MEIKKAUKSEN ALKEET – MIKÄ ON SEURAAVA ASKELEESI?

26.04.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Moni käyttää ainoastaan ripsiväriä ja haluaisivat oppia meikkauksesta hieman enemmän – ainakin saamieni viestien perusteella. Usein ei vaan oikein tiedetä mistä aloittaa. Tarjonta on niin laaja ja mahdollisuudetkin hieman pelottavat – mitä jos rahani menevät hukkaan tai mitä jos näytän ihan pelleltä. Tylsä fakta on se, että asia vaatii hieman perehtymistä, kuten kaikki uuden opettelu. En pysty antamaan yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa, mutta tämän postauksen avulla saat jo loistavat lähtökohdat seuraavan askeleen ottamiseen.

Tähän postaukseen keräsin askel askeleelta sen, että miten meikkauksen opettelussa kannattaa lähteä etenemään. 

1. ASKEL: RIPSIVÄRI JA SEN PYSYVYYS

Vaikka monella saattaa ripsiväri olla jo hallussa, niin senkin voi viedä uudelle tasolle. Oikean ripsivärin valinta ja ripsien taivutus tekee jo suuren eron.

  • Jos ripsiväri tuhriintuu luomille, valitse lämpimässä vedessä lähtevä ripsiväri ja unohda tavalliset sekä vedenkestävät ripsivärit. Postaus tällaisista ripsiväreistä löytyy TÄSTÄ.
  • Jos ripset ovat suorat (useimmilla meistä on), ne kannattaa taivuttaa. Postausta ripsien taivutuksesta TÄSSÄ. Huom! Taivuttimissa on suuria eroja.
  • Jos taivutus ei pysy koko päivää, käytä vedenkestävää ripsiväriä tai laita vedenkestävää ripsiväriä taivutuskohtaan ja loppuihin ripsiin omaa lemppariripsaria.

2. ASKEL: KULMAKARVAT

Ei ole yhtä ja ainoaa tapaa neuvoa meikkauksen alkeita, koska meillä kaikilla on eri lähtökohdat ja toiveet. Joillakin on valmiiksi jo kauniit kulmakarvat ja jotkut joutuvat ne maalaamaan joka päivä.

Jos kulmakarvasi ovat olemattomat, niin ohjeet niiden piirtämiseen löydät TÄSTÄ. Ohjeet ovat jopa sellaiselle, jolla ei ole kulmakarvoja laisinkaan.

3. ASKEL: IHO KAUNIIKSI MEIKKIVOITEELLA TAI PEITEVOITEELLA

Aivan kaikki lähtee ihonhoidosta. Ennen kuin siirryt meikkauksen opetteluun, niin suosittelen hankkimaan omalle ihotyypille sopivan puhdistustuotteen, kasvoveden ja kosteusvoiteen. TÄSSÄ on postaus, jonka avulla löydät juuri sinulle sopivat tuotteet ja hoidat ihoasi oikein.

Monen iho näyttää paremmalta, jos siihen laittaa ohuen, ihon sävyä tasoittavan meikkivoiteen. Keltaiseen taittava meikkivoide taittaa kauniisti myös ihon punaisuutta, jota meillä hyvin monella on.

Kaikki tämän hetken suosikkimeikkivoiteeni eri ihotyypeille sävyvinkkeineen löydät TÄSTÄ. Oikeanlainen sivellin meikkivoiteen levitykseen on hyvin oleellinen asia ja ne löydät myös jokaisen meikkivoiteen kohdalta.

Jotkut eivät kuitenkaan halua käyttää meikkivoidetta ja heille riittääkin omaa ihoa asteen vaaleampi peitevoide tuomaan valoa nenänpieliin, silmien alle ja viemään punaisuutta suun ympäriltä, jotta huulimeikki näyttää kivemmalta. Peitevoiteista voit lukea lisää TÄSTÄ.

HUOM! En pidä puuteria suuressa arvossa, koska kaikki eivät sitä edes tarvitse. Kun ihonhoito on kunnossa ja meikkivoiteen valitsee oman ihotyypin mukaan, niin puuteria tarvitsee maksimissaan pienen ripausen t-alueelle. Omista puuterisuosikeistani voit lukea TÄSTÄ.

4. ASKEL: POSKIPUNA

Tiedän, että moni meikkauksen alottelijoista karttaa poskipunaa, mutta uskokaa pois, että se on meikissä yksi tärkein asia. Jos saisin valita vaan yhden meikin, jonka kasvoilleni laitan, niin se olisi voidemainen poskipuna. Tarkoituksella laitoin kuvaan reilusti poskipunaa, mutta kuten huomaatte, niin lopullisessa kuvassa eli postauksen viimeisessä kuvassa sitä ei enää edes huomaa niin selkeästi.

Voidemainen poskipuna pysyy ja sen voi taputella kasvoille sormin. Ohjeet oman poskipunasävyn löytämiseen löydät TÄSTÄ. Ja omia lemppari poskipunia TÄSTÄ.

5. ASKEL: KEVYT LUOMIVÄRI

Voidemainen luomiväri on niin helppo ja sen levittämisen voi tehdä vaikka sormin. Omia suosikkeja voidemaisista luomiväreistä ja ihania sävyvaihtoehtoja löydät TÄSTÄ. Yksi sävy riittää. Kannattaa valita alkuun jokin todella vaalea sävy. Itselläni on kuvassa *Laura Mercierin voidemainen luomiväri sävyssä Sunrise.

6. ASKEL: HUULET JA SILMIEN RAJAUS

Tämä viimeinen askel on edistyneemmille. Huulet näyttävät aina paremmilta, kun niihin lisää hieman sävyä. Lisäsin huuliini ihanan kesäistä huulikiiltosävyä *Smashboxilta nimeltään Sorbet Watch.

Tein myös maailman helpoimmat häivytetyt rajaukset silmiin, joista voit lukea lisää TÄSTÄ. Häivytetyt rajaukset voit siis tehdä jonkin tumman luomivärin avulla, mutta siihen taipuu myös hyvin tummempi voidemainen luomiväri. Tarvitset kaveriksi vain *kynäsiveltimen.

Ootko itse menossa missä askeleessa ja mikä osa meikistä tuntuu aiheuttavan harmaita hiuksia? 

  • Anni

    Hei! Laitoin sulle jo instagramin puolella viestiä mutta laitan nyt tännekki ku oot joskus sanonu että täällä todennäköisemmin tulee luetuksi ja huomatuksi 😄 Toivoisin siis vinkkejä valmistujaismeikkiin! Jos vaikka instagramiin stooriin sais semmosta valmistujaismeikkitutoriaalia joka näyttäis hyvältä sekä kuvissa että livenä niin tulis kyllä tarpeeseen. Varmasti muillaki on lähiaikoina valmistujaisia sun muita kissanristiäisiä kokoontumisrajoitusten rajoissa toki.

    • Miia Johansson

      Heippa Anni! 🙂 Joo, täällä saa varmemmin vastauksen, koska IGssä mulla on inbox ihan jumissa ja ikävä kyllä satoihin ellei tuhansiin viesteihin vastaamatta. 🙁

      Joo, voin ehdottomasti tehdä valmistujaismeikkiä stooreissa. <3 Hyvä idea! 🙂

  • Tarja

    Olen askeleessa 6 😃
    Meikannut joka päivä 45v 🤗
    Meikkaaminen on minulle sama, kuin vaateiden pukeminen päivittäin. Kumpaakaan ilman en pärjää 😁

    • Miia Johansson

      Se on osa sun itseilmaisua. 😍 Mulla sama juttu. 😊

  • Henna

    Minulla menee nyt meikkaus ihan toisinpäin. Eli olen aina ennen meikannut töihin huolellisesti ja pitkän kaavan mukaan. Nyt aloitin uudessa työpaikassa ja päätin, että tästä lähtien mennään vain kevyellä meikkipohjalla ja ripsarilla, ei muuta! Niin outoa ja nopeaa. Omasta mielestä näytän väsyneeltä, mutta nää uudet työkaverit ei oo nähneet mua muunlaisena. Tää on ollut mulle tosi iso juttu, jotenkin vapauttavaa. Kun vapaalla välillä meikkaan kunnolla, se näyttääkin yllättäen aika raskaalta.

    • Miia Johansson

      Kuulostaa ihanalta! 😍 Mullakin on sama, että kun oon tottunut tekemään nyt tosi kevyttä meikkiä, niin vahva ei enää mielytäkkään. Se ei vaan enää ole osa mua ainakaan nyt, mutta muilla näyttää kauniilta. 😊

  • Heidi

    Kiitos tästä postauksessa! Huomaan, että olen tuossa ripsiväri + kulmat vaiheessa ja jotenkin vierastan meikkivoidetta tosi paljon. Minulla on kuiva iho, ja olen saanut sitä kosteutettua hyvin sinun ohjeilla (kasvovesi+seerumi+kasvovoide+öljy) ja kaikki imeytyy tosi nopeasti.

    Minulla on myös paljon pisamia, eli vierastan peittäviä meikkivoiteita, kun minusta siitä tulee helposti tunkkaisen näköinen jos on liian peittävä, iho ei myöskään kaipaa sen suuremmin peittoa. Jotenkin tosi vaikea miettiä mikä olisi hyvä meikkivoide ja mikä hyvä sävy. Olisi ehkä helpointa ostaa ensimmäinen sävy ihan kivijalka liikkeestä, että tulisi oikea, tosin mainitsit jossain, että kevyt meikkivoide antaa paljon anteeksi. Nyt pohdinkin tuota Evolven sävyttävää kasvovoidetta, josko se olisi tarpeeksi kosteuttava ja kevyt.

    Mutta tosiaan kiitos blogista ja kaikista vinkeistä!

    • Miia Johansson

      Tuo Evolve voisi olla sulle joo hyvä vaihtoehto. 😊 Ja siis jos ei ole peitettävää, niin voit hypätä vaikka suoraan poskipunaan. Hyvin näkyvät pisamat on niin kaunista. 😍

  • KaisaL

    Peitevoide ja sen laittaminen. Siis en vaan osaa. Mulla on melko tummat silmänaluset ja en saa niitä mitenkään peitettyä ilman,että näytän hullulta. No luulin,että vika oli keltapohjainen peiteaine.. mutta ei madaran latte-sävykään parantanut tilannetta.
    Näytin entistäkin kamalammalta kun yritin peittää. Eikä todellakaan ole ainoa peiteaine,jota olen kokeillut …

    • Miia Johansson

      Ootko kokeillut ensin peittää eri tummuuden sävyt neutraloijalla? Kaikille ei tosiaan pelkkä peitevoide riitä. 😊 Tässä postaus: https://miiajohansson.com/2019/10/27/kuinka-peittaa-tummat-silmanaluset-taydellinen-opas/

      • KaisaL

        Mulla on lilylolon keltainen jauhemainen neutraloija,sit lumenelta ollut oranssi. Kumpikaan ei toimi.
        Sit löytyy lilylolon jauhemainen peiteväri beige sävyssä,se on toistaiseksi ollut ainut,joka ei ole tehnyt minusta hullun näköistä. Tuo madarakaan ei toimi. Oon sormella sitä taputellu,ni joo.. ainetta on sit sormessa,mutta ei silmän alla-ei ainakaan siten,että se näyttäs hyvältä.
        Tuntuu,että nuo peiteaineet/neutraloijat oikein korostaa mun väsymystä.. vai voiko syy olla se,et laitan ripsarin ja kulmakynän lisäksi vain meikkipohjan-en käytä poskipunaa enkä luomiväriä,aurinkopuuteria en edes omista.
        Eikä tää ikääntyminen yhtään helpota tätä kriisiä 😀

        • Miia Johansson

          Heippa Kaisa! 🙂 Oikeastaan pitäisi ensin tietää, että mitä sulla on silmänalusisssa peitettävää, eli mitä sävyä haluat saada piiloon vai haluatko vaan kirkautta eli silloin ei silmien alla ole esim. sinistä, violettia tai ruskean sävyjä. Ja osuit ihan naulan kantaan, että jos teet kasvoista tasaisen värisen, niin helposti näyttää väsyneemmältä.

          • KaisaL

            Tähän olis paras varmaan vastata kuvalla 😀
            Silmien alla on sinisyyttä(lilaa?) Ei ainakaan ruskeaa,koska olen väritykseltäni kalpea,enkä rusketu,verisuonet kuultaa sinisinä myös tuolla kulmaluulla ja muuallakin.

            Kyllähän ne silmänaluset hieman lilylolon meikkipohjalla häivyttyy,mutta jos en laittaisi sitä,niin olisin kyllä aika väsynyt ilmestys. En ole oppinut käyttämään nestemäistä meikkivoidetta,mutta väkisin tulee mietittyä,olisiko se parempi..

            Ehdin jo innostua,että vika oli keltaisessa/oranssissa peiteaineen sävyssä,että punertavaan taittava toimisi (madaran latte),mutta ei sekään toiminut. Tyydyn kaiketi osaani. Olenhan aika muodikas ilmeisesti 😀

          • Miia Johansson

            Sinisen vastalohat on oranssi ja violetin persikka. Mulle toimii tällä hetkellä parhaiten persikka ja saan sillä sinisydyenkin piiloon. Neutraloijissa on tietty paljon myös eroja peittävyyden eli pigmettisyyden suhteen. 🙂 Punertava peitevoide toimii siinä, että se kirkastaa ilmettä. Sillä ei saa peitettyä värejä. 🙂 Kannattaa lukasta tuo mun linkkaama postaus ja edetä askel askeleelta.

  • Katriina Vainio

    Alarajaus tai luomivärin laittaminen alaluomelle. Mulla suht pienet silmät ja syvällä. Tiedän, että aina sanotaan että Luomiväri alaluokilla suurentaa silmiä. Omalla kohdalla ei vaan tunnu siltä tai saan silmäni aikuiseksi.

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Ehdottomasti ei tarvitse laittaa, jos se ei tunnu omalta jutulta. 🙂 Vahvassa meikissä ja oikein kunnon mustassa smokey eyessa joo kannattaa laittaa, mutta arkimeikissä en itsekään koskaan käytä.

  • Jonsku90

    Mulla on nyt luomiväri-innostus, ja etenkin houkuttaa ihan hirveästi vaaleanpunaiset luomivärit, se on mun lempiväri, tukassa on usein jotain vaaleanpunaista tai pinkkiä ja huomaan, että väri jonka aina ajattelin tekevän mut jotenkin possun näköiseksi onkin mulle sopiva! Olen himoinnutkin sun suosittelemaa sugar rush palettia, mutta se näytti olevan loppu oletkaunis.fistä, osaatko vinkata mistä sitä kantsis metsästää, tai mikä paletti vois olla lähellä sitä? 🙂

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Olit tainnut laittaa kysymyksen pariin kertaan. Vastasin tuohon sun toiseen kommenttiin. 🙂

  • Lempi

    Pakko kertoa yksi hauska juttu tohon poskipunaan liittyen… Mulla on nimittäin luonnostaan ihan äärimmäisen punaiset posket, oikein sellaiset hehkuvat ja kuumat, ehkäpä couperosaiset, vielä punaisemmat kuin tuossa meikissä. Nuorempana KAIKKI kommentoivat mulle aina, että onpas sulla punaiset posket. Vihasin sitä ja siitä syystä ostin aina todella paksua ja peittävää meikkivoidetta, ettei kukaan vaan ikinä huomaisi poskiani. 🙈 Nykyisin ihan tykkään siitä, koska en joko meikkaa tai sitten käytän ihan kevyttä sävytettyä kasvovoidetta, jonka läpi poskeni hehkuvat. Se näyttää nyt ihan kivalta mun mielestä. 😀

    • Miia Johansson

      Munkin korvaan kuulostaa todella kauniilta! <3 Mutta ymmärrän senkin, että se voi ärsyttää joskus nuorempana, jos siitä saa koko ajan kuulla. 🙁

  • Jaana

    Ihana postaus! Tuo huulipunan käyttö hieman mietityttää, ne kun tulee syötyä huulilta.. Olet vuonna 2019 tehnyt postauksen parhaista luonnonkosmetiikan huulipunista. Olisiko mahdollista saada postausta päivitettynä? Näitä on varmasti tullut lisää 🙂

  • Niia

    Hei Miia, tämä ei varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta osaisitko suositella jotain kevyttä happokuorintaa tai puhdistavaa naamiota couperosa-iholle? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Niia! 🙂 Ootko testannut ihan konjakkisientä ihonhoidossa? Se ei sinänsä ole kuorinta, mutta voisinko kuitenkin sanoa sitä sellaiseksi joka päivän superhellävaraiseksi kuorinnaksi. Flowlla on yksi todella hellävarainen naamio, joka puhdistaa ja kosteuttaa. Löydät sen tästä: * https://bit.ly/3dYcmWP

  • Niia

    Hei Miia, tämä ei varsinaisesti liity postaukseen, mutta osaisitko suositella jotain kevyttä happokuorintaa tai puhdistavaa naamiota couperosa-iholle? 🙂

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Vastailin tuohon sun toiseen kommenttiin. En ollut vielä kerinnyt vaan moderoimaan viestejä. 😀 Tänne on tullut näitä aika paljon.

  • Sanna

    Hei! Haluaisin opetella käyttämään poskipunaa ja voidemaiset kiinnostaa. Mikä sävy Nyxin jelly blushista sopisi kylmälle/punakalle ihonsävylle? Tai olisiko jotain muuta suht edullista tuotetta jota suosittelisit?
    Sen olen kyllä huomannut että poskipuna tekee kasvoille ihmeitä! Kiitos tästä blogista, olen oppinut paljon!

    • Miia Johansson

      Helou Sanna! 🙂 Sun kommentti taisi tulla pariin kertaan. Vastasin siis toiseen kommenttiin.

  • Pilvi

    En ole meikannut moneen vuoteen lukuunottamatta aurinko- ja bb-voidetta. Olen jo aiemmin katsellut blogisi innoittamana Laura Mercierin luomivärikyniä ja nyt ajattelin tilata sellaisen, jos innostuisin taas kokeilemaan meikkausta. Kuvassa näkyvä sävy sunrise on kaunis. Sopiiko se lämpimän sävyiselle iholle ja onko se juuri sellainen tarpeeksi vaalea jolla lähteä liikkeelle? Mitä muita sävyjä suosittelisit merkin luomivärikynistä lämpimälle iholle ja aloittelijalle? Minulla on vihertävän harmaat silmät. Kiitos 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Pilvi! 🙂 Joo, mä uskon, että tuo Sunrise on sulle tosi kiva sävy. Se on kuitenkin siis helmiäinen, joten jos haluat jonkun vaalean matan, niin caramel on aika nappivalinta. 🙂

  • Anette

    Ihana postaus 😍 Itse olen menossa nyt huulissa ja silmien rajauksessa, vielä kyllä vaatii harjoitusta. Huultenrajauskynän värin kanssa pähkäilen: pitäisikö väri valita ihon pohjasävyn vai huulten sävyn mukaan? Koen että minulla ristiriitaa niiden välillä 😄 Iho vaalea pohjaväriltään neutraali ja ehkä hiukan enemmän keltaiseen taittava mutta huulet taas kylmänsävyiset. Mikähän sävy silloin sopisi rajaukseen kun nudesävyistä huulipunaa/kiiltoa käytän?

    • Miia Johansson

      Heippa Anette! 🙂 Kannattaa valita ihon pohjasävyn mukaan, niin saat imartelevamman meikin. Ja sinänsä hyviä uutisia, että neutraaliin ihoon sopii oikeastaan mikä vaan. 😀

      • Anette

        Kiitos Miia! 💛 Sinun suositusten mukaan olen jo löytänyt hyvän meikkivoiteen ja luomiväripaletin. Aiemmin edes tykännyt meikkamisesta mutta sinun innoittamana olen kehittynyt jo aika hyvin ☺ Täytyy katsoa vielä sinun suosikeista joku/jotkut hyvät lämmi/kylmä rajauskynä vaihtoehdot ja testailla kumpi olis parempi 😀

  • Hessu

    Katsoimme yhdessä kuusivuotiaani kanssa viimeisimmän instagram-stoorin, missä teit vappumeikin. Eemi, 6 v, tykkäsi kovasti meikistä, mutta ei vielä osannut käyttää liukumerkkiä, vaan se karkasi ennen aikojaan. Tästä tuli suuri suru ja lupasin hänelle, että voimme vielä kommentoida toista kautta.

    Eemi jäi kuitenkin miettimään, miksi vain naiset tukisivat toisiaan, hän kun on meikkaamisesta kiinnostunut pieni poika 😀

    Eemiltä pusuja. Hän ihailee sinua.

    • Miia Johansson

      Niin totta Eemi! 😍❤️ Meidän kaikkien pitää tukea toisiamme! Voi ihana hän! ❤️

    • Heli

      Täällä myös pian 5v poika, joka kysyy aina päiväkodin jälkeen, että onko tullut uusia meikki videoita, katsotaanko niitä kun teet äiti ruokaa.

      Iltapäivisin pyytää mun pesemään meikit pois, jotta saa valita mulle illaksi uuden lookin, ja ehkä samalla sipasta itselleenkin luomiväriä. Ihana muuten katsoa, miten on tarttunut siveltimien ote pojalle, kun näitä videoita katselee 😊

      Ymmärsin hyvin Miia pointtisi, mistä puhuit. Joskus “mitä mieltä olet” kysymyksen pitää myös osata tulkita oikealla tavalla 😊

      Meillä tykätään katsella ja antaa sydämiä, välillä keskustellaan tuliko millainen lopputulos 3 ja 5 v poikien kanssa.
      Ps. Lähtipä tää ny rönsyilemään 🤭

      • Miia Johansson

        Wauu! 🙂 Niin ihanaa, että siellä on lisää poikia mukana. Tulee ihan kyynel silmään, kun miettii miten nykyaikana koko ajan enemmän ja enemmän jokainen saa tehdä juuri sitä mitä haluaa ja avoimesti kiinnostua erilaisista asioista. Koko ajan vähemmän vaan kapeakatseisuutta. <3

  • Niina

    Hei!

    Tässä korona aikana olen innostunut enemmän meikkailusta jonka myötä olenkin sinun somen löytänyt.
    Kiitos kaikista hyvistä vinkeistä! 😍

    Kesällä olisi kaason hommia luvassa.
    Olisiko sinulla hyviä vinkkejä kestävään juhlameikkiin ei niin taitavalle meikkaajalle?
    Vaihtoehtona totta kai olisi ammattilaisen meikki. Olisiko sinulla ketään jota voisit Helsingin suunnalta suositella? 😊

  • Jonsku

    Mulla on nyt kova luomiväri-innostus. Etenkin olen hurahtanut vaaleanpunaisiin sävyihin ja himoinnut useasti hehkuttamaasi sugar rush palettia, joka on oletkaunis.fistä loppu 🙁 Osaatko vinkata, mistä tuota vois etsiä, tai olisko olemassa joku vastaava paletti jota saisi helpommin ostettua jostain? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Jonsku! 🙂 en kyllä tiedä mistä muualta voisi tuota saada. En oikein keksi toista saman kaltasta, mutta kerron heti, jos löydän. 🙂

  • Mikaela

    Moi Miia! Oot pyytänyt kommentoimaan täällä blogissa, kun sun inbox täyttyy niin laitan tänne. Haluisin selittää miks en antanut ”täysiä sydämiä” siitä viimeisimmästä IG-storyjen lookista. 😄 Mä oon ihan samaa mieltä siitä muiden tukemisesta ja ite kans tykkäilen kaikkien kuvista, vaik tyyli tai mikä vaan kuvassa ei olis just mun mieleen, mut koska haluun tukee muita. Tässä tapauksessa en vaan ymmärtäny, et kyse olis siitä et pitäis osottaa tukea vaan siitä, et seuraajana ”annoin palautetta” siitä, et millaset lookit mua miellyttää ja millasta sisältöä toivon jatkossa. Tarkotus ei siis missään nimessä ollut olla negatiivinen vaan koska en ite syty 60-luvun inspiroimista lookeista niin ajattelin, et sä ammattilaisena kyselit et tykätäänkö IG-sisältönä siitä, ei niinkään et oliko se hieno vai ei, koska olihan se. Mäkään en koskaan kommentoi somessa, jos ei oo hyvää sanottavaa enkä vastaa kyselyihin jos mielipide on negatiivinen, mut tässä tapauksessa ymmärsin et kysymys oli enemmän sisällöllinen ku vaan, et onko look kiva vai ei. Toivottavasti ymmärrät tästä mun selityksestä jotain. 😄🧡

    • Miia Johansson

      Heippa Mikaela! 🙂 Joo, siis puhuin eilen nyt huonosti kahdesta asiasta samaan aikaan.

      • Marloviisa

        Tarkennus: Saan siis hyvin kiinni suosituksistasi merkin suhteen, mutta sopivin väri uupuu, jota etsin netistä. Vihreää olen joskus Lumenelta testannut, mutta kaipaisin jotain näyttävää sävyä kesään ja en tiedä, onko sähkönsininen kuitenkaan sopivin omille silmille – sinulle se on valtavan kaunis sävy niin ihastuin kirkkaisiin rajauskyniin siitä jutusta 😊

        • Miia Johansson

          Sähkön sininen sopii aivan kaikille <3 Loppujen lopuksi se on kokonaisuus, joka ratkaisee.. ja tietty ne omat mieltymykset. 🙂

  • TH

    Koronan ja työn maskipakon vuoksi opettelin tekemään kulmameikin, sitä ennen miun kulmat oli ilman meikkiä tai vähän sipaistu sävyttävää kulmageeliä. Kun kulmat on luonnostaan todella paksut, pitkät ja niissä on 3-4 eri väriä, eli kunnon “tilkkutäkit” ilman meikkiä. Ammattilaisella mä oon käynyt siistimässä kulmat jo useamman vuoden ajan ja aiemmin otin kestovärin. Maskipakko aiheutti sen, etten voinut arkena käyttää huulipunaa tai -kiiltoa, joten aloin opetella viemään kasvojen “keskipisteen”/huomion huulista kulmiin.

    Nyt kun olen oppinut meikkaamaan kulmat, niin seuraava haaste olisi luomivärin käyttö. Olen aiemmin käyttänyt 1-2 luomiväriä ja todella tarkkoja rajauksia, nyt sinun oppien mukaan olen alkanut käyttää luomiväriä rajauksiin. Ainut ongelma on se, että mä en pysty käyttämään mitään luomiväriä tai rajauskynää vesirajassa. Alaripsien alle saan siististi ja kestävästi värin, mutta vesirajasta lähtee leviämään samantein. Ripsivärinkin olen joutunut tästä syystä vaihtaan “38 asteen” ripsareihin, kun muut leviää ympäri silmiä. Nyt olen käyttänyt macin ripsiväriä, mikä on sinunkin suosikeissa, mutta kaipaisin volyymia ja näyttävyyttä ripsiin, mutta tiettääksen sellaista “38 asteen” ripsiväreissä ei taida olla?? Onko sinulla tietoa löytyisikö tälläistä “38 asteen” ripsiväreissä?? Tekoripsiä en pysty käyttämän.

    • Miia Johansson

      Heippa TH! 🙂 Ainakin Maybellinen Snapscara on hieman tuuheuttavampi kuin tuo MACin, mutta joo oot oikeassa ettei ne oo niin tuuheuttavia kuin esim normi ripsarit.

      • TH

        Snapscara testasin, mutta se ei pysynyt alaripsille kunnolla, vaan mureni alaluomille. Kun tuote oli ollut noin kuukauden käytössä, niin se alkoi rapista myös yläripsistä. Sattuikojan minulla joku “maanantai-kappale”, kun kaikki on sitä ripsaria kehunut, mutta itsellä ei toiminut. Clinuque jotakin “38” ripsaria kokeilin, jonka piti tuuheuttaa, mutta en huomannut mitään eroa onko ripsiväriä vai ei.
        Tässä olisi kyllä jollekkin kosmetiikkagurulle nyt markkinarako ja voisi keksiä tuuheuttavan “38” ripsarin.

        • Miia Johansson

          No nopas kökköä.. 🙁 Mutta näin se menee, että ripsareissa yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle. Mäkään en kovin paljon tuosta Cliniquesta pitänyt.

  • Marloviisa

    Kiitos postauksesta 🙂 Mietin silmien rajauskynistä, että mikä sävy sopisi pähkinänruskeisiin silmiin, jossa on kullanruskeaa iiriksen vieressä? Katosin netin ihmeelliseen maailmaan ja menin ihan sekaisin vaihtoehdoista 😀
    Katsoinkin suosituksesi erilaisista merkeistä, mutta väri uupuu.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Kaikki sävyt sopii kaikille silmän sävyille ja etenkin ruskeisiin silmiin sopii mikä vaan. Riippuu myös omista mieltymyksistä eli ootko valmis laittamaan vaikka violettia rajausta, joka on upea ruskeilla silmillä. Perus musta ja ruskea on hyviä valintoja. 🙂

  • Sanna

    Helou!

    Itse tuskailen kulmakarvojeni kanssa. Nuorena oli paksut ja nätit kulmat, kunnes keksin, että ne pitää nyppiä ohuiksi 😭 noh, keturalleenhan se meni, kun ei taitoja 16 vuotiaana ollu, eikä nettiä apuna. Nypin ne vieläpä yläpuolelta liian alas. Jatkoin nyppimistä pitkään, ja nyt ei enää kulmakarvat kasva.
    Olen yrittänyt opetella piirtämään kulmat kynällä, mut tulos on aina yhtä kauhee🙈pieniä vetoja, välillä katon kauempaa, mutta ei vaan onnistu. Lisäksi kulmat muhjuuntuu päivän aikana, jos käytän kulmakynää ja kulmageeliä.
    Ongelma on, etten tiedä miten ylös kulmia alkaisin piirtää ja tuotteet myös hukassa. Mikähän pysyisi koko päivn?

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 🙂 Ihan sitä kulman mallia ja piirtämisen tekniikkaa voi harjotella kulmakynällä paperille. Kopio sellaisia klassisia kulmakarvoja. Näin opettelin piirtämään mm. microblading kulmia koulutuksessa. Mitä sä laitat iholle kulmakynän alle? MIten sä hoidat sun ihoa? Sulla on siis enemmän rasvoittuva iho?

  • Sanna

    En ole laittanut mitään kulmakynän alle, silloin kun yritän niitä väkertää.
    Perus ihonhoito on luullakseni kunnossa, aamuisin vesipesu, kasvovesisuihke, seerumi ja kevyt voide. Ihoni on aikas normaali, mutta oisko otsa sitten kuitenki rasvoittuva, koska kulmakynä liejuuntuu 🤔 kynä on benecosin ja geeli laveran

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 🙂 Miten sä peset sun ihon iltaisin ja millä? Pintakuivuus voi esiintyä rasvoittumisena. Ja kannattaa käyttää myös sellaisia tuotteita ihonhoidossa, jotka mahdollisesti rauhoittaa liiallista talin tuotantoa. Eli siksi ongelman ratkaisussa ihonhoito on keskiössä ja nimeomaan ne raaka-aineet mitä tuotteissa käyttää.

  • Laura

    Moi! Mä tulen tähän kysymään, että saako sitä real techniquesin 001 sivellintä enään mistään, mitä suosittelit keskipeittävänä mineraalimeikkipuuterille?
    Jos ei, niin olisko sulla siihen tilalle suositella jotain, millä saisi keskipeittävän tuloksen?

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 Mä en kyllä nyt osaa sanoa, että löytyykö tota jostain, jos Google ei sitä mistään löydä. 🙁 Ja on suositella.. Alima Puren omat siveltimet on tosi kivoja. Itseasiassa parhaita mineraalimeikkipuuterin levitykseen. <3

  • Nipsu

    Hei
    Ihana tämä blogi josta löytää hyviä vinkkejä meikkaajalle joka ei paljonkaan ole meikkiä käyttänyt. Nyt meikit alkaneet kiinnostaa. Onko vinkkejä saako kulmakarvojen väliin jäävät rypyt mitenkään meikillä pienemmiksi? (Sibelius rypyt ovat nyt todella korostuneet +35 ikäisenä ja tekevät vihaisen nähöiseksi! )

    • Miia Johansson

      Heippa Nipsu! 🙂 Ei ikävä kyllä.. 🙁 Meikillä ei pysty oikein vaikuttamaan ihon tekstuuriin.

  • Saana

    Moikka Miia.
    Oon yrittänyt etsiä että mikä se Madaran voidemaisen luomivärin nimi tai/ja sävy on jonka sanoit olevan erikoinen? Taitaa vaaleenpunasesta oranssiin ja limen vihreään.

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 Se sävy on Lizard 65.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram