PINTAKUIVA IHO? – Näillä ohjeilla vaivasta eroon

06.09.2020

Tiesitkö, että pintakuivuus on vaan väliaikainen ihon tila ja se ei siis ole ihotyyppi. Tämä on hyvin lohdullista, sillä pintakuivuudesta voi todellakin päästä eroon ihon toimintaa tukevalla ihonhoidolla ja yllättävän nopeastistikin. Jos vääränlaisten ihonhoitotottumusten eliminointi ei riitä, niin silloin on syytä kurkkia elintapojen puolelle.

Vakkarilukijoilleni tämä tulee olemaan saman asian kertausta, mutta näitä vinkkejä on nyt pyydelty niin paljon, joten kirjoitan ihonhoidosta pintakuivuuden näkökulmasta. Ihonhoitohan on muuten melko helppoa, jos ihossa ei ole mitään hankalampia ongelmia. Se on aina se sama homma: hellävarainen puhdistus, kosteuttava kasvovesi ja oikeasti ravitseva ja kosteuden lukitseva kosteusvoide tai öljy (kaikki nämä oman ihotyypin mukaan valittuna). En voi siis painottaa sitä kuinka tärkeää kaikki nämä kolme vaihetta ovat. Usein ratkaisua etsitään vaan tujusta voiteesta, mutta se ei pelkästään korjaa tilannetta, jos perusteet eivät ole kunnossa.

LIIAN VAHVA PUHDISTUSTUOTE TEKEE IHOSTA PINTAKUIVAN

Todellakin ymmärrän, että on ihana pestä kasvot jollain geeli- tai vaahtoputsarilla, koska niillä irtoaa lika ja meikki niin tehokkaasti. Tämä on kuitenkin kaikista suurin virhe, jonka voit ihonhoidossa tehdä. Tykkään käyttää sanaa riisua tässä yhteydessä, sillä nämä vahvat putsarit riisuvat ihosi niin paljaaksi, että sen suojamuuri ei enää pysty pitämään vesikosteutta sisällään ja pintakuivuus on hyvässä vauhdissa.

Kurkkaa siis putsariisi – jos se sisältää Sodium Laureth/Lauryl Sulfatea, niin käsissäsi voi hyvinkin olla pintakuivuuden ydin.

PINTAKUIVA IHO TARVITSEE VESIKOSTEUTUSTA

Moni sitten heittää kireältä tuntuvan ihon päälle vaan kosteusvoiteen, joka on sama kuin söisi pelkkää kuivaa riisiä ilman kastiketta kyytipoikana. Toki se täyttää vatsan, mutta keho huutaa vettä. Ihokin tarvitsee vettä ulkoisesti. Erityisesti pohjolan kuivissa olosuhteissa.

Moni ajattelee kasvoveden puhdistuksen viimeiseksi vaiheeksi, mutta itseasiassa kasvovesi on kosteutuksen ensimmäinen vaihe. Tämän vuoksi on tärkeää tietää mitä raaka-aineita kasvovetesi sisältää. Usein kasvovedet sisältävätkin noin 70% pelkkää vettä. No miksi ostaisit sellaisen kasvoveden, kun vettä saa hanastakin. Valitse mielummin sellainen, jossa ensimmäinen raaka-aine on vaikka aloe tai jokin kukkaisvesi.

Niin ja muuten – jos purkissa lukee esimerkiksi hellävarainen tai kosteuttava, se ei tarkoita, että tuote olisi välttämättä hellävarainen tai kosteuttava! Totuuden näet vaan ainesosista.

RÖPELÖIHOSTA EROON JA IHO PEHMEÄKSI

Veden lisäksi iho tarvitsee rasvoja. Voi siis olla, että ihonhoitosi on jo täysin kunnossa, mutta röpelöä löytyy iholta edelleen ja se korostuu, kun iholle lisää meikkiä. Ravitseva kosteusvoide voi jo parantaa asiaa, mutta itse koin ihossani todella suuren muutoksen, kun otin käyttöön kasvoöljyt. Niiden tehtävä on ravita ja pehmentää ihoa.

Voit lukea postauksen TÄSSÄ, jossa kerron miten tunnistat oikeasti hyvän kasvoöljyn INCI-listasta ihan itse! Ja muuten teille, joilla tuntuu, että kasvoöljy jää vaan ihon pinnalle lillumaan, niin hyvin yksinkertainen asia voi sen korjata: painele öljy kämmenillä kunnolla iholle.

NO MITKÄ ON SITTEN NIITÄ HYVIÄ TUOTTEITA?

Jos olet vielä aloittelija ja et tiedä omaa ihotyyppiäsi tai jos tiedät jo alkeet, mutta jotain silti mättää, niin olen kirjoittanut teille molemmille ohjeet, joiden avulla tiedätte miten edetä. Postauksen löydät TÄSTÄ.

Jos tiedät jo oman ihotyyppisi, niin tässä on muutamia postauksia eri ihotyypeille. Pintakuivuutta voi siis esiintyä kaikilla ihotyypeillä. Lisää postauksia eri ihotyypeille ja iho-ongelmiin on tulossa tässä syksyn aikana.

  • Susanna

    Heippa! Tilasin suosittelemasi Apeironin kasvoöljyn, minulla on sekaiho ja tulee epäpuhtauksia. Tämä öljy ei vain sovi minulle, laitan sen illalla ja aamulla kasvoissa paljon pientä punaista näppyä ja muutama valmiiksi ollut finni on kasvanut vielä isommaksi/ärtynyt 😔 joka kerta käy näin kun laitan tätä öljyä.
    Onneksi rauhoittuu parissa päivässä kunhan en enää laita öljyä ollenkaan. En uskalla enää laittaa mitään öljyä kasvoilleni, vai uskaltaisinkohan sinun mielestä kokeilla jotain toista öljyä?
    Apeironin puhdistusmaito on ollut puolestaan tosi hyvä ja tykkään todella siitä 😍

    • Miia Johansson

      Heippa Susanna! No voihan kökkö.. kaikki ei tosiaan sovi kaikille. 😟 Miten muuten kosteutat kasvoja? Eli mikä kasvovesi ja mikä kosteusvoide? 😊

      • Susanna

        Käytän ekopharman vadelma kasvovettä jota oon käyttänyt monta vuotta, se tasoittaa ja rauhoittaa näppylöitä ja punaisuutta sekä kosteuttaa. Kasvovoide mossalta joka juuri loppumassa ja mietinkin minkä sen tilalle hommaisin, olisko vinkkejä siihenkin 😊

  • PauliinaH

    Minun löytöni on Aubrey Organicsin Aloe Vera Gel. Oikeasti se on tosin neste, ei geeli. Taputan sen puhdistuksen jälkeen ennen voiteita ja olen ihan myyty.

    • Miia Johansson

      Aloe on joo tosi hyvä kosteuttaja 🥰

  • Ida

    Johtuuko suljetut komedot (ts.ihomadot/valkopäät) siitä, että iho tarvitsee rasvaa vai kosteutusta? Naamassa ei siis ole tulehtuneita epäpuhtauksia, ainoastaan noita ihonvärisiä pieniä näppyjä enkä tiedä mistä ne johtuvat. Itellä siis sekaiho. Kasvot pesen aamulla vedellä, päälle flow ruusukasvovesi ja olivia kleinin kosteusvoide. Illalla kaksoispuhdistus ja samat tuotteet + epäpuhtaalle alueelle apeiron hoitoöljy. En ymmärrä et mitä vielä teen väärin 😬

    • Miia Johansson

      Helou Ida! 😊 Pitäisi tietää tarkemmin mitä tuotteita käytät. Eli mikä Olivian kosteusvoide ja mitkä puhdistustuotteet. Kasvovedeksi voisit seuraavan kerran ottaa Olivian Hydra sprayn, joka sisältää BHA-happoa ja voisi jeesiä noiden valkopäiden kanssa. Myös syväpuhdistava naamio voisi jeesiä. 😊

      Tässä on postausta mustapäiden karkoittamisesta, mutta samat tuotteet voi jeesiä valkopäiden kanssa.

      https://miiajohansson.com/2020/04/27/eroon-mustapaista-3-askelta-vai-ovatko-ne-mustapaita/

      • Ida

        Eli kosteusvoide on hydra lotion ja putsarit avril cleansing oil sekä cleansing milk 🙂

    • Joshua

      Mulla on ollut umpikomedojen kanssa ongelmia myös ja kosmetologi sanonut että ihoni kaipaa vesikosteutusta.

      • Ida

        Auttoiko vesikosteutus? Ja jos autto niin millä tuotteilla toteutit sen?

        • Miia Johansson

          Joshualla saattaa olla ihan hyvä pointti, että ehkä tarvitset kosteuttavamman kasvoveden. Esim tuo mainitsemani hydra toner, joka voisi myös BHA-hapolla auttaa toisella tapaa. Tai sitten kunnolla kosteutusta Bybin Mega Mistillä.

          Ja kannattaa sanoa, että nuo Avrilit on sekaiholle sopivia myöskin. 🙂

  • Nadja

    Onko Sodium coco-sulfate puolestaan hyvä raaka-aine?

    • Miia Johansson

      Se on ihan ok. 🙂 Herkälle iholle ei sekään välttämättä niin hyvä vaihtoehto. Itselläni tätä ainesosaa on suihkugeelissä.

  • Jenni

    Hei, pakko tulla itekki avautuun, ku mies eilen mainitsi, että mul ja hänel taitaa molemmilla olla vähän finniongelmaa. Päätin tulla selvittää asiaa omalta osaltani.😄 Mulla on siis ruennu tulee kasvoille sellasta röpelöö näppylää esim poskiin ja leukaan reilut puol vuotta sitten, ne on ihon värisiä mut mustapään tapasia ilmeisesti, muutamia finnifinnejäkin on. Vaihoin 1,5 kk sit seuraaviin tuotteisiin. Oon 22 vuotias eli hormonaalistakin voi tietysti olla. Finnitöntä vaihetta elämäs ei oo viel ollu ja tullu pari antibioottiaki joskus lukioaikoina syötyä tähän.

    Käytän seuraavia tuotteita:
    Evolve Cleansing melt
    Olivia Klein Cream and Wash
    Olivia Klein Hydra Spray Toner
    Olivia Klein Hydra Lotion
    Apeiron Jojobateepuuöljy
    Ja kaks kertaa oon käyttänyt The Ordinaryn Bha+aha kuorintaa.

    Osaatko suositella mitä ihmettä mun kantsis tehä ja mitä lähtee kokeileen? Iho on muuten sekaiho, uskoisisin. Rasvottuu, on vähä kuiva ja tulee epäpuhtauksia.

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni! 🙂 Huomasin, että olit laittanut sun viestin useampaan kertaan. <3 Mä siis tosiaan julkaisen kommentit vasta sen jälkeen, kun olen ne lukenut ja mulla on ajan kanssa aikaa vastata. 🙂 Tämä ihan sen vuoksi, että välillä tulee todella ilkeää kommenttia ja en halua niiden päätyvän sivuilleni ilman, että oon huomannut. Mutta nyt asiaan..

      Jos oot ostanut tuotteet Twistbeltä, niin kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä heihin. Siellä on chat päisivin auki ja joku asiantuntijoista vastailee ahkerasti viesteihin. Mulle tulee nyt näitä henk koht viestejä niin paljon, että en oikein enää kerkiä perehtymään. Erityisesti, kun puhutaan finneistä ja mahdollisesti hormonaalisista jutuista, niin mä en edes niissä lähde auttamaan, koska tuo sisäinen ihonhoito ei ole mun vahvinta osaamista. <3 Haluan, että saat ratkaisun ongelmaan eikä lähdetä vaan kokeilemaan jotain. 🙂

      • Jenni

        Kiitti vastauksesta! Mun moka, huomasin vasta vikan kommentin lähettämisen jälkee, et siin lukee et tarvii sn hyväksynnän ennen julkasemista, mikä on todellakin ymmärrettävää.😄 Oon yhteydessä Twistbelle, ku tosiaan heidän tuotteista kyse. Kiitos ku kirjottelet blogias, siitä on ollu paljo apua monella eri kantilla niin mulle ku mun ystävillekki, joille jaan sun tietämystä! <3

        • Miia Johansson

          Oi kun kiva kuulla, että tästä on ollut hyötyä. Mä niin haluaisin auttaa teitä jokaiste henkilökohtaisesti. Aika vaan tuppaa loppumaan kesken ja myöskin joissain tapauksissa myös osaaminen. <3

  • Marrr

    Moikka, pidän sun blogista paljon ja oon sitä seurannut jo muutaman vuoden 😊 Ajattelin etten häiritse sua mun kysymyksellä, mutta olet monesti sanonut siitä, että vaahtoputsarit on hyvin peseviä ja käytössäni on Dermosil Sensitive puhdistusvaahto. Onko se nyt liian pesevä? Itselläni on kuiva iho mutta en tiedä onko tuo putsari sit hyvä. Otin noi ainesosat ja tiedot mitä niistä kerrottiin Dermosilin sivuilla tohon, että jos vastaat mulle niin ei mene niin kauaa aikaa selata ainesosia😊
    Aqua (Vesi, seosaine), Sodium Cocoyl Isethionate (Hoitava ja puhdistava aine, pinta-aktiivinen aine), Caprylyl/Capryl Glucoside (Puhdistava ja vaahtoava aine, pinta-aktiivinen aine), Disodium Cocoamphodiacetate (Ihoa ja hiuksia hoitava aine, puhdistava, vaahdonvahvistaja, pinta-aktiivinen aine), Cocamidopropyl Betaine (Hoitava aine, puhdistava aine, vaahdonvahvistaja, pinta-aktiivinen aine, viskositeetinsäätäjä), Glycerin (Glyceroli. Hoitaa ja kosteuttaa tehokkaasti ihoa ja hiuksia), Propanediol (Liuotinaine, viskositeetinsäätäjä), Sodium Benzoate (Säilöntäaine), Betaine (Sokerijuurikkaasta saatava uute, ihoa- ja hiuksia hoitava aine), Panthenol (Antistaattinen, hiuksia hoitava aine, ihoa hoitava aine), Citric Acid (Sitruunahappo. pH-tasoa säätelevä aine, kelatoiva aine), Trisodium Sulfosuccinate (pH-tasoa säätelevä aine, pinta-aktiivinen aine), Coco-Glucoside (Puhdistava, vaahtoava aine. Pinta-aktiivinen aine), Glyceryl Oleate (Pehmentävä aine, emulgaattori), Xanthan Gum (Ksantaanikumi. Ihoa hoitava aine, sideaine, emulgaattori, emulsiota stabiloiva aine, geelinmuodostaja, pinta-aktiivinen aine, viskositeetinsäätäjä).

    • Miia Johansson

      Heippa Marrr ja kiitos! <3 No tässä ei ole kaikista pesevämpiä pinta-aktiivisia aineita, mutta en silti suosittele etenkään kuivalle iholle vaahto- ja geeliputsareita. Hellävaraisuus on kaiken A ja O ihonhoidossa ja hellävaraisuus onnistuu parhaiten maito- ja öljyputsareilla. Tässä vielä postaus aiheesta, jossa pureudun syvemmälle ihon toimintaan ja miksi sitä kannattaa käsitellä hellävaraisesti.

      https://miiajohansson.com/2020/06/17/yleisin-iho-ongelmien-aiheuttaja-vaara-puhdistustuote/

  • Sonja

    Neuvoillasi olen saanut kuivuuteen ja hilseilyyn taipuvaisen akneihoni paljon parempaan kuntoon. Ongelmia aiheuttaa kuitenkin hyvin rasvoittuva päänahka, joka vaatii käytännössä päivittäistä hiustenpesua. Shampoo saa nimittäin kasvot kuivumaan, vaikka ihonhoitotuotteet ovat kunnossa 🤔 ilman hiustenpesua en pärjää, jos pitää muuallakin kuin kotona olla, joten onkohan shampoita, jotka eivät kuivattaisi ihoa, mutta auttaisivat rasvaiseen päänahkaan? 😃 Käytän yleensä kampaamoshampoita, tällä hetkellä Redkeniä.

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! 🙂 Mä itseasiassa juuri opiskelen näitä juttuja. Eli jos sun päänahka hilseilee, niin se voi olla kahta erilaista hilsettä. Juurikin kuivuudesta tai sitten se voi olla seborrooista ekseemaa, jolloin hiuksia tarviikin pestä usein ja hieman pesevämmillä aineilla. Tuun varmasti vielä kirjoittamaan aiheesta, kunhan ymmärrän asiasta enemmän. Sitä ennen en oikein edes uskalla neuvoa. Mutta koita välttää shampoon joutumista kasvoille ainakin näin ensi hätään. <3

  • PauliinaH

    Hirmu moni kehuu Dermosilin vaahtoputsareita. Kokeilin yhtä niiltä ( myös muita merkkejä ) mutta ei. Ne ei puhdista riittävästi ja sen jälkeen iho kiristää niin että tuntuu kuin se halkeaisi . Ihan kammottavia pesureita. Mutta ilmeisesti sopii joillekin koska niin kovasti kehutaan.

    • Miia Johansson

      Huih! 😬 Aika jännä kun usein putsareista tykätään, kunhan ne puhdistaa kunnolla tietämättä, että juuri se tehokas putsaus on se hyvin yleinen syy huonoon ihoon.

  • AnniH

    Hei!
    Blogisi innostamana tilasin TwistBe:ltä suosittelemiasi tuotteita (puhdistusmaito, kasvovesi, voide ja öljy). Ihoni ei ole ikinä ollut erityisen herkkä enkä ole allerginen millekään, mutta näistä valitettavasti sain oireita: poskia punottaa ja ihoa kuumottaa vielä seuraavana päivänä, kuin olisi palanut pahasti auringossa. Tiedätkö onko muilla ollut tällaisia kokemuksia? Harmittaa toki rahanmeno ja nyt mietin mitä teen. Olin jo kovin innostunut ja ymmärtänyt että juuri olen sekaihoani pessyt aivan liian pesevillä tuotteilla.

    • Miia Johansson

      Heippa AnniH! 😊 No onpa kökkö. 😟 Syitä voi olla monia. Oot herkistynyt jollekin raaka-aineelle tai tuotteissa on sun iholle liikaa aktiivisia raaka-aineita. Olisi hyvä tietää mitä tuotteita oot käyttänyt. Ja myös jos otit kaikki tuotteet yhdellä rytinällä käyttöön? Tämän vuoksi on siis vaikea tietää, että mikä ainesosa tai tuote on tämän voinut aiheuttaa. Esim suosittelemissani öljyissä on kaikissa paljon aktiiviaineita. Mutta mä ehkä tekisin niin, että ottaisin hiljalleen testiin tuotteita. Vaihda vaikka ensin puhdistustuotteet. 😊 Voit aina myös laittaa myyjälle viestiä. Twistbelle on tosi hyvä asiakaspalvelu ja osaavat tyypit siellä vastaamassa. 🥰

  • AnniH

    Hei!
    Otin tyhmänä kaikki kertarytinällä käyttöön: Apeiron hellävarainen puhdistusmaito, Apeiron tasapainottava päivävoide, Olivia Klein Hydra Toner kasvovesi ja Nourish London Radiance kiinteyttävä kasvoöljy.
    Kysyinkin TwistBe:ltä neuvoja viikonloppuna ja sain hyvää palautetta.
    Päädyin kokeilemaan tuotteita yksi kerrallaan ja oireet poistuivat. Nyt käytän siis puhdistusmaitoa ja kasvovettä ja ne ovat sopineet iholleni hyvin!
    Iho on tosi pehmeä 😊
    Näin vähän aikaa ja sitten täytyy katsoa mitä teen voiteen ja öljyn kanssa.

    • Miia Johansson

      No niin hyvä.. 😊 hiljaa hyvä tulee.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram