MITEN AMMATTILAINEN SAA MEIKIN PYSYMÄÄN? – 2 tärkeää pointtia

06.03.2020

Ammattilaisen tekemä meikki pysyy koko päivän, mutta oma meikki sulaa pois jo puoleen päivään mennessä. Missä syy? Keräsin tähän postaukseen kaikki vinkkini, joiden avulla saan asiakkaideni meikit pysymään kauniina aamun pikkutunneille asti.

Yleissääntönä on se, että huolellisesti tehty meikki kestää pidempään. Eli sinänsä mitään pikakeinoa ei oikein ole vaan pysyvyys vaatii usein myös huolellisuutta ja aikaa.

MITEN IHONHOITO AUTTAA ASIAAN?

Ihonhoito on tietenkin sellainen asia, etten siinä hetkessä pysty iholle muuta tekemään kuin koittaa kuoria ja/tai kosteuttaa, mutta kotona voidaan me jokainen tehdä asialle hyvinkin paljon.

Tiesitkö, että pintakuivuus ei ole ihotyyppi vaan ihon väliaikainen tila ja useimmiten hyvin helposti ja nopeasti korjattavissa. Kun pintakuivuus on poissa, niin meikkipohjakin näyttää paljon paremmalta. Avainasia parempaan ihoon ja sitä kautta pysyvämpään meikkiin on usein ihonhoitotottumuksissa. Väärät ihonhoitotottumukset saattavat aiheuttaa meikkipohjan rasvoittumista ja myös halkeilua. Itse olen kokenut nämä molemmat.

Vääränlaisista ihonhoitotottumuksista eroon pääseminen ja uusien yksinkertaisen ottaminen käyttöön on helppoa ja siitä kirjoitinkin TÄSSÄ (postaus, jota oon linkkaillu viime aikoina niin paljon myös privaviesteihin).

Tässä ne asiat, joiden avulla saan asiakkaan meikin pysymään:

1. MITEN MEIKKIVOIDE PYSYY KAUNIINA?

Tämä on yksinkertaisempaa kuin uskotkaan ja moni ihmettelee, kun kuulee, etten käytä primereita eli meikinpohjustusvoiteita. Mitä vähemmän kerroksia niin sitä parempi. Melkein aina synteettinen meikkivoide sisältää jo silikonia, josta primerit on tehty.

  • Valitse meikkivoide, joka sopii ihotyypillesi. Se ei ole siis kummoisempaa. Ja mitä paremmin pidät huolta ihostasi oikein opein, niin sitä paremmin myös meikkivoiteesi pysyy ja sitä laajempaa skaalaa meikkivoiteita voit käyttää. Meikkivoiteista eri ihotyypeille voit lukea blogini sivupalkin meikkivoide kategoriasta.
  • Ohuen ohut kerros meikkivoidetta on myös hyvin tärkeää. Paksumpi kerros alkaa rakoilla ja liikkua iholla päivän aikana. Jos ihossa on enemmän peitettävää, kannattaa käyttää pigmenttisempää meikkivoidetta tai neutraloijia. Mitä paremmin meikkivoiteen levitystekniikan taitaa, niin sitä paremmin meikki myös pysyy. Jopa ammattilaisten kohdalla menee usein niin, että alkuun tulee levitettyä asiakkaille aivan liian paksu meikkipohja (näin tein alkuun myös itse). Tarkoitus on vain tasoittaa ihon sävyä – ei tehdä ihosta posliininukkea.

2. MITEN SILMÄMEIKKI EI SUTTAANNU?

  • Luomivärin pohjustusvoide on avainasia ja en koskaan laittaisi puuterimaista luomiväriä ilman sitä. Paras ja edullinen pohjustaja on ehdottomasti *Wet n Wildin pohjustusvoide. Jos siis luomivärit valuvat viiruiksi luomivakoon, niin pohjustusvoide korjaa asian. Se auttaa myös rajauksen pysymiseen. Jos rajaus ei kuitenkaan pysy, niin kannattaa suosia kajaaleita muovivarressa ja vielä varmuuden vuoksi kiinnittää rajaus saman värisellä luomivärillä. *Estee Lauderin Double Wear kajaalit ovat tähän loistavia (postauksen kuvissa käytin sävyä Electric Cobolt).

P.S. Ripsivärin suttaantumisesta löydät erillisen postauksen TÄSSÄ.

  • Erika H. // @epssu

    Tän postauksen kuvien silmämeikki on ihana! Haluan tietää hetinyt mitä palettia olet käyttänyt ja miten, tuto olisi kiva! 🖤 Vai olisiko niin, että olen saattanutkin nähdä tuton sinun stooreissasi instan puolella.. Ei ainakaan ollut tallennetuissa tai en vain löytänyt XD

  • Kaitlin

    Vaadimme nähdä lisää tällasiä silmämeikkejä! 😀

    • Miia Johansson

      Hih.. kiitos 😍 pitää keksiä lisää tän tyylistä. 😊

  • Jonna

    Onko tohon luomivärin pysymiseen mitään lisävinkkejä…. Mulla on käytössä udpp, ja oon kuvitellut ja lukenut sen toimivan monella, mutta kyllä mulla vaan silti karkaa luomivärit luomivakoon, enkä mielestäni omista edes kovin rasvaisia luomia. Voiko olla kyse siitä, että laitan pohjustajaa liikaa?

    • Miia Johansson

      Heippa Jonna! 🙂 Voithan kokeilla laittaa vähemmän, mutta kannattaa myös puuteroida pohjustusvoide niin ettei se jää yhtään tahmaiseksi. Tämän jälkeen luulisin, että pysyy. Tai sitten sun pitää vaan vaihtaa pohjustajaa. Testaa ensin tuo puuterointi. 🙂

    • Henriikka

      Mulla lakkasi udpp toimimasta jossain vaiheessa, kun ostin uuden. Ilmeisesti koostumus muuttui. Vaihdoin eka Smashboxiin ja sitten tähän Miian suosittelemaan. Toimii 100 kertaa paremmin.

      • Miia Johansson

        Hei joo totta.. mäkin huomasin jossain vaiheessa sen koostumuksen muutoksen. 👌🏽

  • Kati

    Moi!
    Oletko tehnyt postausta rasvoittuvan/sekaihon kosteusvoiteista ja muista mattapinnan antavista tuotteista? Olen päässyt ihon pintakuivuudesta eroon sinun vinkeilläsi, mutta nyt ärsyttää päivän mittaan rasvoittuva t- alue 😩

    • Miia Johansson

      Heippa Kati! 🙂 En ole vielä tehnyt, mutta mulla on tulossa sekaihon postausta pian. Sivupalkin kategorioista löytyy hyvin postaukset. Siellä ei tosin näy vanhemmat postaukset, mutta uusimmissa onkin se paras tieto, kun oma tietotaito on hiljalleen kehittynyt. 😉

  • Teija

    Hei Miia ☺️ Kiitos ihanasta ja innostavasta blogista. Innostuin kovasti tästä silmämeikistä! Olen allergisoitunut violetin jollekkin ainesosalle ja oma värimaailma on supistunut ikävästi ruskeaan (joka ei mielestäni ole väri ollenkaan🤭). Kertoisitko mitä palettia käytit ko meikin tekoon niin voisin päästä ruskeasta “kurimuksesta”. Ihanaa kevättä sinulle 😍

    • Miia Johansson

      Heippa Teija! 🙂 hmm.. olisi hyvä tietää, että mikä ainesosa on kyseessä. Sillä violetti on tehty sinisestä ja punaisesta, joten onko syy kummassa näissä väriaineessa vai molemmissa? Tässä meikissä käytin Estee Luderin sinistä rajausta melko pitkälti kokonaan silmissä. En muista mitä mustaa luomiväriä käytin. Vihreä on Linda Hallbergin Enchanted Seacrtes paletista. Ihanaa kevattä sullekin! 🙂

  • Kristiina

    Hei, mikähän olisi hyvä tuote silmänympärysiholle?
    Aikaisemmin käytin Biothermin Skin Best Eye Creamia joka kostutti ja silotti hyvin. Tuote lopetettiin ja nyt olen hukassa minkä valitsisin. Ostin Biothermiltä geeliversion, joka ei kostuta tarpeeksi ja silmänaluset pysyvät kuivina ja ryppysinä.

    Toinen ongelma on TODELLA tummat silmänaluset. Silmänalleni muodostuvat todella suuret varjot ja aluset ovat muutenkin tummat. Olen käyttänyt nyt Make Up Store
    Cover All Red tuotetta, joka taittaa oranssiin, mutta tämäkään ei toimi niinkuin haluaisin. Luin postauksesi tummista silmänalusista ja ajattelin kokeilla ostaa jonkun neutraloijan, mutta mikä olisi hyvä? Lisäksi jonkun peitevoidekynän (ehkä Maybellinen instant).

    Blogisi on todella hyvä ja saanut miettimään myös omaa meikkaamista ja miten siihen saisi tuotua raikkautta. Kiitos tästä.

    • Miia Johansson

      Heippa Kristiina! 🙂 Blogin sivupalkissa on kategorait ja siellä silmänympärysvoiteet ihonhoidon alla. Sieltä löytyy hyviä. 🙂 Kannattaa muuten aina katsoa, että mikä silmänympärysvoiteessa on se “siloittava” raaka-aine. Eli jos listan alkuosassa on silikonia, niin se on silloin yleensä se, joka silottaa. -Xane ja -cone loppuiset on silikonia. Ei ne siis iholle tee mitään.. hyvää eikä pahaa, mutat eivät tosiaan hoida ihoa ja vaikutus on vaan kosmeettinen. Lisäksi silikoni ei ole tietenkään biohajoavaa.

      Se riippuu paljon siitä, että mihin sun silmänaluset taittaa, että mitä tarvitset. 🙂 Tuossa postauksessa on sellainen selkeä “kartta”, josta näkee sen mitä kannattaa käyttää. Mutta jos oranssiin taittavalla ei ole mennyt piiloon, niin voipi olla, että tarvitset keltaista lisäksi.

  • Loviisa

    Hei! Minulla rasvaiset luomet mutta muuten iho hyväkuntoinen sillä olen twistbeliever eli twistben metodit käytössä ihonhoidossa 🙂 meikkiin liittyen haluaisin kysyä että onko mielestäsi mineraalimeikkipuuteri vai meikkivoide parempi? Tai että miten vertaisit näitä? Iho ei enää juuri kiillä (hoidon ansiosta) mutta en oikein ole tyytyväinen meikkipohjaan.. ajattelin kyllä kokeilla tuota neuvoasi, että siveltimellä kunnolla ”työstää”. Nyt olen sormin levittänyt meikkivoiteen.

    Luomille minulla ollut synteettinen voide josta haluaisin luopua, se ei ole muutenkaan ollut luotettava.. onko muita luomipohjustustuotevinkkejä kun tuo wetnwild? Mieluiten luonnonkosmetiikkaa 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 Vaikea sanoa kumpi on parempi – mineraalimeikkipuuteri vai meikkivoide, koska se riippuu niin ihosta, tarpeista ja mieltymyksistä. Ja suosittelen joo siveltimellä levittämistä. Se ei tietenkään sovi kaikille ja jokaisella on oma kädenjälki, mutta esim itse en saa kivaa meikkipohjaa sormin. Eli ei muuta kuin vaan kokeilemaan, jos sivellin olis sun juttu.

      Twistbe myy yhtä ja ainoaa silmämeikinpohjustusvoidetta, joka on mun mielestä luonnon puolelta toimiva. Se on tässä:* https://adtr.co/kdAcNk

      Mutta toki sekään ei sovi kaikille. Rasvaisille luomille tosiaan laittaisin Wet n Wildia ja kiinnittäisin sen puuterilla. Eikö toimi näinkään?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram