MEIKKIVOIDE AIKUISELLE NAISELLE x 3

04.03.2020

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.1.2024

LÖYDÄT UUDET SUOSITUKSET TÄSTÄ UUSIMMASTA JUTUSTA, MUTTA TÄMÄN POSTAUKSEN SENSAIN KAKSI MEIKKIVOIDETTA OVAT EDELLEEN LOISTAVIA.

Aikuisen naiset määritelmää on hyvin vaikea tehdä, sillä me kaikki ikäännytään eri vauhtia. Joidenkin pitää alkaa jo 30-vuotiaana käyttämään paljon kevyempiä meikkivoiteita ja jotkut voivat käyttää vielä 50-vuotiaana Estee Lauder Double Wear:in kaltaisia tuhteja meikkivoiteita. Jos joku raja on kuitenkin vedettävä, niin meikkimaailmassa aikuinen nainen on yli 50-vuotias.

MITÄ OTTAA HUOMIOON AIKUISEN NAISEN MEIKKIPOHJASSA

Edellisessä muutosmaanantaissa minulla oli mallina yli 50-vuotias aikuinen nainen ja kirjoitin kyseiseen postaukseen kuusi asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon aikuisen naisen meikissä. Tänään keskitytään enemmän meikkipohjaan, joka on se kaikista tärkein asia aikuisen naisen meikissä. Se on myös se asia, joka menee kaikista helpoiten pieleen.

  • Myös aikuisten naisten ihot ovat erilaisia ja sen vuoksi on tärkeää hoitaa ihoaan oikein. Tässä on postaus aikuisen naisen ihonhoidosta.
  • Kosteutan ihon aina todella hyvin meikin alle. Ainoa poikkeus on hyvin rasvainen iho, jolla käytän kevyempää kosteutusta. Kuitenkin aikuisen naisen iho on hyvin harvoin todella rasvainen, joten meikkivoiteen kanssa käytän usein kasvovoiteen lisäksi balsamia tai öljyä, jonka painelen iholle hyvin. Näin saan oikein pehmoisen alustan meikkivoiteen levitykseen. *Laponien balsami on yksi suosikeistani.
  • Meikkivoide tulee useimmiten olla todella kevyt. Aikuinen nainen näyttää harvoin hyvältä paksun ja mattaisen meikkivoiteen kanssa, vaikka sen levittäisi kuinka ohuena kerroksena. Tietenkin aina voi sekoittaa paksuun meikkivoiteeseen myös kasvovoidetta ja näin ohentaa koostumusta.
  • Niin meikkivoidetta, peitevoidetta ja puuteria tulee laittaa todella vähän. Tämän vuoksi punoittavilla kasvoilla paikallinen neutraloijan käyttö on parempi kuin pakkeloida koko naama.

Tässä ovat omat meikkivoidesuosikkini aikuisen naisen iholle: 

SÄVYTTÄVÄ PÄIVÄVOIDE (ilmeisti lopetettu, koska ei ole missään saatavilla)

Tämä *Evolve Climate Veil aurinkosuojan sisältävä päivävoide tasoittaa ihon sävyä todella kauniisti ja iho ei näytä siltä, että siinä olisi meikkivoidetta. Itse tykkään käyttää tätä peitevoiteen kera ja saan näin peitettyä ihoa juuri sopivasti. Tuote on loistava kesät ja talvet, sillä sen ohut koostumus antaa niin paljon anteeksi ja itsekin voin käyttää tätä sävyä light-medium niin ruskettuneena kuin myös talven vaaleana.

Tämä tulee varmasti olemaan oma kevään ja kesän “go to” -tuotteista sen sisältäessä niin aurinkosuojaa, hieman pigmenttiä sekä ihonhoitoa.

HOITAVA JA KUULAS MEIKKIVOIDE (valmistus lopetettu)

Moni teistä tietääkin jo kuinka hullaantunut olen *Zuii LUX Flawless meikkivoiteeseen. Se on myös aivan loistava meikkivoide aikuiselle naiselle. Valitsisin sen, jos iho on hieman rasvoittuvampi. Kuivemmalle iholle on taas loistava *Zuii LUX Luminescent meikkivoide, jota käytin myös mallilleni TÄSSÄ postauksessa. Kuten postauksen ennen ja jälkeen kuvista huomaan, niin tämä meikkivoide peittää myös loistavasti kevyen punoituksen. Vain nenän pieliin lisäsin hieman punaisen neutraloijaa. Eli koostumus näissä molemmissa meikkivoiteissa on hyvin kevyt.

Tämä on ideaali meikkivoide aikuiselle naiselle, koska meikkivoiteen tekstuuri ei näy iholla. Mitä enemmän meikkivoiteen tekstuuri näkyy niin sitä enemmän myös juonteet ja ihon epätasaisuus korostuu.

Sävyvalinnatkin ovat sinänsä helppoja, koska huomasin juuri, että käytin samaa sävyä vaalealle mallilleni kuin itse käytin omalla ihollani, jolla käytän itseruskettavaa. Muutenkin aikuisen naisen kannattaa valita mielummin asteen tummempi meikkivoidesävy, koska liian vaalea meikkivoide saattaa tehdä kalpean ja väsyneen näköiseksi. Sävy Driftwood on siis hyvä jos on ruskettunut, vaalea (mutta keltapohjainen) ja vaalea punoittavilla kasvoilla. Dusk sävyn valitsisin vaalealle punaiseen taitavalle iholle, jossa ei ole punaisuutta.

MEIKKIVOIDE JUHLIIN

Itsehän en aikuista naista meikatessa välttämättä laita sen paksumpaa meikkivoidetta vaikka kyse olisi juhlameikistä. Tämä riippuu siis niin ihosta. Jos kuitenkin haluaa testata jotain paksumpaa, niin silloin kannattaa ehdottomasti kääntyä Sensain puoleen.

Sekaihoiselle aikuiselle naiselle *Sensai Flawless Satin meikkivoide (ilmeisesti koostumus muuttunut nimen perusteella) on se kaikista paksuin meikkivoide, jota ikinä käyttäisin. Tämä on muutenkin sellainen meikkivoide, että voisin laittaa tätä melkein iholle kuin iholle. Mutta on silti pakko sanoa, että viime maanantain mallille tämä olisi ollut liikaa ja aivan turhaa peittävyyttä.

Kuivalle iholle laittaisin *Sensai Luminous Sheer meikkivoiteen, joka on koostumukseltaan todella juoksevaa, mutta silti pigmenttistä. Tämä on kuitenkin paljon kevyempi kuin edellä mainittu Flawless Satin meikkivoide.

Vaaleammat sävyt näistä molemmista meikkivoiteista ovat punaiseen taittavia, joten keltapohjaiselle iholle nämä eivät istu. Sävyinä 202 on hyvä perusvaalealle skandi-iholle, 203 hieman päivettyneelle, 204 ruskettuneemmalle.

  • Pikki

    Tämä ei kyllä nyt liity tähän postaukseen. Mulla on etsinnässä ripsiväri, jossa ei ole propyleeni glykolia. Onko sinulla tietoa merkeistä, joissa ei oo tuota.

  • Minni

    Hei ja ensiksi kiitos valtavasti innostavasta blogistasi ja ig-tilistäsi. Videot ovat lemppareitani. Ihonhoitoni on ansiostasi muuttunut lempeämmäksi ja tiedostavammaksi eli ihoni kiittää myös. Lompakko ei niinkään, mutta tutkin tarkoin TwistBeen suosituksiakin ja kaikki tuotteet ovat olleet oikeita, rahat eivät ole menneet hukkaan. Kaapistani löytyy nykyisin Olivia Kleinia, Flowta ja Fiiniä.
    Sensain Luminous Sheer meikkivoide on käytössäni ja se on sopinut 46-vuotiaalle kuivalle iholleni hyvin. Jälki on kuulas enkä käytä puuteria, vain hieman peitevoidetta. Ihon kosteutus on todella, todella tärkeää kauniin lopputuloksen saamiseksi. Sitä ei tosiaan voi korostaa liikaa. Lisäksi huomasin, että kasvoveden suihkauttaminen siveltimeen ennen meikkivoiteenlevitystä paransi jälkeä entisestään. En tiedä kuvittelenko vain niin, mutta aion jatkaa tällä tekniikalla.
    Zuii kiinnostaa myös, mutta toisaalta olen Sensaihin tyytyväinen ja käytän myös muuta merkin kosmetiikkaa. Pienin askelin kuitenkin kohti luonnonkosmetiikkaa 🙂

  • Kreetta

    Hei! tätä postausta olen odottanut. Evolve menee kyllä testaukseen. Kiitos hyvistä vinkeistä aikuisen naisen ihon hoitoon. Muutos maanantai oli viimeksi kerrassaan super🤗.

  • Maria

    Kiitos näistä, tätä on odotettu! Mietin vielä, että olisikohan Macin Face & Body myös sopiva aikuiselle iholle?

    • Miia Johansson

      Joo on! 🙂 Se on tosi hyvä valinta erityisesti kuivalle iholle.

      • Maria

        Kiitos, sit vaan pohtimaan näistä sitä oikeaa 😅

  • Anna-Maija

    Olen 55 v. ja edelleen käytössä Ester Lauder double wear. Tärkeää on hyvä ihon perushoito ja kosteutus ennen meikkivoiteen laittoa ja vähäinen määrä itse meikkivoidetta. Sopivan vähän sitä olen onnistunut laittamaan kosteutetulla meikkisienellä (soikea valkoinen pallura). Ko. meikkivoide on vain yksinkertaisesti paras. Pysyy kuin tauti ja peittää juuri sopivasti punakan ihon. Mutta ihan testaus mielessä voisi kokeilla noita sinun ehdottomia tuotteita. Suosituksesi ovat yleensä olleet oikeasti hyviä. Vaikka olenkin aikuinen nainen, niin videoita ja vinkit ovat tuottaneet paljon iloa. Harrastukseni on nimittäin minä itse 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Anna-Maija! Ihan huikeaa! 🙂 Ei nimittäin kovin monelle sun ikäiselle voi laittaa tuota meikkivoidetta edes tooodella ohuena kerroksena.

  • Anna-Maija

    Aikaisemmassa postissani sanakirja väänsi tekstit mielensä mukaan. Piti lukea, että juuri sinun videot ja vinkit tuo paljon iloa myös aikuiselle seuraajalle 😊 Oot niin super ihana tyttö. Aikuisen Tyttäreni kanssa yhdessä aina jutellaan sun meikistä ja tarinoista 💕

    • Miia Johansson

      Voi miten ihana kuulla! <3 meikit on kivaa äiti-tytär puuhastelua. 🙂

  • Veera

    Tää oli hyvä! mutta tossa kuvassa oleva huulipuna on IHANA! Muistatko mikä väri?

    • Miia Johansson

      Aaa joo tämä on Ere Perezin huulipuna sävyssä Picnic. 🙂

  • Punaposki

    Hei! Olen 55-v seuraaja. Käytössäni on Loreal True match meikkivoide, joka on minusta parempi kuin Sensain Flawless satin foundation. Pinta on ohut ja suht koht peittävä punakalle iholle. Sensaitakin olen käyttänyt, mutta ihmettelen vähän sen hehkutusta. Minusta ei kovin kummoinen meikkivoide ole. Samoin Railis meikkivoiteesta en pitänyt. Aivan liian ohut punakalle iholle. Jos on helposti helottava iho, niin yksinkertaisesti ohut meikkivoide ei peitä punoitusta päivän mittaan. Kokemuksesta tiedän.

    • Miia Johansson

      heippa Punaposki! 🙂 No mutta meikkijutuissa usein tykätään erilaisista asioista. 🙂 Mun mielestä Sensai on ihan poikkeuksellinen, kun se tekee ihosta niin silkkisen näköisen, mutta kuten sanoin, niin yksi sopii yhdelle tai toinen toiselle. Mutta samaa mieltä olen Railin meikkivoiteen kanssa.. se ei peittänyt oikeastaan yhtään ja oli jotenkin jauhoinen iholla (kuten useasti kuonnonkosmetiikat saattaa olla). Mä käytän usein neutraloijia sellaisilla aikuisilla naisilla, joilla punaisuutta tulee paljon, niin voin näin minimoida meikkivoiteen käytön. 🙂

  • Saara

    Kiitos vinkeistä, Evolven meikkivoide kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! Itselläni käytössä Essen meikkivoide, onko sinulla kokemusta siitä? Olen 50v.

    • Miia Johansson

      Heippa Saara! 🙂 Joo, Esseä olen testaillut, mutta en jotenkin vaan päässyt siihen kiinni. Ei asettunut kauniisti iholle mielestäni.

  • hennamaria

    Sensai Flawless on minulla ollut jo pitkään käytössä, olen 47v ja rasvoittuvan sekaihon omaava. Joskus harvoin laitan keskelle kasvoja lisäksi Double Wearia, tykkään käyttää eri tuotteita eri kohtiin kasvoja. Kosteuttajaksi minulle riittää Huxleyn hoitoneste/kasvovesi, jota laitan paljon. Se on vienyt kaiken pintakuivuuden ja tasoittanut ihoa. Öljy + Huxleyn geeliputsari myös puhdistuksessa.

    • Miia Johansson

      Joo, tuo on loistava tapa, että eri kohtiin kasvoja käyttää eri meikkivoiteita. <3

  • Emilia

    Moi Miia 🙂 sopivatko nämä aikuisiän akneen taipuvaiselle iholle? Eli lähinnä kai että ovatko öljypohjaisia, se kun tuppaa itsellä puskemaan finnejä pintaan. Zuiin meikkivoide kiinnostaa erityisesti. Sopivan ja tarpeeksi kevyen meikkivoiteen etsintä on mulla ikuisuusprojekti!

    Kiitos inspiroivista postauksista, eka meikkiblogi jota viitsin seurata ja josta saan vinkkejä! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Emilia! 🙂 Tietynlaiset öljyt ovat tietenkin hyviä akneen ja pitäisi ihan katsoa näissä inci-listaa, että mitä nämä sisältävät. En ole tutkinut niin tarkasti näitä. 🙁

    • hennamaria

      Minullakin aikuisiän akne. Niin paha että on useita isotretinoin-kuureja takana. Sensai Flawless sopii mulle hyvin, ei ole paksua pakkelia, kosteuttaa sopivasti ja on lisäksi hoitava.

  • Kati

    Olen 47v ja on ollut noista käytössä tuo Sensain Luminous sheer foundation, kiitos vain hyvästä vinkistä ja täytyy kyllä sanoa, että parempaa saa hakea. Väri mätsää iholleni täydellisesti ja on ollut käytössä niin arjessa kuin juhlassa. Minulla on pintakuiva, mutta melko rasvainen iho.

    • Miia Johansson

      Ihanaa kuulla, että toimii! <3

  • Ira

    Itse kohta 51 ja jo yli puoli vuotta ollut käytössä tuo Evolven sävyttävä päivävoide. Se on todella hyvä! Peitää juuri sopivasti ja vähän neutraloijaa kehiin niin toimii loistavasti. Iho näytää luonnolliselta. Tykkään kovasti!

    • Miia Johansson

      Joo! Juuri tämä! Tulee niin luonnollisen näköinen iho neutraloijan/paitevoiteen kera. <3

  • Anette

    Tätä postausta oli odotettu 😍 Kiitos siitä ja muutosmaanantait on kyllä ihan parhaita!
    Pistin heti tilaukseen Zuii Luminicent meikkivoiteen Dirftwood sävyssä. Sinun avullasi olen ymmärtänyt ihon pohjavärin merkityksen. Aiemmin aina mietin et liian punertavia ovat ehkä meikkivoiteeni kuten esim. tuoSensain Luminious Neutral beige 203.
    Uskoisin ihoni olevan vaalea neutraali enemmän keltaiseen taittava mutta punaisuutta sisältävä. Hah, voikohan noin edes määritellä! 😁
    Nyt vain innolla odotan täällä et saan Zuiin testaukseen. Kerron sitten miten sopii! 😊

    • Miia Johansson

      Joo mä haluan niin kuulla, että mitä mieltä olet. <3

  • Leena

    Kummatkin Sensait (204) ovat minulla käytössä. Myös Zuiin Flawles skiniä olen testannut. Toivoisin Zuiin vielä hieman Driftwoodia tummempaa sävyä. Kaikki kolme jättävät erittäin kauniin ja luonnollisen näköisen pinnan hyvinkostutetulle iholle. (Ja ikää minulla jo 60 ja rapiat😊)
    Mutta Miia, mikä näistä pysyy mielestäsi siisteimpänä siirtymättä juonteisiin jos edessä on “pitkä päivä”?

    • Miia Johansson

      Heippa Leena! 🙂 Drifwoodia tummempi sävy on kyllä vielä kolme tummempaa sävyä. Se riippuu niin paljon sun ihotyypistä ja siitä onko alla punoitusta. 🙂

  • Markit

    Heippa, täällä minä, 60+ aikuinen nainen. Aikoinaan teit suosituksen Sensai luminous meikkivoiteesta ja väri 202. Erittäin hyvä, tasoittaa, peittää riittävästi. Sopii todellakin ohuelle, normaalihkolle iholleni.
    Maaliskuun Sensai irtopuuteri ostettu, sitäkin kerran suosittelit. Hyvä tuote. Ostettu on myös Lumenen Nordic chic ripsari, vedenkestävä. Yllättävän hyvä, loistava hinta/ laatusuhde, ostan jatkossakin. Suosituksesi sekin 😀. En kokonaan kyllä Lancomesta luovu. Viimeisin hankinta on anopille laittamasi NYXin huulikiilto. Olipas siinäkin nappiostos. Oli -50%, joten hinta ei päätä huimannut, ostin kaksi 😃.
    Kiitos hyvistä suosituksista. Ei ole tullut hutiostoksia.🌹

  • Päivi

    Moi Miia! 🤗 Osaatko sanoa kumpi on pigmenttisempi, tuo Evolven sävyttävä voide vai Madaran City CC? Itsellä käytössä viimeksi mainittu, mutta kiinnostaisi jatkossa kokeilla Evolvea. 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Päivi! 🙂 Aika samoissa nuo menee, kun nyt testailin. Evolve taittaa enemmän keltaiseen ja Madara taas punaiseen, joten Evolve taittaa siksi paremmin ihon punaisuutta pois.

  • Elissa

    Hei, Olet monesti sanonut, että geeli ja vaahto putsarit saisi jättää kasvojen pesurutiinista kokonaan pois, mutta lukeutuuko tosiaan Dermosilin sensitive puhdistusvaahto tähän kategoriaan myös? Olen heidän tuotekuvauksen perusteella aina luullut, että se olisi hyvin hellävarainen ja ainakin minun kohdallani vaahdon samettimainen pehmeys luo illuusion, että ei kuivata.

    • Miia Johansson

      Heippa Elissa! 😊 Joo kyllä vaahtomaiset on melkein joka ihotyypille liian rankkoja vaikka tuossa kyseisessä tuotteessa ei ole niitä kaikista putsaavimpia ainesosia. Toki jos oma iho ei tunnu putsauksen jälkeen kiristävältä niin silloin se voi olla ihan ok. Tiedän omasta kokemuksesta, että on ihana käyttää geelejä ja vaahtoja, kun ne putsaa meikit niin helposti pois, mutta ihon pesu kun on yksi kaikista tärkeimmistä asioista ihonhoidosta niin siksi se on parempi tehdä hellävaraisesti. Sinänsä markkinoinnissahan käytetään vaikka mitä sanoja. Jopa niiden tuotteiden kohdalla, joissa on niitä kaikista putsaavimpia ja ihoa kuivattavimpia ainesosia ja purkin kyljessä saattaa silti lukea sensitive. 😔

  • Anette

    Tilasin ja pääsin eilen testailemaan Zuii Luminescent Driftwood meikkivoiteen ja täytyy sanoa että se tosiaan on ihan täydellinen!! Niin kevyt mutta kuitenkin sopivan peittävä ja jättää ihanan hehkun iholle. 41v. atopiaan taipuvainen/kuiva ihoni vaalea/keltapohjainen ihoni kiittää ja kumartaa Miialle tästä suosituksesta 😍 Ja suosittelen tätä kyllä kaikille kaltaisilleni ihoystäville 👍

    • Miia Johansson

      Jipii! Ihana kuulla! Se tosiaan on niin ihana ja lisäksi tekee iholle hyvää. 🥰

  • Jaana

    Moikka! Voisiko tämän jutun meikkivoidevinkkejä päivittää? Zuii taitaa olla poistunut (etsin tuttua poskipunaani) ja Sensain kohdalla ongelma on itselläni sävyt eli olen keltapohjainen. En meinaa löytää sopivaa meikkivoidetta, ja olen kovasti löytänyt hyviä vinkkejä blogistasi niin siten eksyin tähänkin artikkeliin 😊
    Teet hyvää työtä, kiitos!

    • Miia Johansson

      Heippa Jaana 🙂 Joo, ehdottomasti. Pistän tämän listalle. Mulla on juuri meneillään oikeastaan koko blogihistoriani päivitys, jota työstän aina kun kerkiän. <3

      • Jaana

        Kiitos 😊

      • Jaana

        Kiitos 😊
        Ihoni on tosiaan paremmassa kunnossa kuin koskaan, joten sävyttävällä voiteella ja peiteaineella olen pärjännyt varsin kauan.
        Couperosa kuitenkin talvea kohti vaatisi hieman apua meikkivoiteen tuomasta suojasta ja peitosta iholle talvisin niin olen tullut uuden haasteen eteen 😄

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram