Kasvojen puhdistus: yksi tärkeimmistä asioista ihonhoidossa

12.07.2019

PÄIVITETTY 23.10.2023

Saan tasaiseen tahtiin kysymyksiä siitä, että mikä olisi superkosteuttava kasvovoide kuivalle tai pintakuivalle iholle. Ratkaisu tuskin löytyy kasvovoiteesta. Toinen kysymys koskee usein pysyvää meikkivoidetta rasvoittuvalle iholle. Tähänkin ratkaisu kannattaa etsiä ihonhoidon puolelta.

Usein syynä ei välttämättä olekaan se mitä ihonhoidosta tai meikeistä puuttuu, vaan se mitä ihonhoidossa tekee väärin. Olen toki paasannut tästä aiheesta blogissani jo useita kertoja, mutta viestien määrästä päätellen on asiasta ehdottomasti kerrottava taas uudelleen.

Luet itseasiassa kaksiosaista postaussarjaa, joista seuraavassa postauksessa (julkaisen ensi viikolla) kerron miten kasvoja kosteutetaan oikeaoppisesti. Kerron samalla myös omista suosikkituotteistani ja mille ihotyypille ne sopivat.

MITÄ MONI TEKEE VÄÄRIN PUHDISTUKSESSA?

Haluamme sen yhden tehokkaan tuotteen, jolla meikki lähtee tehokkaasti pois. Valitsemme ehkä jonkin puhdistusvaahdon tai geelin, jolla suoritamme puhdistuksen kädenkäänteessä. Tällaiset puhdistustuotteet häiritsevät ihon omaa toimintaa ja suoraan sanottuna strippaavat ihomme pois talista ja hyvistä bakteereista niin tehokkaasti, että myös kosteus häipyy iholtamme paljon herkemmin. Liian tehokas puhdistus onkin usein syynä ihon kuivuuteen ja jopa näppylöihin.

Liian tehokas peseminen saattaa aiheuttaa myös ihon liiallista rasvoittumista, kun iho alkaa puskea yhä enemmän talia. Tämän uskon olleen oman ihoni ongelma, koska rasvoittuminen on rauhoittunut huomattavasti.

MITEN KASVOT PITÄISI PUHDISTAA?

Ensinnäkin kurkkaa oman putsarisi ainesosaluotteloon. Jos löydät siitä Sodium Lauryl Sulfatea, niin kannattaa nakata koko puteli suoraan roskiin. Tämä raaka-aine on aivan liian tehokas aine ihon puhdistukseen ja kuivattaa varmasti. Sama kannattaa muuten tsekata käsisaippuasta. Moni teistä on päässyt tällä pienellä vinkillä eroon kuivista käsistä.

Moni varmasti miettii, että en kyllä halua siirtyä mihinkään maitomaisiin putsareihin, koska en saa niillä meikkiä kunnolla pois. Ymmärrän täysin. En minäkään. Avainsana onkin hellävaraiset öljyputsarit ja kaksoispuhdistus. Vaihtoehtoja on useita, mutta kerron alla omat suosikkini.

MITEN PESEN KASVONI ILLALLA?

Sulatan meikin pois kasvoiltani puhdistusbalsamilla (tuhtia öljymäistä voidetta), jota hieron ensin suoraan kuiville kasvoille. Käyttämäni puhdistusbalsamit emulgoituvat veden kanssa ja ne on helppo pestä pois. Itselläni on tällä hetkellä kaksi suosikkia: Flow Cosmeticsin (suomalainen) cleansing balm* seka- ja rasvaiselle iholle (pakkaus muuttunut) ja Evolven Cleansing Melt* (kuivalle iholle). On myös olemassa öljyputsareita, jotka pyyhitään pois musliniliinalla. Itse en ole vielä tykästynyt tähän tapaan, koska en pidä likaisista liinoista lojumassa ympäri kylppäriä.

Pelkän tällaisen balmimaisen öljyputsarin käyttäminen usein riittää, mutta olen huomannut, että sekaihollani ihohuokoset tukkeutuvat hyvinkin helposti, jos iholle jää yhtään meikin rippeitä. Siksi käytän lisänä joko *konjac-sientä tai kaksoispuhdistusta esimerkiksi *Laponien puhdistusmaidon kera.

MITEN PESEN KASVONI AAMULLA?

En olisi ikinä uskonut, että tykästyn Konjac-sieneen*, koska pidin sitä ennen ihan pilipalijuttuna. Aamuisin siis vaan kastelen konjakkisienen vedellä ja pyyhin sillä kasvoni ennen kasvovedellä suihkuttamista. Sieni tekee ihostani ihanan sileän ja tasaisen, jonka jälkeen meikki levittyy iholle kauniisti. (kuvassa rasvoittuvalle iholle tarkoitettu sieni)

Lisäyksenä 23.10.2023. Lähes kaikille ihotyypeille riittää aamuisin pelkkä vesipesu. Kuivalle iholle jopa pesun jättäminen väliin aamuisin voi olla paras ratkaisu.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Noora

    Hei!
    Voisitko kertoa hieman millainen tuo valmennus on. Onko se siis räätälöity jokaiselle erikseen? Tämä tietoa oikeastaan riittää mutta voit kertoa siitä tottakai lisääkin! ☺️

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 Siinä käydään läpi hyvinkin paljon asioita kaikesta, mikä vaikuttaa ihonhoitoon. Kurssi on hyvin laaja ja siellä oppii kaikenlaisista ihotyypeistä, joten voi halutessaan auttaa vaikka läheisiään tiedoillaan. En oikein osaa kuvailla kurssi, koska se on hyvin laaja. Kurssilla oppii helposti lukemaan inci-listaa ja oppii tietämään mitä oma iho tarvitsee. Tuosta linkistä pääsee katsomaan lisää siitä, mitä kurssi sisältää. Se on siis kokonaisvaltainen valmennus. 😊

  • Jaana

    Heips, en käytä oikein koskaan meikkivoidetta tms, riittääkö sinusta silloin pelkkä öljyputsari? Nyt on käytössä Holika Holikan Seed blossom. Pesun jälkeen laitan Holikan 3 seconds starteria ja päälle Mizonin intensive skin barrier kosteusvoide. Iho on suht hyvä. Ehkä vähän vielä pintakuivuutta, mutta ennen näitä tuotteita, se oli todella pintakuiva jo muutaman vuoden ajan. Ikää jo 47v 🙂
    Ilman sun blogia, en olisi näihin tuotteisiin tutustunut 🙂

    • Miia Ezen

      Voi olla, että hyvin riittää öljyputsari. Riippuu ihotyypistäkin. 😊

  • Tiia

    Heippa,
    Kyselisin sellaista kun olet aikasemmin puhunut paljon koreankosmetiikasta putsareissa ja että käytät sitä paljon. Oletko vaihtanut ne korean tuotteet näihin ja todennut nämä jotenkin paremmiksi? 🙂

    Itselläni on nyt käytössä Seed Blossom Moisture Cleansing ja
    Daily Fresh Rice puhdistus aineet holika holikalta. Itselläni iho rasvoittuu aina otsasta, leuasta ja nenän vierestä mutta saattaa siltikin olla kuiva. Olisiko sinulla vielä suositella jotkut tietyt tuotteet korean tai ei, mitkä sopisivat tälläselle iholle?

    • Miia Ezen

      Heippa Tiia! 😊 Joo tällä hetkellä Huxleyn putsari on ainoa, joka mulla on korealaisesta kosmetiikasta käytössä tällä puhdistus puolella. Oon todennut, että balmimainen putsari on hellävaraisempi kuin öljyputsari. Oon itseasiassa käyttänyt näitä balmimaisia jo pitkään. 😊 Tuolta sivupalkin ihonhoitokategoriasta voi lukea lisää. Lisäksi tuo Huxley on ainoa geeliputsari, joka ei mulla kuivata ihoa. Oon vaan huomannu, että mun iho on nykyään paljon rauhallisempi – ei rasvoitu samanlailla kuin ennen ja näppyjä tulee vaan ehkä yksi juuri ennen menkkoja. Hellävarainen puhdistus on siihen suuri syy, mutta myös hyvät öljyt, joita käytän yöllä. Niistä tulee lisää ensi viikolla. 😊

  • Julia

    Moikka. Ostin juuri myös ton evolven cleansing melt putsarin ja tuntuu, ettei sillä ihan puhdistu naama täysin meikeistä. Mikä idea siis tolla kaksoisputsauksella. Käytätkö ensin tota huxleyn puhdistusgeeliä, ja perään tollasta öljymäistä? Mikä idea siis siinä on, miks geelin perää vielä tarttis tota balmia eikä riittäisi pelkästään? Mietin vaan miten saisin ton cleansing meltin toimimaan. 😊 Aloin seuraan sua ja innostuin heti tilaa uudet naamaputsarit kun edellinen Geeliputsari just tosi kuivattava, vielä kun osaisin käyttää😅

    • Miia Ezen

      Heippa Julia! Hyvä, kun kysyit. 😊 Eli ensin pestään pois meikki ja lika öljymäisellä putsarilla ja sen jälkeen toisen vaiheen (eli mun tapauksessa Huxley) putsari pääsee kunnolla puhdistamaan ihohuokoset. Tuo Evolven putsari tai muutkin öljymäiset tai balmimaiset putsarit laitetaan kuivalle iholle. Sitä pyöritellään niin kauan iholla, että kaikki meikki ja lika on kunnolla lähtenyt liikkeelle. Eli jos pyörittelee iholla vaan nopeasti, niin sitten ei lähde meikki. Kun meikki on kunnolla sulanut pois, niin sitten otetaan hieman vettä messiin, jotta balm emulgoituu ja muuttuu maitomaiseksi. Tämän jälkeen pestään se vedellä kunnolla pois. Jos meikkaa paljon, niin silloin kannattaa ottaa kaksoispuhdistus käyttöön. Vähemmällä meikillä riittää usein pelkkä ekan vaiheen putsari.. riippuen tietty ihotyypistä. 😊👌Mulla on tuolla sivupalkin kategoriassa lisää tuosta kaksoispuhdistuksesta, jos haluat siitä lukea tarkemmin.

  • Jaana

    Ihan mielettömän upeat silmämeikit aina 🙂

    Apteekeista CeraVe on hellävarainen, edullinen ja hyvä putsausaine. 1 litra maksaa noin €19. Aamulla kerran ja illalla 2 kertaa.

    • Miia Ezen

      Kiitos Jaana 😍 Mulle tuo oli liian kuivattava, mutta meillä kaikilla on erilainen iho. 😊

  • Em

    Sulla on kyllä niin kaunis iho! Hei käytätkö vielä sitä kollageenijauhetta säännöllisesti? Muistelen että joskus siitä kirjoitit ja sitä oon nyt itselleni miettinyt. 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Em! 😊 Joo käytän kyllä. Mutta mulla on itseasiassa tulossa pian postausta myöskin tästä asiasta, rypyistä ja vanhenemisesta. Haastattelun siihen asiantuntijaa.

      • Lumi

        Mitä (merkki) kollageenijauhetta käytät? Ja oletko vielä käynyt ottamassa niitä pistoksia uudestaan kasvoihin ja jos olet, niin käytkö kuinka säännöllisesti ottamassa? 🙂

        • Miia Ezen

          Heippa Lumi! 🙂 Tällä hetkellä mulla on vielä Oslo Skin Lab -kollageni jauhetta, jota käytän. Mulla on pian tulossa postausta ryppyjutuista, ja kuinka niihin pystyy vaikuttamaan. 🙂

          • Lumi

            Kiva juttu, odotan innolla. Itseäni todella paljon kiinnostava aihe. 😀

          • Miia Ezen

            Siinä puhutaan sitten enemmän ihonhoidon näkökulmasta tosin. 😊

  • MHR

    Mulla oli aiemmin aivan järkyttävä ihon kiiltämis-ongelma, eri puhdistusaineet, kosteusvoiteet, primerit, meikkivoiteet kokeilin ilman mitään apua. Yks aamu laitoin vain Holika Holika 3 sec starter hyaluronic acid-nesteen ja kiiltely ollut hallinnassa siitä lähtien. Kyseenalaistan siis tuon kosteusvoiteen käytön, jos sillä on noin suuri merkitys ja kyseessä on kuitenkin mulla todella pitkäaikainen ongelma, kun orjallisesti olen aina sitä käyttänyt.

    • Miia Ezen

      Eli siis et enää laita kosteusvoidetta ollenkaan? 😊 Se voi olla ihan hyvä idea rasvoittuvalla iholla varsinkin meikin alla.

  • Anne

    Miten “sodium chondroitin sulfate” eroaa tuosta Sodium Lauryl Sulfatesta? Vai onko yhtä paha?
    Omassa putsarissani (Mizon snail foam cleanser) on sitä.

    • Miia Ezen

      Heippa Anne! 😊 Ei ole kuivattava ainesosa vaan enemmänkin kosteuttava. Mutta sinänsä kuivalle iholle vaahtoputsarit on usein kuivattavia. Myös rasvainen iho vaatii hellävaraisenpaa putsaria. 😊

  • Saritäti

    Juuri noilla vinkeillä olen saanut oman rasvoittuvan ihoni tasapainoon. Aamuvinkkinä suositan Misshan Time Revolution The first treatment essenceä läpsimään ensin alle ja sitten Laneigen Essential Balancing emulsion. Iho saa riittävästi kosteutta, eikä pukkaa rasvaa. Itse käytän mineraalimeikkejä, joilla koen olevan vielä vaikutusta tuohon rasvoittumiseen, tai siis rasvoittumattomuuteen.

    • Miia Ezen

      Loistavaa kuulla 😍 Korealaiset on kyllä taitavia ihonhoidossa.. voi kun he tekisivät enemmän täysin luonnonkosmetiikkaa. ❤️

  • Annikki

    Mitä mieltä olet perusvoiteiden käytöstä meikinputsaukseen? Minulla on äärimmäisen kuiva iho niin käytän meikin putsaukseen apteekin aqualan L – voidetta. Mielestäni tämä toimii mutta toisinaan otsaani, poskiini ja suun ympärille tulee silti muutamia finnejä. Voisiko se siis tarkoittaa että voiteen puhdistusteho ei riitä?

    Entä onko kasvovesillä eroja? Voiko osa niistä olla kuivattavampia kuin toiset?

    • Miia Ezen

      Heippa Annikki! 🙂 En ole täysin tutustunut tuohon Aqualan L -voiteeseen, joten en osaa nyt täysin varmaksi sanoa. Finnit voivat sinänsä johtua monesta eri asiasta, joten on hankala sanoa ovatko ne tuosta Aqualan L:stä. Jos tuntuu, että sillä ei ihoa saa puhtaaksi, niin silloin kannattaa tietenkin harkita jotain muuta vaihtoehtoa.

      Kasvovesillä on hyvinkin paljon eroa. Niissä kannattaa erityisesti kurkkia inci-listan puolelle. Jotkust niistä voivat olla hyvinkin kuivattavia sisältäessään kuivattavia alkoholeja jo heti inci-listan kärkipäässä. Lisäksi olisi tietenkin hyvä, että hoitavat aineet olisivat inci-listan alkupäässä. Kirjoittelin juuri uusimpaan postaukseen myös kasvovesistä. 🙂

  • Ninni

    Vinkkinä: saat edullisemmin tuon Konjac- sienen Suomesta eli Hyvän Olon Maailman sieni esim. Ruohonjuuresta 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Ninni! 😀 Aa hei hyvä tietää. Mä oon itse vaan niin koukuttunut tohon originaaliin ja huomasin, että sen saa tällä hetkellä paljon edullisemmin NoBelta: https://bit.ly/2Y91BtB

  • Jenna

    Kävin heti tämän postauksen jälkeen ostamassa tuon Flow:n putsarin. Sekaihoni on nyt vaan alkanut parissa päivässä kukkimaan tämän jälkeen.. olen putsannut miselli vedellä aina puhdistuksen jälkeen ja aamuisin kans. Meikkiä käytän iholla muutenkin vähän, niin en usko että sen rippeistä johtuisi nyt näpyt.
    Kysymys kuuluu, että voiko tämä olla vain joku alun vaikeus ja kannattaisi kuitenkin jatkaa kokeilua tällä balmilla vai eikö nyt vaan sovi mulle?

    • Miia Ezen

      Heippa Jenna! 😊 Hmm.. onpa mielenkiintoista. Miten hoidit ihoasi aikaisemmin? Mitä muita tuotteita käytät ihonhoidossa? Miten käytät tuotetta? Onko rutiiniisi tullut mitään muuta uutta?

      • Jenna

        Aiemmin käytin yhtä sun toista tuotetta… 😅 lushin palasaippuaa kasvoille ja kosteusvoide tai dermalogican putsaria ja kosteusvoidetta, dermosilin kasvovettä, supermoodin happokuorintaa ja naamiota kerta viikkoon, jenkeistä ostettu luonnonkosmetiikka “rae”kuorinta parin viikon välein.. purnukkaa löytyy 😁
        Ajattelin nyt kuitenkin kokeilla seuraavaksi sitten tuota kaksiosaista puhdistusmenetelmää. 😊

        • Miia Ezen

          Hmm.. sulla onkin ollut TODELLA vahvat tuotteet käytössä, joten iho saattaakin olla nyt hetken hämillään. Hyvä, että vaihdat hellävaraisempaan. ❤️ Kasvoveteen kannattaa kiinnittää myös huomiota, että se on varmasti hoitava ja kosteuttava. Ei ainakaan sisältäisi paljon alkoholia. Pyörittelethän ensin tuon Evolven kuivilla kasvoilla oikein kunnolla, sen jälkeen lisäät hieman vettä ja sitä taas pyörittelet ennen kuin peset pois. 😊 Voit laittaa mulle myös IGn kautta DMää, jos tarviit jatkoapua. 😊

  • Heli

    Hei!
    Minulla on kasvoissa atooppista ihottumaa, aknea, ruusufinniä ja lisäksi ihoni on pintakuiva. Ennen ihoni oli hyvässä kunnossa(ainoastaan atopiaa,joka pysyi apteekin rasvoilla kurissa),mutta nyt 26-vuotiaana tapahtui täys käännös kun näpyt,mustapäät sekä ruusufinni ilmestyi. En tiedä onko ihoni sitten seka,herkkä vai mikä, kun tässä ihossa niin paljon eri ongelmia. Meikkivoide näyttää ihan kamalalta iholla kun osalle kohtaa se ei tartu ja ihottumaisiin kohtiin taas kerääntyy rumasti. Itsetuntoni on ihan lopussa kasvojeni kanssa. Lääkäri käski puhdistella ihoa Ceraven putsarilla, mutta mitä luulet kuivattaako se vielä enemmän ihoa? Olen sen jälkeen käyttänyt aina alteyan kasvovettä sekä Ceraven kuivalle iholle tarkoitettua rasvaa. Olen kokeillut lisäksi Olivia Kleinin hydra spray toneria sekä fiinin kaura-tyrni-seerumia,mutta kumpikaan ei sopinut iholleni.

    • Miia Johansson

      Heippa Heli! 🙂 Mulla ei itselläni ole kokemusta niin paljon synteettisestä puolesta, niine n osaa niistä sanoa. Mutta se mistä aina suosittelen lähtemään liikkeelle on perus ihonhoito, jossa käytössä on ensinnäkin putsari, jonka jälkeen ihoa ei kiristele. Tämän jälkeen iho tarvitsee niin vesi- ja rasvakosteutusta. Ja rasvakosteutuksesta kun puhun niin tarkoitan laadukkaita kylmäpuristettuja luonnon öljyjä ja myös vahoja ja voita (tämä voi olla ruusufinnin takia hieman eri juttu). Olivia Hydra Toner on suunnattu enemmän rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle sekaiholle. Fiinin kaura-tyrni ei välttämättä taas sopinut ihollesi ruusufinnin vuoksi. Suosittelen olemaan yhteydessä Twistben asiakaspalveluun heidän sivujen vasemman alanurkan chatin kautta. Siellä on huippuasiantuntijoita vastaamassa. Olisi hyvä, ettei sulla mene enää rahaa hukkaan tuotteisiin, jotka ei sovi just sun iholle. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram