Paras meikkivoide pintakuivalle iholle x3

17.02.2019

Yleisin kysymys, jota te ihanat lukijani kysytte minulta ihonhoitovinkkien lisäksi, on varmasti seuraava: “Mikä olisi hyvä meikkivoide pintakuivalle iholle?” Vastaan kuitenkin yleensä siihen vastakysymyksellä, että miten peset ihoasi ja miten kosteutat sitä. Meinaan pintakuivuudesta pääsee kyllä suht helposti eroon ja vinkit siihen voit lukea TÄSSÄ. Jos ihonhoito ei ole kuitenkaan vielä kunnossa, niin tässä parhaat meikkivoidevinkkini.

EDULLISIN VAIHTOEHTO

Moni teistä onkin jo jihastunut Milanin meikkivoiteeseen* ja en yhtään ihmettele, sillä se on todella kuulas ohuena kerroksena ja peittää tehokkaasti ihon virheet ja punaisuuden. Meikkivoide on sinänsä melko ytyä tavaraa, mutta sitä ei tarvitse paljon. Vaikka ihoni ei ole enää pintakuiva, niin tykkään kuitenkin tästä meikkivoiteesta ja siitä kuinka kauniiksi se tekee ihon. Vajaa 20 euron hintakin vaan on plussaa. Oma sävyni on talvella 00 Light Natural ja kesällä sekoitan mukaan 02 Naturalia.

Tässä postauksessa näet myös tämän meikkivoiteen sävyt kädelläni. Sävy 00 on jännän sävyinen – en sanoisi sitä täysin punaiseenkaan taittavaksi, mutta se sopii monelle perus talvi-iholle. Laitoin vertailun vuoksi mukaan Estee Lauder Double Wear Ecru -sävyn, joka on hyvin yleinen neutraali sävy.

AMMATTILAISTASOA

Tämä meikkivoide löytyy ammattilaispakistani, jota kuljetan töissä mukana. Kyseessä on Make Up Store Sculpt Excellence -meikkivoide*. Se on hyvin samankaltainen kuin Milanin meikkivoide: paksumpaa, pigmenttistä ja kermaista. Tämä asettuu melkein iholle kuin iholle – jopa melko huonossa kunnossa olevaan ihoon. Käytän kaikista eniten asiakkailleni sävyä Corn, joka taittaa keltaiseen, mutta taittaa pois myös punaista ihoa. Itsellenikin Corn on loistava sävy talveen ja kesällä sekoitan mukaan jotain hieman tummempaa. Tämän meikkivoiteen tummemmat sävyt ovat vahvasti oliivisia. Lumikin valkoisille loistava sävy on Cotton.

UUSIN TUTTAVUUS

MACin tuotteet ovat minulle suurelta osin melko vieraita muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Päätin siis käydä ostamassa MACin Studio Fix -meikkivoiteen* ja myyjä kertoikin sen olevan pisteen myydyin meikkivoide. Itselläni on nyt päivettyneenä sävy NC 18, mutta myyjä kertoi NC 15 olevan kaikista suosituin sävy, joka menee kyllä melko lähelle tuota Milanin meikkivoidesävyä 00 Light Natural. En ole vielä täysin varma mitä mieltä olen tästä meikkivoiteesta, mutta sanoisin sen olevan hieman enemmän matta, kuin kaksi edellistä suosikkiani. Sen vuoksi hieman epäilen, että tarraako se ihon kuiviin kohtiin. Vielä en ole päässyt meinaan kokeilemaan tätä asiakkaalle, mutta myyjä sanoi, että tämä sopii kyllä huonommallekin iholle. Tämä meikkivoide on kasvoillani yllä olevassa kuvassa.

POSTAUKSEN MEIKKI

Ajattelin tehdä pitkästä aikaa todella neutraalin väriset silmät ja siihen loistava paletti löytyy Too Facedilta*, jonka muutamia tuotteita saa Cocopandalta*! Käytin vain paletin perus ruskeita, mutta mukana on myös lämpimämpää sävyä niin punaisempaan ja oranssiin taittavana. Huulikiilto on Smashboxin uusi metallinen sävy Husstle & Glow, joka on livenä aivan uskomattoman hohtava (saatavuus Kicks). Korvissa heiluu Snö of Swedenin korvikset, jotka olen saanut blogin kautta.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • iina

    Huikeaa, aivan ihana meikki! Kauneimpia ja mieleenjäävimpiä, mitä olen sivuillasi nähnyt!

    • Miia Ezen

      Oi wau kiitos ❤️

  • Matleena

    Hei miten tuo mainitsemasi estee lauderin meikkivoide sopii kuivalle iholle?

    • Miia Ezen

      Ei hirveen hyvin. 😞 Se on niin ytyä sekä mahtaa ja sopii rasvaisemmalle iholle.

  • Krista

    Pitääpä jossain vaiheessa testata jotain näistä vaihtoehdoista 🙂 Itse asiassa tänään kävin Kicksissä ja etsittiin siellä yhdessä ammattilaisen kanssa kevyttä meikkivoidetta mun pintakuivalle iholle. Päädyttiin Smashboxin studio skin -meikkivoiteeseen. Onko sulla kokemusta siitä? Ainakin sen perusteella mitä testailin niin vaikutti ihan hyvältä. Olen aiemmin käyttänyt Lily Lolon mineraalimeikkipuuteria (vai mikä se nyt onkaan). Tuo aiheutti minulle vielä enemmän pintakuivuutta, jonkin aikaan laittamisen jälkeen iho alkoi hilseillä. Joten ei kiitos noille! 😀

    Mutta tuolla Kicksissä mulle sanottiin, että mun kaula on keltaiseen taittava mutta naama punaiseen. Miten se on mahdollista? 😀 Mitä tuo ylipäätään meinaa? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 No mä en henk koht tykännyt noista Smashboxeista ja annoinkin niitä jo eteenpäin. Mä huomasin, että ne tarraa helposti kuiviin kohtiin. Mutta tää on taas niin mielipidejuttu ja toiset taas varmasti tykkää. 😊

      Ja Kicksissä on kyllä sanottu nyt ihana hölön pölöä. 🙈 Yksi osa kroppaa ei voi olla punaiseen taittava ja toinen keltaiseen. Tämä tarkoittaisi sitä, että voisi sanoa vaikka toisen käden aina palavan auringossa ja toisen ruskettuvan sillä punaiseen taittava aiho usein palaa helposti auringossa ja taas keltaiseen taittava ei niin helposti. Linkkaan sulle tähän postauksen, jossa kerron aiheesta. Hyvin monella kasvot punoittavat ja se ei tarkoita sitä, että iho taittaisi punaiseen. Ei silloin laiteta naamalle punaiseen taittavaa meikkivoidetta, koska sehän ei silloin sovi loppuun kroppaan. Tuntuu, että meikissä usein unohdetaan kokonaisuus.. sitä opetetaan myös maskeerauskoulussa. Ikävä kyllä törmään niin paljon työssäni tähän, mitä ihmisille on kosmetiikkaosastolla neuvottu ja ne ohjeet ovat olleet ihan höpöä. Hyvin usein myös meikkivoiteen sävy on valittu aivan päin honkia. Anteeksi, kun vaahtoan tästä, mutta harmittaa, kun ihmisillä menee rahaa hukkaan.

      https://miiaezen.com/2019/01/09/miten-valita-meikkivoiteen-savy/

      • Krista

        No voi hitsit, onkohan mulla nyt sit ihan väärän värinen meikkivoide 🙁 minustakin se kuulosti vähän oudolta, että mun kaulassa ois eri pohjasävy kuin kasvoissa.. Luin tuon sun postauksen ja itselle tuntuu kyl todella vaikealta arvioida oman ihoni pohjasävy. Ja jos kaupallakaan eivät ammattilaiset osaa välttämättä oikein neuvoa meikkivoiteen valinnassa niin mistäs sitten sellaisen hyvän vaihtoehdon löytää 😀

        • Miia Ezen

          Heippa Krista! 🙂 Jos hän on sanonut kaulasi olevan keltaiseen taittava niin silloin ihosi luultavimmin sitä on. Punaisuutta on tosiaan kasvoissa meillä hyvin monella, mutta se on eri asia kuin että iho taittaa punaiseen. 🙂

  • Systeri

    Itse ostin vasta tuon Macin studio fix fluidin, kun kaipasin hieman pigmenttisempää keltapohjaista meikkivoidetta ja olin tuotteesta kuullut paljon hyvää. Nämä viimeisimmät viikot onkin sitten tullut taisteltua sen sulautumisessa iholle… Omani on pintakuiva sekaiho ja ainakin itselläni tämä meikkivoide tarraa todella pahasti kuiviin kohtiin ja korostaa ihohuokosia. Tuntuu, että se on jopa pahentanut talvisen ihoni pintakuivuutta. Apua ei ole tuonut stippling brush sivellin, kostea meikkisieni tai minimaalinen määrä tuotetta. Tämä meikkivoide ei vain suostu asettumaan iholleni. Sekoitin meikkivoidetta kosteusvoiteeseen – huonoin tuloksin… Viimeisin komboni on yhdistää meikkivoidetta Evolven hyaluronihappo seerumiin ja se tuntuu auttavan jollain tasolla, mutta ei sekään mikään optimaalisin. Studio fix fluid ei siis ainakaan omalla pintakuivalla sekaihollani ole millään tavalla toimiva ratkaisu. Tästäpä tulikin kamala räntti, lievää turhautumista siis tämän meikkivoiteen kanssa, halusin vaan sen toimivan niin hyvin 😀 Plussaa toki NC13 sävyn riittävästä keltaisuudesta ja vaaleudesta, mikä ei sinänsä Suomen meikkivoidemarkkinoilla ole mikään itsestäänselvyys!

    • Miia Ezen

      Heippa Systeri! No joo, tätä mä hieman pelkäsinkin. 🙁 Hyvä kun tulit kommentoimaan. Onpa tosiaan harmi, kun tämä ei kuitenkaan ole mikään edullinen voide.

  • Jonna

    Kääk! Minäkin olen jo ihan sekaisin meikkivoiteiden sävyissä. Olisin ostanut MACin face and bodya, mutta sitä ei ollut Kicksissä liikkeessä. Myivät minulle sitten MACin Waterweight meikkivoidetta sävyssä NC15. Diorin Nude Air minulla on taas sävyssä 010 Ivory. Onko minulla nyt toinen keltaiseen ja toinen punaiseen taittava meikkivoide? Molemmat kyllä sulautuvat hyvin ihooni (vai kuvittelenko vain 😂) ja ne on valittu myyjän avustuksella. Haluaisin kokeilla tuota MACin face and bodya, mutta en ole varma pitääkö minun valita N vai C sävy. Minulla on perus suomalainen aika tasaisen värinen vaalea iho ja palan herkästi eli olen punaiseen taittava?, ehkä pohjasävyni olisi jopa neutraali omasta mielestäni. Osaisitko sanoa kumman valitsen jos tilaisin meikkivoiteen, kun sitä ei pääse täällä päin liikkeessä testaamaan?

    Ps. Ihan mahtava tää blogi ❤️ Myös instassa livet ja tutoriaalit huippuja, kiitos!!

    • Miia Ezen

      Heippa Jonna! 🙂 Mä en oikein tiedä noista Diorin sävyistä. Mutta MACin face & bodyssa C=vahvasti keltaiseen taittava ja N=neutraali. Veikkaan, että neutraali voisi olla sulle hyvä. Itselläni tuo C on hyvä ruskettuneena. Ja ihanaa kuulla, että viihdyt täällä.

  • mjai

    Heippa, olis kiva nähä sulta jotain meikkivoidetutoriaaleja markettimeikkivoiteista. Tarkoitan siis joistain sellaisista joita täällä blogissa ei vielä ole näkynyt. Tuntuu että sun meikkivoidepostauksissa näkyy aika pitkälti aina samojakin tuotteita. Esim nyxin ja isadoran meikkivoiteet?

    • Miia Ezen

      Heippa 🙂 Joo mä ymmärrän. Tämä vaan johtuu siitä, etten ole tykännyt monesta meikkivoiteesta. 🙁 Ja mun seulan läpi ei pääse kovin moni. Testailen kuitenkin todella paljon kokoajan. Pitää siis toivoa, että parempia olisi tulossa.

  • Markit

    Hei; Innostuin tutkimaan omaa meikkivoidettani netissä, minkälaiselle iholle jne. Olen näköjään sattumalta hankkinut omalle pintakuivalle iholleni hyvän, Lancome Teint Miracle. Mutta oikeastaan kommenttini syynä se, että eräässä jutussa kerrottiin, että ko tuote on uudistunut, korkki kirkkaasta mustaksi. Uutta ostettaessa myyjä kertoi tuotteen olevan täysin sama kuin ennen, mutta kotona ko kirjoittaja huomasi, että näin ei ole. Sama värisävynumero, mutta eipä kuvan perusteella ollut sama väri. Myös INCI- listassa eroavaisuuksia. Eli kun ostan uuden meikkivoiteen, taidan ottaa vanhan mukaan, minulla kun on se vanha puteli.
    Se on totta, että puteleitten ulkonäkö muuttuu turhankin usein ja ainesosiin tulee muutoksia, mutta eipä olisi tullut mieleen, että myös värisävy voi muuttua. Ajattelin tätä joskus Lancomen konsultilta kysäistä, jos liikkeessä näkyy. Ja aion tuon värijutun vielä tutkia ihan itse, minä uskon, kun itse näen.

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! Mulla on itseasiassa tuo juuri tulossa testiin vihdoin. 😀 Ja on kyllä tosi ikävää kun sävyvalikoimakin muuttuu. 🙁

      • Markit

        Laita ihmeessä muutama rivi, kun olet testannut. Minä kun en osaa arvioida sitä yhtään, mutta tyytyväinen olen ollut. 😊

        • Miia Ezen

          Joo laitan kyllä ellei ole ihan susi, mutta suuresti epäilen, jos sullakin toimii. 🙂

  • Pia

    Hei Miia! Sain nyt ensimmäiset Ordinaryt ja olisi muutama kysymys, jos osaisit auttaa. Miten Retinoid 2% seerumia ja Magnesium ascorbyl phosphate 10% käytetään yhdessä? Jossain tekstissä oli maininta, että on tehokaksikko. Samaan aikaan vai eri päivinä? Käytössäni on voiteina Puhdas+ Collagen cream, Madaran sos hydra recharge cream ja L300 anti-age day cream. Sopivatko nämä Ordinaryn seerumien päälle käytettäviksi? Annetaanko seerumien kuivua ennen voidetta? Ja vielä viimeinen kysymys: punaisuutta peittämään minulla on Essencen redness correcting primer, mihin väliin tämä tulee? Primerina Ordinaryn tuote, tuleeko tämä ennen Essenceä? Meikkivoiteena Sensai fluid finish ja Macin studio fix (kiinteä puuteri, en tiedä mikä oikea nimitys). Tuleeko vihreä ennen näitä? Olen ihan noviisi näissä asioissa… Kiitos avustasi!

    • Miia Ezen

      Heippa Pia! 🙂 Voi ei nyt kysyt kyllä ihonhoiodn puolelta vaikeita, koska mulla ei ole kokemusta näistä kyseisistä tuotteista ja niiden yhteen toimivuudesta. Retinoidin kanssa kannattaa olla varovainen, koska se helposti kuivattaa ja aluksi sitä ei ainakaan kannata käyttää joka päivä. Onhan sulla ihon puhdistus kunnossa ja myös käytössä kosteuttava kasvovesi tai hoitoneste? Ne on ihan niitä ensimmäisiä asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. 🙂

      Meikkauksessa primer tulee aina ensimmäisenä (itse en tosin käytä primereita) ja punaisuutta korjataan ennen meikkivoidetta ja siis primerin jälkeen. Itseasiassa en käytä myöskään siihen mitään, koska tähän mennessä vain yhdellä asiakkaallani on ollut siihen tarvetta, koska hänellä oli paha rosacea.

      Sanoisin, että niin ihonhoidossa kuin meikkauksessakin kannattaa lähteä katsomaan asiaa siltä kantilta mitä oma iho tarvitsee. Kaikkeahan meille yritetään myydä. 😉 Eli minkälaisia tuloksia sinä tarvitsisit? 🙂 Tuotevalintojesi perusteella ihosi on ehkä ikääntyvä? Lisäksi se punoittaa runsaasti ja on rasvainen tai sekaiho ja meikki ei meinaa pysyä.

  • Miia

    Voisitko ottaa testiin The Ordinary Serum Foundation-meikkivoiteen? Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, mutta värisävyn valinta tuntuu aika haasteelliselta.

    • Miia Ezen

      Heippa 😊 joo mä oon itseasiassa sitä kokeillut muutama vuosi sitten ja en pitänyt. 😞

      • Minninii

        Hei! Tilasin The Ordinary:n meikkivoiteen vaaleamman keltapohjaisen. Ihoni pohjasävy on keltaiseen taittava Se oli liian keltainen! Kenties neutraali pohja olisi ollut sopivampi. Mixasin sitä hieman vaaleammaksi toisella erimerkkisellä meikivoiteella ja tulos näytti yllättävän kivalta! Ihoni näytti paremmalta, kuin toisen meikkivoiteen kanssa.

        • Miia Ezen

          Jes! 🙂 Kiva kuulla, että löysit hyvän kombon. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram