Yksinkertainen vinkki kuivien käsien hoitoon

01.09.2019

*Sisältää mainoslinkin.

Kerron teille nyt hyvin yksikertaisen asian, joka on luultavimmin syynä todella monen kuiviin käsiin. Tämä asia on niin yksinkertainen, että postauksestakin tuli vain tällainen lyhyt info-pläjäys.

Moni teistä tietääkin, että ohjeistan kaikkia tsekkaamaan kasvojenpuhdistustuotteestaan yhden asian: sisältääkö tuote Sodium Lauryl/Laureth Sulfatea? Tämä kyseinen raaka-aine on liian tehokkaasti puhdistava ja saattaa aiheuttaa kasvojen rasvoittumista, epäpuhtauksia sekä kuivuutta. Kirjoitin aiheesta TÄSSÄ.

Käsituotteissa on sama juttu – katsokaa sisältääkö ne Sodium Lauryl/Laureth Sulfatea. Tulet yllättymään, kun vaihdat pois sellaisesta käsienpesuaineesta. Sama kannattaa tietenkin kurkata myös suihkugeelistä.

Vuokrasimme kesällä mökin Paimiosta, jossa huomasin käsieni kuivuvan samoin tein kun aloin käyttämään mökillä ollutta SLS:ää sisältävää käsisaippuaa. Vaikka oli kesä, niin käteni kuivuivat inhottavan tuntuisiksi. Lisäksi lähikaupassa ei ollut edes suihkugeeliä, jossa ei olisi ollut tätä inhottavaa ainetta.

En siis koskaan käytä käsivoiteita edes talvella, koska tällä kikalla käteni pysyvät pehmoisina. 

Tällä hetkellä käytössäni on *Nourish Londonin Lemon & Black Pepper käsisaippua, jonka on ihanan riittoisa ja paksu. Kuvassa on toinen hieman arvokkaampi *Neal’s Yard Remedies käsisaippua, jossa on ihana tuoksu ja on mun ehdoton lemppari.

Viime talvena neuvoin tämän vinkin yhdelle teistä ja tässä on ero yhden käyttöpäivän jälkeen. Eli hän vaan vaihtoi käsisaippuan sellaiseen, jossa ei ole Sodium Laureth Sulfatea. Toki ennen ja jälkeen kuvat on otettu eri valossa, mutta huomaatte kuinka edellisen illan punoitus on hellittänyt jo seuraavana aamuna. Ajatelkaa, että jopa apteeksissakin myydään paljon tuotteita niin käsille ja kasvoille, joissa on SLS:ää.

Jos nyt kävelet kylppäriin ja katsot joko suihkugeelin tai käsisaippuan ainesosalistaa, niin kuinka monella löytyy listalta Sodium Lauryl/Laureth Sulfatea?

  • Mari

    Sitä löytyy ihan kaikesta -tai siltä ainakin tuntuu. Koen mahdottomaksi ostaa mitään päivittäistavarakaupasta juurikin tämän ko.ainesosan takia. Argh! Tarvitsen apua!

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! Joo, totta.. tota löytyy ihan kaikesta ja olin oikeesti yllättynyt, kun menin Paimiossa ostamaan ruokakaupasta suihkugeeliä, niin sitä oli ikisessä purkissa. Vaikka valikoima oli suuri. Ei niissä purkeissa siis olut paljoa eroa – erilaiset tuoksut ja purkin ulkonäkö. Muuten sama kuivattava sisältö.

  • Vesseli

    Heiii! Jos joku tietää edullisemman vaihtoehdon ni vinkatkaa 😀! Löysin Dermosililtä SLS vapaan PALAsaippuan.. yyyy…

    • Miia Ezen

      Isommista marketeista varmasti löytyy myös edullisempia. 😊 Inci-listaa vaan kurkkimaan. 👌

  • Ella

    Mä niin tiedostan, että jo valmiiksi atooppisen kuivat käteni kärsivät ihan älyttömästi noista vahvoista sls:sää sisältävistä käsisaippuoista, mutta en vain näin pöpökammoisena pääse yli siitä ajatuksesta, etteivät käteni puhdistu esim. Kauppareissun jälkeen norokaudella riittävän puhtaiksi miedommilla aineilla🙄 nyt pliis joku vakuuttava kommentti siis, että uskaltaisin vaihtaa lempeämpiin pesuaineisiin😬

    • Miia Ezen

      En osaa nyt muuta sanoa, kuin että kyllä se lika lähtee miedommillakin pinta-aktiivisilla aineilla. 😊

  • Minna K

    Ole hyvä – sarjalta löytyy muutama ihana käsienpesuaine jotka ovat SLS-vapaita, on myös suomalainen tuote sekä kohtuuhintaisia. Myös muita tuotteita. Itsellä käytössä ihanan raikas kurkku-minttu ja kätevästi täyttöpussista mieleisiin pumppupulloihin. Nappasin myös Sokokselta alesta Attitude-sarjan SLS-vapaan käsisaippuan keittiöön testiin. Toimii! 🙂

    • Miia Ezen

      Hyvä vinkki! 😍😃

  • Saija

    Katsoin tänään paikallisesta marketista LV käsisaippuaa jossa ei sls ole. Mutta kotona näköjään kaikissa on, myös seba medissä.

    • Anni

      Sebamedilta on tullut uusi Hydrating Body Wash, joka on sekä hajusteeton että sulfaatiton 😍valitettavasti sitä saa vain 200ml kokoisena, mutta se on pelastanut mun kädet! Oma lähtötilanne oli vielä ilkeämpi, kuin tossa kuvaparissa. Iso suositus herkkäkäsisille!

  • Johanna

    Hei kuulunko onnellisten tsägällä-tyyppien joukkoon?! Meillä on sekä käsi- että suihkusaippuana Mádaran moisture soapit, eikä incistä löydy tuota ainesosaa!
    Sodium Coco-sulfate kyllä löytyy, mutta onhan se eri asia, onhan?

    • Miia Ezen

      Heippa Johanna! 😀 Jee! Joo, tuo kyseinen raaka-aine on eri asia. 🙂

  • Nanna

    Ei muuten löydy isoistakaan marketeista, kesällä juuri etsin Turun isot Prismat ja Citymarketit läpi. Löysin kaksi vaihtoehtoa: nestemäisen marseille-saippuan ja LV:n hajusteettoman käsienpesuaineen. Molemmissa oli niin vahva tuoksu (kyllä, tämä “tuoksuton” haisi vahvasti sellaiselta sairaalamaiselta, ei siis ollut lisättyä tuoksua mut ominaishaju hyvin vahva), että menivät täytenä roskiin. Pitäis muuten olla joku kosmetiikan second hand-piste, jossa vois jakaa testatut, itselle sopimattomat, täydet tuotteet pois niin ei tulis moista tyhmää hävikkiä 🤔

    Ole hyvä-sarja vaikuttikin kivalta, sitä testaamaan siis. Myös muita vinkkejä otetaan vastaan Miialta ja muilta 😊 Juurikin suihkusaippuoiden, käsisaippuoiden osalta. Näin talven alla olis kiva löytää hyvät tuotteet, jos vaikka ei tarvitsisi edes aloittaa rasvausrumbaa. Niin ja muuten Miia kuoritko ihoa muuten vai väheneekö sekin tarve SLS-vapaan suihkugeelin kanssa? Jos kuorit niin toimivat tuotteet silläkin saralla kiinnostaa 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Nanna! Joo komppaan sua, että olis hyvä olla kosmetiikan second hand -piste. Ikävä kyllä se ei vaan koskaan menisi hygieniasyistä läpi. 🙁 Ihanaa, kun jaatte täällä omia vinkkejä ja kokemuksia! Hyvä meidän jengi!

      Joo, kuorin ihoa viikottain ja siitä onkin tulossa pian postausta. <3 Hyvä kun muistuttelit! 🙂

  • Laura

    Atoopikko täällä suosittelee LV biohajoava nestesaippuaa, jota saa marketeista 500 ml pumppupullossa noin 5 €. Hajusteeton, kermaisesti vaahtoava, riittoisa, vegaaninen ja helposti huuhtoutuva. Mulla tämä ei kuivata ihoa.
    Mutta ph on 9 – onkohan se hyvä iholle, kun käsiä kuitenkin pesee monta kertaa päivässä?

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 🙂 No se on aika perus saippuan ph. 🙂 En tiedä mikä ph tässä mun suosimassa rehellisesti sanottuna on.

  • Elina

    Kiitos vinkistä, suurennuslasi piti kaivaa esiin ja tutkia koko kodin tuotteet!
    Hämmennyin Lumenen kasvopesun (Kirkas cleansing cream) kohdalla; incissä mainitaan sodium laureth sulfate ja alempana isommalla fontilla: Formulated without sls. Häh??

    • Miia Ezen

      Heippa Elina! Ööh.. nyt oon minäkin hieman pihalla! 😀 Siis en tajua..

      • Elina

        Sain tähän Lumenelta vastauksen: “tuote ei tosiaan sisällä SLS (Sodium Lauryl Sulfate), mutta koostumuksessa on käytetty SLES (Sodium Laureth Sulfate), joka on miedompi ja hellävaraisempi iholle. Se on myös helposti biohajoava. Nämä ovat kaksi eri raaka-ainetta.”

        • Miia Ezen

          Heippa Elina! 🙂 Joo, nämä ovat kaksi eri ainetta – oikeassa ovat. SLES tehdään SLS:stä ja siinä on siis hieman eroa. Menee nyt hieman syvemmälle tämä, mutta hyvin mielenkiintoiseksi, että miksi tätä raaka-ainetta kannattaa välttää. Kannattaa lukea tämä artikkeli, jos kiinnostaa: https://medium.com/think-dirty/thinkdirty-ingredient-breakdown-sds-vs-sls-vs-sles-8f6e9ed574a5

          Molemmat ovat kuitenkin sulfaatteja, jotka voivat tehdä ihosta todella kuivan. Siitä ei pääse mihinkään. Omasta mielestäni tuo purkin teksti on hieman harhaanjohtavaa, koska en itsekään edes tajunnut, että tosiaan eihän tuo ole SLS vaan SLES.

  • Miltsu

    Tuli kerran mieleen postaustoive sulle 😁 voisitko joskus kirjoittaa yleisesti kovassa suosiossa olevista tuotteista jotka kuitenkin inci listaltaan ovat huonoja iholle? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Miltsu! 😀 Apuaaa.. pitäs varmaan listata noin 80% maailman kosmetiikasta. 😀 Tämä on sinänsä hyvin hakala aihe. On olemassa paljon ns. turvallisia raaka-aineita, jotka on kosmetiikassa täysin hyväksyttyjä. Niistä ei ole kuitenkaan pitkällä aikavälillä tutkimustuloksia ja vaikka ne on hyväksytty, niin silti on epäselvää mitä ne voisivat pitkällä aikavälillä tehdä. Lisäksi eri ainesosien yhteisvaikutuksia ei ole tutkittu tarpeeksi. Ja siitä puhuttaessa laitammehan ihollemme vielä montaa eri tuotetta. Siksi suosittelen vähentämään omaa kemikaalikuormaa kaikessa mahdollisessa. Saamme muuten kyseenalaisia kemikaaleja vaikka mistä muualta kuin kosmetiikastakin. Eli oikeastaan ainoa vaihtoehto olisi opetella lukemaan ainesosaluetteloa ja tehdä sitten itse se päätös, että mitä raaka-aineita haluaa välttää. Onko esimerkiksi ympäristö tärkeä asia tai tuotteissa olevan hormonihäiriköiksikin luokitellut ainesosat.

      Toisaalta tähän aiheeseen voi myös ottaa toisenlaisen näkökulman erityisesti ihonhoitotuotteissa. On paljon suosittuja ihonhoitotuotteita, joissa vaikuttavien aineiden määrä on todella pieni. Tässäkin pitäisi osata lukea ianakin inci-listan perusteita, josta näkee tämän todella helposti. Jos aihe yhtään enempää kiinnostaa, niin maailma aukeaa ja jopa shokeeraa kun on käynyt Twistben Uusi Alku Ihollesi Verkkovalmennuksen, josta olen itsekin oppinut kaikki perusteet ja tämä koko homma meni hyvin mielenkiintoiseski. Ja mitä kaikkea huttua meille oikein myydäänkään.

  • Markit

    Moikka; Hyvän vastauksen annoit ” Miltsulle”. Sehän on juuri niin kuin kirjoitat, että vaikka ainesosa luokitellaan turvalliseksi, ei ole tutkimustuloksia kumpaankaan suuntaan pitkällä aikavälillä. Tätä olen monta kertaa pohtinut.
    Kehoitat kovasti lukemaan tuoteselostusta ja jokainen ratkaisee itse, mitä aineita haluaa välttää ja mikä on tärkeää. Jos on kaksi tuotetta, esim. käsivoide, molemmissa inci- listalla kolmantena ns haitallinen aine, niin sen määrä ei käy kuitenkaan selville. Toinen tuote voi olla siis vähemmän huono. Yritän tässä vaan höpistä, ettei huonoa omatuntoa pidä potea, vaikka inci-listat eivät ole hallussa. Ja etenkin, jos kumpikaan tuote ei aiheuta mitään ongelmia, ihottumaa esim.
    Kyllä minullakin tuo SLS ja silikoni on tarkastelun alla, pitää nyt jotain oppia jutuistasi 😊.
    Minä taidan taas olla hötkyilemättä, luen edelleenkin kaikki luonnonkosmetiikkajutut ( viimeksi Hesarissa oli tosi hyvä) ja neuvot blogistasi. Ja yritän ottaa yhden haitallisen aineen kerrallaan haltuun. Mutta onhan se niin, että juuri ostin uuden Sensain meikkivoiteen ja puuterin ( suosituksiasi) enkä mitään tuoteselostuksia lukenut.😃
    Minusta kirjoitat näistä jutuista tietopohjalta ja omista kokemuksistasi. Et siis seiso sormi pystyssä nuhtelemassa 😄. Ja niinhän se paremmin menee perille, kannustuksen kautta.

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! Joo totta, että määriä ei sinänsä näe tarkasti, mutta incilistasta pystyy kuitenkin jonkin verran päättelemään paljon mitäkin tuotetta on, koska tiettyjä raaka-aineita ei laitetaan usein tietty määrä. Itse en valitsisi tuotetta varsinkaan jos jokin haitallinen aine on aivan inci-listan alkupäässä tai en välttämättä valitsisi sitä ollenkaan, vaikka se olisikin ihan loppupäässä. Mutta nämä on niitä henkilökohtaisia valintoja.

      Se huono juttu mullakin on, etten katso meikkien inci-listaa melkein ollenkaan. Ajattelen asian niin ettei niiden edes tarvitse olla hoitavia. Paitsi nykyään kyllä valitsen mielummin luonnonkosmetiikkameikkivoiteen ja sellaisen, joka myös hoitaa ihoa. 🙂

      • Markit

        Se riittää, kun parhaansa tekee ja yönsä nukkuu hyvin valintojensa jälkeen. Ei täällä kukaan sädekehää päänsä päälle saa, vaikka miten koittaa, kaikki tekee hutivalintoja.❤

      • Asta

        Ja SLS on aina toisena inci listalla. Se on harmi että nestemäisiä käsisaippuoita on niin vähän ilman tuota. Kuitenkin käsien pesussa nestepullo tuntuu hygienisemmalta. Minun ei tarvitse kuin pari kertaa pestä tuollaisella saippualla niin käsi on haavalla.

        • Miia Ezen

          Joo, totta! Suurimmassa osassa on SLS jo toisena. 😖

  • Eeva

    Mä käytän joko nestemäistä Marseille-saippuaa tai Urtekramin (alle vera) käsisaippuaa. Hammastahnassa myös sls kiellossa vihlomisen vuoksi.

    • Eeva

      Kiitos autocorrect: aloe vera.

  • Elina

    Moi Miia! Suositteletko välttämään tuota SLS myös hiustenhoidossa? Oletan, että kyllä, mutta hyvä varmistaa ennenkun lentää monta juttua roskiin siltäkin saralta:D

    • Miia Ezen

      Heippa Elina! 🙂 Joo, koska SLS kuivattaa niin hiusta kuin hiuspohjaakin. 🙁 Mutta anna ihmeessä jollekin eteenpäin, jos jää käyttämättä. <3

  • Maria

    Hei! Vaikka tämä postaus onkin jo useamman vuoden vanha, niin taitaa olla edelleen hyvinkin ajankohtainen. Googlettelin lapselleni sopivaa käsisaippuaa, koska kädet ovat todella huonossa kunnossa ja pienen lapsen käsiä on kuitenkin pestävä saippualla parikin kertaa päivässä, jos haluaa edes vähän vähentää mahdollisuutta sairastumisiin 😅 Mutta syy miksi laitan tänne viestiä on se, että tyrmistyin kuinka vähän on edelleen saippuoita ilman ko. ainetta. Ja todella useat herkälle/kuivalle iholle tarkoitetut saippuat sisältävät tätä ko.ainetta heti toisena ainesosana veden jälkeen. Jopa pienille lapsille tarkoitetut saippuat. Tämä oli itselleni järkytys. Joten kiitos postauksestasi ja asian tiimoilta herättelystä. ❤️

    • Miia Johansson

      Joo, siis itse oon kanssa tosi ihmeissäni tästä. Ja tosiaan esim marketeissakin lähes kaikki on liian peseviä. 😔

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram