PARHAAT EDULLISET IHONHOITOTUOTTEET

09.08.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Laadukkaat kosmetiikan raaka-aineet maksavat valmistajillekin melko paljon, ja siksi on vaikea löytää muutaman euron ihonhoitotuotteita, jotka ovat täynnä ihoa hoitavia raaka-aineita ja myös todella toimivat.

Marketeista en ole edelleenkään löytänyt kriteereitäni läpäiseviä kosmetiikkatuotteita, mutta samalla tavoin en käyttäisi ihollani myöskään kalliista selektiivistä kosmetiikkaa. Haluan antaa iholleni raaka-aineita, jotka hoitavat ihoa – en raaka-aineita, jotka vaikuttavat vain esimerkiksi tuotteen koostumukseen. Tätä on paljon niin marketti- kuin selektiivisen kosmetiikan puolella.

Keräsin tähän postaukseen parhaimpia löytöjä, joissa on loistava hinta-laatusuhde. Tästä saat siis halvimmillaan kaikki tarvittavat ihonhoitotuotteet noin 45 euron hintaan. Tietenkin se riippuu paljon ihotyypistäsi ja tarpeistasi. 

ÄLÄ RÄÄKKÄÄ IHOASI GEELIPUTSARILLA VAAN PISTÄ SE KUNTOON ÖLJYPUTSARILLA

Asia, josta paasaan eniten, koska edelleen varmasti suurin osa suomalaisista pesee kasvonsa liian vahvoilla tuotteilla ja aiheuttaa sillä iho-ongelmansa. Aiheesta lisää TÄSTÄ ja sadasta muusta postauksesta. 

  • KAIKILLE IHOTYYPEILLE (ERITYISESTI JOS MEIKKAAT JA/TAI SINULLA ON KUIVA IHO): Enpä olisi uskonut, että tykästyn käyttämään öljyputsaria, joka poistetaan märällä *musliiniliinalla. Tämä *Olivia Klein Oil Wash & Care työstetään ensin kuiville kasvoille ja pyyhitään pois. Kuivaihoiselle tämä riittää sellaisenaan ja voinkin mennä melkein takuuseen, että kuivaihoinen rakastuu tähän putsariin. Helposti tukkeutuvalla iholla kannattaa tämän jälkeen tehdä vielä kaksoispuhdistus puhdistusmaidolla, josta puhun seuraavaksi.

HINTA: 20,50€ + *3kpl musliiniliinoja 10,90€ (pestäviä) tai *Luin Living Spa -pyyhe 6€

HINTA: *Novexpert 19,90€ ja *Laponie 18€.

KASVOVESI ON IHOSI JANOJUOMAA – ETHÄN JUO VETTÄKÄÄN PUMPULILEVYN KAUTTA

Otsikko kertoo kaiken. Kasvovesi aloittaa ihon kosteutuksen, koska iho tarvitsee vesikosteutusta. Voit lukea aiheesta lisää tästä: Laadukas kasvovesi – tunnistatko sellaisen?

  • Farfallalta löytyy todella edullisia kasvovesiä eri ihotyypeille. Itse valitsin *kosteuttavan sekä rauhoittavan ruusuveden, joka sopii parhaiten kuivalle, herkälle tai couperoottiselle iholle.
  • Rasvoittuvalle iholle *taikapähkinävesi ja epäpuhtaalle iholle *teepuu kasvovesi.
  • Muistathan, että rasvoittuminen voi johtua myös pintakuivuudesta. Silloin ihoa usein myös kiristelee. Tällöin kiinnitä huomiota hellävaraiseen putsariin ja kosteuttavaan kasvoveteen. Pintakuivuudesta voit lukea TÄSTÄ.

HINTA: 14,90€

KASVOÖLJYT – NIIN TÄYNNÄ VÄÄRIÄ LUULOJA

Kosteusvoiteen voi ehdottomasti korvata kasvoöljyllä!

Moni karttaa kasvoöljyjä, koska pelkää niiden tukkivan ihohuokosia tai jäävän ihon pinnalle lillumaan. Ensinnäkin kosteusvoiteissakin on öljyjä ja ne eivät myöskään tuki ihohuokosia, kun valitsee tuotteen omalle ihotyypille.

Toisekseen, jos tuote jää ihon pinnalle lillumaan, niin mitä kasvoöljyjä olet kokeillut tai hylkiikö ihosi tuotteita siksi, että iho on yksinkertaisesti ollut niin pitkään kosteusköyhä? Kasvoöljy toimii, jos iho pestään hellävaraisesti sekä alla käytetään kasvovettä.

  • EPÄPUHTAALLE JA RASVOITTUVALLE IHOLLE: *Apeiron Jojoba-Teepuuöljy kasvoöljy sisältää ihoa ravitsevaa ja kosteuttavaa jojobaöljyä sekä tasapainottavaa ja finnejä hoitavaa teepuuöljyä.

HINTA: 10,90€

KAIKILLE IHOTYYPEILLE: *Balm Balm Little Miracle Rosehip Serum on ollut taas viimeaikoina tiiviisti käytössäni. Se on loistava antioksidantti pommi näin kesällä. Se pehmentää ihoa ja pitää pintakuivuuden poissa, jota niin talvipakkaset kuin kesän aurinko voi aiheuttaa. Lisää voit lukea TÄSTÄ.

HINTA: 11,90€ (Huom! Pienempi koko kuin kuvassa)

Niille, jotka haluavat kuitenkin käyttää kosteusvoidetta, niin suosittelen Olivia Kleinin kosteusvoiteita, joita löytyy suosikeistani TÄSTÄ. Hinta 20-25€.

LUE MYÖS: Matka hyvää ihoon – Miten onnistuin?

P.S. Älä luovuta heti uusien ihonhoitotuotteiden kanssa. Jos ihoasi on pitkään pesty liian vahvoilla putsareilla ja iho on ollut pitkään kosteusköyhä, niin menee hetki ennen kuin ihosi alkaa normalisoitumaan. Voi olla myös, että olet tulkinnut ihosi tarpeet aluksi väärin. Esimerkiksi pintakuivuus tulkitaan helposti rasvoittuvana ihona. Tärkeintä on siis aluksi vaihtaa puhdistustuote hellävaraiseen. 

  • Laura

    Kiitos vinkeistä, mutta pakko sanoa että omasta mielestäni edulliset tuotteet maksaa alle 10€. Tähän hintaluokkaan ostan tuotteeni lähinnä marketeista/Lidlistä/Tokmannilta, harvemmin mistään verkkokaupasta jo pelkästään toimituskulujenkin takia.

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 Joo, oot ihan oikeassa. Itse katson tuotteista aina INCIt ja valitettavasti alle kympillä on todella haasteellista löytää laadukkaita ihonhoitotuotteita. Mä suosittelen aina mielummin esim 20 euron laadukkaan kosteusvoiteen, jolla saa tuloksia kuin alle kympin kosteusvoiteen, jossa on lähinnä vettä ja tuotteen koostumukseen vaikuttavia ainesosia. Tämä tietenkin silloin, jos rahapussi yhtään venyy tuonne 20:n euroon. Valmistajien on aivan mahdotonta löytää laadukkaita raaka-aineita alle 10 euron tuotteeseen. 🙁

  • Anna

    Upeat ripset! Mitä ripsaria sulla on näissä kuvissa? 😍

    • Miia Johansson

      Helou Anna! 🙂 Mulla on tässä irtoripset, jonka takia ripset on tosi pitkän näköiset. Lisäksi niissä on MACin sinistä ripsaria.

  • Charming Nails

    Mullekin edullinen on kyllä max. 15 e ja olen löytänyt hyviä tähän hintaan. Taika luonnonkosmetiikkasarja on hyvä, samaten Urtekramilla on hyviä ja Mossalla, Cosnaturella tai Laveralla. Pitää kuitenkin muistaa että olen allerginen ja mun on syynättävä incit tosi tarkkaan. Novexpertin tuotteet aiheutti pahat reaktiot ja jäi käyttämättä. Siksi en halua maksaa maltaita kun kalliimpi tuote ei välttämättä ole parempi.
    En myöskään halua tilata netistä ja maksaa toimituskuluja kun ne tuotteet kuitenkin loppuu just silloin kun ei ole rahaa ostaa uusia 😀 siksi haluan ostaa Tokmannilta tai muusta jossa on edullista luonnonkosmetiikkaa saatavilla. Ehkä ne incit ei ole yhtä loisteliaita mutta on kelvanneet mulle, panostan mieluummin meikkeihin kun olen enemmän meikeistä kiinnostunut kuin ihonhoidosta 🙂

  • Laura2

    Kiitos, tosi hyvä postaus!! Ja näytät upeelta! 🤩

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍

  • Laura

    Mitä tarkoittaa tukkeutuva iho? Ja mistä se johtuu?

    • Miia Johansson

      Eli jos tulee epäpuhtauksia iholle. 😊 Syitä tähän voi olla monia.

  • Laura

    Mulla käytössä flown balm to milk ja Madaran joku puhdistusmaito. Lopetin reilu kuukausi sitten
    e-pillerit ja leuka on räjähtänyt epäpuhtauksien.

    Tekisi mieli kokeilla Novexpert Trio-Zinc Peeling Night Lotion kasvovettä kuuriluonteisesti niinkuin ohjeistetaan, mutta pelkään, että onko se liian stydiä. Mielelläni kuulisin sinun mielipiteen tuotteesta. Voisin antaa äitinikin kokeilla sitä. Hänellä on hyvin laajentuneet ihohuokoset nenässä ja se on Öljyinen. Poskilla hänellä on ihonvärisiä paukamia joissa joidenkin päässä on pieni Mustapää ja joistain ei saa mitenkään puristettua mitään , ehkä miliumieja mutta enemmän ovat ihonväristä kuin valkoisia. Pari silmäkulmassa on kyllä selkeästi valkoisia ja kyllä miliumieja, 59v nainen.

    Aqua (Water), Gluconolactone, Sodium citrate, Glucerin, Butylene glycol, Lactobacillus ferment, Parfum, Glucoside, Sodium hylaronate, Zink gluconate, Zink pca, Zink lactate, Schizandra, Sphenanthera fruit extract, Sodium lysine, Maltodextrin, Isostearate Pancratium maritimum extract

    Tuossa vielä tuotteen inci-lista.

    Kiitos blogistasi olen oppinut paljon sinulta ja kokenut ahaa elämyksiä ihonhoitoon liittyen!❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 Sun kohdalla lähtisin etenemään seuraavan postauksen mukaan, jonka linkkaan sulle. Kuulostaisi siltä, että sun leuan finnit on hormonaalista ja siihen ei välttämättä ulkoiset ihonhoitotuotteet auta yksinään. Etenkin jos halutaan pitkäkestoisempia tuloksia on juurisyy hyvä selvittää.

      https://miiajohansson.com/2021/03/eroon-aknesta-ilman-laakkeita-asiantuntijat-vastaavat/

      Sun äidin kohdalla taas suosittelen käymään lääkärissä, joka osaa katsoa, että mikä on kyseessä. Poskien finnit tai paukamat viittaavat mahdollisesti ruusufinniin ja niiden hoito on taas sitten täysin eri mitä tulee hormonaaliseen akneen. Eli on tärkeää ensin tietää mitä hoitaa, jotta saa oikeita tuloksia. 🙂

      Tässä tuotteessa on PHA-happoa, joka on vielä miedompaa kuin AHA, mutta molemmat hapot vaikuttavat vain ihon pinnalla. Mielummin ottaisin kasvoveden, kuten Olivian Hydra Tonerin, jossa on BHA-happoa.

  • Lempi

    Kiitos vinkeistä! Itsellenikin usein budjetti antaa myöden alle 15 euron tuotteisiin, mutta tosiaan mieluummin laadukkaat kalliit tuotteet kuin halvat jotka ei toimi. Usein myös laadukkaat tuotteet kestävät pidempään kun ovat täyteläisempiä. Mitä mieltä olet YA Naturae -luonnonkosmetiikasta? On sertifioitua edullisesta päästä, kotimainen ja koko tuotto menee suomalaiseen lääketieteen tutkimukseen.

    • Miia Johansson

      Heippa Lempi! 🙂 Hyvin vaikea sanoa yleisesti yhdestä brändistä, kun pitäisi nähdä INCI-listaa, jotta voisin sanoa mitä mieltä olen. Yhdellä brändillä voi olla niin hyviä kuin huonoja tuotteita. Muistaakseni hinnat ovat melko maltillisia ja ainesosat siihen suhteutettuna ihan ok. Tykkään heidän seerumistaan todella paljon ja se olikin muutama vuosi sitten mukana kauneusboksissani. Silloin en tosin vielä tiennyt niin paljon INCI-listoista, joten en muista yhtään mitä tuote sisältää. Sertifioitu luonnonkosmetiikkahan ei välttämättä tarkoita, että tuote olisi laadukas. Se kertoo vaan siitä, että tuote on kyseisesn sertifikaatin mukaan tehty ja ei sisällä/sisältää tiettyjä raaka-aineita.

  • Taateli

    On tietysti tärkeetä, että tuotteet on laadukkaita ja hyväksi iholle. Mutta jos hyvään ihonhoitoon tarvitaan oikeasti useampi purnukka ja jokainen on 20€ hintaluokkaa, mä en ainakaan valitettavasti pysty niitä opiskelijana ostamaan, vaikka haluaisin. Ymmärrän että haluat pitää käyttämien tuotteiden tasoa yllä, mutta olen tavallisena, ei-hyvätuloisena meikkipirkkona tippunut blogisi keski/yläluokan kohderyhmästä jo jonkin aikaa sitten. Sun blogia jää kyllä ikävä, mutta onneksi meikkiblogitarjontaa löytyy nykyään paljon ja myös meille vähävaraisille, jotka kaivataan oikeesti halpoja ja (edes kohtuu)hyviä markettivinkkejä.

    • Miia Johansson

      Heippa Taateli! 🙂 Ymmärrän täysin. Valitettavasti blogissani ei ole koskaan ollut alle 10 euron ihonhoitotuotteita, koska tosiaan en vaan pysty suosittelemaan tuotteita, joissa hoitavin raaka-aine on vesi. 🙁 Ja ihan totta! Blogeja löytyy monenlaisia. Kiva, kun olit messissä tähän asti. <3 Tervetuloa takaisin, jos tosiaan tulee ikävä. 🙂

      • putsari 20e halpa

        Tuskimpa vesi on hoitavin ainesosa missään tuotteessa paitsi jossain lähdevesisuihkeessa. Sulta on tainnut hämärtyä todellisuudentaju lopullisesti. Tottakai iho ja tuotteet tarvitsee vettä, että niitä olisi koostumukseltaan mukava käyttää. Luuletko, että nuo sinun suosittelemat luonnolliset ruusu- ym kukkaisvedet vedet ei sisällä enimmäkseen vettä?

        • Miia Johansson

          Jos aihe kiinnostaa, niin kannattaa tutustua kukkaisvesien valmistukseen ja niiden hyötyihin iholla. Pidetään keskustelu asiallisena molemmin puolin.

  • Laura

    Moikka! Kysymykseni ei liity postaukseen, mutta kysyisin miten suosittelet kasvoja puhdistettavaksi saunassa käynnin yhteydessä? Saunassa tulee käytyä aina viikonloppuiltaisin. Viikonloppuisin ei tule meikattua. Käytössäni on Bybi beautyn swipe clean. Puhdistetaanko kasvot öljyputsarilla ennen saunaa ja saunomisen jälkeen kasvot huuhdellaan vedellä vai miten kannattaisi tehdä? Ja suurkiitos työstä, jota teet! Olen saanut vinkeilläsi ihoa parempaan kuntoon 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 Joo, tuo on hyvä tapa.

  • Anne

    Hei! Uskaltaako tuota Apeironin jojoba-teepuuöljyä laittaa kaikkialle kasvoihin vai vain ongelmaisille näppyalueille? T-alue on minulla se rasvaisempi niinkuin yleensä meillä monilla, mutta posket taas kuivat. Vai kuivattaako em. öljy liikaa?

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Ei, luonnon kasviöljyt ei kuivata. Voi laittaa koko kasvoille. Kasvovesi alla on tärkeä. 😊

  • JonnaJ

    Osaatko sanoa mitä teen väärin tai mistä johtuu? Sanotaan että kun suihkutellaan kasvovesi kasvoille niin voiteen tulisi laittaa vähän kostealle iholle. Samoin kosteusvoide vartaloon vähän suihkusta kostealle iholle. Ongelmana on se että jos iho on vielä kostea ja levittää kosteusvoiteen päälle, kosteusvoide alkaa ”rullaantua” tai iholta lähteä pientä nukan tyylistä. Tapahtunut monen eri tuotteen kanssa.

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Joo, eli veikkaisin kyseessä olevan sen, että kasvoveden ja kosteusvoiteen ainesosat ei sovi yhteen. Mitä tuotteita sulla on esim sellaiset, jotka ei sovi yhteen?

      • Jonnaj

        Oon käyttänyt flown ruusuvettä olivia kleinin hydra seerumin ja balance voiteen alla. Seerumi rullaantuu enemmän kuin voide. Mineral tonerin kanssa käy ihan samoin joten en oikein tiedä mistä johtuu kun tuntuu että sama käy kaikkien tuotteiden kanssa.

        • Miia Johansson

          Oho.. onpa jännä. Millä sä peset sun kasvot? Mietin, että voisko ihon pinnalle jäädä paljon öljyä putsarista? 🤔

          • JonnaJ

            Jep erikoista.. käytän myös öisin välillä flown ruusuvettä ja päälle bybin yövoidetta ja käy sama. Puhdistan kasvot bybin puhdistusöljyllä ja sen jälkeen vielä bybin puhdistusmaidolla. Jos laittaa kasvoveden päälle kasvoöljyn se toimii hyvin mutta suurin osa muista alkaa ”kuoriintumaan” Ehkä paras sitten antaa vaan kasvovoiteen kunnolla imeytyä 🙁

          • JonnaJ

            Tarkoitan siis kasvoveden imeytyä kunnolla ennen kasvovoiteen levittämistä😁

          • Miia Johansson

            Hmm.. nyt siellä on kyllä jokin yhteensopimattomuus, mutta en keksi millään, että mikä se voisi olla. 🙁

    • Kaisa

      En tiedä miten kostea ihon tulisi olla kosteusvoidetta lisättäessä.. Mutta mietin, et voiko ihosi olla liian kostea? Itsellä iho on vain hieman “nihkeä” kasvovedestä, kun lisään kosteusvoiteen. Joskus kosteammalle iholle voidetta lisätessä oon huomannut, et tuote ei ns. pysy paikallaan.

      • Miia Johansson

        Tuntuu siis siltä, että oot löytänyt hyvän “reseptin”. Se tosiaan riippuu ihan siitä mitä iho tarvitsee ja kuinka paljon. Kuivalla ja rasvaisella iholla sekä kaikkea siitä väliltä.. jokaisen pitää löytää ne oikeat tuotteet ja sopiva määrä tuotetta. Tuun näyttämään stooriessa sen kuinka paljon ite käytän tuotetta. 😊

  • Hansu

    Itse oon ihastunut apeironin puhdistusmaitoon, jolla lähtee myös kaikki meikki silmämeikkiä myöten tehokkaasti pois. 😍 Oman kokemuksen mukaan tässä kyllä paras hinta-laatusuhde tähän mennessä. Myös kalliimpia pudistusbalmeja ja -maitoja on tullut käytettyä. Harmi kun oli nyt loppu twistbeltä. Ja itsellä siis rasvoittuva iho. En oo kaivannut tuon kanssa edes kaksoispuhdistusta. 😊

    • Miia Johansson

      Joo se on kyl tosi hyvä ja olis tosiaan ollu tässä postauksessa mukana ellei olis ollu loppu. Tuo Novexpert on kanssa superedullinen laatuun nähden. Siinä on tuplasti enemmän tuotetta ja maksaa vajaa 20€. 😃

  • Tuija

    Moi ihana Miia! Olin tuossa elämäni Ekaa kertaa kosmetologilla ja sain matkaani näytteitä comfort zone merkiltä. Huomasin googletellessani että tästä merkistä on suht vähän juttua missään, niin tulit heti mieleeni että olis huippua kuulla sulta kommentit tästä tuotemerkistä. Vaikuttaa omasta mielestäni ainakin ihan lupaavalta merkiltä hinta-laatu suhteeltaan☺️.

    • Miia Johansson

      Heippa Tuija! 🙂 Mä kurkkasin tosi nopeasti pari tuotetta. Ei ikävä kyllä päässeet oman seulani läpi tuotteissa, joista pidän ihonhoidon puolella. Bongasin INCI-listasta mm. mikromuovia ja kasvoveden INCI oli aika vaatimaton. Kannatan enemmän luonnonkosmetiikkaa. Tosin näissäkin tuotteissa oli paljon luonnon raaka-aineita, jota selkeästi käytetään koko ajan enemmän myös synteettisen kosmetiikan puolella. Ehkä siis tätä vastakkainasettelua ei pian enää tehdä. Puhutaan vaan raaka-aineista ja mitä mikäkin tuote sisältää. 🙂

      • Tuija

        Hei kiitos tosi paljon kun näit vaivaa ja vastasit☺️. Itsellä noi tuotteiden raaka-aineet aika utopiaa niin enpäs olis tuollaista edes tajunnut. Itsellä aikuinen akneen taipuva iho niin koitan etsiä siihen tuotteita mitkä sopisi. Se ei kyllä ole helppoa😄. En mä taida tuota comfort zonea ostaa kun geeliputsari vaikutti aika tujulta, ja yleensä se vaan pahentaa tilannetta🙄.

  • Elina

    Hei! Voiko päivävoidetta vielä “pelastaa” kun tuli tehtyä hutiostos? Evolven päivävoide on suunnattu rasvaisella/sekaihoiselle ja oletin sen sopivan. Voide onkin aika matta ja ihoni jää kiristelemään tietyistä kohdista. Toimisiko balm balm rosehip seerumin lisäys voiteeseen 🤔 miten siis itse tekisit?

    • Miia Johansson

      Kiristely saattaa olla merkki myös vesikosteuden puutteesta kasvoilla, mutta siis toki voi sekaan laittaa myös öljyä. Onko sulla siis mikä ihotyyppi ja minkä kosteusvoiteen tarkalleen ostit? 😊

      • Elina

        Pintakuivuuteen taipuvainen sekaiho ja voide oli evolven true balance lotion. Tuli hetken mielijohteesta ostettua kun kyllä se tietty mattaisuuden tunne iholla on kiva, mutta nyt meni liian mattaiseksi. Tosin aloin pohtimaan sitä, että olenko kuivattanut ihoani pestessäni puhdistusmaidolla kasvot aamuin illoin vaikka ei ole ollut meikkiä 🤔 OK hydra toneria käytän kasvosuihkeena. Madaran skin equal silti levittyi hienosti mattaiholle ja isot käden taputukset tuosta siveltimestä, mitä suosittelit kyseisen meikkivoiteen kanssa. Aivan huippu! Kiitos! ❤️

        • Miia Johansson

          Riittää kyllä kasvojen pesu kerran päivässä ja aamulla sitten vaan vedellä huuhtelu. 🙂 Jos tuntuu, että kasvoja kiristelee, niin kannattaa ottaa seuraava kasvovesi sellainen, joka kosteuttaa enemmän. Tai kosteuttava seerumi. Mutta usein kosteuttavammalla kasvovedellä pääsee jo pitkälle.

  • Elina

    Mulla on pintakuivuuteen taipuvainen sekaiho ja voide oli evolven true balance lotion. Käytän OK hydra toneria alla. Pitäisikö vain panostaa bybin mega mistiin vai ottaisiko seerumin lisäksi. Nyt tuli hankittua madaran skin equal meikkivoide sekä suosittelemasi sivellin! Aivan mahtava kombo! Ei mennyt tuossa hankinnassa rahat hukkaan ja iho on niin paljon tyytyväisempi kuin synteettisestä meikkivoiteesta.

    • Miia Johansson

      Oi miten ihana kuulla! <3 Joo, siis se on ihan uskomatonta, että miten iho vaan voi paremmin näiden luonnon meikkivoiteiden kanssa. Onko sulla mitä toiveita siis ihonhoidolta tai siis tuntuuko, että tarviit lisää vesikosteustusta? Millä peset kasvot? 🙂

  • Elina

    Kysyit niin hyvän kysymyksen, että pohdein pitkään ja hartaasti. Vastaus olikin ihan yksinkertainen ja ihan nenän edessä kun on lukenut sun juttuja. Ihoa alkanut kiristämään eli vesikosteutusta lisää ja ei seerumikaan pahitteeksi ole. Tykkäsin käyttää evolven puhdistusbalmia+madaran puhdistusmaitoa meikin puhdistukseen. Intouduin kuitenkin kokeilemaan Luonkosin öljypuhdistuspalaa ja otin vielä rasvaiselle iholle suunnatun. Puhdistuksen kanssa käytän musliliinaa (olikohan oikein kirjoitettu). Nyt mietein mahtaako se olla osasyy kiristelevälle iholle. Luulisi, että mikä tahansa öljyputsari ei kuivata.

  • Elina

    En tiedä katosiko taas viestini bittiavaruuteen, mutta sitä piti kirjoittaa, että kysyit niiin tyhjentävän kysymyksen 😁 Ohjeesi on blogeissa selkeät ja tietysti ihoni nyt kaipaisi tehokkaampaa vesikosteutusta eikä seerumikaan olisi pahitteeksi. Pohdein sitä, että voiko Luonkosin Healing öljypuhdistuspala rasvaiselle iholle kuivattaa ihoani? Ostin hetken mielijohteesta tämänkin ja aiemmin käytin evolven puhdistusbalmia. Käytän vielä lisäksi madaran puhdistusmaitoa, jos on meikkiä. Luonkosin palalla lähtee yllättävän hyvin normi ripsarikin.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Joo, vastailin äsken vasta tuohon sun kommenttiin ja juklaisin. Mulla joskus kestää nää viestien moderoiminen. 😀

      En usko, että luonkosin kakku kuivattaa. Nimeomaan se on tosi hellävarainen ja tulee ihon luonnollista toimintaa.

  • Niina Nurminen

    Moi!! Mikä oli se sun tässä ehkä pari viikkoa sitten instastoorissa ollut kasvovesi? Siinä kerroit ja oli myös teksti että sama tuote kosteuttaa ja epäpuhtauksiin?

  • Laura

    Hei, miltä tämän kosteusvoiteen INCI sinusta vaikuttaa? Emmin vähän koska on melko hintava… en osaa lukea noita.. kiitos todella paljon jos viitsit vastata <3

    Ainesosaluettelo:
    Aqua, Homosalate, Ethylhexyl Salicylate, Polyglyceryl-6 Stearate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butylene Glycol, Octocrylene, Butyloctyl Salicylate, C12-15 Alkyl Benzoate, Cetyl Dimethicone, Isodecyl Neopentanoate, Potassium Cetyl Phosphate, Triacontanyl PVP, Propanediol, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Batyl Alcohol, Silica, Helianthus Annuus Extract, Selaginella Lepidophylla Extract, Rhodiola Rosea Extract, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Oryza Sativa Bran Extract, Bisabolol, Mauritia Flexuosa Fruit Oil, Tocopheryl Acetate, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Inonotus Obliquus Extract, Rhaponticum Carthamoides Root Extract, Cucurbita Pepo Fruit Extract, Eleutherococcus Senticosus Root Extract, Capsicum Annuum Fruit Extract, Tocopherol, T-Butyl Alcohol, Isopropyl Alcohol, Glyceryl Distearate, Glyceryl Stearate, Polyglyceryl-6 Behenate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Caprylhydroxamic Acid, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Oxide, Parfum, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Sodium Dehydroacetate, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Citronellol.

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 Ihonhoitoa harkitessa tietenkin kannattaa aina miettiä, että mitä se oma iho tarvitsee ja mitkä tuotteet ovat omien arvojen ja toiveiden mukaisia. Itse en suosittelisi tätä tuotetta monestakin syystä, mutta en siis itse käytä ja suosittele synteettistä kosmetiikkaa ihonhoidossa. Tässä on mm. kemiallista aurinkosuojaa ja muutenkin INCI on todella pitkä. Mutta ehdottomasti jokaisella on omat mieltymykset. Kosteusvoiteet, joita suosittelen, löytyvät tästä:

      https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/kosteusvoide/

  • hanne

    Hei!

    Olen etsimässä ihonhoitotuoteita ikäätyvälle (60) kuivalle iholle
    Minulla on HAJUALLERKIA joka rajottaa tuoteiden tilaamista
    Saisiko teiltä mahdollisesti NÄYTEITÄ IHON PUTSAUS, KOSTEUTUS,
    TESTATAANKO TUOTEENNE ELÄIMILLÄ?
    MIKÄ ON VALMISTUS MAA?

    KIITOS

    • Miia Johansson

      Heippa Hanne 🙂 Onkohan viestisi tullut oikeaan paikkaan? Kirjoitan siis blogia ja suosittelen tuotteita sekä linkkaan nettikauppojen tuotteita tänne. EN ole siis jälleenmyyjä. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram