IHO TALVIKUNTOON LAADUKKAILLA TUOTTEILLA

13.10.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Tälle viikolle on Suomeen luvattu jo ensilumi. Kylmät ilmat tuovat iholle aina lisää haasteita, sillä talvella iho ei pysty hyödyntämään ilman kosteutta, koska ilma on yksinkertaisesti niin kuiva. Jos ihoa ei suojaa kylmillä ilmoilla extrahyvin, niin ihon heikentynyt suojamuuri voi tuoda mukanaan kuivuuden lisäksi jopa epäpuhtauksia.

Atoopikkona kärsin kylmistä ilmoista erityisen paljon, koska ihon suojamuuri on jo muutenkin heikommassa jamassa. Tosin en ole kärsinyt atopiasta nyt yli puoleentoista vuoteen, koska olen oppinut hoitamaan ja suojaamaan ihoani oikein myös talvella. Näin oireet ovat pysyneet poissa.

Tässä viisi lemppari tuotettani, jotka sopivat loistavasti talvi-ihon hoitoon. 

PAREMPAA HUULIVOIDETTA TUSKIN LÖYDÄT

Kirjoitin pari vuotta sitten vertailun huulivoiteista, ja kuvassa keskellä oleva *Luvially huulirasva nousi ylivoimaiseksi ykköseksi. Se sisältää ihoa ravitsevia öljyjä ja kosteuden ihoon lukitsevaa mehiläisvahaa eli täyttä tavaraa, joka oikeasti hoitaa ihoa. Erityistä tässä on se, että puteli on 2-4 kertaa suurempi kuin normi huulirasva. En ole myöskään saanut millään huulituotteella näin silkkisen pehmoisia huulia. Jos tykkäät huulirasvoista, niin tämä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Tämä muhkean kokoinen huulivoide on kaikenlisäksi suomalainen tuote ja on pakattu biohajoavaan pakkaukseen.

ENSIMMÄINEN KASVOÖLJYRAKKAUTENI

Siitä alkaa olla hiljalleen noin kaksi vuotta, kun aloin oikeasti ymmärtämään ihonhoidosta. Siihen mennessä olin mennyt aina markkinoijien hienojen lauseiden perässä. Kasvoöljyt olivat mielestäni täysi turhake, koska ne jäivät vaan lillumaan ihon pinnalle. Näin ajattelin, kunnes testasin *Nourish Londonin Firming Facial kasvoöljyä.

Nourish Londonin öljy sisältää herkullisen kattauksen erilaisia luomuöljyjä, jotka tekevät ihosta ihanan pehmoisen ja ovat todella ravitsevia erityisesti ikääntyvää ihoa ajatellen. Muistan, kun olin juuri ottanut tämän öljyn testiin ja ihailin ihoni pehmoista tuntumaa aamulla herätessäni ja ihmettelin miksi olin skipannut kasvoöljyt kokonaan. Käytän siis pääsääntöisesti öljyjä iltaisin.

HUOM! Muistatahan aina painella kasvoöljyn iholle ja laittaa alle vähintään kosteuttava kasvovesi, jotta öljy imeytyy paremmin. 

ATOOPIKOT JA HERKKÄIHOISET OHOI!

Kun atopia on pahimmillaan, niin kaikki tuotteet kirvelevät. Tai näin ainakin on itselläni. Ihon suojamuuri on silloin todella huonossa kunnossa ja sitä pitäisi pystyä jotenkin tukemaan, mutta kirvely vaikeuttaa asiaa. *Fiini kaura-tyrniöljyseerumi on yksi harvoista tuotteista, joka ei kirvele. Se on hajusteeton tuote eikä sisällä ihoa mahdollisesti ärsyttäviä säilöntäaineita. Kauraöljy helpottaa tulehtunutta sekä punaista ihoa ja tyrniöljystä iho saa tärkeitä vitamiineja ja rasvahappoja. Ihan must tuote atoopikolle, vaikka sopii samalla loistavasti myös sekaiholle, joka itselläni on.

HUOM! Vaikka öljyssä lukee seerumi, niin ihonhoitotuotteet laitetaan iholle aina kevyimmästä raskaimpaan. Eli öljyjä sisältävä kasvoöljy laitetaan aina viimeisenä tai kasvovoiteen sekaan. 

KOSTEUTTAVAN TEHOKAS KASVOVESI

Iho tarvitsee talvella jeesiä vesikosteuden sitomisessa ihoon ja sitä saa parhaiten suihkuteltavista kasvovesistä. Niin glyseriiniä kuin hyarulonihappoa sisältävä suomalainen *Pure Beautyn kasvovesi sitoo kosteutta ihoon tehokkaasti näiden raaka-aineiden ansiosta. Nämä tehoaineet on sekoitettu luomukoivunmahlaan, joka on myös kosteuttava ainesosa. Ihania ainesosia simppelissä tuotteessa, joka sopii kaikille. Myös loistava tuote herkkäihoiselle. Muistathan aina lukita kasvoveden iholle joko kasvovoiteella- tai öljyllä.

Muistuttelen taas, että simppelit raaka-aineet ovat ihonhoidossa ihan parasta. Valitsethan ruokakaupassakin mielummin sellaisen makkaran, jossa on mahdollisimman paljon lihaa, eikä täyteaineita ja jauhoa pitkä lista (itse en tosin syö punaista lihaa kuin pari kertaa vuodessa, joten tämä oli vaan esimerkki). 

KUIVAIHOISTEN TALVEN PELASTUSTUOTE

*Kolme Cosmeticsin kasvovoiteessa on moussemainen koostumus, joka tekee ihosta silkkisen pehmoisen ja pitää sen sellaisena koko päivän. Tuote on todellinen unelmatuote, koska se ei sisällä kosmetiikan yleisimpiä ihoa ärsyttäviä ainesosia, kuten säilöntäaineita tai hajusteita. Näitä raaka-aineita käytetään tietenkin niin luonnonkosmetiikassa kuin myös synteettisessä kosmetiikassa. Erilaisia raaka-aineita tosin, mutta molemmissa on omat ongelmansa.

P.S. Muistathan aina, että ihonhoidossa mikään yksittäinen tuote ei saa ihmeitä aikaan, jos perus ihonhoito on pielessä. Kannattaa siis lisäksi lukea postaus maailman tärkeimmästä asiasta ihonhoidossa, eli ihon oikeaoppisesta puhdistuksesta. Postaukseen pääset TÄSTÄ

  • Essi

    Moi! Ovatko nuo tarjoukset voimassa myös myymälässä vai vaan nettikaupassa? 🙂

    • Miia Johansson

      Kyllä myymälässä myös 😊

  • Eveliina K-H

    Heippa! Siis toi Luviallyn huulirasva on ihan huippu, mutta mua niin risoo se pakkaus kun se rasva kertyy siihen reunoille ällöks.. oon antanut Twistben kautta siitä palautetta, että voisko sille tehdä jotain.
    Muutenkin hyvät aletärpit olet tähän nostanut!

    • Miia Johansson

      No voihan kökkö! 😟 Mulla ei oo käyny rasvan kanssa noin, mutta auttaako säännöllinen pyyhkiminen? 😊

  • Salla

    Flunssakauden alkaessa, löytyykö vinkkejä nenän alueen kosteutukseen ja peittämiseen? Kuivunut ja punainen nenä flunssan jäljiltä tuntuu mahdottomalta saada piiloon 😟

  • Ihana lukea kotimaisista laadukkaista tuotteista! Nyt, jos koskaan kannattaa suosia kotimaisia ja mukavaa kuulla, että meidänkin tuitteista löytyy laadukkaita:) Nämä ihonhoitoon liittyvät postaukset ovat todella tärkeitä ja hyviä! Kiitos ja mukavaa loppusyksyä:)

    • Miia Johansson

      Joo siis Suomi on melkein edellä kävijä, mitä tulee laadukkaaseen luonnonkosmetiikkaan. <3 Ihanaa loppusyksyä myös sulle! 🙂

  • Emppu

    Hei! Minua kiinnostaisi miten olet saanu atopian hoidettua? Vaikka toki se mikä auttaa yhdelle ei ehkä auta toiselle.. Mutta aloin itse kärsiä atopiasta vasta nyt aikuseina, kun tulin ensimmäistä kertaa raskaaksi. Ja tuntuu että en saa ihoani millään kuntoon. 🙄

    • Miia Johansson

      Heippa Emppu! No henk koht mulla se pahin vaihe meni usein ohi korsisonivoiteella, jota kannattaa kysyä lääkärilta. Eli ihan kerran tai kaksi laitoin vaan yön yli. Jos ei kortisonia halua, niin tässä on ohjeet, joilla pääsit tosi pahasta atopiasta hiljakseen eroon ja siis tuotteet sellaisia, jotka ei kirvele. Ja mulla oli atopia niin pahana, ettei siihen voinu kuvitellakaan laittaa meikkiä päälle.. kuva tässä jutussa.

      https://miiajohansson.com/2019/03/27/kuinka-hoitaa-kasvojen-paha-atooppinen-ihottuma/

      Nyt mulla on iho tosi vahva, mutta atopiasta ei tietenkään koskaan pääse eroon, mutta oireista kyllä ja tässä on mun viimeisin postaus omasta ihonhoidosta. 🙂

      https://miiajohansson.com/2020/06/10/ten-hoidan-ihoani-talla-hetkella/

      • Emppu

        Hei! Kiitos vastauksestasi! 🤗 Sellaista vielä kysyisin että onko sinulla vinkkejä/tuotteita atoopikon vartalon hoitoon?

        • Miia Johansson

          Heippa Emppu! 🙂 Luonkosin vartalokakut on tosi hyviä ainakin mun atooppiselle iholle. Muista, että suihkusta tullessa iho kannattaa jättää hieman kosteaksi ja siihen päälle levitetään sitten tuote.

      • Emppu

        Hei! Kiitos vastauksestasi! 🤗 Kysyisin vielä että onko sinulla kokemusta vartalon atooppisesta ihottumasta, millä tuotteilla sitä kannattaisi hoitaa?

        • Miia Johansson

          Niin ja tietenkin erittäin tärkeää ettei sun suihkugeelissä ole sodium lauryl/laureth sulfatea. 🙂

  • Kati

    Kysyn aiheen vierestä.
    Voiko puuterimaista ja nestemäistä aurinkopuuteria levittää samalla siveltimellä?

    • Miia Johansson

      Voi ehdottomasti, jos on sellainen sivellin. 😊 Mä tykkään lerpummasta puuterimaisen kanssa ja tiiviimmästä nestemäisen kanssa.

  • milla

    heii! Mulla on testailut kesken, koitan hillitä aknea, jota maskin käyttö on taas aktivoinut. meikkivoiteeni on alkanut rullautumaan/murustumaan, kun otin aamuisin käyttöön balmbalmin ruusunmarjaseerumin. käytössä myös olivia klein hydra spray toner ja bybin c caf. Meikkivoiteena madaran skin equal. Mikä ei sovi yhteen tai mitä teen väärin?

    • Miia Johansson

      Heippa Milla! 🙂 Tässä on sulle loistavat ohjeet masknen hillitsemiseen:* https://bit.ly/2H4aFsS

      En ole nyt ihan varma, mikä voisi olla syy tuohon murustumiseen. 🙁

  • M

    Tuo huulivoide vaikuttaa lupaavalta, oon etsiny jo pitemmän aikaan semmosta joka ei aiheuttaisi finnejä huulien ympärille. Kokeiluun siis! 😀

    Kysyisin vielä, että mistä voi opetella lukemaan inci listaa? Sen lukemisesta on mainittu useammassakin paikassa, mutta itselle ne listaukset on täyttä hepreaa. Lisäksi missä voi tarkistaa sopiiko tietyt ihonhoito tuotteet keskenään yhteen? Mm. ostin vähä aika sitten Madaran Acne voiteen, jossa on salisyylihappoa, mutten millään muista minkä kanssa se ei ole yhteensopiva. Niinpä olenkin jättänyt kaikki muut toistaiseksi pois pelossani että iho ärtyy. Kuitenkin, koska talvi lähestyy ja ihoni on pintakuivuuteen taipuvainen (kaiken muun lisäksi) niin toivoisin voivani lisätä pian muut hoitonesteet yms takaisin rutiiniin. Onko siis Holika holikan 3 seconds starter sopiva salisyylihapon kanssa? Entä Klairsin Supple Preparation Facial Toner? Nämä nyt esimerkkinä mitä käytän, mutta joiden inci listasta en ole saanut tarkempaa selkoa yrityksistä huolimatta.

    Kiitos taas, jos ehdit vastata tähän 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa M! Vielä on hetken Twistbellä Uusi Alku Ihollesi -valmennus -50% alennuksessa ja se on ihan mullistava, jos tosiaan haluaa oppia INCI-listan perusteet. Löydät valmennuksen tästä: *https://bit.ly/3k7jIaX

      Salisyylihappo ei rajoita muiden tuotteiden käyttöä, mutta jos sitä itseään käyttää liian suurina annoksina niin tietyillä ihotyypeillä se saattaa pelkästään aiheuttaa ihon herkistymistä, koska kyse on happotuotteesta. Itse en enää käytä tai suosittele syntteettisiä ihonhoitotuotteita (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta), joita nuo käyttämäsi tuotteet ovat. Mutta jos tosiaan haluat oppia lukemaan, että mitä oikeasti laitat ihollesi, niin suosittelen lämpimästi tuota kurssia. Et varmasti tule pettymään! <3

  • Nina

    Hei Miia!
    Olisiko sulla jotain vinkkejä mitä kasvovoiteita tai -öljyjä voisin kokeilla? Minulla on siis talvisin todella kuiva (ja kirvelevä) iho. Lisäksi naamani on aina punainen (couperosa???) niin paljon että minulta kysytään usein miksi olen punainen 😕 Ihoni on extraherkkä hajusteille, alkoholille(?). Meinasin jo eilen tilata tuon kolme cosmeticsin voiteen mutta arvosteluissa luki että on todella voimakkaan hajuinen. Tarvitsisin mahdollisimman vähähajuisia/hajuttomia tuotteita koska hajut laukaisevat usein migreenin 😕 Olen 28v. Olen lukenut blogiasi ja meinannut tilata tiettyjä tuotteita testiin mutta minua pelottaa että ne ovat voimakkaan hajuisia enkä voi käyttää niitä. Mitä teen?

    • Miia Johansson

      Helou 😊 eli tarkentava kysymys. 🥰 Oletko siis hajusteallergikko ja myös tuoksuherkkä vai pelkästään tuoksuherkkä? Molemmat avaa hieman erilaisia mahdollisuuksia.

      Tässä on postaus, joka avaa näiden kahden eron. 😊

      https://miiajohansson.com/2020/05/23/hajusteeton-ja-tuoksuton-kosmetiikka-nailla-hoidat-ihoasi/

      Ja siis oon oman Kolme Cosmeticsin käyttänyt jo pois, mutta olen sen kuitenkin laittanut tuoksuton kategoriaan ja tosiaan muistelen ettei siinä ole mitään tuoksua. Kannattaa kuitenkin kysyä aina myyjältä ennen ostoa. Näin varmistut asiasta. 😊

      • Nina

        Kiitos vastauksesta! Linkkaamasi postaus oli spot on! Eli ihon puolesta minulle riittää varmasti tuo hajusteeton mutta sitten voimakkaat eteeriset öljyt ja kukkaistuoksut aiheuttavat usein migreenikohtauksen. Saatuani lapsen olen joutunut siirtymään hajuttomiin pyykinpesuaineisiin, vartalonpesutuotteisiin, deodoranttiin yms. En voi käyttää hajuvesiä kuten ei miehenikään, migreeniherkkyyteni takia. Miedon tuoksun kanssa ei normaalisti ole ongelmaa (paitsi silloin kun tunnen päänsäryn olevan tulossa). Uskon nyt löytäväni hyviä tuotteita kokeiluun tuon postauksen avulla, kiitos! 😊

        • Miia Johansson

          Kiva kuulla, jos oli apua. 🥰 Joo, siis hajuste- ja tuoksuyliherkkyydet on yleistymässä, joten toivotaan että lisää tuollaisia tuotteita tulisi markkinoille ja tietty hyviä sellaisia. 😊

  • MJ

    Moikka Miia! 😊 Mitä suosittelisit kasvojen kuorintaan? Luin aikaisemmat postauksesi, mutta sieltä en juuri tähän kysymykseen (mainitsemissasi tuotteissa taisi kaikissa olla hajusteita ja osan valmistus oli lopetettu/ei saa enää Suomesta) löytänyt vastausta niin ajattelin kysyä nyt sitten tässä 😊 (tai sitten minulta on vain mennyt jotain ohi 😄)

    Eli minulla on siis sekaiho, erittäin pintakuiva sellainen. Lisäksi on atooppista taipumusta ja reagoin herkästi kosmetiikkaan. Hajusteille ihoni erityisesti reagoi. Bentsyylialkoholia ja osittain aloe veraakin välttelen, koska niistä on vielä allergiatestit tulossa. On ollut akneakin, perioraalidermatiittia, ruusufinniä yms muuta kivaa (näitä tosin hoidettu lääkevoiteilla, niistä ollut kyllä apua mutta iho kuivui aivan korpuksi, pod tosin nyt taas alkanut nostaa päätään) 😅 Todellinen ongelmaiho siis, joka myös punoittelee ja kirveltää helposti. Mikä nyt siis neuvoksi? 😱

    P.s. kiitos kun teet tätä. Paljon olen sinulta oppinut ja saanut itselleni ihan uutta tietoa! 😊 Olen sinun ansiostasi osannut tehdä jo vähän parempia valintoja juuri minun iholleni 🥰

    • Miia Johansson

      Heippa MJ! 🙂 Joo, siis mun lemppari kasvokuorintoja lopetetaan yksi toisensa jälkeen. Nyt viimeisimpänä Bybi. 🙁 Mulla on itseasiassa kuorintojen testailut juuri tällä hetkellä meineillään ja teen sitten postausta, kun olen saanut testit loppuun. Niissä menee tosin pieni hetki, kun en voi kuoria ihoani kuin kerran viikossa. 😀 Eli palaan tähän.

      Mutta mitä tulee muuten sun ihoon, niin suosittelen lukasemaan tämä postauksen: https://miiajohansson.com/2020/05/23/hajusteeton-ja-tuoksuton-kosmetiikka-nailla-hoidat-ihoasi/

      Tuossa postauksessa on tosin Olivian tuotteita, joista moni on aloe-pohjainen, mutta esim flown ruusuvesi voisi olla hyvä vaihtoehto ja sopii erityisesti herkälle iholle, mutta todella hyvä myös PODiin, ruusufinniin ja atopiaan. 🙂 Eli nyt tuotteet ja raaka-aineet vaan minimiin, niin saat ihon rauhoittumaan. <3

  • Sonja

    Moi! Nyt kun viileämmän kelit tekee tuloaan ja huomaa että tarvitsee vaihtaa ehkäpä kasvojen hoitotuotteita hoitavampiin, kysyisin tuotteiden säilyvyydestä kun ne on avattu. Onko jotain ehdotonta mitä tulisi ottaa huomioon? Jos tuoksu/koostumus ja ”puhtaus” annostellessa on ollut ok, käyttäisitkö tuotteita vielä parasta ennen jälkeen? 🙂 Meikit/hiusten/kasvojenpesuaineet.

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! 🙂 Riippuu tietenkin hirmuisesti tuotteesta. Jos tuotteessa on vettä, niin ne säilyy aina huonommin, mutta taas pumppupullolliset sellaiset pysyy taas aina paremmin, kun pöpöt ei pääse purkkiin. Myös itse purkki vaikuttaa paljon säilyvyyteen. Nuori on tässä hyvä esimerkki. Valmistajan ohjeita tietenkin suosittelen seuraamaan, koska he on testannut tuotteensa ja tietävät kauan ne kestää. Kaikki jauhemaiset tuotteet säilyy aina parhaitenb, kun niissä ei tosiaan ole sitä vettä – esim. luomivärit. Vaikea sanoa siis mitään yhtä suoraa vastausta, mutta itse henk koht en katso niin tarkkaan tai merkkaa kalenteriin sitä milloin olen purkin avannut ja siitä sitten se tietty kuukausimäärä eteenpäin niin heittäisin roskiin. Mikrokasvustoahan tosiaan voi tulla, jota ei pysty koostumuksesta/tuoksusta edes välttämättä havaitsemaan.

  • Janina

    Moi, onko Ekopharma tuotemerkki sulle tuttu? Oon miettinyt noita kasvovesiä esim. vadelma että mahtaako olla ostamisen arvoisia🤔

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Olen joo testaillut ja inci:t näyttää hyviltä, mutta ei ole ikävä kyllä päässyt omiin lemppareihin jostain syystä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram