PARHAAT IHONHOITOTUOTTEET SEKAIHOLLE

11.03.2020

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Voisin mennä melkein takuuseen, että hyvin monen ihonhoito mullistuu siinä vaiheessa, kun päästää irti vääristä ihonhoitotottumuksista. Ei myöskään kannata mennä mainosten, bloggaajien ja julkkisten suositusten mukaan vaan kaikista tärkeintä on se, että tuotteet sopivat juuri sinun ihollesi (sanoo bloggaaja itse).

Ikävä kyllä monissa tuotteissa saattaa lukea esimerkiksi sana hellävarainen, mutta raaka-aineisiin kurkkiessa se ei sitä ole. Ilman inci-listan lukemista ei siis voi tietää vedetäänkö sinua höplästä ja onko tuote hyvä juuri sinulle. Suunnitteilla onkin postaus inci-listan perusteista, kunhan pääsen opiskeluissani eteenpäin. Tällä hetkellä tosin opiskelut eivät ole hirmuisen pitkälle edenneet, koska tielle tuli pieniä elämän haasteita.

Tässä postauksessa kerron kuitenkin sekaihoiselle iholle parhaista tuotteista. Sekaihon tunnistaa siitä, että T-alue rasvoittuu herkemmin ja siinä saattaa esiintyä epäpuhtauksia. Asiakkaideni perusteella voisin sanoa, että suurimmalla osalla 20-30-vuotiaista on sekaiho ja mitä enemmän ikää tulee iho alkaa muuttua kuivemmaksi. Oma ihoni on siirtymässä selkeästi sekaihosta kohti kuivempaa kautta samalla kun ihoni ikääntyy.

LUE LISÄÄ: Parhaita ihonhoitotuotteita ikääntyvälle iholle

PUHDISTUS – usein se mullistavin asia

Suurimmalle osalle on varmasti vielä yllätys, että geelit ja vaahtoputsarit ovat lähes poikkeuksetta iholle liian rankkoja. Ne ovat usein syynä jopa epäpuhtauksiin, ihon kuivuuteen ja liialliseen rasvoittumiseen. Eli nyt on jo viimeistään aika vaihtaa hellävaraisempaan tuotteeseen. 

MEIKKAAT VÄHÄN TAI ET OLLEENKAAN: Vaikka ei meikkiä käyttäisikään, niin kasvojen iho pitää puhdistaa päivittäin, koska ihollemme kertyy kuitenkin likaa ja saasteita. *Apeironin puhdistusmaito ei jätä inhottavaa kalvoa iholle niin kuin jotkut maitomaiset putsarit tekevät. Se puhdistaa hellävaraisesti ja yllättävän tehokkaasti.

MEIKKAAT ENEMMÄN: Oma suosikkini on balmimainen ja myös suomalainen *Flow Cosmeticisin Balm to Milk Cleanser, joka nimensä mukaisesti muuttaa koostumustaan. Se lisätään kuivalle iholle ja meikki pyöritellään sillä hyvin irti. Kun kaikki meikki on irronnut, lisätään vettä ja koostumus muuttuu maitomaiseksi. Jotta puhdistuksesta saa asteen tehokkaampaa, niin tykkään käyttää tämän tuotteen kanssa *konjac-sientä. Moni ystäväni on ihastunut tähän tuotteeseen, koska se on todella tehokas, mutta ei horjuta ihon omaa suojamuuria.

Jos on tottunut käyttämään paljon meikkiä, niin kaksoispuhdistus saattaa tällöin olla hyvä asia. Eli balmimaisen putsarin jälkeen iho pestään vielä uudemman kerran esimerkiksi tuolla *Apeironin puhdistusmaidolla. HUOM! Nyt en puhu korealaiseen tyyliin tehdystä kaksoispuhdistuksesta.

LUE LISÄÄ: Kasvojen puhdistus – yksi tärkeimistä asioista ihonhoidossa

KASVOVESI – usein väärin ymmärretty

Kasvovesi aloittaa ihon kosteutuksen ja tasapainottaa ihon pH-arvon pesun jälkeen. Kasvovesi laitetaan siis iholle suihkutellen tai käsien kautta ja jätetään siihen – ei siis pumpulilla hieroen (ellei kyse ole puhdistavasta kasvovedestä). Tämä vesikosteutus on iholle hyvin tärkeää ja usein hellävaraisen putsarin kanssa ratkaisu pintakuivuuteen. 

Mieheni suosikki suomalainen *Olivia Kleinin Hydra Toner (pakkaus muuttunut) kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa. Se on todella hyvä myös epäpuhtauksista kärsiville, sillä se sisältää valkopajun kuoriuutetta ja teepuuöjyä, jotka taistelevat epäpuhtauksia vastaan. Lisäksi aloe vera kosteuttaa ja ruusuvesi rauhoittaa ihoa. Inci-lista on täydellinen kombo sekaiholle.

PÄIVÄVOIDE – tasapainottaa ja kosteuttaa

RASVOITTUVALLE T-ALUEELLE: Itsehän rakastan käyttää todella tuhteja ja ihon jopa kiiltäväksi jättäviä kosteusvoiteita, mutta kaikki eivät siitä pidä. Sain testiin *Apeironin tasapainottavan päivävoiteen, joka sopii enemmän mattaisesta pinnasta pitäville. Matasta pinnasta huolimatta voide sisältää niin kosteuttavia ainesosia kuin myös ihoa tasapainottavia raaka-aineita. Monen tuntema hyarulonihappo sitoo kosteutta ihoon ja taikapähkinäuute tasapainottaa talin tuotantoa. Siinä on myös ikääntyvälle iholle sopivaa kärsimyskukkauutetta (en tiedä onko tämä virallinen suomen kielen käännös), joten hyvin monet eri ihotyypit hyötyvät tästä tuotteesta.

Voide on sisällöltään todella laadukas ja maksaa ainoastaan 24,90€. Lisäksi tuote kestää pitkään. Annoin omani ystävälle, koska tuote on niin riittoisa, etten kerkeä käyttämään sitä loppuun (siksi kuvassa vain pahvipaketti).

EPÄPUHTAUKSIIN TAIPUVAISELLE SEKAIHOLLE: Oma suosikkini on *Bybin C-Caf kasvovoide, josta kirjoitinkin jo uusissa ihonhoidon suosikeissa. Tämä tekee ihosta niin upean pehmoisen ja pehmeys pysyy. Tuote ei sisällä mitään ainesosia, jotka tukkivat ihohuokosia, joten epäpuhtauksista kärsiville tämä on myös loistotuote.

SEERUMIT ERI TARPEISIIN

Jos iho tarvitsee extrabuustia, niin silloin rutiineihin kannattaa ottaa mukaan omalle iholle sopiva seerumi. 

Rasvoituva sekaiho tarvitsee niin kosteutta kuin tasapainoa. Siihen loistava seerumi on *Flow Cosmeticisin Hyarulonihappo- ja Probioottiseerumi, joka ennaltaehkäisee iho-ongelmien syntymistä. Epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle suosittelen taas *Nourish Londonin Balance Peptidi -seerumia, joka sisältää muun muassa omenan hedelmähappoja, jotka uudistavat ja kuorivat ihoa hellävaraisesti.

KASVOÖLJY YÖKSI – tulet yllättymään

Öljyt ovat olleen oman ihonhoitoni mullistus ja toivoisin, että jokainen kokeilisi niitä ennakkoluuloista huolimatta. Kirjoitinkin aiheesta hetki sitten TÄSSÄ

RASVOITTUVALLE T-ALUEELLE: *Nourish Londonin kasvoöljy oli ensimmäinen kasvoöljyihastukseni ja se on edelleen yksi suosikeistani. Sisältäähän se aivan upeita öljyjä melkein iholle kuin iholle. Muistan, kun kokeilin tätä ensimmäisen kerran (silloin ihoni oli sekaiho) ja heräsin aamulla niin pehmoisen ihon kera, etten voinut uskoa. Sinne jäivät kaikenmaailman yönaamiot ja siitä lähtien yöllä on kasvoillani ollut aina öljy. Hyvin usein yöksi vaan puhdistan kasvoni, suihkutan kasvovettä ja laitan öljyn sekä silmänympärysvoiteen perään.

EPÄPUHTAUKSIIN TAIPUVAISELLE SEKAIHOLLE: Jos et ole vielä kuullut *Apeironin Jojoba- ja Teepuuöljystä, niin nyt on viimeistään aika. Edullinen 14,90€ maksava ja hyvin riittoisa öljy on loistava epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle tai jopa akneen. Se sisältää ihoa kosteuttavaa jojobaöljyä ja myös ihoa puhdistavaa teepuuöljyä. Se siis puhdistaa, mutta ei kuivata. Olen huomannut, että finnit paranevat huomattavasti nopeammin. Tämän parempaa “ihmetuotetta” ei finneille ole, vaikka haluan silti sanoa, että eniten epäpuhtauksiin voi vaikuttaa elintavoilla ja ihonhoidossa oikeanlaisin rutiinein, kuten hellävaraisella pesulla.

Onko teillä kokemuksia joistain näistä tuotteista? Mitä mieltä olette?

P.S. Tämän silmämeikin tein tällä viikolla Instagramin stooreissa. Kannattaa ottaa siis stoorini haltuun, jos kiinnostaa viikottaiset meikkitutoriaalit.

  • Maija

    Hei. Päätin kokeilla kasvoöljyä itselle juuri sinun kirjoituksen perusteella koska itsellä todella todella pintakuiva iho. Ostin Estée Lauder Revitalizing Supreme + Treatment Oil hoitoöljy.
    Onko sinulla kokemusta siitä onko laadukas öljy?

    Kiitos vastauksesta etukäteen

    • Miia Johansson

      Heippa Maija! 🙂 Ei ole kokemusta, mutta kävin kurkkaamassa inci-listan, niin osaan sanoa sulle paljonkin tuotteesta. Kannattaa aina katsoa tuotteen noin viittä ensimmäistä aineisosaa. Glyseriinin jälkeen tulevia aineisosia on melkein lähtökohtaisesti aina alle 5%, eli se tarkoittaa, että noita kaikkia hyviä öljyjä on tuotteessa todella vähän. Eli en sanoisi tätä kasvoöljyksi. Se sisältää pääsääntöisesti vettä ja synteettisiä ihoa pehmentäviä ainesosia, jotka eivät sisällä vitamiineja tai antioksidantteja, kuten myöhemmin tuotteen inci-listalla olevat luonnon öljyt, joita on prosentuaalisesti niin vähän, etteivät ne ikävä kyllä tee iholle oikein mitään. Eli vastaus kysymykseesi.. kyseessä ei ikävä kyllä ole laadukas öljy. Ja todella harmillisen harvoin selektiivisestä kosmetiikasta löytyy laadukkaita, oikeasti ihoa hoitavia tuotteita.

  • Tanja

    Flow Cosmeticsin Balm to Milk on kyllä aivan huipputuote, samoin Hyaluronihappo & Probioottiseerumi! Muitakin huipputuotteita heillä, kuten kasvovedet ja Arctic beauty oil myös ihana yöksi! Iho on nyt hyvässä kunnossa, tasavärinen ja couperosa rauhoittunut 🙂

    • Miia Johansson

      Jipii! Siis tuo on ihan mieletöntä, että oot saanu couperosankin rauhoittumaan. <3 Makes me happy! 🙂

    • Anna-Mari

      Moikka Tanja! Mikä/mitkä kasvovedet sulla mahtaa olla käytössä? Mulla flown ruusuvesi ja juuri äsken tilasin tuon seerumin. Myös kuiva iho ja couperosaa 🤨

  • Charming Nails

    Tämä meikki oli ihana vaikka et itse tykännyt 🙂 käytän itse tummempaa joten oli virkistävää nähdä välillä jotain erilaista, mutta ei sillä että tutoissa joissa meikkaat itseäsi, olisi jotain vikaa 😉 kaikki meikit käy ;D

    • Miia Johansson

      Oih kiitos! <3 Joo ja pitää kyllä ehdottomasti tehdä välillä tummempiakin meikkejä.. vielä tummempaa kuin tämä. 😀

  • Satu Pihala

    Joka kerta oppii uutta kun seuraa instassa tai lukee blogiasi. 😊 ❤️

    • Miia Johansson

      Oi wau! Kiitos! Oon todella otettu. Just täällä koitan tällä hetkellä edistää ihonhoidon opintoja. 😀

  • Jenni

    Heips,

    Miten tuo Flow’n Balm to Milk eroaa esim. Evolven Cleansing meltistä?

    Ja toinen kysymys: onko ok kerrostaa useita eri tuotteita, joissa on hyaluronihappoa (sitä kun tuntuu nykyään olevan niin monessa kosteuttavassa tuotteessa)? Eli jos laittaa vaikka Bybin megamistiä ja siihen vielä hyaluronihappoa sisältävän seerumin (mulla tällä hetkellä YA:n seerumi) päälle?

    Ja lisäkysymys: ei varmaan ole haittaa sekoitella eri öljyjä keskenään? Minulla tällä hetkellä Fiinin tyrni-kaura ja Apeironin jojoba-teepuuöljy, ja tykkään käyttää usein niitä molempia.

    Kiitos huippublogistasi, oon oppinut valtavasti ja saanut pahinta ihon “rypylänäppyä” rauhoitettua sulta opituilla ihonhoitovinkeillä. 🥰💛 Mustapäät vielä jäljellä oleva ongelma, kun mitään kovin voimakkaasti kuorivaa tuotetta ei voi käyttää herkän ihon vuoksi. Bybin Detox Dustista on onneksi tuntunut olevan hieman apua tähän.

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni! 🙂 Hyvä kysymys. Samantyyppisiä tuotteita ovat, mutta tämä sopii ainesosien puolesta paremmin sekaiholle.

      Ei ole haittaa monesta kosteuttavasta tuotteesta päällekäin. 🙂 Eli on ok. Ja on myös ok sekoitella eri öljyjä. Teen itse samaa. Esim tuo Nourish London on jo itsessään sellainen tuote, että siinä on monta öljyä jo valmiiksi sekaisin.

      Ihanaa kuulla, että mun jutuista on ollut apua. Pystytkö käyttämään entsymaattisesti kuorivia tuotteita? 🙂

  • Nanna

    Osaatko sanoa YA Naturae-sarjan kasvoöljystä? Sarjan seerumi on aivan loistava (vinkistäsi hommattu, kiitos!), mutta öljystä tunnun saavan näppylöitä. Voisiko olla, että iho tottuu öljyyn pikkuhiljaa jos vain jatkaisi käyttöä?

    • Miia Johansson

      Helou 😊 En enää muista mitä tuo öljy sisälsi, mutta iho ei sinänsä totu tuotteisiin ellei kyse ole jostain puhdistumisesta. Kannattaa kurkkia onko ainesosalistassa komedogenisiä raaka-aineita. Googleen vaan raaka-aineen nimi ja comedogenic rating. Tällä voisi saada jotain osviittaa. Mutta siis helpoiten sen huomaa, jos lopettaa tuotteen käytön ja sitä myötä myös näpyt häviää. 😊

  • Eeva

    Moikka!

    Kokeilin Evolven cleansing meltia, mutta tuntui että meikki ei sillä irtoa kunnolla. Tällä hetkellä käytössä Huxley be clean be moist, mutta tuntuu että kuivalle ja epäpuhtaalle iholleni se ei ole tarpeeksi kosteuttava. Mietin vain jos kokeilisi tuota mainitsemaasi Flown puhdistusbalmia. Saatko sillä siis kaiken meikin poistettua? Vinkkejä miten saa parhaan hyödyn tuotteesta irti? Opiskelijana kaikkia hankintoja pitää miettiä sata kertaa, niin raaskinko ostaa 😅

    • Miia Johansson

      Flowlla lähtee kyllä meikki paremmin kuin evolvella, mutta älä luovuta vielä Evolven kanssa. Se vaatii vähän kärsivällisyyttä vaan. Meikki pitää pyöritellä oikein kunnolla ennen kuin ottaa vettä mukaan. 😊 mullakin jää välillä evolvella vähän meikkiä, jos en oo tarpeeksi jaksanut pyöritellä. Silloin saatan vaan puhdistaa esim tuolla Apeironilla perään. 😊

  • Veera

    Moikka! Itselläni ongelmana ei ole niinkään näpyt vaan mustapäät. Haenko silloin siis noita epäpuhtaalle iholle suositeltuja tuotteita vai jotain ihan muuta? Kiitos blogista, teet hirmu hyvää ja arvokasta työtä 🤗

    • Miia Johansson

      Mustapäille hyvät lisät olisi entsyymikuorinta ja syväpuhdistavanaamio. 😊 Mutta tosiaan muuten nämä tuotteet on hyviä sekaiholle.

  • Mirella

    Mä vannon ihon hoidossa tuon Apeironin puhdistusmaidon ja Olivia Kleinin hydra tonerin nimiin. Apeironin tuotteet muutenkin todella hyviä. Ja sun kautta olen siis löytänyt ihonhoitoon ihan uuden ulottuvuuden seuraamalla mitä tuotteet oikeasti sisältää, iso kiitos siis siitä! Iho on selkeästi heleytynyt tuotteiden vaihtamisen myötä.

    • Miia Johansson

      Aivan huippua kuulla, että sun iho heleämpi 😍

  • E~

    Hei, olet monesti suositellut mega mistiä, ja se näytti olevan ruohonjuuressa nyt maaliskuun tarjouksena. Osaatko sanoa, onko kyseisessä kasvovedessä ihoa tukkivia ainesosia, jos iho herkästi tukketuuu esim. öljyistä? Kävin tuoksuttelemassakin jo liikkeessä tätä ja totesin, että olisipa kiva lisä ihonhoitoon!

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Ei ole tukkivia ainesosia Mega Mistissä.

  • Anu

    Se sun boxissa tullut JOIK kasvoöljy oli hyvä, mutta jos nyt ostaisit jonkun mikä se olisi?

    • Miia Johansson

      Heippa Anu! 😊 Joik on enemmän kuivan ihon kasvoöljy, joten uskon, että olisit tykätä Nourish Londonista tai Fiinin Kaura-Tyrnistä.

  • Carita Ratia

    Hei Miia, onko tuossa Flown puhdistusbalmissa kookosöljyä tai muita komedogeenisiä aineita? Etsin akne- taustaiselle, epätasapainoiselle, kuivarasvaiselle iholle puhdistusainetta sekä voidetta. Iholla on paljon pientä näppyä, mutta ei varsinaisia tulehduksellisia näppyjä. Kaikenlaista on jo tullut kokeiltua sisäisesti sekä ulkoisestikin. Olivia Klein toner sekä flown seerumi ovatkin olleet parisen viikkoa kokeilussa, mutta tuntuu että tilanne on näppyjen suhteen ehkä jopa pahentunut. Saattaa olla että ihan akne nostelee taas päätään ja siksi pohdin myös lääkitystä. On pelottavaa kokeilla uutta kun ei tiedä mitä iho sanoo. Kiitos, kun jaat tietoasi ihon hoidosta ja laadukkaista tuotteista. Mahtavaa, kun pidät “tavallisten” ihojen puolia ja muistutat miltä iho oikeasti näyttää. Tässä tuoteviidakossa ja täydellisten instaihojen seassa on kyllä pää pyörällä.

    • Miia Johansson

      Heippa Carita! 🙂 Siinä on kookosöljyä, mutta tukkeutuvalla iholla konjakkisienen kanssa tuo on loistava kombo. Jos siis käyttää meikkiä. Ja jos ottaa lisäksi Apeironin putsarin kaksoispuhdistukseen, niin iho on varmasti todella hyvin putsattu ja ei tukkeudu. Molemmat sopii myös kuivarasvaiselle iholle. Mutta jos on tunne, että akne on sieltä tuloillaan, niin suosittelisin ehdottomasti Twistben Anniinan konsultaatiota ja ihonhoito-ongelmien hoitoa sisäisesti. Jos kuitenkin oot hellävaraisesti pessyt sun ihoa ja muuten tehnyt ihon kanssa oikeita juttuja, niin ratkaisu ei kyllä niistä löydy. Ja lisäksi, jos lääkityksen jälkeen ongelmat palaa, niin Anniina osaa kaivaa sen pohjimmaisen syyn varmasti esiin. <3 Kurssi löytyy tästä: * https://bit.ly/2IFSY03

  • Anni

    Hei! Mites jos haluaa vielä laittaa aurinkosuojan niin jos sen laittaa ennen rasvaa niin tuoko se enään suojaa? Mitä silmänympärysvoidetta käytät nykyää? 😊 Päivän kohokohta on aina kun sulta tulee meikkitutoriaali tykkään niin kattoo niitå ja napata pikkuvinkkejä kokeiluun kiitos niistä😊

  • Nana

    Harmi, että korostat niin paljon sitä, että iho paranee varmasti hyvällä ihonhoidolla. Jos kärsii aknesta, niin ihonhoidolla EI voi välttämättä, kun vähän helpottaa. Ja tällöinkin se voi auttaa max kaksi viikkoa. Toki puhdistus oikeilla tuotteilla on tärkeää, mutta kuten ihotautilääkärini sanoo. On sama syötkö suklaata, puhdistatko kalleimmilla tuotteilla, akne on ja pysyy ilman lääkkeitä. Varsinkin tällanen hormonaalinen akne, joka vaatii ilmeisesti ton pahimman Roaccutan kuurin. Me hormonaalisesta aknesta kärsineet olemme varmasti lukeneet aiheesta tietoa enemmän, kuin sinä yrittäessämme löytää apua. Jos ihonhoito vaan toimisi kaikkiin ihosairauksiin, niin tokkopa näistä ihosairauksista kukaan kärsisi. Ja tiedän miten herkkä olet, niin pliis: älä loukkaannu ja menetä yöuniasi. Hienoa, että pystyt auttamaan toisia, mutta me aknelaiset tuskin tästä parannutaan balmeilla ja kosteutuksella.

    • Miia Johansson

      Heippa Nana! Joo, ihonhoito on se mistä yleensä aloitetaan ja vyyhdin purkaminen pitää aloittaa jostain. Yllättyisit kuinka monella väärät ihonhoidon tottumukset aiheuttavat aknea ja he jopa luulevat, että heillä on aikuisiän akne.

      Ja olet ihan oikeassa, että ihonhoidolla ei välttämättä voi tehdä myöskään yhtään mitään aknen kanssa. Näin myös kirjoitin eilen stooreissani. En tiedä luitko stoorit loppuun. Syyt ovat hyvin moninaiset. Ja erityisesti hormonaalinen akne onkin sitten vielä monimutkaisempi ja siinä usein käykin niin, että syyt palaavat, kun lääkekuuri loppuu (ei kaikille). Tämän vuoksi koen todella tärkeäksi sen, että etsitään se pohjimmainen syy ja siksi stooreissanikin ohjasin tällaiset henkilöt ammattilaiselle.

      Ja myöskään ei mielestäni ole oikein olettaa kuka on lukenut asiasta ja kuka ei. Tämä on omaa työtäni ja koitan kaikkeni auttaa teitä ja myöskin selvittää syyt mistä kaikki johtuu. Vastailen edelleen päivittäin teidän privaviesteihin, joka oli suurin syy siihen miksi lähdin opiskelemaan ihoasioita. Oma osaaminen ulottuu ihonhoitoon, mutta tiedän paljon siitäkin eteenpäin. Mutta ohjaan aina siinä vaiheessa ammattilaiselle, jos huomaan, että ihonhoito on kunnossa ja syyt akneen on jossain muualla.

      Tiedän, että akne on todella arka asia, mutta niitäkin on niin eri tasoisia. Itse olen sitä luokkaa, joka 20-vuotiaana aiheutti ihan vaan ihonhoidolla itselleni pahan näköisiä tulehtuneita finnejä.

      Ja kiva kun laitoit palautetta, mutta en ole nyt varma luitko stooriini loppuun asti.

    • ex-aknelainen

      Varmasti aknea on monenlaista. Oma kokemukseni on kuitenkin se, (46v jälkeen) että ihonhoito kyllä VOI vaikuttaa ratkaisevasti. Vaikka ihotautilääkäri suositteli ihan samanlaisia kuureja (roacutan) niin ihoni parani ihan yksinkertaisella menetelmällä: jättämällä pois kuivattavat (SLS) aineet ja lisäämällä kosteutusta/öljyjä. Näitä kannattaa kokeilla ennenkuin tuomitsee. En itsekään olisi uskonut että pääsen koskaan pahentuneista iho-ongelmistani eroon. (Kun antibiootitkaan ei auta loppuelämäksi)

      • Miia Johansson

        Joo siis tää on tosi harmillista, että kuulemani perusteella lääkäri ei kysy, että miten peset ihosi. Se tosiaan voi joillekin (huom! Joillekin) tehdä suuren muutoksen. Ja se on se ensimmäinen osa-alue, josta kannattaa aloittaa. Voi (mahdollisesti) päästä helpommalla ja myös edullisemmin. Itsekin ennen hullun isoista mätä finneistä kärsineenä tiedän.. ei ollut akne, mutta kärsin niistä silti. Nämä oli mun tapauksessa ihan itseaiheutettua liian vahvalla putsarilla. 😔

        Mä oon puhunut blogissa nyt noin vuoden tästä ihon hellävaraisesta pesusta, ja että se voi aiheuttaa myös epäpuhtauksia. Nyt vasta toin sen tässä yhteydessä esiin. Olis pitänyt kyllä jo aikaisemmin sanoa, koska joillekin tuo VOI riittää.

        Ja on ihan supertylsää, että se ei tosiaan riitä kaikille ja joillakin on akne todella tiukassa. En osaa edes kuvitella kuinka ikävää se voi olla. 😔

  • tintti

    Hei Miia!

    Bongasin blogistasi noin vuosi sitten kaksoispuhdistuksen ja tykästyin käyttämään öljymäistä Whamisan putsaria ja Whamisan voidemaista vaahtoputsaria. Niiden loputtua olen käyttänyt Flow Cosmeticsin (suomalainen) cleansing balmia bilberry&lemon. Tämä ei kuitenkaan ole ollut mieleeni, enkä ole saanut poistettua sillä vedenkestävää ripsaria kunnolla.Kasvovesi minulla on vaihtelevasti joko son&park tai Flow Cosmeticsin ruusuvesi. Koskeusvoiteena weleda skin food. Ihoni on sekaiho ja vähän myös herkkä ja taipuvainen pintakuivuuteen. Nyt minulla olisi siis etsinnässä uudet tuotteet kaksoispuhdistukseen, jotka sopivat opiskelijabudjetille. Mitä suosittelisit ja voisiko esim. Holika holikan putsarit olla seuraava kokeilukohde?

    • Miia Johansson

      Heippa Tintti! 🙂 Tuo sun mainitsema Flow on sama kuin tämän postauksen Flow.. purkki on vaan muuttunut. Mutta siis tiedän ja ymmärrän miksi et välttämättä niin fanita Flowta, koska öljyputsari tosiaan poistaa paljon helpommin vedenkestävän ripsarin. Balmimaiset vaatii vaan hieman enemmän työtä ja pyörittelemistä iholla ja ripsissä, joten älä luovuta. Itse oon huomannut todella suuren muutoksen ihossa, kun vaihdoin balmimaiseen öljymäisestä, vaikka molemmissa sitä öljyä on. Balmimainen on huomattavasti hellävaraisempi ja iho ei kiristele pesun jälkeen ollenkaan, mutta tämä siis vaan oma kokemus. Eli senkään puolesta en itse henk koht voi suositella oikein enää muita kuin balmimaisia tai maitomaisia ainakaan tähän hetkeen. Mulla on tulossa postausta ihonhoidosta opiskelijabudjetille, mutta voin jo nyt sanoa, että putsariksi siihen postaukseen tulee tuo Apeiron. 😉 Jos mä olisin opiskelija, niin en välttis tekis kaksoispuhdistusta ollenkaan, koska säästäisin siinä rahaa. Ottaisin tuon Flown seuraksi konjakkisienen, koska näin sillä saa meikin vielä paremmin pois. Ja sitten niille, jotka ei meikkaan niin paljon tuo Apeiron, joka on huomattavasti halvempi.

  • joshua

    Tuo Olivia Kleinin kasvovesi on muodostunut ihan mun lemppariks enkä hevillä vaihda siitä pois. Käytin tuota apeironin kosteusvoidetta aamuisin (alla kasvovesi ja kosteuttava seerumi), mutta meikit naamassa iho näytti kuivalta. Rupesin lisäämään nokareeseen kosteusvoidetta muutaman tipan tuota Apeironin jojobaöljyä ja nyt on ihan täydellinen kombo mun iholle<3 Kesemmällä kokeilen, onko kosteusvoide itsessään riittävä. Kaikki nämä ostettu Twistben asiakaspalvelijan minulle suosittelemana eikä ihoni ole ikinä ollut näin hyvässä kunnossa!

    • Miia Johansson

      Ihan superihana kuulla! <3 Täällä varmaan maailman suurin Twistbe-fani ihan innoissaan. 😀

  • Pauliina

    Olisiko sulla vinkata jotain hyvää hiusöljyä? 😊 Mitä mieltä olet esim. Lidlin Cien merkin öljystä?

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina! 🙂 Tässä asiassa en osaa ikävä kyllä oikein auttaa. 🙁 riippuu niin paljon hiuksesta..

  • Ira

    Hei
    Hankin pari viikkoa sitten teini-ikäiselle pojalleni Twistbeltä Olivia Klein acne spray toner kasvoveden ja Apeiron jojobateepuu öljyn ja jo muutaman kerran käytön jälkeen pahin akne oli muisto vain. Itsekin ihan paikallisesti muutamaan näppyyn kokeillu öljyä ja se todellakin auttaa jopa ihonalaisiin finneihin. Eli iso suositus näille tuotteille täältä.

    • Miia Johansson

      Jipii! Vitsit oon onnellinen sun pojan puolesta. 😍

  • Tavoitteena kuulas iho

    Haluisin vähän kommentoida kiukkuisen Nanan kommenttiin .Kärsin pahasta aknesta 10 vuotta ,käytin ja kokeilin kaikki mahdolliset ihonhoitotuotteet ,mutta apua ei niistä ollut .Päädyin syömään roaccutan lääkekuurin ,joka auttoi hetken ja taas akne palasi ,ja uusi kuuri peliin ,kunnes maksa arvoni näyttivät kohoavan ja lopetin lääkkeen .Alkoi uusi tutkiminen ja selvittäminen kosmetiikan parista ,mikä tuntui epätoivoiselta koska tuntui että olin jo kokeillut kaiken mahdollisen .Mutta vihdoin löysin mutkien kautta avun juuri minun iholle akneen erikoistuvasta kosmetologista,meinebasen suolasta ym. tuotteista.Siihen loppui akneni ja käytin niitä aineita lähes 20 vuotta ilman iho ongelmia .Kunnes täytettyäni 45 vuotta huomasin että ihoni muuttui ihan kokonaan ja vanhat tuotteet eivät enään olleet parhaat mahdolliset .Alkoi uusi tutkiminen että löydän uudet tuotteet ,tunteja luin ja kaivoin tietoa tilasin näytteitä ja muutamia virhetuotteitakin tuli kokeiltua jotka räjäyttivät aknea pintaan ,mutta kokeilin aina vaan yhtä uutta tuotetta kerralla ni tiesin helposti mikä ei käy ,ja nyt tuotteet vuoden jälkeen löydetty ja ihoni paremmassa kunnossa kuin ikinä ! Näin jälkikäteen kun aikaa kulunut ni tajuan kuinka monta virhettä teinkään matkalla kun tietoa ei ollut kosmetiikasta niin paljoa kuin nykyään ,ja kuinka monet hetket tuijotin ihoani peilistä itku silmässä ,eli kyllä ihonhoitotuotteilla on järisyttävä vaikutus kunhan löytää juuri sen mikä omalle iholle sopiva ,ja nykyään on firma nimeltä twistbe jonka nettisivut jo kertovat enemmän tietoa kuin olin ikinä lukenut yli 10 vuodessa .Jos vain silloin olisi ollut kyseinen liike missä työntekijöillä aivan uskomattoman paljon tietoa ,ni olisin säästänyt paljon rahaa kun en olisi ostanut turhia kosmetiikka purnukoita ,mutta onneksi pystyin hyödyntämään heidän osaamista tyttäreni kohdalla joka myös kärsi pahasta aknesta ,hänelle ei taas tuonut mitään apua ne tuotteet joilla minä pääsin aknesta eroon ,ja tyttäreni iho ehti tulehtua niin pahasti että roaccutan kuuri oli ehdoton ,mutta hän selvisi sillä yhdellä kuurilla koska oikeat ihonhoitotuotteet kuurin jälkeen ovat pitäneet ihon huippuhyvänä ja hän säästyi pahoilta arvilta mistä olen tyytyväinen .Kiitos Miia että jaat tietoa ihonhoidosta ,on mennyt minunkin “muka” tietämiset ihan romukoppaan 😂

    • Miia Johansson

      Siis huh mikä tarina sulla!!! 😔 Mutta onneksi loppu hyvin ja kaikki hyvin. Ja Twistbe on kyllä kultaa. ❤️

  • Tiina

    Olisi kiva nähdä edullisempia tuotteita jossa on edes kohtuullisen hyvä inci. Opiskelijana mahdoton ostaa kalliita ihonhoitotuotteita kun rahaa menee muuhunkin ja voi olla ettei kallis tuote edes sitten sovikaan omalle iholle. Auttaisi varmaan monia nuoria ihonhoidossa.

    • Miia Johansson

      Heippa! Joo tällainen postaus on tulossa. Riippuu tietenkin hyvin paljon, että mikä on kenenkin mielestä kallis. Tuun tekemään postauksen sellaisilla tuotteilla, jotka sopivat kaikille. 😊

  • Helvi

    Millä paletilla/luomiväreillä tuo silmämeikki on tehty? Ihanat värit.

    • Miia Johansson

      Kiitos! 😍 Mä tein itseasiassa tän silmämeikin stooreissa tiistaina. Pohjalla on musta voidemainen luomiväri ja päällä hohtavia Smashboxin luomivärejä. Kannattaa ottaa stoorit seurantaan. Aika moni näistä blogin lookeista on stoorien tutoriaalien tuloksia. 😊

  • Anette

    Tää ei liity yhtään tähän postaukseen mutta postaustoive ♥️ Olis ihana Miia jos tekisit jonkun hiustensävy/väri jutun eri ihon sävyille? Olet niin mahtavasti saanut varmasti meille monelle ahaa elämyksen ihon pohjasävyn suhteen että olis ihana saada vielä mätsäävät hiukset! 🤩 Olen ihan varma et osaisit niitäkin! 😍

    • Miia Johansson

      Heippa Anette! 😊 Apua.. tiedänköhän mä noista mitään. 🙈 No ainakin kylmät sävyt sopii punoittavalle iholle niin sama pätee kyllä hiuksiin. Oranssia en laittaisi juuri punaiseen taittavalle iholle. 😊

  • Jossu

    Heippa Miia! Mikä mahtaa olla kyseessä ihana neon pinkki kynsilakkasi😍😍??

    • Miia Johansson

      Aa.. mä käyn laittaa geelilakkaukset aina niin se on hänen joku väri. 😊

  • Tuuli

    Moikka Miia!

    Olen kärsinyt aknesta neljätoistavuotiaasta, ja ikää on nyt 22 vuotta. On syöty antibiootteja, käytetty rasvoja, e-pillereitä ja roaccutaniakin kokeiltiin mutta se loppui hyvin nopeasti keuhkoveritulppaepäilyyn. Sen jälkeen lannistuin, ajattelin ettei mun iholle voi tehdä mitään ja aloin opetella tilanteen hyväksymistä. Pääsin siihen tilanteeseen että luonnostaan ihon huonoin vaihe meni ohi ja sittemmin olen oppinut olemaan välittmättä siitä ettei ihoni ole täydellinen.

    Sun blogin löytäminen kuitekin teki äkkikäännöksen mun ajatusmaailmaan. Minä todellakin voin kokeilla vielä jotain, ja se on tämä ihonhoito. Mulla on ollut NIIN väärät keinot ja tuotteet kun olla ja voi, ja tän sun blogin ja suositusten avulla löysin twistbe:ltä tuotteet joita olen nyt käyttänyt pari kuukautta. Huomasin eron parin päivän jälkeen ihossani ja ero on ihan käsittämätön. Mun ihon punoitus on vähentynyt radikaalisti, rasvoittumista ei tapahdu läheskään niin paljoa kuin ennen ja kuivuuskin on hellittänyt. Tällä hetkellä mulla on käytössä evolven cleanising melt (jonka ehkä vaihdan seuraavaksi tuohon apeironin tai flown tuotteeseen koska evolve tuntuu kuitenkin kuivattavan vähän). Kasvovetenä (ekaa kertaa elämässäni!!) käytän Olivia kelinin acne spray toneria josta siitäkin ajattelin seuravaaksi tilata tämän hydra version kun kuivuus tuntuu olevan rasvaisuutta suurempi ongelma iholleni kuitenkin). Öljynä mulla on tuo jojoba-teepuuöljy joka on ihan loistava tuote ja päivävoiteena apeironin tuote. Vaikka hieman kauhistelin summaa joka näihin meni (kun on tottunut siihen ettei tuotteista tarvitse maksaa) niin oli kyllä niin loistava sijoitus opiskelijan rahoille ettei tosikaan. Kiitos Miia että teet tätä ja kiitos että sinun blogin kautta löysin twistben josta olen kyllä löytänyt juuri sen tiedon jota olisin teininä kaivannut.

    • Miia Johansson

      Wauuu! Siis ihan mieletöntä kuulla! 🥰 Jos voin vaan mitenkään vielä auttaa tuon putsarin suhteen. Evolve on nimeomaan parempi kuivalle iholle kuin tuo Flow. En tiedä mitä ihosi juuri nyt tarvitsee ja onko epäpuhtaudet hellittäneet kokonaan, mutta jos iho tuntuu enemmänkin kuivalta niin kannattaa tosiaan vaihtaa tuo kasvovesi ja mahdollisesti myös kosteuttavampi öljy. 😊

      • Tuuli

        Hei kiitos! Onko apeironin ja evolven välillä eroa siinä kumpi sopii kuivalle iholle paremmin? En yleensä meikkaa juuri ollenkaan. Suurin osa mun ihon epätasaisuudesta johtuu tällä hetkellä arvista, joten jos sulla on vinkkiä niiden haalentamiseen niin ne olis loistavia! Jo nämä tuotteet on auttaneet just siihen että iho ei rasvoitu enää läheskään niin pahasti kun ennen, ja siihen varmaan vaikuttaa nimenomaan toi kosteuttaminen.

        • Miia Johansson

          Evolve on parempi kuivalle iholle. 🙂 Arpikudos muuttuu ajan saatossa vaaleammaksi. Ensin arpi on punaisempi, koska arpikudokseen kasvaa pieniä verisuonia, joiden avulla sinne ihoon pääsee “rakennuspalikoita”. LED-valohoito voisi olla yksi apu arpiin käsittääkseni, mutta en tiedä näistä hoidoista paljon.

  • Eekki

    Hei Miia!

    Kiitos loistavista neuvoista, näillä on opittu paljon!

    Mulla on lääkärin määräämä aknevoide käytössä, acnatac. Voiko sen aikana käyttää normaaleja ihonhoitotuotteita, sillä epäpuhtauksia esiintyy vaikka hormoninäpyt pysyvätkin kurissa? ( Flown Balm to milk, Flown ruusuvesi sekä öljy ja kasvovoide) Nyt käytän pelkkää putsaria sekä lääkärin määräämää kosteusvoidetta lääkevoiteen kuivattavuuden vuoksi)

    • Miia Johansson

      Heippa Eekki! Mä en ikävä kyllä osaa sanoa lääkevoiteista mitään. 😔

  • Christell

    Moikka Miia! Löysin sun instan pari kuukautta sitten, jonka jälkeen aloin myös seuraamaan blogiasi. Tilasin innoittamanasi twistbeltä tuotteita, mutta nyt näyttäisi siltä, että yövoiteen etsinnässä kaipailisin lisäapua. Käytän tuota aperonin jojobaöljyä, mutta vielä kosteuttavampi saisi yövoide/öljy olla. Kuivahko sekaihoni kärsii kuitenkin helposti epäpuhtauksista, joten ihan mitä tahansa en uskalla iholleni laittaa. Osaatko mainita, sopisiko tuo Nourish Londonin öljy yöksi epäpuhtauksista kärsivälle sekaiholle? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Christell! 🙂 Kiristeleekö sun iho vai miten tämä kosteuden puutos ilmenee? Jos kirstelee, niin tarvitset enemmän vesikosteutusta. Jos taas tuntuu, että iho on karhea, niin silloin kosteuttavampi öljy. Nourish Londonia voi joo käyttää myös epäpuhtaalla iholla, mutta siinä ei ole aineisosia, jotka hoitaa epäpuhtauksia. 🙂

  • Anni

    Moi Miia! Ihostani on tullut todella rasvainen tässä kesän mittaan, vaikka se ei koskaan ole sellainen ennen ollut. Käytössäni on nyt edellä mainitut Apeironin putsari, olivia kleinin kasvovesi sekä Apeironin kasvovoide. Olen myös käyttänyt nyt Balmbalmin rosehip seerumia ennen kasvovoidetta. Silti kasvoni ovat pienien valkopäiden ja isojen, tulehtuneiden finnien peittämä 😟 onko sinulla vinkkejä siihen, onko jokin tuotteistani väärä, voiko muuttaa ihonhoitoani jotenkin tai mitä tarvisin ihonhoitooni lisää? Ihoni oli ennen kuiva, mutta sitä tunnetta ei ole pitkään aikaan ollut.

    • Miia Johansson

      Heippa Anni! Onko sulla tullut muutoksia ruokavalioon, elintapoihin tai kenties hormonaalista muutoksia. Vai tuliko muutokset jonkun tuotteen kohdalla? 😊

      Ja balm balm rosehip seerumi on siis kasvoöljy ja se tulee ihonhoidossa kasvovoiteen jälkeen, koska on raskaampi. Käytätkö kasvoöljyä myös päivällä? 😊 Jos käytät, niin sen voisi ehkä jättää vain yöhön.

  • Hanna

    Moikka Miia,

    kiitos hyvästä postauksesta. Halusin uudistaa rutiinia ja kaikki tuotteeni vetivät viimeisiään, joten tilasin nämä kaikki (tai aina jomman kumman) suosittelemistasi tuotteista.
    Huomasin, että kaikki tai lähes kaikki nämä tuotteet olivat tarkoitettu kuivalle iholle? Miksi näin vai olivatko linkit oikein?

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna! 🙂 Kyllä linkit on oikein. Osa tuotteista sopii kyllä ihan kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyvät sekaiholle. Kuivalle iholle on sitten eri postaus. Minkä tuotteiden kohdalta ja mistä luit, että ne olisi kuivalle iholle? Mielenkiintoista siis, koska näissä on erityisesti raaka-aineita, jotka tietenkin myös hoitaa ihon kuivuutta, jota on sekaihossa, mutta myös auttaa epäpuhtauksiin ja ihon rasvoittumiseen, jota myöskin on sekaihossa, mutta ei kuivalla iholla.

  • Linda

    Hei Miia, kiitos kun autat meitä ihonhoidossa. Uskon, että minulla on sekaiho (helposti pintakuiva, yksittäisiä finnejä T-alueella sekä helposti nenä ja otsa alkavat kiitämään päivän mittaan). Nyt noin reilu puolen vuoden ajan olen vaihtanut ihonhoitotuotteet sinun blogiasi seuraillen sekaiholle sopivaksi. Ensin Novexpertin milky cleanser ja sen kanssa Balm to milk cleanser sekä kasvovetenä Olivia Kleinin mineral Spray ja kasvorasvana Evolven multipeptide sekä aperoin jojoa-ölyjä ajoittain. Melko nopeasti kasvojen iho tuntui hyvin kosteutetulta pintakuivuus hävisi sekä yksittäiset finnit, mutta kasvojen reunoille (korvien eteen, leukaperiin sekä leukaan alkoi ilmeistyä ihotukoksia. Ei mustapäitä eikä finnejä, mutta ihonalaisia näppylöitä. Nyt viimeisimmät pari kuukautta olen käyttänyt puhdistukseen Fiinin Puhdistusbalmiin (mustaherukka) ja kasvovetenä ruusuvettä, mutta silti ihon väriset näppylät poskien ja korvien edustalla on ja pysyvät. Mitäköhän nyt teen väärin? Saako kasvojen iho liikaa kosteutta/rasvaa ja näin ollen tukkivat ihon vai ovatko tuotteet liian hellävaraisia sittenkin iholleni

    • Miia Johansson

      Heippa Linda! 🙂 Puhdistathan kunnolla myös kasvojen reunat, joihin finnejä tulee? Hellävaraisuus ja liika kosteutus ei voi aiheuttaa finnejä. 🙂

  • Sonja

    Moikka Miia,

    Sattumalta törmäsin postaukseesi etsiessäni hyviä ihonhoitotuotteita sekaiholle. Olen pitkään etsinyt oikeasti iholleni sopivia tuotteita, mutta tuloksetta. Luulen, että minulla on sekaiho, sillä se on helposti rasvoittuva ja pintakuiva. Erityisesti talvisin ihon hoito on hankalaa ja sopivia tuotteita vaikea löytää. Ihostani tekee hankalan myös se, että minulla on ollut akne ja olen siihen syönyt roaccutan kuurin, joka ohensi ihoani ja sitä myöten ihotyyppini muuttui myös kuivempaan suuntaan. Ihoni on epäpuhtauksiin taipuva ja tykkään meikata lähes päivittäin. Ajattelin tilata postauksessasi olevia tuotteita, mutta ajattelin vielä varmistaa onko postauksessa olevat tuotteet ihotyypilleni oikeat?😊

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! 😊 Joo, tässä on varmasti tulle hyviä tuotteita. Kosteusvoiteista valitsisin tuon Apeironin ja myös saman merkin jojoba-teepuuöljy kannattaa ottaa messiin. 😍 Se on tosi edullinen.

      Jos meikkaat enemmän eli mukana myös meikkivoidetta yms. niin silloin balmimainen putsari on tosi hyvä ja konjakkisieni sen kanssa tai kaksoispuhdistus puhdistusmaidolla. 🥰

      Laita vaan kyssäriä tulemaan, jos tulee jotain muuta mieleen. 😊

      • Sonja

        Kiitos nopeasta vastauksesta!🥰

        Laitan ehdottomasti näitä tuotteita pikimmiten tilaukseen!😍

        Vielä jäin miettimään, mikä silmänympärysvoide olisi paras? Ihonhoitoni pelastus on tällä hetkellä ollut Vichyn Mineral 89, jonka olen laittanut kasvoveden jälkeen kosteusvoiteen alle. Kannattaako minun jatkaa sen käyttöä näiden uusien tuotteiden ohessa vai vaihtaa johonkin muuhun vastaavaan tai seerumiin?😊

  • Suvi

    Moi!

    Mulla on käytössä apeiron puhdistusmaito, olivia klein hydra spray toner, apeiron jojobateepuuöljy ja apeiron intensive care kasvovoide. Iltaisin laitan pelkän öljyn puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen, aamuisin pesu pelkällä vedellä ja kasvoveden jälkeen tuo voide. Kasvot on edelleen päivän mittaan rasvoittuvat ja aamuisin herätessä rasvaiset. Osaatko suositella jonkun tuotteen tilalle jotain toista tai kokonaan muita tuotteita? Nourish london sarjan tuotteilla sama juttu.

    • Miia Johansson

      Heippa Suvi! 🙂 Onko sulla rasvainen vai kuivarasvainen iho? Mietin siis vaan sitä, että jos iho on kuivarasvainen, niin voi olla ettei iho saa tarpeeksi kosteutusta. Toki sama juttu voi olla, vaikka sulla olisikin rasvainen iho. Että iho ei saa tarpeeksi vesikosteutusta. Voit ainakin kokeilla kerrostaa kasvovettä ja myös muistathan laittaa aina seuraavan tuotteen iholle, kun iho on vielä hieman kostea edellisestä tuotteesta. 🙂 Voit myös laittaa aamuin illoin nuo kaikki tuotteet. Jos tuntuu ettei tämä kasvoöljy oikein imeydy, niin toisenlainen “kevyempi” öljy voi myös olla hyvä, kunhan tuo nykyinen loppuu.

  • Aino

    Hei!
    Kiitos mahtavasta blogistasi ja insta-tilistä, tosi asiapitoisia ja kauniita julkaisuja.
    Itselläni on sekaiho ja olen käyttänyt meikin poistoon kookosöljyä. Mietin saattaako se aiheuttaa minulle satunnaisia näppyjä.. voisiko kookosöljyn kanssa käyttää lisäksi maitomaista pesuvoidetta? Vai olisiko ensisijaisempaa luopua kookosöljyn käytöstä? Mitä mieltä olet kookosöljyn käytöstä sekaiholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Aino 🙂 Voithan tietenkin kokeilla kookosöljyn kanssa toisen vaiheen putsaria, jotta saat kookoksen jämät pois iholta. Mutta toisaalta pärjäisit myös yhdelläkin tuotteella (öljyputsarilla) ja sellaisella, jossa ei ole kookosta ainakaan pääraaka-aineena. Nämä tietenkin todella yksilöllisiä asioita, mutta näin pääsääntöisesti kookosöljy saattaa tukkia ihohuokosia sekaiholla ja mielummin suosittelisin sitä kuivalle iholle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram