Samalla tuotteella parempi lopputulos – MEIKKIVOIDE

05.09.2019

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Tämä voi olla yllättävää, mutta meikkipohja on meikkaamisessa yksi vaikein asia. Myös moni ammattilainen kamppailee alkuun sen kanssa, että saa tarpeeksi ohuen meikkipohjan, mutta kuitenkin tasoitettua ihonsävyn juuri niin, ettei punaisuus paista läpi. Kaikista eri meikkauksen osa-aluesta tämä on myös se, jossa näen eniten ylilyöntejä. Niistä pahin on ehkä mahdollisimman peittävän ja matan lopputuloksen saaminen. Meillähän ei kenelläkään ole sellaista ihoa luonnostaan. Ihon pitäisi näyttää iholta, mutta vain sen paremmalta versiolta.

VÄÄRÄ TAPA

  • POHJUSTUS: Täysin kuivalle iholle meikkivoiteen levittäminen. Eli sellaiselle iholle, johon kosteusvoide on jo täysin imeytynyt.
  • MEIKKIVOIDE PISTEINÄ KASVOILLE: Youtubessa näkee sitä, että meikki levitetään pisteinä iholle ja sen jälkeen se painellaan usein Beauty Blenderillä tasaiseksi kerrokseksi. Näin tulee hyvin paksu meikkipohja, koska meikkivoiteen määrää on hyvin vaikea määritellä. Meikkivoidetta ei usein tarvitse paljon varsinkaan silloin, jos se on kovin paksua. Alla olevassa kuvassa näette minkä näköisiksi ihohuokoset menee, jos meikkivoidetta on liikaa.
  • PUUTERILLA KIINNITTÄMINEN: Puuteria jokapuolelle kasvoja. (Huom! Tämän tekisin vain, jos tekisin meikkiä esim. televisioon tai lavalle)
  • KUVAESIMERKIT: Liian paksu kerros meikkivoidetta kiinnitettynä kunnon puuterimäärällä korostaa ihohuokosia. Ohuen ohut kerros meikkivoidetta ja minimaalisesti puuteria näyttää oikeasti iholta.

  • MEIKKIVOITEEN SÄVYN YHTEENSOPIVUUS IHOON: Jos katsot, että meikkivoide sopii hyvin ihosi sävyyn ainoastaan leukaperissä, niin voi meikkivoide olla sinulle aivan väärän sävyinen. Tässä täytyy katsoa kokonaisuutta. Voi olla, että kasvosi ovat paljon vaaleammat kuin muu kroppa ja silloin sinun tarvitsee valita tummempi meikkivoide. Talvella taas moni on hyvin vaalea, mutta kasvot silti punaiset – tämä saattaa hämätä valitsemaan liian tumman meikkivoiteen.
  • KUVAESIMERKIT: Alla näet kaksi kuvaa, jotka on otettu vierekkäisinä päivinä. Vaikka meikkivoide näyttäisi olevan kummassakin sopiva myös dekolteelle, niin toisessa se on kuitenkin liian vaalea. Tummempi meikkivoide tekee paljon eloisammaksi ja virkeämmäksi.

LUE MYÖS: KUINKA VALITA OIKEA MEIKKIVOIDESÄVY?

OIKEA TAPA

  • POHJUSTUS: Itse en käytä primereita, koska ne sisältävät pääsääntöisesti vaan erilaisia silikoneja, joita löytyy jo itse meikkivoiteestakin, jos on kyse synteettisestä meikkivoiteesta. On kuitenkin hyvin tärkeää pohjustaa iho omalle ihotyypille tarkoitetuille kasvojenhoitotuotteilla. Ihon tulisi jäädä hitusen tahmeaksi kosteusvoiteesta, jotta meikkivoiteesta tulee kaunis.
  • SIVELTIMELLÄ LEVITTÄMINEN: Nämä ovat tietenkin käsialakysymyksiä, mutta itse saan ohuen meikkivoidekerroksen *kabuki-siveltimellä. Työstän meikkivoiteen ensin kämmenselällä siveltimeen ja lisään meikkivoidetta kasvoille lyhyin vedoin ja yksi alue kerrallaan.
  • PUUTERILLA KIINNITTÄMINEN: Tästä olette varmasti yllättyneitä: en kiinnitä meikkivoidetta puuterilla. Oikeanlainen ihonhoito, tarpeeksi ohut meikkivoidekerros ja omalle ihotyypille valittu meikkivoide pitävät meikkipohjan kauniina. Käytän puuteria vain siihen, että vien epätoivotun kiillon pois kasvojen keskiosista. Muissa kasvojen osissa annan ihon hehkua.
  • Jos meikkivoide ei tunnu menevän iholle kauniisti ja jää kiinni kuiviin kohtiin, voi kuorinta olla paikallaan. Oma tämän hetken luonnonkosmetiikkalemppari on *Bybi Prime Time.

POSTAUKSEN MEIKKI (viimeinen kuva)

Silmissä käytin Smashboxin pientä *Photo Edit Eyes Shadow Trioa sävyssä Holy Crop. Tässä kolmen luomivärin paletissa on ehkä upein burgundin punainen luomiväri ikinä! Huulissa on Physicians Formula huulipunaa sävyssä Tu-Lip Treatment (saatavuus Citymarket), joka sopii ruskettuneelle tai keltaiseen taittavalle iholle. Poskilla on reilusti Smashboxin poskipunaa merkin Cali Kissed uutuuspaletista. Korvikset on Vintage-löytö Porvoon Niin Mua -liikkeestä.

  • Kreetta

    Nyt on mennyt perille se kosteutuksen tärkeys😁. Iho ei kiristä meikki voiteen jälkeen ja näyttää hyvälle. Nyt kun oikein alkanut tutkailla naisten kasvoja,niin monella on liian vaalea ja paksu kerros meikki voidetta. Myös poskipunaa ei uskalleta käyttää,itse kuuluin aikaisemmin tähän ryhmään. Ehkä vieläkin enemmän voisi laittaa punaa . Sulla on kauniit korvikset.

    • Miia Ezen

      Jee Kreetta! Ihana kuulla! <3 Ja se on totta, että monella on joko liian paksu meikkivoidekerros tai ei meikkivoidetta ollenkaan. Sinänsä jokainen saa tehdä niin kuin haluaa, mutta olisi ihanaa auttaa nämä meikatut naiset saamaan ihonsa kuulaammaksi. <3

  • Jossu

    Kiitos jälleen hyvästä postauksesta. Muistaisitko mikä meikkivoide ja sävy sulla on tuossa oikea sävy -kuvassa? 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Jossu! Mulla on siinä Sensain Flawless meikkivoidetta sävyssä Neutral Beige. 🙂

  • Heidi

    Tuo meikkivoiteen sävyn valinta on sellainen asia, että monesti ammattilaisetkin valitsevat asiakkaalle väärän sävyn. Nimittäin itse olen esimerkiksi ostanut joskus vuosia sitten eräästä tavaratalosta Estee Lauderin Double Wear-meikkivoiteen ja myyjä valitsi minulle sävyn 1N1. Se osoittautui sitten käytössä aivan liian vaaleaksi ja teki minusta kuolleen näköisen 🙁 Myöhäistähän se enää siinä vaiheessa oli. Tämän jälkeen olenkin sitten ottanut tavaksi pyytää pienen testerin. Tuo hutiostos vaan harmittaa vieläkin NIIN paljon. Totta kai meikkivoide tuli kuitenkin käytettyä kun miksasin siihen toista, tummempaa meikkivoidetta. Mutta harmitti vain tuo miksailu ja ylimääräinen säätö 🙁

    Ja hyvin, hyvin usein olen edelleenkin törmännyt vastaavanlaiseen eli myyjät väkisin ovat valitsemassa minulle aivan liian vaaleata meikkivoidetta.

    • Miisu

      Mulla vähän samantapainen kokemus. Nykyään jos menen liikkeeseen meikkivoide ostoksille ja näen että myyjällä itsellään vääränvärinen-tai sävyinen meikkipohja pyydän reilusti parista sävystä testeriä. Jos myyjä ei ole osannut valita aamulla oikeansävyistä meikkivoidetta itselleen miten ihmeessä minä luottaisin että hän osaa tehdä sen minulle. Välillä näkee aika hurjannäköisiä pakkelinaamoja.

      Itse olen oppinut iän myötä keventämään meikkipohjaa. Vaikka kärsin yhä nelikymppisenä iho-ongelmista iho näyttää silti kauniimmalle kun levittää ohuemman kerroksen. Kiitos monista hyvistä vinkeistä😊

    • Lillamyyy

      Itse olen hutiostosten tapauksessa (niitä on valitettavasti sattunut) sekoittanut liian vaaleaa meikkivoidetta toisen, tummemman kanssa. Ja taidetaan myydä niitä vaalennus/tummennustippojakin? Ehkä näistä olisi hyötyä, ettei mene hukkaan arvokas ostos!

      • Lillamyyy

        Minulta meni Heidi jotenkin tuo seuraava lauseesi ohi kännykällä selatessa.. 😀 eli samat jipot on ollut sielläkin käytössä

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! 🙂 Tuo on niin totta. 🙁 Oon huomannut, että usein kaupan valot ja myös se, että itsellään on jo valmiiksi meikkivoidetta vaikuttaa asiaan. Itsekin valitsen kaupassa väärin itselleni. Onnistun nettitilauksissa paljon paremmin. 🙂 Kirjoitinkin tästä uusimmassa postauksessa, jossa kirjoitin meikkivoiteista sekaiholle: https://miiaezen.com/2019/09/09/paras-meikkivoide-sekaiholle-x4/

      Tuo 1N1 on kyllä todella vaalea sävy ja vaan harva on noin vaalea edes talvella. 🙁

  • Kaisu

    Jaiks. Mä yritän sitkeästi levittää meikkivoiteen sormin. Ihan sen takia, että koen sudit ja sienet epähygieenisiksi ja itseni tuntien, en niitä jaksaisi joka käyttökerran jälkeen pestä.

    • Miia Ezen

      Heippa Kaisu! 🙂 Ei meikkisiveltimiä tarvitsekaan pestä kuin kerran viikossa, jos et käytä niitä muille. <3

  • Heidi

    Hei Miia! Kiitos jälleen hyvästä postauksesta. Osaisitko suositella ohutta ja mahdollisimman keltapohjaista meikkivoidetta? Ihoni on hyvässä kunnossa (valovaurioita lukuunottamatta) ja olen käyttänyt macin face&body sävyssä C1 sekä C2. Tykkään kevyestä ja kuulaasta lopputuloksesta, mutta sävy tulisi olla keltaisempi, jotta sopisi kokonaisuuteen – juurikin käsiin ja dekolteelle. Kiitos paljon jo etukäteen! ☺️

  • Laura

    Kiva postaus – kiitos.

    Koskeeko kaksi ekaa vinkkiäsi myös BB-voidetta?

    Meikkivoiteita en ole oppinut, enkä tottunut käyttämään, juuri siksi kun ne ovat aina näyttäneet ihollani “maskilta” ja liejuuntuneet nopeasti. Ehkäpä olleet vääränlaisia iholleni.

    Ihoni on muuten kunnossa, mutta couperosaa on poskipäillä, siitäkin huolimatta käytän BB-voidetta. Onko se sun mielestä vetistä, jonka laittaisit sormin? Otsaan ja nenälle levitän sormenpäillä, mutta poskille ja leukaperiin painelen (imeytän) voiteen kämmenillä, samaan tyyliin kuin hoitonesteetkin. Itse koen, että saan siten ohuen ja kuulaan. Mutta haluan kuulla mielipiteesi. 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 🙂 Riippuu todella paljon BB-voiteen kootumuksesta. Niitä kun on paljon paksumpia ja vetisempiä. BB-voide on siis sinänsä sama kuin meikkivoide, mutta se sisältää vaan ihoa hoitavia ainesosia. Eli jos on vetisempi koostumus niin hyvin voi levittää sormin, jos lopputulos on kaunis. Vain lopputuloksella on tässä merkitystä. 🙂

  • Katriii

    Ei sinällään liity aiheeseen, mutta mietityttää. Jos pitäisi valita vain yksi luomiväripaletti, jota pitäisi käyttää ainoastaa. Minkä paletin valitsisit?

    • Miia Ezen

      Heippa Katriii! 😊 Tosi vaikea, mutta uskoison sen olevan Anastasian soft glam, koska siinä on myös musta luomiväri, jota Norvinassa ei ole. Myöskin Soft Glamissa on kauniit roosan sävyiset luomivärit ja myös oranssiin taittavat. Toisaalta taas Norvinassa on paremmat helmiäiset. Valitsisin silti Soft Glamin. 🤔😃

  • heijander

    Kiitos tästä sun “Samalla tuotteella parempi lopputulos”-sarjasta, postaukset ovat olleet todella mielenkiintoisia ja ainakin minua ne ovat auttaneet paljon! Näin netissä jo mainoksia tämän vuoden The Body shopin joulukalentereista, josta tuli mieleeni että olisi mahtavaa jos pystyisit joskus kokoamaan kosmetiikka-aiheisen joulukalenterin sun lempituotteista. Vähän niin kuin tekemäsi kauneusboksi, mutta isompana ja luukuilla varustettuna 🙂

    • Miia Ezen

      Ihanaa kuulla, jos tästä on ollut apua. 😍 Siis joulukalenteri olisikin aika ihana tehdä.

  • Katri

    Miten puuterimaisen meikkivoiteen saa häivytettyä kauniisti mikäli ihoa ei puuteroi meikkivoiteen jälkeen?

    • Miia Ezen

      Heippa Katri! 🙂 Tarkoititkohan mahdollisesti puuterista aurinkopuuteria tai poskipunaa? 🙂 Laitan molemmat iholle painellen enkä vetäen tai pyörittäen. Jos jostain syystä nämä eivät mene iholle kauniisti, niin otan meikkivoidesiveltimen apuun ja sillä tasoittelen – ilman meikkivoidetta siis. Tähän oikeastaan jokaisen pitää löytää se oma tapa ja mikä itselleen toimii. 🙂

  • Merja

    Ihmettelin tänään äidin kylppärissä, miksi hänellä on lumenen cc-meikkivoidetta medium sävyssä, vaikka hän on mielestäni yhtä vaalea kuin minä ja itse olin arponut samaa voidetta juuri, että otanko ultralight (edellinen tuubi oli tätä, käytin sitä sekoitettuna mossan sävytettyyn 365 day sunscreen aurinkovoiteeseen) light vai fair ja uskalsi n ottaa lightin mutten fairia. No sattui olemaan kasvot meikittömät, niin testasin sitä mediumia äitiltä, mitä olin pitänyt ihan *****. Ei se näyttänytkään tummalta kasvoilla! Oon näyttäny varmaan ihan geishamainokselta sen ultralightin kanssa… Kaulaa tummempi sävy kyllä on. Ehkä oikea sävy ois mulle fair?

    • Miia Johansson

      Heippa Merja 🥰 Kaikella rakkaudella jouduin editoimaan sun kommentista pois tosi epäsopivan n-sanan, jota ei missään nimessä saa enää käyttää. Toivottavasti ymmärrät. ❤️

      En oikein osaa sävyihin kommentoida näkemättä sunnihon sävyä. Mutta on totta, että moni valitsee itselleen helposti liian vaalean sävyn varsinkin jos testaa tuotetta kädelle, joka on usein vaaleampi kuin kasvot. Ja aina parempi, että meikkivoide on hieman liian tumma kuin hieman liian vaalea. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram