Meikkivoide pintakuivalle iholle (ja akneiholle)

05.10.2019

*Sisältää mainoslinkin.

Meikkivoideasioissa pintakuiva ja akneiho ovat samalla lähtöviivalla. Näissä molemmissa on nimittäin meikkivoiteen suhteen yksi yhteinen ongelma: Miten meikkivoiteen saa näyttämään kauniilta niissä kohdissa, joissa epätasaisuutta esiintyy.

PINTAKUIVUUDESTA JA AKNESTA EROON

Akneihon hoitoon en ota itse kantaa, koska siihen pystyy hyvin rajallisesti vaikuttamaan kosmetiikalla, sillä syyt ovat usein hormonaalisia. Parhaat vinkit siihen löydät *Twistbeltä osiossa: Hormonaalinen akne – Mistä se johtuu ja mitä tehdä, kun kaikki on jo kokeiltu.

Pintakuivuudesta voin kuitenkin auttaa pääsemään eroon, koska olen sen itse tehnyt sekä auttanut monia teistä tekemään saman. Useimmiten pintakuivuus johtuu vain vääristä pesutottumuksista ja iholta puuttuvasta kosteudesta. Kosteudella en siis tässä tapauksessa tarkoita kosteusvoidetta. Voit lukea ohjeet ihon pesuun TÄSTÄ ja oikeanlaiseen kosteutukseen TÄSTÄ. Joillekin voi olla jo tylsää, kun hoen noita samoja ihonhoitoasioita viikosta ja kuukaudesta toiseen, mutta ette arvaakaan kuinka monella ihonhoito on retuperällä.

Pintakuivuus ei tosiaan ole ihotyyppi ja siksi voi olla hankalaa valita meikkivoidetta tämän kaltaiselle iholle. Pintakuivuutta voi nimittäin ilmentyä niin kuivalla kuin rasvaisellakin iholla ja kaikilla muillakin ihotyypeillä. Tämän vuoksi suosittelen aina hoitamaan pintakuivuuden pois alta, koska se on yllättävän helppoa. Tämän jälkeen vaihtoehdot meikkivoiteiden suhteen lisääntyvät huomattavasti.

MEIKKIVOIDE IHOLLE, JOSSA EPÄTASAISUUKSIA

Jos kuitenkin pintakuivuus tai akne vihoittelee, niin meikkivoiteen pitää olla koostumukseltaan kermaista, jotta se istuu iholle kauniisti. Olen koittanut löytää tähän kategoriaan lisää meikkivoiteita, mutta aina vaan nämä seuraavat kaksi tulevat mieleen. Ne ovat takuuvarmoja!

EDULLINEN VAIHTOEHTO *Milani Conceal + Perfect meikkivoide on on pyörinyt blogissani jo vuosia. Se on yksi harvoista meikkivoiteista, joka istuu kauniisti melkein iholle kuin iholle. Se sopii jopa aikuisille naisille, jos koostumusta keventää kosteusvoiteella. Tämä meikkivoide on kasvoillani tämän postauksen kuvissa ja kuten näkyy niin se on melko peittävä. SÄVYVALINNOISTA: 00A porcelain supervaalealle lumikille, 00 light natural talvi-iholle, 01 creamy vanilla hitusen päivettyneelle, 02 natural ruskettuneelle. Itselläni on kuvassa 01 creamy vanilla.

EDIT. 26.2.2021 Make Up Store Sculpt Excellence oli yksi vaihtoehto, mutta sen tuotanto on lopetettu.

POSTAUKSEN MEIKKI

Luomiväreinä käytin vanhaa tuttua *Anastasian Norvina-palettia ja glitter on luomella lemppari *Smashit glitter-paletista. Glitterin alla tietenkin *NYXin glitterprimeria. Korvikset on ostettu Zalandolta.

P.S. Koska itse en ole löytänyt uusia meikkivoiteita pintakuivalle enkä myöskään akneiholle, niin ehkä teillä on jotain hyviä löytöjä. Kertokaa siis ihmeessä omista suosikeista näille kahdelle ongelmaiholle.

  • Emilia

    Mulle poksahti kasvoille aikuisiän akne muutama vuosi sitten. Sain lääkäriltä onnekseni reseptin Isotretionin lääkeeseen, joka oli mun pelastus, mutta kuivatti ihoa kovasti. Ois voinu kuvitella, että kuivalle iholle tarkoitetut kosteuttavat meikkivoiteet ja ohuet koostumukset ois toiminu hyvin, mutta kokeilemani tuotteet ei toiminu mulla, kunnes sitten tartuin Estee Lauderin Double Weariin, jolla olin pakkeloinu naamaa myös sillon kun iho oli räjähdyspisteessä. Double Wear tuskin ois toiminu sellaisenaan, mutta sekoitin sekaan Lumenen sävyseerumia ja tämä toimi aivan täydellisesti! Oon käyttäny tätä komboa senki jälkeen kun iho on saanu kosteuttaan takaisin. Meikkivoiteelle saa sävyseerumista ihanaa kuulautta, mutta samalla Double Wear antaa sille kestävyyttä. Suosittelen testaamaan 🙂

    • Miia Ezen

      Joo loistavaa sekoittaa kahta eri tuotetta! 😃 Tosiaan muuten tuo Estee Lauder on kuivalle ja pintakuivalle hieman liian ytyä. 😊

  • aukku

    Viimeksi kun testasin Sculpt Excellencen Cornia, oli se todella oranssi 😳 sävyero Cottonin ja Cornin välillä oli ihan yö ja päivä. Cotton on itselleni aivan liian vaalea ja Corn oli taas aivan liian sävyä Trump. Voi kun löytyisi itselle joskus oikea sävy edes jostain meikkivoiteesta.

    • Inkkuli

      Kannattaa testata sävyä Cashew. Itselleni myös Corn olisi ollut aivan liian oranssi ja Cotton liian vaalea. Cashew taas ollut aivan nappi valinta 😊 Muutenkin ihan paras meikkivoide omalle iholleni!

  • Piiahannele

    Hei Miia, anteeksi, kysymykseni ei liity juuri tämän postauksen aiheeseen, mutta kaipaan APUA. Sinulla nimittäin näyttäisi olevan samantyyppiset hiukset kuin minulla (ei hirveän paksut, ehkä ennemmin hentoiset kuin vahvat, vaalennetut jne.), joten kysymys 🙂. Minkälaista hiustenhoitorutiinia ja tuotteita käytät, että hiuksesi pysyvät kunnossa, mutta ei lähmäisenä? Minulla on ongelama, että aina pesun jälkeen heti seuraavana päivänä hiukset ovat varsinkin alemmista kerroksista ihan limppisen näköiset 🤔 😧. En laita hoitoainetta hiuspohjaan, huuhtelen mielestäni hyvin…laitan jätettävää hoitoainetta (samalla muotoilutuotterna käyvää esim. Olaplex nro 6) tosi vähän, en alle ollenkaan….mutta silti käy noin. On kuitenkin käytettävä huuhdeltavaa hoitoainetta ja jotakin jätettävääkin, jotta vaalennetut ja hauraat hiukset saa sitten selviksi ja pinnan jotenki sileämmäksi. Onko ainut keino heti ottaa kuivashampoo käyttöön🤔? Sinulla ei näytä hiukset koskaan likaisilta, niin siksi haluaisin vinkkejäsi – kiitos paljon 😘!

  • Anna

    Ei hirveen peittävä mut kokeilin just Madaran uutta meikkivoidetta ja se vaikuttaa tosi hyvältä parin kokeilukerran jälkeen (pintakuivalle, akneiholle ei oo kokemusta) ☺️

  • Emppu

    Fenty beautyn meikkivoide sopii omalle akne ja ruuusfinni iholle tosi hyvin sekä too facedin born this way. Kummassakin meikivoiteessa kannattaa huomioida kasvojen kuivien kohtien hyvä kosteutus. Sitten vuorostaan rasvaisilla kohdilla matta primer. Näiden jälkeen meikkivoide on upean näköinen 😊👌

  • Milou

    Voisin vinkata Kicksin Perfecting base -meikkivoidetta sekä akneiholle, että pintakuivalle. 🙂 (itselläni ollut kumpaakin ongelmaa taannoin)
    Koostumus on voidemainen ja siinä on mukana hyaluronihappoa ja tuntuukin hieman kosteuttavalta. Se on puolipeittävä, eikä ihan matta, joten lopputulos näyttää raikkaalta, vaikka peittääkin aika kivasti. Kicksin sivuilla lukee, että meikkivoide sopii rasvoittuvalle ja sekaiholle sekä myös herkälle ja ikääntyvälle iholle. Meikkivoide on hajusteeton.

  • Pauliina

    Mitä kosteusvoidetta sekottaisit tohon milanin meikkivoiteeseen? Mulla on se ja kaipaan ohuempaa meikkiä, mut en viitis heittää tota poiskaan..

    • Miia Ezen

      Sanoisin, että kokeile omasta kaapista mitä tahansa kevyttä kosteusvoidetta mitä löytyy. 🙂 Tai sitten omalle ihotyypille tarkoitettu jokin kosteusvoide kaupasta, jos kotona ei ole mitään valmiiksi. 🙂

      • Pauliina

        Ok kiitos 😊

  • Jenna

    Hei. Onkohan tuo Milanin meikkivoide uudistunut tässä välissä kun näyttäisi olevan hirveästi väri vaihtoehtoja? Tarvisin mrikkivoiteen akne/pintakuivalle iholle ja tätä ei ilmeisesti saa mistään kaupasta että pääsisi testaamaan oikeaa sävyä. Osaatko sanoa mikä noista olisi semmoinen perus vaaleaihoisen sävy?

    • Miia Johansson

      Halou! Voi hyvinkin olla, että on uudistunut. Tästä postauksesta on jo jokunen vuosi. 🙂

      Eli sama kuin tuossa tekstissä eli light natural olisi sellainen vaalean talvi-ihon sävy. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram