MITEN PEITTÄÄ KASVOJEN PUNAISUUS?

05.01.2020

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Kasvojen punaisuuden peittäminen on yllättävän yksinkertainen asia ja tapoja siihen on oikeastaan kaksi erilaista. Olette pyytäneet tätä postausta todella paljon, joten toivottavasti saatte tästä hyvät vinkit talteen.

KAUTTAALTAAN PUNAINEN TAI PUNASTUMINEN

Ratkaisu tähän on yllättävän helppo. Jos kasvot ovat kauttaaltaan tai pääsääntöisesti punaiset, kuten itselläni alla olevassa kuvassa, niin ratkaisu on pigmenttinen meikkivoide. Myös keltaiseen taittava meikkivoide taittaa kauniisti pois kasvojen punaisuutta ja sitä kikkaa käytän usein asiakkaitteni kanssa. Ideana on tietenkin levittää pigmenttinen meikkivoide hyvin kosteutetulle iholle mahdollisimman ohuena kerroksena, ettei naama näytä kakulta.

  • Normaalin ja kuivan ihon (+ pintakuivan) pigmenttinen meikkivoide, joita käytin yllä olevassa kuvassa on Make Up Storen Sculpt Excellence. Sävy Corn on kauniisti keltaiseen taittava ja peittää takuuvarmasti punaisuuden. Ikävä kyllä tätä meikkivoidetta ei ole pitkään aikaan saanut suosituimmista sävyistä mistään. Sain tietää tämän yhdeltä teistä. Edullisempi vaihtoehto ja hyvin samanlainen koostumukseltaan on *Milani Conceal + Perfect meikkivoide. Vaikka sävyt näissä ovat hieman erilaiset, niin sävy 00 light natural on loistava perus talvi-iholle.
  • Seka- ja rasvaisen ihon pigmenttinen meikkivoide on *Estee Lauder Double Wear. Vaikka tämäkin on tuhtia tavaraa, niin ohuella kerroksella saa kauniin lopputuloksen. Sävy Ecru on melko yleinen suomalaisen ihon sävy. Vaikka se ei ole niin kaltaiseen taittava niin silti se peittää punaisuuden hyvin alleen. Tämän olen testannut sadoilla kasvoilla, joita olen meikkaillut. Lisäksi yksi vaihtoehto on ohuempi matta meikkivoide Diorilta, josta kirjoitin TÄSSÄ.
  • Aikuisen naisen (50+) pigmenttinen meikkivoide löytyy Sensailta. *Sensai Flawless Satin meikkivoide levittyy todella helposti ja tekee ihosta satiinisen tasaisen. Tämä ei korosta aikuisella naisella juonteita vaikka suosittelisin tätä kuitenkin enemmän juhlameikkivoiteeksi. Kesällä sävy 203 on loistava ja talvella 102. Nämä meikkivoiteet taittavat tosin punaiseen, joten keltapohjaiselle nämä eivät sovi.

Testaan tällä hetkellä ahkerasti erilaisia meikkivoiteita, joten varmasti tulen kirjoittamaan uusista kivoista tuttavuuksista. Vaikka on pakko sanoa, että olen todella nirso meikkivoiteiden suhteen.

PAIKOITTAIN PUNAINEN (esim. NENÄN YMPÄRYS)

Jos iho on muuten kaunis ja punaisuutta esiintyy erityisesti nenän pielissä ja kasvojen keskiosissa, niin en välttämättä edes laittaisi meikkivoidetta joka puolelle kasvoja varsinkaan arkena. Saattaisin laittaa jonkin ohuen meikkivoiteen ja katsoa sen jälkeen mitkä alueet tarvitsevat extrapeittämistä tai laittaisin pelkästään pigmenttistä meikkivoidetta punottaville alueille. Myös pelkkä peitevoide punaisilla alueilla toimii hyvin, mutta silloin peitevoide ei saa olla liian vaalea.

Myös punaisuuden neutraloijalla eli vihreällä peittyy kauniisti punaisuus. Tosin en ole joutunut muita meikatessasi joutunut vielä turvautumaan vihreään neutraloijaan kuin muistaakseni kerran. Hyviä vihreitä neutraloijia on todella vähän ja niistä paras Joe Blascon special rediä ei tunnu löytyvän mistään (onko lopetettu?). Unohtakaa siis selkeästi vihreään taittavat neutraloijat, koska ne pitää sitten taas erikseen taittaa peitevoiteella tai meikkivoiteella ja tämä voi tehdä meikkipohjasta paksun ja tunkkaisen.

Pigmenttisiä peitevoiteita (tämän hetken suosikit):

PARAS TAPA: KUINKA PUNAISUUTTA VOI EHKÄISTÄ IHONHOIDOLLA?

Syytähän ei kannata vain peitellä vaan siihen voi myös keksiä ratkaisun ihonhoidolla. Törmään hyvin usein siihen, että seuraavia ongelmaihoja hoidetaan väärin, liian vahvoilla tuotteilla ja ei oikeastaan edes tiedetä mitä pitäisi tehdä. Rahaa menee hukkaan ja ongelma ei ainakaan helpotu.

  • Couperosa: Ihon pinnassa olevia verisuonia ei sinänsä pysty parantaamaan, mutta oireita pystyy kyllä ehkäisemään. Iho tulisi pestä mahdollisimman hellävaraisilla tuotteilla ja myös kosteutuksessa tuotteiden pitäisi olla hellävaraisia ja rauhoittavia. Voit lukea Couperosan hoidosta TÄSTÄ.
  • Suunympärysihottuma: Perioraalidermatiitit hoidossa on tärkeää käyttää hyvin yksinkertaisia tuotteita lyhyillä ainesosaluotteloilla. Joskus tämä ihottuma saattaa nimittäin johtua liikahoitamisesta. Voit lukea POD-ihon hoidosta TÄSTÄ, josta moni on saanut avun.

P.S. Kokeilin ennen tätä kuvaa erästä todella vahvaa happonaamiota ja sen vuoksi kasvoni olivat näin punaiset. 

  • Sun

    Oletko testannut niitä vihertäviä kosteusvoiteita tai onko niistä mitään mielipidettä? Cliniquella on ainakin yksi ja se vähän houkuttelisi, mutta on aika tyyris jos onkin täysin turha tuote. Itse käytän meikkivoiteena macin Face and body foundationia, ja lisäksi peitevoidetta tietyillä alueilla. En haluaisi vaihtaa siis meikkivoidetta bileiltoinakanaan välttämättä paksumpaan mutta olisi kiva minimoida punaisuus 😁

    • Miia Johansson

      Heippa Sun! Joo, olen testannut ja myös sellaisia primereita, mutta ei niillä oikein punaisuutta kyllä saa piiloon. Kunnon CC-voiteella kyllä, josta kirjoitin tässä: https://miiajohansson.com/2019/11/25/korealainen-cc-voide-loyto-punaiselle-iholle/

      Mac Face & Body on markkinoiden yksi ohuin meikkivoide, mutta senkin avulla saa punaisuutta kyllä hieman peittoon, jos käyttää keltaiseen taittavaa sävyä. Bileilloiksi kyllä suosittelen jotain hieman paksumpaa, koska tuo on tosiaan aivan superohut. 🙂

  • Karo

    Olisiko samaan aiheeseen meikkivinkkejä myös luonnonkosmetiikan tuotteista? Monikemikaaliherkkyyden vuoksi ei ole yleensä mahdollista käyttää synteettisiä tuotteita, joten siksi olisi mahtavaa jos tuotevinkkien kohdalla olisi myös luonnonkosmetiikan vaihtoehto.

  • Mari

    Mutta mites sitten ne finnit+arvet? Sopiiko blasco niihin? Meikkivoiteen alle vai päälle? Äkäisen näppylän päällä ei oikein mikään voide meinaa pysyäkään.

    • Miia Johansson

      Heippa Mari! 🙂 Joo totta, että äkäisen näpyn päällä ei oikein mikään meinaa pysyä ja itse antaisinkin sellaisen olla rauhassa ettei siihen pääse lisää epäpuhtauksia. Laittaisin Apeironin öljyä siihen, joka on loistava epäpuhtauksiin. Mutta finneissäkin riippuu, että kuinka punainen se on. Joskus peitevoide riittää ja joskus tarvitaan vihreää neutraloijaa.

  • Kaisa

    Moikka Miia! Onko sulle tuttu foreo nordicin Luna-puhdistusharja? Olisi kiinnostavaa tietää mitä mieltä oot siitä ja olisiko suositeltava ostos ihon puhdistukseen!

    • Miia Johansson

      Heippa Kaisa! 🙂 Mulla ei oo kokemuksia näistä kasvoharjoista. PItääkin ottaa selvää. 🙂

  • Anette

    Hei. Mikähän olis paras ohut/kevyt meikkivoide +40 kuivalle atopiiaan taipuvaiselle tästä johtuen välillä punoittavalle iholle (silmäluomet, suunympärys)? Uskoisin pohjavärini olevan lähellä neutraalia enemmän lämpimään taittava kuin kylmä. Tuntuu niin haastavalta ominaisuudelta että olen ihan hukassa 😁
    Käytössä nyt aiemmin aikuiselle iholle suosittelemasi Sensai Luminous sheer foundation 203 neutral beige. Tykkään tosi paljon koostumuksesta mutta nyt olisi uuden ostamisen aika niin mietin menenkö samalla merkillä/sävyllä vai luuletko että tälle kombolle olisi joku muu kuten tuo Sensai Satin parempi? Juuri mietin ettei ole liian punertavaa kun luulen et ehkä kellertävät sävyt olisi parempia minulle, ehkä 😅
    Ja hei iso kiitos Miia sinulle ❤perushoitovinkeilläsi ja Twistben tuotteilla olen saanut atopian ja pahimman kuivuuden jo kuriin, ihon kunto paljon parempi ja kosteutetumpi kuin aiemmin.

    • Miia Johansson

      Heippa Anette! 🙂 Lancomen Teint Miracle on aika ihana.. tuun kirjoittamaan siitä pian. Se on ehkä ihan hieman paksumpi kuin tuo Sensain Sheer meikkivoide.

  • vakkarilukija

    Hei,

    Valitettavasti toi Mac:n peitevoide ei käy minulle. Olisiko sulla mielessä jokin toinen todella peittävä peitevoide, joka sopisi punaisiksi lehahtaville poskille 50 v iholle. Nyt minulla on käytössä Nyx:n peitevoide. Se on muuten erinomainen, mutta ei peitä riittävästi kuumottava poskia.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Hmm.. mitäköhän tarkoitit.. tässä postauksessa ei ollut MACin peitevoidetta. Maybellinen Instant Erase on hyvä kaiken ikäisille. Mutta jos sulla on poskilla tuo ongelma, niin suosittelisin tuota Blascon punaisuuden neutraloijaa enemmän. Ja tietty ihonhoidolla (mahdollisesti) poistamaan syyn. 🙂

  • Peip

    Hei!

    Upee sinä ja blogi!

    Ensin täytyy sanoa, että olen ihan ihmeissäni että muuten pintakuivan ihoni t-alue ja etenkin nenä ei puske enää rasvaa koko ajan. Vaihdoin vain huxleyn geeliputsariin ja laittanut ya seerumia kosteusvoidetta ennen. Näin helposti!

    Kysyisin flow cosmeticsin cleansing balmista: onko se nykyään purkissa (keltaisen näköinen) vanhoissa kuvissa se on sinulla putkilossa? Poistaako se myös vedenkestävän ripsarin? En tykkää hangata vanulapulla silmänympärysiho ei tykkää ollenkaan. Entä evolven balmi?

    Mitä mieltä olet lieracin creme moussante tuotteesta? Siinähän on ikäänkuin kaksoispuhdistus samassa, sitä en viitti hieroa silmään kun jonkin verran happoja sisältää kuitenkin. Kiitos jos jaksat vastata.

    • Miia Johansson

      Heippa Peip! 🙂 Ihan huippua, mitä tuloksia oot saanu. <3 Flown putsari on tosiaan vaihtunut tuubista purkkiin, mutta koostumus on vielä sama. Balsamityyliset joo poistaa myös ripsarit.. niitä pitää kuitenkin hieman työstää iholla ensin. Evolven ja Flown putsarit on aika saman tyylisiä. Mä en oo testannut tuota Lieracia. Siellä on muutamia raaka-aineita, joita koitan ihonhoidossa enemmän ja enemmän välttää (esim. akrylaatit). Kerran tarjolla on jotain, jossa ei sitä ole.

      • Peip

        Kiitos vastauksesta! Onko tulossa luxiesta jotain alekoodin tms ennen kuin ostan setin. Kiitos kauneusboxisi sain tutustua siihen ja oon tykänny tosi paljon.

        • Miia Johansson

          Heippa Peip! 🙂 En ole vielä ihan varma saanko ale-koodia, mutta toivotaan.

  • Maria

    Hei Miia! 🤗 Kaipailisin vinkkejä Ja hyviä tuotteita kasvojen psoriasiksen hoitoon.. Onko sinulla kokemusta psori-ihon meikkaamisesta? Tai onko täällä muita kohtalotovereita? 🙂 Kiitos ihanasta blogista ja kaikista hyvistä tuotevinkeistä/meikkausvideoista! 💛

    • Miia Johansson

      Heippa Maria! 🙂 Joo, oon meikannut ihoa, jossa psoriasista ja heille käytänkin usein pintakuivan ja ongelmaihon meikkivoidetta. Sivupalkista löytyy lisää tähän, jos kiinnostaa. Psori-iholle kaikista paras puhdistus on öljymäinen, balmimainen tai maitomainen putsari. Ja ihan perus kosteuttava kasvovesi ja hyviä öljyjä sisältävä kasvovoide. Näistä mulla on blogissa paljon esimerkkejä ja lisää tulee. 🙂 Sen tiedän psorista, että hajusteita kannattaa välttää kaikissa tuotteissa. Jos haluat kurkata, niin twistbeltä löytyy ihan oma kategoria sun iholle tästä: * https://bit.ly/2FuCOF8 🙂

  • Karita

    Heippa. Viime kevään New Yorkin reissulta lähti mukaan paaaljon Milanin huulipunia, mutta sinun innoittamana tilasin nyt kokeiluun tuon meikkivoiteen. Osaatko sano mistä johtuu että hetken kuluttua levittämisen jälkeen, meikkivoide alkaa ns ”kuplimaan” iholla? Olen kokeillut alle kunnon kosteutuksen ja myös ilman mitään pohjatuotteita ja sama tapahtuu aina. Tuote myös jää todella tahmeaksi vaikka päälle laittaa irtopuuterin 🤔 toimii paremmin kun olen sekoittanut sitä Bourjoisin kevyempään meikkivoiteeseen.

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 hmm.. kuulostaisi, että mahdollisesti levität liian paksun kerroksen. Kokeile työstää ensin kunnolla siveltimeen kämmenselällä ja lisää ihan vähän kerrallaan. 😊

  • Miisa

    Moikka Miia! Nostan hattua niiiiiin korkealle sille työlle, jota sä olet ilmeisesti ihan mahdottoman pitkään tehnyt kun olet täällä bloginkin kommenteissa niin kattavasti vastaillut kaikkien kyssäreihin. Toivottavasti tosiaan maltat keventää tahtia, olet sen ansainnut! Mietin myös, että voishan tollaisen neuvontapalvelun kaupallistaakkin, joku muutaman tunnin kurssi jossa käydään läpi ihonhoidon saloja ja selvitellään yhdessä toimivia rutiineja. Tulisin heti jos en asuisi näin kaukana 😀 Mutta onneksi on paljon vinkkejä täälläkin, kiitos <3

    Löysin sun instastoorien tutoriaalit, ja sitä myötä oon lueskellut myös itselleni "kohdennettuja" blogipostauksia. Oon oppinut niin paljon! Ainakin mun meikinpoistorutiinit meni kertaheitolla uusiksi. Sain anopilta joululahjaksi cliniquen setin jossa oli myös meikinpoistobalmi. En olis edes tienny mitä balm on jos en olis kyseistä termiä ja videota käytöstä sun instasta bongannut, mutta oon nyt tykännyt käyttää sitä meikinpoistossa.

    Ei mulla muuta, halusin vaan kertoa että oot huippu 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Miisa! 🙂 Joo, oon miettinyt, että voisi tehdä sellaisen neuvontajutun, mutta ainakin toistaiseksi syötän tänne sitä tietoa. Jos jaksaa siis lukea, niin täältä löytyy kaikki mitä tiedän. 😀 Keväämmällä järjestän tosin suuremman tapahtuman, jossa on mahdollisuus livenä kysellä asioita. Ja kiitos ihana sinä! Kiva kuulla, että oot saanut täältä inspistä. 🙂

      • Markit

        Enpä tiennyt minäkään, mitä on balm. 😂 Oli googlattava ja nyt voin ostaa Evolven balmia 😊. On tämä blogi sellainen tietolaari ja kun vaan lukee ja penkoo, niin pakostikin viisastuu. Iso kiitos minunkin puolestani ❤.

  • Krista

    Moi! Laitoin tuon Milanin meikkivoiteen tilaukseen kun koen että nykyinen meikkivoiteeni (sensain luminous cheer) ei oikein meinaa peittää punaisuutta kasvoillani. Toivottavasti ois toimiva mun iholle tuo milani 🙂 millaisella siveltimellä suosittelet että tuota kannattais levittää? Käsittääkseni meikkivoiteen koostumus vaikuttaa myös siihen et mimmonen sivellin ois hyvä 🙂 käsin en tykkää enkä myöskään sillä beauty blenderillä

    • Miia Johansson

      Heippa Krista! 🙂 joo, se luminous sheer on tosiaan aika kevyt meikkivoide. Mä käytän Milanin kanssa Kabukisivellintä. 🙂

  • Saana

    Hei Miia!

    Olen vuosia kärsinyt PODista ja kamppaillut ihon hoidon kanssa, kun mikään ei —tetrasykliinikuuria lukuunottamatta — tunnu auttavan. Tuotakaan lääkekuuria kun ei voi jatkuvasti popsia niin olen jo aikoja sitten aivan luovuttanut asian kanssa. Kiitos siis vinkistäsi Twistbe:n sivuille, johon on listattu sopivia ihonhoitotuotteita juurikin PODista kärsivälle iholle! <3 Jospa oikeanlaisten ihonhoitoaineiden avulla löytyisi apu 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Saana! 🙂 Joo ja Twistbeltä voi myös kysyä omiin tarpeisiin juuri sopivat tuotteet vielä tarkemmin. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram