SAMOILLA TUOTTEILLA PAREMPI MEIKKI

26.03.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Sain tähän postaukseen idean yhden lukijan viestistä. Hän sanoi, että oli onnistunut ohjeideni avulla luomaan itselleen paljon paremman meikin käyttämällä niitä tuotteita, joita kotona on jo entuudestaan. Jos tosiaan kotoota löytyy jo muutama meikki, niin uskokaa pois, että niillä saa varmasti luotua vaikka ja mitä. Parempaan meikkiin ei tarvitse oikeastaan muuta kuin hieman treeniä ja hyvät siveltimet.

Tähän postaukseen kokosin parhaat vinkkini siitä, miten saat omista meikeistäsi enemmän irti ja mahdollisesti kauniimman lopputuloksen. Listaan osiota selkeästi, joten voit napata vaan ne kohdat, jotka itselle tuottaa ongelmia. Olen tehnyt tästä aiheesta viime vuoden puolella postaussarjan, mutta teen nyt tällaisen koosteen, koska luulen, että moni saa tästä hyviä vinkkejä karanteenimeikkitreenailuihin.

SILMÄMEIKKI

RAJAUS: Tylsällä kajaalin kärjellä on vaikea työskennellä, joten ensimmäinen oppi on se, että käytä aina terävää kajaalia. Kajaali kannattaa häivyttää *kynäsiveltimellä ja/tai saman värisellä luomivärillä. Kissarajauksissa menee myös helposti vikaan, jos ne tekee samalla, kun kulmakarvoja nostaa ylöspäin. Kissarajaukset pitää tehdä niin, että katsoo suoraan peiliin kulmakarvat rentoina. Tästä tein video-ohjeet, jotka löytyy IG-kohokohdista nimellä Kissaliner.

Lisäksi jos ripsirajan alle jää vaalea ihonkaistale (kuten itselläni näissä kuvissa), niin se osa kannattaa värittää kajaalilla. Pysyvistä kajaaleista löytyy postaus TÄSTÄ.

LUOMIVÄRI: Tämän moni jättää jostain syystä vain luomivakoon, ja kun silmät rentouttaa, niin luomivärit ovatkin luomivaossa piilossa. Luomiväriä kannattaa nostaa reilusti ylöspäin, koska tämä on oikeastaan ainoa kikka, jolla saat silmät näyttämään suuremmilta. Lisäksi moni käyttää valkoista luomiväriä aika laajalla alueella kulmakarvan alapuolella, joka tekee silmistä vielä raskaamman näköiset. Vaaleaa luomiväriä kannattaa laittaa vain hieman juuri kulmakarvan kaaren alapuolelle ja silmän sisänurkkaan.

Hyvät siveltimet ovat tärkeitä ja helpottavat meikkaamista, vaikka se on aika monelle alkuun vaikea uskoa. yhdellä hyvällä häivytyssiveltimellä pärjää jo pitkälle. Hyvänä esimerkkinä vaikka *Real Techniques Brush Crush -sivellin.

RIPSIVÄRI: Ei voisi uskoa, mutta tässäkin saa paremman lopputuloksen ainakin, kun käytössä on kunnon ripsentaivuttimet ja nehän ovat tietenkin *Shiseidolta. Moni teistä on saanut todellisen ahaa-elämyksen, kun taivuttimet on lähteneet vaihtoon. Niissä todellakin on eroja. Mutta mitä tahansa taivuttimia voi käyttää väärin! Metalliosan pitää koskea kunnolla liikkuvaa luomea, jotta pääset taivuttamaan aivan ripsien juuresta.

Näen myös monien laittavan ripsiväriä vaan ihan ripsien kärkeen ja yhden kerroksen. Rispiväri kannattaa laittaa ihan ripsen juuresta asti. Suosittelen myös 2-3 kolme kerrosta, jolloin saat huomattavasti tuuheammat ripset. Jos taivutus ei pysy, niin silloin kannattaa ottaa käyttöön vedenkestävä ripsari, joista kirjoitin TÄSSÄ.

KULMAKARVAT: Paras ohjeeni on ehkä se, ettei välttämättä kannata seurata liikaa sitä missä kohtaa omat karvat kasvavat. Näin tulee helposti epäsymmetrinen ja jopa liian ohut lopputulos. Kulmakarvojen piirtämisestä tein juuri kattavan oppaan vaihe vaiheelta, johon pääset TÄSTÄ.

MEIKKIPOHJA

MEIKKIVOIDE: Tärkeintä on löytää omaan käteen sopiva väline meikkivoiteen levittämiseen. On se sitten Beauty Blender, omat sormet tai sivellin. Huonossa meikissä käytin meikkivoidetta varmasti viisinkertaisen määrän kuin hyvässä meikissä ja omaan käteen sopimattomalla Beauty Blenderillä – siveltimellä saan todella ohuen meikkipohjan (tämä siis oma mieltymys). Meikkipohjan ei ole tarkoitus olla maski, joka peittää jokaisen ihon pienen “virheen”. Sillä on tarkoitus vaan tasoittaa ihon sävyä ja saada epätoivottu punoitus piiloon. Tämän tekniikan opetteluun menee hetki jopa ammattilaisellakin.

PEITEVOIDE: Tästä olin eniten järkyttynyt ja olen onnellinen, että testasin tämän! Huonossa meikissä lisäsin peitevoiteen suoraan purkista iholle ja painelin sen paikoilleen Beauty Blenderilla. Zoomatkaa ihmeessä kuviin ja näette kuinka paljon enemmän juonteet tulevat esiin! Paremmassa meikissä laitoin peitevoidetta kämmenselälle ja työstin sitä hieman siveltimeen ja laitoin peitevoidetta ohuen kerroksen. Lopputulos on huomattavasti erilainen!

Lisäksi paremmassa meikissä laitoin peitevoidetta hieman myös kasvojen keskiosiin, jotta kasvot ovat tasapainoiset ja luonnollisemman näköiset. Valon tuomisesta meikkiin ja tummien silmänalusten peittämisestä voit lukea lisää TÄSTÄ.

PUUTERI: Huonommassa meikissä laitoin puuteria koko kasvoille, joka teki lookista matan. En itse tykkää matasta pinnasta. Paremmassa meikissä laitoin puuteria vaan hieman silmien alle ja t-alueelle. Huomatkaa kuinka paljon heleämpi tämä meikki on. Aika harva kuitenkaan tarvitsee puuterilla meikkivoiteen kiinnitystä poskilta. Muutenkaan en pidä puuteria meikkivoiteen kiinnittäjänä vaan kiillon pois viejänä. Siitä miten meikin saa pysymään voit lukea postauksen TÄSTÄ.

AURINKOPUUTERI: Aurinkopuuterilla ei ole tarkoitus muuttaa kasvojen sävyä. Sitä laitetaan vaan hieman tuomaan lämpöä ja varjoja. Poskille sitä laitetaan poskien päälle – ei poskiluun alapuolelle. Voit lukea lisää aurinkopuuterin oikeaoppisesta sijoittamisesta TÄSSÄ. Aurinkopuuterilla luodun varjot eivät saisi olla tummempia kuin koko vartalon muut varjokohdat.

POSKIPUNA: Poskipunan asettelusta ei kannata ottaa stressiä. Kunhan sitä ei laita poskiluun alle, koska se tekee kasvoista raskaammat ja vanhemman näköiset. Sama pätee myös aurinkopuuteriin. Poskipuna kuuluu siis poskien päälle. Voit lukea lisää hyvistä poskipunista, sävyvalinnoista ja poskipunan paikasta TÄSSÄ.

HUULIMEIKKI: Huulista saa oikealla tekniikalla huomattavasti pulleamman näköiset. Tästä löytyy todella suosittu postaus: Hollywood-tähtien helppo huulimeikki.

P.S. On kyllä pakko sanoa, että saan nykyään niin paljon paremman meikkipohjan käyttäen todella kevyttä meikkivoidetta ja lisänä peitevoidetta. Sen huomaa myös selkeästi kuvissani, jos vaikka vertaa tämän postauksen kuvia TÄMÄN postauksen kuviin. En olisi ikinä uskonut, että voin käyttää ohuita meikkivoiteita, kun käytin Estee LauderinDouble Wearia arkenakin. Eli suosittelen testaamaan, kunhan ensin on vaan käytössä omalle ihotyypille tarkoitetut tuotteet.

  • Eveliina Sirkiä

    Millaista sivellintä käytät peitevoiteelle?

    • Miia Johansson

      Oikeastaan mikä tahansa pulleampi sivellin eli silmämeikkisiveltimet toimii kanssa hyvin. 🙂 Esim tämä Real Techniques on tosi hyvä:* https://bit.ly/2vTLpQM

  • Miss Pakkeli

    Siis huh miten tunkkainen tuo ”väärä” meikki 😀 Ja vielä kamalampaa on tajuta että itse meikkaa tuohon tapaan koska on vain laiska/liian kiireinen/ei jaksa priorisoida. Osaisipa meikata yhtä hyvin.

    • Miia Johansson

      Voi ihana sinä Miss Pakkeli! <3 HIeman vaan treeniä, niin saat yhtä nopeasti myös pakkelittoman meikin. <3

  • M

    Käytätkö suojakertoimellista päivävoidetta tai jotain vastaavaa ennen meikkipohjan levittämistä? Tuntuu olevan kiven alla löytää tuote, jossa on korkea suojakerroin, joka ei tuki ihoa eikä vaikuta negatiivisesti meikkipohjan levittyvyyteen tai pysyvyyteen. :/

  • Anna

    Tosi hyvä postaus! Onkohan niin, että omissa silmissäni ei vaan pysy mikään kajali ripsirajalla 🙁 Olen testannut kaikki nuo “pysyvä ja helppo kajalirajaus” postauksen kajalit, mutta kaikki kertyvät hyvin äkkiä silmän ulkonurkkaan tuhruksi. Ja minulla nimenomaan jää tuo ikävä vaalea kaistale ripsien ja silmän väliin, jonka haluaisin peittää.. Ja siis tarkoitan nimenomaan tuota ripsien alapuolella olevaa osaa, luomen puolella pysyy kyllä pohjustajan kanssa hyvin.
    Olisiko sulla heittää vielä jotain tuotesuositusta tai vinkkiä, vai täytyykö vaan luovuttaa tämän suhteen?

    • Miia Johansson

      Kaikilla ei tosiaan tuo pysy eli ei taida oikein olla vaihtoehtoa. 😔

      • PauliinaH

        Mulla alkaa silmät vuotamaan heti kun sorkin vesirajaa. Lisäksi ylävesirajan kajali leimaa heti alaluomen. Tykkäisin käyttää nudea alakajalia mutta eihän se kestä.

        • Miia Johansson

          No voihan kökkö.. joo, kaikilla ei tosiaan pysy. 🙁

  • Laura

    Tosi kaunis ja hempeä tuo “oikea” meikki 🙂

    Oletko muuten vilkaissut Wet&Wildin silmämeikin pohjustusvoiteen inciä? Olin ostamassa sitä suosituksestasi, mutta incin nähtyäni jäikin kauppaan. Kerrotko oman mielipiteesi sisällöstä ihon ja luonnon kannalta?

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! Mä oon tällainen sekakäyttäjä. Eli haluan, että ihonhoito on laadukas ja se oikeasti hoitaa. Meikeissä vielä toistaiseksi mulla määrittelee se, että ne toimii. Ja luonnonkosmen puolelta ei oo löytyny vielä hyvää primeria, joka oikeasti pitäis luomivärin paikoillaan. 😔

  • Santeli

    Kiitos tästä postauksesta! Tästä näkee heti, miten paljon huonosti aseteltu meikki vanhentaa. Vielä kun oppisin tuon luomivärin laiton, kun itsellä on raskaat luomet ja liikkuva luomi on melkein kokonaan piilossa.

  • Maria

    Kiitos! Tää postaus oli ihan todella mielenkiintoinen, hyödyllinen, selkeän yksinkertainen ja silmiä avaava! Vaikka pitkään oon sun juttuja seuraillut niin nyt vasta mulle avautu todella mihin mun pitää alkaa kiinnittää meikissä huomiota, jo heti huomenna ekan kerran 🙂

  • Jenny

    On kyllä huikea ero! Näillä sun opeilla oppii pikkuhiljaa meikkailemaan itekin paremmin eikä edes tarvi uusia tuotteita ostella! 🙂 Ja siis tuo poskipuna! Uskomatonta miten ennen ei oo voinu ees kuvitella laittavansa poskipunaa ja nyt tuntuu että se on itsellä meikin ehdoton kulmakivi. 😂

    Yks selkeä mielipide-ero kuitenkin nousee, nimittäin mun mielestä tuossa “huonossa” meikissä kulmakarvat on paljon luonnollisemmat eikä hallitse meikkiä niin vahvasti. Toki onhan ne epäsymmetriset, mutta varsinkin tuossa sivuprofiilikuvassa tuo kulmakarva on mun mielestä tosi kaunis. Jostain syystä itse vieroksun enemmän tätä vallalla olevaa tosi tuuheat kulmat ja yksittäiset karvat. Mun makuun ne hallitsee meikissä jopa liikaa kasvoja ja mun silmään ne ei oo kovin luonnolliset. Enkä nyt siis todellakaan tarkoita, että rumat ois tuossa toisessakaan meikissä! Todella kaunis kokonaisuus. ❤ Halusin vaan nostaa esille sen kuinka jotkut tykkää hieman erimallisista ja tyylisistä kulmista. 🙂

  • Tiina

    Ihan törkeän hyvä postaus. Jatkossa myös tällaisia, missä olet tehnyt ensin “huonosti” ja sitten hyvin. Minun on ainakin helpompi hahmottaa tällaisessa ne kohdat ja paikat missä menee pieleen tai missä menee oikein!

    • Markit

      Aivan samaa mieltä! Kuva kertoo niin paljon enemmän, ja zoomattu on 😃. Aina ihmetyttää, mitä meikillä voi tehdä.

  • Jossu

    Hei oisin sellasta sulta kysynyt, että oisko vinkata jotain mahdollisimman vaaleeta voidemaista poskipunaa. Mulla on tosi vaalea mutta keltapohjainen iho, ja tuntuu että monella liian pinkillä poskipunalla lopputuloksesta tulee hieman luonnoton ja haluisin että poskipuna näkyy mutta näyttää silti luonnolliselta. 🙂

  • Maria

    Ja parasta on että kuvat on aitoja. Iteki zoomasin monet kerrat ja vertailin kuvia. Huomattavin ero just noissa silmien juonteissa! Jos kuvat olisi muokattu niin eipä tollaisiakaan eroja voisi verrata.

  • Piuku

    Itse opin, että hyvin kosteutetulla meikkisienellä saan meikkivoiteesta kuulaan ja kauniin, vähällä määrällä. Sormin tai siveltimin en siihen pysty.

    • Miia Johansson

      Joo, tää on hyvä jos onnistut! <3 Mun kädenjälkeen tää ei natsaa. 🙂

  • Marija

    Haa loistava postaus ja erittäin havainnollistavat kuvat! Huomaa kyllä kuinka paljon tuo toinen meikki vanhentaa ja vetää ilmettä alaspäin, kun taas paremmalla tekniikalla tehty on tosi freesi, vaikka tuotteet ovat samat 🙂

    Se täytyy kuitenkin todeta “huonon” meikin eduksi, että minusta siinä kulmakarvat ovat kauniimmat ja luonnollisemmat. Nämä on tietysti aina makuasioita, mutta oma silmäni viehättyy enemmän kevyemmistä kulmista kuin kovin tuuheista ja paksuista. 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Marija! 🙂 Joo, ymmärrän kyllä hyvinkin sun pointin. Ehkä palaan niihin vielä, mutta nyt nämä kulmat tuntuu enemmän omilta. 🙂 Tämän takia en uskalla ottaa kulmiin mitään pysyvää, kun kulmamuodit/mieltymykset vaihtelee niin usein. 😀

      • Marija

        Hei tuo on muuten totta, että en itsekään uskaltaisi ottaa esim. microbladingia juuri tuosta syystä! 😀 Muoti ja sitä myötä omatkin mieltymykset muuttuvat tässä(kin) asiassa aiiiikas tiuhaan, sen olen itsessäni huomannut. 😀 T. Tuuliviiri

        • Miia Johansson

          Joo.. toinen tuuliviiri täällä 😀

  • Charming Nails

    Mulla on nyt nuo Bohon neutraloijat käytössä ja vaikka laitan hyvin pienen määrän ja taputan sormella, saattaa jämähtää ihoon. Keksinkin suihkauttaa kosteuttavaa suihketta RT Deluxe Crease siveltimeen ja tasoittaa vielä sillä 🙂 Tulee hyvä lopputulos. Mulla on tooosi kuiva sy-iho mutta tämä vinkki voisi auttaa muitakin <3

    • Miia Johansson

      Jee! 🙂 Hyvä vinkkiläinen! 😀

  • kukkis

    En osaa yhtään meikata 🙁 jos vaan, niin kyllä menisin meikkaus kurssille

    Ihana tuo ns oikein tehty meikki

  • Susu

    Todella silmiä avaava ja aijon itsekin tästä intoutuneena kokeilla tehdä molemmat meikit, että huomaan eron myös omissa kasvoissa! :)) Hakusessa alkaa olemaan auringon myöten uusi meikkivoide ja odottelen postaustasi diego dalla palman pohjista, josta mainitsit. Tykkään todella rehellisestä tyylistäsi kertoa tuotteista.

    • Miia Johansson

      Helou Susu! 🙂 Tiiäkkö mitä.. mä en pysty testaa niitä Diego Dalla Palman meikkivoiteita.. 🙁 Ne tuoksuu niin vahvalle ja jää koko päiväksi leijailemaan (kokeilin kämmenselälle ja tuoksui siitäkin asti nenään koko päivän). Kannattaa tsekata sivupalkin meikkivoidekategoria – sieltä löytyy kaikki mun suosittelemat.

  • Hansu

    Mää oon sulta saanut kyllä tosi paljon vinkkejä niin ihon hoitoon kuin meikkaukseen. Nyt oon varmaan kolmisen vuotta sua seurannut. Ennen just töpöttelin sienellä hirveän kerroksen aina meikkivoidetta niin voi kuvitella millainen oli lopputulos 😂 Ja päälle reilulla kädellä puuteria tottakai…

    Nykyisin käytän Estée Lauderin meikkivoidetta aina kun meikkaan. Koko naamalle riittää pari-kolme herneen kokoista annosta meikkivoidetta siveltimellä laittaen. Eka on tosi matta, mutta rasvoittuvan ihon ansiosta mattapinta “heleytyy” nopeasti. Käytössä on lisäksi sensain puuteri, jolla ei oo vaaraa jauhonaamasta 🤭👍

    Kivan havainnollistava oli tää postaus, lisää vaan samantyyppisiä kiitos! 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Hansu! 🙂 Wau!! Kolme vuotta! 😀 Ihan huippua, että oot saanu hyviä vinkkejä ja just tuo.. Estee Luaderilla saa tosiaan upean ja pysyvän meikkipohjan käyttämällä sitä todella vähän. <3

  • Elina

    Moikka!
    Halusin vaan tulla kertomaan että tämä postaus taisi juuri mullistaa meikkaamiseni. Olen lukenut tämän kyllä aiemminkin, mutta eilen tää osui uudelleen silmiini ja luin läpi. Tajusin että olen tähän asti levittänyt peitevoiteen silmien alle juurikin tuolla tavalla miten teit huonon esimerkin meikissä. Olen myös tuskaillut sen kanssa miten huonon näköiseksi peitevoide menee silmien alla päivän mittaa. Kokeeksi päätin tänään levittää peitevoiteen suosittelemallasi tekniikalla, ja vau mikä ero! Ihan uskomatonta miten paljon tämä vinkki vaikuttaa lopputulokseen.
    Kiitos Miia! ☺️

    • Miia Johansson

      Heippa Elina! 🙂 Oi wau miten hienoa kuulla, että oot saanut tällaisen oivalluksen. Mä sain itseasiassa tästä sun kommentista hyvän postausidean, johon voisin ottaa käsittelyyn kaikki peitevoidemokat. Tai siis eihän ne nyt sinänsä mokia ole, koska jokaisen pitää ehdottomasti tehdä niin kuin itse tykkää. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram