EROON MUSTAPÄISTÄ – 3 ASKELTA (vai ovatko ne mustapäitä!?)

27.04.2020

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 2.2.2024

Voiko mustapäistä päästä eroon? Vai ovatko ne edes mustapäitä? Tämä postaus varmasti avaa monta asiaa hyvin kysytystä aiheesta.

OVATKO NE EDES MUSTAPÄITÄ?

Monet erehtyvät luulemaan talisäikeitä mustapäiksi. Erityisesti rasvaisemmalla iholla talisäie on tuttu juttu ja se on täysin normaalia. Itselläni niitä on jonkin verran nenässä ja leuassa. Ne muistuttavat erehdyttävästi mustapäitä, mutta puristaessa niistä tulee ulos nauhamaisesti vaaleaa töhnää eli talia. Näistä ei edes voi päästä eroon, koska ne tulevat aina uudelleen takaisin ja kuuluvat ihon normaaliin toimintaan. Talin tuotantoa ihossa voi tosin hillitä oikeaoppisella ihonhoidolla.

Mustapäät ovat taas tummia ja tulevat ulos kiinteänä kökkäreenä.

1. TUKKEUTUNEEN IHON PUHDISTAMINEN

Aivan ensi alkuun mustapäät pitää poistaa. Suosittelisin tekemään sen kosmetologilla, ettei iho tulehdu näistä kohdista. Kotonakin tämä kyllä onnistuu, mutta on tärkeää pestä iho (ja kädet!) ennen ja jälkeen hellävaraisen puristelun.

Paras tapa pitää mustapäät poissa on hoitaa ihoa oikeaoppisesti. Tästä löytyy blogistani useampi postaus, mutta ehdottomasti ensimmäinen askel on ihon hellävarainen pesu. Talin kertyminen ihohuokosiin voi myös laajentaa niitä peruuttamattomasti, joten ihoa kannattaa hoitaa oikeaoppisesti jo mahdollisimman nuorena. Liian vahvojen putsareiden käyttö horjuttaa ihon kosteustasapainoa ja silloin iho myös alkaa tuottamaan enemmän talia kompensoidakseen menetettyä kosteutta. Yleisesti geeli- ja vaahtoputsarit ovat liian peseviä ja ne ovatkin yleisin iho-ongelmien aiheuttaja. Muutos omassa ihossani oli huomattava, kun jätin nämä.

  • Ihoon, johon kertyy epäpuhtauksia suosittelen *Evolve Kalahari Dream puhdistusöljy. Se levitetään kuivalle iholle ja pyöritellään kunnes lika ja meikki on kunnolla lähtenyt liikkeelle. Vasta tämän jälkeen lisätään vesi ja pestään pois.
  • Tukkeutuvalla iholla voi olla hyvä tehdä kaksoispuhdistus ja putsata iho vielä toisella tuotteella perään. Itse kaksoispuhdistan ihoni nykyään muutaman kerran viikossa *Olivia Kleinin geeliputsarilla(suomalainen brändi). Tämä ei nimestään huolimatta ole perinteinen ihoa kuivattava geeliputsari.
  • VAIHTOEHTO! Käytä puhdistusöljyn kanssa *konjac-sientä ja voit jättää toisen vaiheen putsarin kokonaan pois. Konjac-sieni puhdistaa tehokkasti, mutta hellävareisesti ihohuokoset.

2. KOSTEUTUS: OIKEIDEN RAAKA-AINEIDEN TÄRKEYS

Iho tarvitsee niin vesi- kuin rasvakosteutusta. Kosteuttavalla ja kasvoille suihkuteltavalla kasvovedellä on siis yllättävän suuri vaikutus ihon hyvinvointiin. Helposti tukkeutuvalla iholla onkin hyvä käyttää salisyylihappoa sisältävää kasvovettä, joista aivan loistava ja supersuosittu tuote on *Olivia Klein Hydra Toner (pakkaus uudistunut). Salisyyhappo eli BHA-happo pääsee syvemmälle ihoon puhdistamaan ihohuokosia. Hydra Toner kuitenkin samalla kosteuttaa ihoa, joten tämä on kokonaisuudessaan loistava tuote.

Kosteus lukitaan ihoon joko kosteusvoiteella tai öljyllä ja näissä on tärkeää huomioida ettei mukana ole mitään ihohuokosia tukkivia raaka-aineita. Tähän voisin listata vaikka kuinka monta omaa suosikkia, mutta tällä kertaa listaan ainoastaan öljyjä. Niitä usein kammoksutaan rasvoittuvalla iholla, mutta oikeat öljyt ovat tähän aivan loistava valinta.

  • *Nourish London Radiance on yksi parhaista kasvoöljyistä ikinä. Se sisältää luksussekoituksen ihania öljyjä ja on loistava sekaiholle.
  • Jos ihossa on runsaasti epäpuhtauksia, niin sen rauhoittaa hyvin jojobaöljyä ja teepyyöjyä sisältävällä kasvoöljyllä eli nimensä mukaisesti *Twistbe jojoba-teepuu kasvoöljyllä.

3. LISÄTEHOA KUORINNALLA JA NAAMIOLLA

  • Aivan ykkösasia on se, että kuorinnan tulee olla hellävarainen ja sopiva juuri sinun ihotyypillesi. Minkään ihotyypin vahva putsaaminen tai raastaminen ei ole hyvästä. Olet varmasti päätynyt tähän postaukseen siksi, että ihosi on enemmän epäpuhtauksiin taipuvainen, niin sen vuoksi suosittelenkin *Flow AHA+BHA Peeling seerumia, joka kahdella eri hapolla pitää ihon pinnan kirkkaana, mutta myös pureutuu syvemmälle ihohuokosiin puhdistaen niitä. Tämä seerumi on siis sekaihon, rasvoittuvan tai epäpuhtaan ihon seerumi. Ei missään nimessä herkälle tai tulehtuneelle iholle.
  • Hyvän alkukirin taistelussa tukkeutuneita ihohuoksia vastaan saa syväpuhdistavalla naamiolla. *Olivia Klein Detox naamiossa on kaikki kohdallaan: se on edullinen, suomalainen ja vielä loistava tuote. 

P.S. Haluan vielä muistuttaa, että ihonhoidossa on todella tärkeää käyttää juuri sinun ihollesi sopivia tuotteita. Eli on tärkeää tietää, mitä hyötyä saat tuotteessa olevista raaka-aineista. En siis suosittele kokeilemaan vaan jotain julkkiksen suosittelemaa hypetettyä tuotetta tietämättä yhtään mitä ainesosia tuote sisältää. Moni testailee vaan testailun ilosta – näin tein itsekin ennen. Lisäksi harvoin on (mainoksista huolimatta) mitään sellaista ihmetuotetta, jolla pääsee jostain ihovaivasta eroon. Ehkä suurin ihmetuote on hellävarainen putsari, koska vääränlaisilla ihonhoitotottumuksilla tekee iholleen eniten hallaa. 

  • Aino

    Muutama kuukausi sitten olisin ollut pettynyt lukemaani, kun esiin ei tullutkaan taikatemppua tai kikkakolmosta, jolla mustapäät saisi taiottua pois.

    Sen sijaan olen lukenut ajatuksella ohjeesi ihonhoidosta ja alkanut tuote ja tapa kerrallaan noudattamaan neuvojasi. Tuona aikana ihoni on kirkastunut, tasoittunut ja muuttunut pehmoiseksi. Neuvosi toimivat ihan oikeasti, jes! Koko ikäni nenässäni on ollut mustapäitä ja niin on edelleen, mutta ne ovat pienentyneet ja vähentyneet koko ajan. Nämä neuvot toimivat oikeasti. <3

    Ihonhoidon merkitys paljastuu myös meikatessa, kun muutamat meikkituotteet, joiden kanssa tuskastelin, toimivatkin kosteutetulla ja tasaisella iholla kuin unelma.

    P.S. What – blogisi näyttää läppärin näytöltä ihan törkeän hyvältä! Selaan sitä yleensä puhelimella. Näin läppäriltä katsottuna kuvasi pääsevät entistä enemmän oikeuksiin ja ammattimaisuus näkyy blogisivuston ilmeenä erinomaisen hyvin. Wow, wow, wow!

    • Miia Johansson

      Heippa Aino! Ja jipii.. siis ihan mieletöntä kuulla, että oot näin virtuaalisesti mun ohjeilla onnistunut. <3 Se merkkaa mulle todella paljon! Mä oon ihan supertarkka mitä suosittelen ja millekin ihotyypille.

      Ja on muuten ihan parasta myös kuulla tuo, että muutama kk sitten olisit ollut pettynyt lukemaasi. Kikko kolmosia tarjotaan ties missä, mutta lopulta se on niinkin tylsää ja yksinkertaista kuin että ihon perushoito kuntoon oikeilla raaka-aineilla. 🙂

      Ja huippua kuulla, että blogi näyttää tietokoneelta kivalta. Todella pieni prosentti lukee mun blogia desktopilta.. suurinosa mobiilisti.

      Olipa muuten aivan ihana palaute, kun viimeaikoina on vähän jännittäny kurkata tänne kommenttien puolelle. Näkee ihmisten Korona-tuskan viesteissä ja ne ei aina ole niin kivoja.

      • Silja

        Minäkin luen säännöllisin välein blogia läppärillä. Ja on hyvä! Kuvat näkyvät tosiaan hyvin ja muutenkin blogi on selkeä.
        Kiitos ihanasta, inspiroivasta ja oman ihonhoidon muuttaneesta blogista 🙂

        • Miia Johansson

          Heippa Silja! 😀 Ihan loistavaa kuulla! Kiitos! <3

  • Anne-Maria

    Kiitos Miia! 🙏 Tämä oli todella hyödyllinen postaus!

    • Miia Johansson

      Oi kiva kuulla 😍

  • Maiju

    Hei! Luuletko, että tuo Bybin kuorinta on tarpeeksi hellävarainen myös iholle, jossa on hieman aknea/finnejä? (lähinnä suun ympärillä muutamia näppyjä)
    Sanoit instassa tai blogissa ettet suosittele mitään liian hankaavaa akneiholle.
    Kiitos 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Maiju! 😊 voi joo käyttää, koska tässä on vaan tosi vähän rakeita ja entsymaattinen kuorinta tässä on tosi hellävarainen. Jopa mäkin pystyn tosi herkällä iholla käyttämään. Mutta ei vaan kannata hulluna hieroa. Tosin ihan akneiholle tuo syväpuhdistava naamio on parempi. 😊

  • Markit

    Hei; On se tuo turkoosi luomiväri niin kaunis. Ennenkin olet sitä laittanut ja itsekin olen yrittänyt hakea vastaavaa ehkä vähemmän kiiltävänä, kun on vanhemmat luomet 😀. Upea sininen pusero muuten.
    Ja olisipa tällainen blogi tästäkin aiheesta ollut silloin, kun olin nuori! Ei ollut kyllä tietokonettakaan…🤣. Nyt vanhempana imen sitten tietoa kuin pesusieni.
    Vähän kyllä surullista, kun jännität kommentteja. Jos joku pöllöpää kirjoittaa tyhmiä, niin älä välitä. Meitä ilopäitä kun on varmasti enemmän 😄. Jälleen kerran, et voi eikä kaikkia tarvitse miellyttää. Riität ihan tuollaisena kuin olet ❤

    • Miia Johansson

      Hihii! 😍 Ilopäitä on tosiaan enemmän. 😅 Onneksi! Sinä Markit ehdottomasti kärkipäässä! 🥰

  • Eveliina K-H

    Kiitos Miia jälleen hyvästä postauksesta. Suurin osa tuotteista onkin ehtinyt omaan kaappiin eksyä ja hyvä näin!
    Mukavaa kevättä <3

    • Miia Johansson

      Kiitos samoin 😍 Toivottavasti tuotteet on sopineet sulle. 😊

  • henssuuu

    Heippa,

    Oot nyt puhunu paljon kuinka geelimäiset putsarit on liian tujuja, koskeeko tämä nyt myös sitä sun kauneusboxissa tullutta Huxleyn putsaria? Suosittelisitko edelleen sitä?
    Tekis mieli tutustua tuohon Olivia Klein-merkkiin, mutta pakko varmaan käyttää varastot ensin loppuun ku kaapit tursuaa jo nyt kaikista tuotteista 🙈

    • Miia Johansson

      Helou! Joo on Huxley geeliputsari edelleen mulla käytössä ja onkin näistä yksi harvoista hyvistä geeliputsareista. Se on hyvä sekaiholle. Ihan kuivemmalle iholle en sitä suosittelisi kuitenkaan ja sama myös tuolle Olivia Kleinille ihan oman kokemuksen perusteella. 😊 Eli jatka vaan Huxleylla.

  • Meri

    Kiitos ihanasta postauksesta! Sinun suosituksesta olen ostanut kahta eri öljyä mitä olet suositellut – apeironin öljy ja apteekin öljy. Öljyt jää kumminkin aina vaan pyörimään ihoni pintaan eivätkä imeydy! Käytössä myös juuri tuo Olivia Kleinin Hydra -kasvovesi ja putsarina balsami, jota suosittelit myös joskus aiemmin. Missähän vika?! Olen kuorinut ihoa myös säännöllisesti. Ihoni on sekaiho ja taipuvainen epäpuhtauksiin.

    • Miia Johansson

      Hmm.. mielenkiintoista. Lähteehän sulla kasvot aina kunnolla puhtaaksi päivän pesun jäljiltä? Ja kasvovesi kuin myös öljy kannattaa painella ihoon. Näin saan itse ainakin parhaan vaikutuksen. 😊

  • Sonja

    Mulla on ollut akneen taipuvainen iho niin kauan kuin muistan, ja olen nykyään sitä kirjaimellisesti kurittanut vaahtoputsarilla, kun en enää ole halunnut lääkekuureja, kun vaiva on kuitenkin hieman helpottanut aikuistuessa. Sun innoittamana sitten otin juurikin nuo tässä jutussa mainitut Flow Cosmeticsin puhdistusbalsamin ja Olivia Kleinin hydra tonerin käyttöön, ja akne ja pintakuivuus on vähentynyt ihan mielettömästi 😍 enää pitäisi löytää hyvä kosteusvoide tällaiselle ongelmaiholle, kun aknen lisäksi on couperosaakin. Kiitos kaikista hyvistä neuvoistasi! 😊 Vähitellen olen alkanut kiinnostumaan jopa meikkaamisesta, kun iho voi paremmin 😅

    • Miia Johansson

      Ihan mieletöntä kuulla, että oot saanu apua! 😍 Ja hei.. on ihan normaalia, että ihoaan noin ”kurittaa”, koska maalaisjärjellä sitä jotenkin ajattelee, että ihoa pitää pestä vielä vahvemmin, jos siinä on epäpuhtauksia tai se rasvoittuu. Vaikka tosiaan asiahan ihon kanssa ei ole näin, mutta silti niin moni meistä tähän sortuu. Mäkin aikanani. 😅

    • E~

      Hei, esim. Oriflamella on tullut uusi sarja aikuiselle ongelmaiholle, kannattaa kurkata! On hyvä muistaa että yleensä ne rajummat aknetuotteet on tarkoitettu teini-ikäisen iholle, ja aikuista aknea pitäisi hoitaa ihan eri tavalla. Itse oon tykännyt epäpuhtaalla pod-iholla myös suomalaisesta btb13 medical rosacea acne hoitogeelistä, kun se auttaa myös arpiin 🙂 niasiini on ihmeaine! Anteeksi tämä romaani, mutta olen ihan ihonhoitointoilija 😀

      • Miia Johansson

        Heippa E! 🙂 Itseasiassa myös teinin pitää olla hellävarainen ihonsa kanssa. Markkinoilla on paljon vaikka mitä kohdennettua tuotetta ja väittämiä suuntaan jos toiseen, mutta totuuden tuotteesta kertoo lopulta ainoastaan ne raaka-aineet. <3 Ihanaa, kun täällä on näin monta ihonhoitoon hurahtanutta. 😀

    • Pepsi

      Hei, mä olen Miian vinkistä hankkinut Bybin C-Caf kasvovoiteen ja pidän siitä kovasti.
      Toimii omalla rasvoittuvalla/sekaiholla tosi hyvin.
      Suosittelen kokeilemaan, vaikka itse alkuun mietin, kun on kuitenkin suht arvokas. 🙂

      • Miia Johansson

        Joo! Se on loistava sekaiholle! Kiva kun oot tykänny. 😍

  • Julia

    Heippa! Kiitos hyvästä kirjoituksesta taas kerran! Vihdoin sain aikaiseksi tilattua tuon Flow Cosmeticsin putsarin itselleni tässä tämän postauksen luettuani. Hyxleyn putsari onkin jo käytössä ja hyväksi todettu, kiitos myös sen ilmiannosta.
    Näitä sun postauksia ja tuotesuosituksia on niin kiva lukea, kun voi luottaa, että olet asiaan ja tuotteisiin perehtynyt ennen niistä puhumista.❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Julia! <3 Oi kiva kuulla! Joo, mä oon nykyään tosi tarkka mitä kirjoitan ja koitan opiskella näitä asioita kokoajan lisää. 🙂

  • Jertta

    Tilasin juuri joukon suosittelemiasi tuotteita twistbeltä ja olen aivan pähkinöissäni! Kaikkia en ole vielä ehtinyt ottaa käyttöön, mutta tilasin nyt esim flown puhdistusbalmin evolven balmin tilalle. Uskon että sopii sekaiholleni paremmin vaikka evolvekin ollut huippu.

    Haluan antaa muillekin vinkin Flown entsyymikuorintanaamiosta, siitä jauhemaisesta joka sekoitetaan veteen. Itselläni suht hyväkuntoinen sekaiho muuten, mutta iholta löytyy epätasaisuutta. Onkohan ne sitten noita talisäikeitä tai jotain tukkeumia. Oon nyt kerran käyttänyt tuota entsyymikuorintaa enkä voi uskoa, että miten iho sileni jo kerrasta ja tuli muutenkin hehkuvaksi. Ehdoton lisä perusihonhoitoon enkä enää käytä mitään marketin raekuorintoja. Kiitos Miia vinkeistä <3

    • Miia Johansson

      Heippa Jertta! 🙂 Joo, Flown putsari sopii paremmin sekaiholle varsinkin jos on yhtään epäpuhtauksiin taipuvainen. Ja hei huippuvinkki tuo Flow.. onko se se mansikkajuttu? Mun pitää kokeilla sitä vielä hunajalla, koska veden kanssa mun naamaa alko kiristää hulluna. Mutta näin sen huomaa, että eri iholle sopii eri jutut. <3 kiitos vinkistä!

  • Lotta

    Moikka Miia!
    Kiitos tästä postauksesta! Mulla jo monta sinun suosittelemaa tuotetta käytössä ja toimii👌 Olen vaan pohtinut, että nyt kun ei tule käytyä ko pakolliset menot ja töissä niin ei tule myöskään meikattua niin usein niin suositteletko silti kaksoispuhdistusta vaikka iholla ei siis olisi meikkiä? Vai riittääkö meikittöminä päivinä pesu geeliputsarilla? Mulla käytössä just tuo flown balm to milk ja huxleyn geeliputsari.
    Jatka samaan malliin Miia, saan sulta melkein joka päivä uusia vinkkejä niin meikkaukseen kuin ihonhoitoon ja molemmista olen innostunut kovasti💕

    • Miia Johansson

      Heippa Lotta! 🙂 Se riippuu oikeastaan ihan sun ihosta, että tarvitsetko kaksoispuhdistusta ja lähteekö sun kasvot keräämään helposti epäpuhtauksia, mutta veikkaan, että ihan yhdellä tuotteella puhdistus riittää ilman meikkiä. 🙂

  • Eemm

    Miten sitten tiedän, mitkä on ihoa tukkivia raaka-aineita kosteusvoiteessa? 🤔

    • Miia Johansson

      Heippa Eemm! Esimerkiksi isomolekyyliset kasviöljyt ovat sellaisia ja ne voi googlettaa ihan vaan laittamalla öljyn nimen googleen ja perään ‘comedogenic’. Eli nämä on niitä asioita, jotka vaatii hieman perehtymistä ja opiskelua, mutta teen täällä blogissa sen teidän puolesta ja kerron aina mikä tuote sopii millekin iholle. 🙂

  • Juuli

    Nyt päätin ottaa konkreettisemmin ohjeistasi mallia ja tilasin sekä Bybin kuorinnan, Apeiron hoitoöljyn (jota on ollu tässä siitä saakka, kun mainitsit ekaa kertaa, tarkoitus ostaa), että Olivia Klein kasvoveden. Minun salisylihappoa sisältävä kasvovesi on älyttömän kuivattava ja lähinnä käyttänyt sitä desinfioivana tuotteena. Tuo Olivia K:n kuulosti melkein liian hyvältä. 😀
    Jospa nyt lähtee ihonhoito oikeammalle tielle helpommin, kun on juuri ne tuotteet käytössä, josta kerrot.

    • Miia Johansson

      Heippa Juuli! 😊 Jes, hienoa! Onhan sulla se se kaikista tärkein eli putsari hellävarainen?

      • Juuli

        Se on vähän hakusessa, koska koin Huxleyn kuivattavana niin olen edelleen enempi sellainen kasvojen puhtaaksi pyyhkijä. Ainakin ensin käytän misellivettä ja sen jälkeen saatan pestä milloin milläkin, kun putsareita on tullut ostettua ja sitten todeta pettyneenä, ettei ollut hyvä.
        Yleensä kuitenkin tykkään käyttää tehokasta, mutta ei liian ytyä, misellivettä ja sitten vielä ensin puhdistavampaa kasvovettä ja sitten vasta hoitava kasvovesi suihkutellen.
        Käytän myös Face Halon sientä ja lisään siihen miselliveden niin tulee puhdasta, eikä kuiteskaan kiristä. Tosin ei nyt hirveän kauaa voi odotella kosteuttavia tuotteita.
        Onko Olivia Klein putsari verrattavissa Huxleyyn? Osaatko sanoa kumpi jättää paremman tuloksen, siis vähiten kuivattava näistä?

        Btw TwistBe:n tytöt yllätti minutkin niin ihanasti, kun Bybin kuorinta löytyikin varastosta eikä tarvikaan maksaa osapostitusta ja kaikki tuotteet on jo lähteneet matkalle! Olit oikeassa, että heillä on loistava palvelu! <3

        • Miia Johansson

          Heippa Juuli! 🙂 No siis aika samanlainen on tuo Olivia Klein putsari kuin Huxleyn putsarikin. Mutta siis lämpimästi suosittelen öljyputsaria kasvojen puhdistukseen, koska ihon putsaaminen luo pohjan koko ihonhoidolle. <3

  • Inga

    Heippa! Ootko kuullut tai testannut Luonkosin öljypuhdistuskakkuja? Mä oon käyttänyt niitä ja tykännyt, mutta tota Flown balmiakin oon halunnut pitkään testata. Pitää uskaltautua jossain kohtaa tilaamaan! Ja tuo Hydra Toner pitääkin ottaa seuraavaksi tutkailuun. Apeironin öljy löytyykin jo 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Ing! 🙂 Joo, oon testannu. Mä en henk koht tykkää pois pyyhittävistä öljyputsareista, kun en tykkää sitten niistä likaisista liinoista kylppärissä ja jotenkin koen muutenkin paljon hankalammaksi. Mutta siis tää on vaan mun henk koht mieltymys. Lisäksi mun herkkä atooppinen iho ei oikein kestä hankaamista. Loisto tuote kyllä raaka-aineineen muuten. 🙂

  • Satu

    Hei!
    Hain juuri paketin twistbeltä hakemiani tuotteita alan nyt innolla kokeilemaan niitä.

    Kiitos Miia

    • Miia Johansson

      Heippa Satu! 🙂 Toivottavasti tykkäät. <3

  • Sirpa Vuori

    Hei Miia!
    Tilasin joku aika sitten Apeironin putsarin ja Olivia Kleinin kasvoveden ja kosteusvoiteen. Ongelma on nyt se että en saa meikattua ihoa puhtaaksi putsarilla. Yleensä käytän myös konjakkisientä pesussa. Kuivalle iholle pyörittelen ensin ja sitten lisään vettä ja otan sienen avuksi. Silti iho jää sameaksi. Ja sitten on pakko ottaa se “huono” puhdistava kasvovesi ja pyyhkiä loput meikin jämät pois jotta iho on täysin puhdas ennen kasvovettä. Meikki jää etenkin kohtiin joissa epäpuhtauksia, juurikin näitä talisäikeitä ja hapettuneita ihohuokosia (eli leukaan ja nenään).
    Mikä olisi hellävarainen tapa saada iho puhtaaksi (mielellään yhdellä kertaa)? Ja miksi kaksoispuhdistus? Missä järjestyksessä? Ja miksi kaksoispuhdistus on parempi kuin yksi tuote jolla saisi naaman kerralla puhtaaksi? Help.🆘️
    Ja kiitos sun kaikista loistavista vinkeistä. 🙏

    • Miia Johansson

      Heippa Sirpa! 🙂 Apeironin putsari on parempi sellaiselle, joka ei meikkaa niin paljon. Itselläni se riittää esim luonnonkosmetiikan meikin poistoon, mutta heti jos mennään synteettisten meikkivoideiden puoleen, niin tarvitsen ensin öljyputsarin ja tätä Apeironia käytän toisen vaiheen puhdistuksessa. Jos haluat yhdellä kertaa, niin suosittelen öljyputsaria. Esim Flow cosmeticsin putsari. En tietenkään tiedä kuinka paljon käytät meikkiä, mutta sellaiselle, joka käyttää meikkiä enemmän, niin suosittelen ehdottomasti kaksoispuhdistusta, jotta ihohuokoset saa kunnolla puhtaaksi. Ja kaksoispuhdistuksessa on siis ensin öljyputsari. Vahvoilla geeliputsareillahan saat ihosi kerralla todella kirkuvan puhtaaksi, mutta ne horjuttavat ihon kostaustasapainoa ja ovat yleisin syy iho-ongelmiin, kuten finneihin ja pintakuivuuteen. Eli hellävarainen pesu vaatii itseltään hieman enemmän aikaa ja samalla vaikuttaa ihon hyvinvointiin eniten.

      Mietin sun kohdalla tuosta Apeironista muutamia juttuja. Ootko tottunut sellaiseen putsariin, joka tekee ihon kirkuvan puhtaaksi. Sen vuoksi iho saattaa myös tuntua aluksia erikoiselta pesun jälkeen. Toinen juttu on se, että pyörittelethän tuotetta tarpeeksi kauan aikaa iholla, jotta kaikki lika ja meikki lähtee kunnolla liikkeelle ennen kuin huuhtelet sitä pois. Jos nämä ei pidä paikkaansa, niin suosittelen sitten öljyputsaria ja tätä Apeironia voit käyttää toisen vaiheen putsarina. 🙂

  • T.

    Kiitos ihonhoitojutusta, paljon hyvää tietoa! Tuli balmeista mieleen että jos joskus törmäät Jowae-merkkiin, suosittelen heidän öljy-geelissä -putsaria. Edullinen, saa Suomessa verkosta tai apteekista, putsausteho erinomainen rasvaisuuden takia ja jättää iholle mukavan tunteen. Kivaa vappua ja kiitos vielä vinkeistä!

    • Miia Johansson

      Okei 😀 Täytyy tsekkaa!

  • Sipe

    Hei!
    Kiitos ihanista vinkeistä ja bolgista! Tilasin jonkin aikaa sitten Apeironin putsarin ja Olivia Kleinin kasvoveden ja voiteen. Ongelma on nyt se että en saa tuolla putsarilla ihoani kokonaan puhtaaksi meikistä vaikka käytän myös konjakkisientä lisäksi sen jälkeen kun olen putsarin kuivalle iholle pyöritellyt ja lisännyt hieman vettä. Meikkiä jää leukaan ja nenän pieliin, kohtiin joissa on eniten epäpuhtauksia. Olen nyt monesti käyttänyt puhdistavaa kasvovettä pesun jälkeen, jotta saan ihon puhtaaksi. Help me Miia!

    • Miia Johansson

      Heippa Sipe! 🙂 Tuo aikaisempi viesti oli varmaan sun viesti, eli vastasin siihen juuri äsken. Jätän välillä pidemmät kommentit julkaisematta kunnes pääsen koneen äärelle ja pystyn kunnolla keskittymään vastailuihin. Mutta nyt on tuolla sun edellisessä kommentissa vastaus.

  • Riina

    Heippa. Osaisitko auttaa, tai vaikka kertoa oman mielipiteesi.. olet paljon puhunut kasvojen puhdistuksesta ja luotan ammattitaitoosi ☺️
    Tyttöni täyttää nyt keväällä 13 ja Hänen nenänpieliin aina välillä ilmestyy pikkuruisia finnejä/jotain näppylöitä. Alkaisi ehkä olla aika käyttää puhdistustuotetta kasvoille päivittäin. Iho ei vaikuta rasvaiselta taikka kuivaltakaan, iho (niinkuin tyttökin ☺️) on kaunis, eikä hän käytä meikkiä.
    Kysymys siis kuuluukin, mitä purtsaria lähden ostamaan, luonnonkosmetiikkaa vai apteekin hellävaraista ja minkälaista?

    • Miia Johansson

      Heippa Riina! 🙂 Mä suosittelisin Apeironin puhdistusmaitoa ja oikeastaan noita tuotteita, joita suosittelin sekaihoiselle tarkoitetussa postauksessa. Postaus on tässä: https://miiajohansson.com/2020/03/11/parhaat-ihonhoitotuotteet-sekaiholle/

      Teinin ihonhoidossa on tärkeää hellävaraisuus ja myös ihon tasapainottaminen, jos epäpuhtauksia esiintyy. Itse suosittelen luonnon tuotteita, koska ne eivät kuormita ihoa, kehoa ja luontoa. Apteekin tuotteissa on usein sellainen ylläri, että vaikka niissä lukee hellävarainen, niin ne eivät sitä välttämättä ole. Sodium Laureth/Lauryl Sulfate on todella yleisesti käytetty ainesosa niissä ja erittäin huono ihon kosteustaasapainolle, joka voi aiheuttaa (ja usein aiheuttaakin) pintakuivuutta ja näppyjä. Olen kirjoittanut aiheesta paljon postauksissa, joissa kerron ihon puhdistuksesta (sivupalkin ihon puhdistus kategoria). Esim tässä: https://miiajohansson.com/2019/12/26/kuinka-saada-taydellinen-iho-ihan-oikeasti/

  • Miia

    Erittäin toivottu postausaihe, kiitos!

    Itselläni on tässä suhteessa haasteita, koska minulla niin monta eri ihotyyppiä samaan aikaan hoidettavana: herkkä, ohut, kuiva, rosacea-iho, joka tukkeutuu herkästi. Minulla on esim. poskipäihin muodostunut “rypäs” talisäikeitä, jotka eivät lähde millään. Vaikea välillä miettiä miten ihoa kuuluu hoitaa, rauhoittaen herkyyttä ja punaisuutta vai puuttuen tukkeutumiin?

    • Miia Johansson

      Heippa kaima! 🙂 Mä lähtisin purkamaan tätä ihan siitä, että ensin karsitaan ihonhoidosta kaikki huonot tuotteet pois (jos niitä on). Rosacean tuotteissa on paljon hyviä tuotteita myös kuivalle iholle. Ja samalla niistä pitää vaan katsoa, etteivät ne sisällä raaka-aienita, jotka tukkivat ihohuokosia. Mä lähtisin siis liikkeelle tuosta rosaceasta ja tästä:* https://bit.ly/2WeJrU0

  • Irppa

    Heippa,

    entäpä hormoninäpyt. Pystyykö niihin vaikuttamaan samalla tavalla oikeilla ihonhoitotuotteilla vai pitääkö vaan hyväksyä että ne puskevat isoina molluskoina poskille ja leukaluulle ajoittain?

    • Miia Johansson

      Heippa Irppa! 😊 Jos kyse on tosiaan hormoneista ja ihonhoito muuten kunnossa, niin hyväkin ihonhoito voi olla aika rajallinen niiden poissa pitämiseen. Mutta tosiaan tämä on hyvä aloittaa siitä, että ensin hoitaa ihoaan oikein ja jos sillä ei pääse tuloksiin, niin pitää katsoa mitä asialle voi tehdä sisäisesti. 😊

  • Marju

    Heippa,

    Minulla on vähän sellainen ongelma, että en oikein tiedä mikä ihotyyppini sitten oikein on. Minulla on aina ollut herkästi punoittava iho ja couperosaa on, talvella iho on kuivempi poskipäiltä ja otsasta. Epäpuhtauksia tulee sillontällöin, mutta viimeaikoina niitäkin on esiintynyt enemmän. Olen nyt käyttänyt huxleyn putsaria ja bybin mega mist kasvovettä sekä weledan skin foodia kasvovoiteena. Mietin että onko tuo huxleyn putsari siltikin liian kuivattava, että olisiko sinulla suositella jotakin hyvää hellävaraisempaa putsaria. Myös sopiva kasvovoide olisi hakusessa kun tuo weleda on vähän paksu kesäksi ja sen pitäisi olla sellainen mitä voisi laittaa sekä illalla että aamulla.

    • Miia Johansson

      Heippa Marju! 🙂 Blogin sivupalkissa on kategoriat ja siellä puhdistus sekä kasvovoiteet. Sieltä löytyy myös suosituksia eri ihotyypeille. Huxleyn putsari tosiaan saattaa olla sulle liian voimakas. Voit myös lukea couperosaihosta ja sille sopivista tuotteista tästä:* https://bit.ly/3dAUDBz

  • Sanna

    Moikka! Ehkä vähän hävettää, mutta olisiko näille mitään edullisempia vaihtoehtoja, jotka olis edes sinnepäin. Putsari ja kasvovesi etenkin kiinnostais! 🙂 ymmärrän jos et voi vastata kaupallisen yhteistyön takia.

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 🙂 En kannata ollenkaan hävetä. 🙂

      Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö ja blogissani vastaan aina kaikkeen rehellisesti ja niin kuin asia on. Tässä on uusin postaus edullisemmasta ihonhoidosta: https://miiajohansson.com/2021/08/parhaat-edulliset-ihonhoitotuotteet-2/

      Tuon alle en ole löytänyt laadukkaita tuotteita, koska mulla on kuitenkin kriteerinä se, että tuote on kukkaron lisäksi hyvä myös iholle. Laadukkaat luonnon raaka-aineet maksaa myös valmistajalle ja siksi alle kymmenen euron hintaisia laadukkaita tuotteita on oikeastaan mahdotonta löytää. 🙁

  • Anu

    Kuinka usein tuota kuorintaa ja naamiota tulisi käyttää?

    • Miia Johansson

      Riippuu niin ihosta, mutta noin 1-2 kertaa viikossa on hyvä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram