Miten pitää meikki kauniina koko päivän?

10.04.2019

Ennen kuin mennään vinkkeihin haluan sanoa, että meikki on vain meikkiä. Se harvoin kestää naaman pyyhkimistä, aurinkolaseja nenällä tai kuumia sekä kosteita olosuhteita. Jos meikki pysyisi koko päivän täydellisenä, niin myöskään maskeeraajia ei tarvittaisi kuin kuvausten alussa ja sen jälkeen voisimmekin sanoa jo heipat.

TESTI: MITEN MEIKIT PYSYIVÄT?

Tässä postauksessa näette kaksi esimerkkiä meikeistä ja kuinka ne pysyivät päivän aikana. Ainoa miten korjailin meikkiä oli meikkipohjan pieni painelu päivän aikana ja huulipunan lisääminen.

Ylemmässä esimerkissä käytin kermaisen kosteuttavaa Laveran Soft Liquid meikkivoidetta*, jolla saa todella kuulaan ihon. Alla käytin vielä kasvoöljyä, jonka annoin kyllä ensin imeytyä hyvin ihoon. Tällä tavoin saa ihanan kuulaan ihon, mutta se on tosiaan kuulas ja jotkut voisivat sanoa sitä jopa rasvaiseksi. Itse tykkään siitä, kun iho näyttää mehukkaan hyvinvoivalta. Jos alle valitsee mattaisemman voiteen, niin ero on heti paljon enemmän matta. Tähän sopii vaikka suomalaisen Senja Cosmeticsin Matte Magic luonnonkosmetiikkavoide*. Kuivalla iholla tosin öljy plus kosteuttava meikkivoide ei näytä näin kuulaalta eli riippuu hyvin paljon ihosta.

Alemmassa esimerkissä käytinkin tuota Senja Cosmeticsin mattavoidetta vain t-alueella, koska ihoni tarvitsee muuten enemmän kosteutusta. Eli muualle iholleni laitoin tuttuun tapaa Weledan Skin Foodia. Meikkivoiteena käytin L.A. Girl Pro Matte -meikkivoidetta* todella ohuena kerroksena. Tämä meikkivoide on siis mattameikkivoide ja sopii normaalille ja rasvaisemmalle iholle. Käytin sävyjä Medium Beige ja Natural sekaisin. Jos haluat lukea tästä meikkivoiteesta lisää, niin kirjoitin siitä aikaisemmin TÄSSÄ. Lopputulos on siis huomattavasti enemmän matta ja illallakin naama oli melko matta.

Tätä meikkiä korjailin vaan sen verran, että laitoin lisää poskipunaa päivän aikana ja hieman korjailin leuan aluetta peitevoiteella. Huulipunaa oliai tietenkin voinut lisätä ennen lopullista kuvaa, koska sehän nyt oli melko laikukas.

MITEN KORJAAN MEIKKIÄ PÄIVÄN AIKANA?

  • Kaikista yleisin tapani on päivän aikana vain painella meikkiä puhtain sormin niistä kohdin, jossa meikki on hieman rasvoittunut.
  • En kanna usein mukanani puuteria vaan peitevoidetta ja sivellintä*. Kun puuteria ei ole lisätty liikaa aamulla, niin meikkipohjaa on helpompi freesata peitevoiteella ja lisäyksen jälkeen painella se sormin iholle. Joskus todella harvoin saatan lisätä vielä irtopuuteria päälle.
  • Suosin värikkäissä huulipunissa usein nestemäisiä huulipunia, koska ne pysyvät lähes täydellisinä koko päivän. Tavallista huulipunaa pitää tietenkin lisäillä. Nestemäisistä huulipunista aivan parasta kastia on Anastasian huulipunat*.
  • Kannan usein mukana voidemaista poskipunaa, koska poskipuna on sellainen, joka häviää varsinkin rasvaisemmalla iholla. Huomaatte sen myös näistä kuvista. Tämän vuoksi lisään usein aamulla ihan reippaasti poskipunaa, koska puolet siitä on hävinnyt tunnin päästä.

POSTAUKSEN MEIKIT

Ylemmissä kuvissa huulipunana on Cliniquen huulipuna (sävy Ruby Pop)*, joka on matta ja siksi pysyy ehkä hieman paremmin kuin tavalliset huulipunat. Valkoiset korvikset ovat Aarikan.

Alemmassa meikissä upean glitterinen huulipuna on Urban Decayn sävyssä Ready?. Silmien hohtavat sävyt ovat Linda Hallbergin paletista ja poskilla Zuiin hohdepuuteri, joka on vuosia ollut suosikkini. Löysin sen taas kaapin pohjalta ja rakastuin uudelleen (sävy Melon). Pahoittelen, mutta kaikki nämä kolme tuotetta näyttää olevan juuri joka puolelta loppu.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Kaija

    Kiitos vinkeistä, tämä oli mun toivepostaus!😊
    Meikit näyttää hyvältä päivän jälkeenkin.👌

    • Miia Ezen

      Jee! Ihanaa kuulla, että tykkäsit. <3 Joo ihan yllättävän kivoilta meikit näytti. Hieman nenän pielistä oli kuluneet, kun en korjaillut peitevoiteella. Ja tietty muutenkin koko naama vähän elähtäneen näkönen, mutta me ollaan ihmisiä. 😀

  • Floora

    Mä en selkeästi osaa olla, kun edes nestemäinen huulipuna ei pysy paria tuntia pidempään. 😀 Mutta täytyy testata tuota peitevoiteella korjausta, kiitos vink(e)istä!

    Osaatko muuten sanoa, miten paljon Laveran meikkivoiteen levittyvyys on levitystekniikasta ja pohjustuksen tuoreudesta kiinni? Kokeilin sitä yksi aamu kaupassa tietysti sormin, ja se vain liejuuntui ihohuokosiin eikä levittynyt ollenkaan kauniisti. Ajatus siitä kuitenkin viehättää, joten uskaltaisinkohan luottaa, että se voisi kuitenkin ihollani toimia? Jotkut muut luonnonkosmetiikan meikkivoiteet (mm. Whamisa) ovat olleet itselläni aivan katastrofaalisia.

    • Miia Ezen

      Heippa Floora! Voi ei. 😀 Puretko tai nuoletko huulia paljon? Mulla ainakin se Whamisan Cushion voide meni kaikkiin ihohuokosiin, mutta mulla käy niin tosi monella korealaisella tuotteella. Laveran kanssa on joo iho hyvä olla kosteutettu tai ainakin mun käsialalla kaikissa meikkivoiteissa sama juttu. 🙂 Mutta valkkaa sävy hyvin, nimittäin Laverat tummuu ihan heti kun ne levittää iholle. En siis pidä sitä ihan tyypillisenä hapettumisena, koska se tapahtuu heti, kun tuotteen levittää. 🙂

      • Hansu

        Minullakin meni aluksi whamisan bb-voide huokosiin rumasti, mutta sitten hoksasin, että sitä pitää tosissaan työstää naamaan ennenkuin sitten asettuu nätisti. Sen pysyvyys rasvoittuvalla iholla ei oo kylläkään parhaasta päästä.

        • Miia Ezen

          Joo.. se ei ole kyllä munkaan lemppari. Yleensä noissa korealaisissa tuntuu olevan ongelma ettei asetu pintakuivalle. Meillä on varmaan aikalaille erilainen iho kuin korealaisilla ja myös ilmastokin taitaa olla jonkin verran eri.

  • Miime

    Moi Miia
    Tätä yritin eilen ja myös tänään kommentoida, ei onnistunut, vaikka vaihdoin selainta (Microsoft Edge)

    https://miiaezen.com/2019/01/16/ikaantyminen-ja-pistoshoidot/#respond

    Ei minulla enää varsinaisesti siihen lisättävää ole, mutta hieman hämmästelin poskiesi kaaren nousua.

    Kuten sarjassa Murhia ja kantrimusiikkia. Ihmettelin kovasti ja pitkään naispääosanäyttelijän “turvonneita poskenkaaria”.

    Tsekkasin ja tsekkasin naista. Onko se juoppo? Sairastaako jotain tautia, ihan älyttömäksi meni, kun mielestäni nuorella ihmisellä ei kuulu olla turvonneet kasvot ilman syytä!

    Nyt varmasti jokainen joka lukee tämän tajuaa miksi kuvat pitää ottaa suoraan edestä ja miksi kuvat pitää editoida, miksi niin pidän siitä.
    Eikä sinun pistoshoitosi minulta pois ole MiiaDear,♥ღೋ
    oma on asiasi.
    Työsi puhukoon puolestaan. Tsemppiä!

    JK. Muuten, minä en korjaile meikkiä päivän aikana…. Siksi huulipunatkin on vaihtuneet pysyviin puniin, koska mulla ei ole viitseliäisyyttä enää päivän aikana korjailemaan meikkiä.

    • Miia Ezen

      Heippa Miime! Joo näyttääkin joku vika tuossa postauksen kommenteissa olevan. Pitää selvittää. Itseasiassa tuon kyseisen postauksen kuvissa mulla on jo kaikki hyarulonihappot lähteneet silmien alta. Poskissa ei ole mitään, joten ihan minä se vaan olen ja omat posket. Itse tykkään poskistani ja en näe niissä mitään hämmästelyn aihetta, mutta tuohan on tietty kanssa mielipide asia. Yleensäkään en näe ihmisissä mitään outouksia. Ainut mihin kiinnitän huomiota on persoonallisiin piirteisiin, joita rakastan. Usein ihmiset ei itse niitä asioita itsessään arvosta tai rakasta.

    • Pampula

      Mielenkiintoista, itse en kyllä näe Miian kuvassa mitään “turvonneita poskenkaaria”, ainoastaan kauniin poskipään luuston muodon. Kannattaa googlettaa “ogee curve”, tuollainen erottuva poskipää on juuri se “taiteen sääntöjen” mukaan kaunein ja halutuin :).

      • Miime

        Miia Ja Pampula 🌹🌹🌹
        Kuulkaas nyt:
        Siippa kimmastui minulle noista “posken kaarista”. Hän sanoi minulle näin: “On sulla nyt jotain järkeä tuijottaa toisten ihmisten posken kaaria. Sen naisen kasvojen luusto saattaa olla hyvinkin sellainen, että ne on sellaiset. Luulis sullakin olevan tärkeämpää tekemistä.”

        Hetken kuluttua: “No, kyllä se kieltämättä vähän oudon näköinen oli…. Ja sitä paitsi itselläsikin nousee posket ylös, kun hymyilet, höh sua!”

        Mutta Miia, mulla olis sulle pyyntö:
        Voisitko tehdä postauksen rosapohjasävyisistä meikkivoiteista? Myös hyvin tummaan, ajatellen kesää?
        Minulla on keskivaalea iho talvisin, nyt saanut porkkanasta hieman kellertävyyttä. Kaikki meikkivoiteet taittaa liikaa beigeen ja kun yritän työstää iholle, niin jo otsasta näkee, että väärä väri 😳😳😳!

        Kun Sensait yms. brändit ovat liian kalliita mun kukkarolle. Lumenella sävy nro 2 (Hunaja Pilvi) on nappivalinta, mutta hieman ehkä harmahtava? Siitä numerosta ylöspäin on beigetaittoisia loput. Ja tarkan talouden ihmisenä ei ole varaa jatkuvasti haaskata “erkkejä” hutiostoihin.

        Suosittele nyt vaikka joku Milanin edullisista meikkivoiteista, jossa on punerva pohjasävy.
        Sitä olen Cocopandalta kattellut, mutta ei ole mitään värimallia, niin en kyllä osta, kun en moisista sävyistä tiedä.
        Rasvoittuva aikuinen 53-vuotias iho, joka tarvitsee ehdottomasti pysyvyyttä. Ja parasta olisi, jos selviäisi yhdellä tuotteella (1) tuotteella.
        Kun ehostan kasvot aamulla >ptää kestää päivän.
        Jos iho näyttää liian meikaulta, painelen varoen ylimäärän pois kasvopaperiin ja sillä siisti.

  • Milou

    En tiedä, oletko tehny jo aiemmin, mutta olisi kiva joskus lukea vinkkejä punaisuuden peittämiseen. Minulla posket ja nenänpielet punoittavat jo, kun aloittaa meikkaamisen, eikä vihreistä neutraloijista ole ollut apua. Lisäksi tuntuu, että kun iholle lisää peiteainetta, se vain alkaa punoittaa entistä enemmän.. Help needed. 🙂

  • Krista

    Moikka! Saat varmaan kysymyksiä meikkivoiteen valinnasta lukuisia ja ehkä siihen onkin vaikea vastata mutta jos jotain vinkkiä saisin 😊

    Mun ihon kunto on parantunut huomattavasti sun vinkeillä, olen siirtynyt vedellä huuhtelusta (🤦🏽‍♀️) kaksoispuhdistukseen (tällä hetkellä käytössä Lumenen sisu puhdistusöljy -> saattaa olla että tämä on vähän liian tehokas mulle eli oon hankkimassa jotain toista piakkoin ja mizonin snail cushion puhdistusvaahto), kasvovetenä käytän Lumenen lähde kasvovettä. Kosteutan ihoa sillä mizonin etanaessencellä ja seerumina käytän yliopiston apteekin seerumia. Ja kasvovoiteena weleda 😍

    Ostin muutama viikko sitten uuden meikkivoiteen (smashboxin studioskin) ja oon sitä sinnikkäästi käyttäny, mutta musta se ei levität kauniisti poskien alueelle. Se alkaa vähän ”hajoilee” ja poskien punoitus puskee läpi. Levitän meikkivoiteen realtechniquesin siveltimellä (muistaakseni joku R200?).

    Teenkö jotain väärin? Vai onko tuo vaan vääränlainen meikkivoide mulle? Jos on niin millaista meikkivoidetta voisit suositella? Mulla periaatteessa on siis ihan hyvässä kunnossa iho mutta haluaisin tuon poskien alueen punaisuuden piiloon ja muutenkin tasoittaa ihonsävyä. Ennen näitä uusia ihonhoitotapoja mulla lähti kasvot aina hilseilemään kun lisäsin meikkivoidetta, mutta nyt sitä on harvemmin ollut. Kuivaan tää iho kuitenkin kait on kallellaan 😄

  • Mirveli

    Olet kyllä ihmenainen, koska mun silmään meikki näyttää iltakuvassa paremmalta 🙂 Pois lukien huulipuna, mut sitä ei lasketa. Jos mä en ole yhtään ehtinyt korjailla meikkiä päivän aikana niin mulla on vähintäänkin varissutta ripsiväriä poskipäillä. Kiitos peitevoidevinkistä ja kivaa kevättä <3

    • Markit

      Heippa Mirveli ja Miia myös; Ajattelin ihan samaa, iltakuva parempi paitsi huulipunan kohdalla. Selittelin tätä valotuksella jne, koska kuvissahan on pieni sävyero. Hyvä että löytyi toinen samalla tavalla katsova 😄. Mutta mitenkä kaunis Miia sitten yöllä otetussa kuvassa olisikaan? On se kyllä vähän kummallista.
      Tuo hohde+ poskipuna taitaa olla sellainen yhdistelmä, että sillä voi kovastikin kasvoja ja poskipäitä muotoilla? Poskipunan tehon tiedän, loistoihin en ole rohjennut koskea. Vielä 😂.

  • Miime

    Miia 😃😃😃
    Totta tuo. Aamulla meikki on just hyvä ja illalla jos rasva on puskenut kaiken läpi kiiltäväksi naamioksi. Ainut joka on hieman siedettävä on silmämeikki. Sitä sun vinkkiä “paperiin painelu” (mikäli iho puskee kovasti rasvaa) olen käyttänyt kyllä.

    Tänään kokeilin sellaista keinoa, että laitoin kevyesti puuterin ensin meikkivoiteen alle. Eipä tarvinnut enää lisätä päälle. Kasvot olivat jes, vaan muotoa tarvitaan. Siihen käytän mattaa keskiruskeaa luomiväriä, joilla saan kolmiuloiteisuutta kasvoihin. Miia! Se toimii, kuin toimiikin! 😲😲Olen harjoitellut tätä. Kun kerroit, että kannattaisi käyttää varjostuksia.
    Jos tässä olisi mahdollisuus lisätä kuva, niin laittaisin sen. Näkisit kuinka teen nämä jutut….

    Yhdyn Kaijan kommenttiin, että kyllä nuo kasvot näyttävät hyviltä vielä illallakin.

  • Hansu

    Hei Miia! 😊

    Asiasta kolmanteen, mutta näin kesään päin mentäessä oisko sulla suositella itseruskettavia? Vaalealle ja etenkin kasvoista herkästi rasvoittuvalle iholle. Ruohonjuuresta joku aika sitten bongasin zuii’n vaahtoitseruskettavan, jota taisi olla kolmessa eri tummuudessa. Jäi kuitenkin vielä toistaiseksi hyllylle. 🤔

    • Miia Ezen

      Heippa Hansu! 🙂 Mä itseasiassa juuri testailen eri isteruskettavia ja tulen postailemaan niistä heti, kun kaikki on testattu. Ja muuten noita vartalolle tarkoitettuja ei kannata laittaa kasvoille. Saattaa helposti tulla aika hurjan näköinen lopputulos. 🙂

  • Mari

    Heipähei, videolla ‘kuulas meikkipohja’ pyyhit ensin kasvovedellä, sitten etanaseerumi, ya:n seerumi, skin food + voide silmänympäryksille.
    Teetkö näin vieläkin?
    Olen muutenkin miettinyt, millä puhdistan kasvoni aamuisin? Tähän asti olen käyttänyt lumenen misellivettä.
    Tilasin vasta evolven putsarin ja holika, holika 3s. starter:in -näitä en ole vielä saanut. Mutta uuden ihonhoidon aloitettuani mitä teen kasvoille aamuisin? Ihoni rasvoittuu T-alueelta, kuivuutta ei juurikaan ole, leukaan pukkaa muutaman hormoonifinnin sillontällöin.
    Tilasin myös nourish londonin öljyn ja skin food löytyy:)

    Kiitos ihan mahtavasta blogistasi, odotan ihan intopiukkana aina uusia postauksiasi! Näin nelikymppisenä innostuin ihonhoidosta sinun ansiostasi.

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! 🙂 Joo suurin piirtein. Eri tuotteet on tällä hetkellä käytössä ja niistä tuun pian kirjoittamaan lisää. Mutta osittain samat kuin tässä postauksessa: https://miiaezen.com/2019/03/27/kuinka-hoitaa-kasvojen-paha-atooppinen-ihottuma/

      Usein aamuisin riittää pelkkä kasvovedellä pyyhkiminen, joten sinuna jatkaisin tuolla misellivedellä pyyhkimistä ja sen jälkeen hoitoneste ja kosteusvoide. Yöksi sitten tuo Nourish Londonin öljy. 🙂

      Onpa niin ihanaa kuulla, että oot inspiroitunut hoitamaan sun ihoa. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram