Opi tietämään mitä ihosi tarvitsee

16.07.2019

PÄIVITETTY 26.10.2023

En ole aikaisemmin painottanut ihonhoidossa tarpeeksi sitä, että jokainen iho tarvitsee erilaista hoitoa. Usein suurimmat iho-ongelmat johtuvat siitä, että käytetään vääriä tuotteita. Jos ei siis ymmärrä mitä oma iho tarvitsee ja osaa katsoa mitä tuotteen inci-listassa lukee, niin en suosittele tuotteiden kokeilua vaan purkin kyljessä olevien lupauksien vuoksi (ne eivät yllättävän usein pidä paikkaansa) tai siksi kun minä tai kaveri sitä suosittelee. Aivan vähintään tulee tietää, että se sopii omalle ihotyypille. Jos et tiedä omaa ihotyyppiäsi, niin kirjoitin niistä TÄSSÄ tuotesuosituksineen.

MITÄ IHOSI TARVITSEE?

Tässä postauksessa olen kirjoittanut hellävaraisen puhdistuksen tärkeydestä ja siis nyt en yhtään vitsaile. Jos ihosi on kuiva tai vaikka puskee runsaasti öljyä päivän aikana, niin älä katso muualle kuin kasvojen puhdistukseen. Lopeta sen täydellisen kosteusvoiteen tai rasvaisuuttaa estävän primerin etsiminen – ne eivät ole ratkaisu vaan puhdistus on.

Kaikessa yksikertaisuudessaan me kaikki koitamme saada ihomme tasapainoon. Tasapainon saavuttamiseen tarvitsee kolme asiaa: puhdistus, kasvovesi ja kosteutus. Kasvovesi on supertärkeä ja sillä tuote ihollesi vesikosteutusta ja kasvovoiteella tai öljyllä lukitset sen ihoon.

Tässä on erilaisia tarpeita erilaisille ihotyypeille:

  • Kuiva iho: Kosteus- ja rasvaköyhä iho, josta kosteus pääsee helpommin haihtumaan, koska ihon pintakerros ei toimi hyvin. Lisäksi kuivalle iholle saattaa tulla herkemmin ryppyjä, joka johtuu taas rasvan puutteesta.
  • Sekaiho: Kosteusköyhä, mutta riippuu myös minkälainen sekaiho on kyseessä ja miten sitä on ennen hoidettu eli voi olla lisäksi rasvaköyhä.
  • Rasvainen iho: Kosteusköyhä, vaikka ei ehkä arvaisi. Hellävarainen puhdistus on todella tärkeää, sillä liian tehokas puhdistus aiheuttaa liian kosteuden haihtumisen iholta, jolloin iho saattaa alkaa puskea liikaa talia vastapainoksi.
  • Pintakuiva iho (ei ihotyyppi, mutta jokaisella ihotyypillä voi olla pintakuivuutta): Kosteusköyhä ja johon itselleni auttoi kasvoveden kerrostaminen ennen kosteusvoidetta. Myös korealaisten hoitonesteiden kerrostaminen on pintakuivan ihon pelastus.

EI ENÄÄ PINTAKUIVUUTTA

Itse olen aina pitänyt kasvovettä turhana enkä ole ymmärtänyt sen todellista funktiota. Kasvovesi siis tasapainottaa ihon pH-arvon ja aloittaa kosteutuksen. Laitan usein ainakin kaksi kerrosta kasvovettä, koska ihoni tarvitsee kosteutusta (meidän kaikkien iho tarvitsee sitä). Tällä hetkellä käytän Flow Cosmeticsin Ruusuvettä* kosteutukseen.

HYVIÄ ÖLJYJÄ – IHONHOITONI KULMAKIVI

Kosteuden sidon iholle laadukkaalla kasvovoiteella tai öljyllä. Laadukkailla öljyillä on niin suuri vaikutus ihon hyvinvointiin, etten olisi ennen sitä edes uskonutkaan ja öljyt ovatkin nykyään yksi ihonhoitoni kulmakivistä. Nautin siitä fiiliksestä, kun aamu toisensa jälkeen iho on aina niin upean pehmoinen herätessäni. Laitan siis yöksi kasvoöljyn ja aamulla kosteusvoiteen.

Niin kuin olette ehkä huomanneet, että blogissani näkyy todella harvoin mitään kosteusvoidesuosituksia, koska hyviä kosteusvoiteita on yksinkertaisesti mielestäni niin vähän. En pidä sellaisista, jotka imeytyvät iholle hetkessä ja tuntuu, etten olisi mitään edes laittanutkaan. Evolven Multi Peptide 360 voide* on todella ravitseva ja vaikka se onkin enemmän kuivan ihon heiniä, niin rakastan käyttää sitä sekaihollani. Sitäpaitsi tämä voide on täydellinen ryppyvoide, koska se sisältää monta ihoa silottavaa ja kiinteyttävää raaka-ainetta.

Alla näet kolme suosikkiöljyäni, jotka ovat itseasiassa kaikki inci-listaltaan hyvin yksinkertaisia. Haluan öljyltä paljon, jolloin haluan vaikuttavaa raaka-ainetta myös olevan paljon. Jos inci-listassa on jopa 50 eri ainesosaa, niin silloin vaikuttavien aineiden määrä on usein hyvin pieni. Sanon ei höttökosmetiikalle muutenkin.

  • Kuiva, herkkä ja ikääntyvä iho nauttii tästä suomalaisesta Fiinin kaura-tyrni öljyseerumista*. Tämä on loistava myös atooppiselle iholle. Joka ikisen käyttökerran jälkeen aamulla herätessäni iho tuntuu niin pehmoiselta tämän tuotteen kera. Kaura ja tyrni ovat todellista superfoodia iholle!
  • Sekoitan hyvin usein Fiinin öljyyn Bybin Bakuchiol boosteria*, joka sisältää luonnonmukaista retinolia eli bakuchiolia. Retinoli on loistava anti-age tuote, mutta synteettisellä retinolilla on sivuvaikutuksina ihon kuivuus ja ärsytys – samaa ei tee bakuchiol eli luonnon retinoli. Lisäksi tämä boosteri sisältää paljon skavlaania, joka tuntuu olevan nyt yksi trendikkäimmistä kosmetiikan raaka-aineista. Eipä tämä muita raaka-aineita sisälläkään, eli todellisesta tehotuotteesta on kyse.
  • Epäpuhtauksiin ja rasvaiselle iholle loistava öljy löytyy Apeironilta*. Tämä öljy löytyi pienessä koossa myös kauneusboksistani. Tämä parantaa finnit aivan hetkessä ja usein niistä ei edes kerkeä tulemaan kunnon finnejä. Joskus laitan tätä jokapuolelle kasvoja, jos tuntuu, että ihoni on rasittunut ja siinä on enemmänkin epäpuhtauksia. Tämä on ihan must have -tuote kaikille, joille tulee edes silloin tällöin finnejä.

POSTAUKSEN MEIKKI

Tein tämän meikin Instagram-stooreissa (tallennettu nimellä ‘gray glamour’) ja teenkin siellä nykyään paljon videotutoriaaleja. Silmämeikissä käytin uutta Smashboxin Crystallized -palettia (lopetettu) ja sen lisänä Essencen Melted Chrome luomiväriä sävyssä Steel The Look (saatavuus esim. Citymarket). Tämä silmämeikki näyttää oikeasti upealta glamoureissa iltabileissä ja sen pystyy pitämään helposti freshinä pitämällä meikkipohjan ohuena.

Ohutkin meikkipohja pysyy kauniina koko illan, kun iho on tasapainossa hyvällä ihonhoidolla. Ihoni ei enää rasvoitu niin paljon kuin ennen ja syynä on erityisesti laadukkaat öljyt ihonhoidossa.

EXTRA VINKKI

Ei ole olemassa mitään supertuotetta, jolla pääset jostain iho-ongelmasta eroon. Tärkeintä on kokonaisvailtainen ihonhoito oma ihotyyppi huomioiden. Siihen kuuluu: hellävarainen pesu, kasvovesi ja laadukkaat öljyt sekä voiteet.

*Sisältää mainoslikin. Tuote saatu.

  • Linda

    Moikka Miia! Kiitos mahtavista tuotevinkeistä ja mielenkiintoisista kirjoituksista! 🙂 Mieltäisin itse ihoni pintakuivaksi tai kuivuuteen taipuvaksi sekaihoksi, ja ostin jonkin aikaa sitten itselleni tuon COSRXin etanahoitonesteen. Jostain syystä ihoni ei kuitenkaan jotenkin tykkää siitä, ensin se tuntuu kyllä kosteutetulta mutta jonkin ajan päästä se kokonaan “häviää” jonnekkin ja ihoa kiristää ja vähän punoittaa. Saman olen huomannut The Ordinaryn hyaluronihapposeerumin kanssa. Voiko näissä tuotteissa olla jotain ihoa ärsyttävää, voiko iho tottua vai täytyykö vaan laittaa kiertoon? :/

    • Miia Ezen

      Heippa Linda! 🙂 Oikeastaan melkein missä vaan tuotteessa voi olla jotain ihoa ärsyttävää, koska eri ainesosat voi ärsyttää eri ihoja (hyvin yksilöllistä siis). En ole incejä kurkannut onko niissä yleisimpiä allergeenejä, kuten vaikka hajusteita tai tiettyjä säilöntäaineita. Eli se pitäisi melkein katsoa tuote kerrallaan ja koittaa löytää se mikä ärsytyksen tekee. Jos sulla on todella herkkä iho, niin kannattaa vaihtaa todella yksinkertaisiin tuotteisiin, joissa ainesosia on vain muutamia. Esim tuo Flown Ruusuvesi on sellainen. 🙂 JOs iho ärsyyntyy jostain tuotteesta, niin en jatkaisi käyttämistä.

    • Hansu

      Hei! Minulla tuli mieleen, että muistatko laittaa hoitonesteen/seerumin päälle kunnon kasvovoiteen tai öljyn, jotta kosteus pysyy ihossa? Ilmanhan se kosteus pääsee haihtumaan ja ihoa kiristelee sitten. 🙂

      • Miia Ezen

        Heippa Hansu! 🙂 Joo ehdottomasti. Ja siis sitä tässä postauksessakin kirjoitan (ehkä hieman epäselvästi), mutta tärkeää eli puhdistus, kasvovesi ja voide/öljy.

      • Miia Ezen

        Uppista.. sori, tämä sun kommentti olikin Lindalle. 😀

  • Miime

    Moi Miia🌹
    Hyvä postaus ❤️❤️❤️♥️🌞🌞🌞
    En ikinä olisi uskonut, että puhdistusöljy on parasta rasvoittuvalla iholleni!!!!

    Tänä aamuna käytin jotain kuivattava pesuainetta.(näyteplo kalenterista) Mokoma ei edes vaahdonnut lupauksisistaan huolimatta….

    Eipä siinä ollut paljon enää tehtävissä, kasvovedellä yritin rauhoittaa tilannetta, ihoni suuttui tosissaan.

    Käyttämäni puhdistusöljy on Lumenen Sisu Detox? Joka tapauksessa ihoni on todella hyvässä hapessa ja nyt menin sotkemaan kaiken vaivan.

    Kuulostaa niin kummalliselta, että oljyä öljyiselle iholle. Tuo tuote pesee ihon todella puhtaaksi ja vaahtoaa tarvittaessa hyvinkin.

    Kuorin [enää] ihon pinnan kerta/vko.

    Eipä puske öljyä niin älyttömästi, kuin aiemmin. Onhan ihoni rasvainen, mutta ohutta alkaa olemaan, ikälisä näet.

    Ihan pienenä vinkkinä:
    Silmänympärysiholle sopii hyvin Aqualan Duo, sitä olen käyttänyt, kun mut voiteet aiheuttaa ikäviä tuntemuksia….

    • Miia Ezen

      Heippa Miime! 🙂 Ihana kuulla, että oot saanu ihon hyvään kuntoon. <3

  • Otsatukka

    Moikka!
    Itselläni on sellainen ongelma, että huomaan aina päivän jälkeen otsani alueen olevan pinnalta rasvainen, vaikka muu alue kasvoistani ei ole. Olen päätellyt sen johtuvan otsatukastani, joka ilmeisesti rasvoittaa otsaani päivän mittaan.
    Onko sinulla mitään vinkkejä tähän, vai onko ainoa ratkaisu luopua otsatukasta? :/

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Hmm.. mulla oli kanssa ennen otsis ja kävi noin, mutta epäilen sen silti johtuvan otsahiuksista. 🙂 Mulla myös ennen rasvottui otsa hyvinkin paljon ilmankin otsista. Ootko kokeillut vetää otsiksen pois? Rasvoittuuko iho silloin? Jos rasvoittuu, niin silloin kääntyisin ihonhoidon puoleen. 🙂

  • E~

    Hei, onkin pitänyt jo pitkään kysyä, kun hehkutat aina öljyjä, että voiko olla, ettei jollekin öljy vaan sovi? Vai olenko valinnut vääränlaisen? Ostin joku aika sitten eleveniltä the ordinaryn rose hip seed öljyn ja iho meni viikossa niin kamalaan tukkoon, että sitä sai kuukauden parannella – isoja kipeitä finnejä niin ettei ikinä ennen! Ihan hirveästi ei ole rahaa tuhlattavaksi, niin en ole uskaltanut ostaa seuraavaa, jos vaikka käykin sama ja toinenkin menee hukkaan…

    • Miia Ezen

      Heippa E! 🙂 Joo, voi hyvinkin olla ettei joku öljy sovi. Tosiaan ihonhoidossa kannattaa aina katsoa, että tietty tuote sopii juuri omalle ihotyypille. Tietenkin aina voi myös käydä niin, ettei sovi vaikka kuinka olisi suunnattu omalle iholle. Tsekkasin tuon öljyn ja se tosiaan on pelkkää ruusunmarja öljyä, joka on erityisen hyvä akneen eli nyt mietityttää sitten se, että minkä laatuinen on tämä öljy, jos se aiheuttaa tuollaista. Meinaan öljynkin laaduissa on huimia eroja. Muutitko silloin mitään muuta ihonhoidossa? Varmasti joku expertti osaisi vastata tähän paremmin, mutta nyt en tarkalleen tiedä, onko sitten ruusunmarjaöljyssä jotain ainesosaa, joka voi aiheuttaa tällaisen reaktion.

      • E~

        Otin kyllä käyttöön kaksoispuhdistuksen tuolloin yhtä aikaa, mutta samat tuotteet siitä käytössä edelleen, ja öljyn pois jättämällä iho rauhoittui… Mulla siis pintakuivuuteen taipuvainen sekaiho, epäpuhtauksien määrä vaihtelee ja olen tosi vaalea ja arvet jää näkyviin: siksikin kuvittelin ruusunmarjan sopivan kun sanottiin häivyttävän jälkiä.

        • Miia Ezen

          Höh.. onpa todella erikoista. Mutta ehkä sulle ei tosiaan käy tuo öljy. 🙁

    • Laura

      Pai rose hip seed oil on tosi tykätty ja ainakin mun herkästi tukkeutuvalle iholle ollut ihan nappivalinta! Varmaan vähän kalliimpi kuin Ordinaryn versio, mutta saa tilattua myös minikoossa niin voi testata toimivuuden ennen kuin isompaa pulloa ostaa

      • Miia Ezen

        Hyvä idea tuo mini koko, jos haluaa vielä testata. 😊 Toisaalta itse jos saisin noin vahvan reaktion, niin en välttis enää käyttäisi kyseistä raaka-ainetta. Esim mulla iho reagoi tuotteisiin, joissa on kunnolla c-vitamiinia ja iho menee tosi pintakuivaksi siitä. Ja sama käy on sitten tuote kuin tuote. Me ollaan niin yksilöitä. 😍

  • Charlotta

    Aiheen vierestä, mutta oot niin upea! Kihara tukka sopii sulle kans niin mielettömän hyvin. <3

    Ja aiheesta – itekin rakastan öljyjä ihonhoidossa. Tärkeimpiä juttuja on öljy meikipuhdistuksessa ja kosteutuksessa arganöljy <3

    x Charlotta

    • Miia Ezen

      Kiitos Charlotta! <3 Joo mäkin rakastan öljyjä myös ihon puhdistuksessa. 🙂

  • henna

    Mulla on ongelmana luufinnit eli miliumit jostakin luin että salisyylihappo voisi toimia? Mulla on ollut niitä jo teinistä asti.

    • Miia Ezen

      Heippa Henna! 😊 Mä en laittaisi salisyylihappoa iholle, jolla on miliumeja. Miliumit johtuu nimittäin johtuu usein ihon kuivuudesta. Eli ottaisin käyttöön sunkin tapauksessa hellävaraisen ja jopa kaksoispuhdistuksen, jotta ihohuokoset eivät pääse tunkeutumaan. Lisäksi hyvä kosteuttava kasvovesi ja kevyt kosteusvoide. Kaikki tietenkin riippuu sun ihotyypistä. 😊 Suurimmalta osin hyvän ihon saavuttamiseen tarvitaan vain hellävarainen puhdistus, kasvovesi ja kosteusvoide. Mullakin oli ennen miliumeja, mutta nyt kun oon alkanut hoitamaan ihoa laadukkailla tuotteilla ja ennenkaikkea oikein, ei niitä ole näkynyt pariin vuoteen. 😊👌

  • Lumi

    Käytätkö itse vielä tätä Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitonestettä? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Lumi! 🙂 En käytä enää, koska oon nykyään aika tarkka mitä mun ihonhoidossa on, kun oon opetellu lukemaan inci-listaa.

      • Kristiina

        Moikka. Minua kiinnostaisi tietää, miksi et enää käytä kyseistä tuotetta? Onko sen incissä mielestäsi joku/joitain huonoja ainesosia? 🙂 Itselläni on tuo käytössä, siksi kiinnostaa.

        • Miia Ezen

          Muistaakseni kyseisessä tuotteessa on disodium EDTA:ta ja PEG-emulgaattoreita aivan inci-listan alussa heti veden jälkeen, joten itse hoitavia ainesosia on todella vähän. Lisäksi nämä kaksi ainesosaa ovat myös kyseenalaisia aineosia, koska EDTA on haitallinen ympäristölle (se ei ole biohajoava) ja onkin puhuttu, että se olisi jopa ympäristömyrkky. PEG-emulgaattoreissa on mm. muovia ja muita ongelmia. Kuka siis haluaa näitä “hoitamaan” ihoaan. Onhan tuotteessa myös akrylaatteja (muovia) ja parabeeneja (mahdollista hormonihäirikköjä).

  • Miime

    Moi Miia 🌹

    Mitä jokaisen naisen iho tarvitsee???

    Suosittelen erittäin lämpimästi jokaiselle naiselle ja kelle tahansa, joka haluaa nuorekkaan kiinteän ihon, Face Yoga❤️❤️❤️

    Se on ilmaista, ja tulosta tulee, kun jaksaa tehdä yogaliikkeet säännöllisesti. Säännöllisyys on erittäin tärkeää.

    Itsellä alkaa 3 viikko yogaharjotuksia, nyt jo näkyvissä jotain muutosta.

    Koska itsellä ei ole varallisuutta/halua laittaa rahojansa pistoksiin, niin tämä oli vastaus.

    Kun illalla moneen kertaan väänsin vokaaleita ja toistin, en halua “hamsterinposkia” “nasoliinijuonteet-pois”, minulle tuli ihan yllätyksenä vastaus:

    Kasvojen lymfakierto ja kasvolihasten treeenaus!!!!! Wau!

    Löysin videoita Youtubesta:
    Face Yoga Method

    https://www.youtube.com/channel/UCJ3rqw1Wkm1-mbLfmOkuDTg

    tosin monta kertaa tietysti olen tarkistanut, että teen liikkeet oikein ja kompensoin toisia liikkeitä, joita en kykene tekemään…

    Itselläni kyllä ottaa aikaa enemmän kuin muutaaman minuutin, mutta kunhan sovellan jonkin tekniikan itselle hyväksi teen kasvotreenit tulevaisuudessa nopeasti.

    Enkä lopeta, tämä on minun missio juuri nyt 🌹🌹🌹

    Kannattaa kokeilla❤️❤️❤️

    • Miia Ezen

      Heippa Miime! Joo siis tää kasvojooga on aivan todella mielenkiintoinen juttu! <3 Munkin on niin monta kertaa pitänyt testaa, mutta aina jäänyt. Nyt testaan juuri Gua Shaa ja katsotaan miten käy. Kiva, kun laitoit tämä vinkin. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram