MITEN PIIRTÄÄ KULMAKARVAT? – täydellinen opas

22.03.2020

täydelliset kulmakarvat

*Sisältää mainoslinkin.

Selkeä opas kulmakarvojen piirtämiseen on se, joka blogistani on kokonaan puuttunut. Tässäpä se olkaa hyvät! Toivon, että tämän postauksen avulla mahdollisimman moni oppii piirtämään itselleen kauniit kulmakarvat. Laittakaa kysymyksiä tulemaan, jos jokin kohta mietityttää.

KENELLE TÄMÄ OPAS ON?

  • Tämän oppaan avulla voit piirtää kulmakarvat, vaikka sinulla ei olisi niitä olleenkaan. Aloita silloin kohdasta kolme. Olen piirtänyt tämän oppaan avulla monelle asiakkaalle kulmakarvat täysin nollasta.
  • Jos sinulla on taas tuuheat kulmakarvat, niin aloita kohdasta kaksi ja käytä mielummin *läpinäkyvää kulmakarvageeliä. Täytä kolosia vain sen verran kuin parhaaksi näet.
  • Nämä ohjeet ovat siis kaikille. Jokaisen kasvojen malli on vaan erilainen ja oikeaoppisen mallin juuri sinulle opit tekemään vanhan blogipostaukseni avulla. Löydät sen TÄSTÄ

miten piirtää kulmakarvat

ASIOITA, JOTKA KANNATTAA OTTAA HUOMIOON

  • Olet ehkä tottunut seuraamaan oman kulmakarvasi mallia. Siinä voi mennä pahasti metsään. On tärkeää tehdä kulmakarvoihin siipimäistä mallia, kuten ohjeistan TÄSSÄ postauksessa. Kohdan kolme alaviiva ei ole kaari vaan enemmänkin siipi.
  • Omasta mielestäni skarpit, muttei liian vahvat kulmat on helpoin piirtää kulmakarvakynällä. Nämä ovat tosin täysin mielipide ja käsialakysymyksiä. Juuri sinulle voikin paremmin sopia pomade tai luomiväri kulmakarvojen piirtämiseen.
  • Kulmakarvakynää painetaan iholle todella vähän. Liian raskaalla kädellä tekeminen antaa usein luonnottoman vahvan lopputuloksen. Kannattaa treenata kulmakynällä ensin paperille. Siinä huomaat, että kevyt painallus riittää.
  • Jos jälki on silti liian raskasta tai tulee virheveto, niin useimpien kulmakynien toisessa päässä on harja, jolla saa “kumitettua” ja pehmennettyä kynän jättämään jälkeä.
  • Kannattaa kurkata TÄSTÄ kuvat yleisimmistä kulmakarvamokista! Lisäksi tästä kyseisestä postauksesta löytyy omat aika kaameat kulmakarvamokat, jotka aikaisemmin tein. Toki kulmakarvamuoti muuttuu yllättävänkin paljon kokoajan ja tässä on syy miksi en ole uskaltautunut microbladingiin tai kestopigmentointiin.

kulmakarvat askel askeleelta

NÄIN PIIRRÄT KULMAKARVAT

  1. Varmista ettei iho kiillä kulmakarvojen alueelta ja tarvittaessa lisää puuteria, jos näin on. Tuotteet tarttuvat ja pysyvät paremmin, kun iho ei kiillä.
  2. Lisää reilusti kulmakarvageeliä ja nosta näin karvoja ylöspäin tai viistosti ylös. Itse lisään usein pari kerrosta ja odotan aina välissä, että edellinen kerros kuivuu. Vaaleille ja harvakarvaisille kulmille käytän Laveran värillistä kulmakarvageeliä (saatavuus esim. Citymarket) ja tuuheille kulmille *Anastasia Beverly Hillsin läpinäkyvää kulmageeliä, joka varmasti pitää kulmat ojossa.
  3. Piirrä kulmakarvan alaosaan viiva hellällä kädellä. Skarppi alaviiva tekee koko kasvoista paljon ryhdikkäämmät ja silmämeikki ei näytä näin suttuiselta. Teen tämä lyhyin vedoin – en yhdellä pitkällä vedolla, koska muuten kulmista tulee liian vahvat. Viiva ei myöskään ole kaari vaan suora viisto viiva kohti kulmakarvan ulko-osaa, josta vasta noin 1/4 piirretään alaspäin. Tämä voi alkuun tuntua muuten hassulta, jos on tottunut piirtämään kaarevat kulmat! 
  4. Täytä kulmakarvan alkuosa värityskirjamaisen tasaisesti. Tykkään muuten käyttää Benecoksen kulmakynää sävyssä Brown (saatavuus esim. Tokmanni). Se on ollut suosikkini jo todella pitkään. Käytän noin 90% asiakkaillani samaa sävyä – vaaleammille painan kynää todella vähän ja mitä tummemman looputuloksen tarvitsen, niin sitä enemmän painan.
  5. Piirrä kaari kulmakarvan ulko-osaan. Tämä nostaa kivasti katsetta. Kannattaa muuten katsoa tämä peilien avulla ja voit yllättyä miltä kulmakarvasi näyttää sivusta päin katsottuna.
  6. Viimeinen steppi on täysin ylimääräinen, mutta mielestäni kirsikka kakun päällä. Tämä on myös ehdottomasti hankalin osuus ja itselläni treenaamiseen meni hetki. Piirrän vielä erillisiä karvoja *Ardellin kulmakarvatussilla viistosti sivuun päin luonnollisen karvan suuntaan.

HUOM! Käytän *Ardellin kynästä sävyä Soft Black (tummin sävy). Jos haluaa tehdä selkeästi karvamaisia vetoja, niin kynän pitää olla aika tumma – ellet ole todella vaalea. Kynä pitää säilyttää terä alaspäin. Jos tussista ei meinaa tulla mitään, niin kastelen sitä hieman ja aktivoin sen pyöritellen kämmenselällä. Tällaiset kynät ovat yleistymässä tuuheamman kurvakarvamuodin mukana, joten uskon, että parempi kynä on vielä tulossa. Käytin hetken MACin vastaavaa tussia, mutta siinäkin on omat ongelmansa. 

EXTRA-VINKKI

Jotta kulmakarvan alaosa ei ole suttuinen, niin alaosan voi “puhdistaa” peitevoiteella. Tykkään käyttää tähän jotain littanaa sivellintä, kuten *Sigman E20 sivellintä. Peitevoide kannattaa laittaa kämmenselän kautta ja vain vähän, ettei sitä tule liikaa.

  • Minna

    Ihana opus kiitos paljon!!

    • Miia Johansson

      Jee! 🥰 Toivottavasti oli jotain jeesiä. 😊

  • ROSE-MARIE

    Olen hämmästynyt kuin nykyään vuotaa verta kuin nypin kulmakarvat ! Kulmakarvat istuvat tosi tiukassa ja nypin ne kuitenkin aivan oikeaoppisesti mutta kulmaluun kohdalla on ongelmia. Onko nyt näin että veri on ohentunut ? Voisiko tämä alue käsitellä hoitolassa niin ettei enää kasvaisi kulmakarvoja.

    • Miia Johansson

      Heippa Rose-Marie! 🙂 Sulla voi hyvinkin olla tietyissä kohdin vaan pienemmät verisuonet enemmän pinnassa. Veren ohenemisesta en tiedä – siinä kannattaa enemmänkin kääntyä lääkärin puoleen. En tiedä oikein mitään kosmetologin palveluista näihin liittyen, joten en siinä osaa auttaa. Laserilla poistetaan sellaisia karvoja, jotka halutaan pysyvästi pois, mutten tiedä tehdäänkö tätä näin lähelle silmää. Kannattaa mielummin kääntyä kauneusklinikoiden puoleen. 🙂

  • Ilona

    Ihanan kattava postaus kuvineen! Jospa tästä oppisi itsekin. 🙂 Kiitos ❤

    • Miia Johansson

      Kiva kuulla! 🙂 Toivottavasti tää auttaa. 🙂 Paperille kulmakarvan oikean mallin piirtäminen auttaa oikeasti todella paljon, jos haluaa alkaa ihan kunnolla treenailemaan.

  • Annu

    Upeat kulmat. Kiitos tarkoista ja selkeistä ohjeista.

    • Miia Johansson

      Kiitos! 🙂

  • Pauliina

    Mitä mieltä olet Coxirin tuotteista? Ovatko sinusta laadukkaita ja toimivia? 🙂

    • Miia Johansson

      Heipp Pauliina! 🙂 Olipa ihan pakko googletella, kun ajattelin, että tarkoitat Cosrx:ää. Mutta tosiaan näyttää olevan toinen korealainen lähes samalla nimellä ja erehdyttävän saman näköisissä purkeissa. Mutta sen mitä muutamia tuotteita kurkkasin, niin aika täynnä ovat ns. täyteaineita eli sellaisia, jotka vaikuttavat itse tuotteen koostumukseen kuin että olisivat ihoa helliviä ainesosia. En käyttäisi itse. 🙁 Erilaisia uutteitahan noissa kyllä on korealaiseen tyyliin, joten ei ihan huono sinänsä, mutta se mihin tuotepohjaan ne on tehty, niin ei taas hyvä.

  • Jelena

    Moi, kiitos hyvistä ohjeista jälleen kerran 🙂 olisin kysynyt mitä kannattaa tehdä jos kulmakarvasta tuleekin liian tumma kokonaisuudessaan? Millä sen saa vaaleammaksi ilman että joutuu poistamaan koko kulmameikin? Itsellä on kulmakarvojen “häntäpää” ohut ja vaatii täyttöä. Alkupäähän taas riittäisi pienempikin värinlisäys, mutta kun nuo kolot täyttää alkupäässä niin kulmakarvasta tulee kokonaisuudessaan tumma.

    • Miia Johansson

      Heippa Jelena! 🙂 Etenisin oikeastaan näiden mun ohjeiden mukaan myös sun kohdalla. Eli jos vahingossa tulee liian tumma veto, niin kumittaisin sitä kulmakynän harjapäällä. Ja koita peittää mahdollisimman kevyellä kädellä kulmakarvojen etuosaa ja kumita harjapäällä aina edetessä, koska todella tummaa voi sitten lopuksi olla vaikea ns. kumittaa. Toisaalta sen voi jättää värittämättä ja käyttää vaan kulmageeliä tuomaan omat karvat paremmin esiin ja ojoon. 🙂

  • Marjut

    Kiitos paljon tästä loistavasta postauksesta taas 🙂

    • Miia Johansson

      Jee! Kiva kuulla, että tykkäsit! <3

  • Spl

    Osaatko neuvoa kulmien meikkaamisessa seuraavanlaisen ongelman kanssa: minulla on todella rasvainen iho, ja tämä koskee myös kulmakarvojen alla olevaa ihoa. Kulmat ovat harvat ja niissä on koloja, ja jos meikkaan kulmat samaan tapaan kuin tuossa neuvoit, niin kulmakynän jälki muuttuu ihon rasvoittumisen myötä n. tunnissa ruskeaksi rasvaliejuksi.

    Lopputulos on samanlainen kuin jos laittaa luomiväriä ilman pohjustajaa, ja luomiväri puuroutuu luomivakoon. Olen yrittänyt laittaa puuteria tai luomivärin pohjustajaa tms. primereitä myös kulmiin, mutta ne eivät toimi, sillä primer rullautuu ja lohkeilee kulmakarvojen sekaan, ja lopputulos on epäsiisti. Olen yrittänyt meikata kulmia myös puuterimaisilla, tussimaisilla ja vedenkestävillä tuotteilla, mutta tuloksena on aina rasvainen sotku.

    Mitä vielä voisi kokeilla? Ja ihoni tosiaan on rasvainen, eli ei sellainen rasvoittuva pintakuiva iho, johon voisi vaikuttaa paremmalla ihonhoidolla.

    • Miia Johansson

      Heippa Spl! 🙂 Hmm.. hankala tilanne. Mä kysyisin silti sun ihonhoitoa, koksa vaikka pintakuivuutta ei ole niin myös ihon rasvaisuuteen pystyy vaikuttamaan ihonhoidolla. El itaas tämä mun tylsä ja sama kysymys. Miten peset kasvot? Millä kosteutat? 🙂

      • Spl

        Moikka, olen huomannut että rasvaiselle ja aikuisiän akneen taipuvaiselle iholleni sopivat parhaiten mahdollisimman hellävaraiset, herkän ihon tuotteet.

        Tällä hetkellä käytössäni on L300 -sarjan vaahtoava puhdistusaine, Acon soft and soothing toner-kasvovesi, L300-sarjan hyaluronihapposeerumi, ja päivävoide ja yövoide ovat Laveralta.

        Kerran viikossa käytän Madaran syväpuhdistavaa mutanaamiota, ja välillä, ehkä kerran viikossa Ordinaryn salisyylihappoa epäpuhtauksiin.

        Osaatko sanoa että voisiko tätä rutiinia jotenkin parantaa? Kiitokset 🙂

  • Krista

    Heii Miia! Kiitos tästä oppaasta 🙂 Nyt kun itsellä on koronan takia tilanne se, että oon lomautettuna niin ajattelin ruveta opettelee näitä meikkauspuuhia 😀 Tilanne on siis se että läväytän naamalle meikkivoiteen, peitevoiteen, vähän puuteria, ripsarit ja poskipunaa. Nyt haluaisin oppia tekee kulmat, arkimeikkiin luomivärit ja huulipunan käyttöä. Oisko sulla vinkata että mitä luomivärejä kannattais ihan perusmeikkiin hommata (mahdollisimman edulliseen hintaan) ja mikä ois semmonen helppo tapa lähtee opettelee huulipunan käyttöä?

    • Miia Johansson

      Helou! Onpa todella harmi, että sut on lomautettu. Kiva kuitenkin, että oot keksinyt tekemistä. 🙂 Sun kannattaa tutkia mun blogin luomiväri ja huulimeikkikategoriaa. Sinne oon laittanut varmaan mun kaikki mahdolliset vinkit molemmista aiheista. <3

  • Liilatar

    Heippa ja kiitos erittäin hyvästä oppaasta! Onko mitään tehtävissä jos haluaisi tuota siipimäisyyttä, mutta kulman oma kaari vetää siinä kohtaa vahvasti alaspäin? En oikein osaa selittää.. 😁 Omat kulmat siis on aika kaarevat..

    • Miia Johansson

      Joo 😊 On tehtävissä. Tietenkin vaikea sano näin ilman kuvaa, mutta kulmien muotoilu ja siis nyppiminen auttaa ainakin. Ja sitten ihan yksinkertaisesti vaan piirtää karvaa siihen kohtaa missä sitä ei välttämättä edes ole.

  • Saaga

    Hei Miia! Kysyisin tuosta Anastasian kulmakarvageelistä, jota suosittelit tuuheammille kulmakarvoille. Tekeekö tuo kyseinen kulmakarvageeli myös sellaisen “kalvon”, joka helposti näyttää valkoiselta? Meinaan kokeilin Benecosin hyväksi kehuttua läpinäkyvää (valkoista 😀 ) kulmageeliä, ja pidon puolesta se olisi ihan mahtava tuote, mutta se on kuin liimaa sutisi kulmiin, eli kuivuttuaan jos yhtään koskettaa (= piirtää kulmat) se muuttuu valkoiseksi kököksi, ihankuin joku erikeeper 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Saaga! 😊 Ei tee sellaista. Ja voithan myös tehdä ton benecoksen kanssa niin, että laitat sen vasta lopuksi. 👌

      • Saaga

        Hei! Kiitos tiedosta 🙂 Ostettuani tuon Benecosin kokeilin laittaa sitä kulmakarvojen piirtämisen jälkeen, mutta silloinkin tuote jää ruman näköisesti näkyviin. Kokeilen tuota Anastasiaa seuraavaksi! Mukavaa kevättä!

  • S

    Miten neuvoisit kun selkeästi kulmakarvat ovat eri tasolla ja vähän erilaisetkin? Ammattilainen sanoi, että laminoinnilla voisi saada tilannetta parannettua parempaan mutta en ole innostunut siitä.

    En tiiä oonko joskus nuoruudessa nyppinyt niitä liikaa, mutta muistan, että aina kuvissa olen ollut hieman pää kenossa/sivuttain 😀

    • Miia Johansson

      Heippa S! 🙂 Mäkin sanoisin, että laminointi voisi olla hyvä, mutta ymmärrän jos se ei ole oma juttu. Ja sitä joutuu sitten kyllä ainakin oman kokemuksen mukaan tekemään usein. Mä yksinkertaisesti koittaisin vaan meikillä saada korjattua epäsymmetrisyyttä. Kulmakynällä lähtisin liikkeelle. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram