Helpot voidemaiset poskipunat

23.03.2019

Poskipuna on melkein se ainoa asia, jonka huomaan kaupungilla pyöriessäni monelta naiselta puuttuvan. Lisäksi se on sellainen, joka myös lähtee meikissä kaikista helpoiten, joten ehkä sen vuoksi näkemiltäni naisilta se uupuu. Voidemaiset poskipunat kuitenkin pysyvät parhaiten ja näyttävät myös kaikista luonnollisimmilta.

PARHAAT VOIDEMAISET POSKIPUNAT

Olen aivan hurahtanut &Other Storiesin voidemaisiin poskipuniin ja kävin juuri ostamassa yhden sävyn lisää, jonka näette tämän postauksen kasvokuvissa. Sävy on Blissful Rose*, joka sopii hyvin monelle. Ylläolevassa kuvassa näkyvä oranssisempi Kick Pleat Red* sopii taas sitten pari astetta tummemmille ihonsävyille tai kesällä meille vaaleille. Nämä pigmenttiset poskipunat ovat kirineet kaikkien entisten suosikkieni ohi, vaikka Tony Molyn söpö poskipuna sävyssä Pink Baby* on edelleen yksi suosikeistani, koska sellaista sävyä ei & Other Storiesilta löydy. Tämä Tony Moly on erityisen kaunis hyvin vaalealla iholla. Näitä molempien merkkien punia voi myös käyttää huulilla.

Toinen lempparini on Lumenen Invisible Illumination paletti*, joka sisältää myös hohdetuotteita. Tämän setin poskipuna on hillitympi ja sopii aivan kaikille. Lisäksi jenkeistä tilaamani nestemäiset Glossierin Cloud Paint poskipunat ovat ahkerassa käytössäni nyt kun olen löytänyt tähän hommaan sopivan siveltimen.

MILLÄ LEVITTÄÄ JA MITEN?

Sormella levitys on aivan loistava tapa, mutta vielä kauniimpaa jälkeä saa siveltimellä. Etsin pitkään hyvää sivellintä tähän hommaan ja sainkin aivan vähän aikaa sitten testiin Kicksin uusia siveltimiä ja niistä löytyi tämä pehmoinen, mutta jämäkkä poskipunasivellin*.

Tämä sivellin sopii muuten myös puuterimaisten poskipunien levitykseen ja sitä kannattaa käyttää tuotteen kuin tuotteen kanssa taputtelemalla. Tällä tavoin meikkipohja ei alla liiku. Itsehän en juuri koskaan laita puuteria poskille, joten sen vuoksikin taputtelen poskipunan meikkivoiteen päälle.

POSKIPUNAN PAIKKA

Tämä tuntuu olevan ikuisuuskysymys, koska tästä asiakkaani kyselevät aina. Poskipunan voi tietenkin levittää moneen eri paikkaan riippuen lookista, mutta sanoisin sen yleisimmän paikan olevan kuitenkin posken korkeimmassa kohdassa. Näet paikan alla olevassa kuvassa – tuo kohta johon valo kuvassa osuu poskipäälle. Poskipunamokiin mennään vielä erikseen meikkimoka-postaussarjan aikana, mutta sanoisin tähän jo yhden tärkeän asian: Nenän ja poskipunan väliin tulisi jäädä parin sormen leveyden kokoinen alue, johon poskipunaa ei tule. Muuten saatat näyttää olevasi juopunut tai vähintäänkin läkähtynyt.

POSTAUKSEN MEIKKI

Poskipunan jo kerroinkin, mutta tuo upea hohde poskilla on Lumenen Instant Illuminizer sävyssä Shimmering Dusk*. Luomilla käytin YSL:n nestemäistä luomiväriä sävyssä 8* (oranssisen pinkki sävy) ja liikkuvalla luomella löytyy hohtavaa Clarinsin hohdemaista luomiväriä sävyssä 09. Ripsiin laitoin muutamat tupsut, koska tällä hetkellä kamppailen ihmeellisen ripsikadon kanssa. Meikkipohja on Laveran uusi Soft Liquid meikkivoide.

Huulissa on Laveran huulipuna sävyssä Coral Flash 22 ja korvissa yhden teistä lähettämät aivan ihanat nahkatupsukorvikset. Ja siis korviksien lähettäjä on itse myös niiden tekijä ja hänet löytää Instagramista nimellä @nununmaailma.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Anni

    Itse olen juuri niitä naisia, joilla ei yleensä ole poskipunaa. Ehkä koska en oikein tiedä mikä väri minulle sopii, mutta täytyy testailla noita vinkkaamiasi sävyjä! Mietin että sopiiko voidemainen poskipuna puuteroidun ihon päälle? Teen pohjan nimittäin Baremineralsin barepro meikkipuuterilla.

    • Miia Ezen

      Heippa Anni! 🙂 No jos puuteria on todella vähän, mutta en tiedä miten meikkipuuterin päällä taas menee, koska en itse niitä käytä. Varmempi valinta meikkipuuterin päälle varmasti on puuterimainen poskipuna. 🙂

      • SK

        Meikkipuuterin ja ihan tavallisenkin puuterin päälle voi yhtä hyvin laittaa voidemaista poskipunaa! 😊 Kun poskipunan taputtelee kevyesti päälle. Itse olen vuosia käyttänyt voidemaisia punia puuterimaisen pinnan päällä. Tuo juuri ihanan luonnollisen hehkun 😊 Samat sävyt jotka sopii huulille, sopii myös poskille. Ite en juurikaan laita rahaa poskipunien ostoon, koska huulipunat ajaa saman asian. Ja ovat ainakin sitten samaa sävyä. Joskus olen lukenut että nyrkkisääntö harmoniseen meikkiin on, että poskien ja huulien tulisi olla samaa sävymaailmaa 😊

        Ton Lumenen Nordic girl Cheeky punan ostin Miia sun suosituksesta, ja se on ollu aivan huippu! Ja sopii jokaiseen budjettiin! 😊

        • Miia Ezen

          Heippa SK ja kiva kuulla että sä oot onnistunut tässä hyvin. 🙂 Sen vuoksi suosittelen mielummin puuterimaista poskipunaa, koska jos puuteria on liikaa alla ja meikkipohja liian paksu niin kaikki ei välttämättä tässä onnistu ja poskipunasta saattaa tulla laikukas. Ja totta, että huulipunaakin voi ehdottomasti taputella poskille samalla tavoin kuin voidemaista poskipunaa voi laittaa huulille. Tykkään tehdä välillä niin tällä postauksen siveltimellä ja suoraan huulilta ottaa tällä siveltimellä poskille punat. 😀

  • Satu

    Heippa!
    Onko sulla muita suosituksia voidemaiselle poskipunalle mitä saisi marketeista kun tuo lumenen? 🤭😊 Koen että en raaski heti maksaa kauheasti jos ei olekkaan omaan mieleen. Olisi kiva päästä kuitenkin testaamaan näitä ☺️

    • Miia Ezen

      Lumenen Nordic Girlillä on myös kivoja voidemaisia punia. 🙂 Ja ne on tosiaan edullisempia.

    • H

      Pakko vastata tähän! Itse olen ostanut Essencen noin 3euron poskipunaa ja se on minusta aivan loistava! Puuterimainen tosin:)

      • Miia Ezen

        Joo Essencellä on ihania punia 😍

  • Annika

    &Other storiesin linkit ei toimi 🙁

    • Miia Ezen

      Heippa Annika! Kiva, kun kerroit. 🙂 Jostain syystä en saa korjattua tätä ja veikkaan, että syy löytyy nyt jostain muusta päästä. Mutta sillä välin merkin sivujen sivupalkista pääsee valikoimaan -> Makeup -> Cheeks ja sieltä löytyy. 🙂

  • Laura

    Hei Miia,

    Olen seurannut blogiesi matkaa vuosikaudet enkä ole koskaan kommentoinut. Mutta pakko nyt kommentoida että olet niin kaunis, lahjakas ja intohimoinen omalla alallasi, että blogiasi on ilo lukea!

    Olen neljääkymmentä lähestyvä “äijäalalla” työskentelevä nainen ja vähäinen meikkaamiseni perustuu edelleen 2000-luvun alun opiskelijarientoihin…
    Kiitos mahtavista vinkeistä ihonhoitoon ja meikkeihin – olen hiljalleen uskaltautunut kokeilemaan uutta. Tämä blogi on täydellinen vinkkipankki paitsi tuotteisiin myös siihen kuinka niitä kannattaa käyttää. Tällainen vähän meikkaava on muuten kosmetiikkahyllyllä ihan hukassa siitä mitä kannattaisi ostaa kun aloittaa lähes tyhjästä.

    Meitä hiljaisia lukijoita on varmasti lukematon määrä 🙂

    Ihanaa kevään odotusta!

    • Miia Ezen

      Heippa Laura ja wau mikä ihana kommentti! <3 Kiitos! Mulle merkkaa niin paljon, että oot inspiroitunut blogini kautta kokeilemaan jotakin uutta. 🙂 Ja onpa niin kiva, kun tulit kommentoimaan. Joo onhan teitä lukijoita kertynyt aikamoinen määrä ja veikkaan hiljaisia siis olevan melkomoinen porukka. Loistavaa kevään odotusta sullekin!

  • Nanna

    Heippa! Noilla tulee kyllä ihana hehku poskille, ihan eri tavalla kuin puuterimaisilla punilla. 😍

    Mutta mutta, tuli vielä kysymys meikkipohjaan liittyen: nyt kun iho on paremmassa kunnossa kuin ikinä ihonhoitovinkkiesi ansiosta ja voi käyttää tosi ohutta meikkipohjaa, ongelmaksi jää mustapäät. Ennen niistä ei ole ollut huolta, kun meikkivoidetta on joka tapauksessa pitänyt käyttää peittävämmin ihon muiden virheiden takia. Nenän varressa vain, ja sielläkin iho on pehmeä ja aivan tasainen, mutta mustapäät värinsä vuoksi kuultavat ikävästi tummina pisteinä ohuen meikkipohjan läpi. Tuntuu tyhmältä kasata pakkelikerros nenän päälle, kun muualla kasvoissa on kaunis hehku. Auttaisikohan noihin joku kotikonsti tai saisiko ne pidemmäksi aikaa/pysyvästi pois jollain kosmetologisella hoidolla? 🤔Onko sulla tähän jotain hoito-/meikkaus neuvoa?

  • Sara

    Jonkun pitäis oikeesti tulla ja kädestä pitäen näyttää mulle että mihin se poskipuna pitää lätkäistä, tuntuu ettei se missään kohtaa näytä “oikealta” vaan jotenkin hassulta, ei siis mitenkään mairittelevalta. Oon kattonu miljoona ohjevideotakin, mutten silti hahmota että missä kohtaa mun naamassa olis se paras paikka 🙁

  • kukkis

    Hmm..jostain luin vinkin, että kun hymyilee niin siinä se poski on ja poskipunan paikka. Mihin kumman paikkaan sen poskipunan voisi laittaa, kun niitä näkyviä poskia ei ole? Ihailen aina ihmisten pyöreitä poskia.

  • Eeva

    Moi Miia!
    Mulla on tapana hymyillä omalle peilikuvalle ja sitte poskien korkeimpaan kohtaan poskipunaa.Painelen vielä nenäliinalla ettei tule liikaa.
    Käytän Essence matt touch blush no:20.Kesällä tulee laitettua usein huulipunaa huuliin ja samaa sävyä poskiin jonka painelen sormin ja vielä nenäliinalla tasoittelen.
    Tämmöset pinttyneet tavat täällä käytössä.

  • Helka

    Hei! Minua kiinnostaisi kovasti postaus meikkivoidesävyistä, niistä melko harvoin puhutaan! Eli puna/keltapohjaisista meikkivoiteista, itselläni on hyvin hankala löytää vaaleaa keltapohjaista meikkivoidetta ja vaikka meikkivoide myytäisiinkiin keltapohjaisena (esim MAC N ja W sävyvaihtoehdot) niin se usein silti taittaa punaiseen.

    • Miia Ezen

      Heippa Helka! 🙂 Esim Make Up Storen Sculpt Excellence on ainakin melko neutraali/lämmin sävy. Käytän sitä paljon keltaiseen taittaville hyvin vaaleille ihoille. Niin ja tietty ohuena kerroksena, koska se on aika ytyä. Mutta hyvin kosteutetulla pohjalla tuollainen yty meikkivoide on niin kaunis. En tiedä ihan tarkalleen minkälaista postausta toivoit, mutta tässä yksi, jossa puhun meikkivoidesävyistä:

      https://miiaezen.com/2019/01/09/miten-valita-meikkivoiteen-savy/

  • joshua

    Voidemainen poskipuna on ihan huippu! Näin olen saanut käytettyä monia ihania huulipunia, jotka eivät asetu huulille hyvin tai jostain muusta syystä jäävät huulipunina käyttämättä. Tykkään kiinnittää nestemäisen poskipunan vielä puuterisella. Pysyy nimittäin koko päivän:)

    • Miia Ezen

      Heippa Joshua! 🙂 Joo totta! Mäkin tykkään välillä tehdä näin ja aivan loistovinkki käyttää huulipunat pois joiden sävy ei muuten huulilla miellytä. Poskilla se on kuitenkin aina miedompi ja sävykin näyttää erilaiselta.

  • Miia

    Heippa! Sillon kun käytät voidemaista poskipunaa niin laitatko puuterimaisen aurinkopuuterin ennen vai jälkeen voidemaisen poskipunan?

    • Miia Ezen

      Heippa kaima! 🙂 no se vaihtelee hyvinkin paljon. Vähän millä fiiliksellä olen. 😀 Kunhan meikkipohjaa ja kaikkia muita lisättyjä tuotteita on ohut kerros, niin järjestyksellä ei ole oikeastaan väliä. Mulla on tulossa tästä perjantaina videota, niin siellä teen taas ihan eri päin. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram