PARHAAT IHONHOITOTUOTTEET KUIVALLE IHOLLE

27.07.2020

kuivan ihon ihonhoito

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Blogistani löytyykin jo paljon tuotesuosituksia eri ihotyypeille, mutta kuivan ihon ihonhoidon setti vielä puuttuu. Syksymmällä keskitytään sitten hieman spesifimpiin iho-tyyppeihin.

LUE MYÖS: PARHAAT IHONHOITOTUOTTEET SEKAIHOLLE

LUE MYÖS: PARHAAT IHONHOITOTUOTTEET IKÄÄNTYVÄLLE IHOLLE

Kuiva iho tarvitsee niin vesi- kuin rasvakosteutusta. Kuivasta ihosta kosteus pääse haihtumaan helpommin ja siksi se tarvitsee veden lisäksi hyviä rasvoja lukitsemaan kosteuden ihoon. Kuivalle iholle tulee myös helpommin ryppyjä, joka johtuu taas rasvan puutteesta.

PUHDISTUS – EHDOTTOMASTI HELLÄVARAINEN

Jos kuivaa ihoa pesee geeli- tai vaahtomaisilla putsareilla, niin tilannetta ei pelasta mikään voide. Jo muutenkin huonosti toimivaa ihon pintakerrosta ei kuivaihoisen kannata mennä huonontamaan vahvoilla putsareilla.

TUOTESUOSITUS: Toistan itseäni nyt tuotesuosituksissa, koska muutamat tuotteet vaan ovat niin ylitse muiden. Lupaan etsiä jatkossa myös muita mielenkiintoisia tuotteita. *Evolven Cleansing Melt on ehdottomasti paras kuivaihoiselle, koska kuivaihoinen saattaa usein olla myös herkkäihoinen ja tämä putsari ei sisällä mitään allergeeneja. Muistathan, että öljyputsarit lisätään kuiville kasvoille ja hierotaan niin pitkään, että kaikki meikki on sulanut. Tämä siis ennen veden lisäämistä. Vähemmän meikkaavalle sopii hyvin maitomainen *Nourish Londonin putsari.

Olen muuten puhunut paljon kaksoispuhdistuksesta ja kuinka hyvä se on, mutta kuivaihoinen ei sitä välttämättä tarvitse.

KASVOVESI – KOSTEUTTAVISTA KOSTEUTTAVIN

Kuiva iho vaatii paljon kosteutusta ja sitä saa kasvovedestä. Kasvovesi siis suihkutellaan kasvoille eikä laiteta pumpulilla. Se on hyvä myös painella iholle ja lisätä kosteusvoide tai balsami niin, että kasvot ovat vielä kosteat kasvovedestä. Näin kosteus lukittuu ihoon.

TUOTESUOSITUS: Aivan ehdoton kuivan ihon kasvovesi on superkosteuttava *Bybin Mega Mist. Olen kehunut tätä kasvovettä maasta taivaisiin ja parempaa kosteuttavaa kasvovettä saa etsiä. Toinen vaihtoehto on herkemmälle ja punoittavalle iholle *Flown ruusuvesi.

KOSTEUSVOIDE – PEHMENTÄÄ JA LUKITSEE KOSTEUDEN IHOON

Kuivaihoisen kannattaa ehdottomasti lukea postaukseni: Tunnistatko laadukkaan kosteusvoiteen. Kuiva iho nimittäin hyötyy todella paljon laadukkaista öljyistä sekä vahoista ja erilaisista tehoaineista. Ikävä kyllä markkinoilla on paljon ihan höpöhöpö kosteusvoiteita, jotka varmasti kyllä lukitsevat kosteuden iholle, mutta hyvät ravintoaineet jäävät saamatta.

TUOTESUOSITUS: Tähän kategoriaan itselläni onkin todella monta ihanaa suositusta. Päivävoiteeksi suosittelen ehdottomasti *Antipodesin Vanilla Pod -voidetta, koska tämä voide on ihanan täyteläinen, imeytyy hyvin, mutta jättää kuitenkin kasvot pehmoisiksi. INCI-lista on myös musiikkia korville. Toinen pitkäaikainen suosikkini on *Evolven Multi Peptide 360 voide, joka on myös täyteläinen ja loistava ikääntyvälle iholle.

Erittäin kuivalle ja jopa karhealle iholle kosteusvoide ei välttämättä riitä ja siksi kannan myös aina asiakkailleni mukana *Bybin Babe Balmia, jolla todella kuivaa ihoa saa samoin tein pehmeämmäksi.

Yövoiteeksi sopii taas loistavasti *Bybin uutuus Night Nutrition, johon itse rakastuin heti ensi käyttämällä ja varmasti myös jokainen kuivaihoinen.

P.S. Kasvoöljyt ovat kuivaihoisen paras ystävä. Niillä ihoa saa pehmoisemmaksi ja ravituksi. Itselläni kasvojenhoito meni aivan uudelle tasolle, kun otin mukaan kasvoöljyt. Lisää kasvoöljyistä voit lukea TÄSTÄ.

  • Epätoivo

    Moikka! Minulla on todella ongelma iho. Kun söin e-pillereitä, niin kasvoihin ei tullut ikinä finnejä eikä pieniä näppylöitä. Ongelma oli vain rutikuivat poskipäät ja couperosa niissä.
    Lopetin pillerit vuosi sitten (olen nyt 43) ja sen jälkeen alkoivat kasvot rasvoittua PALJON. Ja tulee finnejä ja näppylöitä. Poskipäät ovat edelleen kuivat. Ei enää hilseilevän kuivat kun olen käyttänyt TwistBe:n tuotteita (kiitos sinun😀). Mitä tuotteita kannattaisi käyttää?

    • Miia Johansson

      Helou 😊 ihonhoito on tosiaan vaan jäävuoren huippu eli kannattaa ehdottomasti ottaa Twistbeltä sisäisen ihonhoidon opastus. 🥰

  • Jaana

    Heip 🙂 – käytössä on tuo Evolven putsari, joka on ihan ehdoton, (taitaa olla jo kolmas tai neljäs purkki menossa). Pyöritän sitä todella piiiitkään kuivalla iholla, mutta silti aina vaan, ripsaria onnistuu jäämään iholle. Onko hyvää vinkkiä, miten silmämeikin saisi pois. Nyt otan sen lopun vanutupolla ja vedellä. Käytössä ihan perus lumenen ripsari, ei ole vedenkestävä.

    • Miia Johansson

      Heippa Jaana! 😊 Mä joskus hellävaraisesti pyörittelen sormilla ripsiä tuolla Evolvella ja myös pidän hetken kädet silmien päällä, jotta meikki sulaa. Apuna voi käyttää myös musliiniliinaa, mutta tuo sun kikka on kanssa hyvä. 🥰

  • Netta

    Moikka!

    Olen aivan rakastunut kasvoöljyihin! 😍 Onko tarpeellista käyttää sekä kosteusvoidetta että kasvoöljyä vai riittääkö pelkkä kasvoöljy sekaiholle?

    • Miia Johansson

      Hyvin riittää pelkkä kasviöljy, jos alla on hyvä kasvovesi. Ja öljy on hyvä laittaa niin, että iho on vielä kasvovedestä kostea. 🥰

  • kukkis

    Olen addiktoitunut Bybin tuotteisiin suosituksestasi 😊 nyt ensimmäisen kerran tuli pulma kun käytin Bybin Smooth & Soothe Scrub – puhdistavaa kuorintavoidetta, miten ihmeessä sen saa kasvoilta pois? Iholle jää jokin ihmeellinen kalvo, rakeet tarttuvat ihokarvoihin….lopulta puhdistusvoiteella sain pestyä pois. Muuten kyllä tuote tuntui tehokkaalta. Onko sinulla tästä kokemusta?

    • Miia Johansson

      Heippa Kukkis! 😊 Tää tuote saattaa jakaa mielipiteitä ainakin teidän kommnettien perusteella. Se on siis samalla naamio ja jättää ihon pehmoiseksi, eli voi tuntua aluksi hassulta, jos on tottunut erilaiseen kuorintaan. Mutta en tiedä onko sen kanssa oikein mitään poistovinkkiä. Voi tosiaan olla mieltymysjuttu. Itse tykkään, kun jää iho niin pehmoiseksi. 🥰

  • Mari

    Hei,
    Minun iho kuivuu todella ja on atooppinenkin. Nenänpää ja pielet hilseilee. Silti mustapäitäkin löytyy hieman. Olen käyttänyt yllä mainitsemia bybin tuotteita. Hyviä ovat! Silti kuivuus riivaa, etenkin talvella. Oikean putsarin löytäminen ollut haastavaa, sekä kasvovoiteen. Ei saisi sisältää mitään pähkinäöljyjä ja hunajakin (ja kiwi) on tällä hetkellä kysymysmerkki regoiko iho allergisoivasti siihenkin.
    Olisiko suosittaa jotain putsaria ja kosteusvoidetta? Meikkaan perus arki meikeillä.

    • Miia Johansson

      Mitkä Bybin tuotteet sulla on taraklleen ollut käytössä? 🙂 Ja mikä putsari?

      • Mari

        Hei,
        Olen käyttänyt bybin night nutrionia yölle. Kosteuttaa mielestäni hyvin, mutta jää myös vähän ihon pinnalle valeaksi. Laitankohan liikaa… 🤔😅
        Megamist on ollut pohjalla ja ajoittan bybin babe balm. Silti tuntuu että “nahkat” lähtee nenän pielistä. 😂
        Puhdostus balmeista kokeilin ekana tuota evolvea kunnes huomasin manteliöljyn ja silmien punaisuuden yhdistelmän. Nyt kokeilussa fiinin kaura-hunaja. Tätäkään ei kärsi laittaa silmien lähelle. Muuten punoitusta ei tule jos vältän silmien läheisyyttä. 🙂 Tähän ehkä kaipaisin jonkun millä myös silmät saisi putsattua meikistä. Silmiin tullut luufinnejä. Ikäviä. 😔

        • Miia Johansson

          Kuulostaisi, että laitat aika paljon yövoidetta, jos jää vaaleaksi ihon pinnalle. 🙂 Tästä postauksesta löytyy hyvä ja hellävarainen putsari silmämeikin poistoon. En tosin muista tarkalleen, että onko tässä juuri näitä ainesosia, joille oot allerginen.

          https://miiajohansson.com/2020/08/ripsienpidennykset-ja-hellavarainen-puhdistus/

          Mutta siis ensin tosiaan hellävarainen pesu, sitten kasvovesi suoraan iholle painellen. Voit myös kerrostaa. Ja lopuksi kiinnitys voiteella tai kasvoöljyllä.

      • Mari

        Hei, kommnettini oli jostain syystä hävinnyt.
        Käytössäni on ollut bybin megamist ja ruusuvesi, nämä koen kyllä hyviksi kosteuttajiksi. 😊 lisäksi yölle bybin night nutrion. Babe balmiakin ajoittain olen käyttänyt.
        Silti nenänpielet ja leuka hilseilee (pakkasia kauhulla odottaen). Mikä vielä voisi toimia apuna?
        Putsarina kokeilin tuota evolven, mutta manteliöljy sai silmistä allergisen punaiset. Nyt käytössä fiinin kaurabalmi mutta sitäkään en voi silmien lähelle laittaa. Poskille, leualle ja otsalle kärsii. Silmien putsaus haastavaa. 🤔😅

        Kiitos jo nyt vinkeistä mitä olen blogistasi saanut. 🤗 Ihon hoito muutoin kyllä atooppiseen auttanut selkeästi. Kunhan vielä vähän hienosäätöä kaipais… ❣🙏

        • Miia Johansson

          Helou! 🙂 Ei ollut hävinnyt. Viestit eivät vaan tule automaattisesti sivuilleni, koska haluan ensin lukea ne ja vastata samalla.

          Näin vältytään mm. pornosivustojen spämmiviesteiltä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram