KAKSOISPUHDISTUS – MITEN, MILLÄ JA KENELLE AIVAN EHDOTON?

23.08.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Päivitetty 5.10.2023

Kaikista tärkein asia ihonhoidossa on puhdistus! Väärällä puhdistuksella nimittäin voi aiheuttaa itselleen kasan erilaisia iho-ongelmia, kuten finnejä tai pintakuivuutta. Jos haluat katsoa onko iho-ongelmiesi aiheuttaja ihosi puhdistuksessa, niin kannattaa lukea TÄMÄ postaus. 

Myös mitkä ovat kolme yleisintä syytä, että saat ihonhoidosta finnejä. Lue juttu TÄSTÄ.

MIKÄ ON KAKSOISPUHDISTUS?

Kaksoispuhdistus on ihon hellävarainen, mutta tehokas puhdistustapa. Ensin poistetaan lika ja meikki öljy- tai balmimaisella putsarilla. Öljyt irrottavat tehokkaasti myös vedenkestävän meikin. Tämän jälkeen puhdistetaan itse iho ja päästään kunnolla käsiksi ihohuokosiin. Tähän suosittelen ehdottomasti maitomaisia putsareita. Tällä tavoin ihosi voi hyvin ja epäpuhtauksia ei muodostu.

Moni voi ajatella, että no minä ainakin saan kasvoni kunnolla puhtaaksi suosimallani geeli- tai vaahtoputsarilla enkä tarvitse kahta eri putelia puhdistukseen. Tässä onkin juuri se ongelman ydin, koska tällä tavoin ihoa pestään liian pesevällä tuotteella. Ja vaikka tällainen tehokas puhdistus olisi juuri nyt iholle hyvän tuntuinen, niin pidemmällä käytöllä tilanne voi muuttua.

Jos siis jaksaa nähdä sen vaivan, että pesee ihon kahteen kertaan, niin voisin melkein luvata, että ihonhoito mullistuu. Iholle kun usein etsitään kaikkia hienoja voiteita ja seerumeja parantamaan sen kuntoa ja putsareista ei haluta maksaa, vaikka juuri se tekee suurimman muutoksen.

MITEN KAKSOISPUHDISTUS TEHDÄÄN?

  1. Levitä öljy- tai balmimainen puhdistustuote kuiville kasvoille. Pyörittele niin pitkään kunnes kaikki meikki on selkeästi sulanut.
  2. Kastele kädet ja pyörittele tuotetta kasvoilla uudelleen. Nyt tuote emulgoituu eli muuttuu maitomaiseksi. HUOM! Kaikki öljyputsarit eivät emulgoidu ja silloin ne pitää poistaa märällä musliiniliinalla. Itse suosin emulgoituvia tuotteita.
  3. Huuhtele tuote pois kasvoilta.
  4. Lisää kosteille kasvoille maitomainen putsari. Pyörittele sitä huolellisesti, mutta hellävaraisesti kasvoilla. Keskity erityisesti niihin kohtiin, joihin saattaa tulla epäpuhtauksia. Hyvä kympin sääntö on se, että laske hiljalleen kymmeneen pyöritellessäsi ja sitten vasta huuhtele tuote pois.

KENEN KANNATTAA KAKSOISPUHDISTAA IHO?

Jos käytät meikkiä ja ihollesi tulee enemmän tai vähemmän finnejä, niin iho kannattaa kaksoispuhdistaa. Sinulla on siis sekaiho tai epäpuhtauksiin taipuvainen iho. Kuivalle iholle riittää meikin poistoon pelkkä ensimmäisen vaiheen putsari.

Jos et käytä meikkiä tai laitat vain hieman ripsaria, niin pelkkä maitomainen putsari riittää. Poikkeuksena ovat aurinkovoiteet, jotka usein tarvitsevat öljyputsarin, jotta ne saa kunnolla iholta pois.

Lisäksi tämä on täysin makuasia tykkääkö tehdä kaksoispuhdistuksen. Jos öljypuhdistuksen tehoa haluaa vahvistaa ja varmistaa, että kaikki lika on pois sillä yhdellä tuotteella. niin ota mukaan *konjac-sieni.

KAKSOISPUHDISTUS SUOMALAISILLA HUIPPUTUOTTEILLA

Olen jo pitkään etsinyt edullista, luonnonmukaista ja ympäristöystävällistä ensimmäisen vaiheen öljy- tai balmimaista putsaria, mutta tämä kombo tuntuu olevan aika mahdoton. Muuten kaikki boksit olen saanut merkattua, mutta edullisuus ei ole ainakaan vielä kulkenut muiden asioiden kanssa käsikädessä. Suosikkini on siis edelleen suomalainen *Flow Cosmetics Balm To Milk Cleanser.

Maitomaisia putsareita toiseen vaiheen puhdistukseen on tarjolla enemmänkin ja viimeisen parin viikon aikana olen ihastunut suomalaiseen *Laponie of Scandinavia puhdistusmaitoon. Se jättää ihon pehmoiseksi, ei sisällä hajusteita ja on muutenkin hyvin simppeli tuote. Puhdistusmaidoissakin on muuten huimia eroja, kuten myös öljyissä – ne saattavat jättää ihon kiristelevän oloiseksi, joka on ihon kannalta huono merkki.

P.S. Ensi viikolla on tulossa postausta niille, jotka käyttävät ripsienpidennyksiä ja miten heidän kannattaa puhdistaa kasvot. 

  • Annu

    Miltä tällainen putsarin aineosalista näyttää?

    Ainesosat: Saippuoidut oliiviöljy, kookosöljy ja auringonkukkaöljy, vesi, glyseriini sekä teepuun eteerinen öljy.

    INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Sunflowerseedate, Aqua, Glycerin, Melaleuca alternifolia leaf oil, *d-Limonene (*esiintyy luonnollisesti eteerisissä öljyissä).

    • Miia Johansson

      Heippa Annu! 😊 Saippuoita en suosittele ainakaan kasvojen pesuun ja en mielellään myös muunkaan kropan. Inci-listasta ei oikein saippuan kohdalla pysty kertomaan, että minkälainen saippua on kyseessä. Saippuat ovat usein liian emäksisiä iholle ja siis pH-arvoa ei pysty oikein muuten määrittämään kuin testauksella. Jopa eri tuote-erissä saattaa olla muutoksia. Riippuu myös paljon raaka-aineiden laadusta.

      Tässä näyttää olevan kyseessä plajon mainostettu tuote, josta saan viikottain kysymyksiä. 😊

  • Anni

    Hei, tepsiiköhän kaksoispuhdistus myös, jos epäpuhtaudet (finnit, valkopäät JA mustapäät) ovat hormoniperäisiä? 🤔 Tai niin ainakin epäilen, varma en ole. Tähän asti olen käyttänyt putsaukseen pelkästään Flown Balm to milkiä.

    • Miia Johansson

      Heippa Anni! 😊 Se ei auta oikeastaan kuin kokeilemalla. Mutta hormoniperäisiin harvoin pystyy vaikuttamaan ainostaan ihonhoidolla. 😟

  • EK

    Moi Miia!
    Itsellä omalle sekaiholle käytössä juuri tuo Flow cosmeticsin balmimainen putsari. Lisäksi käytän kosteutukseen Olivia Kleinin hydro spray – kasvovettä sekä Apeironin kasviöljyä.

    Ongelmana mulla etenkin nenänpielet, joihin nousee usein, jopa päivittäin pieniä finnejä. Oisko tämän ongelman ratkaisemisessa juuri kaksoispuhdistus avainasemassa? Vai onko sulla tähän jotain muita vinkkejä?
    Kiitos paljon jo etukäteen avusta! 😊

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 joo, kokeilisin tätä.

  • Annica

    Mihin kategoriaan huxleyn putsari kuuluu?

    • Miia Johansson

      Se on toisen vaiheen putsari ja tosiaan harvinaisuus hellävaraisissa geeli-putsareissa.. ja ei siis kuivata. Kuivalle iholle en sitä kuitenkaan suosittelisi.

  • Kaisl

    Novexpertiltä löytyy öljyputsari,joka on itsellä ollut testissä. Mossan putsari sit toisena vaiheena. Etenkin kesällä,aurinkovoiteita putsatessa huomasin,miten kaksoispuhdistus oli tärkeä! Ja tykkään suihkussa käyttää öljyputsaria,kun lähtee myös vedenkestävä ripsari helposti eikä tarvi vanulapuilla hinkata!
    Jos en ole meikannut,niin pyöräytän pelkällä mossalla ja joskus pelkällä öljymäisellä.

    • Miia Johansson

      Kuulostaa hyvältä 👌😊

  • Saara

    Tämä postaus tuli juuri tarpeeseen vaikka olen ennenkin kaksoispuhdistuksesta lukenut blogistasi. Kiitos muistutuksesta 🤩
    Mulla on herkkä POD-iho mutta aika paljon epäpuhtauksia myös. Oon nyt hetken käyttänyt Neil’s yardin sensitive soothing -puhdistusmaitoa, joka on selkeästi rauhoittanut punoitusta. Mutta iho on myös alkanut puskea finnejä enemmän eli varmaan kaksoispuhdistus olisi tarpeen. Sopiikohan tuo Flow:n balmi myös herkälle iholle? Niin ja konjac-sieni on myös aamuisin käytössä.
    Sun ohjeilla tuntuu että olen päässyt jyvälle ihonhoidossa, vaikka ihan vielä en ole löytänyt niitä parhaiten omalle iholle sopivia juttuja. Suunta kuitenkin tuntuu olevan oikea, kiitos Miia 😍

    • Miia Johansson

      Heippa Saara! POD ihon kanssa kannattaa tosiaan olla tarkka. Voisit kokeilla vaikka kaksoispuhdistusta ihan sillä yhdellä ja samalla NYRin tuotteella näin ensi alkuun. Sopii tuo Flow ainakin omalle herkälle iholle, mutta se ei ole esim hajusteeton tuote.

  • Eea

    Poistaako se öljyputsari myös vedenkestävän ripsarin vai pitääkö olla erikseen silmämeikinpoistoaine?

    • Miia Johansson

      Joo poistaa! 😊

  • Kielo

    Onko puhdistusmaidoissa jotain tiettyä ainesosaa, mitä kannattaa välttää? Ja mistä tunnistan laadukkaan puhdistusmaidon? Ostin suosituksestasi Evolven gentle cleanising melt:n. En saa kaikkea meikkiä sillä lähtemään ja mietin, että ehkä tarvitsisin vielä puhdistusmaidon siihen rinnalle.

    • Miia Johansson

      Heippa Kielo! Välttämisasiat on hankalia, koska se riippuu ihan siitä mitkä asiat on tärkeitä ja mitä itse haluaa välttää.

      Evolve on joo hieman ytympää kuin Flow ja voi olla hyvä ottaa seuraksi maitomainen putsari. Mutta laitathan Evolven kuiville kasvoille ja työstät kunnolla kaikki meikit ennen kuin lisäät vettä? 😊

  • Melissa

    Moi.

    Mulla tulee usein finnejä, niin mietin käytänkö liian vahvaa putsaria🤔
    Mulla on käytössä Lancomen MIEL-EN-MOUSSE.
    Osaatko sanoa mitään tuotteesta?

    • Miia Johansson

      Heippa Melissa! 😊 Kävin kurkkamaassa ainesosat ja kyllä on liian pesevä eli sisältää sodium laureth sulfatea. Kannattaa lukea auto postaus, jonka linkkasin tuohon postauksen alkuun. 🥰

      • Melissa

        Okei, ihmekös kun iho ei tunnu tykkäävän siitä. Kiitos paljon sulle ja ihanaa syksyä❤️

  • Sannap.

    Hei, ensinäkin iso kiitos blogistasi ja instagramin sisällöstäsi! Talotili on myös ihana, onnea uudesta kodista!

    Olen saanut paljon ihonhoitoon vinkkejä ja vaikka meikkaaminen ei niin kiinnosta, videoitasi on silti mukava katsella!

    Itselläni on komedoakne ja ikää 30. Olen kokeillut kaikenlaista: lääkärin määräämä Skinoren voide, kaksoispuhdistukset, Apeironin teepuuöljyt ja puhdistusmaidot, kosteuttamisen kasvovesin sekä rasvoin, mineraalimeikit, sinkki ja omegapillerit.

    Mutta silti ihoni täynnä pientä näppyä ja viikon välein jonnekin pamahtaa iso finni, yleensä poskiin tai leukaan. Ihoni ei ole mikään superhuono, mutta en ole siihen tyytyväinenkään. Teini-iässä tilanne oli huonompi.

    Nyt olen miettinyt, että menenkö vielä apteekkiin ostamaan Basiron Wash 5% geeliä. Onko sinulla tästä mielipidettä/kokemusta? On varmaan aivan liian rajua tavaraa mielestäsi? Pelkään myös vahvojen lääkerasvojen vanhentavan ihoani ennenaikaisesti, osaatko sanoa onko tälläiselle pelolle aihetta?

    Puhdistan ihoani Apeironin puhdistusmaidolla ja tuolla Flown keltaisen purkin tavaralla, mikäli meikkiä. Kosteutan ihoani bybin mega mistillä ja Antipodeksen kevyemmällä päivävoiteella päivisin, öisin apeironin teepuuöljyllä. Silti näpyt ja epätasaisuudet jyllää.

    Kiitos, jos jaksat vastata tuohon Basiron Wash asiaan.. 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 😊 Mun on nyt pakko sanoa, etten osaa ottaa kantaa lääkeasioihin vaan niissä lääkäri on ehdottomasti se oikea henkilö. Suosittelen lämpimästi kyllä Twistben ihonhoito-ongelmien hoitoa sisäisesti, joka löytyy tästä:* https://bit.ly/34xUD3Q

    • -Nanna-

      Olet varmasti saanut jos jonkinlailsta vinkkiä aknen hoitoon mutta oletko testanut onko ruokavaliolla väliä? Itsellä aknen paranemiseen iso merkitys oli ruokavaliomuutoksella. Tottakait oikeilla puhdistus ja kosteusvoiteilla myös.

  • Sirkku

    Moi! Vaihdoin kesän alussa vaahtoavan putsarini evolve gentle cleansing melt-puhdistusbalmiin ja ihoni on ennennäkemättömällä tavalla ruvennut puskemaan isoja finnejä ja epäpuhtauksia. Aloitin kaksoispuhdistuksen (apeiron tuotteella)noin kuukausi sitten ja iho rauhottui hieman mutta edelleen tulee paljon finnejä. Mulla ei oikeestaan koskaan ole ollut tällaista ongelmaa, ihan satunnsisesti on finnejä tullut. Kosteutukseen oon nyt käyttänyt olivia kleinin hydra spray toneria ja päivällä laitan apeiron voiteen ja yöksi joko jojobateepuuöljyn tai olivia kleinin hydra lotion. Voikohan tuo evolven putsari olla mulle ihos tukkiva? Mikähän voisi sopia paremmin? Vai osaisitko näin suorilta sanoa miksi iho nyt reagoi näin voimaasti, kun sitä kerrankin hoidetaan hellemmin ja paremmin? Kadehtien luen muiden kokemuksista, miten ihon kunto parantunut kun omani on mennyt paljon huonompaan suuntaan.

    • Miia Johansson

      Helou Sirkku! 😊 Saattaa joo olla. Se on kuivan ihon putsari ja sisältää esim kookosöljyä. Jos sitä jää kasvoille, niin voi tukkia ihoa. Mutta onko sulla tullut elämään mitään muita muutoksia, jotka voisi tätä tehdä. Hormonaalista muutosta, stressiä yms. 🤔 Ne on usein myös suuria tekijöitä. 😊

      • Sirkku

        Sepä se, kun mikään muu ei oo muuttunut. Siksi oonkin vähän ihmeissäni. Enkä kyllä mitenkään päin haluis palata takasin entisiin tuotteisiin, mutta ei tämäkään kyllä mukavaa ole, et naama kukkii kun teinillä 🤔

        • Miia Johansson

          Kokeileppa alkuun jättää se Evolve pois, kun se on tosiaan kuivan ihon tuote. 🤔 En tiedä käytätkö paljon meikkiä, mutta jos et, niin Apeironilla pitäs saada kyllä vähätkin mökit pois. Jos ei toimi, niin kysy ihmeessä Twistbeltä, että mikä tässä vois olla. ❤️

          • Jenni

            Mulla Sirkun kanssa sama kokemus, tosin Flow’n putsarilla ja mukana bybin tuotteita. Iho on tähän aikaan vuotta tästä kosteudesta niin nahkea ettei oikein ime mitään ja finniä puskee niin päätin suosiolla jättää nuo aineet talven kuivemmille keleille ja otin nyt käyttöön pelkän Apeiron-putsarin, OK hydra tonerin, bha-tai niasiiniamidiseerumin sekä La Roche-Posayn Effaclar K-voiteen. Aamulla konjacsieni.
            Kuten Sirkku en halua palata entiseen mutta mulle kosteutus ja hoitavuus oli vaan too much.

          • Miia Johansson

            Heippa Jenni! 😊 Joo, hei hyvä huomio tuo vuodenaika asia. Iho tosiaan usein tarvitsee eri asioita eri vuodenaikoina. 😊👌 Sun iho ei varmasti tarvitse niin paljon kosteutusta.. ainakaan kesällä.

  • Jaana

    Tosi hyvä postaus, kiitos! 😍
    Onko sulla kokemuksia BYBI:n ”Swipe Clean” -putsarista? Mitä mieltä olet siitä?

    • Miia Johansson

      Heippa Jaana! Joo oon testannut, mutta en henk koht pidä noista pois pyyhittävistä. Mutta se ei tarkoita tietenkään ettei se olisi hyvä. 😊

    • Pia

      Mä rakastan Bybin Swipe cleania. Paras öljyputsari mitä kokeillu. Pesee hyvin meikit pois, ei oikein tuoksu millekään mistä tykkään ja emulgoituu veden kanssa tosi hyvin eli huuhtoutuu pois. Siihen palaan aina jos harhaudun muita merkkejä ostamaan.

      • Miia Johansson

        Heippa Pia! Joo, siis tää Swipe Clean on siitä tosi erikoinen tuote (oon puhunut tästä mm. Twistben asiantuntijoiden kanssa) ja se tosiaan joillain emulgoituu ja joillain ei! 🤔 Mulla se ei emulgoidu ja siksi en voi itse sitä suositella, koska en pidä pois pyyhittävistä ja se käyttäytyy miten sattuu. 😬

  • Nea

    Moikka!

    Ostin sinun suosittelemaan juuri tuon mainostamasi flown balm to Milk putsarin. kokeilin silmämeikin poistossa, ja tuntui, ettei meikit oikein lähde lainkaan. Mitähän teen väärin (ei vedenkestävä ripsari tai eyeliner). Sitten kun pesee silmiä tällä ja yrittää katsoa että onko putsari sulattanut meikin, niin tästä öljystä tulee silmiin sellainen sumea kalvo, ettei kyllä hetkeen näe mitään.

    • Miia Johansson

      Heippa Nea! 😊 Laitatko täysin kuiville kasvoille ja työstät kunnolla kunnes kaikki on lähtenyt ja sitten vasta lisäät vettä? 😊 Ja joo.. ei ehkä kannata avata silmiä ennen pesua. 😊 Apuun voi ottaa myös konjakkisieni.

  • Sohvi

    Omalla sekaihollani (kuivarasvainen akneiho) ko. Flown balm to milk ei valitettavasti toiminut ollenkaan. Meikki ei sulanut ja iho tukkeutui entistä pahemmin. Kun vaihdoin comboon Bybin puhdistusöljy + Neals Yard Remedies Sensitive Soothing puhdistusmaito niin iho voikin jo paljon paremmin 🙂

    • Miia Johansson

      No voihan kökkö! 😟 Käytitkö Flown kanssa myös tuota NYRiä? 😊

  • Mikaela

    Ostin sun suosituksesta ton Flown Balm to Milkin, mutta toisena putsarina mulla on joku Flown hunaja kasvosaippua. Ymmärränkö nyt aiemmista kommenteista oikein, että saippuoita ei suositella kasvojen pesuun vai lasketaanko se tavalliseksi saippuaksi? Kiitos etukäteen! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Mikaela! Saippuat tosiaan on hieman kinkkisiä. Tuossa johonkin kommenttiin siitä jo laitoinkin. 😊

  • Anu Juntunen

    Olen miettinyt, kuinka puhdistaa iho ennen treenejä? Siis kun töistä suoraan menen salille, niin onko olemassa mitään pika-puhdistusta, vai otanko vain samat purkit mukaan,mitä kotona käytän?
    Kiitos hyvistä vinkeistä. Olen saanut ihoni paljon parempaan kuntoon. Kokeilen seuraavaksi vielä tätä kaksoispuhdistusta😀

    • Miia Johansson

      Ei oikein ole pikapuhdistusta, koska meikki wipesit on ihana mou nou. 😬 Voit siis puhdistaa meikin pois normaalisti ja myöhemmin treenin jälkeen pyyhkiä esim kasvovedellä. 😊 Eli liian usein ei kannata kuitenkaan pestä.

  • kukkis

    Olen saanut ohjeeksi puhdistaa öljyllä ja levittää päälle puhdistusmaito tämän jälkeen vasta huuhtelu. Mitä mieltä olet tästä tavasta? Entä puhdistusöljyt jotka eivät huuhtoudu vedellä? Ovatko ne hellävaraisia kuivalle iholle?

    • Miia Johansson

      Okeiii.. aika erikoinen tapa, mutta miksipä ei. 😊 Mutta tuossa tosin lähtee kaksoispuhdistuksen idea. Näin tehtynä maitoputsari poistaa vaan toista putsaria. Öljyputsari kuitenkin emulgoituu, joten se ei tarvitse toista putsaria sen poistoon. Ja miatoputsarin idea on sitten taas puhdistaa kunnolla ihohuokoset.

      Pois pyyhittävät ovat kanssa hyviä ja erityisesti juurikin kuivalle iholle. 🥰

  • Heidi

    Tehoaako mainitsemasi Flow Cosmeticsin putsari kunnolla myös vedenkestävään ripsariin? Ei-vedenkestävät ripsarit kun tahraa ja varisee mulla niin helposti niin tykkään käyttää vedenkestävää mutta sen peseminen onkin sitten aina toinen juttu :/

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! Joo tehoaa, mutta vaatii hieman työtä. Mä usein hieron hellästi sormen päillä ripsiä, jos oon käyttänyt vedenkestävää ripsaria, koska jotkut vedenkestävät on tosi ytyjä. 😬 Jos on sellainen tosi yty ripsari, niin öljyputsarilla saa tehokkaammin irti, mutta en oo henk koht vielä löytänyt sellaista tosi hyvää.

  • Charming Nails

    Olin jo kommentoimassa että mites jos on ripsienpidennykset, mutta jeee jos ensi viikolla on aiheesta tulossa postausta 🙂 otin volyymiripset ja jo on naamanpesu hankalaa 😀 öljyjä en käytä enää kun ei silmät kestä ja ei ainakaan ripsien kanssa nyt. Naaman pesen puhdistusgeelillä ja yritän hangata puhtaammaksi jollain apuvälineellä. Mutta hankalaa on kun ei koko naamaa voi pestä. Pyyhin loput pois kasvovedellä tai misellillä. Menee aikaa ja vanua mutta kyllä kaikki lähtee. Ärsyttävän hankalaa on vaan kun yritän vielä käyttää vanhoja tuotteita pois ennen uusien hyvien käyttöönottoa 🙂

    • Miia Johansson

      Joo, siis hirmuisen usein he joilla on ripsienpidennykset niin kärsii pintakuivuudesta tai epäpuhtauksista ja syynä on hyvin usein vahvat geeli- tai vaahtoputsarit, joita he joutuu käyttämään, kun ei voi öljyjä käyttää. 😟

    • Reetta

      Mulla on tosiaan tuo Huxleyn geeliputsari just pidennysten takia. Jos ei meikkiä, pesen kerran sillä, jos meikkiä niin teen kaksoispuhdistuksen sillä tuotteella. Ripsienpesuvaahtoa käytän vaan ja ainoastaan ripsien pesuun, sillä se kuivattaa. Ja itseasiassa unohdin tuon Huxleyn kotiin kun olin vanhemmilla pari viikkoa, niin “pesin” kasvot tuolla Miian mainitsemalla Flown balmilla siten, että pyyhin kevyesti märällä pyyhkeellä kasvot, ettei tuotetta vain valu ripsiin niin kauan, että iho oli puhdas tuoteesta. Ja toimi hyvin näinkin! Tähän tarkoitukseen vissiin musliiniliinaa suositellaan, mutta koska semmoista ei siihen hätään ollut saatavilla niin pieni pehmeä froteepyyhe ajoi asian 😀

      • Miia Johansson

        Hei ihana superhyvä just noin! 😍

  • Tanja

    Itse tykkään öljyputsarina Luonkos Rebirth puhdistuskakusta. Nyt kun ikää on jo 46, iho on sen verran kuivempi kuin ennen, että en tarvitse kaksoispuhdistusta vaan tuo kakku riittää. Nuorempana toinen vaihe oli ehdoton tai alkoi tulla t-alueelle näppyjä.

    • Miia Johansson

      Joo kuivemmalle iholle riittää usein pelkkä öljy- tai maitomainen putsari. 🙂

  • Ida

    Sopiiko tuo Laponie of scandinavia puhdistusmaito siis pintakuivalle epäpuhtaalle sekaiholle kaksoispuhdistukseen?

    • Miia Johansson

      Heippa Ida! 🙂 Kyllä sopii. Ja siis pintakuivuushan on vaan ihon väliakainen tila, josta pääsee kyllä eroon oikealla ihonhoidolla. Tuun tästäkin kirjoittamaan uudelleen pian. Joku vanhempi postaus kyllä löytyy. 🙂

  • Nina

    Heips!

    Tohon saippua-aiheeseen halusin sanoa että mulla auttoi aika paljon se kun aloin pesemään naamaani Nurmen babysoapilla 😀 En tiedä miksi sen nimi onkaan saippua koska se sisältää vaan öljyjä ja vettä. Jokatap. sain ainaki hetkellisesti pelastettua ihoni jatkuvilta finneiltä ja rosacealta. Jälkimmäinen tosin meinaa taas tulla yhteen ja samaa kohtaan mutta tilanne vielä siedettävä. Ostin tämän soapin kun etsin jotain mikä ei yhtään kuivattaisi/kiristäisi ihoa. Cleansing melt ei sopinut. Kaikki meikki ei kylläkään ole lähtenyt vielä millään yksittäisellä tuotteella.

    • Miia Johansson

      Heippa Nina! 🙂 Hei, ihan huippua! Katsoin tuon sisällön ja se sisältää komedogenisiä öljyjä, kuten kookosöljyä, joten kannattaa huolehtia ettei sitä jää iholle ettei ala iho tukkiutumaan sen takia. <3

  • -Nanna-

    En ole varma olenko muistanut kiittää näistä kaksoispuhdistus postauksistasi. Ostin viimetalvena Evolven puhdistusbalmin(alunperin oli tarkoitus ostaa flow, mutta sitä oli silloin todella vaikeasti saatavilla) ensimmäiseksi vaiheeksi ja huxleyn geeliputsarin kakkosvaiheeksi. Ihan mieletön kombo. En olisi ikinä uskonut, että noinkin tuhti palmiputsari sopisi minun rasvaiselle ja herkästi tukkeutuvalle iholleni. Tuo kombo rauhoitti ihon rasvaisuutta jonkin verran, mutta olen hyväksynyt, että mulla on rasvainen iho. Tuon uudistuksen myötä kasvovoiteetkin imeytyy kasvoille ihan uudella tavalla ja peilistä näkyy kuulas kimmoisa iho. 😀 Kiitän!

    • Miia Johansson

      Wauuu! Siis niin ihana kuulla! <3

  • Maija

    Heippa Miia!

    Olen siirtynyt innoittamanasi pikkuhiljaa kohti luonnonkosmetiikkaa ja hellävaraisempaa puhdistusta, ja ihoni voi nyt ihanasti! Suuri kiitos siitä sinulle!

    Koko aikuisikäni ihoni on ollut jopa hilseilevän kuiva, mutta samalla supernopeasti rasvoittuva. Minulla on punoitusta ja isot ihohuokoset, jotka haluan peittää, mutta meikkivoidetta oli vaikea pysymään, kun jo parissa tunnissa kasvojen keskiosa oli aivan rasvainen vaikka meikatessa tuntui ennemmin kuivalta. Viime syksynä vaihdoin puhdistusvaahdon Whamisan puhdistusöljyyn ja Huxleyn geeliputsariin. Tämä jo paransi ihon kuntoa, mutta ihoni oli edelleen kuiva ja rasvoittuva samaan aikaan. Muutama viikko sitten korvasin geeliputsarin puhdistusmaidolla ja ihoni muuttui parissa päivässä pehmeäksi ja tasaiseksi eikä enää oikeastaan rasvoitu päivän aikana. Aloin myös käyttää aamuisin seerumin päällä öljyä Bybin c-caf -kasvovoiteen sijaan. Näköjään ihoni imee nyt kaiken öljyn aamuisinkin eikä tunnu puolen tunnin päästä meikatessa yhtään liian rasvaiselta. Öisin olenkin jo pitkään huljutellut öljyä reilulla kädellä.

    Isoista ihohuokosista, mustapäistä ja punoituksesta en varmaan koskaan pääse täysin eroon, mutta iho tuntuu nyt todella hyvinvoivalta ja näyttää paljon paremmalta myös meikittä. Luonnonkosmetiikan käyttämisestä tulee myös hyvä fiilis ja motivaatio ihonhoitoon on entistä korkeammalla, kun nyt on löytynyt oikea suunta sinun ohjeidesi avulla. 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Maija! <3 Niiin ihana kuulla! Puhdistus todella on ihan supertärkeä asia. Ja laadukkaista öljyistä iho saa niin paljon. <3

  • Päivi

    Oletko kokeillut avrilin puhdistusöljyä? Mitä mieltä olet siitä tai sen incistä? 😊

    • Miia Johansson

      Muistaakseni se ei ole emulgoituva.. ainakin olin jossain lukevinani. Sellaiset pois pyyhittävät kun ei oikein oo mun lemppareita. 😟

      • Emilia

        Se on vedellä emulgoituva! 😊 En tykkää itsekään pois pyyhittävistä. Kokeile ihmeessä! 😊

        • Miia Johansson

          Hitsit.. pitääpä ehkä kokeilla. 😀 Mä vaan uskon, että tässä on nyt sellainen öljyputsari, että joillain emulgoituu ja joilla ei. Samalla tavoin kuin Bybin Swipe Clean. Meinaan luin tästä jossain blogissa ja siellä sanottiin, että tarvitsee käyttää musliiniliinaa.

  • Emilia

    Oletko kokeillut avrilin puhdistusöljyä? Mitä mieltä olet siitä tai sen incistä? 😊

    • Miia Johansson

      Sun kommentti tuli muuten kolmeen kertaan. 😃 Viestit ei siis tule heti esille vaan mun pitää sivustojen vastuuhenkilönä lukea ne ensin ettei vaan pääse tulemaan ketään loukkaavaa sisältöä liveksi.

  • Katriina

    Hei!

    Mitähän tuotteita muita olisi, jota sais ihan marketista, jotka kävisi tähän kaksoispuhdistukseen? Vai pitääkö ostaa 30-40€:n tuotteet, että tämä toimii? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Katriina! 🙂 Joo, siis kuten tuossa kirjoittelin, niin oon koittanut etsiä, mutta vielä tuloksetta. 🙁 Lupaan heti infota, jos löydän hyvät. <3

  • Sonja

    Sain kokeiluun whamisan cleansing waterin. Olen käyttänyt sitä yhdessä balm to Milkin kanssa. Onko tuo whamisa tarpeeksi puhdistava kaksoispuhdistukseen vai pitäisikö nimeoman olla jokin maitomainen, pois pestävä putsari? Hieman jäin miettimään postauksen perusteella, että miten osaa itse valita hyvät tuotteet tuohon kaksoispuhdistukseen, eli mihin on hyvä kiinnittää huomiota

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! 🙂 Mä en ole tutustunut kyseiseen tuotteeseen, mutta eikö kyseessä ole puhdistava kasvovesi? Eli tämän tuotteen kohdalla ei olisi kyseessä kaksoispuhdistus. 🙂 Tässä postauksessa on yksi hyvä esimerkki kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen. Myös tässä postauksessa on hyvä tuote: https://miiajohansson.com/2020/05/23/hajusteeton-ja-tuoksuton-kosmetiikka-nailla-hoidat-ihoasi/

      Tosiaan kaikki maitomaiset tuotteet eivät välttämättä suoralta käsin ole hyviä. Kokeilemalla selviää. 🙂 Mielestäni on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että tuote ja pakkaus on tehty laadukkaista, luontoa kunnioittavista raaka-aineista. On vaikea luetella raaka-ainaita, joita siitä pitäisi tai ei pitäisi löytyä. Myös tuotteen pH-arvo vaikuttaa asiaan, jota ei taas pysty muuten kuin kokeilemalla toteamaan.

  • Markit

    Heippa; Tämä postaus on kyllä mahdottoman mielenkiintoinen ja kommenttiosuus myös. Itse kun koitan ratkaista, mikä se minulle olisi paras juttu, Evolve vielä odottaa avausta. On tosi hyviä kysymyksiä ja vastauksia. Kuten joku mainitsi, niin vuodenajat vaikuttaa tosi paljon ja talvella iho on kuivempi.
    Konjakkisienen ostin, käytän ja mietin, että mitenkäs tämä nyt pesusienestä sitten eroaa. Paitsi kuivuu koppuraksi 😀.
    Ja pintakuivuuspostausta odotan suurella mielenkiinnolla. Jos sen saa pois, niin pysyykö se pois 🤔? Ja kun tämä ihokin muuttuu iän myötä, siinä oma haasteensa.
    Tätä blogia kyllä kannattaa seurata 🌹.
    Mitenkäs se taloblogi tms? Et taida kaikkeen ehtiä.

    • Miia Johansson

      Heippa Markit! 😊 Joo kyllä pintakuivuuden saa pysymään pois ja puhdistus on siinä yksi avainasia. Konjakkisieni tuon Evolven kanssa on oiva kombo. Konjakkisieni on taas mineraalipitoinen ja syväpuhdistava, mutta samalla hellävarainen.

      Taloblogia ei ikävä kyllä ainakaan vielä ole tulossa. Nyt mun talojuttuja voi seurata Instagramista nimellä @miiajiitalo. Tällä viikolla alkaakin kunnolla tapahtua, kun lopullinen muutto tapahtuu. 😊

  • Tiia

    Laponie of Scandinavian Milk Cleanser on kyllä ihana ja tosi riittoisa putsari. Käytän sitä usein ihan yksinään, koska käytän aika vähän meikkiä, mutta varsinkin jos on ollut enemmän meikkiä tai on viettänyt paljon aikaa ulkona ja on käyttänyt vahvempaa aurinkosuojaa, olen puhdistanut kasvot sen jälkeen vielä Laponien puhdistusgeelillä. Tällä hetkellä on käytössä lisäksi Olivia Kleinin Hydra Toner ja Hydra Lotion sekä täsmähoitona Apeironin jojoba-teepuuöljy. Tuo Hydra Lotion on kyllä myös ihana, mutta tuntuu kuluvan loppuun tosi nopeasti, vaikka laitan yleensä vain yhden painalluksen. Nyt ostin kokeeksi Neal’s Yard Remedies Rehydrating Rose -voiteen odottamaan, että OK:n voide loppuu. Saa nähdä, mitä pidän siitä.
    Olisiko sinulla muuten suositella jotain edullista vedenkestävää ripsaria Maybellinen Snapscaran alle pitämään ripset taivutettuina? Ennen käytin pelkkää vedenkestävää Max Faxtorin Masterpieceä, mutta se levisi aina vähän luomille, niin kokeilen tällä hetkellä muita ratkaisuja. Muuten olen Snapscaraan tyytyväinen, mutta ripsistä häviää heti taivutukset kun laitan sitä.

    • Miia Johansson

      Mä tykkää itse Lumenen vedenkestävästä ripsarista, jota laitan hieman tyveen pitämään taivutukset. 😊

      • Tiia

        Kiitos vinkistä! Heti tarttui mukaan Kicksistä, kun siellä sattui juuri olemaan silmämeikit tarjouksessa 😊 Harja ainakin vaikutti sellaiselta, joista pidän (Masterpiecessä on hyvin samanlainen), Snapscaran isohko harja sen sijaan vaatii vielä vähän totuttelua siroihin silikoniharjoihin tottuneelle.

  • Hanna

    Hei, Miia! Tilasin nämä kaksi tuotetta viime viikolla tämän postauksen perusteella. Nyt vain mietin, millainen kosteusvoide kävisi näiden kanssa. Entä tarvitseeko vielä kasvovettä käyttää kaksoispuhdistuksen lisäksi? Ehkä tyhmä kysymys, mutta jostain aiemmista teksteistäsi on jäänyt mieleen se, että puhuit kasvoveden tärkeydestä ihon kosteuttajana.

    Kiitos ihanasta blogistasi ja hyvää syksyä sinulle!

  • tk

    hei, osaatko auttaa tämmöistä 50v , joka juuri opettelee ihonpuhdistusta. Vedellä menty lähes koko ikä 🙂 Olen kokeillut nyt kaikkea öljystä naamioihin… kun rupesin hoitamaan ihoa, niin isoja finnejä rupesi pukkaamaan, mitä aikaisemmin ei ole ollut. iho on selkeästi sekaiho, kiiltää helposti. Eli mikähän olisi paras rutiini tämmöiselle vanhalle, mutta iho kuitenkin hyvässä kunnossa vielä.

  • Emma

    Hei. Mulla on kuiva iho ja alkanu tulla paljon mustapäitä sekä ihonalasia hormonipatteja/finnejä. Meikkaan aika runsaasti melkeinpä joka pv. Onko tämä kaksoispuhdistus ja nämä näkyvät tuotteet tässä hyvät minulle?

  • Reeta

    Hei. Kannattaako tuota suosittelemaasi balmia ostaa, jos ei käytä meikkiä? Mulla on epäpuhdas iho ja haluaisin testata tätä kaksoispuhdistusta

    • Miia Johansson

      Kaksoispuhdistusta ei tarvitse, jos ei meikkaa. 🥰 Puhdistusmaito riittää mainiosti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram