10 YLEISINTÄ KYSYMYSTÄ MEIKKIVOITEESTA

13.04.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Saan päivittäin kymmeniä kysymyksiä eri aihealueista liittyen niin meikkaukseen kuin ihonhoitoon. Aika paljon blogistani löytyykin jo vastauksia sivupalkin kategorioista. Nykyään myös suurennuslasia klikkaamalla voi blogista löytää vastauksen juuri siihen omaan ongelmaansa.

Ajattelin kuitenkin kerätä Instagramissa yleisimmät kysymykset meikkivoiteista, jotta vielä enemmän tietoa olisi saman postauksen alla. Meikkivoiteista kysellään ehdottomasti eniten. Toivottavasti näistä on teille hyötyä. Yhdistelin myös kysymyksiä, joihin on sama vastaus eli ns. johtuvat samasta asiasta.

HUOM! Muutamien vuosien aikana olen omaksunut hieman erilaisen lähestymistavan siihen, miten meikkivoiteen saa näyttämään mahdollisimman kauniilta. Kaikista tärkein meikkivoiteen pohjustus on oikeanlainen ihonhoito ja sen ollessa kunnossa suurinosa meikkivoideongelmista katoaa. En käytä siis primereita (asiakkaillakaan), koska hyvä ihonhoito on paras primer. 

1. MIKÄ ON PARAS MEIKKIVOIDE PINTAKUIVALLE IHOLLE? MIKÄ MEIKKIVOIDE EI SIIS TARRAA IHON KUIVIIN KOHTIIN?

Tähän kysymykseen vastaan tylsästi aina kysymyksellä: Miten on ihonhoitosi laita? Usein saan myös vastauksen, että hyvä. Kun kysyn, että mitä tuotteita on käytössä, niin selviää usein, että henkilön putsari on liian tuju, kasvovesi ei kosteuta ja kosteusvoide on täynnä silikonia ja vähän hoitavia ainesosia. Pintakuivuudesta pääsee melko helposti eroon, mutta oikeilla tuotteilla. Hyvä ihonhoito ei ole välttämättä sitä, että käyttää kalliita selektiivisiä tuotteita tai purkeissa lukee hellävarainen. Tämä ei kerro mitään siitä onko tuote oikeasti hyvä.

Eli aivan ensimmäisenä hoitaisin ihonhoidon kuntoon, koska muuten on todella hankala löytää meikkivoidetta, joka ei tarraa ihon kuiviin kohtiin. Tässä postaus miten sen ihon saa kuntoon ja postaus, jossa on takuuvarmasti toimiva meikkivoide myös sille pintakuivalle iholle:

2. MIKSI MEIKKIVOIDE JOSKUS RULLAANTUU?

Tähän voi olla useita syitä, joten listaan tähän ne asiat, jotka olen itse huomannut:

  • Kun silikonisen primerin päälle levittää juoksevan vesipohjaisen meikkivoiteen, on rullaantuminen aika taattu. RATKAISU: Jätä primer pois.
  • Myös ihonhoitotuotteissa oleva silikoni jää ihon pinnalle ja rullaantuu, kun siihen levittää tietyn tyyppistä meikkivoidetta. RATKAISU: Vaihda kosteusvoide silikonittomaan. Löydät hyviä vaihtoehtoja TÄSTÄ postauksesta.
  • Liika tuotteiden hierominen iholle. RATKAISU: Painele ihonhoitotuotteet iholle ja anna niiden hetki olla ennen meikkivoiteen levitystä.
  • Levitätkö ihonhoitotuotteet oikeassa järjestyksessä? Järjestys on helppo: aina kevyemmästä raskaimpaan.
  • Milloin olet viimeksi kuorinut ihosi? Kuorinnan yleisimmistä virheistä ja mun lempparikuorinnasta voit lukea TÄSTÄ. Ihonhoitotuotteet eivät välttämättä imeydy niin hyvin, jos ihon päällä on liikaa kuollutta ihosolukkoa.
  • Yleisesti eri ainesosien yhteensopimattomuus.

3. VAIKUTTAAKO IHOTYYPPI MEIKKIVOITEEN VALINTAAN?

Kyllä! Meikkivoide pitäisi aina valita oman ihotyypin mukaan. Hankalaa tästä tekee sen, että valmistajat harvoin kertovat mille ihotyypille mikäkin meikkivoide sopii parhaiten. Blogini sivupalkista kannattaa selata meikkivoide kategoriaa. Siellä olen kirjoittanut monia postauksia meikkivoiteista eri ihotyypeille.

Itseasiassa tämän postauksen kuvissa on ihollani kuivalle iholle tarkoitettu meikkivoide. Omaan makuuni se on sekaihollani hieman liian kostean näköinen. Tällaiseen ns. kosteuteen ei siis auta puuterin lisääminen, koska tilanne on sama parin minuutin päästä. Meikkivoide pitää siis valita oman ihotyypin mukaan.

4. MITKÄ AINESOSAT TEKEVÄT HYVÄN/HUONON MEIKKIVOITEEN?

Tähän en osaa sanoa suoraa vastausta, sillä tämä riippuu ihan henkilöstä ja mitä asioita he haluavat välttää. Jos haluaa hoitavan meikkivoiteen, niin kannattaa katsoa luonnonkosmetiikan puolelle. Esimerkiksi oma *suosikkini Zuiilta on ihoa oikeasti hoitava. Kirjoitin tästä meikkivoiteesta mm. TÄSSÄ. On myös hyvä huomioida, että kaikki luonnonkometiikka ei automaattisesti ole laadukasta ja hyvää kosmetiikkaa.

Näen usein synteettisten meikkivoiteiden puolella väittämiä, että jokin meikkivoide olisi hoitava, koska se sisältää esimerkiksi hyarulonihappoa. Tämä on hyvä raaka-aine, mutta kun katsoo tuotteen raaka-aineita kokonaisuudessaan, niin hyarulonihapon lisääminen korjaa muuten huonoa kokonaisuutta. Kannattaa aina kurkata tuotteen viittä ensimmäistä aineisosaa, koska listan alkuosan ainesosia on tuotteessa aina eniten. Toki hyarylonihappoa ei koskaan näe alkuosassa, koska sitä ei koskaan laiteta tuotteeseen paria prosenttia enempää.

Yleisesti synteettisen kosmetiikan meikkivoiteet ovat täynnä silikonia ja muita ns. täyteaineita, jotka eivät tee iholle mitään. Näistä aineista ei siis välttämättä ole mitään haittaa iholle, mutta ei mitään hyötyäkään. Silikonin tunnistat sanasta, jonka loppuosa on joko -xane tai -cone.

Hajusteet ovat tietenkin yksi asia, joita voisi olla ihan hyvä vältellä. Ne ovat kosmetiikan yksi allergisoivin aineisosa ja hajusteille onkin moni alkanut herkistymään.

5. MIKSI MEIKKIVOITEEN SÄVY MUUTTUU IHOLLA LEVITYKSEN JÄLKEEN?

Tätä kutsutaan hapettumiseksi. Hapettuminen johtuu usein siitä, että ihosi öljyt reagoivat meikkivoiteen ainesosien kanssa. Syitä on toki muitakin, mutta tämä lienee yleisin. Olen huomannut, että meikkivoiteen vaihtaminenkaan ei välttämättä ratkaise ongelmaa. Tämä on tapahtunut itselläni vain kahden asiakkaan kohdalla, joten ihan hirmuisen yleisestä ongelmasta ei ole kyse.

Kaikista tärkeintä olisi hoitaa ihoa omalle ihotyypille tarkoitetuilla tuotteilla ja silloin pitäisi katsoa ihan aineisosiin asti, että onko tuotteissa juuri niitä raaka-aineita, joita ihosi tarvitsee. Tämä on ihan kamalaa sanoa, mutta vaikka tuotteessa lukisi, että se sopii esimerkiksi akneiholle, niin asia ei välttämättä ole niin. Tässä on yksi suurimmista syistä miksi kirjoitan blogia, jotta voitte tehdä oikeasti hyviä valintoja.

6. MITEN MEIKKIVOITEEN SAA PYSYMÄÄN NENÄN PIELISSÄ? MIKSI MEIKKIVOIDE “SULAA” IHOLTA PÄIVÄN AIKANA?

Tähän vaikuttaa kaksi asiaa: Ihonhoito ja meikkivoiteen valinta. Lisäksi myös se, että kuinka paksun kerroksen meikkivoidetta on levittänyt. Mitä ohuemmin meikkipohjan tekee, niin sitä paremmin se pysyy.

  • Väärät ihonhoitotottumukset johtavan usein siihen, että iho erittää liikaa talia. Lue TÄSTÄ ovatko sinun ihonhoitotottumuksesi vääriä.
  • Jos valitset kuivan ihon meikkivoiteen rasvaiselle iholle, niin meikkivoide luultavimmin sulaa päivän aikana. Parhaista meikkivoiteista seka- ja rasvaiselle iholle voit lukea TÄSTÄ.

7. MISTÄ TIETÄÄ TARVITSEEKO KYLMÄN VAI LÄMPIMÄN SÄVYISEN MEIKKIVOITEEN? MITEN LÖYTÄÄ OIKEAN SÄVYINEN MEIKKIVOIDE?

Meikkivoiteen pohjasävyn valintaan löytyy kaksi koulukuntaa. Itse kuulun siihen, joka valitsee aina asiakkaalle lämpimän sävyisen meikkivoiteen (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, jotka liittyvät pääasiallisesti miehen meikkaamiseen). TÄSTÄ voit tsekata töitäni eri ihon sävyille ja käytössä on aina ollut keltaiseen taittava meikkivoide. Toinen koulukunta sanoo, että esimerkiksi kaltaiselleni punakalle iholle tulisi aina valita punaiseen taittava meikkivoide. Hyvin usein kasvojen iho on kuitenkin punertava ja keltaiseen taittavalla meikkivoiteella sen saa kauniisti taitettua pois. Punaiseen taittava taas tekee meistä punakoista läkähtyneen näköisiä. En siis miettisi liikaa tätä kuin vaan silloin, jos meikkaat itseäsi elokuvaroolia varten.

Se miten itse meikkivoiteen tummuusaste valitaan on todellisuudessa hyvin haastavaa kauppojen kirkkaissa valoissa. Eli sinänsä en yhtään ihmettele, jos kosmetiikkaneuvoja valitsee sinulle väärän sävyn. Lisäksi kaikista helpoin ja fiksuin olisi valita meikkivoide silloin, kun kasvoilla ei ole yhtään meikkiä. Suosittelen siis pyytämään kaupasta mukaan pari eri sävyä testiin, joita voit sitten kotona ja luonnon valossa ihmetellä. Itse saan aina itselleni hyvän matchin ostamalla meikkivoiteen netistä ja kerronkin aina omissa suosituksissani, että mikä sävy kenenkin olisi hyvä valita. Lisäksi mitä ohuempi meikkivoide, niin sitä enemmän se antaa sävyvalinnoissa anteeksi.

Kuten toisin luullaan, niin on aina parempi valita hieman liian tumma meikkivoide kuin hieman liian vaalea. Tummempi meikkivoide tuo aina kasvoille kivasti sävyä. Liian vaalea tekee kalpeaksi huolimatta siitä kuinka paljon päälle lisää aurinkopuuteria.

Se miten itse valitsen sävyn asiakkaalle menee suraavasti: Testaan sävyä hieman leukalinjaan, kaulalle ja nenän viereen poskelle. Nenän vieressä huomaan helposti, jos on valinnut liian vaalean meikkivoiteen, kun kasvot näyttävät heti liian kalpeilta. Mutta näin pääsääntöisesti meikkivoiteen tulisi sulautua väriltää kauniisti ihoon, jolloin meikkivoiteen sävy on oikea. Mitään sen hienompaa kikkaa siinä ei ole. Ja kenenkään ihohan ei ole yksisävyinen, joten pitää tehdä valinta sen mukaan, mikä näyttäisi kokonaisuudessa parhaalta.

8. MIKSI EN KÄYTÄ MEIKKIVOITEITA, JOISSA ON KEMIALLINEN AURINKOSUOJA?

Kopion teille vastauksen suoraan vanhasta postauksestani:

Kemiallisten aurinkosuojien (oxybenzone ja octinoxate) on todettu olevan erityinen uhka koralliriutoille sekä uimisen myötä että virtsan kautta meriin päätyessään. Oxybenzonen on havaittu valkaisevan korallia, estävän nuoren korallin kasvua sekä vaikuttavan korallin DNA:han. Tämän lisäksi näiden on havaittu olevan ongelmallisia koko altistuneelle ekosysteemille ja vesieläimille. Havaiji ja Palau ovat ainakin jo kieltäneet (laki astumassa voimaan tulevina vuosina) näiden käytön, kuin myös Meksiko sen luonnonsuojelualueilla. Ruotsi tulee kieltämään kemialliset aurinkosuojat lapsille tarkoitetuista tuotteista. Pienikin pisara riittää korallien tuhoutumiseen, joten toivoisin, että kemiallisten suojien käyttö kiellettäisiin kaikissa tuotteissa ja erityisesti aurinkosuojissa.

Nyt on siis turha ajatella, että no ei meillä ole koralleja, mutta on meilläkin vesistöjä. Ja vesistöjen kautta nämä aineet päätyvät ravintoketjun mukana meihin. Kemiallisten aurinkosuojien arvellaan olevan nimittäin ihmisille hormonihäirikkö!

Bongaile siis aurinkosuojallisista tuotteista sanoja oxybenzone ja octinoxate, jos haluat välttää kemiallista aurinkosuojaa. Fysikaalinen suoja on mielestäni se ainoa ja oikea.

9. MITÄ EROA ON KALLIILLA JA EDULLISILLA MEIKKIVOITEILLA?

Raaka-aineiden puolesta ei välttämättä yhtään mitään. Tämän voi todeta ihan vaan kurkkaamalla inci-listaan. Selektiivisissä tuotteissa maksat usein brändistä ja hienosta pakkauksesta. Niin markettimeikeistä kuin myös selektiivisistä voit tehdä hienoja löytöjä ja molemmat ovat aivan yhtä hyviä. Molemmista löytyy samoja raaka-aineita. Mutta siinä vaiheessa, kun mukana on oikeasti hoitavia ja hieman arvokkaampia aineisosia, niin hinnankin ymmärtää paremmin. Tätä tosin meikkivoiteissa ei selektiivisellä puolella näe (tai kertokaa, jos olette löytäneet oikeasti hoitavan meikkivoiteen selektiiviseltä puolelta). Markkinointiväittämiähän tehdään laidasta laitaan, mutta oikea hoitavuus on sitten ihan eri asia.

10. MIKÄ ON OIKEA TAPA LEVITTÄÄ MEIKKIVOIDE? MIKSI SIVELTIMESTÄ TULEE VIIRUJA IHOLLE?

Oikeaa tapaa ei ole. Niin kun sanon aina, että vaan lopputuloksella on väliä. Itselleni toimii parhaiten erilaiset siveltimet ja Beauty Blenderillä onnistun jostain syystä tekemään aina liian paksun meikkipohjan. Sormin meikkivoiteen levittäminen on mielestäni liian työlästä. Mutta nämä ovat vain omia mieltymyksiäni ja jokaisella on oma tapa miten he saavat yhden ja saman tuotteen toimimaan. On paljon ammattilaisia, jotka lisäävät meikkivoiteen asiakkaalleen joko sormin, Beauty Blenderillä tai perinteisellä kuivalla meikkisienellä. Mielestäni yksi loistava vaihtoehto on *Real Techniques kabuki-sivellin.

Jos meikkivoidetta ottaa liikaa ja sitä ei työstä ensin kunnolla siveltimen harjaksiin, niin se levittyy iholle viiruina. Työstänkin siis aina meikkivoiteen ensin kämmenselällä siveltimeen ja sen jälkeen lisään sitä ohuin kerroksin iholle.

Jos haluat lukea lisää meikkivoiteen oikeasta ja väärästä levitystavasta havannollisin kuvin niin siitä löytyy postausta TÄSTÄ

HUOM! ERITTÄIN TÄRKEÄ!

Suurinosa muista kysymyksistä liittyy siihen, että mikä peittäisi ihossa esiintyvät ongelmat, jotta ihosta saisi kuulaan, upean, tasaisen ja täydellisen! Meikkivoiteen pitäisi sulautua kauniisti pintakuivaan ihoon, atopiaan, peittää finnit (mutta olla silti ohut), peittää punaisuus (mutta olla silti ohut) ja pysyä koko päivän (myös todella rasvoittuvalla iholla).

Voin sanoa, ettei sellaista ole olemassakaan. On tietenkin joitakin muita parempia meikkivoiteita eri ihotyypeille, joista olen blogiinkin kirjoitellut, mutta kaikista tärkeintä on silti ihonhoito. Ilman hyvää ihonhoitoa ei ole täydellistä meikkivoidetta. 

Itselleni tuli ennen finnejä ihan kokoajan (otsalla tai leuassa oli kokoajan muutamia isoja finnejä), nenän ympäriltä ja kulmakarvojen välistä iho oli pintakuiva. Lisäksi ihoni rasvottui todella paljon t-alueelta. Etsin vaan kokoajan sitä täydellistä meikkivoidetta, kunnes tajusin, että kyse on ihonhoidosta. En todellakaan ymmärtänyt kuinka paljon sillä on merkitystä. Nyt nämä ongelmat ovat poissa ja en voi uskoa sitä. Jopa ihon rasvoittuminen on rauhoittunut. 

Jos siis oikeasti haluat sen kuulaan upean ihon, niin lue tämä postaus: Kuinka saada täydellinen iho – ihan oikeasti

  • M

    Todella kaunis meikki! <3 Mitä tuotteita käytit meikkipohjaan ja silmämeikkiin?

    Mulla olisi postaustoive: miltä meikkisi näyttää heti sen tekemisen jälkeen, myöhemmin päivällä ja vielä illalla ennen poispesua. Miten ja millä freesaat päivän mittaan yms.

  • Markit

    Heippa; Onpa taas viimeisen päälle nuo värit kuvassa! Todella kaunis meikki. Ja kaunis on tyttökin. Hieno yksityiskohta tuo korvakorun vihertävä väri, joka myös silmistä löytyy. Että minä tykkään tällaisista kuvista ja tausta sopii väreihisi 👍.
    Ja teksti vielä täynnä töpäkkää tietoa ja pohdittavaa. Sitäpä nyt mietin, että mikä meikkivoide ainesosiltaan ja koostumukseltaan olisi yhtä hyvä kuin se Sensain aikuiselle naiselle kehumasi meikkivoide. Se on minusta todella hyvä, mutta et taida inci- listaa kehua?🤔

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Markit! 😊 Esim tuo postauksen meikkivoide on loistava aikuiselle naiselle. Se on vielä kevyempi kuin tuo Sensai. Pitääkin muuten korjata tuo linkki. Ei näytä toimivan. 🙈

      • Markit

        Zuii, siinä lukee erittäin peittävä. Onko nyt niin, että erittäin peittävä voi myös olla ohut/kevyt, kuten Sensai on ja helposti laitettava? Kun en siis kaipaa mitään kovin peittävää.🤔

        • Miia Johansson

          Hih.. mä en tiedä mihin tuotteen kuvauksen kirjoittaja vertaa, koska kyllä on kyse kevyesti peittävästä meikkivoiteesta. 😅

          • Markit

            Kiiiiiitos tiedosta!❤

  • Saara

    Moikka Miia, halusin vain kiittää sua. Muutama kuukausi sitten päätin oikeasti perehtyä ostamiini ihonhoitotuotteisiin. Listailin täältä sun sivuilta ylös esittelemiäsi purkkeja ja purnukoita; millaiselle iholle ne on tarkoitettu, missä järjestyksessä ne laitetaan, kannattaako levittää kostealle vai kuivalle iholle jne. Tilaukseen lähti sun suosittelemista tuotteista kasvoöljy ja seerumi. Lisäksi vinkistäsi puhdistusmaito ja kasvovesi. Näitä kyseisiä tuotteita tosin et ollut itse arvioinut sivuillasi.

    No anyway, pari viikkoa siitä, kun aloitin uusien tuotteiden käytön, kävin kosmetologilla. Hän kehui ja ihmetteli, miten ihoni olikin niin hyvässä kunnossa. Itse en oikeastaan osannut huomata muutosta, koska mä tuijotan aina vain laajentuneita ihohuokosiani. Niitä kun edelleen riittää, unohtui edes tarkkailla, mitkäs muut asiat ihossa olisi voineet muuttua :D. Tässä toisinaan meikkivoidetta laittaessani olen kyllä havainnut, että iho taitaa olla parempi; pienempi määrä voidetta riittää ja se levittyykin mukavammin. Kiitos siis sulle, että jaat tietouttasi ja kokemuksia muillekin <3.

    • Miia Johansson

      Wau! Ihan superihana kuulla! 😍 Vitsit tuli ihana fiilis. Tää sun kokemus on just se minkätakia mun blogia kirjotan. 🥰

  • Eeva

    Mikä on mielestäsi paras punaisuutta taittava, kuivan ihon luonnonkosmetiikan meikkivoide?

    Ja mitä eroa on siis kemiallisella ja fysikaalisella aurinkosuojalla? Onko esim huono juttu, että Lumenen monissa tuotteissa (niin kasvovoiteissa, kuten myös esim cc-voiteessa on valmiiksi uv-suoja)?

    • Miia Johansson

      Heippa Eeva! 🙂 Kyllä mä sanoisin, että jompi kumpi noista Zuiin meikkivoiteista, jotka on tässä postauksessa: https://miiajohansson.com/2020/03/04/meikkivoide-aikuiselle-naiselle-x-3/

      Mä muistelen, että Lumenen tuotteissa on kemiallinen aurinkosuoja, joten itse en käyttäisi. On myös kasvovoiteita, joissa on valmiiksi fysikaalinen aurinkosuoja (tuo linkki, jonka laitoin tähän). Lyhyesti fysikaalinen aurinkosuoja toimii peilin tavoin ja aurinkosuoja jää ihon pinnalle (ja suoja on ns. heti päällä). Kemiallinen aurinkosuoja imeytyy ihoon ja vetää itseensä UV-säteitä ja vapauttaa energian iholle lämpönä. Lisäksi tässä reaktiossa syntyy vapaita radikaaleja, jotka vanhentavat ihoa. Muina ongelmina on sitten nuo asiat, jotka mainitsit postauksessa.

  • Suvi

    Minulla on jotenkin niin syvät ihohuokoset, että meikkivoide kerääntyy niihin ja ihoni näyttää pilkukkaalta. Vaaleita pisteitä, etenkin poskissa. Olen yrittänyt vähentää meikkivoiteen määrääkin, mutta silti olen pilkullisen näköinen 😄 olisikohan tässä tilanteessa apu primerista joka täyttäisi montut ensin, ja estäisi meikkivoiteen uppoamisen pohjalle?

    • Miia Johansson

      Heippa Suvi! 😊 Voithan sä kokeilla, mutta mä en henk koht sitä suosittele. Mulla käy itseasiassa helposti myös otsalla näin meikkivoiteen kanssa, mutta vaan tiettyjen meikkivoiteiden eli syyllinen on hyvin suurella todennäköisyydellä vaan huono meikkivoide, joka ei sovi just sulle. Tän oon huomannu ainakin itselläni ja myös asiakkailla. Esim pintakuivalle iholle suosittelemani meikkivoiteet ei käyttäydy näin iholla. Mitä meikkivoiteita sä oot testannu? Usein sellaiset koostumukseltaan todella vetiset tai öljyiset tekee erityisesti näin.

      • Suvi

        Minun luottomeikkivoide on lumenen cc-voide, joka ei aina tee tätä. Ehkä pitää kiinnittää extrahuomiota ihonhoitoon ennen meikkiä. Mutta olen huomannu, että aivan hirveää jälkeä tulee nyxin total control drop foundationilla ja sehän on sellaista aivan lirua olemassaan.

        Ja kiitos, sie olet saanu taottua minunki päähän järkeä ihonhoidon tärkeydestä, ja hellävaraisuudesta, etenkin näin couperosa-ihon kanssa ❤️❤️

        • Miia Johansson

          Heippa Suvi! 🙂 Joo, jotkut meikkivoiteet voi näyttää tosi hyväihoisellakin aika kaameilta. Mä törmään huonoihin mun töissä yllättävän paljon, mutta en niistä kirjoittele. 🙂

  • Sini

    Heippa Miia! First of all, kiitos, että oot olemassa! Oon saanut sun kautta hirveästi tietoa kosmetiikasta ja sinun kauttasi löysin myös twistben ihanat naikkoset, jotka taas on saanut minun ongelmaihoni parempaan suuntaan🙏🏼 Katson sua niiin ylöspäin, oot hurjan taitava siinä mitä teet!

    Yksi kysymys olisikin aiheesta poiketen ja toinen siihen liittyen. Zuiin itseruskettavasta osaatko sanoa sopiiko se epäpuhtaalle iholle tai iholle mihin herkästi puhkeaa epäpuhtauksia? Ja toinen tuohon zuiin meikkivoiteeseen, mitä tässäkin postauksessa kehuit. Soveltuuko se nuoremmalle ja herkästi epäpuhtauksiin taipuvalle iholle? Kiitos <3

    • Miia Johansson

      Oi wau! Kiitos Sini! <3 En ole ihan jokaista raaka-ainetta tsekannut molemmista, että ovatko ne komedogeenisiä, mutta sen voi helposti tsekata itse. Laita raaka-aineen nimi googleen ja kirjoita perään comedogenic. Näin saat vastauksen helposti.. tai no, on siinä vähän hommaa, mutta ainakin kaikki öljyt kannattaa tsekata. 🙂

  • Katariina

    Moikka!:)

    Hei haluaisin kysyä tuosta The Ordinaryn seerumimeikkivoiteesta, näin sun käyttävän sitä jollain videolla ja kiinnostuin heti. Arvelen että voisi sopia itselle ominaisuuksien puolesta, mutta katsoin äsken Kicksin sivulla tuotteen inciä ja se oli kyllä kanssa tosi pitkä ja sisälsi vaikka mitä (minulle) kummallisen oloista 😄. Onko se silti sun mielestä ihan ”turvallinen” ja laadukas tuote jota suosittelisit?

    Toinen kysymys mikä ei oikeastaan liity meikkivoiteeseen mutta tuli nyt mieleeni, olen syynännyt monista blogeista mm näitä korealaisen ihonhoidon oppaita ja järjestyksiä. Mulle on kuitenkin jäänyt tästä vissiin kaiken lukemisen ja infon jälkeen jokin hämmennys. Mietin nimittäin vielä että laitetaanko kasvojen pesun ja mahdollisen kuorinnan jälkeen ensin jotain kevyttä kasvovettä ja sitten vasta (tässä tapuksessa käyttämääni) Whamisan deep rich hoitonestettä? Eli siis olen hieman sekaisin kuuluisiko ennen hoitonestettä laittaa vielä normi kasvovesi. Ja voiko sitten deep richin jälkeen laittaa esim the ordinaryn hyaluronihapon tai jonkin muun seerumin (jonka päälle vielä kevyt kosteusvoide + öljy)?
    Ainiin, ja vielä sellainen että onko Nuxen huile prodigieuse mielestäni hyvä kasvoöljy ja sopiiko meikin alle? Multa nimittäin löytyy tuo tuote jo, mutta en ole ennen näihin asioihin kunnolla perehtymistäni tajunnut ajatella onko se edes niin hyvä kasvoöljyksi.

    Paljon kysymyksiä eikä jälkimmäiset liittyneet edes tähän postaukseen heh, mutta jos jaksat vastailla niin kiitos tuhannesti!!😍

    • Miia Johansson

      Heippa Katariina! 🙂 Kaikki Suomen markkinoilla olevat tuotteet ovat ns. turvallisia. On tosiaan hankala sanoa, että mikä on hyvä ja mikä ei, koska kaikilla se on niin eri mitä raaka-aineita haluaa välttää. Esim, itse käytän pääsääntöisesti luonnonkosmetiikan meikkipohjia, mutta mukaan mahtuu myös synteettisiä, joista en kurki sen tarkemmin raaka-aineita, koska tiedän jo niiden sisältävän lähes aina silikonia, jota muuten välttelen. Mutta vähän sama asia kuin terveellisen ja roskaruoan kanssa. Välillä voi syödä sitä roskaakin. 😉

      Joo korealaisessa ihonhoitorutiinissa laitetaan ensin kasvovesi ja sen jälkeen hoitoneste. Itse tosin suosin yksinkertaisempaa ihonhoitoa nykyään ja käytän kosteuttavaa kasvovettä tai hoitonestettä. Sinänsä tuotteen nimellä ei ole niin merkitystä vaan mitä se sisältää. Esim tuo Whamisan Deep Rich Toner ajaisi todella hyvin näiden kahden tuotteen asian. Ja juuri näin, että seerumin tulee kasvoveden jälkeen. Kaikista helpoin tämä on miettiä siinä järjestyksessä, että ensin tulee kaikista kevyin ja hiljalleen mennään raskaampaan päin.

      Mä en ikävä kyllä muista tuon Nuxen inciä ja tietty tärkeää myös tietää sun ihotyyppi. On supertärkeää käyttää omalle iholle tarkoitettuja ihonhoitotuotteita. Sama tietty myös kasvoveden kanssa. 🙂

      • Katariina

        Ok! Kiitos paljon vastauksesta 😊

  • Marjut

    Mulla on kuivaiho ja olenkin sitä sun/twistben neuvoilla hoitanut. Haluaisin nyt jonku super ohuen meikkivoiteen tai sävyttävän päivävoiteen. Oisko sulla vinkkejä? Mulla ei oikeestaan peitettävää ole ku hiukan punasuutta kasvojen keskiosissa ja finni joskus siellä täällä mut en jotenki tykkää peittävistä meikkivoiteista. Ihana et iho näyttää iholta vaikka meikkais. Oon koittanu katsella luonnonkosmetiikan puolelta mutta en oo osannu päättää mitä lähtis kokeilemaan.

    • Miia Johansson

      Heippa Marjut! 🙂 Kurkkaa tuolta blogin sivupalkista ja sieltä meikkivoiteet. Siellä on kaikki mun suositukset. Yksi hyvä postaus on aikuiselle naiselle suunnattu postaus, jossa on juuri noita ohuite meikkivoiteita ja tuo Zuii, josta puhuin tässä postauksessa. 🙂

      Auikuiselle naiselle ja niille, jotka haluaa ohuen meikkivoiteen: https://miiajohansson.com/2020/03/04/meikkivoide-aikuiselle-naiselle-x-3/

  • Manna

    Moikka! Ensinnäkin tosi kiva postaus, sain itse ainakin vinkkejä, eli kiitos 🙂 Kosmetiikkatuotteet aiheuttaa mulla helposti näppyjä ja silmät alkavat vuotaa joidenkin tuotteiden kohdalla. Oon siis ilmeisesti hajusteherkkä ja allerginen joillekin ainesosille. Oon tutkinut tuotteita Cosdna-sivuston kautta ja yllättynyt siitä, että jotkin luonnonkosmetiikan tuotteet, kuten Zuiin meikkivoiteet (poislukien mineraalimeikit) on sivuston mukaan ongelmallisempia kuin jotkin ns. normikosmetiikan puolen meikit. Voisitko joskus tehdä postausta herkän ihon ihonhoidosta (ja mahdollisista myös meikeistä)? Ymmärrän että ei ole mitään kaikille sopivaa ohjeistusta mutta olisi kiva tietää enemmän brändejä joiden tuotteista vois mahdollisesti löytää jotain itselle sopivaa 🙂 Mukavaa kevättä <3

    • Miia Johansson

      Heippa Manna! 🙂 Mitäköhän Cosdna sanoi Zuiin meikkivoiteesta? Nuo on silleen hankalia sivustoja, koska ne voi sanoa jonkin raaka-aineen huonoksi, vaikka se ei sitä valttämättä ole. Se riippuu niin mistä näkövinkkelistä asiaa katsoo ja kuka juttua krijoittaa. Oon tässä raaka-aine opintoja tehdessä huomannut, että nää on superhankalia juttuja ja mikään ei ole yksioikoista. Esimerkiksi Cosdna varmasti sanoo silikonin olevan ihan ok, vaikka ympäristön kannalta se on huono (tää on veikkaus).

      Mun oli pakko käydä kurkkaamassa ja mulle ainakin cosdna näytti ihan hyviä juttuja tuosta Zuiista. Siellä oli ainakin sodium benzoate (säilöntäaine) sellainen, joka saattaa aiheuttaa harvoille reaktiota, mutta muuta en nyt muista nähneeni. Luonnonkosmetiikan säilöntäaineet voi joillekin olla ongelmallisia. Ja siis Olivia Klein on esimerkkinä sellainen, joka sopii todella herkälle. Niissä on luonnon hyviä raaka-aineita, mutta synteettinen säilöntäaine. 🙂

  • Anu

    Haluan myös kiittää näistä mahtavista postauksista ja vinkeistä. Olen sun ohjeiden mukaan päivittänyt sekä ihonhoidon että meikkaustyylin ja tulokset huomaa! Iho ei enää rasvoitu samoin kuin ennen ja puuteria tarvitsee käyttää hyvin vähän. Iho on pehmeämpi ja hyvin voimempi. Suuret huokoset ym ns. perinnölliset jutut on ja pysyy, mutta ehkä nekin on hieman huomaamattomia, kun ihon kosteustasapaino on parempi.
    Jännästi on pesuhuoneen kaappi alkanut pikkuhiljaa täyttyä luonnontuotteilla (twisbeeltä tietty 😉 ) eikä enää tulisi mieleenkään ostaa putsareita ja rasvoja ym pelkkien mainospuheiden vuoksi. Tuotteiden oikea laatu ratkaisee ja iho kiittää.

    • Miia Johansson

      Jipiii! <3 ihan superihana kuulla! Tätä hommaa jaksaa jatkaa juuri tämän takia, kun jengi on saanut hyviä tuloksia. 🙂 ja jeee.. oon ihan superonnellinen, jos on yksi ihminen vähemmän, joka ei lankea mainospuheisiin ja osaa olla hieman kriittinen. Se ei tosin ole helppoa ja vaatii hieman perehtymistä. <3

  • Anna

    Moi Miia! Hyvä postaus ja hyviä vinkkejä. Jäin kuitenkin pohtimaan, että mihin (tutkimukseen) perustat väitteesi kemikaalisen aurinkosuojan hormoneita häiriköivästä vaikutuksesta? Mielestäni on hieman vaarallista kirjoittaa isolle yleisölle tällaisia rajuja väitteitä ilman lähdeviitteitä. Tärkeintä on kuitenkin auringolta suojautuminen ja jos auringossa oleilee, ehdottomasti jonkilaisen suojan, kemikaalisen tai fysikaalisen, käyttäminen. 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Anna! 😊 Totta, olet oikeassa. Tämä oli linkitettynä vaan tuohon vanhaan postaukseen. Sivupalkin ’totuus kosmetiikasta’ löytyy muutama aika mielenkiintoinen postaus, jos nämä aiheet kiinnostaa. Tästä on itseasiassa tehty paljon tutkimuksia. Selkokielinen juttu löytyy EWG:n sivuilta tässä:

      https://www.ewg.org/sunscreen/report/the-trouble-with-sunscreen-chemicals/

      Jos haluat vielä tieteellisiä artikkeleita, niin voin niitäkin kyllä linkata. 😊

      • Anna

        Kiitos vastauksesta ja ewgn linkistä! Se selvensikin asiaa hyvin 🙂

        • Miia Johansson

          Hyvä kun sanoit tästä 🥰

  • S

    Katsoin toisen bloggaajan meikkivideota ja mies kuikuili olan takaa “ennn mä nyt oikein tiiä … Laita Miia Ezeniä” eli ei hänelle oikeen napannu toisen bloggaajan meikkivideot, vaan ainoa oikea Miian. 😃🎉

    • Miia Johansson

      Hahaa! 😅 Voi ihana hän! 🥰

  • S

    Hei! Kiitos ihanasta blogista ja instasta, oon saanut niin paljon hyviä vinkkejä ja oivalluksia että ei tosikaan! Lähes aina jos ystävien kesken tulee puhetta kosmetiikasta tms, niin joku kääntää puheen miiajiihin☺️

    Mietin tänään katsoessani umpun (tamperelainen parturi-kampaaja, joka tekee paljon myös meikkejä, ja kenellä instassa suunnilleen saman verran seuraajia kuin sinulla n.25t) toisen tilin @boho_studio stooria, missä tekee meikkiä itselleen. Että voi a p u a. Hän on ammattilainen. (En tunne, mutta vaikuttaa mukavan rempseältä tyypiltä❣️joskin meikkityylinsä ihmetyttää) Ja silti niin, miten sen sanoisi, hukassa? meikkaamisen suhteen. Paksu kerros meikkivoidetta, paljon valoa, paljon varjostusta, paljon puuteria, paljon aurinkopuuteria, pikkiriikkisen poskipunaa ja huuliin neutraloijaa🙈 Sulta kun on oppinut että less is more meikissäkin ja ihon hehku ennen kaikkea niin jotenkin huh. Jotenkin sitä toivois että jokainen katsois sun meikkistooreja ja ottaisi niistä opikseen! Uskoisin, että tämänkaltaisia ig-tilejä seuraa iso joukko nuoria naisia ja nyt tekis mieli nousta barrikaadeille pauhaamaan, että opetelkaa meikkaamaan miiajiin avulla! Kaikki! Kiitos ja anteeksi avautumisesta❤️

    • Miia Johansson

      Voi kiitos ihana sinä ❤️ Joo, Umpulla on aika erilainen tyyli kun mulla.

  • Jenni

    Moi, tää ei liity meikkivoiteisiin,mutta ootko kuullut esim. tällaisesta tuotteesta Laneige Cream Skin? Itse käytän luonnonkosmetiikkaa, ja olisi ihanaa, jos tulisi joku ihana,kosteuttava tuote, joka korvaisi monta tuotetta. Olen vain saanut POD:n riesaksi, joten täytyy olla ärsyttävän varovainen kaiken kanssa ja pitää ihonhoitorutiinit simppeleinä. Kosmetiikkahullulle hankalaa…

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni! 😊 Joo, laneige on tuttu brändi ja on koreakosmetiikkaa ja synteettistä. Kurkkasin inci-listan ja se on pääsääntöisesti täynnä ns. täyteaineita. Mutta siis se on superhyvä, jos haluat podin kanssa ns. monitoimituotteita, koska tosiaan inci-listaa myötenkin sulla pitäs olla mahdollisimman yksinkertainen ihonhoito. Eli putsari, kasvovesi ja vaikka ainostaan laadukas öljy riittää. 😍

      • Jenni

        Kiitti vastauksesta! 🙂 Joo, hyvin simppeleitä incejä oon metsästellyt, ja itseasiassa sopivan kasvoveden etsintä on yllättävän haastavaa 😀 Kun ihoni tarvitsee runsaasti vesikosteutusta, ja esim. Flow probioottinen kasvovesi ei tuntunut kosteuttavan riittävästi. Nyt ollut käytössä Laponien kasvovesi, mutta 50ml pullo on hetkessä tyhjä, kun tykkään läträtä.. Ekopharman mustaherukkakasvovedessä on ihana koostumus, mutta vaikutti ärsyttävän POD näppyjä….Bybin CBD boosteri ja Essen Sensitive cleanser on lisäksi käytössä. Ja nyt tilasin NYR:n soothing starflower seerumin.

  • Noora

    Mielipiteesi kookosöljyn käytöstä iholla?

    • Miia Johansson

      Puhidstukseen se on herkälle iholle ainakin hyvä, mutta epäpuhtauksiin taipuvaiselle taas ei. Nää on sillä tavalla hankalia kysymyksiä, koska kaikki riippuu siitä mitä iho tarvitsee. 🙂

  • Mir4

    Eli siis minkätyyppinen meikkivoide olisi hyvä epäpuhtauksiin taipuvaiselle, jopa akneiholle? En muka löytänyt selkeää vastausta blogia selaamalla 😅

  • Sanna

    Hei,

    aluksi haluan Miia kiittää sinua innostavasta ja hienosti toteutetusta blogista. Jopa lapsenikin tunnistavat äänesi instasta kun alan katsomaan meikkausvideoitasi 🙂

    Olen oppinut sinulta paljon meikkaamisesta ja tyylini sen suhteen onkin muuttunut paljon kevyempään suuntaan. Nyt ollessani jo 40v ikääntyminen näkyy selkeästi jo muutoksina myös kasvojen iholla. Olen paljon keskittynyt ihonhoitoon ja saanutkin sitä paremmaksi, joskin edelleen ongelmana ihon punoitus ja herkkyys yhdistettynä pintakuivuuteen sekä T-alueiden rasvoittumiseen.
    Ostin vastikään suosittelemasi Zuiin flawless meikkivoiteen sävyssä Dusk. Ihmetys olikin suuri kun muutoin niin ihana meikkivoide muuttuu iholla keltaisemmaksi ja näin ollen ihon sävy kasvoilla suhteessa kaulaani on huomattavasti erivärinen. Olen vaaleaihoinen, mutta esim. Estee lauderilta olen käyttänyt ecru sävyä, paitsi ihan talvella hieman lisännyt siihen tipan vaaleampaa sävyä. Ajattelisin olevani pohjasävyltäni kylmään taittava; minulla on kyllä pisamia mutta palan herkästi, enkä oikeastaan rusketu ollenkaan.

    Zuii vaihtaa sävyä myös kämmenelle levitettynä. Osaisitko sinä sanoa mitä voisi tehdä? Kannattaako kokeilla vain sitä Ivory sävyä, harmittaa kyllä jo nyt ns. turhaan ostettu puteli.

    Sinun innoittamana uskalsin meikkivoiteen tilata netistä, kyseistä tuotetta kun ei ollut paikkakunnaltani mistään saatavissa. Ikinä aiemmin, en ole kokenut pettymystä ostaessani suosittelemasi tuotteen, aika kovat paineet siis 😉

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 🙂 Ja siis voi ei! 🙁 Onpa erikoista.. hapettuuko sulla muut meikkivoiteet? Tietenkin kannattaa ensin kysyä myyjältä, että olisiko tämä jotenkin viallinen versio. Tai sitten voi olla vaan, että se käyttäytyy sun iholla näin. 🙁 Mutta kysy tosiaan ensin myyjältä ja onhan se tosi ikävää, kun tuo kuitenkin maksaa aika paljon. Oli pakko testata heti tuota EL ecrua ja Zuii Duskia ja mulla ne näytti kämmenselällä aika samalta, kun ecrua vaan levitti tarpeeksi ohuen kerrokset. Toki kyseessä on tosi erilaiset meikkivoiteet erityisesti peittävyydeltään. Mutta ecru on myös aika sellainen perinteinen sävy vaalealle suomalaiselle. Mutta tosiaan jos siihen vielä pitää lisätä vaalennustippoja, niin sitten tuo dusk sävy voi tosiaan olla sulle ja ilmeisesti onkin liian tumma. Onpa tosiaan superharmi. 🙁 Mutta jos tuo Dusk menis sulle kesällä? 🙂

  • Tia

    Oletko kokeillut Makethemake vitamin b flawless filter foundation? Olisi kiva saada siitä kokemuksia.

    • Miia Johansson

      Heippa Tia! 🙂 Ei ole ollut testissä.

  • Krista

    Kiitos ihan mahtavasta blogista! Sun oppien ja tuotevinkkien avulla olen saanut pintakuivan ja epäpuhtauksiin taipuvan ihoni niin paljon parempaan kuntoon. Lisäksi tästä postauksesta innostuneena taitaa seuraavaksi mennä meikkivoide vaihtoon.
    Kun iho on paremmassa kunnossa, on myös paljon itsevarmempi olo 😊

    • Miia Johansson

      Jipiii! Ihana kuulla! <3 Se on oikeesti yllättävää kuinka paljon ihon kunto vaikuttaa omaan fiilikseen. Itselläni ainakin enemmän kuin onnistunut meikki. 🙂

  • Elina

    Rohkenin ostaa Antipodes kiwi seed oil- sy voiteen ja olin myyty! Atooppisuuteen taipuvaiset silmänympärykseni kiittivät ja näyttävät paljon paremmilta. Iso kiitos siitä! Vetää vertoja patykan sy- voitelle.

    Weledan skin food on myös yövoiteena käytössä. Raskaana olo on saanut ihoni muuttumaan pintakuivaksi ja jokseenkin atooppiseksi eli iho on muuttunut haasteellisemmaksi. Putsareina käytän dermosilin öljyputsaria tai lumenen cleasing balmia. Seerumina tällä hetkellä Laveran hyrdo effect serum ja päivävoiteena Mossan vitamin coctail.

    Mitä olet mieltä Nurmen kamomilla kasvoveden kosteutustehosta? Ostin kyseisen sen vuoksi, että paikoittain rasvaisuuteen taipuvainen ihoni saattoi niin ikään kukkia. Kuulostaisiko siltä, että jossain voisin vielä ihonhoidossa petrata?

    Tahtoisin vielä oppia käyttämään vielä vähemmän puuteria kasvoillani. Vahvat otsajuonteeni sekä silmänympärykseni rypyt vaativat arkimeikin kiinnityksen (tosin juonteisuus on hivenen häiventynyt kyseisen sy- voiteen vuoksi tai sitten se vaan toimii paremmin meikin kanssa). Aivan mahtava puuteri muuten; Linda Hallberg infinity loose setting powder!

    • Miia Johansson

      Heippa Elina! 🙂 Joo, ihan huikee tuo Antipodes. <3 Kamomilla vesi on hyvä ärtyneelle ja punoittavalle iholle eli epäpuhtauksiin valitsisin jonkun toisen mielummin. Ja kamomilla on kyllä hyvä myös kuivalle iholle. Jos miettii, että mitä ihonhoidossa kannattaa petrata on ainakin se, että kiinnittää huomiota raaka-aineisiin ja onko ne juuri oman ihon tarpeille hyvät. 🙂

  • Nadja

    Heippa! Ostin Max Factorin Radiant liftin suositustesi perusteella mutta en käsitä, miksi se näyttää aivan karsealta minun naamassa?? 😅 Levitän sen Real techniquesin meikkivoidesiveltimellä, siis sillä napakalla, jota sinäkin usein käytät. Pohja ei levity nätisti ja ihohuokoset oikein korostuu vaikka työstän meikkivoiteen hyvin siveltimeen enkä mielestäni laita liikoja. Irtopuuteri (Kat von D:n) korostaa tätä efektiä kahta kauheammin.

    Pitääkö siis vain hyväksyä, että se ei nyt sovi minulle vai olisko heittää vielä jotain hyvää vinkkiä tähän? 🙂

    • Miia Johansson

      Onko sull minkälainen ihotyyppi? 😊 Se ei sovi kuivalle tai pintakuivalle iholle.

      • Nadja

        Pintakuivuudesta oon päässy eroon, sekaiho muutoin. 🙂 Pohjille laitan pixin kasvoveden, ya naturaen seerumin ja yonkan päivävoiteen. Pitääkö pohjan sitten jäädä semmoseksi kunnolla tahmaseksi?

        • Miia Johansson

          Heippa Nadja! 🙂 Joo, pitäisi jäädä sellaiseksi hieman pehmoisen kosteutetuksi. Se olisi kaikista ideaalein. Jos kaikki on jo imeytyneet, niin sitten ei ehkä tule parasta. Mutta tuo kyseinen meikkivoide vaatii aika hyvän kosteutuksen. Hitsit.. vaikea sanoa kyllä.. pitäisi melkein itse nähdä iho ja testata. 🙂

          • Nadja

            Okei, kiitos kuitenkin! 🙂 Täytyy varmaan skin foodia tilata uusi puteli ja testata myös sillä. 🤔😄

  • fidji

    Kaikissa laadukkaimmissa sarjoissa on kylmät, neutraalit ja lämpimät sävyt syystä. Lämmin keltainen ei todellakaan sovi kaikille tai kaula ja muu kroppa on ihan erivärinen.

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Mä uskon, että eri sävyt on siksi samassa paletissa, koska muuten vaihtoehdot olisi hyvin saman tyylisiä ihan näin myynnin näkökulmasta. Ikävä kyllä kaikki kuitenkin perustuu siihen kuinka hyvin tuotetta saadaan myytyä. Plus usein paletteja käyttää ammattilaiset, jotka meikkaa muita. Mullakin on parkissa asiakkaita varten poskipunapaletti. Mutta tämä on kuitenkin toissijainen juttu ellei puhuta amnattilaismeikkisarjoista, joita on Suomessa todella vähän tarjolla.

      Ja totta, että keltainen ei todellakaan sovi monelle. Mutta mitä tulee kaulan ja muun kropan synkkaamiseen meikillä niin se pitää tehdä meikkivoiteella. Luonnollista punaa tuodaan poskille sillä sävyllä mikä on ihon ‘under tone’ onko se suomeksi sitten pohjasävy. 🤔😊

  • tiinuli

    Moikka Miia!
    Ensinnäkin kiitos blogistasi, olen saanut tämän avulla paljon hyviä vinkkejä ihonhoitoon ja meikkaukseen liittyen😊 Nyt olen kuitenkin jälleen tämän ikuisuuskysymys meikkivoiteen äärellä. Minulla on ollut käytössä suosittelemasi max factorin mirachle touch ja joskus myös milani. Mirachle touch on ollut arkikäytössä tosi jees ja helppo, mutta välillä kaipaisin vähän peittävämpää meikkivoidetta punakan ihoni kanssa. Nyt kesään päin mentäessä punakkuus vielä varmasti vahvistuu auringon paistaessa ja näkyy enemmän. Mutta silti toivon, että ihoni voisi näyttää iholta eikä meikkikerrokselta. Kuten ilmeisesti myös sinulla niin minullakin on punaisuuteen taipuva iho. Perus vaalea sellainen. Katselin suosituksiasi ja kiinnostukseni herätti erborian cc-voide. Se voisi ehkä olla yksi mahdollisuus kokeiluun, mutta hinta varsinkin isommassa purkissa on melkoinen. Olisiko sinulla antaa muita vinkkejä seuraavaa kokeilua varten?

    • Miia Johansson

      Heippa Tiinuli! 😊 Itseasiassa Max Factor Miracle Touch on todella peittävästä päästä, joten en oikein keksi peittävämpää meikkivoidetta. Estee Lauder Double wear voisi olla. Tuo erborian on sellainen, joka vaan taittaa punaisuutta ja on muuten kevyt. En siis usko, että tuut pitämään. Neutraloijat on tietenkin yksi ratkaisu, mutta mietin tässä, että kuinka punaiset sun kasvot on jos ei mene tuolla Max Factorilla piiloon. 😔🤔 Mä suosittelisin ehdottomasti kääntymään täss ihonhoidon puoleen, että sun ihon punaisuutta saataisiin taitettua ja rauhoitettua. 😍

  • tiinuli

    Kiitos vastauksestasi! Entä mikä voisi olla sopiva meikkivoide kesäksi joku kevyempi meikkivoide tai bb/cc-voide mirachle touchin rinnalle?

    • Miia Johansson

      Heippa Tiinuli! 🙂 Se riippuu sitten taas paljon muuten sun ihotyypistä. Sivupalkin meikkivoidekategoriasta löytyy kaikki mun suositukset eri ihotyypeille. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram