MITEN VALITA OIKEAT IHONHOITOTUOTTEET?

19.05.2020

*Sisältää mainoslinkin.

“Wau, tämä tuote on niin ihana, että tätä sun pitää kyllä testaa!” Pelottavaa kyllä, mutta usein kun omasta suustani pääsee tämä, niin hyvin moni teistä heittää heti ostohousut jalkaan. Moni myös sanoo, että blogini on kiva, mutta ainoa huono puoli on se, että tekee mieli ostaa kaikki mun suosittelemat tuotteet. Tämä postaus tuo tähän helpotusta (toivottavasti), sillä haluan, että opit ostamaan tuotteita juuri sinun ihollesi.

MITEN EI KANNATA VALITA IHONHOITOTUOTTEITA?

  • Ainoastaan vaikuttajan tai julkkiksen suosituksesta, koska heillä voi olla täysin erilainen ihotyyppi kuin sinulla. Tämän vuoksi omissa suosituksissani näet aina sen mille ihotyypille tuote sopii.
  • Tuoksun, ihotuntuman tai purkin ulkonäön mukaan. Tiesithän, että hajusteet ovat yksi eniten allergisoivista raaka-aineista kosmetiikassa? Ihanan ihotuntuman kaupassa tekee yleensä tuotteessa oleva silikoni ja hyvä brändäys saa varmasti monet ostamaan vaikka minkälaista huttua. Näin tein ainakin itse ennen kun aloin opiskelemaan ihonhoitoa.
  • Mainonnan vuoksi. Huomaan aina siitä, että nyt jotain tuotetta mainostetaan agressiivisesti, kun saan monelta teistä kysymyksiä jostain tietystä tuotteesta. Kannattaa aina unohtaa hetkeksi se hehkutus ja kurkata mitä tuotteessa oikeasti on. Eli inci-lista on ainoa, joka kertoo totuuden.

MITEN SITTEN VALITA HYVÄT IHONHOITOTUOTTEET?

  1. Kaikista tärkeintä on määrittää oma ihotyyppi. Jos et oikein tiedä mikä ihotyyppisi on, niin siihen löytyy postaus TÄSTÄ.
  2. Nyt kun tiedät ihotyyppisi, niin hyppää TÄHÄN postaukseen. Käyn postauksessa läpi ihonhoidon alkeita ja opit myös jättämään pois huonot ihonhoitotottumukset.
  3. Jos ihonhoidon alkeet ovat jo tuttuja juttuja, mutta jotain tuntuu kuitenkin puuttuvan, niin jatka seuraavaan kohtaan.

KUN IHONHOITO ON KUNNOSSA, MUTTA JOTAIN MÄTTÄÄ?

Tietenkin ihonhoidolla on rajallinen ja melko pienikin osa ihomme hyvinvointia, koska sisäisellä ihonhoidolla teemme kaikista suurimman vaikutuksen. Suurin ihonhoidollinen virhe onkin se, että teemme ihollemme jollain tavalla hallaa väärillä tuotteilla. Jos alkeet ovat kuitenkin jo hallussasi, niin varmasti tiedätkin jo sen pahimman mokan eli vahvat geeli- ja vaahtoputsarit.

Mutta mitä sitten tehdä, jos iho on ajoittain todella röpelöinen tai sitä vaikka kiristelee. Tässä muutama lisävinkki.

  • IHOA KIRISTELEE: Ihosi tarvitsee vesikosteutusta. Tsekkaa onko kasvovetesi tarpeeksi kosteuttava vai tarvitsetko lisäbuustausta seerumista. Niin ja tietenkin kaikista tärkein – onhan putsarisi hellävarainen? Superkosteuttava kasvovesi kuivalle iholle on *Bybi Mega Mist ja tällä jos millä saa kiristelyn kuriin. Hieman erilainen vaihtoehto on uusin ihastukseni *Olivia Kleinin Mineral Toner, joka sopii iholle, jossa on niin kuivuutta kuin myös epäpuhtauksia tai jopa kutinaa. Kosteusköyhälle iholle kannattaa lisätä myös kosteusvoidetta, josta iho saa vettä sekä öljyjä. Hyvistä kosteusvoiteista voit lukea TÄSTÄ.
  • IHON PINTA ON RÖPELÖINEN JA EHKÄ MYÖS HILSEILEE: Jos tosiaan putsarisi on hellävarainen, niin seuraavaksi kääntyisin kosteusvoiteen tai kasvoöljysi puoleen, koska ihosi tarvitsee tässä tapauksessa hyviä öljyjä. Ethän tee tässä sitä virhettä, että kuorit ihoa röpelöisyyden vuoksi liian usein – näin tilanne usein pahenee. Laadukkaiden öljyjen tärkeys korostuu, kun ikää tulee lisää, sillä iho tuottaa silloin koko ajan vähemmän talia. Luonnon öljyt sitovat vesikosteutta ihoon tehokkaasti, mutta samalla myös ravitsevat ihoa. Tämän vuoksi valitsen ehdottomasti luonnon tuotteen. Öljykin kannattaa tietenkin valita oman ihotyypin mukaan, mutta esimerkiksi *Balm Balmin Frankincense -öljy sopii kaikille.
  • IHOLLE TULEE FINNEJÄ KUUKAUTISKIERRON MUKAAN: Hormoniepätasapainoon ei taida oikein ulkoinen ihonhoito auttaa, joten tähän löytyy aivan mieletön sisäisen ihonhoidon postaus Twistbe:ltä.
  • IHO SEN KUN VAAN RASVOITTUU: Vaikka liian vahva putsari on pois käytöstä, niin silti iho vaan rasvoittuu. Itse sain ihoni rasvoittumisen rauhoittumaan hyvillä öljyillä, joita käytän yöllä. Oikeilla öljyillä nimittäin talin liikatuotanto rauhoittuu. Kuitenkin monen meikkivoiteen kanssa ihoni silti rasvoittuu, mutta se on vaan siksi, etteivät ne sovi helposti rasvoittuvalle iholle. Valitse siis meikkivoide ihotyyppisi mukaan. Lisää tietoa eri meikkivoiteista löydät TÄSTÄ. Uusin kasvoöljyihastukseni rasvoittuvalle- ja sekaiholle on suomalainen uutuus *Fiiniltä ja heidän mustaherukka kasvoöljy. Käytän tätä nykyään usein myös päivällä meikin alla.
  • RAKASTAT KOSMETIIKKAA JA TESTAILET PALJON ERI TUOTTEITA: Työni puolesta olen tehnyt tätä nyt sen verran, että olen tajunnut oikeiden ihonhoitotuotteiden tärkeyden. Tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on monta sellaista, jotka myös ostelevat kaikkia ihania hehkutettuja juttuja testiin. Väärät ihonhoitotuotteet tosiaan voivat saada minkä tahansa ihotyypin huonompaan kuntoon, joten kannattaa tutustua tarkasti tuotteen raaka-aineisiin ennen kuin lähtee testailemaan.
  • Henriikka

    Tosi hyviä pointteja Miia tässä! Ja hienoa, että otit hajusteet esille.

    Haluaisin myös jakaa tästä asiasta oman kokemukseni siltä varalta, että siitä olisi jollekulle apua. Taistelin pitkään röpöliäisyyden, punoituksen yms. parissa. Vaihdoin tuotteet luonnonkosmetiikkaan, aloin käyttää öljyjä, vältin mekaanista kuorintaa jne. jne., mutta mikään ei auttanut. Lopulta sitten sain ihan selkeän allergisen reaktion ja vihdoin tajusin olevani allerginen tietyille hajusteille (joita on valitettavan paljon myös luonnonkosmetiikassa). Vasta kun jätin pois kyseiset hajusteet ja eteeriset öljyt mutta pidin ihotyypille muuten sopivat, hellävaraiset ja ravitsevat tuotteet, sain ihoni parempaan kuntoon, kuin mitä se on vuosiin ollut. Eli mulla oli ollut iholleni samaan aikaan oikeat ja väärät tuotteet.

    En tietenkään sano että tämä olisi mitenkään yleinen tilanne, mutta hajusteita kannattaa miettiä, jos tuntuu että mikään tilanteen korjaaminen ei sitä kuitenkaan korjaa.

    • Miia Johansson

      Heippa Henriikka! 🙂 Hyvä pointti tuo, että myös luonnonkosmetiikassa voi olla ongelmallisia ainesosia ja mikään ei ole niin yksioikoista. 🙂 Mä itseasiassa juuri kirjoitan täällä postausta niin hajuttomista kuin tuoksuttomista tuotteista, joka tulee pian ulos.

    • Kati

      Minulla on samansuuntainen kokemus kuin Henriikalla. Niin paljon kuin haluaisinkin käyttää luonnonkosmetiikkaa, olen saanut ihoni rauhoittumaan vain hajusteettomilla tuotteilla, pääosin apteekista hankituilla. Tippa linssissä tsekkasin omistamieni (ja muidenkin) luonkos-tuotteiden incit ja hyvin monissa on esimerkiksi linaloolia ja limonenea, jotka kuuluvat helposti allergisoiviin hajusteisiin.

      Nyt olen ollut muutaman viikon ilman hajusteita, ja ihon kunto on rauhoittunut. Enää ei kiristä tai polttele ja punoituskin on lieventynyt. Herkät silmäni eivät puolestaan taida kestää öljyjä, sellaisiakaan, joissa noita hajusteita ei ole. Harmillista, koska olisi ihana käyttää öljyjä kasvoilla :/

      • Kati

        Ja pakko lisätä, että toki luonkos-tuotteissa varmastikin on sellaisia, joissa ei hajusteita ole, mutta kiven alla tuntuvat olevan (ainakin sellaiset kohtuuhintaiset). Siksi tuntui helpommalta ostaa apteekista herkälle iholle suunnattuja, hajusteettomia tuotteita.

        • Ninni

          Ootko kokeillu Atopik- sarjaa?

          • Miia Johansson

            Heippa! 🙂 Joo, on ollut joitakin tuotteita testissä.

      • Miia Johansson

        Heippa Kati! 🙂 Ymmärrän. <3 Postausta on siis tuloillaan.

  • Saritäti

    Uusin tuttavuus rasvoittuvalle, pintakuivalle ja ikääntyvälle iholleni on Sioriksen Time is running out mist -öljy-toner. Se on täydellinen meikin alle ja päälle. Suihkin sitä erityisesti poskipäihin, joissa meikkivoide tuppaa joskus kökkööntymään rumasti.

    • Miia Johansson

      Hyvä inci, jos oikean tuotteen katsoin. Ei taida kuitenkaan saada Suomesta? 🙁

      • Saritäti

        Aivan totta. Sitä oli Bearelilla, tilasin ja innostuin, sitten sitä ei enää saanutkaan. Koreasta tilasin toisen pullon mutta se on vielä matkalla. Englannissa on nettikauppa, joka myy. Tilaan sieltä, ellei tuo Korean ostos koskaan tule, niin huipputuote tämä minun iholleni on.

  • Milja

    Moikka! Onko sinulla kokemusta mistään dermavidualsin tuotteista? Kosmetologini kehui kovasti sarjaa ja pohdin onko se todella hintansa arvoinen.

    Pyrin löytämään nyt iholleni sopivia tuotteita, joka on taipuvainen epäpuhtauksiin ja tuntuu kaipaavan kosteutusta. Myös aikuisiän aknea ollut, joka on onneksi rauhoittunut. Putsarin vaihdoin ohjeittesi mukaan ja jo siitä on ollut apua. Blogisi ja twistben verkkokauppa on tullut viime aikoina tutuksi 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Milja! 🙂 Ei ole tuttuja tuotteita ja en ikävä kyllä löytänyt tuotteiden hintoja netistä.

  • Elina

    Vielä tähän mennessä tuotteet, joista itse olet tykännyt on toiminut minulla täydellisesti. Olen saanut talven sekä geeliputsarin kuluttaman ihon kauniiseen kuntoon.
    Joitain tuoteita tulee silti valittua hintansa perusteella, mutta aika paljon seuraan inci-luetteloa sekä mille ihotyypille soveltuu. Luonnonkosmetiikat ovat iso plussa. Luen aika paljon eri blogeja ja oma ihotyyppini täsmää sinun ihotyyppiisi melko buenosti. Oli muuten huojentavaa siirtyä anastasian pomenade- kulmaväristä benecosin kulmakynään sekä laveran kulmakarvageeliin. Paljon luonnollisempi lopputulos!

    • Miia Johansson

      Heippa Elina! 🙂 Kiva kuulla! Blogissani on tietenkin myös sellaisia tuotteita, jotka eivät välttämättä ole juuri minun iholleni niitä parhaimpia, mutta toimivat tietylle ihotyypille tosi hyvin. Kaikki tuotteet silti kokeilen ja tietty syynään inci-listan. 😀 Ja ihan huippua, että tykästyit mun lemppari kulmatuotteisiin. <3

  • Eve M

    Moi! Olisi kiva kuulla nuoren ihon hoidosta (alle 25v tai jopa alle 20v). Mitä se tarvitsee (toki ihotyypistä riippuen), mitä ei ja mihin asioihin on syytä keskittyä. Vanhempien ihonhoidossa puhutaan usein esim. ravitsevista aineista, mutta tarvitseeko myös nuori iho niitä? Lisäksi haaste on myös opiskelijabudjetti eikä aina ole varaa maksaa esim. 30€ kasvovedestä 🙂

  • Enni

    Moikka Miia! Mitä mieltä olet, voiko silmänympärysvoiteen korvata muulla voiteella, kuten Weledan skin foodilla vai onko jotain tiettyjä aineosia joita hyvän silmänympärysvoiteen tulisi sisältää? Ikää on 30 ja ihotyyppi on kuiva/sekaiho. Tämä tuli mieleeni kun olen ihastunut tuohon skin foodin, kiitos sun suosituksen! 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Enni! 🙂 Kyllä mielestäni voi, jos oma iho vaan kestää se eikä turpoa liian tuhdista voiteesta. Skin Food on aika tuhtia tosin. Ja tietenkin silmänympärysvoitessa tai kevyessä kasvovoiteessa olisi hyvä olla ikääntyvälle iholle tarkoitettuja raaka-aineita, jos tuntuu, että oma iho alkaa sitä kaipailemaan. Postausta löytyy tästä: https://miiajohansson.com/2020/02/28/parhaita-ihonhoitotuotteita-ikaantyvalle-iholle/

      • Enni

        Hui, turpoaminen kuulostaa kamalalta. Mutta siis, ei onneksi itsellä näin tapahdu 😁. Sen sijaan tuntuu että erityisesti silmän aluset kuivuvat jos laitan kevyempää rasvaa. Lisäksi käytän tietenkin seerumia, jossa hyarlyrinia ja c-vitamiinia (Lumene) ja kuivan ihon voidetta(Clinque). Minusta on ollut hankala löytää vuosien varrella voiteita, jossa rasvaisuus itselleni on riittävää. Meikin alla naama kuivuu heti jos ilmakin on kuiva. Olen siirtynyt käyttämään clinquen Palm putsaria ja kasvovettäkin ja nämä vähän auttaneet asiaa. Mutta vinkkaammassasi postauksessa oleva kasvoöljy kuulostaa siltä, että testailen sitä seuraavaksi. 👍

  • Terhi

    Moikka! Miten kannattaisi lähteä selvittämään mille tuotteen ainesosalle on allerginen? Ostin Apeironin natural care-puhdistusmaidon, jota pystyin muutamia kertoja käyttämään kunnes kasvot helahtivat kirkkaan punaisiksi ja kiristeli.. En oikeen tiedä mistä kannattaisi alottaa. 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Terhi! 🙂 Tässä syyllinen voi olla sodium benzoate tai linalool tai limonene. Ei ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin alkaa sulkemaan aina tiettyä ainesosaa pois kerrallaan eri tuotteista. Sullekin varmasti siis tulee hyödyksi tämä mun tuleva postaus hajuttomista tuotteista.

      • Terhi

        Okei, kiitos tiedosta! Entäs kun mantelit syödessä aiheuttaa kurkun kutinaa ja tuossa tuotteessa on manteliöljyä, niin voikohan se vaikuttaa? Voiko ne edes olla jotenkin liitoksissa toisiinsa 😀 Mielenkiinnolla odotan tuota postausta 🙂

        • Miia Johansson

          Mä en uskalla ottaa kantaa ruoka-ainealleegioihin. Tätä kannattaa kysyä lääkäriltä. 😊

  • Miiu

    Usein kauhistelen allergisoivien hajusteiden määrää. Niitä löytyy listattuna 26 kpl, jotka on tutkittu ja julkisesti kerrottu, mutta silti niitä isketään useisiin tuotteisiin ja paljon. Toivottavasti tuot tämän listan julki sillä usein myös suosittelemissa tuotteissasi on näitä aineita, esim. aurinkovoiteessa 5 kpl. Hajusteet sattavat auringonsäteiden vaikutuksesta aiheuttaa pigmenttimuutoksia. Silloin hiljaa mielessäni pohdin, että miksi tuote on niin loistava!?!
    Voi myös miettiä miksi pää kutiaa jos shampooseen on isketty listasta 9 eri allergisoivaa hajustetta!!!
    Eikä tämä ole hyökkäys sinua kohtaan vaan siksi voisit tuoda asian ilmi, koska niin moni kosmetiikkaa rakastavaa heppua voisi havahtua tuotteiden sisältämiin allergisoiviin hajusteisiin sinun ansiostasi! Olipa sekavaa…

    • Miia Johansson

      Joo hyvä pointti. 😊 Ikävä kyllä kosmetiikassa on myös monia muita ainesosia, jotka ovat tai saattavat olla haitallisia. Loppujen lopuksi se on kuitenkin jokaisen oma valinta, mitä ainesosia haluaa välttää. Koitan tuoda tätä tietoutta esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Myöskään kaikki eivät ole hajusteille herkistyneet ja eivät halua niitä välttää.

      Tulen toki tästäkin aiheesta kirjoittamaan, mutta meidän jokaisen pitää valita se oma tie. Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan.

      Olisiko sulla jokin tieteellinen artikkeli tuosta, että miten hajusteet aiheuttavat pigmenttimuutoksia auringossa? Tämä oli mulle uutta ja tietenkin haluan aina tutkia kaikki mahdolliset asiat. 😊

    • Kati

      Aloin vältellä hajusteita ja mulla meni jopa hammastahna vaihtoon – siinäkin oli limonenea. Mietin vain, miksi…

  • Leena

    Moi! Tilasin suosittelemasi Apeironin hellävaraisen puhdistusmaidon, mutta minulla on vielä iso pullollinen jäljellä toisen merkin puhdistusmaitoa. Mitä mieltä olet sen inci-listasta, kannattaako käyttää ennen Apeironia loppuun vai tekeekö iholle hallaa? Kuuluuko maidotkin hieroa aina kuiville kasvoille vai kannattaako kosteuttaa ensin?

    Water/Aqua/Eau, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, PEG-8, Polysorbate 60, Cetyl Alcohol, Sorbitan Stearate, Humulus Lupulus (Hops) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Equisetum Arvensa Extract, Pinus Sylvestris Cone Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Extract, Ricinoleth-40, Beeswax, Ethylhexyl Hydroxystearate, Aminomethyl Propanol, Ascorbyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Ceresin, Disodium EDTA, Carbomer.

    • Miia Johansson

      Ihan ympäristön kannalta kannattaa kaikki vanhat tuotteet aina omasta mielestäni käyttää loppuun. 😘

  • Tarja

    Olisi kiva tietää miten oppii lukemaan inci-listaa?? Vaikka ne tuotteet olisi selvällä suomen kielellä, ei minun tietoni ainakaan riitä siihen että osaisin miettiä onko tuote hyvä ja hellä iholleni.
    Eikö oikeasti ole mitään hyvää ja tarpeeksi hellää marketti kasvojen puhdistusainetta jota voisit suositella?
    Kuvassa oleva meikkisi on uskomattoman kaunis!

    • Miia Johansson

      Heippa Tarja! Suosittelen lämpimästi Twistben uusi alku ihollesi verkkovalmennusta. Se on todellinen silmiä avaava lukukokemus ja näin oppii inceistä hyvin.

      Laveralla voisi olla joku hellävarainen putsari marketista. Mutta en tiedä minkä hintaisia ne ovat ja en ole testaillut. Ja mikä on siis sun mielestä hyvä markettihinta? 😊

  • Tarja

    Sodium Sunflower Seed Amphoacetate [1]Sodium Cocoate [1]Aqua (Water)GlycerinArgania Spinosa (Argan) Kernel Oil [2]Cocos Nucifera (Coconut) Oil [2]Sodium ChlorideCitric AcidTetrasodium Glutamate Diacetate
    Tämä on Avril-luonnonkosmetiikkasarjan kasvosaippuan inci. Haluaisin ostaa tämän kokeiluun mutta en minä kyllä noista aineista selvää saa. Olisi super ihanaa jos jaksaisit tässä auttaa!

  • Piia

    Hei, pakko oli tulla kommentoimaan, kun puhut hajusteista ja painotat incilistan lukemista ja mainitsen esimerkkinä tuon Bybin mega mistin, olethan huomannut, että sen jo kolme ensimmäistä raaka-ainetta on hajusteita ja ihoa herkistäviä aineita, tuote sisältää myös linaloonia ja limonenea, jotka ovat erittäin herkistäviä hajusteita. Itse ainakin olin jopa järkyttynyt, kun luin sen incilistaa.

    • Miia Johansson

      Heippa Piia! 😊 Kukkaisvedet ei ole hajusteita. Lisäksi tämän postauksen tuotteissa jos on limonenea ja linaloolia niin ne ovat osana eteeristä öljyä ei niistä erotettuna. Mutta sinänsä kyllä on ihmisiä, jotka ovat näille limonene ja linaloolille allergisia ja sehän on tietenkin ihan fakta. 😟

    • Miia Johansson

      Mietin tässä yön pikkutunteina sun vastausta ja tarkoitko ehkä noista kukkaisvesistä sitä, että markkinoilla tosiaan voi olla myös synteettisesti hajustettuja vesiä. Bybi ei onneksi ole sellainen. 😊

      • Piia

        Moi, tajusinkin vasta viestini jälkeen, että pidät ja opiskelet luonnonkosmetiikkaa ja se on hyvin eri asia, kuin “kemiallinen” kosmetiikka, joka taas on omaa sydäntä lähellä. Periaatteessa nuo kukkaisvedet ja eteeriset öljyt on rinnastettavissa tuoksuiksi ja ihoa ärsyttäviksi aineiksi, mutta luonnonkosmetiikka ei siis ole lähellä omaa osaamistani ja siispä en kommentoi sitä sen enempää! 😊

        • Miia Johansson

          Heippa Piia! 🙂 Aivan! Joo tuoksuttomia tuotteita eivät nämä tosiaan ole, mutta hajusteita ne eivät ole.

      • Piia

        *synteettinen kosmetiikka tietenkin tarkoitan. 😬 Heräsin just, ni aivot ei oo vielä herännyt mukana! 😅

        • Miia Johansson

          Aa joo ihan oikein taisin ymmärtää. Ja on aina kiva kuulla eri asiantuntijoiden mielipiteitä ja löydöksiä. Nämä asiat kun ei ole kuitenkaan niin mustavalkoisia. Mulla on tulossa aiheesta postausta, joka on varmaan sun näkökulmasta mielenkiintoinen. 🙂

  • Marju

    Ihoni reagoi todella herkästi monelle kasvovoiteelle siten että iholle tulee epäpuhtauksia. Osaatko suositella mitään hellävaraista, kevyttä ja mielellään tuoksutonta/miedosti tuoksuvaa kasvovoidetta joka ei tukkisi ihoa. Onko tämän tyyppiselle iholle hyväksi käyttää sellaista voidetta joka sisältää kookosöljyä esim Olivia Kleinin sensitive cream,jota olen miettinyt?

    • Miia Johansson

      Heippa Marju! 🙂 Tähän on tulossa pian postausta. <3

  • Pampula

    Itse olen joutunut skippaamaan kaikki öljyt ihonhoidossa sen jälkeen kun diagnosoin itselläni fungal acnen (malassezia). Iho oli t-alueelta eli rasvoittuvissa kohdissa koko ajan aivan järkyttävässä kunnossa, aivan täynnä sellaista pientä tukkeumaa, vaikka olisin tehnyt mitä. Vasta kun perehdyin Simple Skincare Sciencen artikkeleihin aiheesta ja vaihdoin kaikki tuotteet ns. fungal acne safe -tuotteisiin, ihossa kunnossa tapahtui huomattava muutos parempaan.

    Toisaalta harmittaa, että öljyt ja moni luonnonkosmetiikkatuote on nyt pannassa, ja olen joutunut ottamaan käyttöön tuotteita, joiden incejä en
    “edellisessä elämässä” olisi hyväksynyt ollenkaan, mutta samanaikaisesti iho voi paremmin kuin koskaan, eli täytyy nyt vain yrittää olla tyytyväinen.

    • Miia Johansson

      Heippa Pampula! 🙂 Kiva kuulla, että oot saanut ihon parempaan kuntoon. Tosiaan meillä monella on niin erilainen iho. <3

    • Saara

      Hei Pampula, luin kommenttisi ja fungal acne sivut ja huomasin, että suunympärysakne riehaantuu just öljyistä ym…ruokapuoleltaesim. suklaa ja ovatkin C 11-24 alueella olevia rasvahappoja. Mutta voisitko listata tuotteita, jos oot suomesta löytänyt. Skvalaaniöljyä etsin, mutta ei oliivipohjaisena.

      • Miia Johansson

        Etsitkö siis hain maksasta johdettua skavlaania? 😭 Vai kenties sellaista öljyä, jossa skavlaania ei ole yhdistetty oliiviöljyn kanssa? 😊

        • Saara

          Hei Miia, ei hainmaksa öljyn skvaalaania… Olikohan Amara beautyn valikoimassa myös tuote, joka tehty punajuuresta? Bybilläkin oli jokin skvalaani, jossa oli mukana toinenkin ainesosa.?.Mielelläni löytäisin kosmetiikkaa suomesta, en tilaile Amazonista ja muutenkin eksyin kosmetiikan blogeihin suunympärysihottuman takia. Dermavidualsia olen siihen käyttänyt, varmasti hyvä sarja sekin, kuitenkin antibioottivoide rosaceaan ainoa mikä auttanut. Eli nyt minäkin vaihdan kosmetiikan tuotteet ja ruokajutut semmoisiksi, missä ei keskipitkiä rasvahappoja, koska sieni kasvaa niissä hyvin.

        • Saara

          Hei Miia, (aiempi viestini ei tainnut onnistua lähettäminen) joo ei hainmaksaöljy kuulosta hyvältä. Jokin skvalaaniöljy tehdään jostain toisesta kasvista, voisiko olla punajuuri..? mutta oliiviöljystä eristetty skvalaani ei siis käy. Atooppinen ihokin voi liittyä sieniongelmaan. Voisiko syynä olla voiteet, joissa rasvahappoja malasseziat pystyvät käyttämään hyväkseen.

          • Miia Johansson

            Joo, tuli perille.. en ole vielä vaan kerinnyt työpäivän aikana sitä julkaisemaan. 😊 Onko sulla siis todettu fungal akne vai onko sulla POD? Ensin pitäisi kaivaa se syy ja sitten katsoa mitä tuotteita käyttöön. 😊

  • Markit

    Hei; On ihan totta, että jossain vaiheessa minäkin halusin kaiken, mitä suosittelit. Onnekseni en ole ( vieläkään) verkkokauppatilaaja, niin se hillitsi. Ja sitten järki voitti. Jos minulla on jo erinomainen ( suosituksesi) kulmakynä, niin en osta uutta tilalle. Samoin kaikissa ihonhoitojutuissa. Nyt on Bybi ja Evolve ilmestynyt meillekin, kun vanhat tuottet loppuvat. Keräilen kyllä suosituksistasi sopivia talteen. Eikä muuten mainokset enää houkuta niin kuin ennen, kiitos sinun. Nykyisin miettii, että mistähän tuokin tuote on tehty 😀.
    Yhteen juttuun olen kiinnittänyt huomiota. Puhut paljon inci- listoista ja se onkin ollut hyödyllistä ja ihan uutta tietoa. Mutta onko nyt käynyt niin, että se on lisännyt työmäärääsi entisestään, kun näistä ainesosalistoista kysellään vai osaatko ihan lukemalla sanoa, että huttuaineita? Eli sinun ei tarvitse niitä penkoa netistä? Sehän menee kuitenkin niin, että itse penkomalla oppii ja jää mieleen, mitä kannattaisi välttää. Toinen kun sanoo, niin ei sitä muista enää myöhemmin. En minä ainakaan 😄

    • Miia Johansson

      Heippa Markit! 🙂 Olet niin oikeassa kuten aina. Saan todella paljon inci-lista kyselyjä ja niiden lukeminen vie tosiaan paljon aikaa. Useimmiten näkee aika nopeasti, onko kyseessä huono tuote, mutta en itsekään tiedä ihan kaikkia ainesosia ja inci-listan pidemmälle tulkitseminen onkin jo todella vaikeaa. Toisaalta on ollut ihan kiva samalla oppia, kun olen ottanut selvää. Tietenkin mun tavoite on, että me kaikki opittaisiin lukemaan inci-listan perusteita samalla tavoin kuin ruokakaupassa purkkien ainesosia. <3

  • Anna

    Hajusteista jatkan minäkin… Allergia puhkesi nimenomaan luonnonkosmetiikasta, jota olen käyttänyt 8 vuotta. Ei kannata uskoa kaunopuheita eteeristen öljyjen mahtavuudesta ja paremmuudesta ja lempeydestä. Höpö höpö! Ne allergisoivat herkästi, ja esim. ruusun eteerinen öljy sisältää monta eri tuoksuainesta. Olen myös ihmetellyt, miksi luonnonkosmetiikka on usein todella voimakkaasti hajustettu, ja näin riskiä allergiaan kasvatetaan. Minulle puhkesi paha allergia ja saadakseni mieluista kosmetiikkaa, teen sitä itse. Se onkin raaka-aineiden puolesta aika tylsä homma kun useimmat kasviuutteet jäävät käyttämättä. Minua ärsyttää etenkin luonnonkosmetiikan tuotteiden markkinointi hajusteettomana, jos ne eivät aidosti sitä ole. Nimittäin juuri kasviuutteet/kukkaisvedet, joita paljon käytetään, sisältävät vielä tuoksukomponentteja paljonkin. Tislaamalla saatuun kukkaisveteen jää mukaan eteeristä öljyä, ja sen huomaa tuoksustakin. Eli herkemmin allergiset kyllä saavat niistäkin oireita, kuten allekirjoittanut…

    No, asiani oli oikeastaan pyytää juttuusi hyviä hajusteettomia meikkituotteita. Niitä kun en todellakaan älä väkertämään itse. Mineraalimeikkipohja on käytössä, mutta olen haaveillut hyvästä hajusteettomasta meikkivoiteesta. Luonnonkosmetiikan valikoimista en ole löytänyt yhtäkään hajusteetonta. :/

    • Miia Johansson

      Heippa Anna! 🙂 Joo, siis mikään ei ole kovin mustavalkoista luonnon/synteettisen kosmetiikan maailmassa. Ja hajusteet ovat eniten allergisoivia kosmetiikassa. Onneksi on myös tuotteita, joissa näitä ei ole ja niistä onkin tosiaan tulossa postausta.

  • Charming Nails

    Hyvä postaus ja kiinnostaa tosi paljon jos sulta on tulossa juttua apteekin hajusteettomista allergia / herkän ihon sarjoista. Ne on ihan tuntemattomia itselle. En ole uskaltanut mennä apteekkiin katsomaan oisko siellä itselle esim. sopivaa putsaria kun tosiaan herkän ihon sarjatkin voi sisältää ainesosaa jolle itse allerginen.
    Kuten myös jotkut luonnonkosmetiikkasarjat, en uskalla itse luottaa enää luonnonkosmeen lukematta inciä.

    Itsellä on kyllä ollut se huono tapa että tuota tekee mieli testata, samaten tuota ja tuota…silloin en tiennyt vielä mille olen yliherkkä ja ihmettelin vaan allergisia oireita. Sen seurauksena kaapit sitten tursusi sopimattomia tuotteita ja niitä vaan tulvi pr-lähetyksinä…sitten kun selvitin mikä herkistää niin annoin kaikki sopimattomat tuotteet pois. Enkä ota pr-lähetyksinä enää sellaista mitä en voi käyttää. Toki niitä tulee, ei voi kokonaan välttää mutta incit luen ja käytän hyvin harvakseltaan minulle sopimatonta tuotetta, jotkut annan eteenpäin.

    Pyrin nyt siihen että luen aina incit ja ostan vaan sitä mikä ei herkistä. Sopimattomia tuotteita käytän harvakseltaan tai esim. kaularasvana tms. Toivon että joku päivä ihonhoitotuotteeni ovat kaikki sellaisia joita uskaltaa käyttää ja jotka sopivat iholleni. Meikeissä tämä on hankalaa koska en ole löytänyt propyleeniglykoli vapaata ripsiväriä ja eyelineriä joka 100% vastaisi toiveitani. Peiteaineet on löytyneet ( Boho & Physicians Formula ) ja tärkein onkin just tuo silmien lähellä käytettävien tuotteiden turvallisuus. Cattierilta löysin myös sy-voiteen joka ei herkistä <3 taas pitkä kommentti jossa ei päätä eikä häntää :DD

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Itseasiassa tuohon postaukseen ei ole tulossa apteekin tuotteita. Ja siis mihinkään kosmetiikkaan ei voi joo luottaa lukematta inciä. 🙁

      Hyvin oli pää ja häntä <3 🙂

  • Lena

    Yritin kommentoida Curly girl postausta, mutta jostain syystä se ei onnistunut. Olisin nimittäin kysynyt sinulta neuvoa metodiin liityen. Mulla on laineikkaat hiukset, joten kiharaa en saa aikaiseksi. Metodin avulla saan kuitenkin oikein kivat laineet aikaiseksi. Ainut asia mikä mua hämää, on casti. Miten sen saisi hyvin puristeltua pois? En tykkää siitä, että hiukset jää koppuraksi. Onko sinulla vinkkejä tähän? Kiitos jos jaksat vastailla.

    • Miia Johansson

      Heippa Lena! 🙂 Joo, vanhempiin postauksiin on saattanut kommentointi jostain syystä sulkeutua. Mä oon huomannut, että castiin vaikuttaa tosi paljon käytetty tuote. Joidenkin synteettisten kanssa en itsekään meinaa saada castiä pois. Tietty kannattaa ensin kokeilla t-paidalla castin puristelu, mutta kuulostaa jotenkin aika samalta mitä mulla oli joidenkin geelien kanssa. Ja myös kannattaa kokeilla vähempää geelimäärää.

      • Lena

        Paljon kiitoksia vinkistä, pitää kokeilla jotain toista tuotetta. Mikäköhän sinun mielestäsi on ollut hyvä? En viitsi ostaa kaappia täyteen, kun en tiedä jääkö tämä tavaksi.

        • Miia Johansson

          Mulla on itselläni ollu Innersense, mutta en teidä saako sitä enää Suomesta. Mutta luonnon geeleistä oon tykännyt eniten. 🙂 Varmaan tuolta Curly Girl Face-ryhmästä vois saada hyviä vinkkejä.

  • Anne

    Minun ihonhoitotapani ovat muuttuneet totaalisesti sen jälkeen, kun löysin blogisi ja luin koko arkiston läpi :-). Olin kyllä ollut aika hukassa itselle sopivien tuotteiden kanssa, koska ihoni rasvoittuu nopeasti, on laajentuneita ihohuokosia, reagoi helposti punoittamalla ja “röpelöisellä” pinnalla. Käytin aikaisemmin tietysti geeliputsaria, reipasta kuorintaa, tujua alkoholipitoista kasvovettä ja kevyttä kosteusvoidetta, milloin missäkin markkinointitekstissä suositeltuja. Kasvojen jatkuvan punoituksen vuoksi, ilman todella peittävää meikkivoidetta en edes kuvitellut liikkuvani missään.

    Eihän rasvoittuvalle iholle voi laittaa öljyjä, luulin aiemmin. Muutenkin tajusin että tapani hoitaa ihoani oli kuin jynssäisi silkkipuseroa juuriharjalla. Keräsin sekaiholle suosittelemiasi tuotteita kokeiluun, vaihdoin putsarin hellävaraiseen puhdistusmaitoon, kasvoveden kosteuttavaan, yöksi öljyn, ja eron kyllä huomaa. Punoitus on vähentynyt, iho pehmentynyt ja siloittunut, öljykin tuntuu imeytyvän hetkessä.

    Mielellään luen jatkossakin kaikista uusista ihanuuksista mitä testaat, tosin sitä jatkuvaa ostohinkua ei oikeastaan enää ole. Inci-listoja aion opetella tulkitsemaan, ja siinä sitä vasta työsarkaa tuleekin olemaan !

    • Miia Johansson

      Heippa Anne! 🙂 Siis todella hyviä oivalluksia ja ihana vertaus tuo, että jynssäsit silkkipuseroa juuriharjalla. 😀 Ja aika pienillä opeilla kyllä inci-listaa onneksi alkaa ymmärtämään. Ihan kaikkia aineisosia ei tarvitsekaan osata ja harva ammattilainenkaan osaa. 🙂

  • Pepsi

    Kiitos taas tästä postauksesta, sekin oli hyvä. 🙂
    Mulla on tällä hetkellä etsinnässä kuorinta-aine, joka toimii rasvoittuvalla sekaiholla ja olisi hellävarainen, mutta oikeasti tehokas.
    Onko sulla uusia suosikkeja sillä saralla tarjota?

    • Miia Johansson

      Joo on 😊 kurkkaa sivupalkin kuorinta kategoria.

  • Laura

    On paljon ihonhoito tuotteita, joissa lukee “kaikille ihotyypeille”. Onko se totta, eli ihan kaikki ihotyypit tulee täydellisen hoidetuiksi?
    Miksi sitten kukaan valmistaa tuotteita tietylle ihotyypille, sehän on paljon pienempi segmentti noin niinkuin markkinoinnin kannalta. Mietityttää…

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! Hyvä kysymys. Joo, on sellaisia tuotteita, jotka sopivat kaikille ihotyypeille. On paljon sellaisia raaka-aineita, joista hyötyy jokainen ihotyyppi. Eri ihotyyppien tuotteissa on sitten eri aineisosia kohdennettuna juuri sille ryhmälle. Tästä voisi olla esimerkkinä vaikka BHA-hapot, jotka ovat hyviä epäpuhtaalle iholle, mutta herkkä iho ei välttämättä kestä niitä. Toinen hyvä esimerkki on kasviöljyt, joista eri ihotyypit saavat hyötyä. Esimerkiksi teepuuöljy on loistava epäpuhtaalle iholle, mutta kookosöljy saattaa taas tukkia epäpuhdasta ihoa. Toisaalta taas kookosöljy on hyvä kosteuden sitoja ja siksi hyvä kuivalle iholle.

  • Pirita

    Täällä yksi, jonka iho reagoi liian voimakkaisiin vaikuttaviin aineisiin. Eli kautta linjan “liian hyvät” tuotteet eivät vain sovi. Parhaimpia tuloksia olen saanut oman ihotyypin mukaisilla ja yleensä vähän halvemmilla tuotteilla, sillä niissä on vähemmän vaikuttavia aineita ja enemmän “täyteaineita”. Käytän luonnonkosmetiikkaa, joten sen puoleen nuo täyteaineetkin ovat ihan ok. Olen saanut ihoni reagoimaan mm. kuuluisaan hyaluronihappo-seerumiin. Itku silmässä totesin, että tuote ei sovi minulle, vaikka kaikki muut hehkuttivat sitä. Lopetin tuotteen käytön sen jälkeen kun naama oli ihan näpyillä ja ainoa mitä muutin rutiineissani oli nimenomaan tuo seerumi. Yrityksen ja erehdyksen (ja aika monen hukkaeuron) kautta olen onneksi löytänyt muutamia hyviä sarjoja, jotka toimivat itsellä sopivasti. 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Pirita! 🙂 Joo, onneksi luonnonkosmetiikassa on paljon vaihtoehtoja erilaisille ihotyypeille. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram