PEITEVOIDE x 2 – TÄMÄN HETKEN PARHAAT

29.11.2020

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Tästä piti oikeasti tulla suurempikin peitevoidevertailu, mutta nyt on vaan pakko myöntää etten huomaa peitevoiteissa niin suuria eroja, että osaisin tehdä niistä niin syväluotaavia analyysejä. Ne ovat joko tosi hyviä tai ihan ok peitevoiteita. Nämä kaksi ovat olleet sellaisia, että tartun näihin jatkuvasti ja ne vaan toimii.

TIESITKÖ TÄMÄN PEITEVOITEISTA?

Peitevoidetta voi käyttää hyvin monella tapaa, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan ne ovat vaan hyvin pigmenttisiä meikkivoiteita pienessä purkissa. Niiden avulla voi peittää enemmän peittävyyttä tarvitsevia kohtia tai käyttää jopa meikkivoiteena, jos kasvoille on laitettu todella kosteuttava kasvovoide. Se mikä on peitevoiteessa tärkeää on sen oikea sävy. Liian vaalea peitevoide silmien alla tekee silmienalusista jopa harmahtavat. Vaalealla iholla keltaiseen taittava saattaa olla taas tunkkainen. Vertaa alla olevia kuvia.

  • Käytä vain hieman vaaleampaa peitevoidetta kuin oma ihon sävysi silmien alle, nenän pieliin ja ehkä suun ympärille tuomaan valoa ja peittämään punaisuutta (näin huulipuna näyttää kivemmalta).
  • Punaiseen taittava kirkastaa silmänalusihoa ja samalla myös taittaa pois tummia värisävyjä. Näin silmänaluset eivät näytä harmailta tai kellertäviltä.
  • Peitän joskus asiakkaan finnit saman värisellä peitevoiteella kuin hänen ihonsa sävy. Tähän saattaa tosin usein olla paras valinta käyttää pigmenttistä meikkivoidetta pienemmällä siveltimellä.
  • Käytä peitevoidetta minimaalisen vähän ja unohda Youtuben överipeitevoidelisäykset. Jo pieni määrä riittää.

PEITTÄVÄ, KERMAINEN JA PAIKALLAAN PYSYVÄ

Uusin suosikkini on ehdottomasti *Beauty Blenderin Bounce peitevoide. Huomasin jo ensikokeilulla, että se on todella kermaisen ja jopa hieman vahamaisen peittävä. Se jäi käyttööni samoin tein, sillä se pysyy hyvin ja ei valu juonteisiin. On tosin hyvä muistaa, että joillakin melkein kaikki valuu juonteisiin. Muuta vaihtoehtoa ei oikein ole kuin käyttää mahdollisimman vähän peitevoidetta ja koittaa puuteroida niin, että peitevoide pysyy paikoillaan.

Hyvin usein päädytään ostamaan liian vaalea peitevoide ja sitten tämä valkoisuus tai sen muodostama harmaus saattaa pistää hieman silmään. Mielestäni loistava sävy vaalealle talvi-iholle on *sävy 2.10C, joka on punaiseen taittava ja siis kirkastaa silmänalusia. Päivetyksen tai rusketuksen kanssa taas *3.15C on loistava sävy. Jos iho on selkeästi oliivinen (vaalea tai tumma) niin silloin kääntyisin N-loppuisten sävyjen puoleen. Vaikka esimerkiksi tummempi Kim Kardashian käyttää silmien alla oman brändinsä pastellin pinkkiä puuteria eli punaisuus ei usein ole huono juttu tuotteissa, jotka laitetaan silmien alle.

HUOM! Tästä peitevoiteesta löytyy myös todella hyvin tummia sävyjä ja kaikki sävyt näyttävätkin olevan juuri nyt *-25% alennuksessa Nobella

OHUT, SOPIVASTI PEITTÄVÄ JA EDULLINEN

Tämä *Maybellinen Instant Anti-Age Eraser peitevoide on ehdottomasti pitkäaikaisin suosikkini. Se on edullisesta päästä ja riittää mainiosti hyvin monelle. Erityisesti aikuisemmalle naiselle (50+) tämä on hyvä, sillä koostumus on sen verran ohut, että se näyttää hyvältä jopa juonteisemmalla iholla. Jostain syystä itse käännyn tämän puoleen enemmän kesällä. Ehkä sitä on talvella väsyneemmän näköinen ja tarvitsee enemmän peittoa. Yksi harvinainen asia näin meikkibloggaajan työssä on se, että tämä on ainoa peitevoide, jossa on menossa jo kolmas puteli.

Yllättävää kyllä sävy 03 fair on ollut loistava kesät talvet. Onhan se koostumukseltaan ohuempi ja sävyltään aika nappi – hieman punaiseen taittava, vaikka sen punaisuus näkyykin yllättävän huonosti kuvassa. Brightener 05 on myös kiva sävy, koska se tosiaan nimensä mukaisesti tuo lisää kirkkautta silmien alle vaalealla iholla.

Extra mainintana on pakko sanoa, että myös Jeffree Star peitevoide on kiva, mutta jotenkin sen on niin samanlainen kuin tuo Bounce. Bounce on kuitenkin ehkä puolikkaan tähden verran parempi. Jeffreen peitevoiteesta kirjoitin TÄSSÄ.

Ootteko te kokeilleet näitä peitevoiteita ja mitä olette tykänneet? Tai onko teillä jokin oma ihan ehdoton suosikki? 

P.S. Tämän postauksen silmämeikissä (eka ja vika kuva) käytin Laura Mercierin luomiväristickejä, joista kirjoitin TÄSSÄ. Sävyinä: Plum ja Metallic Taupe.

  • Psj

    Instant Eraser! En usko, että mikään tulee sitä ylittämään. Oon huomattavasti sua vaaleampi, punasävyinen “lumikki”, mutta silti nimenomaan 03 on ihan nappi sävy, ihme kyllä! Tosin itse lisään päälle aina vielä 05 pienesti tumminpiin kohtiin. Ja mulla on siis uber tummat silmän aluset.
    On olemassa komboja jotka antaa ehkä vielä enemmän peittävyyttä, tää ei peitä tummuutta mitenkään 100%,mutta peittää niin et tulos näyttää luonnolliselta 40v silmänalus olla, eikä pakkelikerrokselta. Enkä näytä myöskään kuitenkaan siltö etten olisi nukkunut kymmeniin vuosiin, kuten taas täysin ilman meikkiä 😀

    • Miia Johansson

      Joo tuo 03 sävy on kyllä ihmesävy tai no syynä miksi se varmasti toimii niin monelle eri vaaleiden sävyille, kun se on kuitenkin sen verran kevyempi ja taittaa punaiseen. Ja sun pitäisi kyllä rueta bloggaamaan ja kirjottamaan arvosteluja, koska en olis osannut ja en osaa noin hyvin kuvailla tuota peitevoidetta kuin sinä. Siis nappiarvostelu ja oon niin samaa mieltä! <3 😀

  • Peipe

    Hellou, minulla on toi bounce sävyssä light olive 2.20ja on liian vaalea. Olen neutraali hieman tumma niin meinaatko tosiaan että jos kokeilisi tuota punaiseen taitavaa sävyä 3.15 nii se sopisi? Sanoit jo näin tekstissä mutta vaikea uskoa neutraali/lämpimän sävyisen ihon omaavana henkilönä 😅 en siis osaa päättää että 3.15 vai N2.50. Ihana meikki tässä postauksessa 😍

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Todella vaikea kyllä sanoa näin etänä, mutta ehkä valitsin mielummin kuitenkin keltaiseen taittavan sävyn sinuna. Nuo sun mainitsemat sävyt on tummuustasoltaan aika samaa, mutta tosiaan 3.15 taittaa punaiseen. Turvallisempi valinta on varmasti sulle N2.50. 🙂

  • Elina

    Mulla on tuo maybelline käytössä sävyssä 03, on mielestäni helppokäyttöinen ja nopea,ei kuivata ihoa. Levittyy hyvin ja neutraloijan kanssa peittää itsellä riittävästi. Plussaa vielä edullisesta hinnasta.

    • Miia Johansson

      Joo tosiaan muuten Maybelline on hyvä kuivemmalle iholle. 🙂

  • Peipi

    Anteeksi heti toinen kysymys perään, kumpi bouncen sävy lähempänä Maybelline sävyä light 01, 2.50 vai 3.25? Kiitos!

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Mulla ei oo nyt tässä noita sävyjä hollilla, mutta näiden mun kuvien perusteella selkeästi 2.50. 🙂

  • Markit

    Heips; No ostin tuon Jeffree Star peitevoiteen, kun sitä Erika Naakka sinulle suositteli. Sanoisin, että minun iholla Jeffree levittyy nätimmin kuin Maybelline, jonka suosituksestasi ostin. Siinähän kyllä hinta/laatusuhde on mainio. Värisuosituksesi menivät kummassakin jälleen nappiin. Molemmat hyviä, mutta valitsen jatkoon Jeffreen. Sehän riippuu niin paljon, millaiset ne silmänaluset ovat. Minulla on tummat, juonteita…no ei ikänäköinen niitä näe tai jos on, niin naurunryppyjä nekin 😂. Jälleen voin todeta, että on tämä blogisi hyödyllinen 🌺.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Aa joo siis itseasiassa mä suosittelin Erikalle tuota ja on joo kiva peitevoide. Ja ihanaa kuulla, että tästä blogista on hyötyä. <3 Teen parhaani, että löydän ne parhaat jutut. Mutta sehän on tietty totta, että kaikki ei tykkää aina samoista jutuista. 🙂

      • Markit

        Ups joo, olikin niin päin, pahoittelut. Mutta hyvä tuote joka tapauksessa kumpikin. Kyllä molemmat käytetään loppuun.😊

        • Miia Johansson

          Joo no eipä sillä väliä kummin päin suosittelee. Pääasia, että ne parhaat löytyy. ❤️

  • Henni

    Eikös kuitenkin vaalea mutta lämminsävyinen valitse sen keltapohjasen peitevoiteen?

    • Miia Johansson

      Joo se sopii kanssa, mutta punainen voi tuoda yllättävää kirkkautta juuri silmien alle. 😃 Ei tietenkään silloin, jos iho on todella oliivinen. Vaikka olisin jopa vahingossa tehnyt itsestäni vahvasti keltaisen itseruskettavalla niin punaiseen taittava silmien alla kirkastaa aina ilmettä tosi hyvin. Tämän huomasin myös asiakkailla.

      Ja mitä tulee väriteoriaan, niin ruskean eri sävyt eli tummemman ja myös vaaleammat beigen (eli eri ihonsävyt) saa käyttäen päävärejä, jotka ovat sininen, punainen ja keltainen. Eli jokaisen ihossa on myös punaista, mutta sitä on vaan eri määrissä.

    • Miia Johansson

      Niin ja vielä lisään sen, että kunhan ei valitse liian vaaleaa sävyä. 😊

  • Heidi

    Hei! Haluaisin kokeilla kovasti tuota peiteainetta mutta aika hintava niin mietin mikä olisi tuosta 2.10C:tä olisi hiukan vaaleampi mutta kuitenkin punapohjainen? Minulla erittäin tummat silmänaluset ja mikään kombo ei oikein toimi niissä…

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 1.50C on seuraava vaaleampi kylmä eli punaiseen taittava sävy. C on siis yhtä kuin cool. 🙂 N=neutral ja W=warm

      Oothan kokeillut neutraloijia? Tässä opas tummien silmänalusten peittoon:

      https://miiajohansson.com/2019/10/27/kuinka-peittaa-tummat-silmanaluset-taydellinen-opas/

      • Heidi

        Joo näin ajattelinkin niiden sävyjen olevan. 😊 ja joo käytän neutraloijaa mutta tuntuu ettei mikään auta silti,toki varmasti silmäpussit pahentaa tilannetta. Olen koko ikäni kärsinyt tosi tummista silmänalusista ja yleensä valitsen itselleni sen keltapohjaisen kun käy ihon sävyyni paremmin mutta nyt annan mahdollisuuden kyllä tälle jos tästä olisi apua.

  • RL

    Terve!
    Olisin sinulta kysellyt: kun silmäpussien takia täytyy käyttää Remescaria, niin voinko silloin käyttää silmien alla meikkivoidetta tms? Jos voi, niin kumpi laitetaan ensin?
    Kiitos niin mukavasta ja hyödyllisestä blogista <3

    • Miia Johansson

      Heippa! Muistaakseni tämä tuote laitetaan ensin ja sitten perään peitevoide, mutta ikävä kyllä tuotteen kanssa on tosi vaikea saada peitevoide nätisti. Tai näin ainakin muistelen, kun aikoinaan sitä testailin ja totesin, että sopii paremmin sellaisille, jotka ei meikkaa. 🙂

  • Panda

    Ihan mahtavaa että vinkkailet noista sopivista sävyistä! Mä ostin tän avulla heti oikean maybelline eraserin. Paras silmänalusten pelastaja tähän mennessä! Ostin sun sävyvinkillä myös kerrasta oikean nyxin meikkivoiteen. Varsinkin nyt nää on niin tärkeitä kun ei pääse testailemaan. Kiitos Miia kun teet tätä 😊❤️

    • Miia Johansson

      Oi kun hyvä kuulla! 😍 Joo aika paljon oon meikkaillut ihmisiä ja erityisesti vaalealle menee hyvin usein tietty sävy.

  • Petra

    Tää voi olla vähän tyhmä kysymys, mutta oon ehkä jostain lukenu että vessassa ei kannattais meikata. Mistähän tämä mahtaa johtua?

    • Miia Johansson

      Heippa Petra! 🙂 Ihan hyvin vessassa voi meikata. Syy miksi joku voi näin sanoa on, että vessassa saattaa olla hieman huonompi ja keltainen valaistus. Tämäkin tietty riippuu ihan vessasta. Toinen asia voi olla se, että jos vessan yhteydessa on suihku, niin meikkejä ei ole hyvä säilyttää huoneessa, johon tulee välillä kosteutta. Tämä voi vähentää meikkien käyttöikää. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram