herkän ihon puhdistuksessa (auringonkukka-, manteli-, jojoba-). Huolellisen öljyn levityksen jälkeen pyyhin kasvot hellästi kostealla kasvopyyhkeellä. Mitä mieltä olet itse tästä tavasta, voiko siitä olla pitkällä tähtäimellä haittaa, ettei käytä ns. oikeita kasvoputsareita?
    Nm. Enää ei kasvot kutia, kiristä ja lehahtele

    • Miia Johansson

      Heippa Ella! 🙂 Joo, tää on hyvä tapa.

  • Sarianna

    Hei!
    Onko meikittömän ihon puhdistuksen vinkeissä eroa jos puhutaan miesten ihosta?

    • Miia Johansson

      Hyvä kysymys 😊 Ei ole, sillä miesten iholle kertyy yhtälailla likaa, saasteita ja aurinkovoidetta olisi hyvä käyttää, joka pitää illalla pestä pois.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram