IHONHOITO OMAN IHOTYYPIN MUKAAN

24.09.2020

Saan teiltä paljon viestejä koskien ihonhoitoa ja olen huomannut yhden toistuvan asian viesteissä. Valitsemanne ihonhoitotuotteet ovat usein niitä, joita valitsen itse omalle iholleni. Tämä on aivan täysin ymmärrettävää. Sitähän me vaikuttajat tehdään, että suositellaan hyviä tuotteita, mutta ihonhoidossa on kuitenkin todella tärkeää valita tuotteet juuri omaa ihoa ajatellen.

MINKÄLAINEN IHO ITSELLÄNI ON?

Oma ihoni on melkoinen ongelmaläjä ja valitsen tuotteet usein oman ihon tarpeiden ja vuodenaikojen mukaan. Pääasiallisesti ihoni on sekaiho, johon tulee välillä epäpuhtauksia t-alueelle. Se vaatii kuitenkin paljon hyviä öljyjä, jotta iho ei ole röpelöinen. Vaikka ihoni on rasvaisen suuntaan taittava, niin silti se on samalla myös kuiva ja herkkä, koska olen atoopikko. Ihoa ravitsevilla öljyillä olen kuitenkin pystynyt pitämään atopian poissa jo todella pitkään. Viimeisimpänä olen vielä huomannut, että minulla on myös hieman couperosaa eli iho myös muuttuu iän myötä.

Iho voi siis olla montaa eri ihotyyppiä ja tällöin tuotteita voi olla vaikea valita. Tärkeintä onkin hoitaa ihon perusasiat ensin kuntoon, kuten ihan ensimmäisenä välttää itseaiheutettuja ihonhoito-ongelmia ja sen jälkeen katsoa mihin iho asettuu.

LUE MYÖS: Kasvoöljyt – Miksi en enää luovu niistä?

MIKSI ON TÄRKEÄÄ VALITA TUOTTEET OMAN IHOTYYPIN MUKAAN?

Väärä tuote voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa muun muassa ihossa lehahduksen eli punaiset kuumottavat kasvot, joka voi johtua iholle sopimattomasta ainesosasta tai liian aktiivisista raaka-aineista. Tämä voi käydä esimerkiksi herkälle tai hajusteallergiselle iholle. Tämä on tosin ääritapaus, sillä joskus omalle iholle väärä tuote ei välttämättä vaan tee iholle mitään ja saatat tuijottaa ihmeissäsi peiliin, että miten tämä nyt on kaiken sen hypetyksen arvoinen muka.

Kun valitset oikeat tuotteet ihollesi, niin usein sen kyllä huomaa esimerkiksi siitä, että punaisuus alkaa hellittää, pintakuivuus alkaa hävitä tai iho vaan tuntuu uskomattoman pehmoiselta ja elinvoimaiselta.

LUE MYÖS: Miten tunnistat oman ihotyyppisi?

POSTAUKSIA ERI IHOTYYPEILLE

Koitan aina sanoa postauksissani mille ihotyypille tietty tuote erityisesti on. Tässä läjä postauksia, joissa on ajateltu juuri kyseistä ihotyyppiä. Siitä ei taida olla kauankaan aikaa, kun viimeksi nämä listasin, mutta koean asian tärkeäksi ja uusia lukijoita tulee koko ajan.

Olisi ihan superkiva kuulla, että minkälainen ihotyyppi teillä on ja mikä tuote on tehnyt ihon huomattavasti paremmaksi.

  • Riikka

    Mulla on akne-iho ja sun suosittelemat Mizonin etananlimaa sisältävät tuotteet (kasvovesi ja hoitoneste) on saanu mun ihon niiiin paljon parempaan kuntoon, suuri kiitos siitä ❤️ Oon miettiny myös kokeilisinko Mizonin muitakin tuotteita eli esim. kasvovoidetta. Mizonin kuorintaa käytän kans ja siitä oon myös tykänny – kiitos sinun 😍

    • Miia Johansson

      Okeiii.. wauu. 😃 No tuosta on aikaa, koska en enää suosittele synteettisiä.

      • Riikka

        Okei 🤔 Pitäisköhän mun sitte kokeilla jotain muuta.. 😦 On siitä melkein puolitoista vuotta, kun oon nämä tuotteet ottanu käyttöön..

        • Miia Johansson

          Jos toimii, niin kannattaa pysyä vanhassa tutussa. <3

  • Maria

    Minulla meni kuukausia, ennen kuin löysin itselleni sopivat tuotteet, vaikka valitsinkin juuri niitä omalle ihotyypille sopivia tuotteita. Tai niin luulin 😊 Kasvoöljy aiheutti näppylöitä ja ihon runsasta rasvoittumista, kasvovesi taas aiheutti rypylää/kuivaa näppylää poskiin, seerumi aiheutti ihon punoitusta ja lisäsi epäpuhtauksia yms. Vihdoin kun vaihdoin kasvoveden toiseen (posket siloittuivat päivissä) ja lisäsin iltarutiiniin Bybin bakuchiol boosterin, rauhoittui iho ja nyt olen tosi tyytyväinen. Toki otsa rasvoittuu edelleen, mutta maltillisesti. Minulla on käsittääkseni sekaiho, joka rasvoittuu etenkin otsalta. Toisaalta poskista iho kuivuu helposti ja poskissa olikin kuivat läntit silloin kun vielä käytin kuivattavaa geeliputsaria. Ikä kohta 40 v. Nyt käytössä puhdistuksessa Essen sensitive cleanser, kasvovetenä Bybin Megamist (Olivia Kleinin hydra toner ei sopinut, vaikka tykkäsin siitä kovasti), aamulla voiteena Laponie of Scandinavia Face Cream , illalla Bybi C-caf + tuo bybin boosteri. Eli pitkä vastaus lyhyeen kysymykseen 😀

    • Miia Johansson

      Joo mullakin rasvoittuu edelleen otsa ja kierrosta johtuen joskus enemmän ja joskus vähemmän, mutta se on vaan mun iho ja siitä tuskin kokonaan pääsee eroon. 🥰

  • SusannaH

    En edelleenkään tiedä varmaksi mikä oma ihotyyppini on. Kuiva ainakin, koska lähes aina on kireyden tunnetta vaikka kasovot puhdistaisi öljyputsarilla jne. Lisäksi olen kärsinyt pari kertaa POD:sta ja minulla on hyvin säännöllisesti epäpuhtauksia. Oikeat tuotteet ovat siis vielä hakusessa. Sen ainakin olen huomannut, että ihoni voi parhaiten kesällä ja silloin kun ei “tarvitse” meikata. 😊 Harmi, ettei kaikista tuotteista ole aina saatavilla näytekokoja. Se helpottaisi kummasti oikeiden valintojen tekemistä eikä tuntuisi siltä että rahat menevät hukkaan jos joku tuote ei sovikaan itselle.

  • Einari

    Vajaa kolmikymppinen nainen. Puolet tuosta iästä taistellut aknen kanssa johon mennyt lääkitystä parhaimmasta pahimpaan ja osa tehnyt vaikutusta, mutta aina akne palannut vähän miedompana. Suurin sijoittuminen leuassa, jossa päämäärätön kutina. Isoja pitkäaikaisia patturoita poskipäissä. Monet itkut siis itketty. Välillä en nuoruudessa /aikuisuudessa halunnut mennä edes uimarannalle kavereiden kanssa, koska olis joutunut meikkaamaan. Ja uidessa meikit ei olis pysyny. Eli jätin siis menemättä ja kasvojen takia rajasin sosiaalista kanssakäymistä.

    Käsi sydämellä voin sanoa, että kaikki purkit on vedetty ja ruokavaliot kokeiltu. Kevät -19 roacuttan ja painonpudotus johti oikeinkin hehkuvaan ihoon. Oli glow päällä! Ruokavalio oli ymmärrettävästi puhdas ja se auttoi myös jeesaamaan lääkitystä. Vuoden palvelus valtiolla vei ihon taas huonoon jamaan. Aikataulut aamulla ei antaneet aikaa läträtä pipettien ja tuubien kanssa 😀 kaksi viikkoa mettässä sisältäen kaksi tunnin suihkukertaa ei puoltanut ihon paranemista. Ja tätä oli siis useampaan kertaan kevään aikana. Joten aqualan naamaan ja menoks. Sain myös epiduo-voidetta mutta se ärsytti “normi”ihoa vaikkakin vajaamielisesti auttoi näppyihin. Iho huusi suorastaan kosteutta, enhän mä sitä hiffanu.

    Noh, niinkuin kaikki tänne sivustolle jumiutuneet niin aloin minäkin heinäkuussa listaamaan netistä tilausta. Seuraavanlaisella setillä menty kuukausi:

    Aamulla
    BYBI Beauty Mega Mist Hyaluronihappo Kasvosuihke (tämähän loppui lyhyeen :D)
    Evolve Organic Beauty Hyaluronihappo seerumi (pieni määrä ja levittyy hyvin)
    BYBI Beauty C-Caf Cream Kirkastava kasvovoide (ihanan kevyttä)

    Illalla
    BYBI Beauty Mega Mist Hyaluronihappo Kasvosuihke
    Evolve Organic Beauty Hyaluronihappo seerumi
    BYBI Beauty Night Nutrition Korjaava Proteiiniyövoide (otan aina liikaa purkista kun on niin riittoisaa)
    Caudalie, Vinosource Overnight Recovery Oil (iso sydän ja suosittelen)

    Puhdistus
    Flow Cosmetics Balm to Milk Cleanser /Tämän kanssa pitäisi hommata toinen puhdistus esim. joku maitomainen hellä.
    Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm (2x viikossa tehostamaan puhdistusta ja maskina)
    Konjac sieni.

    Lisäksi käytössä BYBI Beauty Bakuchiol Booster, mutta en oikein saa sitä “tuntumaan” iholla ja en tiedä järjestystä laittaako sitä seerumin kanssa.

    Tuntui että iho ei oikein osaanut reagoida ja vaihtelee hyvinkin monipuolisesti viikon aikana. Näpyt hieman vähentyneet mutta menkkojen aikaan ihan räjähdysherkkää. PARAS apu on ollut caudalien öljy. Sain siskolta kun oli mennyt vanhaksi ja vähän härskin hajuiseksi. Aloin käyttämään sitä ennen tilauksen tuloa ja ihmettelin miten iho menee näin hienoon kuntoon. Otin pois käytöstä koska aloin käyttämään näitä “hehkutettuja” tuotteita, mutta iho oli silti tulehtuneen tuntuinen. Palautin öljyn käyttöön ja aamuisin on niin tasaisen tuntuinen ja näköinen iho. Näpyt laski parissa yössä ja meikki pysyy paremmin vaikka en laita aamuisin. Tätä en viskaa menemään.

    Iho on kuiva, mutta päivän mittaan öljyyntyy poskille otsaan ja leukaan. Yöllinen kosteusköyhyyteen vastaaminen näkyy meikin pysyvyydessä. Eli iho voi pysyä tasaisen kauniina jos on jaksanut yötä varten panostaa. Meikkiä on vaihdeltu laidasta laitaan, mutta arvet ovat niin punaiset, että tarvitaan pigmenttistä pohjustusta että saa tasaisen väriseksi. Rypyt näkyvät helpommin jos meikkaa kunnolla, joten oon oppinut ehostamaan kevyemmin. Välillä on paljon itsevarmempi olo kun iho ei kiristä ja tuntuu että se näyttää freesiltä vaikka ei ole mitään meikkiä laittanut, kuin että siinä olisi huolellinen pakkeli. Eli peräänkuulutan sitä että tuodaan aitous esiin vaikkakin arvet näkyisi!

    ps. kyl mä oon välillä niin kyllästyny tähän muhkuraiseen ja kirjavaan kasvoon. Ajattelen sen kuitenkin niin, että mulla jalat toimii ja tykkään muusta vartalosta. Voin tehdä sillä jumppaa ja raskaita töitä ja olla siitä ylpeä 🙂

    • Han

      Pakko kommentoida koska sun tarina kuulostaa niin tutulle! Minäkin kohta 30v, 5 kuuria roaccuttania takana, spironolaktoineita yms ja satoja eri ihonhoitotuotteita kokeillu! Miian ohjeilla olen saanut ihon siedettävään kuntoon (sellaiseen että esim salille kehtaa viimein mennä ilman meikkiä!) Mutta! Loppupeleissä elämässä on niin paljon muutakin kun täydellinen iho, me ollaan ihania just tälläsinä ja kun stressiä saa vähemmälle niin voidaan paljon paremmin:) halusin vaan kommentoida että täällä muitakin ketkä kamppailee samojen asioiden kanssa!

      • Miia Johansson

        Ihana sinä ja oot niin oikeassa! 😘🥰

  • Carina

    Helpp!

    Iho tosi rasvainen, samea ja pintakuiva, finnejä tulee aina menkkojen aikaan . Aknearpia. Nyt ongelmaksi tullut myös punoittava iho koko kasvoissa, eniten poskissa.
    Ikää kohta 30v.

    Puhdistan yleensä aamulla sellaisella misellivedellä ja illalla geelillä, rasvaan ihon näiden jälkeen ja välillä käytän seerumia…

    Olisiko mahista antaa kiireelliselle äidille jotain suosituksia mitä tehdä tai linkata joku postaus aiheeseen liittyen ? 😊

  • Katja

    Mulla punoittava, pintakuiva, herkkä, vähän epäpuhtauksia ja ilmeisesti ruusufinni eli myös couperosaa sekä lisäksi ikääntyvä eli 45v. Että kiva kattaus mullakin😁 MUTTA, nyt kun luin Ostolakossa Virven postauksen niin oken alkanu miettiin onko ihossani Ja päänahassani kuitenkin myös/vai taliköhnäihottumaa eli seborreaa…🤔 Aika vähän tästä kirjoitettu ja nyt mietin miten erottaa tuo ja rosacea toisistaan koska niihin ymmärtääkseni vähän eri hoitofilosofia! Että jos sulla Miia tästä(kin) jotain tietoa niin otan tiedon vastaan enemmän kuin mielelläni😊

  • Karo

    Mulla rasvainen iho ja sitä on auttanut hellävarainen puhdistus ja riittävä kosteutus mutta liian hoitavia tuotteita en voi käyttää. Tämä onkin haastavaa kun olisi hyvä käyttää hoitavia anti-age- tuotteita mutta samalla taistella näppylöitä ja rasvaisuutta vastaan…vaikeaa. olen 36 ja perheen finninaama,teinit ovat perineet isältään normaalin ihon.
    Hiukseni joudun pesemään päivittäin vaikka ovatkin paksut ja pitkät. Niin toivon että iän myötä tuo rasvaisuus helpottaisi.
    Ehkä eniten ovat iholla auttaneet aha-ja bha-hapot ja niasiiniamidi. Ja en tiedä onko totta mutta lopetin biotiinin syönnin ja näppylät vähän hellittivät.

  • Saritäti

    Mulla on ollut aina hyvin rasvainen pintakuiva iho, vaikka ikääkin kohta 60. Tai niin luulin, kunnes aloin noudattamaan sun suosituksia. Jätin kuivattavat putsarit pois ja siirryin hellävaraisiin, vaihdoin voiteet rasvaisempiin ja aloitin öljyn käytön. Muuta ei tarvittu, iho on pehmeä ja niin suloinen kuin tässä iässä voi olla. Rasvaisuus on vähentynyt ja pintakuivuuskin kadonnut. Ei voi kuin kiittää ja suositella muillekin Miian ohjeita.

  • Jonna

    Täytyy kyllä suositella Laponie of Scandinavian Calming treatment- rauhoittavaa hoitoseerumia. Herkkä POD- ihoni rauhoittunut, kun aloitin käytön.

  • Rva A.

    Wau, sähkönsininen meikki ja siihen toi “litteä” hiuslook on aivan ihana, pikkujouluun sopiva, tai no, eihän mihinkään pikkujouluihin ole lupa edes mennä. Koronastop !

  • Tupu

    Sekaiho, t-alueelle tulee helposti näppyjä, talvisin iho on kuivempi kuin kesällä. Kesällä riittää kevyempi kasvovoide ja talvella vähän paksumpi. Kaksoispuhistus, jos meikkiä, muutoin puhdistusmaito, kasvovesi, kasvovoide ja yöksi lisäksi kasvoöljy. Kasvoöljy on ihan must tuote, jota opin käyttämään viime talvena Miian suosituksesta 🙂

  • Sini

    Hei! Onko sulla kokemusta Dermosilin ihonhoitotuotteista? Mitä ajatuksia herättää? 🙂

    Olen pari viikkoa sitten aloittanut kaksi vaiheisen puhdistuksen, ensin Dermosilin puolukka puhdistus öljyllä ja sitten Laveran Gentle Cleansing Milkillä perään. Minulla on sekaiho. Onko normaalia, että ihostani on alkanut puskea näppylöitä huomattavasti enemmän nyt tämän kaksivaiheisen puhdistuksen aloituksen jälkeen? Kiitos paljon blogistasi, oot huippu! 🙂

    • Miia Johansson

      Dermosiliä en ole kokeillut, koska en oikeastaan käytä synteettisiä ihonhoitotuotteita. 😊 Ja on mahdollista, että alkuun tulee näppylät, mutta näppylät voi myös olla merkki sopimattomasta tuotteesta. Seurailehan pari viikkoa. 🥰

  • Laura

    Miksi kasvokuvissasi ei näy silmälasejasi? Ois kiva, koska rillit kuuluvat myös meikkaavien kasvoille.

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 😊 Joo olis tosi kiva, mutta linsseistä tulee ikävä kyllä studiovalossa ikävä heijastukset, jotka peittää meikin alleen. Silmälasikuvissa on usein linssit pois. Muutenkin käytän laseja vaan, kun kirjoitan ja useimmiten silloinkin unohtuu. 😅 Mutta onhan se totta, että lasit ja meikki kuuluu yhteen niitä käyttävillä. 🥰

  • Marika

    Ihoni on ollut onnekkaasti kovin ongelmaton normaali iho, en käytä töissä meikkiä ollenkaan ja vapaa-ajallakin se on vähentynyt melkeinpä olemattomiin, joten tähän asti olen pitänyt vesipesua ja perusvoidetta riittävänä. Nyt kuitenkin ikääntyminen on alkanut näkyä 45-vuotiailla kasvoillani kuivuutena ja elottomuutena ja päätin olevan aika alkaa panostaa. Eksyin blogiisi ja ohjeillasi koko ihonhoitoni mullistui! Nyt teen kaksoispuhdistuksen aina meikattuani Evolven Gentle Cleansing Meltillä ja Nourish Londonin Skin Renewillä, muuten pesen pelkästään Nourishilla. Sitten hemmottelen ihoani BYBIn Megamistillä, Flow’n Hyaluronihappo & Probiootti seerumilla ja BYBIn Night Nutrition yövoiteella ja Bakuchiol Boosterilla. Aamulla vesipesun jälkeen voide vaihtuu Evolven Multi Peptide 360 voiteeksi enkä laita enää boosteria. Ja mikä mieletön – MIELETÖN – ero entiseen! Iho tuntuu pehmeältä, sileältä ja kimmoisalta, sen väri on tasaantunut ja elävöitynyt hehkuvaksi. Paluuta entiseen ei enää ole, niin hyvältä kasvojen iho tuntuu ja näyttää!

    Pitää vielä myös kiitellä meikkitutorialejasi! Yhdistelemällä parin eri kevyen päivämeikin vinkkejä sain harjoittelun jälkeen tehtyä itselleni juuri sellaisen kevyen, mutta hiukan kimaltelevan häämeikin, joka sai kaltaiseni puhdasnaaman näyttämään huolitellulta ja juhlavaltakin ilman, että kasvot olisivat tuntuneet telalla maalatuilta. Kiitos todella paljon! Olen sittemmin alkanut meikata muutenkin hiukan enemmän, kun hyväkuntoisen ihon meikkaaminen on niin paljon kiitollisempaa.

    • Miia Johansson

      Heippa Marika! <3 Tekstin kautta kuulostaa ihan siltä, että hehkut! 🙂

  • Noora

    Kiitos asiantuntevasta blogista! Mitä mieltä olet Olivia Klein hydra lotion kosteusemulsiosta, kun tuo taitaa sisältää kookosöljyä? Tukkiiko ihohuokosia?

    Entä Laponien face cream kasvovoiteesta, sopiiko sekaiholle? En tiedä enää mitä ostaisin pintakuivaan ihoon, minulle tulee finnejä leuan ympärille ja kaula alueelle. Nyt käytössä Laponien Clarifying treatment seerumi, onko tämä ok tuote?

    Noita edellämainittuja en ole vielä kokeillut. Muut vinkkisi on jo käytössä ja ihonpuhdistuksessa käytän suosituksiasi! Olen saanut paljon blogistasi, kiitos sinulle!

    • Miia Johansson

      Heippa Noora! 😊 Tuo Hydra lotion on tosi hyvä sekaiholle. Kookosöljyä siinä on tosi vähän. Tuosta Laponiesta en osa sanoa. Kannattaa ehdottomasti kysyä jeesiä Twistbeltä, jos ongelmia vielä tulee. 🥰

  • Ennne

    Moi!
    Kiitos blogistasi, hurahdin ihonhoitoon sun ansiosta! Mulla on ollut iho-ongelmia, isoja kipeitä finnejä aina (paitsi e-pillereitä syödessä). Nyt olen aloittanut sun ohjeilla noin kk sitten kaksoispuhdistuksen, kasvoveden taputtelun, jojoba-teepuuöljyn yöksi ja olivia kleinin voiteen päiväksi. Iho on rauhoittunut, ei vaikuta enää niin tulehtuneelta.
    Nyt kuitenkin on alkanut taas puskea syvempiä kipeitä finnejä ja mietin, missä vika. Ostin konjac-sienen aamun vesipuhdistuksen kaveriksi, mutta tilanne ei ole parantunut.
    Kysymykseni siis kuuluu, teinkö virheen kun ostin sen mustan SkinMood Bamboo Charcoal-magical konjac spongen? Lupaus finnien vähenemisestä sai mut päätymään siihen, vaikka mietin myös sekaihon ja herkän ihon aloe vera-sientä.
    Mulla on epäpuhtauksien lisäksi couperosaa ja ikää 30v, joten iholla alkaa olla jo monenlaisia tarpeita.
    Mitä noista konjac-spongeista suosittelisit näillä tiedoilla?
    Tiedän että mun tarvitsee ottaa TwistBen verkkovalmennus jos ei tilanne lähde paranemaan. Lähinnä mietin, käytänkö tuota mustaa sientä aamuisin vai onko siitä ehkä enemmänkin haittaa? Olisin superkiitollinen jos ehdit vastata! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Ennne! 🙂 Ihonhoito on ikävä kyllä vaan se jäävuoren huippu ja erityisesti, jos hyvä ihonhoito ei tunnu vievän ongelmia pois. Eli en usko, että konjakkisienen vaihtaminen ratkaisee asiaa. Ehkä mielummin panostaisin sisäisen ihonhoidon analyysiin kuin verkkovalmennukseen. Tai ehkä sitä tarkoititkin. 🙂

  • Arja

    Hei,
    Osaatko kertoa mitä en ole nyt ottanu huomioon ihon hoidossa? Olen nyt vaihtanut tuotteita omalle iholle sopivaksi ja minusta tuntuu, että minun iho kukkii vaan enemmän. Mustapäitä on tullut enemmän leukaan ja leukaperissä on tullut valkeita näppylöitä, eivät ole finnejä. Mistä johtuu, että mustapäitä on enemmän?

    Pesen aamuisin konjakki sienellä ja käytän olivia klein hydra spray toneria ja päivä voiteeksi weledan skin food light. Illalla pesen naaman ensin balm to milkillä ja sitten olivia klein geeliputsaria. Tämän jälkeen hydra sprayta ja yöksi käytän balm balm beauty balmia. öljyinä välillä apeiron teepuöljyä tai rosehip seerumia. Pyrin säännöllisesti kuorimaan joko AHA 30% + BHA2% hapolla tai olivia kleinin detox masquealla.

    Ihoni on rasvoittuva, pintakuivuudesta olen päässyt eroon.

    • Miia Johansson

      Heippa Arja! 🙂 Olisi myös hyvä tietää mitä olet käyttänyt aikaisemmin ja kuinka usein kuorit tuolla tuotteella. Se on aika vahva happokuorinta. Myös kasvovoiteet olisi hyvä vaihtaa enemmän rasvoittuvan ihon tuotteiksi. Tuo balm balmin beauty balm sopii kyllä monelle ihotyypille, mutta se on parempi kuivalle iholle.

      • Arja

        Aikasemmin käytin apeironin maitomaista putsaria, se ei sopinut kun tuntui, että ei puhdista ja sitä ennen (keväällä) on ollut jotain vaahtoputsareita. Koen, että ihoni on toisaalta kuiva, koska aiemmin minulla oli olivia kleinin kevyt rasva ja tuntui,että jäi liian kuivaksi iho, joten kokeilin tuota weledaa. Beauty balmin otin siksi, kun siinä puhuttiin, että sopisi epäpuhtaalle iholle. Kuorinnan olen tehnyt nyt 1krt vko.

  • Nt

    Mulla Rosacea ja olen saanut kuriin Exuviancen herkän ihon tuotteilla.
    Nyt kuitenkin olen seurannut sinua ja olen alkanut vähän ajattelemaan ovatko kuitenkaan parhaat mahdolliset tuotteet rosacealle? Käytössä nämä tuotteet;
    EXUVIANCE SOOTHING TONING LOTION, EXUVIANCE EVENING RESTORATIVE COMPLEX, EXUVIANCE GENTLE CLEANSING CREME, EXUVIANCE MULTI-PROTECTIVE DAY CREME SPF20.

    Vaikka ruusufinni on pysynyt kurissa näillä, silti ijoni tuntuu kaipaavan jotain..
    Myös HOHDE kosmetiikka mainostaa, että sopisi, mutta jännittää vähän kun ei kokemuksia löydy keneltäkään, kellä olis ruusufinni.

    • Miia Johansson

      Heippa Nt! 🙂 Jos sulla on toimivat tuotteet, niin en välttämättä vaihtaisi ellet halua vaihtaa luonnon tuotteisiin, joita itse suosin ihonhoidossa. Ruusufinniin suosittelen todella hellävaraisia ja yksinkertaisia tuotteita. 🙂

      • Nt

        Haluaisin kyllä vaihtaa tuotteet luonnonmukaisiin. Ajattelen, että ne olis kuitenki paremmat kasvoille, jos sellaiset rosacealle sopivat löytäisin🙂

        On kiva lukea sun tekstejä ja saada vinkkejä niistä! Paljon hyödyllisiä juttuja tullut jo vastaan täällä blogissa😊

  • Maija

    Moi Miia! Aloitin noin 2kk sitten käyttämään Olivia Kleinin Cream washia, suihkutettavaa hydra spray kasvovettä ja Olivia Kleinin Hydra lotionia. Näiden kanssa käytän vielä Garniem micelar wateria Cream washin jälkeen ja se on ollut käytössä pidempään. Nyt on uutena ongelmana alkanut tulemaan syviä ihonalaisia finnejä jotka eivät oikeen “kypsy”. Iho on sekaihoa, helposti rasvoittuva t-alueelta ja toisaalta pintakuiva. Mikä avuksi? Kiitos ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Maija! 😊 Olivia Klein Cream Wash on enemmän kuivan ihon putsari. Se sisältää kookosta, joka voi tukkia ihoa. Myös misellivetesi sisältää pinta-aktiivista ainetta, joka jätetään iholle ja tämä ei tee iholle hyvää.

      Mä hankkisin yhden puhdistustuotteen iholle, joka sopii myös epäpuhtaalle iholle. En tiedä meikkaatko, joten ohjaan sut epäpuhtaan ihon postaukseen, jossa on vaihtoehtoja (älä ihmettele Postauksen otsikkoa.. tuotteet sopii enemmän tai vähemmän epäpuhtaalle iholle): https://miiajohansson.com/2021/03/eroon-aknesta-ilman-laakkeita-asiantuntijat-vastaavat/

      Mutta jos sulla on ihan ihonalaisia finnejä niin on mahdollista, että niitä ei aiheuta ihonhoito. Toki tuo puhdistuksen voi muuttaa sulle parempiin raaka-aineisiin. Mutta hyvin usein (jos ihonhoito ei ole täysin retuperällä) niin finnit aiheuttaa jokin muu, kuten esim. hormonaaliset muutokset. Kannattaa lukea siis tuo postaus, jonka sulle linkkasin. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram