Miten meikkivoiteen saa pysymään? – yleisimpiä ongelmia ja vastauksia

31.10.2019

Kirjoitin hetki sitten siitä, että mitä laitan meikkivoiteen alle ja lupasin sen yhteydessä vastata erilaisiin pysyvyysongelmiin, joita kohtaamme meikkivoiteen kanssa. Ihoni ollessa tässä vuosien saatossa milloin kuiva ja milloin rasvainen olen itseasiassa törmännyt kaikkiin näihin ongelmiin itse ennen kuin opin hoitamaan ihoani. Tässä siis vastauksia teidän kysymyksiin.

MIKSI MEIKKIVOITEENI RULLAANTUU, KUN LISÄÄN SEN?

Mitä laitat meikkivoiteen alle? Useimmissa tapauksissa alla on runsaasti silikonia sisältävää kosteusvoidetta tai primeria, jonka päällä erityisesti paljon vettä sisältävä meikkivoide rullaantuu helposti. Nämä kaksi tuotetta eivät siis sovi yhteen. Vaihda silikonia sisältävä tuote pois ja ongelma häviää. Silikonit ovat inci-listalla usein -cone ja -xane loppuisia. Silica ei ole silikoni.

MIKSI MEIKKIVOIDE KUIVAHTAA PÄIVÄN AIKANA SEKÄ ALKAA RAKOILEMAAN JA NÄYTTÄÄ KUIVALTA?

Hyvin usein meikkivoide on tässä tapauksessa levitetty iholle, johon ei ole lisätty tarpeeksi kosteusvoidetta. Itse pidän huolen siitä, että ihoni tai asiakkaani iho on jopa hieman rasvaisen oloinen, kun lisään meikkivoiteen. Erityisesti niissä kohdissa, joissa tätä rakoilua tapahtuu. Kosteusvoiteen alle on myös pitänyt lisätä kosteuttavaa kasvovettä, jotta iho saa vesikosteutusta.

Annatko muuten ihollesi oman ihotyyppisi kaipaamaa kosteutusta? Jos et tiedä ihotyyppiäsi, niin voit lukea niistä lisää TÄSSÄ ja eri ihotyyppien oikeanlaisesta kosteutuksesta TÄSSÄ. Eri ihotyypit ovat kuitenkin hyvin suuntaa antavia, koska tärkeämpi on keskittyä ihon sen aikaiseen tarpeeseen.

Lisäksi meikkivoide voi olla ihotyypillesi väärä, jos se alkaa rakoilemaan. Olet mahdollisesti myös levittänyt liian paksun kerroksen meikkivoidetta, jos pohja alkaa rakoilemaan.

Kuivan ihon meikkivoidesuosituksia löydät TÄSTÄ, pintakuivan TÄSTÄ ja seka- ja rasvaisen ihon TÄSTÄ

MIKSI MEIKKIVOIDE EI LEVITY KAUNIISTI?

Usein tähän haetaan syyllistä siveltimestä. Toki on totta, että omaan käteen sopiva sivellin auttaa paljon asiaan, mutta syy löytyy usein kuitenkin ihon valmistelusta meikkivoidetta varten ja ihosi kuuluisi siis tuntua hyvin kosteutetulta ennen meikkivoiteen lisäämistä ja siitä puhuinkin jo tuossa aikaisemmin.

MIKSI MEIKKIVOIDE HÄVIÄÄ PÄIVÄN AIKANA JA IHO RASVOITTUU?

Luultavimmin ihosi puskee rasvaa ihonhoitotottumustesi vuoksi. Tämä on siis se yleisin asia, josta olen monelle teistä jo löytänyt ratkaisun. Lisäksi käyttämäsi meikkivoide ei ole ehkä sopiva rasvaiselle iholle. Iho puskee siis rasvaa, koska sen suojamekanismi on häiriintynyt liian pesevien tuotteiden käytön vuoksi. Tietenkään tämä ei ole aina ratkaisu, mutta hyvin usein kuitenkin on. Rasvoittuvan ihon saa rauhallisemmaksi ja voit lukea siitä lisää TÄSTÄ.

Syy, seuraus ja ratkaisu löytyy siis hyvin usein ihonhoidosta.

MIKSI MEIKKIVOIDE HÄVIÄÄ NENÄLTÄ?

Tähän asiaan sanoisin vastaukseksi edellisen kohdan ja sen lisäksi erityisen tärkeässä roolissa on oikeanlainen meikkivoide. Lisäksi oikeanlaisen meikkivoiteen mahdollisimman ohut levittäminen. Seka- rasvaisen ihon meikkivoiteista voit lukea TÄSTÄ.

HUOM! Puuterin ylenpalttinen lisääminen harvoin auttaa meikkivoiteen pysyvyyteen. Ihon rasvaisuus saattaa jopa korostua, kun puuteria on lisätty paljon. 

MITEN MEIKKIVOITEEN SAA PYSYMÄÄN SILMIEN ALLA?

Itse en lisää paljon meikkivoidetta silmien alle ja luomille en ollenkaan. Ne ovat vain turhat kerrokset kaiken muun meikin alla. Itse lisään neutraloijaa (postaus neutraloijista) ja peitevoidetta (postaus peitevoiteista) silmien alle, mutta mitä tahansa laitatkaan silmien alle, niin se on hyvä kiinnittää puuterilla. Nuoremmalla iholla puuteria voi painella silmien alle niin, että et tunne enää meikkivoiteen tai peitevoiteen tahmeutta.

Aikuisemmalla naisella puuterin liika lisääminen korostaa juonteita ja puuteria on laitettava minimaalinen määrä, jos ollenkaan. Usein neuvon aikuisemmat naiset taputtelemaan silmänaluset vessakäynnin yhteydessä puhtain sormin. Näin tuotteet saa taas nätisti paikoilleen. Lisäksi mahdollisimman ohut kerros silmien alla mitä tahansa tuotetta on aina vanhemmalla iholla paras.

P.S. Tämän postauksen silmämeikin avaintuote on jo kauneusboksissanikin ollut Essencen hohtava luomiväri hopeisessa sävyssä.

  • Sonja Lahti

    Moikka Miia,

    Tosi hyvä postaus. Itse otin aikaisemmasta neuvostasi opiksi ja aloin kerrostamaan kasvovettä. Sen jälkeen on meikkivoidekin pysynyt paremmin koko päivän ja iho näyttää kuulaalta. Kiitos siitä!
    Ja ihanat korvikset. Mistä noita saa? Sopivat hyvin myös luomiväriin! 🙂

    Sonja

    • Miia Johansson

      Ihan huippua kuulla Sonja! <3 Joo, siis mä oon ruvennut tämän postauksen jälkeen käyttämään jopa öljyjä iholla kasvoveden kerrostamisen lisäksi ja iho näyttää niin upealta koko päivän ja meikki pysyy. En olis ikimaailmassa tätä uskonut aikaisemmin, kun mun iho rasvottu niin paljon!

    • Miia Johansson

      Ainiin ja korvikset on ostettu Zalandolta! 🙂 Siellä on tosi kiva korvisvalikoima.

  • Henna

    Kiitos hyvästä postauksesta taasen❤️ Niin paljon sinulta hyvää oppia saanut kun nyt aikuisiällä olen vasta ruvennut meikkaamaan ja opetellut meikkauksen alkeet.
    Minulla itsellä ongelmana nenänpielissä isot ihohuokoset joihin meikkivoide/peitevoide kerääntyy päivän aikana, ja joskus heti levitetyäessä näkyviksi pisteiksi, mikähän tähän auttaisi?

    • Miia Johansson

      Heippa Henna! 🙂 Onko sulla niin, että iho myös rasvoittuu nenältä? Mikä meikkivoide sulla on käytössä?

      • Henna

        Minulla aika kuiva ihopohja jonka olen hyvin saanut vinkeilläsi kuntoon eikä pintakuivuuskaan ole tullut mikä ilman kylmetessä yleensä minulla vaivana, kiitos❤️
        En erityisesti ole rasvoittumista huomannut nenällä, punaiset nenänpielet vaan ja isot ihohuokoset.

        Minulla käytössä nenänpieliin hyntin peitevoide ja meikkipohjana lilylolon mineraalimeikki tai laveran soft liquid foundation voide. Tänään ostin testiin bohon vihreän neutraloijan jota ajattelin testata nenään kun punaisuus tulee päivän mittaan läpi kun huokoset imee peitevoiteen/meikkivoiteen.

        Osaisitko suositella minulle jonku hyvän luonnonkosmetiikan viimeistelypuuterin? Sitä en ole vielä meikkirutiineihini ottanut käyttöön, voisikohan se auttaa meikin pysymiseen myös nenänpielissä?

        • Miia Johansson

          Heippa Henna! 🙂 Ihanaa kuulla, että oot saanu ihoa parempaan kuntoon. <3 Puuteri auttaa aika harvoin siihen, että meikki pysyisi paremmin nenällä. Tietenkin puuteria on hyvä nenän pielissä käyttää, jotta sieltä saa kiiltoa pois ja autaahan se vähän pysyvyyteen. Luonnonkosmetiikan peitevoiteet ja meikkivoiteet eivät vaan ikävä kyllä välttämättä pysy niin hyvin kuin synteettinen kosmetiikka. Voithan kokeilla jotakin puuteria, mutta en tiedä onko se kuitenkaan ratkaisu tähän asiaan. Jos haluat pysyä luonnonkosmetiikan puolella, niin fiksailisin peitevoidetta päivän aikana. Näin teen itse, koska todella harvalla se meikki kuitenkaan aivan täydellisenä pysyy aamusta iltaan. 🙂 Lauren Brookella on mielestäni hyvä puuteri jos haluat testailla.

  • jansku

    Kiitos taas mielenkiintoisesta postauksesta! ❤️
    Vähän asian vierestä, mutta onko sulle tuttu suomalainen luonnonkosmetiikka merkki Hohde? 🙂

    • jansku

      Ja vielä kysymyksen, että olisiko mahdollista saada postausta seerumeista (etenkin luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti)? 🤔

      • Miia Johansson

        Heippa Jansku! 🙂 En oo testannut Hohde tuotteita, mutta oon huomannut, että heillä on todella agressiivinen markkinointikamppis päällä. Koitin nyt kurkkia inci-listoja heidän nettisivuiltaan, mutta en itse ainakaan niitä löytänyt. Se on mulle kyllä jo todella huono merkki, koska en tietäisi yhtään mitä ostan.

        Joo, voin tehdä seerumeista postausta, vaikka itse käytän niitä aika vähän. Seerumi on hyvä lisä ihonhoitoon, jos perus ihonhoito ei riitä. Eli ensin muu ihonhoito kuntoon ja sitten vasta seerumit kehiin, jos perusjutut ei riitä. 🙂

  • Henriikka

    Kiitos hyvistä vinkeistä! Mutta entä sitten, kun meikkivoide katoaa päivän aikana mutta iho ei suinkaan ole rasvainen vaan ennemminkin kuiva? Lisään aina meikkivoiteen hyvin kosteutetulle iholle. Onko sen tyyppi sitten vain väärä?

    • Miia Johansson

      Voi olla, että sulla on vaan käytössä niin kevyt meikkivoide. Olisiko näin? Uskoisin, että tähän vaikuttaa meikkivoiteen vaihtaminen, mutta osaisin paremmin tietenkin sanoa, jos kerrot, että mitä ihonhoitoa ja meikkivoidetta käytät. 🙂

  • Johanna

    Oonkin monesti funtsinut tuota voiteen “rullausta”, mutta en jotenkin ole ottanut asiasta enempää selvää ennen kuin nyt sattui osumaan kohdalle tuo tieto. No nyt tiedän – kiitos! 😆 Täytynee vaihtaa kosteusvoide. Huomaa kyllä heti ihossa, kun pakkaset alkaa. Kesällä pysyy hyvänä ja heti, kun tulee kylmempää, saan outoja näppyjä naamaan.

    Hyviä vinkkejä ja ihania meikkejä sulla! 😊

    • Miia Johansson

      Kiitos Johanna! 🙂 Ja muista, että iho tarvitsee myös vesikosteutusta, johon kosteusvoide ei auta. Lisäksi se ihon pesemisen hellävaraisuus on supertärkeää. 🙂 Ihonhoitokategoriassa on näistä lisää.

  • Emilia

    Olen seurannut sinun blogiasi jo pitkään ja täytyy antaa kiitosta aivan huikeista vinkeistä mitä olen sinulta saanut! ❤️ Yksi asia mikä ei ole tullut vielä täällä vastaan on se että osaatko sanoa sellaista meikkivoidetta joka peittäisi punastumisen? Punastun todella herkästi ja se vaivaa minua. Olen käyttänyt jo useamman vuoden ajan Jane Iredale BB meikkivoidetta ja nyt tuntuu että se jotenkin katoaa iholta päivän mittaan ja haluisin kokeilla jotakin uutta tuotetta. Olisiko sinulla ehdottaa jotakin pigmenttistä punastumisen peittävää meikkivoidetta? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Emilia! 🙂 Mulla on itseasiassa to do-listalla se, että tekisin postauksen siitä miten peittää ihon punaisuus, mutta siis kannattaa katsoa tuolta sivupalkista meikkipohja osio (olen tekemässä sinne enemmän kategorioita, jotta esim meikkivoiteet löytää helpommin) ja sieltä omaa ihotyyppiä vastaavat meikkivoiteet. Muistelen, että laitoin niihin jokaiseen myös pigmenttisempiä meikkivoiteita. P.S. Punastelu on aivan supersöpöä ja kertoo sun herkästä ja sympaattisesta luonteesta. <3

  • Ansku

    Heippa! Nyt kun olen saanut sun vinkeillä kasvojen ihon säihkymään niin onkin ongelma käsien ihon kanssa. Onko sulla suositella jotain hyvää käsirasvaa todella kuiville käsille? Onko kokemuksia? 😊 Kiitos mahtavista vinkeistä tähän asti!

    • Miia Johansson

      Heippa Ansku! 🙂 Mikä käsisaippua sulla on käytössä? Eli sama homma tässä kuin ihonhoidossa.. vääränlainen puhdistus kuivattaa.

      Tässä postausta: https://miiajohansson.com/2019/09/01/yksinkertainen-vinkki-kuivien-kasien-hoitoon/

      • Ansku

        No ihan perus markettien saippuoita 😬 Onko suositella jotain mikä ei kuivattais?
        Pesen käsiä tosi usein.

        • Ansku

          Eiku tossa linkissä olikin! Kiitos 🥰

          • Miia Johansson

            Joo, siis markeiteissa ei välttämättä löydy muita kuin noita kuivattavia. 🙁

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram