OHJEET KUVAUSMEIKKIIN – TEE AINAKIN NÄMÄ

07.12.2019

Jos edessä on esimerkiksi työpaikan kuvaukset ja työnantajasi ei ole hommannut paikalle ammattimaskeeraajaa, niin tästä postauksesta löydät ohjeet, joilla onnistut. Tietenkin hieman meikkaustaitoja tarvitaan, joten aloita harjoittelu tarpeeksi ajoissa.

Olen ollut meikkaamassa ja kampaamassa useissa firmojen kuvauksissa ja pakko sanoa, että viralliset kuvat näyttävät paljon ammattimaisemmilta, kun mukana on ammattimaskeeraaja. Tällaiset kuvat antavat tietenkin myös paljon paremman kuvan yrityksestä. Kysyin tähän postaukseen myös kahden ammattimaskeeraajan Nina Honkasen ja Tanja Niemeläisen neuvot, koska he tekevät näitä kuvauksia enemmän kuin minä. Kuvauksia on erilaisia – niitä, joissa kuvattavilla on jo oma meikki pohjalla ja niitä, joissa maskeeraaja tekee kaiken alusta. Keskitytään tässä postauksessa nyt siihen, jossa alla on jo oma meikki ja miten ammattilainen melkein poikkeuksetta sitä parantelee.

MEIKKIPOHJA ON TÄRKEIN

Kollegani Nina sanoi, että hyvin usein, jos aikaa ei ole paljon, hän parantelee melkein jokaiselta meikkipohjaa. Moni ei käytä meikkivoidetta tai ainoastaan jotain todella ohutta sellaista, jonka läpi ihon punaisuus näkyy helposti. Tanjakin sanoi, että meikkipohja on se ykkösjuttu, jos aikaa ei muulle ole. Ainakin kasvojen keskiosan punaisuus tulisi peittää. Lisäksi tietenkin olisi hyvä tuoda myös valoa kasvojen keskiosiin ja sehän onnistuu helposti asteen vaaleammalla peitevoiteella mitä oma ihonsävy on. Tästä valon lisäämisestä voit lukea lisää TÄSTÄ.

Tanja lisäsi myös, että meikkivoide voi olla jopa ihan hiukkasen tummempi kuin oma iho, sillä kamera ja valot “syövät” meikkiä. Olen tässä niin samaa mieltä ja itse käytän nykyään paljon tummempaa meikkivoidetta kuin ennen vaikka ihoni on täysin saman sävyinen. Silti mitään rumaa rajaa ei näy kaulalla, vaikka meikkivoide on hieman tummempi. Tämä kannattaa ottaa huomioon ihan arkimeikissäkin, kun ikää alkaa tulla lisää.

Parhaita meikkivoidevinkkejä eri ihotyypeille löydät meikkivoidekategoriasta.

PUNAA POSKILLE

Kun salama lyö, niin melkein kaikki näyttävät haamulta, jos poskilla ei ole vähintään poskipunaa. Poskipunaa voi kuvauksiin laittaa hieman runsaammalla kädellä, koska tässäkin on se sama juttu – valot “syövät” myös poskipunaa. Tietenkin on eri juttu, jos kuvataan ulkona luonnonvalossa – tällöin valot ovat erilaiset ja mitään meikin osa-aluetta ei tarvitse niin paljon.

Ammattilainen lisäisi kasvoille vielä varjostuksia, mutta kaikista helpoin tapa kotimeikkaajalle on poskipuna.

LUE MYÖS: Samalla tuotteella parempi lopputulos: POSKIPUNA (osa meikkimoka postaussarjaa)

LUE MYÖS: Helpot voidemaiset poskipunat 

SILMÄMEIKIN SALAT JA KULMAKARVAT

Jotta silmät saa paremmin esiin, niin silmiin olisi hyvä lisätä ripsarin lisäksi ainakin rajaus. Alaluomelle ei kuitenkaan kannata lisätä kajaalia, jos luomivärin lisääminen ei ole hallussa, sillä ilman luomiväriä alarajaukset tekevät silmistä todella raskaan näköiset. Suosittelen tietenkin helppoa yhden luomivärin lisäystä, josta voit lukea TÄSTÄ. Se saa katseen heti paremmin esiin ja raskaammatkin silmäluomet huijattua pois.

Kulmakarvoja ei turhaan sanota kasvojen kehyksiksi ja ne kannattaa ehdottomasti muotoilla ja meikata kuvauksiin. Ilmeestä tulee paljon skarpimpi. Kannattaa siis opetella piirtämään kulmakarvat – ohjeet voit lukea TÄSTÄ.

HUULET – NYT ON UNOHDETTAVA NUDET

Minä sekä kollegani olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että kuvauksissa kannattaa ehdottomasti unohtaa nude-huulet. Paljon raikkaamman lookin saa, kun lisää punaisen huulipunan. Aivan loistava ja kaikille sopiva huulipuna löytyy *Cliniquelta sävyssä 03 Ruby Pop. Tämän sävyn näette huulillani tämän postauksen kuvissa. Nina sanoi, että valot syövät myös huulipunaa ja vaikka laittaisi todella kirkkaan huulipunan, niin se näyttää kuvissa todella hyvältä ja tuo huulet kauniisti esiin.

Tanja lisää, että jos punainen huulipuna ei vaan ole oma juttu, niin huuliin kannattaisi lisätä vähintään huulikiilto tai -rasva, jotta huulet eivät näytä ihan koppuran kuivilta. Näin myös huulten oma sävy korostuu.

HUOM! Jos työnantaja ei anna vaateohjeistuksia, niin kaikkien olisi hyvä laittaa päälle jotain yksiväristä. Levottomat kuosit eivät näytä kuvissa yhtä hyvältä. Valkoinen jakku tai kauluspaita on aina varma valinta – se on raikas ja asiallisen näköinen. 

  • Henna

    Todella upea ja raikas meikki! Täytyy varmaan hankkia itsellekin tuo huulipuna.

    • Miia Johansson

      Kiitos Henna! 😍 joo, toi huulipuna sopii kyllä melkein kaikille. 😃

  • kukkis

    Ihana meikki ja hiukset.

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍

  • Markit

    Moikka; Pitää se nyt minunkin taas kommentoida, kun nuo hiukset sopii sinulle niiiin hyvin! Kauniit kasvonpiirteesi ja kaunis meikki tulevat niin hyvin esille. Tyylikästä, se on hyvä sana! Upea huulipunan väri. Positiivista kommenttia on niin mukava kirjoittaa. 😊

    • Miia Johansson

      Kiitos ihana Markit! 🙂 <3

  • Sofia

    Moikka! Kiitos hyvästä ja informatiivisesta blogista 🙂 Olen lukenut eri postauksia ihonpuhdistuksesta yms. ja pyrkinyt muokkaamaan esimerkiksi ihonpuhdistusta siihen suuntaan, etten käyttäisi Sodium Laureth Sulfatea sisältäviä aineita…

    Itselläni on ollut aina kohtalaisen hyvä iho, mitä nyt talvella hieman punaisuutta ja pintakuivuutta. Aina on kuitenkin ollut jonkinverran ihohuokoset nenässä esillä (mustapäät).
    Ennen kaikkea nenänpielissä on helposti joko kuivuutta tai sitten pienet epäpuhtaudet ‘esillä’.. Tämän takia taas tuntuu vaikealta löytää sopiva meikkivoide tai peitetuote hyvään meikkipohjaan…

    Meikkaan varsin kevyesti ja uskoisin enemmän, että ratkaisu löytyisi ihonhoidosta kuin eri meikkituotteesta.. Olisiko tähän jotain hyvää vinkkiä? 🙂 Kiitos!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram