KUINKA SAADA TÄYDELLINEN IHO – ihan oikeasti!

26.12.2019

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 23.10.2023

Täydellinen ei tässä tapauksessa tarkoita epärealistista. Ihoon kuuluu mm. ihohuokoset, juonteet ja rypyt. Mutta miten sen ihon saisi mahdollisimman hyvään kuntoon? Ei kuivuutta, rasvoittumista, pintakuivuutta ja finnejä. Miten ihon saisi siis tasapainoon?

Olen auttanut monia teistä ihonhoidon ongelmissa, mutta kuten TÄSSÄ postauksessa kirjoitin, niin olen vastaillut päivässä noin neljä tuntia IG-viesteihin ja oman jaksamisen kannalta jouduin sen lopettamaan. Tämän vuoksi ajattelinkin tehdä teille tällaisen pienen oppaan, jonka avulla pääsee pienemmistä iho-ongelmista varmasti eroon ja suurempien kanssa saa hyvän alun. Olen tämän kaavan mukaan mennyt kokoajan, kun olen teitä auttanut.

Sain inspiraation tähän postaukseen *Twistbe:n Kaikki Ihonhoidosta -podcastista. Siellä nämä ihanat naiset laittoivat parissa eri jaksossa nämä asiat niin selkeään järjestykseen, että näillä ohjeilla ei voi mennä pieleen. Oma listaus on tosin hieman muokattu heidän listastaan.

SEURAA NÄITÄ ASKELIA, JOTTA SAAT HYVÄN IHON:

1. VÄÄRÄT TUOTTEET JA TAVAT POIS KÄYTÖSTÄ

Olenkin täällä blogissa toistanut ja toistanut ihon puhdistuksen tärkeyttä ja etenkin pesun hellävaraisuutta. Tämä asia on aivan ensimmäinen, joka pitää laittaa kuntoon. Mikä on seuraavien kohtien laita sinun kohdallasi?

  • PUHDISTUSTUOTE: Lähestulkoon poikkeuksetta kaikki geelimäiset ja vaahtoavat putsarit ovat liian rankkoja iholle kuin iholle. Tiedän, että se on ihanaa, kun yhdellä nopealla geeliputsarilla lähtee iho kirkuvan puhtaaksi, mutta kun tämä on yksi iho-ongelmien ydin, niin miksi tehdä sitä? Ihon luontainen tasapaino horjuu todella paljon tällaisesta käsittelystä, koska iholta lähtee pois lian lisäksi myös kaikki hyvät bakteerit ja sen kosteustasapaino järkkyy. Tällainen käsittely saattaa aiheuttaa ihon kuivumista, rasvoittumista ja epäpuhtauksia. Jos ihosi kiristelee pesun jälkeen ja et malta odottaa, että saat siihen jotain voidetta päälle, niin tuote on sinulle liian pesevä. Kaikista pesevimmät putsarit tunnistaa raaka-aineista Sodium Laureth/Lauryl Sulfate.
  • KUORINTA JA LIIKA PESU: Liian usein kuoriminen ja liian “raapivilla” putsareilla kuoriminen ei tee iholle hyvää. Kuorinnan lisäksi liika pesu ei myöskään ole hyvä. Aamulla ei kannata pestä ihoa kuin vedellä. Itse käytän tässä kostutettua konjakkisientä, mutta en siis mitään aineita. Miksi aamulla poistaisi kaiken sen hyvän, jota iho on yön aikana tehnyt. Sekaihoiset voivat olla tästä kauhuissaan, mutta uskokaa vaan tämä toimii. Ihon liika rasvoittuminen yön aikana rauhoittuu myös, kun vaihdat liian pesevän putsarin pois. Näin tapahtui itselleni.

2. TAKAISIN PERUSASIOIHIN

Monella saattaa olla ihonhoidon kanssa useita ongelmia ja sen vuoksi ei oikein tiedä pitääkö hankkia esimerkiksi sekaihon, ikääntyvän ihon vai herkän ihon voide. Jos näihin kaikkiin koittaa löytää heti apua, on se iholle aivan liikaa. Pitää siis tietää mitä tehdä ja käyttää tuotteita juuri omalle ihotyypille. Aivan aluksi tulee heivata pois kaikki ihon tasapainoa sekoittavat tuotteet, jotka yllä mainitsin. Tämän jälkeen laitetaan se perus ihonhoito kuntoon:

  • IHON PESU: Kun olet poistanut liian pesevän tuotteen pois rutiineistasi, niin tilalle otetaankin maito- tai balmtyyppinen putsari. Koska itse meikkaan paljon, niin saan meikin ja lian lähtemään helpommin balm putsarilla. Vähemmän meikkaaville sopii loistavasti maitomainen putsari. OMAT TUOTESUOSITUKSET: Kaikille ihotyypeille balmimainen putsari: *Flow Balm to Milk ja maitomainen *Nourish Londonilta.
  • VESIKOSTEUTUS ELI KASVOVESI: Kasvovesi on aivan supertärkeä asia ihonhoidossa, koska iho tarvitsee vesikosteutusta. Oikeanlaisen puhdistuksen lisäksi kosteuttavan kasvoveden käyttäminen vie pintakuivuuden ja ihon kiristelyn pois. Kasvovesi suihkutellaan kasvoille – unohda siis pumpuli! OMAT TUOTESUOSITUKSET: Kuiva- ja sekaiho *Bybi Mega Mist, akneen *Olivia Klein Balance Spray Toner, herkkäiho/couperosa/atopia *Flow ruusuvesi.
  • RASVAKOSTEUTUS ELI KASVOVOIDE TAI ÖLJY: Rasva sitoo kasvoveden ihoon ja pehmentää sekä ravitsee. Päivällä käytän kosteusvoidetta, mutta yöksi laitan vain öljyn. Öljyt ovat olleet todellinen loppusilaus hyvään ihoon ja joka aamu herään niin pehmoisen ihon kera. OMAT TUOTESUOSITUKSET: Kuivalle iholle *Antipodes Vanilla Pod ja rasvoittuvalle sekä epäpuhtaalle iholle *Apeiron tasapainottava kasvovoide. Loistavista kasvoöljyistä voit lukea lisää TÄSTÄ.

LUE MYÖS: KÄYTÄTKÖ NÄITÄ IHONHOITOTUOTTEITA VÄÄRIN?

3. MIKÄ TILANNE ON NYT?

Tässä vaiheessa ehkä ihostasi on hävinnyt pintakuivuus ja rasvoittuminenkin on hiljalleen hellittänyt. Voi olla, että tilanne on nyt ratkaistu. Mutta mitä jos kaipaat iholle vielä lisää kosteutusta vai onko vielä finnejä? Nyt on aika katsoa ne jäljelle jäävät asiat kuntoon.

Tässä kohtaa voit ottaa käyttöön esimerkiksi seerumin tiettyyn asiaan tai vaikka finneihin *syväpuhdistavan, mutta kosteuttavan naamion. Kosteuttavista seerumeista voit lukea lisää TÄSTÄ.

Tai itselläni kävikin niin, että ihoni rasvoittuminen johtuikin vain liian rankasta pesusta. Tämän vuoksi huomasinkin tarvitsevani enemmänkin kosteuttavaa kuin tasapainottavaa kasvovoidetta.

4. TILANNE ON VIELÄKIN HUONO?

Kaikista eniten ihoon pystyy vaikuttamaan meidän kaikkien tuntemalla pyhällä kolminaisuudella eli unella, liikunnalla ja ravinnolla. Kaikki lähtee sisältä päin. Aina välttämisruokavaliokaan ei ole ratkaisu, koska välttämällä tiettyä raaka-ainetta voi jäädä taas jostain tärkeästä paitsi. Kuten jättämällä kaikki viljat pois, voi ruokavaliosta jäädä kokonaan kuidut pois, jos sitä ei ole tottunut saamaan muualta. Mitä jos ajateltaisiin ruokavaliota enemmänkin sen kannalta, että mitä kehostani puuttuu?

Tässä asiassa en ole ammattilainen, joten suosittelen lämpimästi *Twistben sisäisen ihonhoidon analyysia, jossa ammattilaisen kanssa katsotaan ruokavaliosi kuntoon ja mitä juuri sinun tarvitsisi välttää tai saada lisää.

Jos lähipiirissäsi on ihmisiä, jotka tuskailevat iho-ongelmien kanssa, niin jakakaa tämä postaus heille. Uskon, että tästä saa avun. Ja kommenttiboksiin voi heittää lisäkysymyksiä, joista on varmasti apua myös monelle muulle.

  • Maria

    Hei kiitos Miia näin ihanasta ja selkeästä postauksesta! 🥰💛

    Olen jo aiemmin saanut joidenkin neuvojesi avulla ihoni huomattavasti parempaan suuntaan. Viimeisimpänä jätin kasvojen aamupesun aineella pois, ja tuntuu, että se todellakin oli hyvä juttu iholleni. Seuraavaksi haluisin kokeilla varmaan tuota Evolven puhdistusbalmia, sillä käytössäni on edelleen Bodyshopin aloevera puhdistusvaahto, joka taitaa sisältää hieman SLS:ssää. SLS ei kuitenkaan onneksi ole incin alussa siinä. Kasvovoiteena käytän nykyään Skinfoodia ja kasvovetenä Nurmen laventelivettä.

    Vaikka finnien tuleminen on nyt vähentynyt, niin erityisesti nenässä olevat mustapäät ovat ikuisuusongelmani. Osaisitko neuvoa, että millä keinoilla kasvojen mustapäistä voisi päästä eroon, ja miten niiden uusitumisen voisi estää? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Maria! Joo vaahtoja kannattaa välttää vaikka SLS ei olisikaan listan alussa. 😊

      Mulla on itseasiassa listalla jo tuo mustapää juttu, eli oon suunnitellu siihen ihan erillistä postausta. 😊👌

      • Maria

        Oi ihanaa, jos mustapääpostaus on jo tulossa! 😍 Tiedätkö muuten, että mikä auttaisi poistamaan aknen jättämiä punaisia jälkiä poskista? Toimisiko jokin suosittelemistasi kasvoöljyistä myös siinä? 😊

  • Tiia

    TODELLA hyvä postaus. Nyt menee parille kaverille jakoon! Kiitos taas, niin tärkeistä neuvoista! Ja nuo tuotesuositukset, helppo klikata ja tilata. Kyllä in ihonhoidosta tehty helppoa! 🙂

  • Jonna

    Moikka!
    Osaisitko kertoa mistä johtuu, että kun käytän YA-seerumia, niin ihoni menee huonompaan kuntoon ja puskee kasvot täyteen pientä kutisevaa näppylää?
    Olen saanut ihoni parempaan kuntoon neuvoillasi, mutta jostain syystä seerumin kanssa on ollut ongelmia..
    Minulla siis atooppinen iho ja oli pintakuivuutta, mutta ei ole enää.

    • Tupu

      Hei Jonna! Mulla oli ihan sama ongelma tuon YA-serumin kans. Alussa vaikutti hyvältä, mutta viikon päästä alkoi ilmestyä finnejä ja punaisia pienen pieniä näppylöitä kasvoihin. Jätin koko seerumin käytön pois ja heti alkoi helpottaa. Näpyt ja finnit hävisi. Varmaan jokin aineosa ei ollut mun iholle passeli…

      Miian suositteli jossain postauksessaan kaura-tyrni öljyseerumia. Ostin sitä ja se on ollut tosi hyvä seerumia. Laitan yöksi kosteuvoiteen jälkeen. Huomasin, että jos tota seerumia laittoi suoraan iholle, niin finniä pukkasi. Mutta ensin kosteusvoide ja sit toi seerumi, niin hyvin on toiminut 🙂

    • Miia Johansson

      Heipp Jonna! Kuulostaisi siltä, että tuotteessa on jokin ainesosa, joka ei sovi sulle. 😞

  • Veera

    Olen tehny juuri nää kaikki muutokset, ruokavalio on syynätty ja testailtu vuosien aikana, mutta kasvot pukkaa valkopäistä finniä ( ei miliumeita). Mikä avuksi 😭😭

    • Miia Johansson

      Heippa Veera! Pitäisi tietää enemmän mitä tuotteita sulla on käytössä ja onko kyse esim talisäikeistä, jotka kuuluvat ihoon. 👌

  • 💞

    Olen superonnellinen tästä SLS tiedosta! Ikihuono ihoni on todellakin muuttunut sen jälkeen kun jätin sen pois. Niin yksinkertainen asia mutta suuri muutos. Olen usein jopa ilman meikkiä kun finnejä ei tule juuri ollenkaan. Tämä asia kaikkien pitäisi ymmärtää jos on iho-ongelmia.

  • Miup

    Oletko hylännyt kaksoispuhdistuksen? Käytätkö nykyään iltaisin kasvojen puhdistukseen vain tuota Evolven balmia? Itselläni nyt käytössä 1. Dermosilin Nature puhdistusöljy ja 2. Mossan puhdistusvaahto. Eivät tunnu kovin peseviltä, mutta silti kasvojen pesun jälkeen tunne ihossa on hieman kiristelevä. Eli onko ne sittenkin liian peseviä tuotteita minulle?

    Miten kuorit ihoasi? Käytätkö enää Pixin Glow tonicia? Itse tuolla Pixillä pyyhin kasvoni joka aamu. Muuten en juurikaan ihoa kuori. Mutta onko tämä liikaa/liian vähän?

    • Miia Johansson

      Heippa Miup! 😊 Evolven puhdistusbalmin lisäksi mulla on edelleen käytössä Huxley geeli, joka on yksi todella harvoista geelimäisistä, joka ei kuivata. Nyt haluan tosin testata jotain luonnonkosmetiikkaa tähän. Kaikki eivät tarvitse tosiaan kaksoispuhdistusta ja itse käytän sitä sen vuoksi, koska ihoni tukkeutuu aika helposti. Haluan jatkossa painottaa myös sitä, että jos joku toimii mulle niin se ei tarkoita, että sopii kaikille. Varsinkin kun puhutaan kosmetiikan eri raaka-aineista. 😊 Perus ihonhoito on sitten eri juttu ja se pitää olla kaikilla kunnossa.

      Tuo Mossa kuulostaa kyllä sulle kuivattavalta. Itse en ole vielä löytänyt yhtään vaahtoputsaria, joka ei olisi kuivattava.

      Mun on kyllä nyt pakko sanoa, että muista koskaan edes testanneeni Pixi Glow Tonicia. 🙈 Mun lempparikuorinnoista löytyy juttua kuorintakategoriasta. Löytyy sivupalkista -> ihonhoito -> kuorinta. 😊

      • Marika

        Atopikin Balance puhdistusvaahto ei kuivata.
        Oletko Miia kokeillut Acon kasvoöljyä? Mielestäni todella ihana öljy😊

      • Miup

        Anteeksi, se olikin Son&Parkin Beauty Water, joka ainakin aiemmin vilahteli videoissasi ennen meikkauksen aloitusta 🙂 Mutta ilmeisesti saman tyyppinen kuoriva kasvovesi kuin tuo Pixikin.

        Ja kiitos Marika vinkistä! Täytyy tutustua. Laponie of Scandinavian Milk cleanser vaikuttaa myös kokeilemisen arvoiselta 🙂

  • Ohmy

    Onko siis niin, että ”kaksoispuhdistus” heitetään romukoppaan ja puhdistus tapahtuu ykkösvaiheen putsarilla pelkästään?
    Olisin tätä valmis kokeilemaan kyllä, koska minä olen juuri se joka kiirehtii pesulta kosteuttamaan kasvojaan. Kakkosvaiheen putsareista ainoastaan käytössäni ollut Laponie Of Scandinavia ei kuivattanut kasvojani.
    Aamuisin olen ollut misellivesi-ihmisiä, osaksi myös sen takia, että olen laiska… 😊

  • Emmi

    Tosi hyvä postaus! Olisi kiva lukea myös huulten hoitamisesta. Itselläni jää huulipuna yleensä meikkilaukkun käyttämättömänä, kun huulet kuivuvat sen alla aivan mahdottomasti. Uskon kuitenkin että vika on käyttäjässä, enkä vain osaa oikein hoitaa ja pohjustaa huulimeikkiä.

  • Tiina

    Heippa! Kiitos ihanasta blogistasi. Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että akne on ihosairaus ja ihon kunto on pitkälti myös geneettinen asia. Vinkeistäsi parhaimmiksi olen kuitenkin todennut hellävaraisen puhdistuksen ja vesikosteutuksen ottamisen mukaan ihonhoitoon. Naamaa en akneihoisena voi jättää missään tapauksessa pesemättä aamuisin, se rasvoittuu yön aikana tihkuvan rasvaiseksi, vaikka olen kokeillut twistbeen rasvaisen ihon tuotteilla pesua. Seurauksena epäpuhtaudet lisääntyivät räjähdysmäisesti. Akne ihosta kärsiville suosittelisin aha – happoja, esim the ordinaryn kasvovesi iltaisin vesikosteutuksen alle on minulle tehnyt ihmeitä.

    • Miia Johansson

      Heippa Tiina! 😊 joo, aknesta en tosiaan tässä postauksessa puhunutkaan tai muutenkaan muista hankalammista iho-ongelmista. Vähän sama juttu aknessa kuin atopiassa, josta itse kärsin.. Sitä ei voi poistaa, mutta oireita voi hoitaa.

  • Eve

    Naisten akne on aina hormooniperäistä, näin ihotautilääkäri kertonut. Jos kärsii aknesta suosittelen varaamaan ajan ihotautilääkärille. Sieltä saa tarvittaessa kunnon lääkehoitoa joka yhdistettynä ruokavalioon ja oikeaoppiseen ihonhoitoon tuo varmasti avun monelle.

  • Anna

    Moi Miia!
    Jätätn nyt tähän postaus aiheen mistä monet, itseni mukaanlukien hyötyisi paljon. Olen hammashoitaja ja käytän työssäni maskia. Kun vaihdan sen päivittäin keskimäärin 16 kertaa niin on sanomattikin selvää, että meikki kuluu päivän mittaan.
    Miten siis meikata aamulla ja korjata kiireisen päivän aikana! Help!!

  • Miukkis

    Moikka! Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi! Tyhmä kysymys, mutta kun olet puhunut noista iholle jätettävistä kasvovesistä. Niin onko kasvoveden tarkoitus ainoastaan kosteuttaa vai myös putsata? Olen aina ajatellut niin, että puhdistan kasvojen suurimmat liat puhdistusmaidolla ja viimeistelen puhdistuksen kasvovedellä. Ja tuntuu että sitä likaa tulee vielä paljon kasvovedenkin jälkeen pumpuliin. Niin onko niin että mieluummin valkkaan toisen aineen puhdistukseen ja kosteutan vaan sillä kasvovedellä lopuksi? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Miukkis! 😊 superhyvä kysymys! Kasvovesiä on myös putsaavia kyllä, kuten ainakin incin mukaan tuo pixin kasvovesi, jonka tuossa aikaisemmin joku mainitsi. Tai se on jopa kuoriva kasvovesi, koska sisältää hedelmähappoa. Mutta siis kasvojen puhdistuksen pitäisi kyllä puhdistaa kasvot liasta kunnolla. Se ei ole tehnyt tehtäväänsä kunnolla, jos likaa tulee vielä pumpulikaupalla. Eli putsari kannattaa vaihtaa tai katsoa käytätkö putsaria oikein ja maltatko pyöritellä sitä kasvoilla niin, että like kunnolla irtoaa. 😊

  • Taru

    Hei! Super selkeä ja hyödyllinen postaus – nää vinkit tulee heti käyttöön. ❣️

    Mainitsemasi tuotteet ovat kohtuuhintaiset, mutta kosmetiikkaan vähän tuhlaavana ihmisenä kiinnostaa tietää, oletko löytänyt vastaavia hyviä tuotteita alle 20e? Olisi kiva saada postaus, jossa esittelet mielestäsi hyviä halvempia ihonhoitotuotteita jotka sopivat opiskelijan budjettiin. 🤩

    Ps. Oletko testannut koskaan happokuorintaa the ordinary aha 30% bha 2% tuotteella?

  • Hansu

    Hei Miia! Ensiksi haluan kiittää sinua tavastasti kirjoittaa sekä antaa inspiraatio kosmetiikan viidakossa 😊 Rehellinen suhtautumisesi inci – listojen sisältöön on erittäin tervetullutta!
    Olen ottanut käyttöön suosituksestasi maitomaisen puhdistusemulsion liian vahvan geelimäisen tilalle. Toivoisin sinulta apua tuotesuositukseen vesikosteutukseen eli kasvosuihkeeseen. Twist Be olisiko ollut suosittelemasi, mutta allergioiden vuoksi en voi käyttää. Pois rajattuna pähkinät, soija, vehnä, maitohappo sekä hajusteet. Omaan itse atooppisen, herkästi reagoivan iho, mikä on taipuvainen epäpuhtauksiin.
    Ihon hoidossa käytän Avenen apteekkikosmetiikan atoopikon ihon sarjaa, mikä puhdistanut ja rauhoittanut atopiaa. Näin ollen pohdin onko LA ROCHE-POSAY TOLERIANE ULTRA 8 DAILY SOOTHING SPRAY tuotteena sopiva vesikosteutukseen? 🤔

    • Miia Johansson

      Heippa Hansu! 😊 Twistbe on siis kauppa, joka myy kosmetiikkaa – ei tuotebrändi. Ja heiltä löytyy todella hyviä tuotteita herkälle ja allergiselle iholle. Esim Flow cosmetics uusi kamomilla kasvovesi tai brändin ruusuvesi on loistavia atoopikolle. Tuo sun mainitsema kasvovesi sisältää pääsääntöisesti vettä ja glyseriiniä ja siinäpä ne hoitavat ainesosat sitten ovat. Tuo lukeutuu niihin höpöhöpö -tuotteisiin.

  • Henna

    Heippa Miia!

    Kyselin aiemmin apuja tähän meikkivoiteen rullautumiseen (NYX born to glow), kun vaihdoin ihonhoito tuotteita. Olen nyt testannut ja tullut siihen tulokseen, että Evolven “True Balance Lotion”, ei sovi tuon meikkivoiteen alle. Se voide aiheutti tuota “hilseilyä”.

    Muuten osaatko suositella jotain muuta päivävoidetta, joka sopisi samalla myös tuon meikkivoiteen alle?

    Kiitos jälleen 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Henna! Okei, hyvä, että löytyi ratkaisu. 🙂 Mun on kyllä tosi vaikea sanoa, että mitkä ainesosat tuossa ei nyt mene yhteen. 🙁 Tässä postauksessa on pari suositusta, mutta tosiaan mulla ei ole tuota kyseistä meikkivoidetta, niin en pysty testaamaan minkä kanssa hilseilee. Ja siis muutenkin mielenkiintoinen asia tuo hilseily, koska mulla ei ole tuollaista koskaan käynyt kuin vain silloin, jos iho on todella kuiva. Enemmänkin rullailua on tapahtunut silikoniprimerin ja vesipohjaisen meikkivoiteen yhdistelmästä.

      • Henna

        Heippa Miia,

        kiitos vastauksestasi. Ajattelin kokeilla vielä tuota rasvaa toisen meikkivoiteen alla, että tekeekö sen alla jotain erikoisuuksia. Ja tuohon hilseilyyn, että ei ole itselläkään koskaan käynyt näin ja ihoni ei ole mitenkään kuiva, joten kuivaksi ihoksi en sitä väittäisi. Enemmänkin tuo “hilse” vaikuttaa ihon lialta 😀

        • Miia Johansson

          Aaa.. nyt taidan tietää mitä tarkoitat tuolla hilseellä. Kuulostaisi siis aika perinteiseltä rullausefektiltä, josta tuossa aikaisemmin puhuin. Eli kaksi tuotetta ei vaan sovi yhteen. Testaa joo eri meikkivoiteen kanssa. 🙂

  • Henriikka

    Kiitos hyvästä postauksesta!😊 Nämä vinkit menevät ehdottomasti testiin. Muutama kysymys heräsi. Miksi kasvovettä ei kannata laittaa pumpulilla kasvoille? Ja voiko öljyä ja kosteusvoidetta käyttää siis kumpaakin? Jos voi, niin kummassa järjestyksessä? Sit vielä seerumista kysymys, missä välissä se laitetaan kasvoille silloin kun sitä käyttää?

    • Miia Johansson

      Heippa Henriikka! 😊 jos käytät puhdistavaa/kuorivaa kasvovettä, niin silloin käytetään pumpulia. Mutta suosittelen käyttämään kosteuttavaa kasvovettä. Jos lautat sitä pumpuliin, niin hyvä tuote menee hukkaan. Se on melkein sama kun laittaisit pumpulilla kosteusvoidetta.. näin kun ajattelee niin se on helpompi ymmärtää. Kasvovesi on siis kosteutustuote. 😊

      Voi käyttää öljyä ja kosteusvoidetta molempia. Itse en ole tosin huomannut mitään eroa siinä laitanko illalla väliin kosteusvoiteen vai pelkästään öljyn. Eli ainakin mulle laadukas öljy riittää mainiosti. 😊

      Riippuu seerumista. Eli ihonhoidossa kaikki menee iholle kevyemmästä raskaampaan. Jos sulla on vesipohjainen seerumi niin ennen kasvovoidetta ja/tai öljyä. Jos taas öljyseerumi niin se tulee viimeisenä.

      Näistä sun kysymyksistä kirjoitin hetki sitten postauksen ja se on tässä: https://miiajohansson.com/2019/11/19/kaytatko-naita-ihonhoitotuotteita-vaarin/

  • Sanni

    Wow Miia, propsit sulle siitä miten jaksat vastata ja auttaa kaikkia niin aktiivisesti 🙂 Nää perusasiat pitäis olla kaikilla tiedossa ja käytössä!

  • Sandra

    Kiitos vinkeistä. Toivepostaus tuoksuttomista tuotteista ihon hoitoon.

    • Miia Johansson

      Jes 🙂 Pistän korvan taakse.

  • Eekke

    Moikka!

    Kiitos selkeästä postauksesta, vinkit menee käyttöön!
    Mitä mieltä oot Hohde-kosmetiikasta, onko siellä hyviä tuotteita ja ovatko ne hyviä kasvoille?

    • Miia Johansson

      Heippa Eekke! 🙂 Oonkin tästä brändistä joiltakin teistä kuullut ja tsekannut tuotteiden incejäkin joskus, mutta en muista mitä niissä oli. Menin nyt tsekkaamaan uudelleen kyseisen firman sivuilta ja olin todella pettynyt, ettei incejä ollut näkyvillä. Eli en itse ostaisi tällaista sikaa säkissä. 🙁

      • Eekke

        On heillä raaka-ainetiedot, ne löytyvät kun klikkaa tuotteesta ja selaa alaspäin 😊

        • Miia Johansson

          Ai katos katos! 😀 Kävin tsekkaamassa incejä ja jotkut ihan jees tuotteita. Aika pitkiä inci-listoja ja aika mielenkiintoista kuinka paljon erilaisia uutteita on mukaan laitettu. En tiedä paljon ne on iholle hyödyksi, kun niitä on niin paljon erilaisia. Aika kalliita tuotteita myös ja samaan hintaan tai edullisemminkin saa mielestäni laadukkaampia tuotteita. Yksi mielenkiintoinen asia on tuotteissa käytetyt eteeriset öljyt. En tiedä vielä paljon eteerisistä öljyistä ja en uskalla oikein sanoa juuta enkä jaata. Mutta sen tiedän, että ne ovat aika helposti allergisoivia ja en itse lähtisi omalla kosmetiikkatietoudella testaamaankaan.

  • Ninni

    Heippa, tosi mielenkiintoinen ja hyödyllinen postaus. Olen aiemmin käyttänyt dermosilin kasvojenpuhdistus tuotteita ja nyt luinkin niiden ainesosia ja sieltähän löytyi näitä mitkä eivät ole hyvöksi kasvoille. Joten täytyy laittaa merkki vaihtoon. Mitä mieltä olet apteekin kasvojen hoito tuotteista esim. Louis widmer, favora tuotteet? Olisivatko nämä hyviä tuotteita kasvoille?

    • Miia Johansson

      Heippa Ninni! 😊 Ostopaikka tai brändi ei kerro tuotteesta oikeastaan mitään. Ikävä kyllä. 😔 aina pitää siis katsoa inci-listaa. Mä suosin itse pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa, koska luonnosta tulee niin paljon tehokkaita raaka-aineita. Ja olen huomannut ihossa myös niin suuren muutoksen.

      Kurkkasin esimerkkinä muutaman Luis Widmerin tuotteen incin ja en henk koht laittaisi kasvoilleni. Putsarissa oli SLSää ja vuoteessa todella vähän hoitavia raaka-aineita, silikonia ja muovia. Jos nyt voin yleistää, niin näin on hyvin monen apteekkituotteen laita. Tosin silti pitää aina katsoa tuotteen inci-lista.

      Mielestäni se on todella harmi, että yleisesti apteekkikosmetiikkaa pidetään jotenkin jollain tapaa parempana kuin muut, vaikka inci-lista sanoo sen totuuden ja totuus ei ole kaunis. 😣

  • Riina

    Hei Miia,

    Olen sinun neuvoillasi saanut paljon parempaan kuntoon, ihon epäpuhtaudet ja rasvoittuminen ovat vähentyneet huomattavasti. Etsin vielä sitä täydellistä päivävoidetta meikkivoiteen alle. Olen testannut apeironin tasapainottavaa päivävoidetta, mutta se ei sopinut minulle. Se kuumotti meikkivoiteen alla ja teki mieli pestä samantien meikit pois.

    Nyt käytössäni on la roche-posay effaclar duo ja se on ok, mutta se imeytyy mielestäni liian nopeasti ja meikkivoide ei asetu sen päälle nätisti. Päivän mittaan t -alue alkaa kiiltää.

    • Miia Johansson

      Heippa Riina! 🙂 Onpa ihana kuulla! <3 Harmi, jos tuossa Apeironissa on jotain mikä ei sovi sulle. Mun pitikin heti mielenkiinnosta mennä tsekkaamaan tuon voiteen inci, jota käytät. Se on siis pääsääntöisesti vettä glyseriiniä ja silikonia, eli eipä siis kovin hoitava. Mulla on erilaisten voiteiden kokeilu vielä tässä kesken, mutta sellaista postausta on siis vielä tulossa, jossa kerron mun suosikkikosteusvoiteista. 🙂

      • Riina

        Jes! Jään odottamaan postausta 😊❤️

  • Iida

    Olipas hyödyllinen ja hyvä kirjoitus! 😊👍🏻 Paljon olikin jo tuttua, mutta myös uusia juttuja!

    Itse en voi käyttää ollenkaan tuoksullisia tuotteita ihonhoidossa. Mulla on tällä hetkellä käytössä Origins-merkin puhdistusöljy, se hieman tuoksuu, mutta sitä voin käyttää koska tuoksu ei jää iholle. Kosteusvoiteet (L300) ja kasvovesi (LV) ovat tuoksuttomia.

    Mutta onko näistä tuoksuttomista tuotteista mihinkään vai meneekö ihan höpöhöpö-kategoriaan? Olen miettinyt myös L300-merkin uuden kasvoöljyn hankintaa, mutta en ymmärrä inci-listasta mitään…

    Olen kyllä saanut vinkeilläsi ihoani parempaan kuntoon, vaikka kaikkia vinkkejä en voikaan kokeilla/ottaa käyttöön tuoksujen vuoksi.

    • Miia Johansson

      Heippa Iida! 🙂 Mun pitäisi nähdä tuotteiden inci-listat, että osaisin jotain sanoa. Laitoin juuri Instagramin stooreihin inci-listan lukemisesta ja juurikin kasvoöljyn incin lukemisesta tietoa. Twistbeltä kannattaa kurkkia tuoksuttomat tuotteet. Ne on siellä ihan omassa kategoriassaan. 🙂

  • M

    Hei,

    Lähteekö tuolla tämän hetkisellä meikinpoistotuotteellasi silmämeikki? Vedenkestävä ripsari ja luomivärin pohjustusaine? Olen aika uusi tässä koko ihonhoitojutussa, jossa käytetään enemmän tuotteita kuin vain kosteusvoiteita, joten olen kyllä aika hukassa vaikka kuinka yritän lukea postauksia 😀 Tällä hetkellä käytän kaksoispuhdistusta käyttäen aiemmin suositeltuja tuotteita tai hyviä arvosteluita saaneita, vaikken ihan ymmärrä niiden koostumusta ja sopivatko ehkä yhteen.

    Mistä siis tiedän onko kasvovesi iholle jätettävä? Ja jos se on puhdistava kasvovesi niin silloin se pestään pois? Nyt kun rupesin miettimään, ostamissani kasvovesissä ei ole koskaan lukenu kuvauksessa onko ne iholle iholle jätettäviä vai ei.

    Onko sinulla suosituksia (tai muilla) millainen ihon puhdistus on hyvä päiville jolloin urheilee? Joskus kasvoja pitää pestä useammin päivässä, onko kannattavaa läträtä koko rutiini joka kerta läpi vai onko kasvojen iholle parempi lyhyempi rutiini?

    Kiitos tämän blogin pitämisestä, tekee edes vähän helpompaa tässä ihonhoito suossa taivaltamisen 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa M! 🙂 Lähtee joo silmämeikki. Tuote laitetaan kuiville kasvoille ja pyöritellään iholla niin pitkään, että kaikki meikki on liuennut. Kärsivällisyyttä tarvitaan hieman. 😉 Itse käytän vielä toiseen vaiheeseen maitomaista putsaria tai hellävaraista Huxleyn putsaria, koska mun iho tukkiutuu helposti ja haluan varmistaa, että kaikki on lähtenyt. Mutta riittää tuo Evolve yksinään. Lisää voit lukea sivupalkin ihonpuhdistuskategoriasta. 🙂

      Koita miettiä ihonhoitoa yksinkertaisesti. Eli puhdistus, kasvovesi ja kosteusvoide/öljy. Eli kolme vaihetta. Ja nämä tuotteet kun valitsee oman ihotyypin mukaan, niin pääsee niin pitkälle ettei välttämättä tarvitse muuta.

      Kasvovettä ei siis koskaan pestä pois. Puhdistava kasvovesi laitetaan pumpulille ja pyöritellään iholla. Kosteuttava taas laitetaan suoraan iholle. Mutta itse en käytä puhdistavaa kasvovettä kuin töissä asiakkaisen kanssa, kun pyyhin heidän kasvot ennen meikkiä.. en voi tietää mitä heillä on iholla ja haluan varmistaa puhtaan pohjan. Mutta ihan peruskäyttöön suosittelen suoraan kosteuttavaa tai siis sellaista, joka laitetaan suoraan kasvoille jasisältää raaka-aineita juuri sun iholle.

      En pesisi kasvoja kuin kerran päivässä, koska se on kasvojen iholle aika rankka. Muuten voit pyyhkäistä kasvot kasvovedellä. Puhdistava kasvovesi on taas usein erilaisia happoja sisältävä ja sitäkään ei saisi käyttää montaa kertaa päivässä tai se voi alkaa kuivattamaan. 🙂

  • Tk

    Moikka!
    Tämä inci listojen avaaminen on käynyt kiinnostamaan kovasti. Luulin käyttäväni couperosa/herkälle iholle sopivaa putsaria la roche posaylta, mutta niin vain sekin sisälsi sls:ää. Ja ihme ettei poskien punoitus/näppyisyys ollut kadonnut minnekään.. Vaihtoon! Olisi myös kiva tietää että mikä tekisi kasvovoiteen sisällöstä hyvän ja toimivan? Mitä ne hoitavat aineet listan alussa tulisi olla?

    • Miia Johansson

      Heippa Tk! 🙂 Joo siis se on aivan käsittämätöntä, että mainospuheisiin voi laittaa kosmetiikan osalta ihan mitä vaan. Vitsit mikä kohu syntyisi, jos McDonalds alkaisi mainostaa hampurilaisiaan hyväksi osaksi terveellistä ruokavaliota.

  • Jenna

    Hei. Mulla on todella hankala iho. Olen syönyt nyt kaksi antibioottikuuria hormonaaliseen akneen. Nyt kuuri loppui ja iho menee taas kurjaan kuntoon :/ iho on osan kuukaudesta ihan hyvä, mutta osan ajasta tulee tosi pahoja ja “syviä” finnejä joiden parantuminen kestää ikuisuuden. Mulla on lääkärin määräämänä myös acnatac voidetta, mutta se kuivattaa niin kovin että käytän vain finneille. Ihoni on myös todella pinta kuiva ja esim nenän iho on tosi kuiva ja oikein kuoriutuu. Samalla iho myös rasvoittuu. Käytössä mulla on nyt Bentonin Honest Cleansing Foam, madara kosteuttava kasvovesi, benton high content Lotion ja muistaakseni jojoba öljy. Niin ja meikit pesen ensin kicksin puhdistus öljyllä+ konjac sienellä. Löytyy myös apeironin sitä tea tree öljyä. Ostin nyt Flow Cosmeticsin ruusunmarjahoitoöjyn. Välillä ostin mossan ja madaran jotain epäpuhtaalle iholle tarkoitettuja kasvovesiä, mutta tuntui että tarvin kosteuttavampaa kiristäville kasvoille. Olisko sulla antaa mitään tuotevinkkejä tai onko joku käyttämistäni ehkä epäsopiva? Tarvisin myös uuden kasvovoiteen kun edellinen loppuu juuri, vinkkejä?

    • Miia Johansson

      Heippa Jenna! ❤️ Voi ei.. tosiaan näin aika usein käy aknen kanssa lääkekuurin jälkeen. Mitä tulee ihonhoitoon, niin ikävä kyllä tuo Benton on sulle liian pesevä. Tarvitsisit jotain hellävaraisempaa. Lisäksi kasvovedessä olisi hyvä olla antibakteerisia raaka-aineita, mutta tosiaan ei missään nimessä alkoholia, joihin usein epäpuhtaalle iholle tarkoitetuissa törmää. Mutta ihonhoito ei nyt välttämättä riitä sun iho-ongelmiin ollenkaan, vaikka sekin pitää pistää kuntoon. Eli ihonhoidossa ongelmaiholla on todella tärkeää tietää mitä raaka-aineita iholle laittaa. Suosittelen lämpimästi Twistben sisäisen ihonhoidon valmennusta. Säästät myös siinä, ettei sun tarvitse enää kokeilla ja testailla tuotteita. ❤️

      • Jenna

        Osaisitko vinkata mitään kasvojen puhdistusainetta?

        • Miia Johansson

          Joo 😊 jos siis kasvoille tarkoitat, niin tämän postauksen kohdassa nro 2. 👌

          • Jenna

            Hei, oletko testannut Olivia Kleinin tai Apeironin kasvojen putsareita? Oisko niillä mitään hyviä?

          • Miia Johansson

            Heippa Jenna! 🙂 En ole testannut, koska käytän lähes joka päivä meikkiä ja en saa niin hyvin meikkiä pois noilla maitomaisilla putsareilla. Mutta siis laadukkaita merkkejä ovat molemmat. 🙂

  • Em

    Vitsit kun löytyisi omalle iholle sopivat tuotteet, joissa lyhyet inci-listat. Mulla on erittäin herkkä, pintakuiva ja rasvainen akneiho. Nuoruudessa koitin hoitaa ihoani aknetuotteilla, ei vaikutusta. Muutama vuosi sitten otin käyttöön korealaisen kosmetiikan ja hoidin ihoani aktiivisesti, ei vaikutusta. Sitten siirryin luonnonkosmetiikkaan ja tilasin Twistbeltä tuotteita, ei vaikutusta. Sitten vielä Whamisa säännölliseen käyttöön, ei vaikutusta puolen vuoden aikana. Sitten Mary Kayn konsultti sai houkuteltua mut kokeilemaan heidän tuotteitaan ja hän oli vakuuttunut, että ihoni kaipasi kuivan/normaalin ihon tuotteita. Otin ne käyttöön ja tadaa, rasvaisuus ja finnit hävisi. Mua häiritsee tässä se, että Mary Kayn tuotteiden inci-listoja on todella vaikea löytää, joten mulla ei ole hajuakaan mitä tököttiä kasvoilleni päivittäin laitan. Tässä käyttämässäni hoitosarjassa ei ole edes kasvovettä, pelkästään putsari ja kosteusvoide. Todella hämmentävää ja häiritsevää. 😅 Ihanaa olisi, jos saisin kasvoni samaan kuntoon luonnonkosmetiikalla.

    • Miia Johansson

      Heippa Em! 🙂 Hmm.. no onpa kökköä. Varmasti asiantuntija osaa sua parhaiten juurikin auttaa, jos näkee sun ihon. Eli suosittelen käymään Twistbellä, jos haluat kokeilla vielä luonnonkosmetiikkaa. Voi olla tosiaan, että sulla oli aikaisemmin väärän ihotyypin tuotteet testissä. Heiltä voi kyllä myös kysyä asiasta.

  • Tea

    Hei Miia!
    Olen sinua todella pitkään seurannut ja nyt ensimmäistä kertaa ajattelin kysyä apuja.
    Taustalla mulla on todella paha atopia kasvojen iholla, iho oli vuosia röpelöinen, kiljuvan punainen ja silmäluomet ja kaulan alue olivat auki ja hieman “arpisetkin” tilanteen helpotettua.
    Nyt vuosia olen saanut “nauttia” sekaihosta, jossa silmäluomet ovat herkät ja suun alue herkästi pintakuiva varsinkin talvella.
    Meikkaan harvoin ja käytössä kasvojen puhdistukseen on ollut laponien se maitomainen putsari jo pitkään, aamuisin huutelen ihon vedellä.
    Aloitin vajaan vuosi sitten minipillerit ja se toi mukanaan leukapieliin aknenäppyjä joiden kanssa pärjään, mutta tämä ihon rasvaisuus! Hyvänen aika. Otsalta, nenältä ja poskipäiltä saisi voideltua tarvittaessa vaikka mitä, lisäksi kosmetologi kertoi kasvojeni ihon olevan todella mustapäinen, eli tukossa kokonaan. Eikä ihoa kiristele näiltä osin ollenkaan.
    Tilasin hetki sitten laponielta öljyputsarin ja lisäksi kaksoispuhdistukseen heidän geeliputsarin.
    Onko muuta jota voisin huomioida tilanteessa, ettei naaman rasvaa tarvitsisi paperilla pyyhkiä jatkuvasti iltapäivällä/illalla. Eikä tietysti meikitkään pysy tällaisella iholla.
    Kiitos avusta, teet arvokasta työtä.

    • Miia Johansson

      Heippa Tea 🙂 Onpa tylsää, että sun iho on tehnyt tuollaisen hieman hankalan täyskäännöksen. 🙁 Koska kyse on hormonaalinen, niin en uskalla nyt suorilta käsin sanoa, onko mitään tehtävissä ihonhoidon puolella. Siksi suosittelen laittamaan kysymystä Twistben chattiin heidän sivuillaan. Sulla kuitenkin tämä ulkoinen ihonhoito tuntuu olevan kunnossa. Toki siihen voi tehdä pieniä muutoksia, mutta en tiedä tekeekö se niin suurta eroa.

  • Tea

    Niin ja ihonhoidossa on käytössä lisäksi laponien balancing essensäce mist kasvovesi ja heidän softening face kasvoöljy sekä forever merkin kosteuttava kasvovesi ja kasvoöljy vaihdellen (näissä pitäisi olla hyvät raaka-aineet myös).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram