Miten eroon pintakuivuudesta?

20.10.2019

Sain yhdeltä teistä postaustoiveen, että miten valmistella iho talvea varten. Päätin muotoilla asian niin, että miten pintakuivuudesta pääsee eroon, koska talvella tämä on se tila, josta moni meistä kärsii. Ihon tarpeet ovat erilaiset eri vuodenaikoina. Itse olen siirtynyt jo talvirutiiniin, koska huomasin ihoni menevän hiljalleen pintakuivaksi. Tässä siis miten pelastin ihoni.

HUOM! Yksi suurin pintakuivuuden syy on liian vahvoilla putsareilla kasvojen peseminen. Nämä ovat usein geeli- ja vaahtoputsareita. Voit lukea oikeanlaisesta, mutta silti meikit hyvin poistavasta kasvojen pesusta TÄSSÄ

IHO TARVITSEE VESIKOSTEUTUSTA

Muistan, kun kuulin joskus Katja Kokon sanovan, että ihoa kannattaa kosteuttaa kerrostamalla kasvovettä. En millään meinannut uskoa tätä, koska olin silloin aivan koukussa monivaiheiseen korealaiseen ihonhoitoon ja en voinut kuvitellakaan, että olisin ilman hoitonestettä. Noh, kuinkas kävikään – nyt ihonhoitoni on hyvin yksinkertainen ja kerrostan kosteuttavaa kasvovettä, jotta pintakuivuus pysyy poissa. Erityisesti vesikosteutus on pintakuivalle iholle hyvin tärkeä. Korealaisessa ihonhoitorutiinissa ei todellakaan ole mitään vikaa – olen vaan huomannut, että uusi ja helpompi tapani tekee ihostani entistä paremman.

Kasvovesissäkin on hyvin suuria eroja. Ihan millä tahansa kasvovedellä ei välttämättä saa hyviä tuloksia. Jos esimerkiksi ensimmäisissä inci-listan raaka-aineissa on alcohol tai alcohol denat on tuote kuivattava. Itse olen aivan hulluna *Bybin Mega Mistiin. Se pelasti heti uhkaavasti kuivuvan ihoni. Se sisältää erityisen paljon hyarulonihappoa ja muita laadukkaita raaka-aineita – ei mitään turhaa ylimääräistä höttöä. Suihkuttelen tämän kasvoille ja painelen iholle. Eli todellakin kasvovesi aloittaa ihon kosteutuksen eikä ole ihon puhdistuksen viimeistelemistä. Tätä ei siis laiteta kasvoille pumpulin kautta.

SAAKO IHOSI KUNNON RAVINTOA?

Tiedätkö muuten mikä öljyn tehtävä on ihonhoidossa? Se sitoo juuri laittamasi kasvoveden kosteuden ihoon. Lisäksi se ravitsee ja pehmentää ihoa. Olenkin aivan hulluna erilaisiin öljyihin ja viime talven suosikkini pyörii edelleen mukana. Tätä suomalaista *Fiinin kaura-tyrni öljyä laitan aina yöksi ja saatan sekoittaa mukaan muita öljyjä. Muistakaa muuten, että vaikka putelissa lukee öljyseerumi, niin se tulee ihonhoidossa silti aina viimeisenä.

Uusimpana ihastuksena on toinen suomalainen brändi nimeltään Kolme. Täysin biohajoavassa Sulapacin purkissa tuleva *Kolme kasvovoide on koostumukseltaan hyvin ainutlaatuinen – kuohkean vatkattu, joka muuttuu iholla pehmeäksi öljyksi. Se on koostumukseltaan vedetön ja siksi ideaalinen Suomen talveen. Se ei sisällä vahoja kuten balmimaiset tuotteet ja siksi imeytyy ihanasti ja tekee ihosta todella pehmeän. Tämä on todellinen unelmatuote talveen pintakuivalle iholle – joko yövoiteeksi tai kuivemmalla iholla myös päivävoiteeksi. Huomioithan, että pintakuiva ja kuiva iho ovat eri asioita – pintakuivuutta voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä.

P.S. Saan niin paljon kysymyksiä siitä, että miksi meikkivoide ei näytä hyvältä. Syyksi paljastuu hyvin usein liian vahva ihon peseminen, kosteuttavan kasvoveden puuttuminen ja laadukkaat öljyt. Tulen pian kertomaan tarkemmin, että miksi meikkivoide ei asetu kauniisti, miksi se rullaantuu ja miksi se ei pysy. Etenkin, jos rasvoittuva iho on pintakuiva niin siinä ei voi käyttää monia todella kestäviä ja sekaiholle tarkoitettuja meikkivoiteita, koske ne yksinkertaisesti eivät näytä pintakuivalla iholla hyvältä. Joudun siis tällaisille asiakkaille laittamaan kuivan ihon meikkivoiteen, joka ei sitten tietenkään rasvoittumisen takia taas pysy niin hyvin. 

  • Kati

    Musta aina tuntuu, ettei öljy imeydy mun iholle..

    • Miia Ezen

      Joo, kaikki öljyt ei välttämättä imeydykään hyvin iholle. Samoja kokemuksia mulla. 😊

  • Martsi

    Voisiko kasvot kosteuttaa kasvoveden sijaan pelkällä vedellä? Suihkutan itse ensin kasvovettä mutta tämän jälkeen kastelen kasvojani pelkällä vedellä.
    Onko pelkkä vesi hyvä?

    • Miia Ezen

      Heippa Martsi! 🙂 Mun pitikin tarkistaa asia ennen kuin pystyin antamaan tähän varmaa vastausta ja siis jos tuo riittää sulle niin jatka ihmeessä. 🙂 Kasvovesi kuitenkin auttaa muuhunkin kuin pelkkään kosteuden puutteeseen ja auttaa erityistarpeissa kuten epäpuhtauksiin, couperosaan, ikääntymiseen tai mihin muuhun vaan. Vedessä ei itsessään ole mitään mikä sitoo kosteutta ihoon ja vesi haihtuu helposti itsekseen pois. Mutta jos se toimii ja riittää, niin mikä jottei. 🙂 Itse tykkään kerrostaa kasvovettä silloin kun iho on todella kuiva ja vettä pelkästään ei pysty kerrostamaan, koska edellinen kerros aina haihtuu, kun ei ole mitään mikä sen sitoo iholle.

  • Pia

    Heippa.Tuleeko öljy nyt yövoidetta ennen vai sen jälkeen? Molempia tapoja olen kuullut. Kokeilussa nyt whamisan öljy.

    • Miia Ezen

      Öljy tulee aina viimeisenä, koska se on koostumukseltaan tuhdein. 😊

  • Anne

    Kiitos taas vinkeistä!
    Tiedätkö tuolle Bybin kasvovedelle mitään budjettiystävällisempää versiota?

    • Miia Ezen

      Nyt ei suoraan tule mieleen mitään yhtä laadukasta, mutta kannattaa katsoa vaikka tuolta twistben valikoimista. 😊 Itselläni on kasvovesi ehdottomasti se, josta haluan maksaa, koska se on niin tärkeä. Säästän mielummin meikeissä. Tuli vaan yhden teidän kanssa puhetta siitä, että moni on valmis maksamaan meikkivoiteesta vaikka 50€, mutta kasvovedestä ei paljon mitään. Itselläni on melkein toisin päin. Mutta ehdottomasti pidän silmät auki edullisempia etsiessä. 😊👌

  • Tupu

    Ihana silmämeikki sulla! 🙂 Onko tuossa kaura-tyrni öljyssä voimakas tuoksu? Oon itekin ihastunut twistben valikoimaan ja tuo öljy kiinnostaisi…

    • Miia Ezen

      Heippa Tupu ja kiitos! 🙂 Tuo kyseinen öljy on ei sisällä hajusteita ja siinä on vaan kevyt tuoksu itse raaka-aineista.

  • Mia

    Moikka Miia 🙂
    Mulla on atooppinen, välillä lehahteleva superkuiva iho, joka parantuessaan käy läpi hilseilyvaiheen. Kannattaako se pestä myös aamuisin, vai aloittaa suoraan kasvovedestä? Pesun kuivattavuudesta kuulee monia mielipiteitä..

    • Miia Ezen

      Aamuisin kasvot ei tarvitse kuin vesipesun. Itse pyörittelen kasvot konjak-sienellä aamuisin, joka on siis kostea. Mutta jos tuntuu, että kasvovedellä aloitus on hyvä, niin aloita ihmeessä sillä. 😊

  • Hilpertti

    Löytyisikö ns. markettihintaisista tuotteista vastaavia nyt vaan ei oikein rahahaa liikenisi näin kauhiasti

  • Jenna

    Heippa Miia!
    Mitä olet mieltä Sensain kaksoispuhdistuksesta kuivalle iholle?
    Pyörittelen ajatusta näiden tuotteiden uusinta tilauksesta, mutta valinnan vaikeus iskee luettuani mm. Korealaisista tuotteista joista olet maininnut.

  • Anni Kinnunen

    Pakko kysyä että millä luomiväripaletilla olet tehnyt tämän kuvan meikin? Aivan ihanaia vihreitä! ❤️

  • Jaana

    Voiko kasvoja suojata millään voiteella pakkaselta? Minulla on kuiva iho, poskilla ja nenässä couperosa. Joskus 15v sitten apteekissa oltiin sitä mieltä, että pakkaselta ei suojaa muut kuin vaatteet, mutta silloin ei voidevalikoima tainnut olla kummoinen nykyiseen verrattuna.

  • Henna

    Mitä mieltä olet misellivedestä?

    • Miia Johansson

      Heippa Henna! 🙂 Joo siis varmasti ihan jees joillekin, mutta itse en noita käytä paitsi kun keikalla haluan varmistaa, että asiakkaan iho on varmasti puhdas. Itse en suosittele ainakaan puhdistamaan ihoa pumpulin ja miselliveden voimin. Ensinnäkin pumpulia menee hurjan paljon ja toisekseen liika ihon hankaaminen ei ole hyväksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram