Opi tekemään upeat kulmakarvat

25.03.2019

Nyt alkaa meikkimokapostaussarjan ensimmäinen osa, jossa koitan parhaani mukaan opettaa kauniiden kulmakarvojen tekemisen. Muista, että voit aina jättää jonkin vaiheen pois riippuen kulmakarvoistasi ja käytettävästä ajasta. Jos sinulla on olemattomat kulmakarvat kuten minulla, niin keskittyisin kulmakynällä piirtämiseen. Jos taas kulmasi ovat tuuheat, niin pelkkä paikkailu joko kulmakynällä tai luomivärillä kulmageelin kera saattaa riittää. Opetellaan siis luonnolliset kulmakarvat ja unohdetaan palkit ja suttuiset kulmakarvat – toki lopulta kaikki tekevät oman mieltymyksensä mukaan.

  • Aloita piirtämällä viivaa hyvin kevyin ja lyhyin vedoin kulmakarvan alarajaa pitkin. Näin saat skarpit kulmakarvat helpoiten. On tietenkin myös tärkeää, että kulmat on muotoiltu ja nypitty muotoonsa ennen kuin aloitat. Käytän tässä Benecosin kynää sävyssä Brown (saatavuus Tokmanni). Tämä kulmakynä sopii hyvin monelle eri vaalealle ihon sävylle.
  • VÄLTÄ painamasta kulmakynällä liian paljon.

  • Jatka täyttämällä kulmakarvaa piirtämästäsi viivasta ylöspäin. Jos teet virheen tai liian tumman viivan, niin voit pyyhkiä sitä kynän toisessa päässä olevalla harjalla.
  • VÄLTÄ neliömäistä alkua ja jos se tulee helposti, niin voit aina “kumittaa” alkuosaa kulmakynän harjapäällä.

  • Monella meistä vaaleista ei ole kulmakarvoissa kaarta ja siksi piirrämme kulmavarvat helposti liian surullisen näköisiksi. Piirrä siis ulkokaari kääntämällä päätäsi hieman sivuttain kohti peiliä. Sinua kuitenkin harva katselee suoraan edestä päin ja jos piirrät kulmakarvan kuten postauksen alussa, näytät sivulta hieman surulliselta ja silmäsi näyttävät raskaammilta.

  • Harjaa kulmakarvat viistosti ylöspäin ja saat näin myös harvemmista kulmakarvoista yllättävän paljon volyymia. Itse käytän pari kerrosta kulmakarvageeliä. Tässä käytössäni on Laveran kulmakarvageeli. Jos kulmakarvasi ovat todella tottelamattomat ja tuuheat niin Anastasia Beverlhy Hillsin kulmakarvageeli* pitää ne taatusti paikoillaan.

  • Lopuksi piirrän vielä muutaman karvan Ardell Stroke A Brow -kulmakynällä sävyssä Soft Black*. Tämä kulmakynän käyttäminen vaatii treeniä. Lisäksi kulmakynä kuivahtaa helposti, joten omassa käytössä kastelen kärkeä kielelläni kun lisäilen karvamaisia vetoja (ällöä, tiedän!). Lisäksi käyn välillä läpi kulmakarvan alaosan vaalealla peitevoiteella, jos jostain syystä olen mokaillut, enkä ole saanut alarajaa skarpiksi.

VINKIT PAKSUJEN KULMAKARVOJEN MUOTOILUUN

  • Kulmakarvojen nyppiminen on tuuheilla kulmakarvoilla tärkeää. Älä kuitenkaan nypi liikaa. Usein vaan ulkoreunan alaosa riittää, jotta saat katseelle hieman kohotusta.
  • Nykyään pyritään tuuheisiin kulmakarvoihin, joten en lähtisi liikaa miettimään, miten kulmista saa superskarpit.
  • Itse käytän asiakkailleni (joilla tuuheat kulmakarvat) usein kulmakynää ja geeliä. Joskus jopa pelkkä geeli riittää. Kulmakynän kanssa täytän vaan lokoset ja keskityn tämän postauksen mukaan kulmakarvojen alarajaan.

POSTAUKSEN MEIKKI

Luomivärit ovat tällä kertaa luonnonkosmetiikkaa ja olenkin hurahtanut kumpaakin sävyyn ihan kunnolla. Täydellinen ruskean sävy, joka sopii kaikille on Kjaer Weisilta ja sävyn nimi on Magnetic*. Metallisen hohtava luomiväri on taas Alima Puren pigmenttiä sävyssä Venus*, jonka tykkään levittää lisäämällä ensin littanaan siveltimeen MACin Fix+ suihketta*, jolloin luomiväristä tulee supermetallinen. Rajaukset tein mustalla kajaalilla, jonka ulkoreunat häivytin. Ripsari on Lumenen uusi Essential Volume Mascara*.

Meikkipohjana on Max Factor Radiant Lift meikkivoide (sävy 50), joka on superpysyvä markettimeikkivoide. Alkaa tosin olla omaan makuun ehkä liiankin peittävä. Huulissa on L.A. Girl Matte Flat Velvet punaa sävyssä Hot Stuff*. Maksaa vain 5,90€! Laitoin samaa punaa myös poskille ja highlight on Wet n Wild Precious Petals*. Korvissa killuu Maanantaimalli -korvikset.

P.S. Tarkat kulmakarvaohjeet löydät myös videon muodossa Instagramini kohokohdista.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Jossu

    Kiitos tästä, täytyypä harjoitella😃! Kauan sulla muuten menee ajallisesti kun itsellesi kulmakarvat “piirrät”?

    • Miia Ezen

      Noin 5 minuuttia veikkaisin. Jätän usein tuon puuterimaisen lisäämättä. 🙂

  • Kati

    Todella kaunis silmämeikki <3

    • Miia Ezen

      Kiitos Kati! 🙂

  • Karoliina

    Hei! Olisiko sinulla suositella mitään marketeista saatavaa kulmakarvageeliä? En ole aikaisemmin käyttänyt, mutta tässä nyt todennut, että varmasti sopisi hyvin minun kohtuullisen tuuheille kulmille ja haluaisin kokeilla 🙂

    Sitten toinenkin kysymys: Olen lähdössä kohta pariksi viikoksi USA:n reissulle. Toinen viikko menee NYC:ssä, ja tarkoitus olisi myös katsella ja ostella kosmetiikkaa. Olisiko sinulla suosituksia/vinkkejä, mitä merkkejä katsella ja mistä kaupoista? Luomivärit olen ajatellut uusia ihan täysin, samoin tarvitsen hyvän irtopuuterin. Toinen puolestaan ihonhoidon osalta kiinnostava “tuote” on luonnonkosmetiikka. Minulla on atooppinen ja herkkä sekaiho. Olen tosiaan monista sinun suosittelemista tuotteista korea- ja luonnonkosmetiikan puolelta löytänyt itselleni sopivia tuotteita, kun ennen ihoni on kestänyt lähinnä apteekin perusvoiteita.

    Ottaisin siis mielellään vastaan vinkkejä mitä sieltä Jenkeistä päin kannattaisi katsoa, mitä ei Suomesta saa/mitä saisi halvemmalla kuin Suomesta? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Karoliina! 🙂 Nyxillä ja L’orealilla on molellilla hyviä sellaisia värillisiä. Jenkeistä ei sinänsä välttämättä saa mitään edullisemmin, mutta siellä on tietenkin paljon tuotteita, joita ei Suomesta saa. Sephora on se paras paikka meikkiostoksille ja sinne voikin hukkua tuntikausiksi. 😉 Ja meikkejä onkin sitten niin suuri määrä, että niiden luettelemiseen menisi ikuisuus. Suosittelenkin siis katsomaan tubesta eri jenkki kaunesuvaikuttajien videoita nimellä Sephora Haul tai Best of Sephora. Niin ja toinen kauppa on muuten Ulta. Sieltä saa hieman eri merkkejä. Suomeen saa nykyään tilattua ilman tulleja paljon jenkkikamaa esim Cult Beautyn kautta, joten en itse enää hamstraa niin paljon tuotteita, kun käyn Jenkeissä. Mutta jos nyt menisin niin varmaan ostaisin jotain kivaa Tartelta, Narsilta tai Hudan luomiväripaletin (joita tosin saa myös Cult Beautysta). Muita suosittuja merkkejä on Hour Glass, Stila, Becca, Fenty, Tatcha, Viseart.. lista sen kun jatkuu. 😀 Suomesta saa mun mielestä todella laadukasta luonnonkosmetiikkaa, joten sitä en välttämättä toisi jenkeistä asti. Niin ja itse varmaan kävisin Nycissä ollessa Innisfreen kaupassa kokoamassa itselleni Custom luomiväripaletin luomiväriseinältä ja kävisin myös Glossierin kaupassa hakemassa testiin Strech Concealer peitevoidetta ja muita kivoja uudempia tulokkaita. 🙂

      • Karoliina

        Kiitos todella paljon vinkeistä, alan tutkailemaan näitä tarkemmin! Hyvää pääsiäistä! 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram