MATKA HYVÄÄN IHOON – MITEN ONNISTUIN?

03.04.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Kosmetiikkapurkkien viidakossa oikeiden tuotteiden valinta ei ole helppoa ja olen itsekin vaeltanut pitkän matkan, kunnes olen oppinut hoitamaan ihoani ja siinä sivussa opiskellut sekä pystynyt auttamaan teitäkin erinäisten iho-ongelmien kanssa. Tässä postauksessa on oma matkani hyvään ihoon ja miten onnistuin.

TEIN SITÄ MITÄ MONI TEKEE EDELLEEN

Noin 20:n vuoden ajan kohtelin ihoani kaltoin tietämättäni. Pesin kasvot usein vahvalla geeliputsarilla, jonka jälkeen ihoa kiristi. Inhottavan kiristelyn tunteen poistin kosteusvoiteella.

En koskaan kyseenalaistanut ihonhoitorutiiniani, vaikka otsa oli kuiva kuin Saharan hiekka ja iltaisin viihdytin itseäni nyppimällä kuivia kaistaleita nenän ympäriltä. Ihoni myös kiilsi todella paljon ja koko ajan jossain kohtaa naamaa oli tulehtunut jättifinni. Talvisin silmänympärykset olivat välillä kirvelevän ja kutisevan atooppisen ihottuman peitossa.

Elämä vei ja kiinnostusta ei oikeastaan ollut asian korjaamiseen.

KOREALAINEN IHONHOITO JA KYMMENIEN TUOTTEIDEN NAAMAAN LÄTKIMINEN

Joskus viitisen vuotta sitten tutustuin korealaiseen ihonhoitoon ja hehkutinkin sitä maasta taivaisiin myös blogissani. Ihoni kunto parantui melko paljon, koska saihan ihoni nyt myös vesikosteutusta, kun juotin sille vaikka minkälaisia hoitonesteitä ja seerumeita.

En sano, että korealainen ihonhoito olisi millään tavoin huonoa, mutta oma ongelmani oli se, etten oikeasti ymmärtänyt niistä mitään. Lätkin menemään kymmentä eri tuotetta kasvoille joka ilta ja aamu. En tiennyt mitään niiden raaka-aineista ja mitä iholleni kannattaisi oikeasti antaa.

Ihooni tuli edelleen tulehtuneita finnejä ja se oli ajottain röpelö, rasvottui ja pintakuivuus piti pintansa. Atopia ei ollut muuttunut mihinkään. Tiedän näihin kaikkiin nyt sen suurimman syyn, joka oli edelleen ihoni liian tehokas puhdistaminen vaahto- ja geeliputsareilla ja sekä ravitsevien raaka-aineiden puutos.

Lisäksi moni käyttämäni korealainen tuote sisälsi suuren määrän sellaisia raaka-aineita, jotka vaikuttavat enemmän tuotteen mielyttävään koostumukseen kuin itse ihon hoitamiseen.

Kuinka hoitaa atooppinen ihottuma silmien ympärillä

HOITAVIA RAAKA-AINEITA JA VAIN MUUTAMA TUOTE

Olin jo aikaisemmin kokeillut joitakin luonnonkosmetiikan tuotteita, mutta muistelen, etten pitänyt niiden koostumuksesta, en pitänyt niitä tehokkaina ja taisin saada jonkin reaktionkin niistä. Siksi olin skeptinen ja epäilin niiden tehokkuutta.

Aloin opiskelemaan aihetta. Tutustuin luonnonkosmetiikkaan ja opin, että siinäkin on omat ongelmansa. Kaikista paras olisi ettei meikkaisi ollenkaan, asuisi jossain kostean lämpimässä ilmastossa ja antaisi ihon hoitaa itse itseään. Näin ei kohdallani kuitenkaan ole. Meikkaan ja asun todella kuivassa ja kylmässä ilmastossa. Ihoni tarvitsee siis hellävaraista hoitoa oikeilla raaka-aineilla.

Nyt ihoni on tasapainoinen. Se ei rasvoitu, kiristä tai pukkaa finnejä joka viikko. Atopian lehahduksista kärsin vaan silloin, jos olen unohtanut hoitaa ihoani hyvin.

Ihostani ei tule koskaan täydellinen posliininukke, koska sellaisen saa ainoastaan Photoshopilla. Aurinko on aiheuttanut kasvoilleni vaurioita melko paljonkin ja se on ihan omaa syytäni. Rusketin kasvojani ulkomailla työskennellessäni aivan liikaa, mutta vitsit mulla oli kivaa. Ihohuokoseni ovat suuremmat t-alueelta, koska olen edelleen sekaihoinen. Välillä saan finnejä, mutta yleensä pystyn paikantamaan niille syyn. Esimerkiksi ihoni tukkeutuu melko helposti tietyistä öljyistä.

Kaikessa tässä olen siis oppinut sen, että pitää tietää mitä iholleen laittaa eikä mennä mainostajien hehkutuksien perässä.

MITKÄ TUOTTEET OVAT SALAISUUTENI?

Voin kertoa teille tässä ne muutamat rakastamani tuotteet, joiden uskon tehneen suurimman muutoksen. En voi kuitenkaan enempää painottaa, että nämä sopivat minun ihotyypilleni ja sinun ihosi voi tarvita jotain aivan muuta. TÄMÄN postauksen avulla voit tunnistaa oman ihotyyppisi ja mitkä tuotteet olisivat hyvät juuri sinulle.

  • Puhdistustuote: *Fiini kaura puhdistusbalmi puhdistaa hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Vaikka iholleni tulee helposti epäpuhtauksia, niin tämän kanssa en tarvitse kaksoispuhdistusta. Ja mitä vähemmän ihoaan pesee, niin sitä paremmassa kunnossa se pysyy. Aamuisin huuhtelen kasvoni vedellä.
  • Kasvovesi: *Olivia Klein Mineral Toner syväkosteuttaa, mutta samalla rauhoittaa atooppista ihoa. Lisäksi tämä on myös loistava tuote hillitsemään ihon talin tuotantoa.
  • Kosteusvoide: Päivävoiteeksi *Olivia Klein Balance Cream on juuri sopivan täyteläinen. Se sopii loistavasti herkälle iholle ja hillitsee epäpuhtauksia.
  • Kasvoöljy: Kasvoöljyt ovat ihonhoitoni ydin. Kylmäpuristetut luonnon kasviöljyt ravitsevat ihoa ja eron huomaa, kun hyvä tuote on käytössä. Jos pitäisi valita vaan yksi tuote niin se olisi *Fiini Kaura-Tyrniöljy. Vain neljän raaka-aineen kasvoöljy on loistava sekaiholle, herkälle iholle ja jopa todella tulehtuneelle atoopiselle iholle.

Ihonhoidon suuri salaisuus ei koskaan ole yhdessä tuotteessa. Iho tarvitsee hellävaraisen pesun sekä vesi- ja rasvakosteutusta ei sen kummempaa.

P.S. Kai tiesit, ettei ihon pidä olla pesun jälkeen nitisevän puhdas. Iholle on hyvä jäädä pehmoinen fiilis – kuin päällä olisi ohuen ohut kalvo.

  • Sonja

    Sun blogin ohjeilla mäkin olen saanut iholleni rauhan. En voi kylliksi kiittää. Olen hoitanut ihoa tunnollisesti jostain 12-vuotiaasta asti, viimeiset vuodet korealaista rutiinia noudattaen. Naamaa kiristeli aina pesun jälkeen ja kun yhden finnin sai nitistettyä niin seuraava jo ilmestyi. Sitten kevättalvella löysin sun blogin, katsoin että onpas upea iho ja päätin kokeilla jotain itselleni aivan uutta.

    Kun lopetin kasvojen pesemisen puhdistustuotteella aamuisin ja aloin vaihtaa tuotteita luonnonkosmetiikkaan sitä mukaa, kun vanhat loppuivat, iho rauhoittui kuin taikaiskusta. Finnejä ei enää tule! Kuivaksi luulemani iho ei ole moksiskaan, vaikka lopetin hoitonesteen käytön – näyttää jopa siltä, että kun saan seerumini kulumaan loppuun, ei uutta tarvitse välttämättä hankkia.

    Sinun suosituksestasi hankin Fiinin mustaherukka-puhdistusbalmin, ja (koska en osaa olla tekemättä kaksoispuhdistusta) kakkosvaiheen putsariksi Bybin Milk Meltin. Kasvovetenä Olivia Kleinin Mineral Spray Toner, yövoiteena Kolme Cosmeticsin kehäkukkavoide ja päiväkäytössä Mossan aurinkosuojavoide. Vielä sy-voide ja kuorinta pitää päivittää luonnonkosmetiikan versioiksi, kunhan saan vanhat kulutettua loppuun.

    Myös meikkaamisesta olen oppinut sinulta paljon, esimerkiksi että mun meikkivoiteen ei tarvitse olla se kaikkein vaaleimman sävyinen (kas, en enää näytäkään niin kalpealta!). Blogistasi löytyi myös hyvä opas kulmien meikkaamiseen, opin ettei kulmien “hännän” tarvitse jatkua loputtomiin, vaikka omat kulmat kasvaisivatkin kaaressa alaspäin. Real Techniquesin sivellinsetti oli loistava ostos – on kiva tupsuttaa puuteria pienellä siveltimellä ja kun sitä laittaa vain t-alueelle ja silmien alle, on lopputulos kauniin kuulas. Ennen tapasin puuteroida naaman vipalla ihan “tukkoon” ja kokeilla vielä kädellä, että tuntuuhan iho kauttaaltaan matalta – rasvaista tunnetta ei saanut jäädä yhteenkään kohtaan. Nyt en enää koe tarvitsevani erillistä korostustuotetta, kun hehkun muutenkin. 😀

    Yhteenvetona siis: säästän rahaa ja aikaa, olen löytänyt hyvät tuotteet ja saanut ihon kuntoon, ja meikkivinkkiesi avulla tunnen itseni jopa kauniiksi. Suuret kiitokset sinulle Miia, teet mahtavaa työtä! <3

    • Miia Johansson

      Wauuuu mikä muutos!! ❤️😃 Siis ihan mieletöntä kuulla ja niin monessa jutussa!

      Hih, ja muuten niin ymmärrän sua, että entisenä korealaisen kosmetiikan käyttäjänä on mullakin tosi vaikea luopua kkasoispuhdistuksesta. Ja monen öljyputsarin kanssa tällä tukkiutuvalla iholla se on melkein pakollista. Ainoa poikkeus tähän mennessä on ollut tuo Fiini. 😍

  • Nana

    Hei! Täällä myös hurahdettu luonnonkosmetiikkaan ihonhoidon puolella. Novexpertin C vitamin seerumi on tuntunut hyvältä, mutta sitä “kirkkautta” en ole vielä huomannut. Mutta jatkan tämäm putelin kyllä loppuin, koska tuskin siitä haittaakaan on.

    Nyt etsinnässä olisi sekaihon meikkivoide. Madaraa oli testeri, mutta sävy liian vaalea (vaalein). Muuten tuntui kivalta ja satiininen pinta oli kaunis, mutta levitettyä en saanut, kuin sormin.

    Onko sinulla kokemusta Bohon fluid meikkivoiteesta?

    Tänään lähti testiin Atopikin itseruskettava kasvovesi! Jännän äärellä odotan aamua 😀

    Ja olisiko sinulla vinkata aurinkosuoja kasvoille, joka ei tukkisi ihoa ja räjäyttäisi akneani?

    • Miia Johansson

      Heippa Nana! 🙂 Joo, tehoaineita pitää usein käyttää useamman kuukauden verran, ennen kuin mahdollisia tuloksia alkaa näkymään.

      Madaran voit ihan hyvin levittää sormin. 🙂

      On komeusta Bohon fluid meikkivoiteesta ja en itse pitänyt siitä olleenkaan. Koostumus iholla oli jauhoinen. 🙁

      Aurinkosuojista on tulossa pian postasta. 🙂

      • Nana

        Okei! Jauhoinen meikkivoide ei tunnu hyvältä ajatukselta :/

        Muistanko oikein, että Zuii meikkivoise oli pitkään suosikkisi? Mahtaisiko olla passeli sekaiholle?

        Pitkään Lumenen bb voidetta käyttäneenä tajusin, että kauniin pinnan tekee kyllä, mutta äkkiä tunkkaisen ja alkaa kiiltää liikaa otsalta.

        Ja nyt tarviisin kyllä jonkun tuotteen pakkelimeikkivoiteiden tilalle 🙂

        • Miia Johansson

          Heippa Nana! 🙂 Joo, se Zuii Flawless on hyvä kevyr meikkivoide sekaiholle. Se on paljon kevyempi kuin Lumenen CC ja erityisesti kesällä aivan superihana.

  • Anu

    Upea ja rohkea postaus! Kiitos Miia! Kiitos todella paljon ohjeista neuvoista myös meille aikuisille naisille!

  • Niina

    Hei, olisi ihanaa jos voisit tehdä myös suositukset shampoosta ja hoitoaineesta. Tuntuu, että kaikissa on käytetty sodium laureth sulfaattia jne, joista saan reaktioita.

    • Miia Johansson

      Kurkkaa tuonne hiushoitokategoriaan. <3 Myö suutta postausta on tulossa pian. 🙂

  • Mara

    Hei!
    Minä opin vasta muutama viikko sitten miten vähän ihoni oikeasti tarvitsee! Pärjään loistavasti Bio-Oil:in hoitoöljyllä! Saatan myös kasvovettä hieman suihkuttaa alle.
    Parissa päivässä lähti kuivuus pois eikä otsa enää kiillä! IsoVahva suositus kaikille jotka omistavat rasvaisen, pintakuivan, kuivan ja/tai herkän ihon. <3

    Minulla olisi myös yksi kysymys liittyen shampooihin jos vain löytyy kiinnostusta tutkia, koska omat taidot ainesosiin ovat olemattomat.

    Hiukseni ovat teini-iästä lähtien rasvoittuneet liian nopeasti. Sinulla ilmeisesti ollut sama ongelma. 🙂 Olen kokeillut paljon erilaisia shampoita! …rasvoittuville hiuksille (esim. XZ, Urtekram, System 4, palashampoita ja khadia) kosteutta antavia ja ilmavuutta antavia… Myös ihan tavalliset shampoot. Sulfaattomia, silikonittomia jne.
    Kirjaimellisesti ainut toimiva shampoo (eivät ole heti seuraavana päivänä limaiset + tekee hiuksista myös pehmeät ja ilmavat) on Whamisan Oily Scalp shampoo. ( https://www.ruohonjuuri.fi/products/whamisa-shampoo-oily-scalp-rasvoittuvalle-hiuspohjalle-500-ml ) Tätä suosittelen ihan jokaiselle. Mutta, ongelmana on hinta. Vaikka shampoo vaahtoaa erittäin hyvin ja on riittoisaa niin kirpaisee tuo hinta. Haluaisin löytää vastaavan hieman halvemmalla. Kysymykseni sinulle, osaatko yhtään sanoa mikä tekee juuri tästä shampoosta niin toimivan, jos katsoo INCI:ä?

    Jos heruu vastausta – haluan jo valmiiksi kiittää isosti. <3
    Hyvää kevään jatkoa. 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Mara! 🙂 IHanaa, että oot löytänyt sun iholle sopivan tuotteen. Kurkaksin tuon Bio-Oilin Incin ja tuote sisältää siis pääsääntöisesti pitkälle prosessoitua mineraaliöljyä, jota en itse suosittele. Toki se on loistava kosteuden sitoja iholle, mutta ravinteita iho ei siitä valitettavasti saa. Itse suosin öljyjä, jotka on tehty kylmäpuristetuista kasviöljyistä ja näin tuote ei myöskään tarvitse mitään extra aineisosia sen säilymiseen ja muutenkaan tuotteen koostumukseen.

      Tuosta sun linkistä aukesi mielestäni aika hyvä kuvaus kyseisestä shampoosta ja sen vaikuttavista raaka-aineista. Kannattaa ihan alkaa tustustumaan inci-listasta yhteen raaka-aineeseen kerrallaan. Whamisalle tyypilliseen tapaan tuossa on tietenkin paljon kaikkea, mutta näin itse teen ja googlettelen yhden raaka-aineen kerrallaan. Yksi vinkki myös helposti rasvoittuvalle päänahalle on ihan yksinkertaisesti se, että käyttää tuotteita, joissa ei ole esim raskaita öljyjä. Jos kyse on hennoista hiuksista. 🙂

      • Mara

        Moikka! Ahaa! En tiennytkään että Bio Oil on ns. “vääränlainen”. Niinkuin mainitsin, en tiedä INCEISTÄ yhtikäs mitään. 🙂 Itselleni sopii joten käytän loppuun mutta!!!!!! tämän tuubin jälkeen, voisin vaikka sitä sun suosittelemaa öljyä ottaa käyttöön. Kiitos siis infosta! 🙂 <3 En ole siis koskaan ennen käyttänyt minkäänlaisia öljyjä, ja täytän huomenna 30. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 🙂

        Ja shampoosta vielä sen verran että aloitan tutkimalla yhden kerrallaan! 🙂 Tuo on vain niin loistava shampoo. Toivottavasti hinnat jossain vaiheessa tippuu. :'D Ja kyllä. Erittäin hennot suomalaiset hiukset löytyy.

        • Miia Johansson

          Ja hei pääsia, että oot nauttinut tuotteesta, jonka oot hankkinut! <3

  • Heps.

    Njuu. Mä oon käyttänyt Evolven puhdistus-balmia. Mut joku aika sitten ostin The Inkey Listin Oat-puhdistusbalmin. En tiedä mikä tuossa Inkey listissä oli, mutta iho kuivui ihan sikana (vaikka siis “öljyä”), näppyjä rupes pukkaamaan. Onneksi oli Evolven purkki odottamassa ja meni noin 3 päivää, kun aloitin taas sillä niin iho oli rauhoittunut, se myös tuoksuu ihanasti ruusuille.
    Muut käyttämäni tuotteet on olleet samoja. Osaatko inci-tietoisena sanoa mikä aine Oat Balmissa voisi olla kuivattava tms. Tässä sen inci “Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetearyl Alcohol, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Candelilla Cera (Cire de candelilla), Silica, Sorbitan Stearate, Tribehenin, PEG-60 Almond Glycerides, Avena Sativa (Oat) Kernel Flour, Aqua (Water/Eau), Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Lecithin, 1,2-Hexanediol, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Biosaccharide Gum-4, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil.” ..kaikenlaista siihen on kyllä tukittu..

  • Essi

    Moikka, mä olen jotenkin sun insta storyistä käsittänyt, että seerumin käyttö olisi kaiken a ja o. Tässä nyt kuitenkaan ei ole mainittu, että käyttäisit mitään seerumia? Eli siis puhdistuksen jälkeen vain kasvovesi ja sitten hoitovoide ja hoitovoiteen päälle öljykö?

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Voi ei, jos on tullut sellainen kuva, koska näin ei ehdi ole. Oli pakko käydä katsomassa omat stoorit kohokohdista ja esim. pintakuivuuden kohdalla sanon, että seerumi on hyvä lisä, jos iho tarvitsee jotain extraa, mutta ehdottomasti hyvin moni pärjää vaan pesu, kasvovesi ja kosteusvoide. 😊

      Tässä postaus ihonhoitotuotteiden järjestyksestä: https://miiajohansson.com/2020/11/18/missa-jarjestyksessa-ihonhoitotuotteet-laitetaan/

  • Ilona

    Kiitokset täältäkin, kyllä on ihon kunto parantunut järjettömästi vuodessa-parissa kun oppi oikeat jutut 😊 Ja mikä ihaninta, yhtään turhaa meikki/kosmetiikkaostosta ei ole tullut sen jälkeen, kun aloin seurata blogiasi. Harmi kun ei ollut älypuhelinta vielä silloin muinoin joten ei ole kuvia, muuten oisin osallistunut siihen sinun ennen-jälkeen- kyselyyn!

    Ja kiitokset myös ihanista, aidoista kuvista miltä iho näyttää! ❤❤❤ Jotenkin tuo viimeinen kuva erityisesti ilostutti, koska vaikka ihosi on nyt mielettömän hyvässä kunnossa ja kaunis, niin silti on huokoset, hieman punoitusta jne. eli sitä normaalia, aitoa ihoa 😍❤ (jota valitettavasti liian harvalla vaikuttajalla näkyy, ainakaan suurilla kansainvälisillä) 😔

  • Maria

    Hei Miia! Oma ihonhoitoni on mennyt pitkälti samoja polkuja kanssasi. Koreabuumin kautta luonnonkosmetiikkaan. Johtunee blogisi seuraamisesta 🙂
    Itselläni on aina ollut iho todella helppohoitoinen ja hyvässä kunnossa niin, että pärjäisin helposti ilman meikkivoidetta. Se välillä jopa harmittaa tällaista kosmetiikkafriikkiä, kun en oikein näe ihossa mitään muutoksia, kun innolla kokeilisin koko ajan jotain uutta 😁 No tämä on tietysti vain positiivinen ongelma, mutta kun intoa olisi läträtä vaikka mitä ihanaa kasvoille. Siitä korealainen ihonhoito oli ihanaa, kun oli purkkia ja purnukkaa ja ihonhoitoon sai kunnolla käyttää aikaa. Olen muuten itsekin luullut (kuten joku kommentoikin edellä), ettet käytä seerumeita ollenkaan..

    Miten itse suhtaudut retinoleihin ihonhoidossa? Täytin juuri 40v. ja tuntuu, että harakanvarpaat ilmestyivät yhdessä yössä silmäkulmiin. Jotain tarttis tehdä 😄 Olen tuntikaupalla hakenut aiheesta tietoa ja kokemuksia, mutta haluaisin myös ihonhoitoguruni mielipiteen. Kokeilin pari pullollista Bybin bakuchiolia, mutta ei mitään vaikutusta. Harva valmistaja ilmoittaa retinoilin pitoisuuden tuotteissa. Olen löytänyt vain Paula’s Choicen ja Ordinaryn retinolituotteista pitoisuudet.

    • Miia Johansson

      Heippa Maria! 🙂 Käytän kylla joo seerumeita vähän sen mukana mitä iho tarvitsee. Jos ei tarvitse, niin sitten skippaan ne. Tuolla mun suosikeissa on myös monta mun lemppariseerumia. 🙂

      Mä en tosiaan käytä oikeastaaan synteettisiä tuotteita ihonhoidossa, joten siksi myös tuo retinoli on sellainen, josta en kovin ole kiinnostunut. Kuitenkin ihonhoito on niin rajallinen ikääntymisen merkkien estäjä. Enemmän siihen vaikuttaa kuitenkin elintavat, stressi yms. 🙂 Mutta jos sua kiinnostaa enemmänkin viettää aikaa ihonhoidon parissa, niin kannattaa ehdottomatsi tustustua Gua Shan. 🙂

  • Piia

    Aurinkosuojista todellakin tarvitaan lisätietoa näin kesän kynnyksellä, kiva että juttua on tulossa! Onko kokemuksia kesäisin ylähuulen yläpuolelle ja silmien alle ilmestyviä pigmenttiläiskistä, voiko niitä jotenkin estää tai vaalentaa? Tai onko joku löytänyt ruokavaliosta jonkin asian joka niihin voisi vaikuttaa? Talvella ne onneksi vaalenevat. Auringonotto on ollut aika yleistä aikaisempina vuosina, joten itsekin siitä nyt kärsin epätasaisina läikkinä kasvoissa.

    • Miia Johansson

      Heippa Piia! 🙂 Pigmenttiläiskiä on todella vaikea vaalentaa ihonhoidolla tai ainakaan itse en ole siinä onnistunut. Ruokavaliolla tuskin voi asialle mitään tehdä, koska kyse on kuitenkin auringon aiheuttamasta pigmenttihäiriöstä. Ainoa miten niitä voi estää, on suojata se alue ihosta vaatteilla/hatulla, koska vahvakin suojakerroin päästää kuitenkin sen muutaman prosentin UV-säteilystä läpi. Näin mä teen itse ja käytän sitten mielummin itseruskettavaa. 🙂

  • Riia

    Hei Miia!

    Puhdistatko ihoasiasi vielä erikseen jollain kuorintavoiteella? Näistä olisi kiva kuulla myös 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Riia! 😊 Joo, kuorin pari kertaa kuukaudessa. Kuorinnoista löytyy lisää sivupalkin kuorinta-kategoriasta. 😊👌

  • Miia

    Kiitos, että jaksat tehdä tätä mainiota blogia, sekä päivittää aktiivisesti instaa. Olen saanut sinulta ihan hurjasti vinkkejä ja minullakin iho on vihdoin rauhoittunut ja kehtaan mainiosti kulkea myös ilman meikkiä. Itselläni lisäksi maitotuotteiden pois jättäminen toi ison avun ihon näppyyn ja ihon kutinaan.

    Ja meikkivinkkisi, ah parasta! <3

    Kiitos Miia!

    • Miia Johansson

      Voi kiitos ihana kaima! <3 Olipas piristävä ja tsemppaava viesti!

  • Riina-Kaisa

    Hei Miia!

    Miten tuota Fiinin öljyä käytetään? Mua vähän hämää, kun siinä nimessä on “seerumi”. Tuleeko se silti kosteusvoiteen päälle?

    Oletko muuten testannut Fiinin kasvovesiä tai Flow Cosmeticsin tuotteita? Flowlla kiinnostaa ruusuvesi ja ruusunmarjaöljy, mietin onkohan niistä mihinkään.

    • Miia Johansson

      Heippa Riina-Kaisa! 🙂 Joo, kosteusvoiteen päälle tulee. Nimi on tosiaan munkin mielestä vähän harhaan johtava, mutta koostumus sellainen, että tulee ihonhoidossa viimeisenä. Fiinin kasvovesiä oon joo testaillut, mutta ikävä kyllä niistä ei löytynyt uutta suosikkia. Flow on hyvä brändi ja tuotteet loistavia. Esim. tuo ruusuvesi löytyy mun suosikeista. Voit tsekata mun arvostelun ja muiden jättämiä kommentteja tästä: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/flow-cosmetics-ruusuvesi/

  • Pauliina

    Hei!
    Mikä oli “ihmetuotteesi” eli extrakosteutus meikkivoiteen alle jos tuntuu siltä, että meikkivoide hukkaantuu ihohuokosiin?

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina! 🙂 Se oikeastaan riippuu ihan siitä, että mitä iho juuri sillä hetkellä tarvitsee. Balmimainen eli esim. Bybin Babe Balm on ollu mulla keikoilla pelastus. Se ei tosin sovi hyvin rasvaiselle iholle. Mutta sanoisinko, että tässäkin on tärkeintä, että saa ihon tasapainoon. Eli oikea putsari ja tarpeeksi niin vesi- kuin rasvakosteutusta. Kumman tahansa puute näkyy heti meikkivoiteen levittymisessä. Mutta tietenkin syyllinen voi löytyä ihan meikkivoiteesta. Eli meikkivoide ei vaan ole hyvä. 🙁

  • Ida

    Hei Miia! Oliko sulla tulossa postausta aurinkovoiteista? Kiinnostaisi kuulla luonnonkosmetiikan kuin myös synteettisen parhaat tuotteet, jotka ei tukkisi ihoa hurjasti. 😊 Oon löytänyt sun blogin kautta niin monta hyvää tuotetta etten enää luota muihin sivustoihin 😁

    • Miia Johansson

      Heippa Ida! 🙂 Vielä ei ole, mutta tuloillaan on. 😀 Ja onpa ihan superihana kuulla, että oot tykänny mun suosituksista. <3

  • Riikka

    Hei Miia! Ensinnäkin kiitos ihanasta blogista! Olen uusi lukija ja olenkin löytänyt täältä apua todella moniin ihonhoidon ongelmiin!

    Olen viimeisen parin kuukauden ajan muuttanut ihonhoitorutiinit täysin, pakko kyllä myöntää että ne olivat koko talven kokonaan hukassa kun etäopiskelun myötä olen lopettanut meikkaamisen ja sen myötä “unohtui” myös ihonhoito. Ihoni kunto on parantunut, mutta välillä aamuisin otsani iho on hyvin pintakuiva. Olen käyttänyt putsarina avenen gently milk cleanseriä, ja olenkin pohtinut, että onkohan se kuitenkin liian vahva tuote herkälle rosacea iholleni?

    Odottelen myös kovasti tuleeko sinulta vielä tässä keväällä postausta aurinkovoiteista tai parhaista meikkivoiteista, jotka sisältää aurinkosuojan.

    Aurinkoista kevättä sinulle!

    • Miia Johansson

      Heippa Riikka ja tervetuloa mukaan! 🙂 Mulla ei ole kokemusta tuosta Avenesta, kun suosin enemmän luonnon tuotteita, joten en oikein osaa sanoa, mutta jos iho tuntuu pintakuivalta niin se tarvitsee vesikosteutusta. Eli kosteuttava kasvovesi on jo loistava lisä. Ja laadukkaat kylmäpuristetut kasviöljyt auttaa myös ja pehmentää ihoa. 🙂

      Ja hei sun toiveisiin ja vastattu, koska juuri tänään tein postauksen aurinkovoiteista kasvoille ja meikkivoiteista on tulossa kanssa postausta pian. 🙂

  • Tiia

    Elämässä sellainen vaihe, että 35 mittarissa ja ruuhkavuodet parhaimmillaan. Tämän kaiken huomaa ihossa ja erityisesti kasvoilla. Näin aikuisiällä sitä saa kiksit vähän erilaisista asioista kuin nuorempana, joten aion ottaa omaa aikaa kasvojen ihon laadukkaan hoitamisen muodossa. Löysin sun blogin vasta nyt ja tutkin suosittelemiasi tuotteita ja vertasin omaan kasvojen ihoon.

    Tilasin juuri: Fiini Naturally Puhdistusbalmi Hellävarainen Kaura, Fiini Naturally Kaura-Tyrni Öljyseerumi, Olivia Klein Mineral Spray Toner hoitoneste ja Olivia Klein Balance Creamia. Toivon, että iho kiittää! Millaisella aikataululla iho yleensä reagoi uusiin kasvojenhoitotuotteisiin. Jos miettii sellaista positiivista reaktiota 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Tiia! 😊 Toivottavasti tykkäät tuotteista. Se miten saa tuloksia riippuu aivan lähtötilanteesta ja mitä muutosta toivoo. Jos ihoa on hoitanut väärin ja aiheuttanut itselleen näin iho-ongelmia, niin eron voi huomata jo muutamassa päivässä tai viikossa. Mutta yleensä noin 1-3 kuukautta on sellainen normi aika. Ja tietenkin, jos tuotteet on juuri oman ihon tarpeisiin valittu. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram