Paras meikkivoide sekaiholle x4

09.09.2019

Tästä starttaa uusi postaussarja, joka käsittelee meikkivoiteita eri ihotyypeille. Koitan valita jokaiselle ihotyypille niin peittävää ja kevyttä kuin myös luonnonkosmetiikkaa. Huomaan ihoni olevan aina paremmassa kunnossa, kun käytössä on luonnonkosmetiikkaa, joten käännyn niiden puoleen useimmiten.

Lisäksi olen huomannut, että kaupassa itselleni valitaan aina liian vaalea meikkivoide sävy ja netin kautta olen onnistunut tilaamaan aina hyviä sävyjä. Sävyt kun menee joka merkillä suht saman tyylisesti. On ne supervaaleat lumikin sävyt, sitten ne vaalean suomalaisen talvisävyt ja tämän jälkeen hieman päivettyneen vaalean sävyt. Käytän usein tätä viimeisintä, koska mitä enemmän ikää tulee lisää, niin kannattaa aina valita hieman tummempi meikkivoide kuin liian vaalea.

PEITTÄVÄ JA PYSYVÄ

Tämä *Estee Lauder Double Wear meikkivoide on pakissani (laukku, joka on asiakkaitani varten). Käytän tätä meikkivoidetta hyvin usein seka- rasvoittuvalle iholle varsinkin jos kyseessä on morsian tai kaaso ja meikin on kestettävä aamusta iltaan. Näet tämän ihollani postauksen ensimmäisessä kuvassa sävyssä 2W1 Dawn. Tästä meikkivoiteesta pysyvämpää et sitten löydä mistään ja tulen hyvin suurella todennäköisyydellä käyttämään tätä myös omassa häämeikissäni. Tämä on todella pigmenttinen meikkivoide, joka peittää alleen punaisuuden ja suurimman osan ihon virheistä.

Hyvin monelle loistava talvisävy on *1N2 Ecru, joka on neutraali sävy, mutta taittaa hieman punaiseen. Keltaiseen taittavalla skandi-iholla kannattaakin valita talvisävyksi *1W2 Sand. Kesällä ja siis hieman päivettyneenä sävy *2W1 Dawn on nappivalinta. Lumikin vaaleille tyttösille *1N0 Porcelain on loistava.

HOITAVAA JA KEVYTTÄ LUONNONKOSMETIIKKAA

Tämä uusi Zuii Lux Flawless Liquid Foundation* peittää juuri sopivasti kaikki ihon virheet ja siinä on todella hoitava koostumus. En olisi aikaisemmin uskonut, että pidän näin kevyesti peittävästä meikkivoiteesta, mutta se riittää aivan mainiosti. Näette se ihollani yllä olevassa kuvassa. Se on koostumukseltaan ihanan kermainen ja sitä voi käyttää jopa päivävoiteen sijasta. Loistava meikkivoide tekemään kuulaan ja terveen näköisen meikkipohjan arkeen.

Käytän päivettyneellä iholla sävyä Driftwood*. Perus talvi-ihon sävy on Dusk* ja lumikinvaalea Ivory*. Itse tosin käytän tuota tumminta sävyä myös nyt, kun en ole enää niin ruskettunut ja se toimii loistavasti. Se tuo juuri sopivasti lämpöä kasvoille, eikä tule rumaa rajaa leukaperiin.

EDULLINEN JA KEVYT

Jos kaipaa kevyttä meikkivoidetta, joka pysyy mattana, niin *NYX Bare With Me on oikea valinta. Esimerkiksi kesällä ihoni saattaa tuntua extrarasvaiselta ja silloin valitsen ehdottomasti tämän. Näette meikkivoiteen alla olevassa kuvassa ja siinäkin huomaa, että se on todella matta ja kevyt. Alla olevan meikin tein ei meikkiä -meikki videollani.

Sävyistä ruskettuneelle sopii hyvin *Beige Camel, talvi-iholle *True Beige Buff ja supervaalealle *Vanilla Nude.

PEITTÄVÄÄ LUONNONKOSMETIIKKAA

*Laveran Soft Liquid meikkivoide on usein valintani silloin, jos haluan kuulaan sekä peittävän meikin, mutta kuitenkin sellaisen, joka ei häviä t-alueelta päivän aikana. Tämä meikkivoide on siis todellakin kuulas, vaikka mattaisesta pinnasta pitäville voi tulla sellainen fiilis, että kasvot kiiltää. Mielestäni moni on tottunut ehkä liiankin peittävään ja mattaan, joka ei ole kovin luonnollisen näköinen vaan näyttää enemmänkin meikkimaskilta. Itsekin olin aikaisemmin tällainen. Samaan hengenvetoon haluan kuitenkin sanoa, että makuja on monia, mutta itse suosin kuulasta.

Tämä meikkivoide tummenee, kun sen lisää iholle. Tummeneminen kuitenkin tapahtuu heti lisäämishetkellä. Alla olevassa kuvassa käytin sävyä *Honey Sand 03, joka on loistava päivettyneelle iholle ja *Ivory Light 01 taas talviselle iholle. Tämä meikkivoide kannattaa ehdottomasti levittää pieni määrä kerrallaan kabukisiveltimellä, koska se jämähtää iholle nopeasti.

P.S. Jos ostaa meikkivoiteen netin kautta, niin kannattaa tutkia Googlen kuvahausta kyseisen meikkivoiteen sävyvalikoimaa ja katsoa muutama YouTube-video meikkivoiteesta ja näin meikkivoidesävy osuu parhaiten nappiin.

  • Anne

    Tosi hyvä postaus! Sopiiko nämä kaikki myös rasvoittuvalle iholle? Itsekin tilaan kaikki meikkivoiteet netistä ja käytän apuna findation.com -sivustoa. Se toimii itselläni paremmin kuin kauppojen kosmetiikkamyyjien valinnat, he kun myyvät minulle aina niitä lumikinvalkoisia sävyjä.

    • Miia Ezen

      Kiitos Anne! 🙂 Joo, hyvä kysymys. Kyllä sopii, koska näissä on nimeomaan se idea, että meikkivoide pysyisi myös t-alueella rasvoittumisesta huolimatta.

      Siis wauuuu mikä nettisivu! 😀 Piti heti testata ja kyllä – näyttää toimivan todella hyvin. Kiitos! Tässä muillekin aivan loistava vinkki.

  • Karoliina

    Hei kiitos superpaljon meikkivoidevinkeistä! Oon jo aiemmin löytänyt sun suosituksista kaksi ihan huippua meikkivoidetta omaan arsenaaliin 🙂 mulla on t-alueelta rasvoittuva sekaiho ja tuo Laveran meikkivoide on ollut tosi ihana arkeen, tulee kaunis ja kuulas lopputulos. Toinen hyvä löytö on ollut se max Factorin miracle touch, jota oon käyttänyt juhlissa ja muutenkin jos kaipaan enemmän peittävyyttä. Jopa sävyt on menneet ihan nappiin sun neuvoilla! Olen muuten myös todennut jo jokin aika sitten, että liian vaalea meikkivoide tekee jotenkin väsyneen ja elottoman näköiseksi, ja sun stoori aiheesta vahvisti vielä mun teorian. Oon saanut paljon uutta inspistä meikkaukseen sun kirjoituksista ja instastooreista, kiitos siitä 🙂

    • Miia Ezen

      Voi miten ihana kuulla! <3 Ja siis se on totta.. itse oon käyttänyt aivan liian vaaleaa meikkivoidetta jo pitkään. Hei kurkkaappa tuo yllä oleva kommentti. Siinä on aivan loistava vinkki miten myös helpottaa netistä meikkivoiteen ostamista. 😀

  • Jrj

    Minulla on käytössä Estee Lauder double wear meikkivoiteesta sävy dawn. Osaisitko sanoa mikä sävy vastaisi tuota Nyxin meikkivoiteesta?
    Niin ja kiitos näistä tuotevinkeistä!

  • Aino

    Hei, oletko kokeillut sitä toista zuiin lux meikkivoidetta, olisiko se joku luminescent foundation nimeltään (en nyt äkkiseltään muista oliko siitä joku postaus)? Mulla on nyt käytössä tuo laveran soft liquid foundation joka on kestänyt hyvin kesän ja syksyn häät aamusta iltaan, mutta haluaisin niin kovasti kokeilla jompaa kumpaa zuiin meikkivoidetta kun olen pitänyt muista merkin kosmetiikkatuotteista tosi paljon. Mietin vain että kumpaan kannattaa panostaa, kun ovat aika hintavia (ainakin tuohon laveraan verrattuna). Mulla on ihossa hieman peitettävää, vähän punaisuutta ja muutamia arpia teini-iän aknesta ja joskus satunnaisia näppyjä. Kannattaako siis ottaa tuo vähän peittävämpi jota olet kehunut, vai se toinen ja sitten peittää erikseen peiteaineella jos on peitettävää? Tällä hetkellä mulla on kyllä iho hirmu hyvässä kunnossa ja olenkin opetellut ohjeillasi että miten saan oikein ohuen kerroksen meikkivoidetta kun olen käyttänyt sitä laveraa, joten sellaista kuulasta ja kaunista ihoa tavoittelen. Olisiko siis se luminescent parempi? 😊
    Ja kiitos Miia tästä blogista, olen todella monta kertaa meinannut kirjoittaa pitkän kiitoksen monista asioista mitä olen täältä saanut ja oivaltanut, mutta lopulta ujostellut kun tiedän että siitä tulisi niin pitkä vuodatus. Ihana että jaat neuvoja ja olet aito oma itsesi. Se välittyy tänne ruudun toisellekin puolelle, on aina ihana tulla katsomaan mitä uutta olet kirjoittanut. ♥️

    • Miia Ezen

      Heippa Aino! 🙂 Joo, olen kokeillut ja tykkään kyllä siitäkin, mutta se sopii paremmin kuivalle iholle. Eli sinuna valitsisin tuon Zuiin ihotyypin mukaan. Jos sulla on sekaiho, niin sitten se flawless. Ja siis nämä molemmat Zuiit on kevyempiä, kuin tuo Lavera.

      Ja kiitos ihan hirmuisesti ihanasta palautteesta! Se merkkaa mulle paljon. <3

  • Tupu

    Hei, näistä sun postauksista saa tosi hyviä vinkkejä niin meikkaukseen kuin ihon hoitoonkin. Olen aivan hullaantunut, että mitä kaikkea sun sivuilta löytyykään 🙂 Itse tykkään käyttää kasvoöljyä, varsinkin yövoiteen alla. Mustikka puhdistusvoiteen tilasin ja WAU! mikä tuote! 😱 Aivan ihana! Meikit putsautuu ja iho kiittää 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Tupu! 😀 Ooh miten ihana kuulla, että tykkäät mun jutuista, joita täällä kotona yksin väännän. Ja hei muuten pienen korjauksen haluan tehdä sun ihonhoitoon. 😉 Öljy kuuluu aina ihonhoidossa ihan viimeiseksi eli kasvovoidett jälkeen, koska öljy on raskainta. Jos laitat kasvovoiteen öljyn päälle, niin sulla menee laadukas kasvovoide hukkaan, sillä sen raaka-aineet ei pääse imeytymään öljyn ohi. 🙂

  • KH

    Hei Miia, kiitos hyvästä postauksesta! Missä meikkivoiteessa on sopivia sävyjä vihreään taittavalle ihosävylle? Kasvoni ovat vaaleat, mutta selkeästi ”vihreät”, monet meikkivoiteet ovat liian oransseja tai harmaita. Muualta rusketun helposti hyvinkin päivettyneeksi oliivin väriseksi, mutta kasvoihin ei aurinko tartu. Todella vaikeaa löytää sopivaa sävyä!

    • Maria

      Mulla on sama ongelma eli suht vaaleahko iho mutta oliivilla vivahteella ja voin sanoa että yhtäkään sopivansävyistä meikkivoidetta en vielä ole Suomen kamaralta löytänyt. Ja olen varmasti testannut lähes kaikki mitä testattavissa on. Kaikki ovat liian punaisia, keltaisia tai oransseja tai tummia. Kannattaa tsekata EX1 Cosmetics Invisiwear Liquid Foundation, tossa meikkivoiteessa on erityisesti paljon oliivin sävyiselle iholle sopivia sävyjä, vaaleasta tummempaan, saa mm. Lookfantasticin nettikaupasta. Myös Laura Mercieriltä olen onnistunut löytämään Silk Creme oil free Photo Edition foundationin sävyssä Bamboo Beige jossa sopiva oliivinen vivahde. Ei punaista tai oranssia, saa mm. Kicksin nettikaupasta.

  • Salla

    Hei Miia, kokeilin vasta Estee lauderin Dw ja se ei omalla sekaiholla vaan istunut yhtään kauniisti, vaikka preppasin ihon kunnolla ja kokeilin eri levitystapoja ja määriä. Se jostain syystä näytti siltä kuin olisin laittanut sen päälle raskaan kerroksen puuteria (vaikka kokeilin kokonaan puuteroimatta ja myös pohjustamalla ihon öljyllä ja levitin vain kevyen kerroksen meikkivoidetta).

    Olen huomannut saman, että liikkeessä myyjät yleensä tarjoavat liian vaaleaa meikkivoidetta ja netistä tilaamalla yleensä tärppää paremmin, etenkin jos meikkivoide sävyt on nimetty fiksusti (esim. warm light tai 1WY tms). Vaikeaksi se menee kun sävyt on nimetty sanoilla, jotka ei ole niin selkeästi sävyä kuvaavia (esim. lin, albatre, beige diaphane, lys rose). Ymmärän, että nämä kuvastavat myös sävyjä, esim albatre on kait todella vaalea kivi, mutta tällöin on paljon vaikeampi hahmottaa, että mitkä kaikki sävyt on esim lämpimiä ja mikä on niiden järjestys vaaleimmasta tummempaan. Temptalian foundation matrix auttaa usein, mutta koska sieltäkään ei löydy kaikkia meikkivoiteita, tai joskus euroopan markkinoilla on tarjolla eri sävyt kuin jenkeissä. Yleensä joutuu siis näkemään aika paljon vaivaa, että löytää oikean sävyn testaamatta sitä livenä.

    • Miia Ezen

      Heippa Salla! 🙂 Onko sulla ihossa pintakuivuutta? Voisiko johtua siitä? Tuun kirjoittamaan myös erikseen meikkivoiteista pintakuivalle iholle, jos näin on. 🙂 Ja joo komppaan sua niin noissa sävyjen nimissä. Nuemrot ja kirjaimet on parempia. Itse en enää raaski ostaa kaupasta ellen ota ensin testeriä. Viimeisin virheostos oli aivan liian vaaleassa sävyssä Diorin Back Stage meikkivoide.

      • Salla

        Taipumusta pintakuivuuteen on, mutta se ei ole ollut ongelma enää hetkeen. Se ei vaan jostain syystä istunut ihollani kivasti. Meikkivoiteen sävy sopi onneksi kaverilleni, jolla se näytti upealta (hänellä kylläkin rasvainen ihotyyppi).

        Pitää itsekkin muistaa pyytää testeriä liikkestä ennen ostoa, harmi kun niitä harvemmin ollaan tarjoamassa.

        • Miia Ezen

          Höh no onpas kökkö. Mutta näinhän se menee, ettei kaikille sovi kaikki. 🙁

  • Pauliina

    Moikka! Ensinnäkin, kiitos todella hyvistä meikkivinkeistä, niistä on ollut paljon apua! 🙂 Ostinkin sinun (ja monen muun) suosituksesta tuon Estee Lauderin double wear -meikkivoiteen, ja se on juurikin niin hyvä kuin kaikki hehkuttavat. Ainoa miinus, että minulle taidettiin myydä vähän liian keltainen voide, tuo 2W1 sävy. Olen ihonsävyltäni kyllä ennemmin lämmin kuin kylmä, mutta kasvoilla tuo näyttää hitusen liian keltaiselta. Onko vinkkejä, kuinka sävyä saisi “neutraloitua”, ettei menisi voide ihan hukkaan? Pitäisikö ostaa toinen purkki kylmempää sävyä, ja sekoittaa niitä, vai mikä olisi paras?

    • Miia Ezen

      Heippa Pauliina! Mulla on itseasiassa tuo sama sävy ja itse teen niin, että käytän kasvojen keksiosissa taas punaiseen taittavaa peitevoidetta ja näin saan jotenkin koko kombosta aivan täydellisen. Näin tein postauksen ensimmäisessä kuvassa. 🙂 Käytin Maybellinen instant eraser peitevoidetta sävyssä 03.

  • Susanna H

    Moi Miia! Mikähän oli muutama viikko sitten ig:n storyn puolella suosittelemasi hiusten muotoilutuote? En muista muuta kuin että se oli ehkäpä sinisessä pullossa. 😅

    • Miia Ezen

      Se stoori on vielä livenä kohokohdissa nimellä boho-laineet. Kyseessä oli Sebastianin Shine Define. 😃👌

      • Susanna H

        Jes, suuret kiitokset! 😊 Menee testiin.

  • Anni

    Moikka, osaatko sanoa onko nuo sävyt Sand ja Dawn vaaleampia vai tummempia kuin saman meikkivoiteen 2N1 Desert Beige? Oon nyt testannut 4 eri sävyä ja ei vaan tunnu löytyvän oikeaa…no nyt ollaan lähellä jo, saisi ehkä olla ihan vähän tummempi kuin tämä 2N1, joten jatkan täydellisen matchin hakua🤔😂

    • Miia Ezen

      Heippa Anni! 🙂 Sand ja Dawn ovat sävyltään keltaisempia kuin tuo desert beige. Eli sen puoleen ainakin tuo dawn on tummempi, kun on sävyltään keltaisempi. 🙂

      • Anni

        Kiitooooos, menee kokeiluun! 🤗 Siis sä oot niin ihana ku aina oikeesti vastailet näihin kysymyksiin!! 😊 Kiitos ❤️

        • Miia Ezen

          Heippa Anni ja ehdottomasti! <3 Toivottavasti meikkivoide olis sulle just sopiva. 🙂

  • Aino

    Hei, osaisitko vielä sanoa että mikä sävy tuosta Zuiin meikkivoiteesta vastaisi Laveran soft liquid foundation 01 ivory light väriä? Se on ehkä hieman tumma kun hapettuu, mutta on ollut hyvä kesäiholle. Netin kuvista on jotenkin hankala hahmottaa, se ivory näyttää liian vaalealta, vaikka aika lumikki musta tulee talveksi. Dusk on netin kuvissa jotenkin harmaa ja dritwood liian oranssi. 🤔 Musta tuntuu että täällä Pohjois-Suomessa ei ole YHTÄÄN paikkaa missä näkisi nuo sävyt livenä, Oulun Ruohonjuuressakaan ei taida niitä olla 😮

    • Miia Ezen

      Tsekkasin ja tuo Driftwoof on tosi lähellä Laveran 01:stä. Ehkä ihan tooodella vähän keltaisempi, kun tuo Lavera on hieman punaiseen taittava. Eli silloin sulle oli tuo Driftwood hyvä kesäsävy ja Dusk talvelle. 🙂 Aikalailla jos on sellaista tavallista kantasuomalaisen väriä, niin noin noissa menee eli driftwood kesäksi ja dusk talveksi. Suurinpiirtein tietenkin sanottuna.. 🙂

  • Noora

    Moikka, menisköhän toi Zuii myös pintakuivalle? Tai oon ehkä jossain sekaihon ja pintakuivan välissä 🤔🙈
    Kiitos ihanasta blogista, oon saanut niin paljon hyviä vinkkejä ja neuvoja 🤗✨

  • Laura

    Hei, mitä ihania huulituotteita olet käyttänyt tuossa viimeisessä kuvassa? 🙂

    • Miia Ezen

      Hmm.. siinä taitaa olla useampiakin. Olisiko ainakin Origins sävy 11 ja jokin Grimaksen rajauskynä ulkonurkissa. 🙈

  • RK

    Moikka Miia! Ostin nettikaupasta Milanin meikkivoiteen sävyssä 00A porcelain mutta se on minulle selkeästi liian vaalea sävy, mutta haluaisin tämän jollakin tavalla kuitenkin käyttää. Normaalisti käytän meikkivoiteena sekaihollani estee lauderia sävyssä 1W0 porcelain. Osaatko sanoa miten voisin tuon Milanin meikkivoiteen saada omalle iholleni oikean sävyiseksi? Olen miettinyt ostavani tummemman sävyn Milanin meikkivoidetta ja sekoittaa ne sitten sopivaksi mutta en oikein tiedä mikä sävy olisi sopiva siihen.

    Ja kiitos kun jaksat meille kertoa aina kaikkia näitä meikkijuttuja,olen oppinut todella paljon meikkaamisesta ja ihonhoidosta sinun ansiostasi,ihoni ei ole koskaan ollut näin hyvä kun nyt! 😊

    • Miia Ezen

      Heippa RK! 🙂 Ihana kuulla, että sun iho on paremmassa kunnossa kuin koskaan. <3 Mutat siis mälsää, että meikkivoide on liian vaalea. 00 Light Natural on sellainen sävy, jota itse käytän talvella ja sen kanssa jos sekoittelet, niin voisi olla ehkä hyvä. Hyvin vaikea sanoa näin tekstin perusteella ja itselläni ei ole juuri tuota sävyä Estee Lauderista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram