Paras luonnollinen aurinkovoide kasvoille x4

16.04.2019

Suurin kauneusmokani elämäni aikana on ehdottomasti ollut liika auringonotto. En ole myöskään suojautunut tarpeeksi hyvin auringolta päivittäisessä elämässäni saati sitten lomamatkoilla tai ulkomailla auringon alla työskennellessäni. Sen huomaa ihosta. Teidän pyynnöstä testasin erilaisia aurinkovoiteita kasvoille, jotka sopivat myös meikin alle.

Sattuneesta syystä tämän postauksen tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa eli fysikaalisia aurinkosuojia, koska saan finnejä kemiallisista aurinkosuojista ja tietyt raaka-aineet kemiallisissa aurinkosuojissa eivät ole hyviä maapallomme vesistöille. Lisäksi ne saattavat häiritä hormonitoimintaa niin miehillä, naisilla ja lapsilla. Lisää asiaa auringolta suojautumisesta voitte lukea Twistbe:n auringonoton oppaasta*.

HUOM! Tiesitkö muuten, että meikkivoiteesi aurinkosuojakerroin ei riitä. Aurinkovoidetta pitää laittaa runsaasti, jotta se suojaa ihoamme. Kukaan ei toivottavasti laita niin paljon meikkivoidetta iholle. TÄSSÄ hyvä Wayne Gossin video asiasta ja kuinka paljon meikkivoidetta pitäisi lisätä – video on kieltämättä aika koominen.

SEKA- JA RASVAISELLE IHOLLE

Itseäni aina kauhistuttaa laittaa iholle aurinkovoidetta ennen meikkivoidetta, koska pelkään sen tekevän ihosta aivan liian rasvaisen näköisen. Aurinkovoiteet ovat kehittyneet huimasti tai sitten minulla on ollut vaan vääränlaiset tuotteet käytössä, sillä tämän Mossan aurinkovoide imeytyy nopeasti ja meikkivoide levittyy päälle kauniisti. Suojakerroin on tosin vaan 20, joten mielelläni käytän jotain hieman vahvempaa. Raikas hedelmäinen tuoksu ja loistava imeytyvyys tosin vie käden tälle purkille aina kerta toisensa jälkeen. Mossan tuotteita saa esimerkiksi Sokokselta ja hinta on noin 16 euroa.

PARAS SUOJA

Suojakerroin 30 alkaa olla jo sitä luokkaa, että uskallan reippain mielin astella ulos auringonpaisteeseen. Nämä kaksi kuvassa näkyvää tuotetta tasoittavat molemmat hieman ihon sävyä, joten ne ovat loistavia aivan pelkästäänkin. Sävy on tosin todella mieto, mutta antaa kasvoille pientä “sun kissed” -lookkia.

Dhyvanan aurinkovoide* (24€) oli mukana kahden viikon Thaimaan reissullani ja voidetta on edelleen todella paljon jäljellä. Saman kokoinen 50 millin Alga Mariksen aurinkovoide* (22€) on uudempi tuttavuus ja sekin sopii loistavasti meikin alle. Inci-listaan kurkkiessani on kyllä pakko sanoa, että Dhyvanan aurinkovoide on tämän postauksen laadukkain tuote ja se samalla myös hoitaa ihoa aloeveralla ja kasviöljyillä.

SUOJAA PÄÄSTÄ VARPAISIIN

Madara lanseerasi aivan vähän aikaa sitten paljon aurinkotuotteita ja tämä kyseinen puteli herätti kiinnostukseni. Tämä Weightless Sun Milk* (26€) sopii nimittäin niin kasvoille kuin vartalollekin. Epäilin aluksi, että sopiiko se meikin alle, koska se tuntui hieman öljyisen rasvaiselta. Meikki pysyi kuitenkin kauniina koko päivän. Jouduin tosin odottelemaan imeytymistä hetken ennen meikin lisäämistä, joten kiireiseen aamuun tämä ei oikein sovi.

POSTAUKSEN MEIKKI

Tulen kertomaan myöhemmin tällä viikolla tämän meikin luomiväreistä ja superkestävästä huulipunasta. Ihollani on Zuii Lux Flawless Liquid Foundation*, joka on ollut kasvoillani nyt useamman päivän. Käytän sävyä Driftwood, joka sopii hyvin päivettyneelle iholle ja loistava kesään. Olen näköjään ihan hullaantumassa luonnonkosmetiikan meikkivoiteisiin. Tämä on käsittämättömän kermainen ja tekee ihosta kuulaan, mutta pysyy silti hyvin koko päivän. Aivan huikea uutuus!

Pisamat on piirretty Lidlin Cien ruskealla kajaalilla ja korvikset tilasin Zalandolta.

P.S. Mistään tämän postauksen aurinkovoiteesta ei tule ns. white castia eli iho ei jää valkoiseksi.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Sara|Sara's Fab Life

    Voiko noiden päälle laittaa puuteria? En ole ainakaan tähän mennessä käyttänyt ollenkaan meikkivoidetta (ehkä vielä joskus), joten toimiikohan hyvin puuterin kanssa?

    • Miia Ezen

      Heippa Sara! 🙂 Tarkoitat varmaan noita sävyn antavia? Ne on siis periaatteessä sävyttäviä päivävoiteita, joten en laittaisi puuteria. Puuteri on enemmänkin meikkivoiteen kiinnittämiseen. Anna vaan oman ihan hehkua. <3

  • Nanna

    Jee tämä postaus oli niin odotettu! Juuri kun ajattelin, että kohta on pakko ostaa tuurilla joku puteli ennen kuin Miia kirjoittaa aiheesta. Kiitos siis ja toivotaan aurinkokelien jatkuvan! 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Nanna! 🙂 Jes.. eli juuri kreivin aikaan laitoin tämän blogiin. Hyvä hyvä. 😀

  • Vesseli

    Juu, mä en kans nuorempana ole käyttänyt aurinkorasvaa kuin hätäseen ulkomailla. Ihme ja kumma mitään suurempia pigmentti-muutoksia ei ole (aina, kun sanon jotain tällaista ääneen niin kohta tulee…). Tämä on kyllä toivottu aihe minulle, kiitos vinkeistä, täytyy paneutua. Minulla on nyt Cliniquen pepstart spf20, Estee Lauderin Daywear Multi-proliibalaaba spf 15 sekä Herbinan Spf 15-voiteet joilla ei tee mitään, koska ovat niin rasvaisia rasvaiselle iholleni! Voin käyttää noita vaa vapaalla jossain koiran kanssa metsälenkillä :D…:/….
    Mutta sitten on La Roche-Posayn Matte Fluidi Spf 30.. Se on ainoa mitä voin käyttää, on pelottavan aurinkovoidemaista, kun sitä ruutaa ja levittää, mutta ei kuitenkaan sit olekaan :D.
    Nyt löysin muuten Lidlistä käsivoiteen jossa spf 10. Ei mikään kummoinen kerroin, mutta ihan hyvä rasva (ja hinta!) ja taidan vaihtaa sen käsilaukkuun kesäksi.. Niihä ne sanoo, että käsistä ikä näkyy ..

    • Miia Ezen

      Heippa Vesseli! 🙂 Voi onpa ihana kuulla, ettei pigmenttimuutoksia ainakaan vielä näy. Nehän ovat siellä ihon alla piilossa, jos ovat. Itse näin kaiken sen kamaluuden, kun mulle tehtiin ihon Visia-analyysi ja siinä tuo superkamera näytti, että mun naama on täynnä auringon aiheuttamia vaurioita. 🙁 Joo ihan hyvä, että on suojakerrointa käsivoiteessakin, mutta tuo 10 ei kyllä oikein riitä ikävä kyllä mihinkään. Nämä sun luettelemat voiteet on siis esimerkkejä kemiallisista aurinkosuojista tai näin ainakin voisin päätellä. En tosin ole jokaista inciä kurkkinut. Tuossa Cliniquessa ja Estee Lauderissa on mm. Avobenzonea, joka on nk. hormonihäirikkö.

  • Helena

    Käytän HydroPeptide suojaa. Heillä on sekä tinted (SPF30) että non-tinted (SPF50). Erittäin laadukkaat tuotteet ja se näkyy hinnassa (noin €44). Käytän itse päivittäin sekä tinted että non-tinted versioita. Tinted sillon, kun en jaksa laittaa meikkivoidetta tai talvella. Molemmat eivät jätä white cast’ia. Lisäksi on aurinkosuojassa vihreää teetä ja muita hyviä kosteuttavia aineita eli minulla toimi se suoja myös kosteusvoiteena. TÄMÄ MUUTEN EI OLE MAINOS!!!

    Suomessa HydroPeptide tuotteita myy SkinCity tai sitten Strawberry.net, jotka palauttavat ALV-n jopa päivässä, jos tulli Suomen tulli sen lisää.

    • Miia Ezen

      Heippa Helena! 🙂 Joo noissa näyttääkin olevan fysikaalinen suoja, joka on hyvä. Ainut vaan että olen alkanut välttämään ihonhoidossa mm. silikoneja, joita näistä löytyy. Mutta siis ihan hyvä vaihtoehto synteettisten puolelta. <3

  • Jossu

    Heips! Nyt kiinnostuin tuosta ensimmäisestä tuotteesta🌞ja täytyy esittää tyhmä kysymys; laitatko ihan tavalliseen tapaan seerumin ja voiteet naamaan ja sit vielä aurinkovoiteen ja sit meikit?? On muuten ihana meikki!!

    • Miia Ezen

      Kiitos Jossu! 🙂 Joo laitan tavalliseen tapaan kaikki, mutta aurinkovoide kyllä korvaa ihan mainiosti kosteusvoiteen.

      • Jossu

        Kiitti vastauksesta! Ja hei tuli mieleen..ootko kokeillut hampaita valkaisevia tuotteita??

        • Miia Ezen

          En oo kokeillu 😃 Mä oon kerran vaan käyny valkasussa Tallinnassa,mut siitä on joku 6 vuotta.

          • Markit

            Etkös Miia joskus aikaa sitten kokeillut sellaista mustaa hiilijuttua, purkissa jauheena ja hammastahnanakin löytyy? Minä nimittäin muistan ostaneeni perässäsi sen tahnan. Tulos + – nolla, mutta hymy oli hetken “komia” ja lavuaarin pinta tuhruinen 😄. En usko enää mihinkään muuhun valkaisuun kuin hammalääkärin tekemään. On sen verran eri tuotteita kokeiltu. Valkaisussa tosin en ole käynyt, mutta välillä sitä harkitsen.

          • Miia Ezen

            Heippa Markit! 😊 Apua joo, sulla on parempi muisti kuin mulla. No siitä on jo noin 2 vuotta aikaa, kun muistelin. 😃 Mutta joo mulla se autto tummentumiin muistaakseni, mutta sinänsä valkaisua se ei tee.

          • Jossu

            Hei onko se joku luonnon juttu mistä “Markit” ja sinä puhutte? Ruohonjuuressa oli joku sellainen myynnissä!?😀 Siis hampaiden valkaisu aine

          • Miia Ezen

            Joo se on luonnonjuttu. Mulla tais olla merkki Warpaint. 🤔

  • Heidi

    Ihana kynsilakka, kerro mikä😍
    Jatkatko vielä meikkimokien kirjoittelua? Esim poskipuna meikkimoka kiinnostais

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! Oih.. unohdin kirjoittaa kynsilakan. Se on Essencen shine last & go sävy Legally Pink 13. 🙂 Ja kyllä meikkimokapostaukset jatkuu.

  • Kerttu

    Mua arvelluttaa tällaisen luonnonkosmetiikan teho aurinkosuojana… Muuten kiinnostaisi kokeilla, mutta en tiedä uskallanko luottaa näiden tehoon. Yksi melanoomadiagnoosi riitti!

    • Miia Ezen

      Heippa! Mä ymmärrän sua täysin. ❤️ Luonnonkosmetiikka on aivan yhtä tehokasta, koska ainesosat muodostaa iholle peilimäisen kalvon ja UVA sekä UVB säteet ei pääse iholle asti. Myös synteettisen kosmetiikan puolella käytetään näitä fysikaalisia suojia. Kemialliset suojat sitten toimivat erilailla ja imeytyvät ihoon. Eli siis olet voinut käyttää tietämättäsi jo näitä fysikaalisia aurinkosuojia. Se selviää aina inci-listasta, että mitä raaka-aineita on käytetty. Sun kannattaa lukea tuo Twistben linkki, jonka laitoin postaukseen. 😊

  • Ida

    Hei! Onko noissa voiteissa sekä uva että uvb? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Ida! Joo näissä kaikissa on. Tsekkasin myös tuon Nissan, koska sen purkissa ei sitä lukenut. 😊

  • Hytmi

    Heeii!! Kauheen hyvä ja tarpeellinen postaus!!
    Kiitos Miia 💕

    • Miia Ezen

      Heippa Hytmi! 😊 Jee ihana kuulla, että tykkäsit. ❤️

  • Elina

    Moikka Miia,
    Kiitokset tästä postauksesta, jota todella odotettu. Vinkkaisitko vielä, jos satut löytämään hyvän fysikaalisen suojan, jossa kerroin 50. Olen viime vuosina käyttänyt kesällä kasvoillani tätä suojakerrointa, koska kasvoillani on pigmenttimuutoksia. Millaisen puhdistuksen fysikaalinen aurinkosuoja vaatii? Mietin tuotteiden soveltuvuuksia ja tuota puhdistusta myös pienokaiselleni.

    • Miia Ezen

      Heippa Elina! Kuulin juuri tänään, että Dhyvanalle on tulossa 50 suojakerroin, jossa on samanlainen sävyte kuin tässä 30 suojakertoimessa. Parin viikon päästä saatavilla. Jos oon oikein käsittänyt, niin luonnonkosmetiikkassa on vaikeampi tehdä suurempia suojakertoimessa niin ettei tule tätä ns. White castia. Pois pesu tapahtuu samalla tavoin kuin minkä tahansa muun aurinkovoiteen, lian, meikin poisto. 😊 Ja lapsiasiaan en osaa ottaa kantaa, mutta ainakin nämä ovat turvallisista raaka-aineista tehty. 😊

  • Terhi

    Moikka! Kiitos hyvistä vinkeistä! Ja kiitos, että olet juuri aito oma itsesi!
    Olisi mukava saada silmämeikkiin ohjeita naiselle, jolla on silmälasit ja pikkusen alkaa jo ikä näkyä silmäluomien riippumisena, ikävä kyllä : ( Tahtotila olisi kuitenkin näyttää freesiltä silmälasien takana : ) Kiitos ja mukavaa kevään jatkoa!

    • Miia Ezen

      Heippa Terhi! 😊 Joo oon jo pidempään koittanut saada yhteistyökumppania tähän silmälasijuttuun, koska tarvitse siihen pokia. Vielä en ole saanut vaan mitään optikkoliikettä lähtemään mukaan. Näyttää siltä, että tekevät enemmän muotibloggaajien kanssa yhteistyötä. 😊

  • Anna

    Hei, mäkin innoistuin tilaamaan tämän innoittamana tuon Alga Mariksen sävyttävän aurinkosuojan kasvoille! Samalla laitoin House of Organicsin kautta tilaukseen sen Evolven puhdistusbalsamin, kun edelliset alkaa olla loppu. Vähitellen, tuote kerrallaan aina edellisen loppuessa yritän tilata hyvän luonnonkosmetiikkaversion sitten tilalle 🙂

    • Miia Ezen

      Toivottavasti tykkäät noista! 😍 Ja siis tuo Evolven on IHANA. Siitä jää niin pehmoinen iho ja pesee meikitkin hyvin pois. Pitää vaan hyvin työstää ihoon, että kaikki meikit sulaa. Sitten kun meikit on sulanu niin voi pestä vedellä pois. Ihan paras balmi putsari ❤️

  • Laura

    Hei! Mitä mieltä olet Lumenen Instant Glow UV-primerista, jossa on SK30? Meneekö myös siihen meikkivoide-kategoriaan, että tätä pitäisi läträtä liikaa? Tuote ei ole kovin edullinen ja olen käyttänyt sitä juuri vain tuon suojakertoimen vuoksi.

  • Sanna

    Mitä kosteutusta laitoit auronkosuojan alle?

    • Miia Ezen

      Mä laitan yleensä jonkun kevyen kosteusvoiteen joo kuitenkin, vaikka ei välttis tarvis. Nyt koitan käyttää loppuun islantilaisen Soleyn voidetta. Se on kevyt, mutta tosi kosteuttava. 😊 Mutta joku edullisempikin hoitaa homman.

  • Elina

    Heippa,
    Postaustoiveena itseruskettavat🙂

    • Miia Ezen

      Jee ❤️ Luit mun ajatukset. Tulossa ens viikolla. Testailen just. 😊

  • Anne

    Voisitko tehdä postausta kotimaisesta luonnonkosmetiikasta? Nyt on tullut lyhyen ajan sisään kiinnostavia brändejä, olisi mielenkiintoista kuulla tuotesuosituksia ja -testauksia 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Anne! 😊 Luit ajatukseni. Mulla on jo valmiina tuollainen postaus odottamassa julkaisua. 😊

      • Anne

        Huippua! Postaus korealaisesta ihonhoitorutiinista suomalaisella luonnonkosmetiikalla toteutettuna olisi esimerkiksi supermielenkiintoinen 🙂

        • Miia Ezen

          Joo itseasiassa mun ihonhoitorutiinit on menny vielä yksikertaisemmaksi, mutta postaus koskee erillisiä löytöjä eri brändeiltä. Harvoin kaikki kuitenkaan on hyvää jokaisella brändillä. 🙂

  • Ulla

    Moi, yritin kysellä apteekissa aurinkosuojaa aknehoidon ajaksi kasvoille.. Olisiko Mossa sopiva? Kyseessä 19v poika.

    • Miia Ezen

      Heippa Ulla! 😊 Nyt en ikävä kyllä osaa tähän vastata, kun en tiedä lääkehoidosta mitään.

    • Suvi

      Oman kokemusten pohjalta voisin heittää suositukseksi Algamaris -merkin SPF50 voiteen kasvoille. Luonnonkosmetiikkaa, fysikaalinen suoja ja korkea suojakerroin (sopiva aknehoidon herkistämälle iholle). En ole varma saako apteekeista, mutta luontaistuotekaupoista ainakin. Auringon kanssa pitää olla kyllä tosi varovainen noiden kuurien aikana ja jälkeen, vaikka olisikin käytössä korkea suojakerroin!!

  • Eva

    Vinkkinä Body shopin suojakerroin 50 aurinkovoide kasvoille. Loistava tuote myös meille joilla tahtoo iho kiiltää.
    En nuorempana tajunnut käyttää tällaista ja nyt 40+ ikäisenä yrutetään korjata tyhmyyksiä.

  • Anna

    Hei, kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Minua kiinnostaa myös suomalaiset luonnonkosmetiikka- aurinkosuojat, jos niitä on.
    Mutta varsinainen kysymykseni koskee tuota postauksesi Madaran spf20 -aurinkosuojavoidetta: jättääkö se ihon valkoiseksi? Olen meinaan aiemmin kokeillut Laveran aurinkosuojaa, ja se jättää ikävästi ihon valkoiseksi. Minä kun laittaisin pelkän aurinkosuojavoiteen kasvoilleni.

    • Milla

      Madara ei jätä valkoiseksi! Mutta oli aika kevyt, ehkä mielestäni liiankin kevyt meikin alle… varmaan meikittömänä hyvä!

      • Miia Ezen

        Heippa Milla! 😊 Mitä tarkoitit kevyellä? Että imeytyy hyvin?

        • Milla

          Mulla ainakin imeytyi tosi helposti ja meikin alle tuntui että ei ihan riittänyt kosteutukseksi ainoana voiteena, kun meikkivoide tahtoi jäädä näkyville esim. otsryppyihin. Tänään laitan skin food lightia alle ja sit vasta madara, katsotaan josko auttaisi.

    • Miia Ezen

      Heippa Anna! Pahoittelen.. mulla on jäänyt vastaamatta. Ei siis jätä valkoiseksi. Kirjoittelinkin tuohon postaukseen ettei tämä jätä white castia, mutta mä hömelö on suomentanut sitä. 🙈

      • Anna

        Kappas, siellähän se tosiaan luki postauksesi lopussa😄 Kun hain myöhemmin tietoa ja vertailin tuotteita, en enää muistanut sitä lopussa ollutta mainintaa. Mutta hyvä homma, laitoin Madaran tuotteen tilaukseen!

  • Jenni

    Heippa! Oletko kokeillut Laveran aurinkovoidetta, jossa suojakerroin on 30? 🙂 Jos olet niin mitä pidit, imeytyykö hyvin iholle

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni 😊 en ikävä kyllä ole testaillut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram