PARAS KOSTEUSVOIDE X 5: Nämä todella hoitavat ihoa

11.01.2020

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

PÄIVITETTY 23.10.2023

Mistä tunnistaa hyvän kosteusvoiteen? Ei mistään muusta kuin lukemalla inci-listaa. Nämä viisi ovat superlaadukkaita ja saat todellista vastinetta rahallesi – sen lupaan. Tämän vuoden puolella tulen varmasti kertomaan lisää siitä, miten inci-listaa voi ymmärtää ja melko helpoin askelein.

HUOM! Muista aina ihonhoitotuotteita valitessasi, että saat tuotteesta apua juuri sinun ihollesi. Itselläni on sekaiho, joka on hyvän ihonhoidon myötä muuttunut hyvin paljon normaalin ihon suuntaan, mutta iho silti saattaa rasvoittua päivän aikana. Eli oma ihotyyppi voi muuttua myös vuodenajan ja iän mukaan. Lisäksi oikeanlaisen ihonhoidon avulla voi huomata, ettei iho olekaan enää esimerkiksi kuiva tai rasvoittuva.

PITKÄAIKAINEN SUOSIKKINI

Pidän itse todella täyteläisistä kosteusvoiteista, koska niiden päälle levittyy meikkivoidekin paremmin. Ihon pitää olla siis kunnolla kosteutettu, kun siihen levittää meikkivoiteen. Ei sellainen, jolta todennäköisesti kämmenselkäsi tällä hetkellä tuntuu. Tämä *Evolven Multi Peptide 360 Moisture -voide (29,90€) kiinteyttää ja parantaa ihon sävyä sekä kosteustasapainoa. Se pitää ihon kostautettuna pitkään ja onkin todellinen unelmatuote Suomen talveen.

KENELLE TÄMÄ SOPII: Normaalille- ja kuivalle iholle, ikääntyvälle iholle paras “ryppyvoide”

SUPERKOSTEUTUSTA KAIKILLE IHOTYYPEILLE

*Antipodesin Vanilla Pod -voide (39,90€) tuoksuu nimensä mukaisesti hempeälle vaniljalle. Se on koostumukseltaan Evolven voiteen tyyppinen täyteläinen kosteusvoide. Se ei holahda heti ihoon niin kuin ei olisi mitään voidetta laittanutkaan. Voiteessa on runsas määrä hoitavia ainesosia sekä myös antibakteerista manukahunajaa, joka pitää epäpuhtaudet kurissa. Lisäksi se sisältää ikääntyvälle iholle tärkeitä A- ja C-vitamiineja. Tässä on todellinen monitoimikosteusvoide ja tällaiselle inci-lista friikille oikein herkkutuote.

KENELLE TÄMÄ SOPII: Kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle sekä atooppiselle iholle.

SUOMALAISTA JA AINUTLAATUISTA

En ole koskaan kokeillut tällaista kasvovoidetta, joka on koostumukseltaan kuin vatkattua öljyä! Tämä *Kolme Cosmeticsin (26,90€) täysin vedetön tuote tekee ihosta silkkisen pehmeän ja on loistava pehmeälasku niille, jotka haluavat kokeilla kasvoöljyjä, mutta testata sen tällaisessa voidemaisessa muodossa. Täysin biohajoavassa purkissa tulevan voiteen kehäkukka auttaa monenlaisiin iho-ongelmiin, kuten atopiaan tai akneen. Tämä voide kosteuttaa tehokkaasti eikä tuki ihohuokosia.

Itse tykkään käyttää tätä yövoiteena tai meikkipohjan valmisteluun niihin kohtiin, jossa kasvot ovat enemmän kuivat.

KENELLE TÄMÄ SOPII: Herkälle iholle, hajusteallergikolle, tuoksuherkälle, kuivalle iholle, atoopikolle. Lisäksi aknekuurin aikana, jolloin iho on todella kuiva, mutta silti epäpuhdas.

KEVYT, MUTTA KOSTEUTTAVA

Kevyemmistä koostumuksista pitäville loistava vaihtoehto on tämä *Neal’s Yard Remedies Sensitive Replenish + Balance kasvovoide (54€). Jos ihosi reagoi helposti erilaisiin tuotteisiin, niin tässä voisi olla sinulle loistava valinta. Voide tehokosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä vahvistaa ihon omaa microbiomia.

KENELLE TÄMÄ SOPII: Herkästi reagoivalle iholle, akneen sekä ruusufinniin.

LEMPPARI YÖVOIDE

Vaikka käytänkin pääsääntoisesti yövoiteen sijasta vain kasvoöljyjä, niin tämä *Olivia Kleinin Renew Cream (pakkaus muuttunut) on yksi harvoista voiteista, jonka tykkään laittaa yöksi. Se on todellinen vitamiinipommi. Onhan Olivia Klein myös suomalainen brändi, joten se tekee tästä erityisen mielenkiintoisen.

Olivia Kleinin tuotteet ovat muutenkin huipputasoa ja loistavia sellaisille, jotka ovat herkistyneet monelle kosmetiikan ainesosalle. Olivia Kleinin tuotteethan eivät tarkalleen ottaen ole luonnonkosmetiikkaa, vaikka sisältävätkin luontoperäisiä ainesosia. Eron tekee tuotteiden sisältämä synteettinen säilöntäaine fenoksietonoli. Jotkut meistä kun ovat herkistyneet luonnonkosmetiikan säilöntäaineille. En pidä erityisesti siitä, kun erotellaan, että kumpi on parempaa luonnonkosmetiikka vai synteettinen kosmetiikka, vaikka käytänkin ihonhoidossani (ja hiustenhoidossa) pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa. Kannattaa lukea vanha ja todella kattava postaus: Kumpi on parempi: Synteettinen kosmetiikka vai luonnonkosmetiikka. 

KENELLE TÄMÄ SOPII: Kaikille ihotyypeille

P.S. Muista, että ihon kosteutus kosteusvoiteella ei ole avain hyvään ihoon! Melkein poikkeuksetta ihon kunnon suurin parantaja on oikeanlainen kasvojen pesu sekä kosteuttava kasvovesi. 

LUE LISÄÄ: Kuinka saada täydellinen iho – ihan oikeasti!

  • Aino

    Mikä on mielipiteesi Weledan Skin Foodista tällä hetkellä? Kysyn, sillä sitä ei näkynyt listassa ja jäin jostain syystä tätä pohtimaan. Pidän Skin Foodin tuhtiudesta, osaatko verrata onko joku esittelemistäsi voiteista samalla tavalla paksua? Innostuin näköjään voiteista taas tämän postauksen myötä! Kiitos Miia. 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Aino! Joo, käytän edelleen Skin Foodia. Se on siis mulla aina ollut meikin alla ja käytän sitä ns. meikkituotteena, koska on niin tuhti ja tekee meikkipohjasta tosi kauniin ja pitää sen kuulaana pitkään, koska sisältää mehiläisvahaa, joka ei imeydy. Eli laitan juuri ennen meikkivoiteen lisäämistä kasvojen korkeisiin kohtiin välttäen alueita, joista rasvoitun.

      Mikään voide ei ole vielä ollut niin tuhtia kuin tämä, mutta lähimmäksi näistä menee tuo postauksen ensimmäinen voide.

      Skin Foodia ei sinänsä inci-listaltaan ole mikään kummoinen, mutta tekee kyllä tehtävänsä kosteuden sitomisessa. 😊👌🏽

      • Inkku

        Mulla weleda skin food laittoi ihan aivan järkyttävään kuntoon. Varmaankin jotenkin tukki ihohuokoset? Pitää koklata jotain näistä seuraavaksi.

        • Miia Johansson

          Heippa Inkku 😊 hmm.. muistaakseni tuotteessa ei ole komedogenisiä ainesosia, mutta tietenkin jokaisen iho reagoi erilailla eri ainesosiin. Yksi tuote voi olla toiselle superhyvä ja toiselle aiheuttaa jopa pahan ihoreaktion.

      • Jelena

        Moi, Tuo skinfood on mulle liian tuoksuvaa, joten ostin tämän ja olen tykännyt meikin alle laittaa. Sopii erityisesti Estee lauderin Double wearin kanssa. * https://bit.ly/3a6ufib

        • Miia Johansson

          Heippa Jelena! Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuotteelta incin puolesta ja juurikin meikin alle. <3 Pakko testaa! 😀

      • Aikku

        Itsellä toimi skin food oikein hyvin ja kun puteli tuli tyhjäksi ostin uuden, mutta Light version. Siitä tuli todella hurjat ja kipeät näppylät naamaan, mitä ihmettelen kovin. Yritin verrata incejä mikä sen aiheutti, mutta en keksinyt syytä. Täytyy vaihtaa takaisin paksumpaan voiteiseen

        • Hilma

          Heips, huutelen täältä sivusta sellaisen huomion, että light-versio sisältää kaakaovoita, joka voi olla hyvinkin ihohuokosia tukkiva.

  • Miiiu

    Kiva, että olet löytänyt myös Olivia Kleinin. Pidän itse heidän inci-listoistaan ja järkevästä hinta-laatusuhteesta. Oletko kokeillut vielä muita merkin tuotteita? Mitä olet tykännyt?

    • Miia Johansson

      Heippa Miiiu! 🙂 Joo, olen kokeillut aika paljonkin, mutta just mun iholle ne ei ole olleet sellaisia, mistä pidän. Tämä voide on ensimmäinen, johon ihastuin. Mutta siis nehän on tosi laadukkaita ja vaikka ne ei juuri mull ole välttis sopivia, niin varmasti on monelle muulle. <3

  • Hansu

    Hei Miia! Tein muutama päivä sitten tilauksen twistbeltä ja tilauksessa on antipodesin toinen voide, rejoice kevyt päivävoide. Osaatko sanoa onko yhtä hyvä kuin tuo suosittelemasi? Itselläni on voimakkaasti rasvoittuva iho, jolta pari vuotta sitten sain pintakuivuuden kuriin whamisan kasvovedellä. Nykyisin ollut käytössä myös puhdistuksessa flow cosmeticsin tai evolven puhdistusbalmit. Tilauksessa myös Olivia Kleinin sensitive wash puhdistusgeeli (Jos on enemmän meikkiä ollut naamassa niin tuntuu että iho kaipaa kaksoispuhdistusta). Muuten oisin tilannut suosittelemaasi Huxleyn putsaria, mutta sitä ei ollut saatavilla samasta paikasta.

    Olen nyt noin pari vuotta seurannut blogiasi ja sinua instagramissa. Kiva, kun sinulta saa aina uusia vinkkejä ihon hoitoon. Olenkin ihan hurahtanut! 😄

    • Miia Johansson

      Heippa Hansu! 😉 Mulla ei ole ollut sitä testissä, mutta se on tosi hyvä seka-rasvoittuvalle iholle, joten hyvän valinnan oot tehnyt. 🙂 Ihonhoitoon on ihana hurahtaa.. meitä on siis kaksi. 😀 En malta odottaa opintoja ja jakaa kaikkea uutta teidän kanssa.

    • Mimma

      Hei Hansu! Kuvauksesi perusteella mulla on samantyyppinen iho, rasvoittuva ja Whamisan Deep Richillä sain pintakuivuuden häipymään. Olen puhdistuksessa käyttänyt Bybin Swipe Clean-öljyputsaria ja Olivia Kleinin sensitive washia. Käytin hetken aikaa Huxleyta, mutta iho ei tykännyt siitä. Kuivui ja silti pukkasi kipeitä finnejä. Vaihdoin takaisin Oliviaan ja iho parani. Eli suositus Olivian putsarille, pesee meikit pois hellävaraisesti eikä kuivata!

      • Hansu

        Heippa Mimma! Onpa kiva kuulla kokemuksia ja suosituksia myös toiselta, jolla samantyyppinen iho. Oon nyt nelisen päivää käyttänyt tuota Olivia Kleinin putsaria osana kaksoispuhdistusta ja täytyy kyllä kans todeta, että tähän asti hyvältä vaikuttaa! Tuoksusta tulee mieleen joku apteekin perusvoide. Aamuisin pyyhin kasvot vaan micellivedellä.

  • Jonna

    Mä rakastuin tuohon Kolme Cosmeticsin kehäkukkavoiteeseen heti kun testasin. Todella ihanan täyteläinen voide joka tekee ihosta todella pehmoisen ja lukitsee kaiken kosteuden ihoon pitkäksi aikaa ❤️

    • Miia Johansson

      Joo! Tosiaan tekee ihosta niin pehmoisen. <3 Tuossa voiteessa on kyllä kaikki niin kohdillaan. 🙂

      • Anna

        Osaatko sanoa, että saako tätä voidetta käyttää raskaana ollessa? Eteerisiä öljyjä taisi sisältää niin siksi mietin.

  • Tiina

    Moikka,
    osaatko kertoa mitä eroa on tuolla evolven multi peptide voiteella ja evolven daily renew fascial creamillä?

    • Miia Johansson

      Heippa Tiina!😊 Tuo renew voide ei ainakaan näin nopeasti katsottuna sisällä kasviuutteita. Myöskin se näyttää olevan melko voimakkaasti hajustettu ja vaikuttavia raaka-aineita on vähemmän, koska tuo tuoksu on listalla niin korkealla. Tämä mun tämänhetkisellä inci-lista tietoudella.

  • jansku

    Hei Miia! Nyt kun kosteusvoiteista puhutaan, niin mitä mieltä oot Bybin babe balmista? 😊

  • Eveliina

    Hei yks pyyntö tuohon meikkivoiteiden testaus sarjaan. Voisitko testata IT cosmetiksin meikkivoidetta?

    • Miia Johansson

      Heippa Eveliina! 😊 mä oon testannu, mutta en tykännyt ollenkaan. Ja en siis viitsi tehdä postausta, kun ei oo hirveesti siitä hyvää sanottavaa. 🙈

  • Anni

    Oletko kokeillut suomalaista luonnonkosmetiikan merkkiä kuin Ekopharma? Mulla iho parantui huomattavasti hormonaalisesta ”aknesta” kun näitä rupesin käyttämään kosmetologin suosituksesta. Heillä on myös öljyputsari joka oman kokemuksen mukaan vastaa lähes evolven putsaria. Vähän paremmassa purkissa mutta yhtä hyviä 🙂 Suosittelen kokeilemaan jollet vielä ole.

    • Anna

      Itse olen kokeillut Ekopharman karpalosarjaa, mutten ole huomannut akneen mitään vaikutusta. Enemmän olen pitänyt heidän herkän ihon vadelmasarjasta (puhdistusvaahto sekä kasvovesi ollut käytössä). Mulla on auttanut akneen kookosöljyn käyttö ihon puhdistuksessa yhdistettynä puhdistusbalmiin/maitoon sekä hyvä kosteutus kasvovedellä, voiteella ja öljyllä.

  • SatuRa

    Oletko kokeillut Lily Alexandran tuotteita? Suomalainen tuote, ostin messuilta vähän kokeilumielessä ja iho on voinut aivan superhyvin! Luonnonkosmetiikkaa ja ei oikeasti tuoksu miltään. Tai mitä mieltä olet ko. tuotteiden inci listasta?

    Esimerkiksi tämä kosteusvoide Ingredients: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate SE, Triticum Vulgare Germ Oil, Aloe Barbadensis Gel, Stearic Acid, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter , Simmondsia Chinensis Oil, Sorbitol, Tocopheryl Acetate, Glyceryl Caprylate, Potassium Sorbate, Sodium Phytate, Lactic Acid

  • Maria

    Kiitos ihanasta blogista ❤️
    sun kautta löysin twisben ja sinun ja heidän avullaan olen saanut apua moneen ihon ongelmaan. Itsellä iho kuivuu varsinkin talvella, hyvien voiteiden rinnalle yhtä tärkeäksi on noussut ihon sisäinen hoito 👍

  • Outi

    Mitä luomiväriä sulla on tuossa ekassa kuvassa?:) ihana meikki!

  • Katariina

    Moi! Kiitos hurjan hyvästä blogista☺️ Mulla olisi postausideoita/-toiveita värikkääseen meikkiin liittyen:
    – Miten neutraalia silmämeikkiä voisi piristää värillä? Tai mikä ois sellanen ”puoliväli” neutraalin ja väripläjäyksen välillä?
    – Sitten kun tekee värikkäämmän silmämeikin (joko yhdellä värisävyllä tai sateenkaaritaktiikalla) niin miten valita oikea huulipuna? Toki neutraali huulipuna on hyvä mutta niitäkin on 1000 ja 1 sävyä. Joskus värikkääseen luomiväriin onnistuu yhdistämään niin hyvän punan että tulee oikein kunnon vau-efekti! Onko nyrkkisääntöä sille, miten sen efektin sais aina?

  • Sari

    Hei miksi käytät yövoiteen tilalla öljyjä? Instatilisi ja blogisi ovat maailman parhaat <3

  • Jenna

    Hei Miia! Selailin suosikkituotteitasi ja ”Paras häivytyssivellin” ei ohjaudu oikealle sivustolle. Mikähän sivellin mahtaa olla kyseessä? Kiitos mahtavista postauksista ja inspiraatiosta!

    • Miia Johansson

      Heipap Jenna! Itseasiassa tuota sivellintä ei enää taida edes saada, mutta tuun pian kertomaan mun kaikki sivellinsuosikit. 🙂

  • Elle

    Moi! Oletko ajatellut tehdä jotain wanhojen meikkiin liittyvää postausta tai instagram tutoriaalia? Mulla olisi vanhat edessä, eikä hajuakaan miten meikkaisin. Vai voiko vain noudattaa samoja vinkkejä mitä olet morsiammille antanut?

    • Miia Johansson

      Heippa Elle! Hei hyvä idea.. voisin stooreihin sellaisen tehdä. 🙂

  • Erika

    Moikka! Blogiasi on ollut kiva lukea ja olen saanut paljon hyviä vinkkejä sekä innostunut meikkaamisesta😊 Minulla on kosmetologin mukaan harvinaista kyllä normaali iho, ja koenkin että useimmat kuivalle, rasvoittuvalle tai sekaiholle tarkoitetut ihonhoitotuotteet eivät sovi minulle vaan ovat liian “raskaita” (vaikka normaali iho olisikin linkitetty tuotteen sopivuuteen) ja aiheuttavat epäpuhtauksia, kuivuutta jne. Kosmetologi tuolloin sanoi että geelipohjaiset tuotteet olisivat parhaita normaalille iholle, joten olisiko sinulle jotain suositusta esim. geelipohjaisesta kosteusvoiteesta (ja oletko ylipäätään samaa mieltä asiasta😁)? Yhdessä postauksessasi linkkasit vinkkejä normaalin ihon tuotteisiin mutta niissä ei muistaakseni ollut geelipohjaista kosteutusta🤔 Tällä hetkellä puhdistan kasvot puhdistusmaidolla ja käytän satunnaisesti jotain kosteutusta😅 ihoni voi kyllä ihan hyvin, mutta haluaisin hoitaa sitä paremmin😊

    • Miia Johansson

      Heippa Erika! 🙂 Mitä tuotteita sä oot kokeillu? Riippuu tietenkin paljon raaka-aineista. Mä en itse tiedä paljon geelipohjaisista kostausvoiteista muuta kuin, että niitä suositellaan usein rasvaisemmalle iholle. Korealaisella puolella niitä on, mutta en tiedä sisällöstä.

  • Reetta

    Hei,
    onko mitään vinkkiä, kun mulla toi evolven multi peptide voide rullaantuu meikin alla? Tai lähtee kuoriutumaan.. paras voide meikin alle on cliniquen moisture surge intense, siihen voi laittaa oikeastaan heti meikkivoiteen. Haluaisin kuitenkin vaihtaa sen luonnonkosmetiikkaan. Muuten tuo evolve tuntuu ihan hyvälle mutta meikki lähtenyt kuoriutumaan.. olisikohan toi antipodesin voide vähän samankaltainen kun moisture surge intense, sillä se on täyteläinen mutta tuo nimenomaan kosteutta iholle koko päiväksi..?

    • Miia Johansson

      Heippa Reetta! 😊 Mä en usko, että voiteen vaihtaminen toiseen luonnonkosmetiikkaan on ratkaisu, koska rullaantuminen johtuu siitä, että kaksi raaka-ainetta ei sekoitu toisiinsa. Molemmissa näissä voiteissa on kuitenkin mukana hyviä öljyjä. Onko sulla mitä kosteusvoiteen alla ja mikä meikkivoide sulla menee sen päälle? Tää on sinänsä mielenkiintoinen asia, koska itse voin laittaa ihan minkä vaan meikkivoiteen luonnonkosmetiikan päälle ja näin ei tapahdu. Jokin NYXin meikkivoide on vaan aiheuttanut muilla tällaisen ”ongelman” ja sitä en oo kokeillu. 🤔😊

      • Reetta

        Mulla menee nyt siis atopikin kasvosuihke ja toi evolve, tosin laitoin cliniquen silmänympärysvoiteen ja eniten ehkä rullas juurikin silmäkulmista.. mutta myös nenänpäältä ja nenänpielistä? Meikkivoide on cliniquen even better glow 🙂 ja mulla siis ennen rullaantu cliniquen geelivoide mutta toi täyteläisempi ei rullaa.. mielellään vaan vaihtasin noi silikonittomiin ym 🙂

        • Miia Johansson

          Hmm.. tää in mielenkiintoinen juttu. Tänään pressireissulla kollegalla rullasi ihan yksinään eräs luonnonkosmetiikan kosteusvoide, mutta mulla ei. Siis ihan kädessä testatessa. Ei oikein keksitty mistä voi johtua. 🤔

          • Reetta

            Tänä aamuna ei rullaantunut! Odotin vähän kauemmin että suihke kerkeää imeytyä 🙂 sitten voide päälle ja toimi hyvin! Varmaan laitoin eka liian kosteelle iholle suihkeen niin ne ei sekottomut kunnolla.. silti kiinnostaa toi antipodes voide kun avolve jättää sellasen jännän tunteen, tykkäisin kosteemmasta tunteesta iholla, onko mielestäsi toi antipodes täyteläisempi? 🙂

          • Miia Johansson

            Hyvä homma 🙂 Kasvovesi kannattaa myös painella suihkuttamisen jälkeen ihoon, ettei se vaan jää pinnalle ja hauhdu siitä pois. Ja tietenkin kasvovoide siihen perään niin, että kosteutta vielä on kuitenkin jäljellä. :)Aika saman tyyppisiä on nuo voiteet.. mun mielestä evolve on täytelöisempi. Jos haluat ennen meikkiä todella täytelöisen tunteen iholle, niin kokeile Weledan Skin Foodia. 🙂

  • Sofia

    Hei Miia! Kaipaisin hieman mielipidettäsi kolmesta eri tuotemerkistä. Ihoni on luultavastikin sekaiho; se on helposti rasvoittuva, mutta kuitenkin kiristävä ja pintakuiva. Blogiasi lukeneena olen huomannut, että teen ihonhoidossani kutakuinkin kaiken väärin! 😀 Joten haluaisinkin nyt muuttaa ihonhoitorutiinejani toden teolla. Opiskelijana budjettini on rajallinen ja suhteellisen edullisia luonnonkosmetiikan puhdistus-, kosteutus-, kasvoöljy- ja kasvovesituotteita etsiskellessäni törmäsin muutamaan melko edulliseen suomalaiseen brändiin: Murumuru, Laponie of Scandinavia ja YA naturae. Voisiko näistä kolmesta löytää jotain iholleni ja kukkarolleni sopivaa? Vai onko esimerkiksi nämä tuotteet inci-listoineen ihohuokosia tukkivia? Tuhannet kiitokset jo etukäteen!

    • Miia Johansson

      Heippa Sofia! 🙂 Varmasti noista löytyy hyviä vaihtoehtoja. Esim Laponien putsarit on tosi hyviä ja YA naturaen seerumi. Mulla on itseasiassa postauslistalla tämä edullisempien tuotteiden ihonhoito, mutat ihan tähän hätään en sitä kerkiä tekemään. 🙂 Ja mitä tulee ihohuokosten tukkeutumiseen, niin se pitäisi erikseen katsoa jokaisen tuotteen inci-listasta. Mutta jos valitset tuotteet oman ihotyypin mukaan, niin ei pitäisi olla ongelmia. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram