Samalla tuotteella parempi lopputulos – POSKIPUNA

17.09.2019

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Suurin virhe poskipunan kanssa on se, ettei sitä laita ollenkaan. En huolisi liikaa sen sijoittelusta, vaikka tässä postauksessa sen koitankin kertoa mahdollisimman tarkasti. Pääasia, että edes laittaa poskipunaa. Mielestäni poskipuna on meikissä yksi tärkeimmistä asioista ja sen neuvoin myös laittamaan postauksessa, jossa opastin meikkiä täysin aloittelijoille.

VÄÄRÄ TAPA

  • Asiakkaani ovat usein kertoneet, että laittavat poskipunan paljon alemmaksi kuin minä. Heidän valitsemansa paikka on ollut poskiluun alapuolelle siihen mihin varjostukset laitetaan.
  • Poskipunaa ei laiteta ollenkaan tai todella vähän. Varsinkin hieman rasvaisemmalla iholla poskipuna häviää ja parin tunnin aikana ja pienellä poskipunamäärällä näyttää siltä, ettei olisi laittanut poskipunaa ollenkaan.

OIKEA TAPA JA HYVÄT SÄVYVALINNAT

  • Varsinkin seka- rasvaiselle iholle poskipunaa kannattaa laittaa aamulla hitusen enemmän kuin sitä tarvitsisi, jotta sitä olisi vielä muutaman tunnin päästä jäljellä. Jos poskipuna lähtee helposti lipettiin, niin kannattaa käyttää voidemaisia poskipunia.
  • Voidemaiset poskipunat ovat omia suosikkejani, koska ne eivät lisää meikkiin puuterista fiilistä vaan säilyttävät ihon kuulauden. Voidemainen poskipuna on paras valinta myös aikuiselle naiselle, jolle meikissä tärkeintä on raikas iho. Omia suosikkejani voidemaisista poskipunista ovat *Tony Molyn poskipuna sävyssä Pink Baby ja yllä näkyvät Boho Cosmeticsin *uudet voidemaiset luonnonkosmetiikkaposkipunat.
  • Moni pitää puuterimaisia poskipunia aloittelijaystävällisempinä, mutta itse olen eri mieltä. Puuterisiin tarvitsee erikseen siveltimen ja niitä voi olla vaikeampi saada tasoitettua, jos tulee vahingossa laitettua ne epätasaisesti. Jos kuitenkin haluat mielummin puuterimaisen poskipunan, niin siihen löytyy loistava ja edullinen poskipuna *Wet n Wildilta sävyssä Pearlescent Pink. Tämä sävy on hauska kombinaatio niin persikkaista kuin myös pinkkiä sävymaailmaa ja sopii siksi monelle ihon sävylle.
  • Tässä on todella helppo ohje kuinka valita itseään imarteleva sävy: Vaalealle skandi-iholle sopii usein kylmään taittavat sävyt ja taas hieman tummemmille tai meikäläisille ruskettuneena sopii persikkaiset ja oranssiin taittavat lämpimät sävyt. Yllä olevassa kuvassa näet hyvät esimerkit näistä Bohon uutuuksien sävyissä.
  • Meikki on osa kokonaisuutta. Riippuu paljon siitä miltä muu meikki näyttää ja miten olet pukeutunut. En olisi niin huolissani siitä, että sopiiko poskipunani huulipunaan. Tosin näiden yhteensopivuus on ainakin helppo sääntö, jos ei osaa valita sopivaa poskipunan sävyä omalle huulipunalle. Huulipunaa voi aina käyttää voidemaisena poskipunana.

POSKIPUNAN PAIKKA

Tämä on todellakin yksi useimmiten kysytty kysymys ja postauksiakin tästä täysin samasta aiheesta löytyy blogihistoriastani jo ainakin neljä.

Poskipuna kuuluu posken korkeimpaan kohtaan – ei ylhäältä päin katsottuna vaan suoraan sivusta. Alla näet nuolella sen mitä tarkoitan. Siitä kohdasta se häivytetään kauniisti joka suuntaan. Lisään voidemaisen poskipunan usein sormin taputellen – ei vetäen tai pyöritellen, koska muuten meikkivoide alla liikkuu. Puuterisen poskipunan lisään *siveltimellä, mutta en sitäkään vetäen vaan painellen.

P.S. Postauksen ensimmäisessä meikissä käytin luomivärinä *Soft Glam -palettia ja glitter on Stilan Glitter & Glow nestemäistä glitter-luomiväriä sävyssä Diamond Dust (saatavuus: ulkomailta Sephorasta).

  • Laura

    Mä rakastan poskipunaa kaikista eniten, mitä tulee kauneustuotteisiin. Uskaltaisin jopa sanoa että keräilen poskipunia, haha. Yleensä rakastan voidemaisia tuotteita, mutta poskipuna häviää mullakin ensimmäisenä vaikka ihoni on tosi kuiva. Siispä laitan alle voidemaista, päälle puuterimaista poskipunaa ja suihkauksen Kicksin kiinnitysspraytä! Yleensä laitan poskipunan ja mini matkustussiveltimen laukkuun huulirasvan ja huulipunan kaveriksi. 🙂

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 🙂 Joo, hyvä idea tuo voidemaisen ja puuterimaisen kerrostaminen. Itseasiassa teen sitä usein asiakkaillekin. 😀 Munkin mielestä poskipuna on yksi tärkeimmistä asioista meikissä.. harmi, että niin moni kammoksuu sitä. 🙁

  • Jelena

    Moi, Itselläni nuo voidemaiset/nestemäiset poskipunat ns. syövät meikkivoiteen pois poskilta ja lopulta tilalla on poskipuna+couperosa punoitus. No ainakin näyttää että on laitettu poskipunaa, mutta hieman överisti tässä tapauksessa. Osaisitko vinkata mikä auttaisi tähän

    • Miia Ezen

      Heippa Jelena! Joo, totta, että joissain tapauksissa voidemainen ei välttämättä ole paras. Joskushan jopa tehdään niin, että poistetaan meikkivoide pois tietyistä kohtaa poskia, jotta saadaan se luonnollinen puna esiin. Mutta jos sun mielestä sun kasvoilla on liian vahva punaisuus, niin silloin kannattaa tietenkin kääntyä puuterimaisten puoleen. 🙂

  • Markit

    Heissan; Vaikka miten noita kuviasi katson, niin tuo X on minusta ihan jees. Ymmärrän kyllä, että poskipunan pitää näkyä, mutta onko sitä nyt tuossa nuukasti? Jos on arempi käyttäjä, niin eikö ole sopivaisesti noin niin kuin alkuun? Kun kerrot, että aamulla mieluummin enempi, niin eikö sitä voi lisätä päivän aikana kuten vaikka huulipunaa? Tänään on katsos kriittinen päivä, eikä neuvo uppoa 😀.
    Tuo Wet n Wildin poskipuna on tosiaan loistava, persikkapinkki väriltään ja tosi edullinen. Pitää laittaa enemmän kuin vanhaa Lancomea, mutta tosi kaunis väri.
    Poskipunan paikka löytyi hakemalla. Eron huomasi, kun se oikeaan osuin . 😄
    Enkä minä vieläkään osta tuota kuulakkuuta kasvoissa. Olenko vaan niin itsepäinen, että matta on paras. Vai olenko perinteeseen juuttunut van… aikuinen, pököpäinen nainen?😂
    Mutta kyllä tässä vielä toivoa on, kun puuterin käyttökin on neuvostasi vähentynyt. Saa nähdä mitkä glitterit tässä vielä luomilla viuhuu, kun aikaa kuluu🤣

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 🙂 Joo, siis tuossa X kuvassahan ei ole poskipunaa ollenkaan. 😀 Ja tottakai voi lisätä pitkin päivää, mutta kaikki eivät halua kantaa poskipunaa mukana.

      Ja aika moni tykkää edelleen matasta ja tietenkin nämä on aivan täysin makuasioita. Uskon silti, että tämä saavuttaa Suomenkin pikkuhiljaa. 🙂 Ainahan sitä pitää hetki nähdä ennen kuin silmä tottuu. Itse en pidä matasta ollenkaan. Mielestäni se on niin luonnottoman näköinen.. mutta makuasioita. Samalla tavoin kun en oikeastaan pidä täysin virheettömästä meikkipohjasta vaan on kiva kun ihon virheitä vähän näkyy läpi.

      • Markit

        No niin, nyt nolottaa 🙃. Miten tällä kännykällä näin poskipunan molemmissa kuvissa, toisessa vaan vähemmän. Pitäisköhän hankkia vahvemmat lasit…😂. Siitä olen samaa mieltä, että kasvojen pitää olla elävän näköiset eikä liikaa peitetä ” virheitä”.

        • Miia Ezen

          Hei Markit ei mitään nolotuksia. 😀 Nämäkin on niin mielipidejuttuja. 🙂

  • Eeva

    Moi!
    Mä oon käyttänyt essencen matt touch blush no:20 laitan siveltimellä jonka tuputtelen ensin kämmenelle ja sitten jos näyttää et tulee liikaa painelen vielä nenäliinalla.
    Kannattaa hymyillä omalle peilikuvalle jotta posken korkein kohta löytyy hyvin.
    Oon kans samaa mieltä poskipuna tekee ilmeen raikkaaksi.Siihen niin tottuu ettei osaa olla ilman.

    • Miia Ezen

      Heippa Eeva! 🙂 Joo Essencellä on kanssa hyviä poskareita. Mä oon hieman eri mieltä tuon hymyilyn suhteen. 😀 Nimittäin mä en oikeastaan suosi missään meikkausasiassa tekemään enää ilmeitä. Se riippuu niin kasvojen piirteistä, että kannattaako näin tehdä. Useimmiten kuitenkin poskipuna saattaa mennä väärään kohtaan jos hymyilee. Se on oikeastaan sama kuin ei kannata laittaa poskia lommolle tehdessään varjostuksia tai nostamaan kulmakarvoja, kun lisää luomiväriä. Kaikki eri ilmeet tekevät kasvojemme muodoista erilaisia. Itse olen tämän asian kanssa ollut vuorotellen hieman eri mieltä, mutta lopulta tullut siihen tulokseen, että paras meikki tulee naama peruslukemilla. 😀 Mutta on se tietenkin niin, että yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle. 😀

      • Eeva

        No tällain vanhemmiten on tommosia pinttyneitä tapoja jota ite luulee maailman parhaaksi tekniikaksi.
        Mut poskipuna on mun mielestä kans ihan parasta piristää ilmettä kummasti.

        • Miia Ezen

          Se voi olla ihan hyvä tapa sulle ❤️😊

  • Emilia

    Moi!
    Itse en pidä tuosta wet n wildista kun se on shimmerinen. 😭 En tykkää kun sitä shimmeriä on poskilla hileinä missä sattuu, enemmän tykkään kun se on vaan siellä poskipäillä minne yleensä highliteria laitetaan. Mulla on ovaalit kasvot ja se glitteri tuntuu sopivan parhaiten juuri niin. Muutenkaan tuo poskipunan laitto ei oikeen tunnu luonnistuvan niin millään 😒
    Tuo kyseinen poskipuna ei mielestäni myöskään pysy oikeen mitenkään…
    Pitäisiköhän sitten kokeilla voidemaisia seuraavaksi, kun en ilman poskipunaakaan tykkää olla.

    • Miia Ezen

      Heippa Emilia! 🙂 Mun oli ihan pakko testaa kädelle tuota poskipunaa uudelleen ja en huomannut kuin niin minimaalisesti hileitä ja poskilla en niitä huomannut ollenkaan. Mutta syy voi olla tietenkin se, että käytän muutenkin aika kuulasta meikkiä. Jos poskipuna ei pysy niin kannattaa ehdottomasti siirtyä voidemaiseen poskipunaan. Tai ihan takuuvarmapysyvyys on, jos lisää Beauty Blenderillä nestemäistä huulipunaa poskille. 😀

  • Midge

    Mä käytän kyllä poskipunaa, se antaa kasvoille luonnollista raikkautta. Mutta… miten mun mielestä sulla on monissa kuvissa liikaa poskipunaa? Esimerkiksi tuo ensimmäinen kuvapari oli hyvä varmasti havainnollistamaan, mutta poskipunaa on (minun mielestä) aivan liikaa. Alimmassa kuvassa poskipuna näytti hyvältä!
    Tykkään seurata sinua ja olen saanut sulta loistavia neuvoja erityisesti meikkivoiteissa, mutta poskipuna asiassa olen eri mieltä. Olet kuitenkin tosi taitava työssäsi, jota teet ja arvostan sinua bloggaajana kovasti!

    • Miia Ezen

      Heippa Midge! 🙂 Joo, koitan aina itsekin muistaa sanoa, että meikkiasioissa moni juttu on makuasia ja myös ammattilaistenkin kesken on paljon erilaista kädenjälkeä ja en ole monen maailman huipun kanssakaan samaa mieltä. 🙂 Eli aina saa olla eri mieltä. <3 Oon samaa mieltä, että mulla on aikaisemmin ollut liikaa poskipunaa, mutta nyt tykkään itse tästä määrästä mitä mulla on viimeaikoina postauksissa ollut. Tämä varmasti tulee siitä, että etenkin kuvauksissa (riippuen teitnkin valoista) poskipunaa pitää laittaa aika reilusti ettei näytä kalpealta. 🙂

  • Heli

    Hei.

    Mitä sävyjä nuo voidemaiset poskipunat kuvassa on?😍

    • Miia Ezen

      Hitsit en nyt muista nimiä, mutta Boholla on tosiaan vaan nämä kaksi sävyä voidemaisista punissa. 😊

  • joshua

    Mikä avuksi kun laitettuani poskipunaa (nestemäinen tai puuterinen, molemmilla sama ongelma) huomaan hetken päästä että poskipuna on laikukas ja esim keskellä saattaa olla läikkä jossa ei näy ollenkaan poskipunaa. Olen kokeillut tuputellen, pyöritellen ja vaikka mitä tapoja. Alle en meikkivoiteen päälle ole laittanut puuteria.

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Hmm.. eli tämä muuttuu vasta hetken kuluttua? Aika monta tapaa olet jo testannut. Onko sulla rasvainen iho tai voiko meikkipohja olla hiukkasen liian paksu?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram