Kasvoöljyt, jotka toimii

03.04.2019

PÄIVITETTY 23.10.2023

En pitänyt ennen kasvoöljyistä ollenkaan. Ne jäivät vaan ihon pinnalle lillumaan ja tuntuivat siis inhottavilta. En koskaan ymmärtänyt niiden merkitystä kunnes sain oikeasti hyvän öljyn käyttööni ja uskokaa pois, että olen kokeillut monia.

MIKSI KASVOÖLJYJÄ KANNATTAA KÄYTTÄÄ?

Listaan tähän ne monet syyt, mutta öljyjen käytön seurauksena parasta on ehdottomasti se kuinka pehmoiseksi ja tasapainoiseksi iho tulee.

  • Öljyt sitovat kosteuden ihoon. Tämän vuoksi kosteuden kerrostaminen (esim kosteuttava kasvovesi) öljyjen alle on todella tärkeää. Pelkällä öljyllä ei siis pysty kosteuttamaan. Iho tarvitsee kahta asiaa vettä ja öljyjä tasapainossa.
  • Kuiva iho sekä ikääntyvä iho ei tuota itse niin paljon ihon luonnollisia öljyjä, joten silloin tämä on hyvä ottaa purkista.
  • Myös rasvainen iho tarvitsee öljyjä, koska rasvoittumisen takana on usein kosteuden puute. Hyvät öljyt hillitsevät ihon omaa talin tuotantoa, jota iho saattaa tuottaa liikaa, kun siltä puuttuu vettä.
  • Öljyistä iho saa paljon antioksidantteja, mutta varmista käyttäväsi laadukkaita öljyjä. Mineraaliöljyistä ihosi ei saa mitään ravinteita vaan se ainoastaan estää kosteuden haihtumista iholta. Lisäksi se saattaa tukkia ihohuokosia.

PARHAAT KASVOÖLJYT

Listaan tähän omat suosikkini, jotka samalla sopivat eri ihotyypeille. Tietyt öljyt saattavat tukkia ihohuokosia ja sen vuoksi varsinkin epäpuhtaalla iholla on tärkeää käyttää omalle iholle sopivia öljyjä.

  • Uusin suosikkini on suomalainen Fiini Kaura-Tyrniöljy* on loistava kuivalle, herkälle ja ikääntyvälle iholle. Se rauhoitti ihanasti myös pahaa atooppista ihoani. Olenkin jatkanut sen käyttämistä pahan atooppisen reaktion loputtua. Kauraöljy uudistaa sekä rauhoittaa ihoa ja tyrniöljy sisältää vitamiineja ja omega-rasvahappoja. Tämä on myös valmistettu Suomessa ja sisältää suomalaisia raaka-aineita.
  • Nourish London kasvoöljyn* olette nähneetkin blogissani aikaisemmin. Tämä oli se käänteen tekevä öljy, koska aamulla herätessäni olin niin ihmeissäni pehmoisesta ihosta. Tämä öljy sopii kaikille ihotyypeille ja se on aivan uskomattoman laadukas sekoitus upeita öljyjä. Lukekaa lisää TÄÄLTÄ* ja näette kuinka upeasta inci-listasta on kyse.
  • Tämä Apeironin öljy* pitäisi löytyä jokaisen naisen kaapista, koska useimmille meistä tulee silloin tällöin finni tai kaksi. Tämä rauhoittaa finnit yön yli ja en ole tarvinnut enää mitään muuta niiden hoitoon. Usein moni finnin nitistäjä kuivattaa finnin ja tämän jälkeen ongelmana on kuiva iho sillä kohdalla. Tämä tuote sisältää finnin nitistäjä teepuuöljyä ja kosteuttavaa jojobaöljyä – ei muuta. Ei sitten mitään muuta hömppää tai täytettä. Täydellistä!
  • Jos haluat lisätä hieman extraa näihin öljyihin, niin Suomesta saa nyt myös suosittuja Bybin boostereita. Bakuchiol booster* sisältää luonnon omaa retinolia eli bakucholia, joka on todellinen antiage-aine ilman synteettisen retinolin kuivattavia vaikutuksia. Strawberry booster* taas on loistava kuivalle ja herkälle iholle – se pehmentää jo kosteuttaa ihoa. Nämä boosterit eivät sisällä mitään turhia raaka-aineita ja ovat siis todella tehokkaita. Ehkä tämän vuoksi ne myydään kokoajan loppuun, kun uusi erä saapuu. Loistava lisä hyvän kasvoöljyn sekaan!

Tätä kirjoittaessa tajusin etten ole öljyjen käytön aloittamisen jälkeen saanut paljon yhtään finnejä. Ainoat finnit, joita olen saanut, ovat syntyneet oman mustapäiden räpläyksen tuloksena (tyhmä minä!) ja nekin olen saanut nopeasti parantumaan Apeironin öljyllä. Onko teilläkin hyviä kokemuksia kasvoöljyistä?

 

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Ulla

    Kiva blogi! Ja iso kiitos huulipuna suosituksista! Olen sun kuvien perusteella ostannut viisi kappaletta, myös Tokmannista, johon muuten en olisi koskaan mennyt meikkiä ostamaan 🙂

    Katso tätä öljyistä:
    https://www.youtube.com/watch?v=3JG-7XWqXBI

    Jos linkki ei toimi, laita youtube haku: “hot and flashy facial oils do they work”. The answer is … not really.

    • Miia Ezen

      Heippa Ulla ja ihana kuulla! <3 En kerinnyt koko videota katsomaan, mutta videon alussa hän myös sanoo, että video perustuu siis hänen mielipiteisiinsä ja lopusta kurkkasin, että hän mainostaa kuitenkin esimerkiksi skavlaania hyvänä tuotteena, jota itsekin liputan ja jota löytyy 90% tuosta Bybin Bakuchiol-tuotteesta. Ja hän myös sanoo esimerkiksi, että rasvaiselle iholle öljyt eivät ole hyviä, mikä ei kyllä pidä paikkaansa. Pitää vaan käyttää niitä öljyjä, jotka sopivat omalle ihotyypille. 🙂

    • Kati @ TwistBe

      Katsoin myös videon ja siinä on paljon asiaa. On hyvä huomata, että hän lähestyy aihetta erityisesti anti-ageing näkökulmasta ja vielä tarkemmin siitä pystyvätkö tietyt raaka-aineet tehoamaan jo syntyneisiin ryppyihin. Tämähän on vain yksi ulottuvuus mitä kosmetiikan raaka-aineisiin tai öljyihin tulee. Tässä Miian postauksessa tuli hyvin esille öljyjen muita upeita vaikutuksia ja ominaisuuksia iholla (rauhoitus, kosteutus, rasvoittumisen väheneminen, epäpuhtauksien taltuttaminen yms).

      Olen samaa mieltä, että kosmetiikan (luonnollisen ja synteettisen) raaka-aineiden teho jo syntyneisiin ryppyihin on rajallinen ja luonnonkosmetiikassa näihin pyritään vaikuttamaan pääasiassa lisäämällä kosteutta, tukemalla/kompensoimalla ihossa iän myötä tapahtuvaa rasvan vähenemistä, ihon ohentumista ja kimmoisuuden katoamista sekä boostamalla kollageenin toimintaa. Ikääntymiseen ihonhoidossa kannattaakin suhtautua hyvin ennaltaehkäisevästi ja hoitamalla ihoa fiksusti sen luontaista toimintaa tukemalla läpi elämän ja ihonhoidon kokonaisvaltaisuus huomioiden. Näin voidaan saavuttaa parhaat tulokset ihonhoidossa pitkällä aikavälillä sen sijaan,
      että ihoa laiminlyödään eri tavoin (kosmetiikka, ihonhoidon virheet ja puutteet, elintavat, aurinko, listaa voisi jatkaa melko pitkään :D) ensimmäiset 40-50 vuotta ja sitten yritetään korjata jo syntyneitä vahinkoja.

      Kasviöljyjä ja niiden vaikutuksia iholla on tutkittu jo melko hyvin ja koen ettei ole reilua tai kokonaisvaltaista kuvaa antavaa tarkastella niitä ainoastaan yhden tietyn antioksidantin kuten C -vitamiinipitoisuuden tai vaikkapa polyfenolipitoisuuden kautta kun niiden vaikutus ja teho perustuu niiden hyvin monipuoliseen ja moniuloitteiseen ravintopitoisuuteen, jota synteettisillä vastineilla ei ole. Kasviöljyissä _jo syntyneiden ryppyjen_ hoidon sijaan keskeistä on _ihon ennenaikaisen vanhenemisen ehkäisy_ juurikin antioksidanttien avulla.

      Sulle Ulla nämä onkin varmaan jo tuttuja juttuja, mutta jaan vielä meidän blogista postauksen liittyen vapaisiin radikaaleihin ja antioksidantteihin kun aihe voi kiinnostaa monia. Postauksessa on kuvattu hauska ja hyvin kuvannollistava esimerkki siitä mitä vapaat radikaalit on ja mikä antioksidanttien rooli tässä kuviossa: https://twistbe.fi/blog/vapaat-radikaalit-miten-estaa-ihon-ennenaikainen-vanheneminen?_bl=46

      • Miia Ezen

        Kiitos Kati! <3 Te ootte mun ihonhoidon guruja.

  • Satu

    Mulla on tällä hetkellä käytössä ruusunmarjaöljy mitä laitan aamulla hoitoveden, essencen ja serumin jälkeen. Hetken odottelun jälkeen cc-voide ja muu meikki. Toimii! Mun yövoide on niin tuhti, että laitan öljyn ennen sitä iltaisin. Ostin tuon Ordinaryn öljyn kun oli tarjouksessa. Pitäisi sopia erityisesti epäpuhtaalle ja samealle iholle. Mun iho ainakin tykkää tuosta öljystä ja tuntuu että otsan rasvottuminen on vähentynyt sen ansiosta 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Satu! 🙂 Joo ruusunmarjaöljy on loistava rasvoittuvalle iholle ja myös akneiholle. 🙂

  • smettis

    Kerrotko Miia vielä, että missä vaiheessa ihonhoitorutiineja sinä käytät öljyä? 🙂 Kun tässä asiassa on kaksi koulukuntaa; toinen laittaa ensin kasvovoiteen ja öljyn päälle/viimeiseksi ja toinen toisinpäin eli ensin öljy ja päälle kasvovoide.

    • Miia Ezen

      Joo 😊 öljy aina viimeiseksi, koska se on raskain.

      • Laura

        Mites sitten kun minun öljypurkissa sanotaan että käytä kasvoilla seerumina. Meneekö se siltikin viimisenä kun öljy?

        • Miia Ezen

          Heippa Laura! 🙂 Joo, öljyseerumit tulee viimeisenä.

  • Paula

    Sopisiko tuo Nourish Londonin öljy meikin alle? Pintakuiva aikuinen iho, aavistus rasvaisuutta päivän aikana t-alueella. Kiitos vastauksestasi 😊❤️

    • Miia Ezen

      Heippa Paula! Joo sopii kyllä, mutta pitää antaa imeytyä hyvin. Rasvoittuvalla iholla se voi olla päivällä hieman liikaa. 🙂

  • Sanna

    Minä käytän Anumati Naturalsin Karelian Rose facial oilya. On hyvä ja huomasin ihan samaa että finnejä ei ole tullut juurikaan. Iho pysyy tasaisempana ja on ihanan pehmeä.

    • Miia Ezen

      Heippa Sanna! Jee! Aivan ihana kuulla! 🙂 Näin tekee hyvä kasvoöljy ja tuossa onkin aimo annos erilaisia öljyjä.

  • Sanna

    Moikka Miia 😊
    Mitä luulet, voisikohan noita boostereita käyttää hoitonesteen tapaan? (Kasvoveden jälkeen ennen seerumia?)

    P.s. oot ihan huippu! 😘

    • Miia Ezen

      Heippa Sanna ja kiitos! 🙂 Ei oikein voi, koska buusterit on öljyä ja öljyt laitetaan ihonhoidossa viimeisenä. Jos laitat öljyn jälkeen seerumin, niin seerumi ei imeydy.

  • Maarit

    Itse ihastuin myös tänä talvena kasvoöljyihin, kun sinun innoittamana aloin puhdistamaan kasvoni kaksoispuhdistuksella ja läträilemään kasvovedellä jne. Tätä ennen minulla oli kasviöljyistä sama kokemus kuin sinulla, että ne jäivät ihon pinnalle pyörimään. Kärsin siis superkuivasta ihosta ja epäpuhtauksista – mutta en enää! Itse olen ihastunut suomalaisen Atopikin rauhoittavaan kauraöljyyn – aika jees! Milloin saadaan postaus aurinkovoiteista? Kiitos informatiivisesta blogista ja kivoista minitutoriaaleista 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Maarit! 🙂 Itseasiassa olen juuri testailemassa aurinkovoiteita, joten toivottavasti saan postauksen pian ulos ennen kuin aurinko paahtaa meidät koppuraksi. 😀

  • Sanna

    Jes, hyvä ja tarpeeseen tullut postaus myös mulle! Sama kokemus, että kasvoöljyt jää ihon pinnalle ja tuntuu inhottavilta. Nyt menee ainakin toi sun suosikki kokeiluun. 😊

    Näistä öljyistä tulikin mieleen, että toivoisin postausta luonnonk.puolelta tulevista itseruskettavista! Niitä on ilmeisesti mm.kasvoveden tyyppisiä. Kuulin myös, että osa l.k. käyttäjistä laittaa porkkanaöljyä! Testasin myös tätä itse, ensin oli kellertävä ja sitten parin tunnin päästä melko ok. Porkkanaöljyissä on vain ilmeisesti aina jotain muitakin öljyjä mukana. Toiset halpoja (huonoja) öljyjä ja joissain ilm. parempia. Itse kuitenkin tiedän näistä asioista kovin vähän, joten toivoisin sinulta testausta ja postausta! 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Sanna! 🙂 Joo, itseruskettavista työstän juuri tällä hetkellä postausta. Tai siis itseasiassa olen vasta testausvaiheessa.

  • Jenna

    Mulla on Mossan kasvoöljy ja se on niin ihanaa, että olen ostanut sitä lahjaksi myös ystävilleni ja perheelleni! Oletko sinä testannut sitä?

    • Miia Ezen

      Heippa Jenna! 🙂 En ole kokeillut. Katselin vähän tuot inci-listaa ja itse tosiaan suosin näissä kasvoöljyissä ihan rehellisiä kylmäpuristettuja öljyjä. Tuossa Mossassa näyttää olevan eniten vettä, glyseriiniä ja oliivipuun lehdistä johdettua öljyä. Mutta siis ihana kuulla, että oot löytänyt oman suosikin. 🙂

  • Hilla

    Mitä öljyjä, boostereita ja seerumeita siis kannattaa käyttää rasvoittuvalle sekaiholle? T-alue (otsa, nenä) siis rasvoittuu.

    • Miia Ezen

      Heippa Hilla! 🙂 No tämän postuksen tuotteista esimerkiksi tuo Nourish London sopii kaikille ihotyypeille ja voit laittaa sitä aina iltaisin. Öljy voi rasvaisella sekaiholla meikin alla olla joskus liikaa, mutta sitä voi laittaa myös paikallisesti, kuten niihin kohtiin kasvoissa, jotka ovat taas enemmän kuivia. Tärkeintä tässä on tietenkin kokonaisvaltainen ihonhoito. 🙂

  • Katri

    Onko toi Apeiron hoitoöljy sellaista, jota voi käyttää ihan päivittäin? Eli ei vain finnisille alueille, silloin kun niitä finne on? Itselläni on hyvin ravoittuva iho, ja pieniä finnejä tulee jatkuvasti eri puolille kasvoja. Ei tosin enää niin paljoa sen jälkeen kun aloitin korealaisen ihonhoitorutiinin 🙂 Mutta kyllä niitä koko ajan jossain osassa kasvoja on.

    • Miia Ezen

      Heippa Katri! 🙂 Joo voi käyttää päivittäin ja erityisesti iltaisin. Ihanaa kuulla, että korealaisesta ihonhoidosta on ollut apua. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram